Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#76851) macilaci78 válasza castiels (#76850) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Javaslom a két leglátogatottabb topikot. :K

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#76852) ShadowX válasza tisn (#76849) üzenetére


ShadowX
őstag

Ezt te meg én, meg még páran így gondoljuk, de valaki nem akar segíteni magán, nem akar jobb életet, csak a sajnáltatást szeretné elérni. ;)

(#76853) Rick4 válasza DarkByte (#76843) üzenetére


Rick4
félisten

Mondjuk az azért tényleg rossz, hogy részletre kérted a 700-at, és nyögni kell, de mint írtam, amivel nem lehet mit kezdeni, azon a kesergés csak az ember életkedvét veszi el, megoldást nem hoz. És mint ilyen, a legjobb, ha az ember minél gyorsabban túlteszi magát rajta, főleg, hogy eleve meglepetés nem lehetett, a vétel előtt is nyilvánvaló volt, hogy erre ennyit még ki kell tenni.

Csak egy példa, nemrég vettem egy autót, a vételár 725 ezres volt, erre kifizettem még eredetvizsgával, illetékekkel, mindennel együtt 83 ezret, ( igen, több, mint 10%-ot) egy kis szerviz 48+46 ezer, és utána tudtam beleülni. És akkor évente ott a kötelező 30-ért, a súlyadó 15-ért, (tehát csak ez a vételár és az érték évi 6%-a) ha megyek, ha nem. Sajnos ez ilyen a vagyonszerzés ebben a világban látszólagos, egyrészt folyamatosan fizetni kell azért, hogy ami a tied, az a tied is maradjon (legalábbis úgy érezd), folyamatosan költened kell rá, hogy értéktartó maradjon, miközben a ráköltés árát sosem kapod vissza, és akkor még szó sincs arról, hogy bármikor bárki ne vehetné el tőled. Házzal, lakással ezt még nehezebb megcsinálni, mert pár nagyságrenddel feljebb van minden, és a végén ott se biztos, hogy jól jön ki.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#76854) ebegab92


ebegab92
senior tag

Továbbra is keresek 2 GB GDDR5 memóriával szerelt NVIDIA GeForce GTX 750 vagy 750 Ti videokártyát. Garancia nem kritérium, de előny. :R

ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL

(#76855) bb0t


bb0t
senior tag

Sziasztok! Az igaz, hogy a gázszivárgás esetén nem órától a mi költségünk hanem már a kertben is? Korábban volt az utcán egy csőtörés és mondták a vízesek, hogy szivárog a gáz. Most megnézték a gázosok, és lezárták, javítani kell, cserélni, nyomáspróba stb, mi költségünkre.

Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.

(#76856) kraftxld


kraftxld
nagyúr

3 db billentyűzet + 1 db egér = 500Ft
A két fekete lenovo az USBs, a többi PS2

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#76857) DarkByte válasza Rick4 (#76853) üzenetére


DarkByte
addikt

Persze, tisztában voltam a vásárlás előtt is az árakkal és minden járulékos díjjal. Önszántamból vállaltam be, hogy ez az év kicsit ínségesebb lesz ennek a terhére, mert utána megéri. Nem kell nyögni, félre ne értsd, ez mellett is kényelmesen megélek. Csak a lakást már nagyon szeretném elkezdeni testre szabni, kazán, ajtó/ablak cserén túl lenni, több bútort venni. Emiatt már nagyon lejárhatna hogy az ilyen célú keret jobban gyarapodjon. :DD

Ja és ennek a tetejére még 21-re húztam lapot, egy munkahely váltás is volt önelhatározásból, most próbaidőn vagyok egy új helyen októberig. Emiatt sem merem most kiköltekezni magam és inkább teszek félre. Sajnos így már idén kifutok a fűtéscseréből, mert télen biztos nem fogok neki, de ez van.

[ Szerkesztve ]

(#76858) kraftxld


kraftxld
nagyúr

Keresek: Lenovo T420-ba optikai meghajtót pici pénzért :)

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#76859) SirRasor


SirRasor
őstag

Üdv!

Keresek PCI-os hangkarit sör/csoki árfolyamon. Mind1 milyen márka, csak működjön Win7-en.

Make Love not war!

(#76860) Lacielvtárs válasza SirRasor (#76859) üzenetére


Lacielvtárs
nagyúr

szia, szerintem nekem vagy egy ha minden igaz :K
erről lenne szó

[ Szerkesztve ]

"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯

(#76861) SirRasor válasza Lacielvtárs (#76860) üzenetére


SirRasor
őstag

Nem rossz, csak ez nem sör/csoki árfolyamban megy, meg amúgy anyós gépébe kell, szóval.. :DD

Make Love not war!

(#76862) Lacielvtárs válasza SirRasor (#76861) üzenetére


Lacielvtárs
nagyúr

jajjj, bocsi, félre érthető voltam :W
nem az ár a lényeg a hirdetésben hanem hogy olyan kártyám van.
a tech adatok a lényeg. no meg 2014-ben vásároltam a sráctól
nem kell nekem érte sem sör, sem csoki, eljössz, elviszed, beüzemeled és használjátok egészséggel :D

[ Szerkesztve ]

"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯

(#76863) SirRasor válasza Lacielvtárs (#76862) üzenetére


SirRasor
őstag

Megy Pü!

Make Love not war!

(#76864) Rawulf válasza SirRasor (#76863) üzenetére


Rawulf
őstag

(#76865) SirRasor válasza SirRasor (#76859) üzenetére


SirRasor
őstag

Köszönöm a hangkártya-felajánlásokat, össze fog jönni :)

Make Love not war!

(#76866) ebegab92


ebegab92
senior tag

Ha valakinek mosógépszerelői vénája van vagy ismer, akit érdekelnek hibás gépek, akkor annak eladó frissen meghibásodott Samsung WF7522SUV mosógépünk. Külsőre jó állapotú, belül már más tészta. 3E hibakódot ír. Aki lát benne fantáziát vagy alkatrésznek kell, dobjon egy privátot! 12 pisztolyorrúért vihető.

ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL

(#76867) Rick4 válasza ebegab92 (#76866) üzenetére


Rick4
félisten

Tart vagy fél óráig a javítás.. :D

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#76868) ebegab92 válasza Rick4 (#76867) üzenetére


ebegab92
senior tag

Nézd, tervbe volt véve a csere már egy ideje, 8-10 évet kiszolgált ez is. Kifejezetten jó gép, 45 cm mély, panelba ideális cucc ez. Maga a gép nem nagy érték már, másnak jó szolgálatot tud majd még tenni, ha valaki megjavítja előtte.

Nemrég másik fórumon olvastam, hogy melyik az a gép, ami nagyon strapabíró, és a Miele-t mondták. Az kimondottan tegyünk félre minden hónapban egy kis pénzt típusú gép, semmi flancolás, teszi amit kell. PH-n is találtam Milyen mosógépet vegyek topikot, az is segített, hogy ne az első "szép gépet" vegye meg anya, amit rásóznának :U

[ Szerkesztve ]

ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL

(#76869) Rick4 válasza ebegab92 (#76868) üzenetére


Rick4
félisten

Én nem tudok a körülöttem lévő mosógépekről igazán kiegyenlített statisztikát mondani, de a háztartásigép- szerelő cimborám, aki vagy 20 éve ezeknek a cuccoknak a márkaszervizét csinálja, talán némi plusz rálátással rendelkezik, a 16 évvel ezelőtti 50K-s whirlpoolt, az 5 évvel ezelőtti 50K-s fagort is ő ajánlotta, és még egy jócsomó dolgot, neki a raktárban ezek a gépek 50-esével állnak, ha abból 20-nál ugyanaz a hiba, az neki már elég érv arra, hogy ajánlja, vagy sem, ő nem egy darabból ítél. És ahogy a samsungok, whirlpoolok, a fagorok, úgy a miele-k is hordoznak magukban olyan, amitől lehet egy egy modell jó, vagy rossz, de azt kizárólagosan kijelenteni, hogy egy 50K-s gép rossz, és egy 400K-s gép jó, botorság, a kettő közötti árkülönbség max dupla képességeket, és max tripla élettartamot jelent, ami mellé mindössze alig több garancia társul, és ha baj van, akkor ugyanúgy lehet a szervizeléskor is az extra pénzt csengetni, mint a megvételnél. Az, hogy az a mosógép is azonos alapokon nyugszik, mint bármelyik másik, csak egy picit nagyobb elánnal tervezték a bizonyos részeit, még nem indokol sokszoros árat, tehát konkrétan kijelenthető, hogy nem, nem éri meg a drága cucc. Az csak egy dolog, hogy tartós, 4-5 év alatt is történnek olyan fejlődések, amit egy 8 éves mosógéppel már ki is lőttél. Olyan ez, mint a régi 123-as merci, még megy, és különösebb baja sincs, de azért az a 120-as tempó, mai régen a skodák között király volt, mára idejétmúlt, az a gyűrődési zóna, mai régen a kispók ellen jó volt, ma már egy renault ellen is kevés, és még sorolhatnám, ugyanez igaz lehet a régi P4-es gépre, a régi tintasugaras nyomtatóra, de még a barbon borotvahabra is. Jó dolog a konzervativizmus, csak ne csapjon át sznobizmusba, pont a háztartási elektronikai nagygépek terén kellene ennyire maradandót alkotni, és persze nem 10x-es áron.

Egy szó mint száz az 50K-s fagor mosogatógépünk kapja az ívet, szinte minden nap megy, sokszor kisebb szőnyeg, cipő, szerelős koszos cuccok is vannak benne, ennek ellenére már az is a sokadik évét tapossa, szerelő sosem látta. Ha holnap megáll, kiteszem, 50K-ért berakom a következőt, és 100K-nál járok, de van egy vadiúj, 2 év garis gépem. Már ezt se tudja egy miele. CSak vélemény, a döntés ezen túl amúgyis a tied.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#76870) ebegab92 válasza Rick4 (#76869) üzenetére


ebegab92
senior tag

Ezzel amúgy mi is így vagyunk, mint te, hogy az igényeknek megfelelő lehetőleg pénztárcabarát megoldást választjuk. Nyilván jól hangzik a 400k-s mosógép, de minek? 5-6 év, és "buta" lesz az akkori társaihoz képest. Ez a Samsung is már ilyen volt az utódjához képest (+mosott adagok mennyisége is nőtt).

ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL

(#76871) ShadowX válasza Rick4 (#76869) üzenetére


ShadowX
őstag

Te a mosogatógépbe rakod a koszos munkaruhát meg a cipőt? :D Nem kell akkor csodálkozni ha tönkremegy.

[ Szerkesztve ]

(#76872) macilaci78 válasza ebegab92 (#76870) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Nekem annyi az igényem, hogy kb akkor legyen kész, mikor otthon vagyok kivenni, tisztán tudjamkivenni és fakadjak sírva vadaláskor.

Amíg nem veszi ki a szennyeskosárból szétválogatva a ruhát, nem vasalja ki, nem rakja vállfára, vagy nem hajtogatja össze a ruhát, addig a többi okos funkció nekem pénzt nem ér. Gyanítom, ez nem a következő 5-8 év innovációja lesz. :N

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#76873) Rhino666 válasza ebegab92 (#76868) üzenetére


Rhino666
őstag

Ne hallgass a mosgógépes topik lakóira, egy alja török fost ajánlottak egy örök életű német gép helyett, ráadásul drágábban! :Y

Egyszerű a képlet:

- ha van pénzed, Miele
- ha csak 100-200k van rá, Siemens, Bosch, AEG, Electrolux vagy LG
- ha kevesebb, moss fürdőkádban wc pumpával

;)

[ Szerkesztve ]

Rich enough to buy an iPhone, smart enough to not buy one.

(#76874) Vesztor87 válasza tisn (#76847) üzenetére


Vesztor87
senior tag

Ha van akkor picit kevesebb, de ha nincs 3 akkor annyira nem nagy a difi.

Rick: ez amit írtam csak csupán egy magánvélemény, nem azzal töltöm az időm hogy ezen rágódom. Navnál részletet lehet kérni és ki lesz fizetve ha úgy alakul, ennyi. Csak az elv...

(#76875) Rick4 válasza ShadowX (#76871) üzenetére


Rick4
félisten

Hol volt szó mosogatógépről? Olyanom nincs, és nem is hiszek benne. Az elv egyébként ott is pont ugyanez lenne, mint a mosógépnél, de nem rémlik, hogy mostanában bárki is emlegetett volna mosogatógépet..

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#76876) Krogoth válasza Rick4 (#76875) üzenetére


Krogoth
senior tag

(#76869) Rick4 válasza ebegab92 (#76868) üzenetére
"Egy szó mint száz az 50K-s fagor mosogatógépünk kapja az ívet, szinte minden nap megy, sokszor kisebb szőnyeg, cipő, szerelős koszos cuccok is vannak benne, ennek ellenére már az is a sokadik évét tapossa, szerelő sosem látta,"

(#76877) Rick4 válasza Rhino666 (#76873) üzenetére


Rick4
félisten

Siemens, Bosch, AEG, Electrolux vagy LG Tapasztalatból, vagy a munkádból adódóan tudod, hogy ezek bármivel is jobbak, mint egy whirlpool (amire pl 5 év gari van), indesit (amire 5 év gari van), fagor (amire 5 év gari van), mondhatni ugyanazon képességekkel, bő 2.5x-es gariidővel, de harmadáron, vagy csak tények nélküli vélemény volt? :D

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#76878) Rick4 válasza Krogoth (#76876) üzenetére


Rick4
félisten

Akkor tényleg. Nincs mosogatógépünk, elírtam, mosógép az. :D

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#76879) Krogoth válasza Rick4 (#76878) üzenetére


Krogoth
senior tag

Egyébként nem rossz a mosogatógép sem. Az oké, hogy plusz áram és elromolhat, de vízből sokkal takarékosabban jövünk ki, nem beszélve a megspórolt időről.
Persze, ha meg van pakolva és nem 1-2 tányér van csak benne :)

(#76880) Rick4 válasza Krogoth (#76879) üzenetére


Rick4
félisten

Ritkán van itthon főzőcske, talán heti 1x, inkább elmegyek valahova kajálni, azt eszek, amit épp kigondolok, nem kell pancsolni, utána mosogatni, és annyival nem több, amennyivel jobb így.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#76881) ShadowX válasza Rick4 (#76875) üzenetére


ShadowX
őstag

És szárítógépből milyet ajánl az ismerős?

Illetve elgondolkoztam, hogy újrakárpitoztatnám az ülőgarnitúrát. Valakinek esetleg ilyen irányú tapasztalata van -e/volt -e? Ha igen, akkor kivel és mennyiért csináltatta?

(#76882) Rick4 válasza ShadowX (#76881) üzenetére


Rick4
félisten

Az alapelv ugyanaz, vannak alapfunkciók, amit mindegyik készülék tud, vannak márkán belül magasabbra pozícionált készülékek, amik ugyanazon alapokon több funkcióval rendelkeznek, aztán jönnek a a prémium gyártók, aminél azt az alapot kapod meg, mint bármelyik másiknál, csak drágábban, meg max pár extra funkcióval, amiért igazából nem is kellene fizetned. (pl mosógépnél tudott olyat csinálni, hogy a komolyabb gép szoftját töltötte fel, és lett új mosóprogram, gyorsabb centrifuga, stb) És ugye utána jönnek a többinél sokszorosan drágább, de annyival nem hosszabb garis, annyival nem többet tudód, azaz a sznobiknak gyártottak, mint pl a miele. :D

Gép és gép között nincs érdemi különbség ott sem, vannak eltérő megoldású készülékek, azt kell tudnod, neked mire van szükséged. De ahogy a mosógépnél van egy dob, ami körbeforog, a mosogatógépnél meg egy tálcán ott vannak az edények, és alul- felül forog körbe egy kar, amiből jön a víz, kb 100 éve mindegyik készüléken ugyanígy van, úgy ezek a szárítógépek se igazán különböznek...

[ Szerkesztve ]

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#76883) kraftxld


kraftxld
nagyúr

Eladó:
Jameson Pure Pot Still 15 éves, limitált kiadású, sorszámozott whiskey.

100e

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#76884) martonx válasza ebegab92 (#76870) üzenetére


martonx
veterán

Mosógépből az LG az, ami elég jó kompromisszum árban, tudásban, minőségben. Mi 6 emberre (ebből 4 gyerek mosunk), pár mosógépet már elhasználtunk. Már amennyiben ez bármiféle referenciának számít. Olyan mennyiségben mosunk, hogy eleve cél volt a minimum 8kg-os ruhatöltet, így elég csak heti 8-10 mosást beindítani. És egyiket se azért mert bedobtunk 2 törölközőt meg egy cipőt.

Valaki kérdezte még itt a szárítógépet. Azok viszont faék egyszerű gépek, ráadásul a bennük forgó ruhák tömege is alacsonyabb, mint a mosógépben, szóval abból megvettük a legolcsóbb 9kg-os töltetű Candy-t. Mivel a legolcsóbb szárítógépek nem kerülnek sokba, akinek van helye, csak javasolni tudom, télen különösen királyság, hogy nincs a lakás mindenfelé tele akasztgatva 3 szárítónyi nedves ruhával, és szárítás után a ruhákat vasalni is könnyebb, ami a mi komoly ruha mennyiségünk (és a feleségem vasalás mániája miatt) komoly szempont.

[ Szerkesztve ]

Én kérek elnézést!

(#76885) SirRasor válasza Rawulf (#76864) üzenetére


SirRasor
őstag

Win10 alapból felismerte. Viszont kíváncsiságból feltettem a PAX-ot is és azt mondja, hogy nem talál kompatibilis eszközt (a megfelelőt tettem fel).
Egyedül csak azért érdekel, mert elvileg az X-fi-k tudnak "crystalizer"-t, amitől szebben szól minden, de a wines alap driver nem ad ilyen lehetőséget..konkrétan semmi extra lehetőséget sem.

EDIT: feltettem a gyári driverét és ott van benne a crystalizer és működik is :Y

Na még ilyet.

[ Szerkesztve ]

Make Love not war!

(#76886) Rhino666 válasza Rick4 (#76877) üzenetére


Rhino666
őstag

Tapasztalatból. :K

Rich enough to buy an iPhone, smart enough to not buy one.

(#76887) ShadowX válasza martonx (#76884) üzenetére


ShadowX
őstag

A szárító mennyivel dobja meg a villanyszámlát?

(#76888) Rawulf válasza SirRasor (#76885) üzenetére


Rawulf
őstag

Még szép, hogy nem működött a PAX driver neked.
Úgy nem lehet feltenni, hogy előtte már más drivert feltettél.

"Please state the nature of the medical emergency."

(#76889) SirRasor válasza ShadowX (#76887) üzenetére


SirRasor
őstag

A hőszivattyúsak 1.5-2.5 kwattórával dolgoznak, a kondenzációsok 4-5 kwattal.
Mosógépek ~1.5 környékén mozognak.

Ja viszont a hőszivattyúsok kiesnek, hacsak nem akarsz lyukat vágni a falba/ablakba. PL: panelben csak a kondenzációs jöhet szóba.

Hányszor használnád? Heti 5 nap reális mondjuk kis háztartásban. Jelenleg asszem 45 forint 1kwattóra itt a démásznál, tehát szárításonként kb 200 ft, azaz 1 hónapban 4000 ft. Szerintem baromi magas költség ahhoz képest, hogy pl: a szabadlevegőn (panelerkélyen) ingyen is lehet szárítani.

Amúgy meg bent is lehet; nem halunk bele. Nincs erkélyünk, de nyáron nem gond; ~50%-os párát tudjuk tartani a folyamatos ablaknyitással egy nem becsomagolt házban. Télen 35-50% a fűtés miatt, tehát csak a 2x2 hét ősszel meg tavasszal a problémás, amikor nincs fűtés és szellőztetni se ajánlott, hacsak nem akarunk 17-18 C° alá menni :D

Rawulf a wines drivert nem kellett leszednem ahhoz, hogy a creative általi szépen felülírja, és pont ugyanolyan telepítője van a PAX-osnak is :U Fene se gondolta volna..

Make Love not war!

(#76890) martonx válasza ShadowX (#76887) üzenetére


martonx
veterán

Nyáron semennyivel, am ekkor meg a legkondi megy. Télen folyamatosan használjuk, és a villanyszamlank télen nyáron ugyanannyi, olyan 12-14k között mozog. Nem vagyok a számlákat excel táblázatba gyűjtő, majd elemezgető típus, de érzésre nincsenek nagy mozgasok a havi számlák között. Pedig nem atalanyt fizetünk, hanem minden hónapban leolvassuk az órát.

Én kérek elnézést!

(#76891) martonx válasza SirRasor (#76889) üzenetére


martonx
veterán

Ok, próbálj meg mosásonként 8kg ruhát, és mosos napon mondjuk van 3 mosást, bent kiteregetni, és addig kerulgetni, mig meg nem szárad. Ja és mindezt nem panelba, ahol télen 29 fok van.

Én kérek elnézést!

(#76892) SirRasor válasza martonx (#76891) üzenetére


SirRasor
őstag

Ennyire különböznek a panelek. Nálunk ha már a 22 fokot eléri, népünnepély van, de 21 a megszokott. Gondolom becsomagolt és/vagy minimum 3. emeleti panelnél lehet ilyen. Ez nem becsomagolt és földszinti. Nyilászáróknak is csak a fele cserét.

A mosási mennyiséget nem értem miért írtad. Úgy indítottam, hogy "kis háztartásban". Nálatok 4 gyerkőc van, tehát ott nyilván a mennyiséget meg kell valahogy oldani.
Egyébként kertes házban még mindig ok a kinti teregetés (mi 3-an voltunk testvérek és mindig a kertben volt teregetve).

Make Love not war!

(#76893) tisn válasza ebegab92 (#76868) üzenetére


tisn
addikt

Nekem van egy egyeves lg-m. 6kg, de mivel keskeny, lehet, hogy eladnam :) (es vennek egy ugyanilyen 7kg-os/normal meretut, hogy ramenjen a szaritogep)

heti egyszer mostam 2-3 adagot vele

en a fospullal szivtam, azt nem veszek tobbet, elotte egy gorenje 13 evig elketyegett

(#76894) tisn válasza ShadowX (#76881) üzenetére


tisn
addikt

És szárítógépből milyet ajánl az ismerős?

abbol en hoszivattyusat vennek

Illetve elgondolkoztam, hogy újrakárpitoztatnám az ülőgarnitúrát. Valakinek esetleg ilyen irányú tapasztalata van -e/volt -e? Ha igen, akkor kivel és mennyiért csináltatta?

kertem ra egyszer ajanlatot (hulye mubor szethullott par ev alatt), 200-250k korul volt az ajanlat

annyiert inkabb veszek egy uj szettet

(#76895) tisn válasza martonx (#76891) üzenetére


tisn
addikt

egyedul vagyok, azert vennek szaritogepet mert utalok teregetni :)

(#76896) macilaci78 válasza SirRasor (#76889) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Szabad levegőn télen esetleg túl hideg van, koszolódik, a fehéret leszarja a légy, esetleg másra is használnád az erkélyed, családi háznál fene se tudja, mit tüzel el a szomszéd és milyen szagot vesz be a frissen mosott ruhád.
Nekem sincs szárítógépem, igényem sincs rá, de el el tudom fogadni, hogy másoknak ez logikus és előnyös választás.

Szüleim kertes házban laknak, a gázárak miatt az utóbbi 10-15 télen már nem kint tereget, mert az összes szomszéd átállt "vegyes" tüzelésre, van, hogy az udvarunkon a kormot sepregeti fel Anyám. :U

tisn: a kárpitozás összetett dolog, sokban függ az ár az anyagtól, mintázattól, mérettől, formától, mennyiségtől. Az összehasonlíthatóság végett hasznos lenne egy kép a szettről.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#76897) tisn válasza macilaci78 (#76896) üzenetére


tisn
addikt

tisn: a kárpitozás összetett dolog, sokban függ az ár az anyagtól, mintázattól, mérettől, formától, mennyiségtől. Az összehasonlíthatóság végett hasznos lenne egy kép a szettről.

mar kukazva lett
sima 3-2-1-es volt

(#76898) macilaci78 válasza tisn (#76897) üzenetére


macilaci78
nagyúr

sima 3-2-1-es volt - még ebben a mezőnyben is akár többszörös eltérés is lehet a kárpitozás díját tekintve azonos kárpit esetén.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#76899) ShadowX válasza SirRasor (#76892) üzenetére


ShadowX
őstag

Mi ketten élünk (egyelőre). De mivel sportolunk, így is összejön egy héten 4-5 mosás. Ha van ágynemű, meg törölköző, akkor a 6-7 is előfordult már. 55nm-es panel. Nyáron az erkélyre teregetünk, akkor nincs baj. Télen már nagyon más a helyzet. Nálam nagyon meleg szokott lenni télen még úgy is, hogy se bepucolva nincs a ház, se ablak nincs cserélve, mivel közel lakok a hőközponthoz. Ennek ellenére a ruhák van, hogy napokig száradnak, mert vastagabbak. És amúgy is kicsi a lakás, úgyhogy mindig felb@sz, hogy kerülgetni kell a szárítót. Mire megszárad az egyik adag, már mossuk a következőt és ezt ősztől tavaszig játsszuk. Akkor már inkább egy szárító foglalja a helyet (bár annak is meg kell találjam a helyet).

A hőszivattyúsak miért nem jók panelba?

[ Szerkesztve ]

(#76900) ShadowX válasza tisn (#76894) üzenetére


ShadowX
őstag

Pontosan ettől tartottam, hogy egy újjal jobban fogok járni...na mindegy.

Pláne, ha még szivacsot is akarok cseréltetni benne.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.