Hirdetés

2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#82001) csoszogi válasza Pho3bus (#81998) üzenetére


csoszogi
tag

En tizesben lakom, volt ido mikor szinte minden hetvegen furtak faragtak. Mi is felujitottunk. Szolni kell-e nem tudom, mi kiraktuk, de nyilvan nem lehet mindent percre megtervezni. A szakik mondtak, ha szoltak nekik ok abbahagytak. De kaptunk mi is szoveges uzenetet a liftben, ennek ellenere ami nem nyomdakepes.

Masreszt nezz szet a kornyezetedben: boltban, utakon, tomegkozlekedesen, munkahelyen. Kurva sok taho, feszult, ideges ember van, es van aki nem az.

Lehet a szakinak a toke tele van, hogy labujjhegyen kellene furnia, mert minden tarsashazban van egy-ket-tiz gyerkoc, meg aki ejszakas, beteg stb... a beton meg viszi a hangot. Es ha egesz heten ezt hallgatod, hogy nem lehetne-e kesobb, meg maskor... Biztos te is voltal mar ugy, hogy valaki felbaszott, es te a kovetkezo usert egeszben lenyelted, az meg pislogott..

Ket gyerkoccel ateltunk mar hasonlot, jobb a bekesseg elve alapjan mi leleptunk delutanonkent, babakocsiban elaludtak elobb utobb. A kisebbik mikor szuletett, akkor szigeteltek a melletunk levo hazat. O meg a mai napig osszerezzen (10 eves) a falfuro hangjatol. Na ott aztan hiaba szoltal volna.

A fuvet a toltes oldalaban, a haz korul, az onkormanyzat, nyaranta rendre 6:10-6:30 kozott kezdi el nyirni..:) Azzal se lehet semmit tenni.

[ Szerkesztve ]

(#82002) Pho3bus válasza Cyrin (#82000) üzenetére


Pho3bus
tag

Abban az időszakban tűnt el a házirend, amikor elkezdték. Próbáltam azóta kérni a kk-tól, elvileg hétfőn lesz. Amikor annó mi végeztünk felújjítást a közvetlen szomszédságba becsöngettünk, hogy kiderítsük kit és mikor zavarunk, így próbáltuk igazítani. Alapból nyilván nem ment mindig, de legalább gesztusnak jó volt, így kicsit enyhűl a felgyülemlő feszültség.

Van gyerekük, neki újjítják fel a lakást, hogy beköltözzön.

A legnagyobb problémám a kiírással, hogy annyit írtak csak hogy bocsi, se időpont, se semmi. Jönnek mikor ráérnek, és ezzel azért igen nehéz bármit is tervezni.

(#82003) SirRasor válasza Pho3bus (#82002) üzenetére


SirRasor
őstag

+1 a házirendnek, semmi mást se tudsz tenni.
Abban meg tuti normális időpont van megadva, azaz 8 előtt, 20 után nincs zajongás. Arra már tudsz hivatkozni, intézkedni. KK-tól azért kérdezd meg, hogy először ő intéz-e valamit ezzel, vagy kapásból rendőrség...de legeslegelőször a felújítást végzőknek kell adni egy példányt belőle, vagy a tulajnak, ha elkapod. Ha az nem hat, akkor lehet feljebb menni..

Make Love not war!

(#82004) SirRasor válasza csoszogi (#81994) üzenetére


SirRasor
őstag

Van légsterilizáló, ami elég jónak tűnik. Se mozgó alkatrész, se filter se semmi. Igaz a port nem szűri, de a bacikat kinyírja. Nem is ilyet kerestem...viszont most megint megy a körbefertőzés: 4 éves kislány+7 hónapos kisbaba. Lehet egy ilyen baci/vírusiölő nem hülyeség, mert úgyis sokmindent haza fognak hozni oviból, iskolából :U

Make Love not war!

(#82005) kraftxld válasza SirRasor (#82004) üzenetére


kraftxld
nagyúr

A wifi spray mellé jó lesz :D
Amúgy Szeged levegője ilyen, rettentően poros. 2016-ban amikor huzamosabb ideig visszaköltöztünk akkor vettem csak észre én is. Korábban amikor Mo-on laktunk fel se tűnt.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#82006) macilaci78 válasza Pho3bus (#81996) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Én is társasházban lakom, 5 éve, téglaépítésű, 50-60 éves épület. Minden évben 1-3 lakást újítottak fel, 3 éve mi is felújítottunk.
Közös képviselőtől megkérdeztem, mikor lehet zajjal járó tevékenységet végezni: H-P: 8-19, Szo: 8-13, kivéve munkaszüneti és ünnepnapokon.
A felújítás: új villanyóra és ami mögötte van, bevésve a falva, fürdő, WC tégláig le, új beltéri nyílászárók, festés. A 6 hétre becsült munka 8 hét alatt ment le teljesen.

Kiírtuk, hogy mikor kezdünk, kb mikor végzünk, a zaj kb meddig tart és ennyi. A csapatnak megmondtam, hogy a lakókkal tisztelettel beszéljenek, ha valami észrevételt tesznek, kérdezzék meg, melyik lakás és nekem szóljanak, illetve az én számomat meg lehet adni. A felső szomszéd 3 gyerekes család, az asszony akkor még otthon volt a picivel, a férj mentős (hol éjszakás, hol nappalos). Az asszony párszol szólt, én meg mondtam, hogy majd igyekszünk lábujjhegyen vésni a falat... Utána már csak lejött kérni, hogy déltől kettőig ha lehet, ne véssünk, illetve hogy mondjuk meg, az épület melyik oldalán vésünk, mert akkor a másik oldalon próbálja altatni a gyereket. Volt mit csinálni, amíg a pici aludt, addig vakoltak, csempéztek a fiúk.

Ja, szombaton nem volt semmilyen zajos munka, 5-re általában befejezték a munkát, és a lépcsőházat, liftet kitakarították maguk után minden nap, ha kellett.
Szerintem a lakástulajdonossal beszélj, mert ő dirigál a brigádnak. Esetleg ha gondolod, ajánlj fel egy-egy doboz védőitalt minden napra, amikor a gyerek és ti tudtok pihenni.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#82007) Rickeffe válasza Pho3bus (#81998) üzenetére


Rickeffe
aktív tag

Bár későn láttam, hogy más is ajánlotta.
(Házirend.)

[ Szerkesztve ]

Rickeffe

(#82008) fecus


fecus
őstag

Csak a régebben említett kínai utazó adapterhez. Szétszedtem, ha már szóba került.
Tényleg kuka.
- Nincs bekötve a védőföld.
- A két másik pólus is csak az összepattintott műanyagház összetartó erejét felhasználva, két lemez összeérintésével továbbítódik.
Ez nem 10 hanem 1 ampert sem tud biztonságban továbbítani!

Megyek beteszem az ebay topikba is.

[ Szerkesztve ]

"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi

(#82009) quailstorm válasza fecus (#82008) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Tudnak róla az eBay topicban szerintem, volt már róla szó.
nekem is ez a fekete szutyok van, ez is életveszélyes de ez legalább nem hazudik magáról...
csak ideiglenes megoldásnak nem ajánlom, nekem szintetizátor táp ment róla amíg nem szereztem másikat

Ha mégis muszáj ilyet, akkor kapcsolós elosztó, és csak összeszerelés után ráadni az áramot.

[ Szerkesztve ]

(#82010) DarkByte válasza fecus (#82008) üzenetére


DarkByte
addikt

Találtam a Szatellitben elfogadható árút egyébként: [link] Holnap elvileg itt lesz a ketyere, majd meglesem.

(#82011) veze válasza DarkByte (#82010) üzenetére


veze
őstag

gyanítom ez ugyanonnan valo, mint amit én rendeltem az ebayről
Az is így néz ki, masszív, stabil, a földelése is be van kötve , nem értem mi baja lehetne neki, szoktam használni is. Igaz ezeknek ott se 1dollár/5db az ára, hanem majdnem 1 dollár/db [link]

[ Szerkesztve ]

(#82012) csoszogi válasza SirRasor (#82004) üzenetére


csoszogi
tag

Nos először az elsőre: ez egy kerámiacsőrendszer, ami 150-170°C -ra melegíti a benne áramló levegőt. Oké, akkor nézzük a hőlégsterilizátort: [link]

idézet: " 1.5 to 2 hours at 160 °C"

tanulság: kevés ideig van ott a levegő, hogy ki tudja fejteni a hatását. Kísérlet: kapcsold be a sütőt 200-250°C-ra. Dugd be a kezed. Meddig bírod? Még csak a szőr se perzselődik meg egy ideig.

Ha mindenáron légtisztítót akarsz, szerintem ha valami szűrőset veszel, ami össze is gyűjti a szálló port az a legjobb, a kerámiás pont nem gyűjti össze, nem égeti el csak kicsit megpörköli a port :). Van ami párásít is.
Lásd Edigital honlp.

Xm3/óra és akkor látod, hogy X óra alatt átforgatja a szoba levegőjét.

Gyerkőcökre: saját tapasztalat, szerintem teljesen random ki hozza haza (tömegközlekedés, szupermarket: sok ember kicsi helyen), ki mit kap el, és hogy jelentkezik, kicsi nátha, köhögés, vagy láz. Nekem például legtöbbször elmegy a hangom.... Nem csak a levegő, hanem a közös tér, eszközök, bútorok, játékok távirányító, minden lehet a forrás, mindent nem tudsz fertőtleníteni, és nem is biztos, hogy jó, ha egy steril környezetben nő fel a gyerek.
A gyerkőcöket meg csak akkor nem viszik a bölcsi/ovi/isi-be, mikor már igen nagy a baj. Ha kicsit köhög vagy folyik az orra, egy PAnadol reggel és bírja a napot :) közben meg fertőz :(
HF vírust néha elkapom, néha nem.

[ Szerkesztve ]

(#82013) DarkByte válasza veze (#82011) üzenetére


DarkByte
addikt

Nekem nincs is bajom a Kínából rendeléssel, rendszeresen veszek onnan vackokat. Csak ez nekem most hétfőn kellene, nem mikulásra mire meghozza a posta.

(#82014) SirRasor válasza csoszogi (#82012) üzenetére


SirRasor
őstag

Ott a pont, akkor kuka az egész baciölős ötlet. Ezért szeretek ilyeneket bedobálni a közösbe :D Akkor csak egy szimpla légtisztítót keresek, aminek mosható az előszűrője és kész.

Más: a kartonos is jól sikerült :)

-1 venti. Most 38 C˘ körül van, de ha nyúzom se megy 65 C° fölé. A házventi ~400 RPM-el húzza ki a levegőt a másik végén, de alaplapi irányítással folyamatosan erősödik a terhelés függvényében. Szép csendes így minden.

[ Szerkesztve ]

Make Love not war!

(#82015) SirRasor válasza DarkByte (#82013) üzenetére


SirRasor
őstag

Ilyen belülről. Szerintem nincs benne kivetnivaló, csak földelés hiányik.

Ingyé' adom.

Make Love not war!

(#82016) pintyesz


pintyesz
senior tag

Srácok ez miért van?
Új win 10 telepítés.

Format C:...YES or CONTINUE? :))

(#82018) 4ron


4ron
senior tag

Vegyétek, vigyétek :R Nem az enyém a gép, barátnőm tesója árulja. Ha komoly a szándék, ki lehet személyesen próbálni itt Szegeden nálam.
MSI GP61 Leopard Pro - Core i7 - 8GB DDR3 - GTX950M 2GB

⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!

(#82019) FoxiestFox válasza pintyesz (#82016) üzenetére


FoxiestFox
félisten

VGA driver hibájának tűnik. Vélhetően szoftveres.
Első körben a böngészőben kapcsold ki a hardveres gyorsítást, lépj ki belőle, majd vissza, hogy úgy is jelentkezik-e.
Ha igen, másik VGA driver, ha azzal is, akkor lehet gyanakodni valami nasty hardverhibára.

(#82020) Ted_Beneky


Ted_Beneky
senior tag

Sziasztok! A lakcímváltozás adminisztrálását most helyileg hol kell intézni Szegeden?

Csillagkaput a Csillag térre!

(#82021) Zoli1222


Zoli1222
őstag

Sziasztok!

Van itt vki Mórahalom Újváros részből?

(#82022) tisn válasza Ted_Beneky (#82020) üzenetére


tisn
addikt

megyehaza

(#82023) csoszogi válasza Ted_Beneky (#82020) üzenetére


csoszogi
tag

Kormányablak, legalábbis nekem ott állítottak ki új lakcímkártyát pár éve adatváltozás miatt. Én a Rókusi Tescoban csináltattam.

(#82024) Ted_Beneky válasza csoszogi (#82023) üzenetére


Ted_Beneky
senior tag

+@tisn: Köszi!

Csillagkaput a Csillag térre!

(#82025) Rimuru válasza Ted_Beneky (#82024) üzenetére


Rimuru
veterán

+1 rokusi tesco, es egy javaslat, este 6-7 utan menj (nyitvatartas) akkor mar nem szoktak olyan sokat lenni.

Vigyázat, csalok!

(#82026) pintyesz válasza FoxiestFox (#82019) üzenetére


pintyesz
senior tag

Ja és chrom alatt nincs ez.

Format C:...YES or CONTINUE? :))

(#82027) SirRasor


SirRasor
őstag

Router eladó!

Make Love not war!

(#82028) martonx válasza SirRasor (#82027) üzenetére


martonx
veterán

Ó jó kis router ez, nekem is pihen egy ugyanilyen OpenWrt-sített a fiókomban mióta TP-Link Archer C9-re cseréltem. Valahogy ezek a szolgáltató által adott routerek nálam mindig szarakodtak (vagy a lakás túl nagy, vagy mi vagyunk rá túl sokan, túl sok eszközzel? :U ).

Én kérek elnézést!

(#82029) ebegab92 válasza SirRasor (#82027) üzenetére


ebegab92
senior tag

Nekem a v2.0 van, viszont a DIGI gigabitesítése után cserélni kellett. Sajnos a szabvány már kevés volt, hogy kiszolgálja a sávszélt. Zyxel Armor Z1 lett helyette, ami összességében hozta azt, amit elvártam tőle. :K Egyedül azt sajnálom, hogy nincs még rá OpenWrt.

ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL

(#82030) nap válasza SirRasor (#82027) üzenetére


nap
addikt

Wow!
Tipikusan az a cucc, amit ha megveszek, hogy jó lesz majd valamire, akkor soha nem lesz szükségem rá, de ha meg nem veszem meg, akkor holnap nagyon kellene. :D
De most tényleg nem látom, hogy hol tudnám használni. Sebaj, majd holnap elmondom.

browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...

(#82031) Pho3bus válasza macilaci78 (#82006) üzenetére


Pho3bus
tag

Köszi mindenkinek a válaszokat és tippeket.

Itt nem a ténnyel volt leginkább problémám(mármint teljesen megértem hogy felújítanak, mi is csináltuk), hanem leginkább a hozzáállással amit a tulajdonos képviselt. Nincsenek melósok amúgy (csak nagyon specifikus munkáknál), általában mindent maguknak csinálnak, innen a kiszámíthatatlansági tényező. Akkor jöttek mikor volt idejük, sokszor 13:00-kor (hétvégén is) kezdték el a fúrást, amikor már azt gondoltuk, hogy nem jönnek és lefektettük a gyereket. Egyik ilyen alkalommal történt az említett beszélgetés is. Mindegy amúgy, megoldottuk a helyzetet, már csak abban tudok bízni hogy hamarosan befejeződik a munka...

(#82032) macilaci78 válasza Pho3bus (#82031) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Közös képviselőtől elkérni az SZMSZ-t, házirendet, megnézni, mikor lehet zajjal járó tevékenységet végezni, azon kívül pedig rendőrt hívni. A kibaszás társasjáték. :P

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#82033) csoszogi válasza macilaci78 (#82032) üzenetére


csoszogi
tag

A kibaszás társasjáték. :P : és a jó benne, hogy random kerülhetsz a fa**sz másik oldalára, és soha nem ér véget..... :)

Én inkább más társasjáték után néznék...

[ Szerkesztve ]

(#82034) SirRasor válasza nap (#82030) üzenetére


SirRasor
őstag

Veddmegveddmegveddmeg! Van egy jelentkező, de postáznom kéne és az macera :O ;]
5k-ért odaadom :D

Make Love not war!

(#82035) zsotesz81


zsotesz81
senior tag

Tudja esetleg valaki, hogy pontosan hol vannak a Telemax átvevőpontok? Le kéne adni a telómat, ez alapján a Tábor utcában ill. a Bakay N. utcában van. Ma elmentem a Tábor utcaiba, de én ott nem találtam. Bakay-t még nem néztem.

(#82036) ShadowX válasza zsotesz81 (#82035) üzenetére


ShadowX
őstag

Milyen telefon? Nekem a Huawei-t pl. a postán kellett leadni. A HTC-t meg meg a samsung márkaszervízbe az okmányiroda mögött.

[ Szerkesztve ]

(#82037) zsotesz81 válasza ShadowX (#82036) üzenetére


zsotesz81
senior tag

HTC10

(#82038) Lehiñito válasza zsotesz81 (#82035) üzenetére


Lehiñito
senior tag

Tábor utca és a Mérey utca sarka. Szuper Elszo 57 kft. A nagy samsung feliratos üzlet az. Vagy a médiába az árkádban tudod leadni a linked alapján.

(#82039) zsotesz81 válasza Lehiñito (#82038) üzenetére


zsotesz81
senior tag

Oks, köszönöm az infot

(#82040) Krogoth


Krogoth
senior tag

Hali.

Szegeden melyik önkiszolgáló autómosó ajánlott? :R

[ Szerkesztve ]

(#82041) ebegab92 válasza Krogoth (#82040) üzenetére


ebegab92
senior tag

A Szabadkai úton lévő Yes autómosó. Bár pozitív tapasztalataim vannak az OMV kézimosójával is. A gépi mosást egyszer próbáltam ki, a szárítás funkciója nagyon hálás dolog tud lenni hűvös időben :)

ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL

(#82042) Krogoth válasza ebegab92 (#82041) üzenetére


Krogoth
senior tag

Nem személyautó, így nálam a gépi nem játszik. :)

Köszi, az igen-t kipróbálom :R

(#82043) macilaci78 válasza Krogoth (#82042) üzenetére


macilaci78
nagyúr

A legtöbb kúton 220 cm a magassági határ, Transporterrel simán beférek.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#82044) Ted_Beneky


Ted_Beneky
senior tag

Holnap megyek a szegedi szolgáltatókhoz. Vajon melyik nap szerinti nyitva tartás lesz érvényben?

Csillagkaput a Csillag térre!

(#82045) Doggy dog


Doggy dog
senior tag

Sziasztok!
Műtöttek valakit itt gerincsérvvel?
Használ gerincvédőt/gerincfűzőt?
Pl Lumbamed-et.

APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295

(#82046) 4ron


4ron
senior tag

A Beerbox véglegesen bezárt? Szeretnék venni Primator Weizenbiert (búzasör), ott lehetett is kapni, jártam is oda sokszor ebédelni, de azt mondták véglegesen bezárt.

⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!

(#82047) Krogoth válasza macilaci78 (#82043) üzenetére


Krogoth
senior tag

Szélesség és hossz volt a kérdéses, de ha transportered befér, akkor az enyém is be fog.

Na majd legközelebb gépi mosást kap. :)

(#82048) kraftxld válasza 4ron (#82046) üzenetére


kraftxld
nagyúr

A sörök házában a Feketesas u-n szerintem lesz.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#82049) macilaci78 válasza Krogoth (#82047) üzenetére


macilaci78
nagyúr

A cégé, de ettől nem lesz nagyobb. :)

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#82050) totya694


totya694
őstag

5db katonai helikopter most húzott el a falum fölött kicsit félelmetes volt

Üdv:Attila

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.