Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#77001) Doggy dog válasza Luighi (#77000) üzenetére


Doggy dog
senior tag

Thx :R

APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295

(#77002) SirRasor


SirRasor
őstag

10k alatt mivel lehet csinálni erős kávét? Elsődlegesen saját tapasztalatok érdekelnek elméleteken kívül. Persze, ha kevés vízzel csinálom és sok kávéval, akkor az lesz, de most lefőzési módokra gondolok, hogy minél kevesebb kv-val legyen minél erősebb.

A kávé topicban kissé túlozva szóba se állnak velem, mert nem 200k-s gépben gondolkozom 40k-s kézi darálóval, 1-2 hetes beszerzésű saját pörkölésű kávéval..

Agyasima Szívesen :)

[ Szerkesztve ]

Make Love not war!

(#77003) vizslakutya válasza SirRasor (#77002) üzenetére


vizslakutya
senior tag

Pl ezzel olaszban 70 forintra jön ki egy kapszula,itthon 120. Én már évek óta ilyet iszom, nekem jó,mert kint veszem a kapszulát.

>vizslát mindenkinek<> Xiaomi Mi 11 Lite 5G >

(#77004) regvoltrossz válasza SirRasor (#77002) üzenetére


regvoltrossz
tag

Nekem a Szarvasi Eszpresszó vált be. Más elektromos kávéfőzők nem igazán erős kávét főztek. A gáztűzhelyre rakható (alias kotyogó) mondjuk jó és erős kávét tud csinálni, csak arra meg jobban oda kell figyelni, és időben elzárni a gázt. Jahh és Karavánból kell kávét főzni!

Oly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]

(#77005) totya694 válasza SirRasor (#77002) üzenetére


totya694
őstag

Villanyrezsón főzzed kotyogóba.

Üdv:Attila

(#77006) SirRasor válasza regvoltrossz (#77004) üzenetére


SirRasor
őstag

Milyen szarvasid van? Van ám olyanból sokféle. Árukeresőn sokat sokan szidják.

Kotyogósat próbáltam, de macerás a tisztítás, illetve a legjobbnak a brikkát mondják, amiből csak 4 személyes a legnagyobb és 1,5 személyes adag jön csak ki vele.
Kapszulásat kóstoltam és iszonyat rossz íze volt. Persze biztos az is kapszula+főző függő.

Make Love not war!

(#77008) regvoltrossz


regvoltrossz
tag

Nekem most SZv-611(fémházas) van. Ha a tömítések a helyükön vannak nincs vele gond. Amint látom a hozzászólók többségének inkább azzal volt baja, hogy a tömítések nem voltak a helyén. És olyan két havonta le kell vele főzni egy pár adag ecetet, mert ugye a vízkövet nem szereti.
https://www.arukereso.hu/kavefozo-c3174/szarvasi/szv-611-p25052080/#velemenyek

[ Szerkesztve ]

Oly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]

(#77009) SirRasor válasza regvoltrossz (#77008) üzenetére


SirRasor
őstag

Thx, holnap meglesem. Meg hogy jobb-e, mint mondjuk a fele annyiba kerülő Hausmeister :D

Make Love not war!

(#77010) csoszogi válasza SirRasor (#77002) üzenetére


csoszogi
tag

Mit értesz az alatt, hogy erős? Aromás, vagy magasabb koffeintartalom? Minél pörköltebb, aromásabb annál kevesebb benne a koffein. Másrészt a koffeinnek van egy dózisfüggő (ez egyéni) hatása, ami miatt bizonyos koncentráció fölött már inkább álmosít. A szervezet is alkalmazkodik hozzá, egyre több kell. Amit ajánlani tudok ahogy már az előttem szólók is : a szarvasi kávéfőzőt, egyszerű jó kávét főz, van hozzá alkatrész( pl az az üvegkancsó amibe a kávé folyik). Nekem egy két személyes kotyogó van (alap típus Auchan), kávétól függ milyet főz. Az asszonynak Nespresso van, ott meg aztán tényleg attól függ milyen kapszulát veszel bele...

Ami fura: volt nekem kétszemélyes autopressz márkájú kávéfőzőm, elvileg két személyes, de belement négy személynek való kávé...na attól dobogott a szívem rendesen. :)

alkatrész, még itt is: [link]

[ Szerkesztve ]

(#77011) regvoltrossz válasza SirRasor (#77009) üzenetére


regvoltrossz
tag

Olyan nekem is volt több is. Egyrészt gyenge kávét főzött, gyorsan átnyomja a vizet, másrészt pár hónap után gondoltak egyet és egyszercsak bemondták az unalmast. Ráadásul szét se lehet szedni és megjavítani, mert egyedi csavarjai vannak. Ilyen kis izé áll ki a végükből, hogy ne tudd semilyen szerszámmal kicsavarni.
Szarvasival kapcsolatban meg figyelni kell, hogy mikor akciós. A Tescóban pl. 10800 Ft szokott lenni általában amikor akciós.

Oly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]

(#77012) regvoltrossz válasza totya694 (#77007) üzenetére


regvoltrossz
tag

Tudom, hogy szétkaparja a virágyágyást, meg etetni kell, de egy valódi kutya ennél sokkal félelmetesebben működik nem? :DD

Oly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]

(#77013) DarkByte


DarkByte
addikt

Eladó motyóim:

* Lenovo Yoga 2 13,3" 20344 ezüst ultrabook (i7-4510U, 8GB RAM, 256GB SSD, angol billentyűzet) 120e Ft [link]
* i-tec USB 3.0 univerzális dokkoló (DisplayLink) 20e Ft [link]
* Lomtalanítós régiségek (harmada már elment, de még a többi várja gazdáját) [link]

[ Szerkesztve ]

(#77014) r0by válasza SirRasor (#77002) üzenetére


r0by
addikt

Nekem egy sz@r 15bar-os Electrolux kávéfőzőm van (tudom, nem 10k alatti), egyszer majd veszek jobbat.
Én nem őrölt kávét veszek, hanem kézi darálóval a főzés előtt őrlöm meg a kávészemeket. Igaz ez plusz mésfél perc, de megéri :) Ezt 3K-ért vettem a dorozsmai vásárban, szinte nem is látszott rajta, hogy használva volt. Általában valamilyen Lavazzát veszek a Cserepes soron, 2500-3000 Ft/kg áron. Az elég nekem egy pár hónapig :-) Erősnek nem tudom, hogy erős-e, nekem pont jó. És ízre sokkal aromásabb, mint eddig a korábbi kávéfőzőimmel (volt közte szarvasi is).
Kapszulásat meg biztosan nem vennék. Mikor a céges kávéfőzőgép elromott, olyat kellett inni. Az nekem minden volt, csak kávé nem.

(#77015) totya694 válasza regvoltrossz (#77012) üzenetére


totya694
őstag

Ez egy poénhoz kellene a bátyámnak.

Üdv:Attila

(#77016) Orionk válasza totya694 (#77005) üzenetére


Orionk
senior tag

Sokan mondják, hogy a kotyogós erős kávét főz, de miért? :)
Nekem is van kotyogós főzőm, de nem érzem erősebbnek. Sőt még macerás is tisztítani.

Talán az jelent valamit, hogy nyomás alatt főzi?

(#77017) Orionk válasza Doggy dog (#77001) üzenetére


Orionk
senior tag

Szia!

Amit a többiek ajánlottak, azok árban szerintem nagyon drágák.
Art Hotelről nem is beszélve.

Miért nem nézelődsz például koleszok terén?
Béke utcai kollégiumban például 3.200Ft/fő/éj idegenforgalmi adóval együtt.
Vagy az Apáthy kolesz is elég jó és nagyon jó helyen a belvárosban van, az art hotel mögött és csak picivel drágább.

(#77018) SirRasor válasza csoszogi (#77010) üzenetére


SirRasor
őstag

Koffeinesre gondoltam. Tudom szentségtörés, de részben edzéshez kell, mert a reggeli keléssel nincs bajom, de délután 5 óra felé már olyan álmos/fáradt vagyok, hogy nemhogy babázni, de utána edzeni sincs energiám.

A lényeg az, hogy a lehető legkevesebb kávéból hozzam ki a kívánt eredményt, mert hosszú távon nem a főző a drága, hanem a kávé.

regvoltrossz hát ez nem jó hír. Mondjuk 10k még pont belefér akciósan; akkor várok..végül is, ha már magyar vagyok, vegyek magyart, mi? :D De árukeresőn bőven találni olyan visszajelzést, hogy minőségben köze nincs már a régikhez, szóval lehet, hogy már a házmester szintjén van.

r0by na ez az, ami nem fér bele időben, mert van, amikor feleségem főzi és neki ez túl macerás. Neki már a kotyogós is macerás volt, tehát alkalmazkodunk :U

Make Love not war!

(#77019) totya694 válasza Orionk (#77016) üzenetére


totya694
őstag

Nem vagyok benne szakértő de szerintem a kávé főző kiképzése miatt ugyan is a gőzök egy része nem tud olyan könnyen elillanni mint egy olyan főző esetében ahol fentről folyik a csészébe a kávé.Ja és nem véletlen említettem a rezsót mert mint főző alkalmatosság lassabban melegíti fel a főzőt mint a láng.
De igazi brutál erős kávét az 50-60 éve kifejlesztett kocsmai karos presso főzővel lehet főzni...

Üdv:Attila

(#77020) csoszogi válasza SirRasor (#77018) üzenetére


csoszogi
tag

Oké, ismerős érzés..:) Olcsóbb szemes kávét, Nutellát stb.. kapni a Mars téren is, olaszból hozzák be sokkal olcsóbb mint itthon. Minősége meg olasz, ittam ilyen kávét jó volt. Talán hétvégén lehet őket megtalálni... Nem igazán elegáns, de lehet kapni koffein tablettát is, 100mg-os kiszerelés,hatását tekintve olyan mint a kávé, persze ízélmény nélkül... Személy szerint nekem a zöld tea jött be, lefőzök 1 literre valót, azt eliszogatva nincs a nagy dózisú koffein lórúgás effektus. Máshogy is szívódik fel, ezért is az elnyújtott "platós" a hatás. Vagy a maté tea. Mindkettő ízvilága inkább a fűhöz áll közelebb, de hatásukat tekintve jobb mint egy baszott erős expresszo.

[ Szerkesztve ]

(#77021) -Tsaba- válasza Doggy dog (#76970) üzenetére


-Tsaba-
tag

Pilóta panziót ajánlanám (jó a dekorációjuk is :) )

[ Szerkesztve ]

(#77022) -Tsaba- válasza SirRasor (#77018) üzenetére


-Tsaba-
tag

Edzéshez inkább Hot Blood-ot vegyél (van tasakos is próbának), van benne koffein (is) , egy kávéfőző árából kijön 2-3 doboz is (főleg ha akciós) :D , és olyan kedvet csinál hogy abba sem bírod hagyni...

[ Szerkesztve ]

(#77023) fecus válasza totya694 (#77007) üzenetére


fecus
őstag

Ha csak a belső elektronika "újrahasznosításán" gondolkodsz akkor éjszakai mozgásérzékelős lámpa. Van elemes is.

"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi

(#77024) SirRasor válasza -Tsaba- (#77022) üzenetére


SirRasor
őstag

Ez mennyire egészséges? Nem tűnik nagyon annak :U Inkább maradnék a természetes vonalon; úgyis testsúlyos edzést csinálok (természetességre utalva).

Make Love not war!

(#77025) macilaci78 válasza SirRasor (#77006) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Ugyan már... Brikka tényleg tuti, de nem csak az létezik. Van 800 Ft-os alu kotyogósom is, meg 23k-s is, ugyanazon a hőmérsékleten forr fel benne a víz, ugyanannyi és ugyanakkora lyukakon megy a gőz és ugyanannyi kávéport van a kosárban. Én nem veszek észre különbséget, igaz, nem is vagyok gurmé.
Vegyél egy neked tetsző kotyogósat, tömörítsd jól a kosárba a kávét és jó lesz az.

Engem is kinéztek a kávétopikból, hogy mit képzelek az amúgy elég jól körülhatárolt és megindokolt igényeimmel. Az egyik régi motoros teremtette le a bandát, hogy ha nem tudnak a kérdésre felelni, akkor ne fikázzák azt.

A kávéfőző mellett az is fontos, milyen kávéval dolgozol. A szar kotyogóssal főzött Lavazza kávé veri a profi géppel főzött Omniát. :U

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#77026) macilaci78 válasza Orionk (#77016) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Nem érzem macerásnak tisztítani a kotyogósat. A kosár ugyanaz, az aljába csak tiszta víz van (mi lágy vizet használunk, nem még mindig fényes belül 2 év után is), a kiöntőbe meg így is, úgy is bele kell tolni a szivacsot. :U

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#77027) SirRasor válasza macilaci78 (#77025) üzenetére


SirRasor
őstag

Na igen, a kávékat eddig nem is néztem; az összeset végigkóstolom, aztán meglesz a nyertes :)

Make Love not war!

(#77028) macilaci78 válasza SirRasor (#77027) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Én az Omniát hoztam a kapcsolatba, nem kávéztam, Anyám issza. Páromnak korábban kávéfőzője sem volt, nyaranta jegeskávéztunk a teraszon. :K
Kóstolt pár automatás kávét, a Lavazza ízlett neki, vett egy negyed kilóssal otthonra, ugyanolyan volt, így maradt.

A Latin negyed megvan még a Tündérkonyha mellett? Ott lehet kóstolni is szerintem.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#77029) ShadowX


ShadowX
őstag

Megyek a boltba a Csaba utcán, látom van garázs eladó (panel). Megörültem, gyors meg is néztem menniybe kerül.

13 nm = 3,5M Ft. :Y :DDD :(

Kb. másfél lépés után el is felejtettem gyorsan. Ráadásul az ajtó majd lerohad annyira nem volt karbantartva.

(#77030) DarkByte válasza ShadowX (#77029) üzenetére


DarkByte
addikt

Pedig most ez a norma. Majdnem drágább a nm ára mint egy panel lakásnak. :(

(#77031) csoszogi válasza SirRasor (#77024) üzenetére


csoszogi
tag

Megnézve az összetevőket, egyedül az üveg és a mesterséges édesítőszer ami "nem természetes" habár az üveg végül is az..a többi benne van minden másban, illetve bennünk is..:) de hogy az arányok egészségesek-e az passz..kefírben is van valamennyi alkohol, de mégis a pálinkától rúgunk be.. :D

[ Szerkesztve ]

(#77032) macilaci78 válasza ShadowX (#77029) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Majdnem? Ez így kb 270 k/m2, míg ezt a Csaba utcai lakást kb 214 k-ért kínálják.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#77033) ShadowX válasza macilaci78 (#77032) üzenetére


ShadowX
őstag

Én azt mondom ez beteg ebben a formában.

(#77034) macilaci78 válasza ShadowX (#77033) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Itt Pesten ugyanennyit kérnek egy teremgarázsért, ahol a 13 m2 alapterületeden van két fél csík két oldalt, ami a tied és se falad, se ajtód. Cserébe meghúzhatják, elállhatják, feltörhetik, ellophatják a kocsidat.
Igazából még a teteje sem a tied, mert ha nem lenne, az a fölötted lévőnek jobban hiányozna, mint neked.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#77035) _Petya_ válasza ShadowX (#77033) üzenetére


_Petya_
őstag

Betegnek beteg, de figyeld meg, hogy holnap már nem lesz kint a tábla :)

Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!

(#77036) Doggy dog válasza ShadowX (#77029) üzenetére


Doggy dog
senior tag

Kb 2 hónappal ezelőtt a Gyík utcában volt egy 17m2-es 4,09M Ft-ért.
Nem tudom meg van-e még?!
Amúgy mi is a garázs miatt nagyon gondolkodunk 1 magánházban.Ha már ennyi a garázs ára (főleg,hogy sosincs eladó) rátolni a panel árára és ott egy magánház ára.
Persze nem egy 25M-ás,de nem is szar.
Nekünk nincs igényünk nagy kertre.Nem fogok kertészkedni,elég nyírni a füvet,de ne kelljen 1000m2-t.

APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295

(#77037) Rick4 válasza vizslakutya (#77003) üzenetére


Rick4
félisten

Én meg egy 15K-s kapszulás nespresso most megnéztem, krups dilce gusto. :D gépet vettem, kaptam mellé egy marék kapszulát, vettem még pár dobozzal, és utána vettem egy halom utántölthető kapszulát, azokba 5 gramm kávé kell és finom kávé lesz belőle, talán valami nevetséges 20-30Ft-ra jön ki egy adag. Amennyiben az 5 grammnál többet töltenék, nyilván erősebb lesz, de gondolom kávéfüggő is a dolog.

Na, a környék biztonságáról ennyit. Tegnap kint voltam az egyik autómnál az utcán, matattam benne, majd rácsuktam az ajtót. Este bejöttünk, aludtunk, majd délelőtt elmentünk Pestre egy másik autónkkal. Délután hazajöttem, tettem- vettem, majd az egyik udvarban állóval ki akartam állni, ahhoz viszont ezzel el kellett állni a bejáróról. A kulcsot sehol se találtam, mondom mi a franc.. Kimegyek, kocsi nyitva, kulcs a helyén bedugva, de már az akksi is csutkára lemerülve, mert persze a rádió is szólt benne egész éjjel. Senkinek se jutott eszébe belenézni se, nem hogy beülni, és elmenni vele. :D Szóval vannak ilyen városrészek is Szegeden. :D

[ Szerkesztve ]

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#77038) kispéé válasza ShadowX (#77029) üzenetére


kispéé
aktív tag

Ahol mi lakunk ,a szomszéd megvette pár éve az alattunk lévő garázst 2 millióért. Alig használta, rájött ,hogy nem kell neki, egy hónapja adta el kereken 4 !!! millióért! alig akartam elhinni és van aki megveszi , van ennyi pénze? Szó mi szó, aki megvette az is ritkán használja...

(#77039) SirRasor válasza kispéé (#77038) üzenetére


SirRasor
őstag

6 éve vettünk 4,5 milláért 36 m2-es 1 szobás panelt :U

Make Love not war!

(#77040) sss válasza SirRasor (#77039) üzenetére


sss
senior tag

Manapság nem hiszem, hogy megkapnátok annyiért. :)

(#77041) macilaci78 válasza sss (#77040) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Ez csak fölrrajzi kérdés.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#77042) SirRasor válasza sss (#77040) üzenetére


SirRasor
őstag

Hát ez a durva. Mintha 6-ért adtuk volna el 3 éve és 7.5-ért vettük a 47m2-eset, ami most 10-et ér.
Amit viszont nem értek, hogy a házárak miért nem emelkednek olyan mértékben, mint a panelárak. Jobban degradálódnak? Vagy ennyit számít már a kényelem (nem kell a házzal foglalkozni)?

Make Love not war!

(#77043) totya694


totya694
őstag

Sokszor ott cseszi el pár ember a dolgot amikor a városból kijön falura és rögtön azzal kezdi,hogy a ház felújítással,személyre szabással túlköltekeznek.Majd jön egy húzós tél és a hozzá tartozó számlák és egyből ki is alakul a csalódottság.Pár év és már rajta is az eladó tábla....

Üdv:Attila

(#77044) tisn válasza kispéé (#77038) üzenetére


tisn
addikt

mit talaltam :)

http://hlo.ingatlan.com/23939094

nalunk a hazban van elado 3M-ert, de en 2-nel tobbet nem adnek erte. raadasul udvari, szoval beallashoz kep kaput kell nyitogatni. lomtarnak meg kicsit draga.

(#77045) tisn válasza totya694 (#77043) üzenetére


tisn
addikt

azzal kell kezdeni, hogy kondenzacios kazanra cserelsz, meg szigetelsz

(#77046) azbest válasza Rick4 (#77037) üzenetére


azbest
félisten

vagy elvitték egy körre, mint múltkor a kukádat, majd szépen visszaállították a helyére ;]

(#77047) PowerBuldog


PowerBuldog
veterán

Szegeden keresek Sony BA900 aksit SOS.
Ha valakinek van vagy tudja hol kapok ne fojtsa magába.

Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html

(#77048) Polemius válasza SirRasor (#77039) üzenetére


Polemius
aktív tag

Na de be tudsz állni kocsival a lakásba? :P

(#77049) macilaci78 válasza Polemius (#77048) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Megoldható. :P

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#77050) Rick4 válasza azbest (#77046) üzenetére


Rick4
félisten

Végülis ez is benne van. :D

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.