Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#87001) csoszogi válasza pilóta (#87000) üzenetére


csoszogi
tag

Vagyis te járványügyis vagy. Ez megnyugtató. A világban mindenki téved kár felfújni, kivéve néhány szakértőt akik tudják a tutit. A cégek az államok meg mindenki csak viccből hozták meg azokat a döntéseket amiket meghoztak, pedig csak a Teremtő akarja tisztára söpörni a sakktáblát. És valóban nincs is akkora baj.

Ha már média, és felfújt dolog: az alkohol. Nagyon sok alkohol reklám van, nagyon sok alkoholista, vagy sűrűn alkoholt fogyasztó van ma Magyarországon. Kb. 1 millió. Azt meg szinte népszerűsítik. Pedig abban, illetve annak szövődményiben halnak meg a legtöbben. Látod ilyen ez a média, van ellenkezője is a riogatásnak. Egy-két kupica még belefér. Ha már KSH nézd meg a szeszfogyasztási statisztikát is.

És hogy mi lesz a járvány vége, és az minek köszönhető, abból mit tanulunk azt nehéz megjósolni, modellezések vannak, de túl sok a változó. Akkor majd okosabbak leszünk.

Volt szó a korról:
[link]
Ő 37 éves volt, és munkájából kifolyólag biztos kivizsgálták alaposan orvosilag.

Ki az egészséges? Azt sem lehet tudni. Hány rendkívüli sportoló halál van, csak egy példa Kolonics György. Rájuk pedig biztos vigyáznak az orvosok, alaposan kivizsgálják..

Az influenzával kapcsolatban meg pont azért hozzák azokat a döntéseket, hogy le kell ölni a szárnyasokat, ahol felüti a fejét a madárinfluenza, hogy nehogy emberre átterjedjen. Erre is csak egy járvány után jöttek rá. Ezekről se lehet olvasni semmit a sajtóban, csak ha olyan ismerősöd van akit érint és ő mondja, hogy leölték az állatait.

[ Szerkesztve ]

(#87002) pilóta válasza csoszogi (#87001) üzenetére


pilóta
nagyúr

Nem vagyok járványügyis, de akkor mond már meg légyszi, hogy hol a hiba a számokban? Mert a számok ezek, amiket írtam. A világon nem téved mindenki, csak a média. De azok meg direkt. Az index például kerek perec megírta, amikor felrótták neki az elején, hogy túltolják, kicsit talán vissza kéne venni, hogy azért csinálják, mert erre kattintanak a népek. Akkor most hogy is van ez?
Én értem, hogy van 37 éves halott is, de milyen következtetést tudsz levonni abból, hogy húszezerből 20 van, aki ötven év alatti, és 19500 van, aki 65 év feletti? Mert én azt, hogy 65 év felett kell aggódni jobban...

Aki él és nem boldog, az téved!

(#87003) csoszogi válasza pilóta (#87002) üzenetére


csoszogi
tag

A média az média. Lásd az alkohol példát. Azért hoztam fel, hogy kb annyira megbízható a média egy dolog súlyos, vagy súlytalan megítéléséről. Vagy lásd a politikai dolgokat. Na ott túltolja mindkét oldal. Ne is erről beszéljünk. Ahogy én látom a világ "becsicskult" a vírustól, minden ország bezárkózik, nincs az az erős gazdasági lobbi aki felül tudná ezt írni, rávenni bárkit is, hogy á ez csak egy kis nátha menjen tovább a gazdaság a termelés. Hogy mik lesznek a végső számok, azt majd meglátjuk de nem most.
Hazánkban nem lehet tudni a számokat, nem tudjuk itt Szegeden is mi újság van. Ez mind pletykára, konteó gyártásra rémhírek terjesztésére sarkallja az embereket, mert az ember ilyen kell neki fogódzkodó, támasz, magyarázat bűnbak stb.. (lsd. vallás). Tudva, akármilyen Eurostat kimutatásból, hogy igen ramaty a magyarok általános egészségi állapota, egészségügyi mutatója, itt úgy tarol majd a vírus, hogy azt el se tudjuk még képzelni. Főleg ez a laza szűrési protokoll miatt is. De hogy ezzel is mi a célja a kormányzatnak, hogy titkolózik, az rejtély habár sejthető.

A korosztályos eloszlás érthető, ezt több forrásból is lehet tudni, hogy a 65 éven felüliek a fő veszélyeztetettek, de mint írtam, azon országoknál jóval ramatyabb a magyarok egészségi állapota. Nálunk lentebb fog menni ez a határ, szinte biztos vagyok benne nálunk az 50-felfele lesz az. Láttam német és magyar 65 évest. Az egyik energikus aktív utazik, a másik meg mint aki halálán van.

Itt egy térkép, a koronavírus hazai eloszlásáról:

[link]

Nagyítható ott már a hivatkozott cikkek információk is megjeleníthetők, de így is látható, hogy az ország minden részén jelen van a vírus és hogy ez mikor robban csak idő kérdése.

[ Szerkesztve ]

(#87004) pilóta válasza csoszogi (#87003) üzenetére


pilóta
nagyúr

Szerintem meg nálunk időben meghozták a megfelelő döntéseket, jóval alatta lesz a szám azoknál, ahol már nagyrészt lezajlott (pl. Kína). És ott olyan nagyon-nagyon messze-messze-messze alatta van az ilyen 60-70%-os számoknak a valóság, hogy nem is lehet egy koordináta rendszerben ábrázolni. Úgyhogy nem, nem kell annyira félni, nem lesz 60-70% fertőzött nálunk (meg sehol sem, még az olaszok is nagyon messze vannak attól).
Ha például Kínát nézed, és azt vesszük alapul, hogy nagyon durván kozmetikázták a számokat és százszorosát vesszük a jelentettnek (ami teljesen irreális, hiszen azért a WHO emberei közvetlenül is ott voltak/vannak, ekkorát hazudni nem lehet, de játszunk el a gondolattal...), tehát 80 millió fertőzöttel számolunk, akkor is 5 ezreléke a lakosságnak (nem százalék, ezrelék). Nem beszélve arról, hogy nyilván messze nincs 80 millió fertőzött, úgyhogy az 5 ezrelék is durván túlzó. Vagy ha nézzük Dél-koreát vagy Japánt, ahol szintén lecsengett már a durva rész, és kevésbé gondoljuk kozmetikázottnak a számokat, ott is tized ezrelékekről beszélhetünk. Hol van ez a 60-70%-tól?

Aki él és nem boldog, az téved!

(#87005) csoszogi válasza pilóta (#87004) üzenetére


csoszogi
tag

Hogy is volt a Churchill mondása:
"Csak abban a statisztikában hiszek, amit én magam hamisítok”

Másrészt ez egy elméleti szám, Kínában sikerült megfogni egy régióban, igen drasztikus lezárásoknak köszönhetően, de attól még újra felütheti a fejét akár máshol is Kínán belül. A fertőzöttben benne van a tünetmentes is, aki ugyanúgy képes fertőzni.
Elég csak megnézni hazánkat, hogy minden régióban van, mindenhova eljutott már valahogy az elmúlt egy hét folyamán, úgy hogy már él a maradj otthon szabály, és üresek is az utcák.
A kormányzati oldalon van említve ez a 60-70%, de ez csak becslés. Nem tudjuk, hogy az önkéntes otthonlét ezt mennyire befolyásolja. A koreai példa pont azért nem jó, mert ott szinte mindenkit teszteltek, így idejekorán elkülönítették őket.
Ők olvasták ezt a cikket az elkülönítés fontosságáról:
[link]
Akik nem ezt az utat választották lásd Anglia, Olaszország, Vuhan, Irán ott nagyon gyorsan elindult a vírus terjedése, és ott is rájöttek, hogy a társas érintkezés csökkentése és a szűrés oldja meg a problémát.

Az meg, hogy nálunk mi lesz passz. Mi a hibrid megoldást választottuk, otthon maradunk de nem szűrünk.Lásd a kisvárdai eset is mutatja ez nemigen jó a tökölés a szűréssel.

Térjünk ide vissza szeptemberben, akkor majd látjuk mi jött be.

Lehet túl aggodalmaskodunk, volt már rá példa lásd atomerőművek, oszt most Németország megfullad a barnaszén égéstermékétől..

Mint írtam valami miatt a világ mégis a bezárkózást választotta, szinte egyöntetűen, függetlenül kinek milyen média van a kezében, vagy milyen társadalmi rend van.

[ Szerkesztve ]

(#87006) tisn válasza pilóta (#87004) üzenetére


tisn
addikt

diszlexias vagy amugy? :P
a 60-70% az intezkedes nelkuli allapot, amikor a jarvany magatol leall
nincs karanten, nincs maszk, nincs kijarasi tilalom, stb...

ilyen sehol nincs, az intezkedeskkel sikerult 1 ala vinni az R-erteket, ezert lassul, majd all le a jarvany

(#87007) pilóta válasza csoszogi (#87005) üzenetére


pilóta
nagyúr

Kínában is volt mindenfelé, vagy gondolod, hogy Vuhanból eljutott Milánóba, de Pekingbe nem? Egész kínában voltak fertőzöttek, de mivel akkorra már bevezették az óvintézkedéseket, nem lett belőle semmi. Vuhanban azért lettek relatíve sokan (0,6 ezrelék fertőzött, ha igaz a 10x-es arány a tünetmentes fertőzőkről, akkor 6 ezrelék), mert egy hónapig fertőztek össze-vissza, mire elkezdtek bármit is csinálni.
De van még egzaktabb példa, a Diamond Princess. Ott konkrétan össze voltak zárva kis helyre sokan, nem tudták elkerülni sehogyan sem egymást, amíg ki nem derült, hogy van beteg, addig napokig egymás mellett ettek, beszélgettek, strandoltak a medencében, kezet fogtak, puszi-puszi, lépcsőkorláton kapaszkodás, kilincsfogás, mozi, rendezvények zárt térben, amit csak el tudsz képzelni, vagyis aki ott megfertőződhetett, az meg is fertőződött. Ráadásul ott egészen pontosan lehet tudni a számokat, hiszen mindenkit leteszteltek, nem lehet tünetmentes lappangókra fogni a nem látszó számokat. Plusz nehezítés, hogy a fogékony idősebb korosztályból került ki a túlnyomó többség. Vagyis minden adott volt az armageddonhoz, ha a szárazföldön van bármi realitása a 60%-nak, akkor ott 6000%-nak kellett volna lenni (ami nyilván nem lehet, tehát maradjunk a 100%-nál). Mégis, 19% lett fertőzőtt, és tízen haltak meg. Vagyis a halálozási arány a fertőzöttek körében (65 év feletti populációban!!!) 1,4%. A teljes "lakosság" arányában 2,7 ezrelék.

[ Szerkesztve ]

Aki él és nem boldog, az téved!

(#87008) pilóta válasza tisn (#87006) üzenetére


pilóta
nagyúr

Nem vagyok diszlexiás, sőt, nem is személyeskedek...

Viszont hol van olyan, hogy intézkedés nélküli állapot? Sehol. De ahol volt jó sokáig intézkedés nélküli állapot (Vuhan, Diamond Princess), ott se lett meg a 60-70%.
Vagyis akkor minek riogatni vele, amikor semmiféle realitása nincsen sehol, még intézkedés nélkül sem?

Aki él és nem boldog, az téved!

(#87009) csoszogi válasza pilóta (#87007) üzenetére


csoszogi
tag

oké, részemről ennyi.
Leírtam amit akartam, holnap meló aludnom kell. Mint mondtam meglátjuk szeptemberben, mit hoznak ki a számok, de aki élő rendszerrel dolgozik, az tudja, hogy a legkiszámíthatóbb dolgokba is csúszhat valami rendkívüli: lehet rendesen takarították a korlátokat, kilincseket, fél óránként letörölték. (saját tapasztalat: Zamárdi autós camping, míg megfőztem az ebédet ami kb másfél óra, háromszor-négyszer mosták fel a követ fertőtlenítős vízzel mert ez volt a szabály, pedig az kb 15 éve volt) A medencében nem csak klór hanem aktív ózon UV fertőtlenítés is volt, pont amiatt, mert kvázi egy óceánjáró egy zárt rendszer, és ha egy hányós fosós vírus vagy bármi megbetegedést okozó dolog elszabadul az katasztrófát okozhat, jobban ügyeltek a tisztaságra, higiéniára (régebben volt is náluk ilyen járványszerűség a hajón, gondolom azóta a higiéniás előírásokon, eljárásrenden szigorítottak lsd Wikipedia). Vagy mivel idősek voltak tudják mi az illem és nem tüsszögtek köpködtek össze-vissza. Erről semmi információ nincs. Azt már eldöntöttük, a sajtó megbízhatatlan, szóval nem tudjuk.

Azért abban egyetérthetünk kicsit más mint a londoni metróban várni a metrót, vagy a boltban tülekedni, nyomorogni a tömegközlekedésen, lihegnek a nyakadba, megfogdosnak mindent, míg az óceánjárón megvan a saját szobád, elkülönítve ki is mehetsz másik utastól távol, van fertőtlenítőszer stb. Ez a tipikus alma-körte összehasonlítás. Jó éjt, szeptemberben visszatérünk rá.

Tőlünk elvileg ma valakit elvittek, mert "gyanús" tüneteket produkált. Ha elkapom, eskü megírom ide.

(#87010) pilóta válasza csoszogi (#87009) üzenetére


pilóta
nagyúr

Remélem nem kapod el... :Y

Ja, így van, igazából mi fórumlakók nem tudunk semmi biztosat, úgyse tudjuk megszakérteni tutira.
Majd nyár végén visszanézzük, ki mit tippelt, aztán kiderül, kinek volt igaza...

Aki él és nem boldog, az téved!

(#87011) Polemius válasza pilóta (#87004) üzenetére


Polemius
aktív tag

"Szerintem meg nálunk időben meghozták a megfelelő döntéseket"

Erre térjünk vissza pár hét múlva, jó?

[ Szerkesztve ]

(#87012) pilóta válasza Polemius (#87011) üzenetére


pilóta
nagyúr

Jó.

Aki él és nem boldog, az téved!

(#87013) #PeTeY#


#PeTeY#
tag

Sziasztok! Nincs valakinek véletlenül elfekvőben egy eladó (vagy bérelhető :) ) DVI-D -> VGA átalakítója?

(#87014) tisn válasza pilóta (#87008) üzenetére


tisn
addikt

wuhanban elengedtek? tok ures utcakat, leheggesztett bejarati ajtokat, permetezeo teherautokat es emberkeket lattam. az masik wuhan lehetett akkor.

(#87015) pulutodurumo válasza tisn (#87014) üzenetére


pulutodurumo
őstag

Egy idő után. A kínai újévig nem volt semmilyen intézkedés. Laza 2 hónapig úgy terjedt, ahogy akart. Szóval....

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#87016) pilóta válasza tisn (#87014) üzenetére


pilóta
nagyúr

Ennek a hozzászólásnak a fényében különösen mulatságos a 87006 első sora... ;]

Aki él és nem boldog, az téved!

(#87017) tisn válasza pulutodurumo (#87015) üzenetére


tisn
addikt

igen, es? ido kell a populacio vegigfertozesehez, azt wuhanban sem kapta meg

(#87018) pilóta válasza tisn (#87017) üzenetére


pilóta
nagyúr

Két hónap nem elég? Az influenza egy hónap alatt szokta elérni a járványküszöböt (15000 influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló), akkor a koronavírusnak, ami sokkal fertőzőbb, mint az influenza, két hónap nem volt elég? Egyre több az ellentmondás itt...

Aki él és nem boldog, az téved!

(#87019) tisn válasza pilóta (#87008) üzenetére


tisn
addikt

De ahol volt jó sokáig intézkedés nélküli állapot (Vuhan, Diamond Princess), ott se lett meg a 60-70%

wuhanban jott a karanten
a dajmondon meg szabadon engedtek a luzereket (es ott is voltak lassito intezkedesek, bar eleg szarul kivitelezett "karanten" volt)

de talan igy megerted, bar lassan feladom:

Eközben a britek elhatározták, úgy fogják kezelni a koronavírust, mintha egy influenzával állnának szemben. Boris Johnson kormánya sokáig semmilyen korlátozást nem vezetett be, ehelyett egy merőben eltérő stratégiával igyekezett fellépni a járvánnyal szemben. Ez volt a „nyájimmunitás”, amelynek lényege, hogy ha az emberek jelentős része a megfertőződés után immunissá válik a kórra, az értelemszerűen vissza fog szorulni. Úgy számoltak, a járvány 2021 tavaszáig kitart majd, és ez idő alatt közel nyolcmillió ember szorulhat kórházi ellátásra. Ezt erősítette meg Sir Patrick Vallence, a kormány tudományos főtanácsadója is, aki azt mondta,
40 millió britnek kell megfertőződnie a koronavírussal, hogy a jövőben meg tudják akadályozni a járványokat. (angliusok 55 millioan vannak)

(#87020) tisn válasza pilóta (#87018) üzenetére


tisn
addikt

atyaeg... pont tegnap hoztam az antsz teszteket, ahol 1/8-a volt az influ tunetekkel dokihoz fordulobol influenzas. szoval egy honap alatt van 2000 beteg. es a szezonalis flu magyarorszagon nem egy embertol indul, mint wuhanban, hanem tobb gocpontbol.

(#87021) pilóta válasza tisn (#87019) üzenetére


pilóta
nagyúr

De Vuhanban mikor jött a karantén? Valamikor december elején már fertőzték egymást. Ugye emlékszel még az elhallgattatott kínai orvosra, (aki meghalt, aztán mégse halt meg, de mégis meghalt), aki már december közepén figyelmeztetett a betegekre. Vagyis ha december közepén már voltak tünetekkel hozzá forduló betegek, akkor fertőzöttek már jóval korábban is voltak (egyes találgatások szerint már november elején). Szóval hónapokig nem volt semmilyen karantén vagy intézkedés. Énszerintem erre mondhatjuk, hogy el volt engedve.

A britektől idézett rész alapján Hupejben (60 millió ember), 45 millió fertőzöttnek kellene lenni, de ezt semmiféle adat nem támasztja alá. Ahogy a Sars és a Mers (mindkettő fertőzőbb és halálosabb, mint a Covid-19) sem fertőzte végig a populáció nagy részét.

Aki él és nem boldog, az téved!

(#87022) pilóta válasza tisn (#87020) üzenetére


pilóta
nagyúr

Lovagolhatsz a szavakon, nevezzük akkor influenza szerű tüneteknek, de mégiscsak van egy járványküszöbnek nevezett dolog, ami magyarországon 15000 beteg hetente (nem fertőzött, hanem tünetekkel orvoshoz forduló beteg ember, a fertőzöttek számát 300 és 800 ezer közé becsülik), amikor elkezdenek intézkedéseket hozni (látogatási tilalom pl.). Szinte minden évben. És ezt influenza járványnak nevezik amúgy orvosi körökben meg a közbeszédben is, de felőlem nevezheted másnak is...

[ Szerkesztve ]

Aki él és nem boldog, az téved!

(#87023) tisn válasza pilóta (#87021) üzenetére


tisn
addikt

tudsz te szamolni?
egy ember a lappangasi idoszak alatt (1-14 nap) (atlaogsan 5-6) 2.3-2.8 embert fertoz meg.
december 1-ig birtak visszakovetni, legyen ez a 0-as eset, januar 23-an rendeltek el a karantent, ez kb. 50 nap (legyen 55), ez 2.3 a tizediken, vagy a tizenegyediken. az kb. 4500-9500 beteg. akkor ha jol emlexem 7000 koruli betegszam volt, a valos (tehat tunetmentes, keves tunettel rendelkezo) akkor 30000-70000 lehetett...

a contagionban erre ha jol emlexem van egy eleg jo kis bemutato, nezd meg (ujra)

(#87024) macilaci78


macilaci78
nagyúr

Megtennétek, hogy ezzel az egésszel átmentek oda, ahova való? Már rég semmi köze nincs az egésznek Szegedhez.
Ide, vagy ide. Bár utóbbiban tilos a politizálás, üres fecsegés, okoskodás. ;]

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#87025) pilóta válasza macilaci78 (#87024) üzenetére


pilóta
nagyúr

Okés.

Aki él és nem boldog, az téved!

(#87026) r3dsnake


r3dsnake
nagyúr

eSata-Sata kábelt vennék, vagy Sata kábel hosszabbítót. Valakinek van elfekvőben esetleg?

Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#87027) SharpSA válasza macilaci78 (#87024) üzenetére


SharpSA
veterán

Én is csak görgetek folyamatosan...

Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben

(#87028) ShadowX


ShadowX
őstag

Valakinek van elado 8GB 2400-as DDR4 noti ramja elado? Egy modul, samsung preferalt.

(#87029) totya694


totya694
őstag

Nem rég szállt el Bordány felett pár 100m-re egy kisebb utasszállító kicsit meglepő volt. :U
Szeged irányába tartott,repülőgép radaron nem találtam infót.

Üdv:Attila

(#87030) martonx válasza totya694 (#87029) üzenetére


martonx
veterán

Te nagyon unatkozhatsz :D

Én kérek elnézést!

(#87031) totya694 válasza martonx (#87030) üzenetére


totya694
őstag

Kint dolgozok az udvaron azért is vettem észre...
Azt már meg sem említem,hogy néha 1-1 helikopter megmetszi a magasabb fák tetejét olyan alacsonyan repülnek mert az elég sűrűn előfordul de 30 év alatt még nem láttam felettünk ilyen alacsonyan szállni utasszállító gépet.

Üdv:Attila

(#87032) macilaci78 válasza totya694 (#87031) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Lehet, eltévedt és megkérdezett valakit, vagy utcatáblát olvasott le. Ne láss többet bele, ha nem muszáj. :R

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#87033) totya694 válasza macilaci78 (#87032) üzenetére


totya694
őstag

Akkor most már tudom miért "kötelező" az ingatlanokra kirakni a házszámot :P

Üdv:Attila

(#87034) tlac válasza #PeTeY# (#87013) üzenetére


tlac
nagyúr

van egy bontatlanom, de az edigi-ben is 800Ft-ért lehet venni

(#87035) tlac válasza r3dsnake (#87026) üzenetére


tlac
nagyúr

ilyesmim van, bár lehet nem fogom megtalálni minden részét
[kép]

(#87036) r3dsnake válasza tlac (#87035) üzenetére


r3dsnake
nagyúr

Köszi! Az balról egy esata-sata kábel?

(#87037) SirRasor válasza macilaci78 (#87024) üzenetére


SirRasor
őstag

Pont most akartam beírni, hogy már a 9gag-ről is a korona csöpög :W Nem tudok már olyan helyre nézni, ahol ne erről menne a beszélgetés. Fogok egy könyvet és inkább olvasok pár hétig :D

Vegyétek inkább a lomjaimat.

Make Love not war!

(#87038) csoszogi válasza SirRasor (#87037) üzenetére


csoszogi
tag

Ha elkapod, belőled is az fog csepegni... :) :) :) Viccet félretéve a közösségi média már csak ilyen. Pedig a tánc csak most kezdődik igazán.

(#87039) Polemius válasza SirRasor (#87037) üzenetére


Polemius
aktív tag

Olvass valami Robin Cook könyvet. :D

(#87040) Gergello


Gergello
addikt

Sziasztok !

Eladó egy Sencor SVC 45BL porzsákos porszívó 850 W-os.
Egyszer használtam, egy porszívózást csináltam vele, kényszerből vettem, amíg meg nem jött az amit a netről rendeltem, egy komolyabb gépet vettem.

Bolti ára bruttó 10.000 Ft

Kerek 3.000 Ft-ért elvihető.

[kép]
[kép]
[kép]
[kép]

(#87041) CSorBA válasza Gergello (#87040) üzenetére


CSorBA
őstag

Szia! Küldtem privit, ha még meglenne :)

(#87042) Lacielvtárs válasza SirRasor (#87037) üzenetére


Lacielvtárs
nagyúr

jujj az a kotyogós ;]
de rég láttam már :D

"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯

(#87043) Agyasima


Agyasima
senior tag

Csinálnék magamnak nagyonminibútort.
23x18 cm, és össz 4 lapból állna.
Viszont még sosem csináltam ilyet. Így felmerülnek kérdések:
- Hol érdemes az ehhez szükséges lapokat levágatni? Kicsit félek attól, hogy elküldenek a brébe, ha azzal jövök, hogy össz 0,15nm lap kéne élzárással.
- Van valami hasznos leírás, hogy hogy és milyen eszközökkel kell a lapokat egymáshoz rögzíteni? Ilyenek jutnak eszembe, hogy: előfúrás, milyen csavar kell hozzá, kell-e ragasztó, ha igen milyen...

Az asszony is kíváncsi rá :)

[ Szerkesztve ]

toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror

(#87044) proper válasza Agyasima (#87043) üzenetére


proper
őstag

Obiban vágnak méretre
Vannak maradék lapok is beárazva amiből tud vágni

Rögzítés, csap szokott lenni ragasztva
De youtube biztos megmutatja

(#87045) Agyasima válasza proper (#87044) üzenetére


Agyasima
senior tag

Néztem én is az Obit. Viszont azt nem láttam, hogy az élzárást is bevállalják. Annak meg még nem mernék nekiállni magam. Vagy csinálják, de a honlapjuk nem írja?

toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror

(#87046) proper válasza Agyasima (#87045) üzenetére


proper
őstag

Csinálják persze
De én a "nagy" obiba szoktam menni ezért

(#87047) pulutodurumo válasza Agyasima (#87045) üzenetére


pulutodurumo
őstag

A Csillag térnél a billiárd kocsmától balra, a pingpongos mögött. Mi polcnak való lapokat csináltattunk. 3 oldalt fólia, nem volt drága.

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#87048) Agyasima


Agyasima
senior tag

proper & pulutodurumo: nagy köszi. Utánajárok. Vagy majd egyszer a távoli jövőben, vagy valamikor zárás előtt a napokban. :)

toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror

(#87049) macilaci78 válasza Agyasima (#87045) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Az OBI tán szünetelteti a szolgáltatást a koronavírusra hivatkozva, de ha nem sürgős, akkor egy lehetőség.
D3, D4 faragasztó, 8 mm tipli, hozzá fúró, tudj merőlegesen fúrni, asztalos szorító, vagy spanifer, utőfa, kalapács, vagy gumikalapács.

A lakásfelújítós és az asztalos topikban is tudnak segíteni.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#87050) lorcsi


lorcsi
veterán

A heten utba ejtettunk harom nagy hiper boltot is
Cba nova, achuan, tesco..meg egy ezektol kisebb spart is..ja meg lidl
Roskadasig voltak aruval...semmibol nem volt hiany egyedul elesztobol nem volt

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.