Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12726) DM-Fan válasza FefeeX (#12724) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"A bolthoz meg hadd ne kelljen kikeresnem a jogszabályt, legyen elég annyi, hogy lazán visszaviheted a boltba, hogy ők intézzék a garanciát, és ne neked kelljen..."

Pedig inkább keresd ki a jogszabályt, mert ilyen nincs! A bolt korábban 3 napig volt köteles cserélni a bizonyíthatóan hibás terméket (jelen pillanatban ez sem áll fenn törvényi szinten, de a gyakorlatban működik). Onnantól kezdve csak abban az esetben vihetsz vissza a vásárlás helyére meghibásodott terméket, ha a gyártónak nincs magyarországi képviselete/szervizhálózata, illetve ha szürkeimportból származik a termék és emiatt a magyarországi szerviz nem fogadja be. A TV-gyártóknak kivétel nélkül van, márpedig onnantól kezdve ők illetékesek.

A netes vásárlás megint más tészta, mert az távollevők között megkötött szerződésnek minősül, ezért ott korábban 8 napig volt lehetőséged a cseréltetésre (most variálnak 15 és 8 nap között), ráadásul ott nem is kell hibásnak lennie a terméknek, ha hibamentes, akkor is visszakérheted a pénzt, mivel a megrendeléskor nem tudsz meggyőződni a termék milyenségéről.

Többszörösen lefutott körök ezek, tapasztalat. Nézz szét kicsit a fogyasztóvédelem honlapján, meg a Homáron!

Ráadásul a pixelhibára még a bolt is mondhatja a 3 napon belül is, hogy elmehetsz vele a sunyiba (többeknek mondták is - próbálták már többen, hidd el), mivel ezt a gyártó sem tartja hibának (kivéve tán a Samsung-ot, ahol korábban volt 3 napos pixelhiba-garancia gyártói szinten is) és a normál működést/használhatóságot nem befolyásolja. Ha ebből kicsúszol, akkor a gyártói pixelhiba-politika lép életbe, az alapján meg többnyire 10 pixel alatt hozzád sem szólnak, ráadásul az sem mindegy, hogy helyezkednek el. Általában felosztják a képernyőt 8-10-12 stb. szegmensre és x darab hibának ugyanazon szegmensbe kell esnie a cseréhez. Nem ma láttam ilyet először.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.