Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#91001) ShadowX


ShadowX
őstag

Úgy licitáltok itt egymásra szomszéd ügyileg, mintha muszáj volna. :DDD

Az emberek amúgy hajlamosak azt hinni, hogy még mindig létezik a város-falu/kistelepülés különbség, pedig szerintem már eltűnt. Ha kinézeknaz ablakon vagy az erkélyen akkor ameddig a szem ellát panelt látok. Ennek ellenére minden hétvégén flexel, fúr, vagy láncfűrészezik valaki. A füvet itt nem a szomszéd nyírja, hanem a közterület fenntartó, ráadásul nem sima kis fűnyíróval, hanem traktorokkal meg benzines szegély- és sövényvágóval. A kukásautó hozzánk pl. csak betolatni tud, úgyhogy hallgathatom a tolatóradar pittyegését, stb...

Az alattunk lévő garázssoron pedig van egy figura (nem is itt lakik) aki motorcsónak motorokat javít és újít fel, ha az épp nincs, akkor robogó motorokat. Szóval nem csak hangos, hanem még büdös is. A mellettem és alattam lakó láncdohányos, szóval szellőztezni nem is tudok ha jobb az idő (esőben/hidegben bent dohányzik, de ha jobb az idő, akkor miért ne akarna egy kis "friss levegőt" szívni....). Az egyik szomszéd pedig egyfeszt fűrészel valamit, másfél éve kitartóan, ráadásul eme hobbiját este 7 után kezdi, van, hogy 11-ig. Egy másik szomszéd épp most szerzett be egy csocsóasztalt, amit ha jól meglöknek a haverokkal, akkor az egész lépcsőházon egy hatalmas morajlás fut végig, mintha a beleimet akarnák kitépni, kb. olyan hangja van.

A rossz helyre (és szabályellenesen) bekötött páraelszívókról ne is beszéljünk, ami a teregetés ellehetetleníti (nem tudom egyesek mit esznek, de szabályszerűen dögszag áramlik fel :F).

A kukákhoz lehordott építési törmelék (bontott ablaktól kezdve linóleumom át, wc csészén keresztül minden) és egyéb oda le nem rakható szemét (matrac, gumiabroncs, működésképtelen klíma, stb...) a másik kedvencem, mert vonzzák a patkányokat és a mai csodás esős idő hatására még büdösödnek is és a kukások nem viszik el, mert nem az ő dolguk. Mire a rendőrség kinyomozza ki volt (ha sikerül egyáltalán) addigra évek is eltelhetnek. Lomtalanítást szerveztem, de nekem kellett becsöngetni mindenkihez, hogy most dobja ki a sz*rját, mert lakógyűlésre a 30 lakásból 5-en ha járunk és még a faliújságra kifüggesztett felhívást sem olvassák.

Az önkényesen felújítók okozta károkat is ide említeném még, mint idegesítő szokás, most futottunk bele egy ilyenbe, pár százezres kárt okozott a társasháznak, ami majd jövőre szerintem közös ktg emelkedést okoz a biztosítási díj emelkedése miatt.

A lábtörlő nem használásáért én is haragszom, de azért, mert a mi tömbünkben csak nálunk van kisgyerek, mindenhol máshol vagy késői kamasz van, vagy felnőtt. Igazából amiatt zavar, mert feleslegesen fizetjük a lépcsőházi takarítást. Az a rendszer nem megy, hogy majd felváltva a lakók, ahhoz mindenki túl lusta, meg az már kvázi a saját küszöbén túlmutat, szóval az már nem az ő lakása (ilyenek miatt nem tudunk pl ablakokat cserélni a lépcsőházban). A takarítást követően kb. 1 óráig marad tiszta a lépcsőház, utána mintha mi sem történt volna. Ezért kár fizetni.

Persze megbeszélni nem tudjuk, mert mint írtam, lakógyűlésre nem járnak a lakók, ha meg átugrok szólni, akkor én vagyok a paraszt, hogy miért akarom én korlátozni a fene nagy szabadságát. Abszolút nem toleránsak az emberek a másikkal. És ez alatt nem azt értem, hogy ne csinálja amit csinálni akar, lehet az akár felújítás is. Csak szóljon a szomszédoknak, hogy mikor tervezi és írja ki ha zajosabb munkálatokat csinál, illetve csinálja ésszerű időben. Mert a mi tömbünkben divat lett, hogy a felújitást is akkor csinálják az emberek, amikor jólesik (akár este 9-kor is nekiállnak vésni) mert "akkor érnek rá". Az gondolom nem opció, hogy kivesz valaki 1 hét szabadságot és akkor megcsinálja...nem, a szabadság a nyári bulikákra kell a haverokkal.

(#91002) Gergello válasza tisn (#90973) üzenetére


Gergello
addikt

Népszavazással lesz meggátolva a reptér.
Illegális eszköznek jobb a drón meg a lézer pointer.

(#91003) martonx válasza veze (#91000) üzenetére


martonx
veterán

Zene füleimnek :)
Ha idén nem lakás felújítanánk, akkor én is beszereznék egy sport kipufogót, hogy ne legyen ennyire hurkatöltő hangja

Én kérek elnézést!

(#91004) martonx válasza ShadowX (#91001) üzenetére


martonx
veterán

A lábtörlő használatnál félreértettél. Igyekszünk mi használni, de egyszerűen van, amikor úgy alakul, hogy nem sikerül. Amivel nem is lenne semmi baj, mert 8 lakásos a társasház, és egész sokáig bírja a heti takarítás. A dolog akkor válik tragikomikussá, mikor valaki unalmában ezt figyeli, hogy ki mikor hagyta ki véletlenül a lábtörlést. :D

Egyébként ez nálunk is így van, a 8 lakásból 3-nál többet még soha nem láttam lakógyűlésen, de többnyire ketten szoktunk megjelenni.

Amennyire szép elv a társasházi lakás (mint a kommunizmus hehe), a gyakorlatban annyira nem működik.

Én kérek elnézést!

(#91005) Polemius válasza 4ron (#90998) üzenetére


Polemius
aktív tag

Vajon ha a szomszéd akkor is ennyire szeretné a macskákat, ha valaki macskamentával hintené meg a küszöbét? ;]

(#91006) tisn válasza martonx (#91004) üzenetére


tisn
addikt

akkor engem nagyon utalna. mikor gyalogolok/futok, soxor osszeszedem a sarat, amit semmilyen labtorlo nem szed ki. aztan mikor masnap elindulok, a lepcsohazban potyog ki a cipo lamellaibol. most is neztem ket napja milyen szep csikot huztam a lepcsokon.

(#91007) martonx


martonx
veterán

Hú, mibe futottunk ma bele.
A harmadik covid hullám miatt bezártak az óvodák is, az óvónők otthon ülnek, és kapják a fizetésüket a semmiért.
Erre a legkisebb gyerekünk óvónénije megírta ma Facebookon, hogy 1000Ft / óráért vállalna foglalkozásokat a gyerekeknek. Értitek, azoknak a gyerekeknek, akik most itthon vannak kényszerűségből, és akikért egyébként is fizetést kap az otthon ülő óvónéni.
Ráadásul a covidon csak addig parázott az óvónéni, amíg csak az állami fizetéséért dolgozott, mihelyst magánban kapna plusz pénzt, akkor már nem is kell aggódni? :D

Hogy is van ez?

Én kérek elnézést!

(#91008) Agyasima válasza martonx (#91007) üzenetére


Agyasima
senior tag

Szerintem ezzel nincs semmi baj.

toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror

(#91009) Lord Dragon válasza martonx (#91007) üzenetére


Lord Dragon
senior tag

Alapvetően igaz amit írsz, de az is tény, hogy normál esetben egy szülő nem fizet közvetlenül pénzt azért, hogy foglalkozzanak a gyerekében az óvodában. Na most az óvónénitől sem elvárható az, hogy ingyen dolgozzon.... ha alapból megkapja a fizetését munka nélkül is, akkor miért akarna minden áron dolgozni? :)

Viszont a szülőknek meg sok esetben nagyon nagy teher, hogy ott van a gyermek hirtelen azok után, hogy az életükkel már berendezkedtek arra, hogy óvodában van a gyerek. Tehát innentől kezdve ez egy lehetőség, hogy a óvónéni vállalja, hogy foglalkozik a gyerekkel pénzért, cserébe a szülő is tudja addig csinálni a dolgait amit egyébként csinálna. De nyilván ingyen nem fogja ezt elvállalni senki, hogy foglalkozzon más gyerekével ... ez érthető.

A mostani kialakult helyzet miatt elég sok minden máshogy van mint máskor. Mindenki igyekszik a legjobb tudása szerint alkalmazkodni szerintem ....

(#91010) macilaci78 válasza martonx (#91007) üzenetére


macilaci78
nagyúr

És ha tudnád, mennyi pénzt kapnak a pedagógusok nyári szünetben, míg te nem tudod megoldani a gyerekek elhelyezését! Ha már itt tartunk, mennyibe kerül egy nyári tábor? ;]
A háziorvos mennyi pénzt kap azért, hogy eszedbe se jusson elmenni hozzá?
Hagyjuk ezt szerintem.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#91011) martonx válasza Lord Dragon (#91009) üzenetére


martonx
veterán

"Na most az óvónénitől sem elvárható az, hogy ingyen dolgozzon...." - hát ez az, hogy nem a semmiért kap fizetést. Elvileg a fizetését azért kapja, hogy tartson foglalkozásokat a gyerekeknek (mondjuk digitálisan / szabadban / bánom is én hogyan). De nem tart, csak akkor ha pluszban fizetsz. Szerintem ez nagyon nincs rendben, és abszolút védhetetlen.

Beteg egy világot élünk.

@macilaci a nyári szünet hogy jön ide? Mindenki tudja, hogy a 2 és fél hónap nyári szünet a tanárok juttatásának része. Szabadsága alatt, azt csinál amit akar, kit érdekel, ha közben táboroztat. De most NEM szabadságon van, hanem bezárták az óvodákat, és azért kapja a fizetését továbbra is, mert nem szabadságon van, hanem kreatívan találnia kellene alternatív oktatási lehetőségeket. Erre ő nagy kegyesen meghirdeti, hogy választhatunk, hogy vagy nem csinál semmit a fizetéséért, vagy csinál, de akkor az nekünk óránként 1000Ft-ba fog fájni gyerekenként.

Én kérek elnézést!

(#91012) lorcsi


lorcsi
veterán

hmm..
mennyit kereshet egy óvónő?
10-15 éves gyakorlattal ?
vajon megvan a 200 nettó?
vagy csak 150 körül ?

(#91013) pulutodurumo válasza martonx (#91011) üzenetére


pulutodurumo
őstag

Mit vársz? Énekelje Skypeon a Süss fel napot? Arról mégis hol tehet, hogy bezárták a dedót? Szerintem az is felháborító, hogy egy tanár pénzért különórát ad. Igenis tanítsa meg a kölkömet munkaidő alatt rendesen, nehogy már még fizessek négyezret.
Érteni vélem a felháborodásod okát, de nincs igazad. A kormány hazaküldte. Itt az egyetlen probléma a járványügyi szabályok megszegése lehet.

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#91014) macilaci78 válasza martonx (#91011) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Sok olyan pedagógus van, akit szeptembertől júniusig alkalmaznak. :U

pulutodurumo: én a 30+ fős osztálylétszámmal nem értek egyet. Mi 20-an voltunk, öcsémék 38-an.
Ha a különóra azért kell, hogy a gyereket az iskolai tananyaghoz zárkóztassa fel, az nem feltétlenül a tanár hibája.
Én angolból, németből jártam különtanárhoz, gimiben meg is lett egy középfokú és egy felsőfokú nyelvvizsga - matek tagozaton.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#91015) pulutodurumo válasza macilaci78 (#91014) üzenetére


pulutodurumo
őstag

Viccvót.

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#91016) SirRasor válasza martonx (#91011) üzenetére


SirRasor
őstag

Arról nem is beszélve, hogy ennyi...ÉRDEKES gyerekkel való foglalkozás után igenis kell az a 2,5 hónap feltöltődni :D

MÁS: Win10+DLNA-ra ötletek?

Make Love not war!

(#91017) martonx válasza pulutodurumo (#91013) üzenetére


martonx
veterán

Még mindig nem értitek. Nem a különórákkal van bajom. Ha egy bármelyik óvónéni meghirdeti, hogy pénzért tart külön órákat bárkinek, akkor azzal nincs bajom. De amikor az óvónéni azoknak a gyerekeknek tart foglalkozást, akiknek egyébként is kellene? Ez a munkája, hogy a saját csoportjában dolgozzon.

Közelítsük meg máshonnan. Ha pl. téged hazaküld a céged, hogy covid miatt home-office-ban dolgozz, akkor te ettől kezdve nem fogsz a cégednek dolgozni? És ha a céged nehezményezi, hogy nem csinálsz semmit, akkor erre azt válaszolod, hogy oké, plusz pénzért (a havi fizud mellé még annak a 2-3 szorosa) hajlandó vagy dolgozni, tőled a havi fizudért, ne várják már el, hogy home-office-ban dolgozz.

Vagy pedig maradjon kussban, és örüljön, hogy ekkora mákja van, hogy olyan a munkaköre, ahol kapja a fizetést, de cserébe senki nem várja el, hogy skype-on Süss fel napot énekeljen.

@macilaci: ez egy határozatlan idejű szerződéses pedagógus, nem fog neki júniusban lejárni a szerződése.

Én kérek elnézést!

(#91018) fecus válasza macilaci78 (#91010) üzenetére


fecus
őstag

Ja, és hányan interneteznek munkaidőben a meló helyett és közben kapják a fizut. Mint pl. én is most. ;]

#91017 martonx : tudod hányan nem dolgoznak a homeworking-ben? Rengetegen. Tavaly többszörösére nőtt az Obi és tsai forgalma arra az időre. Mindenki a laptopján dolgozott otthon, azért. :C

[ Szerkesztve ]

"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi

(#91019) Polemius válasza SirRasor (#91016) üzenetére


Polemius
aktív tag

Tegyél fel Serviio-t.

(#91020) veze válasza SirRasor (#91016) üzenetére


veze
őstag

serwiio? azzal nem kell sz@rakodni egyből jo

(#91021) martonx válasza fecus (#91018) üzenetére


martonx
veterán

A Home-office-ban lógás is egy dolog. Mindenkinek lelke rajta. De amikor a saját cégednek (a példánál maradva) meghirdeted, hogy ha tényleg azt szeretnék, hogy dolgozz, akkor adjanak a fizud mellé még plusz háromszor ennyi fizut???

Ez szerinted normális, és mindenki ezt csinálja?

Én kérek elnézést!

(#91022) Agyasima válasza martonx (#91017) üzenetére


Agyasima
senior tag

Te elítélsz valakit, aki a szabadidejében (ami itt most kényszerűen szakadt rá, de azt hiszem, ez kevésbé fontos) dolgozni akar. Gáz.

toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror

(#91023) azbest válasza martonx (#91017) üzenetére


azbest
félisten

Ha online foglalkozásért kér külön pénzt, pedig "távoktatás" van, az gáz.
Ha személyesen felügyel a gyerekre az otthonában az ilyen szempontból nem gáz - annyiból gáz, ha több gyereket is összecsődít és azzal pont a járványügi intézkedés ellen dolgozik.

(#91024) macilaci78 válasza martonx (#91017) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Közelítsük meg máshonnan: az óvónéni azért kap pénzt, hogy ne menjen be dolgozni, ne alakítson ki olyan közösségeket, ahol a gyerekek nemcsak játékait, de kórokozóikat is kicserélhetik egymással és hazavihetik otthonaikba.

Az jobb példa lenne, hogy ha téged a munkáltatód fizetett szabadságra küld, majd te felajánlod, hogy plusz pénzért mégis inkább dolgoznál.

Én is sűrűn vagyok home office-ban, de a rendes munkahelyi feladataim jó részét otthonról is el tudom látni és el is látom maradéktalanul. Ehhez persze az kellett, hogy a saját privát laptopomon is elérjem a céges adatbázisokat (VPN) és telepítsék rá a készletnyilvántartást. Meg lehetett lépni, mert az összes egyéb szoftver is legális a gépemen.
És nem hisztizek, mert home office-ban nem jut annyi idő a lakásfelújításomra, mint amennyi rendes munka közben, amikor a kollégák tudják tartani helyettem a frontot.

fecus: azért az is benne van vastagon a dologban, hogy rendgeteg szaki is ugyanúgy home office-ra kényszerült, de egy parkettás, hidegburkoló, gipszkartonos mit csináljon otthon? Elment szépen mindenki fusiba.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#91025) SirRasor válasza Polemius (#91019) üzenetére


SirRasor
őstag

+veze thx, kipróbálom. Jó lett volna egy beépített megoldás, de hát ez van.

Make Love not war!

(#91026) martonx válasza Agyasima (#91022) üzenetére


martonx
veterán

Még mindig félreértesz, én lennék a legboldogabb, ha valóban dolgozna a rászakadt szabadidejében. Én azért ítélem el, mert plusz pénzt akar elkérni azért, amit egyébként is kötelessége lenne megcsinálni.

Mondjuk te dolgozol tesztelőként egy projekten. Holnaptól hazaküldenek HO-ba. És ettől kezdve nem dolgozol semmit azon a projekten. Ha ez nem fáj senkinek, akkor azzal sincs semmi baj, ha a rád szakadt szabadidődet meghirdeted, hogy te bárkinek vállalsz tesztelést.
DE, amikor a céged szól, hogy hahó, ezen a projekten miért nem halad a tesztelés, és te erre azt mondod, hogy semmi gond, dobjatok még meg a havi fizum plusz kétszeresével, és haladni fog, na ez Gáz.

Én kérek elnézést!

(#91027) Agyasima válasza martonx (#91026) üzenetére


Agyasima
senior tag

Először is dobjuk a hasonlatokat, illetve a másik munkájával való összehasonlítást vagy a HO-t. A szitu tisztán látásához elég ismernünk az óvónő helyzetét. Minden más csak árnyékboxolásra, ködösítésre és mellébeszélésre lehet jó.

Ez az állításod nem igaz: plusz pénzt akar elkérni azért, amit egyébként is kötelessége lenne megcsinálni.

A kötelessége - kb. - az, amire leszerződött. Ez pedig - gondolom - az, ami minden óvónőnek. X óvodában y és z óra közt munkanapokon óvónősködik.

Ezt most ha akarja sem tudja megtenni, mert bezárták az intézményeket. Felajánlotta hát, hogy tart foglalkozásokat - tippre otthon, de 99%, hogy nem az oviban -, ha van rá igény. Erre bizony nem szerződött le senkivel. Nem is kötelessége megcsinálni. Ha az lenne, és nem csinálná, az simán szerződésszegés.

Én legalábbis ezt vettem le. No de javíts ki, ha valamit rosszul látok.

[ Szerkesztve ]

toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror

(#91028) Ezekiell válasza martonx (#91026) üzenetére


Ezekiell
veterán

Az óvodában nem digitális oktatás van, hanem rendkívüli szünet (lásd kormányrendelet). Tehát nincs home office az óvodapedagógusoknak, nincs távoktatás, szóval az egész példád, egész problémafelvetésed téves. A szabadidejében (mert most az van neki, nem munkaideje) azt csinál, amit akar.

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#91029) macilaci78 válasza martonx (#91026) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Továbbra sem akarod elfogadni, hogy ő most azért akasztja le a nagy lóvét, hogy ne végezze a munkáját a munkahelyén.

Olyan ez, mintha téged hazaküldenének azzal, hogy lehet, hogy vírusos a géped, ezért ne dolgozz. De te fittyet hánysz a veszélyre és kockáztatod, hogy más rendszereket is lefertőzöl. És még mindig az ár a téma...

Arról már nem is szólok, hogy egy óvodában megvannak a higiéniai rensszerek, elsősegélynyújtás, felelősségvállalás, ami otthon a panelban, meg a közterületi játszótéren nincsenek.

[ Szerkesztve ]

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#91030) pilóta válasza macilaci78 (#91029) üzenetére


pilóta
nagyúr

Ezzel csak az a gond, hogy más nem szakíthat lóvét azért, hogy ne végezze a munkáját a munkahelyén. Egyszerűen csak meg van tiltva neki. Talán (esetleg) egy részét kifizetik majd valamikor egyszer (lás vendéglátósok) a járulékainak, de a bérének nem, tehát a munkáltatójának akkor is kell majd fizetni a semmiért. Na ez a gáz.
Szvsz alap lenne, hogy járulékot nem kell fizetni (nem egy részét, semennyit sem) egy olyan munkavállaló után, akit állami parancsra hazaküldesz, de a fizetését ( vagy legalább egy részét) is az államnak kellene kifizetni. Mint ahogy teszik is normális országokban európaszerte...

Aki él és nem boldog, az téved!

(#91031) Attix82 válasza martonx (#91007) üzenetére


Attix82
őstag

Én úgy tudom egyes óvodákba van gyermek felügyelet. Nem tudom milyen foglalkozásokra gondol , de valószínű fejlesztésről van szó és nem felügyeletről csak. Az más kérdés, hogy szabály ellenes amit akar.

(#91032) martonx


martonx
veterán

Ok, belátom igazatok van. Az óvónéni, csak magyarosan feltalálta magát ebben a szar helyzetben, amibe a szülőket kényszerítették.

Én kérek elnézést!

(#91033) partymaci


partymaci
aktív tag

Üdv!
Van egy Asus H170I-PRO lapom, ebbe 1151-es proci meg meg DDR4 menne.

Valaki esetleg segíteni letesztelni, hogy jó-e a lap? Csoki+sör? :))

[ Szerkesztve ]

Ha nincs elég bajod, vegyél számítógépet!

(#91034) macilaci78 válasza Attix82 (#91031) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Egyedülálló kollégámnak is két pici gyereke van, egyik ovis, másik bölcsis.
Mindkettő hirdetett ügyeletet, így tudott múlt héten bejönni dolgozni.

Egészen keddig, amikor is az egyik gyerek a bölcsiben rosszul lett és két csoportot sem engedtek már másnap. A kérdéses gyerek tesztje közben negatív lett. Péntekre viszont az egyik felügyelő pozitív lett, minek okán a komplett bölcsit zárták be, 19.-ig karantén minden érintettnek, illetve a bölcsi teljes fertőtlenítés után nyithat ki.

Mára a nagyobbik gyerek sem mehet oviba, mert a csoportban rosszul lett valaki a hétvégén, de az egész ovi is off-os lett hétre.

Ezt tudják nyújtani a dolgozó óvónők.

Amit én csinálok: vésetem 4. hete a betont, falat a lakásban, mert az aljzatbetonban lesznek elvezetve az új fűtéscsövek és az elektromos hálózat gerince. Felső szomszéd pedagógus két gyerekkel. Otthon tanulás, otthon tanítás, mindezt markáns industrial technoval a háttérben. SZMSZ szerint 8-19 közt szabad ezeket elkövetni, a gépész alapvetően 10:30 körül szokta kezdeni a zajongást és 16 körül le is áll.
Felajánlottam a szomszédnak, hogy azt a bő 5 órát tehetjük a nap végére: 14-19 között...
Mindenesetre a héten kész az alapszerelés.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#91035) csoszogi válasza martonx (#91017) üzenetére


csoszogi
tag

Az óvónők még közalkalmazottak? Vagy esetükben is megszűnt a közalkalmazotti státusz?

Ha igen, akkor van relevanciája a határozatlan időnek, ha pedig megszűnt, akkor meg pont azt jelenti, hogy bármikor kirúghatják.

(#91036) martonx válasza csoszogi (#91035) üzenetére


martonx
veterán

Közalkalmazottak. Az egészségügyi dolgozókat vették ki a közalkalmazotti státuszból, ha jól tudom (legalábbis az új szerződések aláírásánál is mintha ez lett volna az egyik ellenérv).

Én kérek elnézést!

(#91037) finest válasza martonx (#91021) üzenetére


finest
őstag

Az óvónéninek nem te vagy a saját cége, hanem a KLIK. Valószínűleg kell ügyeletet tartaniuk, időnként be is jár dolgozni, de arról sem vagyok meggyőződve, h folyton otthon van. Sok olyan esetet hallok, ahol pedagógusok, gyógypedagógusoknak délelőtt 5 órát benn kell tölteni a melóhelyen, persze nem tudnak nekik értelmes melót adni, "leltároznak". Nem akkora buli ez szükségszerűen, ahogy elképzeled.
Azt olyan előfordult-e veled, h az orvosod az SZTK rendelésről "elutalt" a fizetős magánrendlésére? Onnan beutalt állami laborvizsgálatra, aminek az eredményét a magánrendelésére vitted vissza? És akkor pont azt az 1k-t nehezményezed az tanerőtől?

[ Szerkesztve ]

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#91038) martonx válasza finest (#91037) üzenetére


martonx
veterán

"Azt olyan előfordult-e veled, h az orvosod az SZTK rendelésről "elutalt" a fizetős magánrendlésére? Onnan beutalt állami laborvizsgálatra, aminek az eredményét a magánrendelésére vitted vissza?"

Nem fordult még ilyen elő. Valószínűleg nem mennék hozzá, akkor már keresnék normál magánklinikát.
És igen, sajnálom tőle (még ha a világ legtündibündibb óvónénije lenne, de nagyon nem :D ) . Meggyőztetek, hogy nem törvénytelen, nem szabálytalan amit csinál, de hánynom kell attól, hogy hirtelen más nyomorán akar nyerészkedni. Ugyanez a véleményem az általad fentebb vázolt orvosi magatartásról is, noha ilyenbe még nem futottam bele.
Szóval részemről a megoldás lehet, hogy az lesz, hogy akkor már inkább más óvónénihez hordjuk el pénzért a gyereket, aki legalább nem a saját óvodás csoportja szüleit akarja pénzzel lehúzni :D

Én kérek elnézést!

(#91039) Rhino666 válasza martonx (#91038) üzenetére


Rhino666
őstag

Az ég világon mindenki más nyomorán nyerészkedik valamilyen szinten...

Rich enough to buy an iPhone, smart enough to not buy one.

(#91040) Polemius válasza SirRasor (#91025) üzenetére


Polemius
aktív tag

Elvileg van beépített, már pár verzióval korábbról, de mint sok minden, külső megoldással használhatóbb.
Legalábbis én nem tudtam működésre bírni még win7(?) alatt. A Serviio viszont sok éve szépen teszi a dolgát.
Abban csak egy dolgot nem tudtam még összehozni, hogy külső stream-et továbbítson (pl. online tv adások).

(#91041) SirRasor válasza Polemius (#91040) üzenetére


SirRasor
őstag

Serviio-t kipróbáltam, nálam kuka.
Csak az mp3-akat tudta lejátszani így a TV, de már a flaccel se boldogult.
Filmből SEMMIT.

Universal Media Server-t próbálom ki majd ma este. Tegnap csak felhánytam, de sokkal jobbnak tűnik, mint a Serviio és még ingyenes is.

Make Love not war!

(#91042) veze


veze
őstag

NAS kell és nagy általánosságban mindent visz, amit nem, ahhoz meg lehet rá telepiteni plusz csomagokat, ha kell, mellesleg mindent kiszolgál ami DLNA képes. ( külső lejátszó stb)
Korábban én is probálkoztam gépről ezzel azzal, de belefárdtam. Azt sem szerettem hogy emiatt a gépnek is menni kell.

(#91043) ritkaság válasza SirRasor (#91041) üzenetére


ritkaság
tag

Hali!

Valami beállítást elnézhettél, mert nálam sok-sok éve megy rendesen. Kivéve a streamelést. :R

[link]

[ Szerkesztve ]

(#91044) SirRasor válasza ritkaság (#91043) üzenetére


SirRasor
őstag

Áááá, inkább a Sony TV ilyen. Sok minden nem működik rajta gyárilag, de mit vár az ember 200k-ért :))
Ellenben amióta kapott 1-2 éve egy youtube frissítést, nem lehet rajta reklámot blokkolni se Pi-hole-val, se egyéb DNS-szűréssel.

Make Love not war!

(#91045) johnny82 válasza SirRasor (#91044) üzenetére


johnny82
őstag

Milyen lejátszót használsz a tv-n? Nekem is Sonym van, és Serviio-val tökéletes. Kodi-t használom, de a gyári mediaplayer is tökéletes.

mod: a tv látta a fájlokat serviio-val, csak lejátszani nem tudtál semmilyen filmet?

[ Szerkesztve ]

(#91046) SirRasor válasza johnny82 (#91045) üzenetére


SirRasor
őstag

Na az universal media server még csak a mappákat se látta :D
Ennek a Sony TV-nek a saját gagyi rendszere van, tehát a saját lejátszóját.
Serviio-val nem látta a fájlokat, csak a mappákat. Lehet kipróbálom megint, mert az universal media server-nek van webes felülete és akkor lehet, hogy a Serviio-nak is van. És ha van, akkor talán még jelszavazni is lehet. És ha igen, akkor kapásból megvan a Gugli fotók utódja, ami semi-online módban tud menni.

Make Love not war!

(#91047) martonx válasza SirRasor (#91046) üzenetére


martonx
veterán

Én média szerverek közül a Twonky -ra esküszök. QNAP NAS-on is miután felismertem, hogy a gyári média szerver mekkora trágya (bár 2 éve már nem próbáltam, lehet azóta javítgattak rajta valamit), már vettem is meg hozzá a Twonky-t, ami azóta is szépen teszi a dolgát.

Ahogy látom van windows-ra is.

Én kérek elnézést!

(#91048) SirRasor válasza martonx (#91047) üzenetére


SirRasor
őstag

Áhh csakis free (és lehetőleg open source) dolgot keresek most.

[ Szerkesztve ]

Make Love not war!

(#91049) martonx válasza SirRasor (#91048) üzenetére


martonx
veterán

Anno a QNAP-os szopás idején, én is kísérleteztem többel is, végül emlékeztem, hogy az előző NAS-on out-of-the-box Twonky volt, először felraktam a 30 napos trial-t, aztán csak kiköhögtem azt a 20 dollárt a lifetime licenszért.

Én kérek elnézést!

(#91050) tucsok. válasza SirRasor (#91048) üzenetére


tucsok.
senior tag

Synology NAS.... A megoldás!
Szerintem túl drága tv-d van az a baj! :DDD

"So say we all"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.