Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2015-11-20 07:55:08

LOGOUT.hu

Samsung LCD és LED TV-k

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#99751) PuMbA válasza SunMount3r (#99750) üzenetére


PuMbA
titán

Ha a Motion Plus-t Normál-ra rakod akkor 100Hz, igen :) A Normál mód már egy erősebb beavatkozásnak számít, ugyanis régen Alacsony, Közepes és Magas elnevezésűek voltak a Motion Plus beállításai, aminek a mai megfelelői a Tiszta (Alacsony), Normál (Közepes), Szemkímélő (Magas).

[ Szerkesztve ]

(#99752) BBéci válasza hati (#99749) üzenetére


BBéci
titán

BD esetén Motion Plus nélkül ajánlott nézni a filmeket és akkor is négyszerezve, 96 Hz-en jelennek meg. Ezt jelenti a 24p képesség.
Natív 24p-t semelyik TV nem jelenít meg, szerencsére, mert totálisan nézhetetlen lenne.
A MP valóban elmossa a "telecine judder" ricegését, de más nemkívánatos mellékhatásokat okoz, ezért kerülendő.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#99753) hati válasza BBéci (#99752) üzenetére


hati
addikt

Ezt nem teljesen értem. Mi különbség van attól, hogy 1/24 másodpercig látom az adott képet, mint 4-szer látom 1/96 másodpercig ugyan azt? Új kép nem jön létre, ha nincs MP.

(#99754) PuMbA válasza BBéci (#99752) üzenetére


PuMbA
titán

"Natív 24p-t semelyik TV nem jelenít meg, szerencsére, mert totálisan nézhetetlen lenne."

Az LCD és az OLED sample és hold kijelző, tehát ha küldesz rá egy képkockát és 1 óra hosszáig nem csinálsz ezután semmit, akkor az a kép kint marad a képernyőn vibrálás nélkül :)

"In electronics, a sample and hold (S/H, also "follow-and-hold"[1]) circuit is an analog device that samples (captures, grabs) the voltage of a continuously varying analog signal and holds (locks, freezes) its value at a constant level for a specified minimum period of time."

Elvileg nem így van? Ezek alapján tök mindegy, hogy 24 vagy 96 fps.

[ Szerkesztve ]

(#99755) BBéci válasza hati (#99753) üzenetére


BBéci
titán

Bizonyára jártál régebben moziba, amikor még filmes gépekkel vetítettek. Ott kétszeri kitakarás következtében háromszor villant fel mindegyik képkocka, mert e módszer nélkül kegyetlen szaggatott mozgás látszana a vásznon. A korábbi tévék is hasonlóan, 72 hertzen jelenítették meg a 24p filmeket, 5-6 éve terjedt el a négyszerezés.
Nem jön létre új kép, de ezzel be lehet csapni az agyunkat és folyamatosabbnak látjuk a mozgó képelemeket.
Így működik a BFI, vagyis a háttérfény villogtatás is, amit Samsungék LED-es képtisztaságnak neveznek.

(#99754) PuMbA
Stimmel, de ez nem mond ellent annak, amit magyarázok.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#99756) PuMbA válasza BBéci (#99755) üzenetére


PuMbA
titán

"Bizonyára jártál régebben moziba, amikor még filmes gépekkel vetítettek. Ott kétszeri kitakarás következtében háromszor villant fel mindegyik képkocka, mert e módszer nélkül kegyetlen szaggatott mozgás látszana a vásznon."

Mert a vetítők nem sample és hold módon működnek, hanem, úgy, mint a plazma, hogy folyamatosan villognak egy bizonyos frekvencián. Ettől függetlenül lehet, hogy maradtak a 96Hz-nél TV-k esetén, de mivel ugyanazt a képet 4-szer kapja meg a panel, ezért a folyadékkristályok egy tapottat sem mozdulnak, tehát a kép nem nagyon lehet folyamatosabb a 24Hz-hez képest :) BFI-nél természetesen 96Hz kell, mert 24Hz-en nagyon villogna.

(#99757) hati: :K Szerintem is csak BFI-nél van értelme.

[ Szerkesztve ]

(#99757) hati válasza PuMbA (#99754) üzenetére


hati
addikt

Szerintem is. A 24fps az 24 lesz MP nélkül és a TV adás 50fps lesz, MP nélkül. Azt látjuk, amit a valóságban a kamera rögzített. A 96/100 az a MP által lesz csak annyi, de akkor már olyan képkockákat is látunk, ami a valóságban nem biztos, hogy létezett. Kivétel talán csak a BFI, mert ott nem jön létre új képkocka, csak a beszúrt fekete képek miatt érzékeljük a képet folyamatosabbnak.

(#99758) BBéci válasza PuMbA (#99756) üzenetére


BBéci
titán

Azt írtam, hogy becsapják az agyunkat, folyamatosabbnak látjuk a képet.
Erről már annyiszor volt szó a különféle tévés topikokban, hogy több betűt nem vesztegetek rá. Akit érdekel a téma, járjon utána!

Nem villognak a filmes vetítők, ne találj ki butaságokat! Mindegyik képkocka egy adott ideig áll a fény útjában, eközben történik a kétszeri kitakarás. Volt ilyenünk, azon, illetve mellette nőttem fel.

(#99757) hati
Egy fenét!
Ismétlem, nem létezik tényleges 24 fps-es megjelenítés, ahogy 25-ös sem. Ha láttál volna valaha olyat, tudnád miről magyarázok. Én láttam, de nem tévén, tényleg borzalmas.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#99759) hati válasza BBéci (#99758) üzenetére


hati
addikt

- Kapcsold ki a MP.
- Rakd át a windows desktop-ot 24 Hz-re.

Tölts be ph!-t és görgess lefelé. Ha nem látod a különbséget (szaggat a ph!, ha görgeted az oldalt), akkor a TV valóban beleszólt. Ha látod, akkor ott a 24 fps.

(#99760) BBéci válasza hati (#99759) üzenetére


BBéci
titán

1. Nincs Samsung tévé a közelemben.
2. Nem csatlakoztatok PC-t tévéhez.
3. A módszered nem bizonyítja azt, amit szeretnél.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#99761) PuMbA válasza BBéci (#99758) üzenetére


PuMbA
titán

"Nem villognak a filmes vetítők, ne találj ki butaságokat! Mindegyik képkocka egy adott ideig áll a fény útjában, eközben történik a kétszeri kitakarás."

Bocs, de ez tényleg érdekel, még egy utolsó kérdés. Szóval nem az van, hogy a kitakarás miatt muszáj villogniuk? LCD-nél nincs kitakarás és ezáltal nem létezik frissítési frekvencia miatti szaggatás, azaz 1 Hz-en is tökéletesek működnek: ". Since activated LCD pixels do not flash on/off between frames, LCD monitors exhibit no refresh-induced flicker, no matter how low the refresh rate. " Ezt hozzák fel előnyként a movie projector-ral szemben, ami miatt ott 72Hz-et kötelező használni, de LCD-nél semmi ilyet nem írnak, legalábbis nem látok neten róla infót, hogy probléma lenne. Nagyon megnéznék egy 24p-t 24 Hz-en LCD-n, csak hát nem lehet ennyire mélyen beállítani a dolgokat :) Befejeztem.

[ Szerkesztve ]

(#99762) SunMount3r válasza PuMbA (#99751) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Én meg pont azt hittem, hogy a "Tiszta" a magasabb fokozat és a "Normál" az alacsonyabb... Azt hiszem anno gyárilag ez "Szemkímélőn" volt, mert feltűnt akkor is a szappanopera hatás (még a TV lejátszójával).
Akkor viszont úgy látszik a közepes fokozat sem "elég", hogy 23.976fps esetén teljesen folyamatos legyen a mozgás, nem azt akarom, hogy "folyjon" a kép, de a "döcögés" a hosszú oldalazó mozgásoknál így is eléggé látni. Ez nem tudom normális e így, vagy mindenkinél így van?!...

És kérdezném még 1x, hogy a "Blur" és "Judder"-es beállításokra mit mondanátok, vagy hogyan lehetne kiküszöbölni a "legtermészetesebb" módon?!

(#99752) BBéci: Ha te meg azt mondod, hogy a MP-t tegyem még alacsonyabbra, akkor gyanítom még magasabb lesz a röcögés...?! Ez egyébként ellentmond annak ami az összefoglalóban van (Média player -BD címke- esetén tegyük "Normal"-ra)...?! :F Mostak akkor?!

(Egyébként, az 23.976fps forrás esetén az nem pont 95.904Hz lenne?)

Köszi! :)

[ Szerkesztve ]

(#99763) hati válasza PuMbA (#99761) üzenetére


hati
addikt

Szerintem is pont ez a különbség. LCD-nél, ha álló képet nézel, akkor mindegy a Hz. CRT-nél, az álló kép is villogott.

(#99764) PuMbA válasza SunMount3r (#99762) üzenetére


PuMbA
titán

"(Média player -BD címke- esetén tegyük "Normal"-ra)...?!"

Semmi ilyen nincs az összefoglalóban :)

Ha a döcögést akarod megszüntetni, akkor a Torzítás csökkentés (Judder) csúszkát rakd 5-ösre vagy kicsit feljebb, de maximum 8-ig, az Elmosódás csökkentést meg 0-ra :) A Judder is növelni fogja a mozgásfelbontást, de kicsit máshogy működik :)

[ Szerkesztve ]

(#99765) SunMount3r válasza PuMbA (#99764) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Hopp, igaz, elnéztem :U , a HDMI feketeszínnel kevertem, az is téma volt nálam...

Akkor kikapcsolom, ha még nincsen és belövöm a csúszkákat, hátha segít...

THX! :)

(#99766) BBéci válasza SunMount3r (#99762) üzenetére


BBéci
titán

Ha 23,976 vagy 24 képkocka/másodperces filmet nézel, akkor nem kell semmiféle képfrissítés növelést bekapcsolni, viszont némelyik TV-n engedélyezni kell a 24p-t. Az úgynevezett telecine judder normális, nem hiba. Pontosan úgy riceg a kép az oldalirányú kameramozgásoknál (svenkelés), mint a nagy mozikban. Ezt csak digitális beavatkozással lehet megszüntetni.
Nem alacsonyabbra kell tenni a MP beállításait, hanem ki kell kapcsolni!
Jól számoltál, csak az egyszerűség kedvéért szoktunk 96-ot és 24-et emlegetni.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#99767) PuMbA válasza hati (#99763) üzenetére


PuMbA
titán

Az a furcsa, hogy az interneten sincs róla infó. Csak egy témát találtam, ahol ezt próbálták megbeszélni, de ott is arra jutottak, hogy sehol nincs leírva, hogy az LCD TV-k 3:3 vagy 4:4 pulldown-nal dolgoznak BFI nélkül, azaz 72 vagy 96 Hz-en 24 fps esetén. A Plazma TV-k biztosan 3:3-asok vagy 4:4-esek, mert így reklámozták őket anno az USA-ban, de azok ugye nem sample and hold kijelzők.

[ Szerkesztve ]

(#99768) sityupityu válasza BBéci (#99752) üzenetére


sityupityu
veterán

'BD esetén Motion Plus nélkül ajánlott nézni a filmeket"

Bocs, hogy bele vau, de a MP minimális használata nélkül számomra nézhetetlenek a BD filmek is. Értem én, hogy szakik szerint így lenne helyes nézni ezeket a filmeket (meg kadencia helyesség stb), de ha nincs bekapcsolva akkor az van amit nlpK is ír.

szerk: A BFI-t meg utálom.

[ Szerkesztve ]

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#99769) sityupityu válasza SunMount3r (#99762) üzenetére


sityupityu
veterán

"És kérdezném még 1x, hogy a "Blur" és "Judder"-es beállításokra mit mondanátok, vagy hogyan lehetne kiküszöbölni a "legtermészetesebb" módon?!"

Nekem tévézésnél 10/3 értéken van. Itt még nem érzékelem a szappanopera hatást. Mivel engem nem érdekel, hogy a "nagykönyv" szerint hogy kell BD filmet nézni (engem idegesít a röcögés-szaggatás, és az sem érdekel ha a moziban is így van) ilyen filmeknél előfordul, hogy 10/5-ös értéket használok, mert csak így folyamatos a kép, viszont a szappanopera hatást még nem érzékelem. De ha feljebb állítom akkor már igen.

[ Szerkesztve ]

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#99770) Szinyák


Szinyák
őstag

Sziasztok,

Tv vásárlás előtt állok . PC .hez keresek egy jó FULL HD 3D 40-42" tv.-t főleg játékokra .

Fontos lenne a jó input lag a játékok miatt, illetve a képminőség .

Tapasztalatok/véleményke jöhetnek .
Ki milyet használ ?

Én eddig ezt néztem ki : [UE40H6400AWXXH]

Itt elég jókat írnak róla: Samsung H6400

PC fps játékokhoz nem sok a 44 ms Input Lag ? Sony jobb választás lenne monitornak ?

[ Szerkesztve ]

Szinyák

(#99771) BBéci válasza sityupityu (#99768) üzenetére


BBéci
titán

TV-nézéshez a 10/3 vált be nálam is, de 24 (23,976) esetén szigorúan kikapcs a művi beavatkozás. Igen, riceg, de az a természetes velejárója ezeknek a képkocka számoknak. Nem rajongok érte, de elfogadom, megszoktam, nem zavar. BFI nélkül nincs 1080 soros mozgóképfelbontás. A 200 hertzen interpoláló készülékek is csak 900 körülit tudnak.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#99772) sityupityu válasza Szinyák (#99770) üzenetére


sityupityu
veterán

Én ebből az input lag dologból semmit sem érzékelek, de ezt betudom az én hiányosságomnak. Egyébként biztos, hogy létező dolog. Ilyen tévén játszom online is, igaz nem pc-n hanem xbox-on és én semmit sem veszek észre. Volt már itt a fórumon téma ez, valaki érzékeli valaki meg nem. Tehát elméletileg ez a tévé nem jó játékra, de nálam gyakorlatilag tökéletes. Játék közbe én semmiféle hátrányt nem veszek észre a többiekkel szemben.

(#99771) BBéci Értem amit mondasz. Szerintem kiegyezhetünk abban, hogy az izlések és szokások döntenek itt. :)

[ Szerkesztve ]

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#99773) Lauda


Lauda
félisten

MM-ban most 130 ezer a UE40H6200 teve.

(#99774) dethroner válasza SunMount3r (#99747) üzenetére


dethroner
veterán

Én tv adás közben is fedezek fel néha ilyen "kadenciahelytelen" röcögést :Y

A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

(#99775) SunMount3r válasza BBéci (#99766) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Belemásztam egy kicsit, az jött le, hogy eddig "Tisztán" volt az MP, de nekem így is soknak tűnt ez a döcögés. Kipróbáltam "Normál"-on, úgy sokkal "életszerűbb" lett a mozgás, viszont ekkor meg olyat produkált néha-néha, hogy egy pillanatra picit "beröccent" a kép, mint amikor nem jó a kadenciahelyesség (a rángás talán jobb szó rá). Kár, pedig így első ránézésre jobban tetszene, de inkább kikapcsoltam teljesen, mert a rángás még zavaróbb.

(Amúgy lehetséges az, hogy a TV csak úgy, valamiért "elfelejti" a képbeállításokat?! Mert én úgy emlékszem, mikor megjött a média lejátszó, minden beállítást végig zongoráztam először a TV-n, ahogy az ajánlóban van. Most meg kiderült, hogy semmi sem volt úgy beállítva és kezdhettem előröl...) :F

(#99776) wwwolfman válasza sityupityu (#99772) üzenetére


wwwolfman
tag

...azért az sz alig több, mint 25 ms, amit ezek tudnak az elég combos. Sokkal jobb tévén nem nézi az ellenfél sem, és/vagy annyival nem jobb a játékban. Ezért nem érzékeled.

(#99777) SunMount3r válasza sityupityu (#99772) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Addig nekem sem tűnt fel, míg egy FPS-t (valójában FPPuzzle, de hagyjuk :D ), a TV után rögtön ki nem próbáltam a monitoron is, eléggé érzékelhető a különbség... (Persze "lehet" :D , hogy közre játszott az is, hogy TV-n wireless controller-el, monitoron meg vezetékes egérrel toltam...) De amíg nem megy a játszahtóság rovására, addig szerintem mind 1...

(#99778) Csabi1984


Csabi1984
addikt

sziasztok. 40H6400 készülékem van Melyik programmal lehet a csatornalistát szerkeszteni. Samsung channel editorral nem működik!

(#99779) sityupityu válasza Csabi1984 (#99778) üzenetére


sityupityu
veterán

Én pedig ezzel szoktam és nincs problémám vele.

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#99780) BBéci válasza Csabi1984 (#99778) üzenetére


BBéci
titán

Próbáld ki a ChanSort-ot, nálam bevált.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#99781) Csabi1984 válasza BBéci (#99780) üzenetére


Csabi1984
addikt

Köszönöm :)

(#99782) Prien


Prien
addikt

Nem tudom, ki hogy van vele, nekem bejön a 2D-->3D funkció, különösen a HD adásoknál. :)
(H6400)

A kevés is több a semminél.

(#99783) sityupityu válasza Prien (#99782) üzenetére


sityupityu
veterán

Szerintem kb egyedül vagy ezzel. :)

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#99784) SunMount3r válasza sityupityu (#99783) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Pedig sport adások esetén nem lenne rossz, ha élvezhetően működne... Ha működne :D ...

(#99785) justaview válasza SunMount3r (#99777) üzenetére


justaview
őstag

Lehet, hogy közre játszott az is, hogy TV-n wireless controller-el, monitoron meg vezetékes egérrel toltam.

Az controller függő ugyan, de egyébként nagyon nem mindegy!

(#99786) wwwolfman


wwwolfman
tag

Sziasztok!

Nem tudom, volt-e téma korábban, mit is jelent a panel kódja a Samsung tévéken. Ha nem, remélem, hiánypótló, ha igen, akkor bocsánat az ismétlésért, de gondoltam van, akit esetleg érdekel.
Szóval a lényeg egy példán keresztül (én is máshonnan vadásztam)

Példa: JU7000 TV. Szervíz menüben az alábbi sor keresendő: "40A1UU7VJ,....,....,NONE"

azaz 40-A-1-U-U-7-V-J

„40” - méret collban

„A” a gyártó, itt az alábbiak fordulhatnak elő:

A - Samsung Display
D - CMO (Chimei Innolux / Chilin – ez talán Panasonic? valahol mintha ezt olvastam volna)
L - AUO (AU Optronics)
R - AUO (AU Optronics)
I - CPT (Chunghwa Picture Tube)
P - CMI (Chimei Innolux)
H - Sharp Display
S - Sharp / (Samsung China)
B - Beijing Optoelectronics

„1” - Panel frekvencia, itt az alábbi opciók vannak:

6 - 50 (60Hz)
1 - 100 (120Hz)
2 - 200 (240Hz)

„U” - Panel felület, itt:

U - Ultraclear
A - Antiglare

„U” - Panel felbontása, itt:

U - UHD
F - Full HD
H - HD

A szám ez után (talán) a szériaszám:

9 - 9 series
8 - 8 series
7 - 7 series
0 - 6 series.

„V” - LED háttérvilágítás típusa:
T - Edge LED + Limited Local Dimming
V - Direct LЕD (zónázott Local Dimming)
W - Edge LED korlátozott Local Dimming-gel (TV modell függő)
X - Direct LED korlátozott Local Dimming-gel
Y - Direct LED teljes Local Dimming-gel (FALD)

„J” - Samsung modellév:

J = 2015
K = 2016

(#99787) BBéci válasza SunMount3r (#99784) üzenetére


BBéci
titán

A londoni olimpiáról közvetítettek 3D-ben, belenéztem, de nem fogott meg. Talán a záróünnepséghez tett hozzá valamennyit. Az volt a legnagyobb baja, hogy felezett felbontású volt, mint az LG-k.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#99788) SunMount3r válasza BBéci (#99787) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Melyik csatornán? Gondolom, mert eleve alacsony bitrátájú 1080i és SBS is ráadásul? :F Mert attól én sem várnék túl sokat. (Bár először is a technikán múlik, ahogyan készítették (bár speciálisan nem értek hozzá), pl. sok olyan természetfilm, amiről alig hallani, alapból kenterbevágja jó néhány elvileg "Real 3D" blockbuster hypefilm 3D-jét is...)

Amúgy a mostani olimpia és még az EB közvetítés minősége sem volt épp valami rózsás. úgy alapból. Elég volt összehasonlítani a stúdiós kapcsolásokkal, szinte ég és föld. Épp, hogy elment HD-nak.

[ Szerkesztve ]

(#99789) PuMbA válasza SunMount3r (#99788) üzenetére


PuMbA
titán

" pl. sok olyan természetfilm, amiről alig hallani, alapból kenterbevágja jó néhány elvileg "Real 3D" blockbuster hypefilm 3D-jét is...)"

Mivel egy természetfilmben nincsenek számítógépes effektek és egyszerűbb 30-40 percet leforgatni egy jó minőségű nehéz kamerával. Egy film annyira összetett, hogy csak nehezíti a megvalósítást a jó minőségű 3D, kivétel, ha van rá nagyon sok lóvé (Avatar).

[ Szerkesztve ]

(#99790) Flashget válasza BBéci (#99771) üzenetére


Flashget
félisten

csak jelezném janos mikor kalibrálta az F6640 tévém a BD lejátszóhoz, nem kapcsolta ki az MP-t csak a csúszkát állította 10/0-ra. ;)

Realme GT Master Edition

(#99791) Flashget válasza wwwolfman (#99786) üzenetére


Flashget
félisten

jó párszor. :)
de nem gond elfér.

más

ennek a tv-nek 2 fő baja van.
1. ívelt
2. 43"

Samsung UE43KS7500S
Kvantumpontos Samsung SUHD tévé

kíváncsi vagyok a Samsung 2017-ben is erőlködni fog még az íveltséggel..

[ Szerkesztve ]

Realme GT Master Edition

(#99792) Flashget válasza SunMount3r (#99788) üzenetére


Flashget
félisten

Természetfilmet jóval könnyebb (na meg olcsóbb is) 3D-ben leforgatni mint egy 2 órás akció filmet moziba.

Amúgy a mostani olimpia és még az EB közvetítés minősége sem volt épp valami rózsás. úgy alapból. Elég volt összehasonlítani a stúdiós kapcsolásokkal, szinte ég és föld. Épp, hogy elment HD-nak.

Biztos lehetsz benne, hogy felkonvertált SD volt az Olimpia...

Realme GT Master Edition

(#99793) wwwolfman válasza Flashget (#99791) üzenetére


wwwolfman
tag

nincs új a nap alatt... :))

(#99794) sityupityu válasza Flashget (#99792) üzenetére


sityupityu
veterán

"Biztos lehetsz benne, hogy felkonvertált SD volt az Olimpia..."

Az egész olimpiai közvetítés?

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#99795) Flashget válasza sityupityu (#99794) üzenetére


Flashget
félisten

Ha a londoni volt a trendi akkor a nyitó/záró ünnepély nem..(én nem láttam a zárót) de a java élőt ami érdekelt az igen.
köszönő viszonyban sem volt a HD-vel..valószínű a jog vásárlással és az adat folyam/sávszél kapcsolatban nekik jobb megoldás volt az SD.

Realme GT Master Edition

(#99796) sityupityu válasza Flashget (#99795) üzenetére


sityupityu
veterán

Kevés dolgot néztem csak, azokat amik leginkább érdekelnek meg az összefoglalókat. Annyira nem tűnt fel, de ha többen is írjátok akkor biztos.

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#99797) BBéci válasza sityupityu (#99796) üzenetére


BBéci
titán

Nekem HD-nak tűnt, soha egyszer sem jutott eszembe, hogy nem az. Amikor röplabda meccs közben a hálón keresztül egészen közelről mutatták a játékosok (nők) arcát, minden pihét meglehetett számolni és a háló anyagán a szöszöket is.
Olimpia alatt napi 10-12 órát üzemelt a TV, összességében többet mint előtte fél évig.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#99798) Dealer95 válasza sityupityu (#99796) üzenetére


Dealer95
őstag

Szerintem is HD volt, 50"-on feltűnt volna ha nem az.

(#99799) blakey válasza sityupityu (#99794) üzenetére


blakey
titán

Élő közvetítéseket néztem, a vizes dolgoknál nem volt semmi gond, olvastam, hogy egyeseknél igen, pontosan emiatt érdekelt, hogy nálam mi van, de pár hónappal ezelőtt mindent rendbetettem a csatlakozásoknál, osztásoknál, stb. Nekem HD-nak tűnt és látványos volt a különbség az SD és a HD adás között. Semmilyen kockásodást nem láttam élő közvetítés alatt. Ismétléseket nem nagyon néztem, így arról nem tudok nyilatkozni.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#99800) dethroner válasza SunMount3r (#99788) üzenetére


dethroner
veterán

2013-ban a sport1 3D-ben adta a BL döntőt. Torrentről leszedtem, SBS formátum és 11.7Mbps bitráta. Lehet a feltöltő butított rajta, de inkább azt tudom elképzelni hogy a upc adta ilyen minőségben.

A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.