Hirdetés

2024. június 3., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 5 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-17 21:43:19

LOGOUT.hu

PlayStation 5 ON-topik téma-összefoglaló
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL!

Az OFF-topik ezen linken keresztül érhető el.

A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#64701) Elderath válasza Elderath (#64700) üzenetére


Elderath
őstag

Téves riasztás. Azt hittem lefagyott, reportot is küldtem de miután rányomtam játékra visszarakott ugyanoda :D

4. boss is elsőre de még mindig remegek. Játék eddig is jó volt, de 3. biome után még jobb lett és szerintem ennél jobb bossharcokat játékban én még nem láttam

[ Szerkesztve ]

Xbox Live : SirLuipadre PSN ID : SirLuipadre

(#64702) KoNZoLik@ válasza Elderath (#64700) üzenetére


KoNZoLik@
veterán

Akkor te szerencsésnek mondhatod magad, nekem már kb 3x crashelt természetesen véletlenül sem az elején...én ezért fogom dobni a játékot, ez így egy vicc...

[ Szerkesztve ]

***14 éve a PH-n! KoNZoLik@ felhasználónak 821 pozitív értékelése van*** 永遠に落ちない***

(#64703) Gaben92 válasza BusinessGuy (#64694) üzenetére


Gaben92
őstag

"ezért nem vásároltam a magyar feliratos cuccokon kívül semmit a magyar store-ból"

Aztán ugyanezektől az emberektől jön a sírás, hogy xy játék nem magyar felirattal jelenik meg. :U Fejlesztők meg lesnek, hogy "mit sírnak a magyarok, az előző játékunkat se vették, bezzeg USA-ban fogyott".

Ennél már csak a "mekkora szemétség már, hogy ha USA store-ból veszem a játékot akkor nincs benne magyar felirat" a jobb.

If it ain't a Rotor, it ain't a motor.

(#64704) BusinessGuy válasza Gaben92 (#64703) üzenetére


BusinessGuy
őstag

Ő... Tehát amiért megveszem a magyar feliratos játékokat azért nem jön xy gyártótól magyar feliratos cucc...? :C

Értelmezd. Ami magyar lokalizációs azt veszem rendesen.

(#64705) KRoy19 válasza BusinessGuy (#64699) üzenetére


KRoy19
őstag

Igen mindketten tipikusak vagyunk. Sokan vannak olyanok mint én akik rámutatnak arra, hogy nem kell büszkén újságolni itt a fórumban, hogy kihasználsz bizonyos kiskapukat, hogy több lóvé maradjon a zsebedben.

Nekem nincs semmi bajom azzal aki ezt csinálja, de nem kell úgy beállítani, hogy te tulajdonkppen nem csak azért csinálod, hogy kevesebbet fizetss, hanem még jól meg is leckézteted a nagy gonosz gyíkembereket.

Ennyi erővel a warezt is lehetne itt reklámozni....

[ Szerkesztve ]

(#64706) KoNZoLik@ válasza BusinessGuy (#64704) üzenetére


KoNZoLik@
veterán

Engedd el, ők vegyék csak 27-30K-ért a magyar storen, nekünk jó lesz ugyan az 20-ért👍
Ha mindent a magyar storen vettem volna az elmúlt 7 évben,akkor kb másfél millióval lenne kevesebb a zsebemben🙄

***14 éve a PH-n! KoNZoLik@ felhasználónak 821 pozitív értékelése van*** 永遠に落ちない***

(#64707) Kendek válasza KRoy19 (#64705) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Így van, nincs ezzel semmi gond, csinálja ha akarja - én sem sajnálom senkitől -, de itt akkor is ez a törvény. Elvileg itt senki sem áll felette. Bűncselekmény elkövetésének a hirdetése meg nem éppen bölcs cselekedet, akkor sem ha félig-meddig anonim. Kettő évig terjedő szabadságvesztéssel jutalmazzák, ez a legkisebb büntetése.

<-ƘƘ->

(#64708) KRoy19 válasza KoNZoLik@ (#64706) üzenetére


KRoy19
őstag

Én meg ha nem fizetném be minden hónapban a jövedelmem után kötelező adókat, meg a vásárlásaim után az áfát, akkor 7 év alatt 20-30 millió forint maradna a zsebemben. Jó nagy barom vagyok, hogy kifizetem mi?:U

[ Szerkesztve ]

(#64709) KoNZoLik@ válasza KRoy19 (#64708) üzenetére


KoNZoLik@
veterán

Mondasz valamit👍

***14 éve a PH-n! KoNZoLik@ felhasználónak 821 pozitív értékelése van*** 永遠に落ちない***

(#64710) Gaben92 válasza BusinessGuy (#64704) üzenetére


Gaben92
őstag

Te értelmezd, vagy inkább keresd az összefüggést.

Nem vásárolsz magyar store-ból -> Azt látja a fejlesztő, hogy kicsi a piac emiatt nem érdemes magyar lokalizációt csinálni.

Engem mondjuk pont nem érdekel mert kizárólag angol felirattal játszok/filmezek, és a magyar store fogyasztását se gazdagítom (Finnországban élek, és itteni store-ból vásárolok), csak vicces látni mikor azok az emberek sírnak lokalizációért akik nem generálnak keresletet, hogy esetleg a fejlesztőnek eszébe jusson. (Ne vedd magara, általánosságban mondom.)

If it ain't a Rotor, it ain't a motor.

(#64711) BusinessGuy válasza KRoy19 (#64705) üzenetére


BusinessGuy
őstag

Nem azért teszem hogy több lóvé maradjon a zsebemben és továbbra sem büszke voltam rá. Ezt a gyíkemberes marhaságot meg hagyjuk. Ahova kell, a játék készítőihez eljut a pénzem. Ahova meg nem oda nem. A warezt idehozni ezzel egyetemben egyenesen butaság.

Gaben92: vásárlok a store-ból. A fejlesztő pedig azt látja hogy nosza a magyar lokalizációs játékok jobban fogy(hat) nak vagyis pont emiatt megéri lokalizálni. Egyébként sosem sírtam lokalizációért. Szimplán támogatom ha megteszik.

Kendek ez minden csak nem bűncselekmény. Ahogy az sem ha kimegyek az osztrákokhoz és ott veszek meg valamit majd hazajövök vele...

[ Szerkesztve ]

(#64712) Kendek válasza KoNZoLik@ (#64709) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Mondjuk ha valaki jól csinálja, akkor egész nagy üzlet tud lenni ez a videojátékos téma... De ettől még nem lesz feltétlen törvényes, és mindegy, hogy hol marad meg, vagy kinek a zsebéből mászik ki a lóvé. Azért ne nézzünk hülyének senkit, mert próbálja betartani az országa törvényeit...

<-ƘƘ->

(#64713) Gaben92 válasza BusinessGuy (#64711) üzenetére


Gaben92
őstag

"A fejlesztő pedig azt látja hogy nosza a magyar lokalizációs játékok jobban fogy(hat) nak".

Aláírom, teljesen igaz. Én pont a másik oldalról közelítettem meg a dolgot, hogy ha a fejlesztő azt látja, hogy lokalizáció nélkül is van kereslet egy játékra, akkor lehet megérné a folytatást vagy a következő címet amit kiadnak lokalizálni. Szerintem mindkettőben van ráció.

If it ain't a Rotor, it ain't a motor.

(#64714) BusinessGuy válasza Kendek (#64712) üzenetére


BusinessGuy
őstag

Egy dolog ha valaki "kimegy külföldre" és vesz magának valamit amit ott az ottani törvények szerint leadózza és "hazahozza", és egy másik ha valaki ezt üzletszerűen teszi hogy itthon értékesítse nyilván az után sem adózva amit elad. Utóbbi valóban bűncselekmény, elöbbi nem az.

Gaben lehet mindenesetre amíg a pénzünk értékét vicc kategóriába taszították miközben uniós tagként az eu minimálbérek töredékét is alig éri az átlagkereset és mindeközben a legmagasabb adókat fizetjük, pont nem érdekel tőlem akár meg is szűnhet a magyar store is mert nevetséges az az árszabás ami ott van.

[ Szerkesztve ]

(#64715) KRoy19 válasza KoNZoLik@ (#64709) üzenetére


KRoy19
őstag

Egyébként meg ha neked 20k a lélektani határod, akkor egyszerűen meg kell várni amíg meg tudod venni itthon annyiért és nem day one megvenni "adómentesen". szvsz.

(#64716) Kendek válasza BusinessGuy (#64711) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

A hatályos szabályozás;
Elektronikus piactereken keresztül értékesített elektronikus szolgáltatások áfa kezelése:

...elektronikus úton nyújtott szolgáltatások tekintetében a teljesítési helyet egységesen az igénybevevő letelepedése határozza meg, tehát a távolról is nyújtható szolgáltatások után az áfát az igénybevevő letelepedése szerinti államban kell megfizetni...

Költségvetési csalás:

...költségvetésbe történő befizetési kötelezettség vagy költségvetésből származó pénzeszközök vonatkozásában mást tévedésbe ejt, tévedésben tart, valótlan tartalmú nyilatkozatot tesz, vagy a valós tényt elhallgatja...

Tehát, a Sony kötelezettsége oda megfizetni az adót ahol mi vásároljuk a digitális játékokat. Viszont ha megtévesztő adatokat szolgáltatsz a részére, akkor nem, vagy rosszul lesz megfizetve az ÁFA. Ez bűncselekmény, a súlyától függően bünteti a törvény.

<-ƘƘ->

(#64717) BusinessGuy válasza Kendek (#64716) üzenetére


BusinessGuy
őstag

"elektronikus szolgáltatások"

...

[ Szerkesztve ]

(#64718) KRoy19 válasza BusinessGuy (#64711) üzenetére


KRoy19
őstag

Értem én, hogy már meggyőzted magad, hogy helyesen cselekszel de nem.
Úgyanúgy az sem helyes, hogy osztrákban vásárolsz (persze nem bűncselekmény), mivel így az osztrák adót fizeted meg és így egy másik országot támogatsz, nem a sajátodat.
Mindegy ne menjünk ebbe bele.......

[ Szerkesztve ]

(#64719) centrino


centrino
aktív tag

Arcade autós/versenyzős vonalon (lényegtelen, hogy autó/moror/snowboard stb) PS5-re melyik az a 3-4 cím, amit érdemes kipróbálni? Lehető legkevésbé szimulátor, és lehető leginkább ilyen olyan vezetés segítőkkel megtűzdelt könnyed száguldozás...

Eddigi autós "repertoáromban" a kedvencek: NFS: Porshe (nem röhög, régi klasszikus, imádtam a factory driver küldetéseket), Real Racing 3 (telefonos móka) - szóval van fejlődési lehetőség ezekhez képest :)

Jól nézzen ki, fusson szépen PS5-ön, legyen kellően amatőr mód is benne, legyen valami "karrier mód" (Tudom Forza Horizon 4 nincs Ps-re :D )

(#64720) BusinessGuy válasza centrino (#64719) üzenetére


BusinessGuy
őstag

Ha arcade és ps akkor Driveclub. Arcade autósok között az egyik leg. Máig komolyan fest.

Szerk. :feltéve hogy megvan. Sony úgy tudom a store-ból is levette. Nem értem miért, a gen egyik legjobbja volt arcade vonalon...

[ Szerkesztve ]

(#64721) centrino válasza BusinessGuy (#64720) üzenetére


centrino
aktív tag

el kellett olvasnom egy két cikket hogy megértsem miért nem találom sehol se a ps store ban a DriveClub-ot :D

(#64722) Kendek válasza BusinessGuy (#64717) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Mikor digitális (vagy más szóval elektronikus) játékot vásárolsz, akkor a használatához licencet szerzel. A valótlan adatközlés már a Sony felhasználási feltételeit is sérti, és bármikor megtagadhatják a hozzáférést. Vagyis a US profilod és amiket rá vásároltál, azok bármikor mehetnek a levesbe, és egy szavad sem lehet.
Az adót pedig ott kell megfizetni ahol vagy, és nem ott ahova be tudtad hazudni magad.

De hagyjuk ezt a témát, ki lett vesézve rendesen. Még mindig az van, hogy nincs azzal gond ha valaki csinálja, csak nem biztos, hogy célszerű a reklámozása.

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ->

(#64724) Mrdevil válasza centrino (#64719) üzenetére


Mrdevil
addikt

Pl Project Cars3, nem könyörög a ps5-ért, de el lehet vele bohóckodni, elég árkádos lett.

-{PoH}- Patriots of Hungary - Tatyla and Friends ( TaF ) Hardcore PS5 klán.

(#64725) BusinessGuy válasza centrino (#64721) üzenetére


BusinessGuy
őstag

Ps4 lemezesbe ha találsz nem tudom az megy-e ps5-el, ha igen hidd el megéri. Digit az megy.

(#64726) Wesder válasza BusinessGuy (#64720) üzenetére


Wesder
félisten

Pàrszor màr leírtuk hogy liszenszek miatt lett levéve.

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#64727) Jinxb1rd


Jinxb1rd
addikt

Ps5-re vonatkozóan va van valami tanulmányi hogy hogy érdemes használni fekve vagy állva? :F

We are only Stardust...

(#64728) Kendek válasza Jinxb1rd (#64727) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Tanulmányról nem tudok, de az teljesen egyértelmű, hogy alapvetően állított helyzetre lett tervezve a dizájn. Ugyanakkor a működésének technikai szempontjaiból teljesen mindegy, fektetve sem lesz semmi baja.

<-ƘƘ->

(#64729) RangerFox válasza Jinxb1rd (#64727) üzenetére


RangerFox
Topikgazda

Ahogy jobban tetszik...

(#64730) MrDrake válasza centrino (#64719) üzenetére


MrDrake
tag

Én a The Crew 2-t javaslom. Bár csak 30 fps-el fut, de 3200 Ft-ért szerintem bőven jó vétel.

(#64731) Bazsi747


Bazsi747
aktív tag

Én sem tettem be a tv alá pedig van helye a tv állványban kialakítva,inkább a tv mellé állítottam olyan szép hiszen,nagyon ott van. :K

(#64733) ProEvoFan válasza centrino (#64719) üzenetére


ProEvoFan
nagyúr

Dirt 4, Dirt 5, NFS Heat, GRID (2019), Wreckfest (ps+ban most jön) A Griden kívül mindegyikben van valami karrier "féleség".

(#64734) Elderath válasza KoNZoLik@ (#64702) üzenetére


Elderath
őstag

Nem tudom használod-e a preorder ruhát, de ne használd, mert az okozhat gondokat

Xbox Live : SirLuipadre PSN ID : SirLuipadre

(#64735) Jinxb1rd válasza Missyke (#64732) üzenetére


Jinxb1rd
addikt

oemgi :DD

Azt hittem ezt is úgy kell mint a playstation 1 konzoljait, amik ki voltak rakva a sony üzletekbe régen

We are only Stardust...

(#64736) Scholes9 válasza KRoy19 (#64708) üzenetére


Scholes9
nagyúr

Nyilván azzal van a baj, hogy rohadtul nem oda kerül az általunk befizetett adó - ami ugye nagyon nem kevés - ahova kellene, de persze ez nagyon off :U

PS5 + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C

(#64737) KoNZoLik@ válasza Elderath (#64734) üzenetére


KoNZoLik@
veterán

Mi köze egy ruhának a kifagyáshoz+az sokkal többször van, hogy fejlesztek és amint kilépek az adott gépből vagy mik azok, utána nem nyílik ki az ajtó nem tudok tovább menni😂 ergo újra kell kezdenem a menüből az egészet! Ez minimum 6-7x volt már és kurva frusztráló amikor már fullra vagy tápolva jó fegyver meg minden az időről már nem is beszélve, és így buksz mindent! Amúgy igen a preorderes ruhát használom mivel ki gondolná,hogy az bármit okozhat, de akkor majd megpróbálom az alappal, de most pihentetem ezt a fost jó ideig😏

[ Szerkesztve ]

***14 éve a PH-n! KoNZoLik@ felhasználónak 821 pozitív értékelése van*** 永遠に落ちない***

(#64738) Frod válasza Elderath (#64626) üzenetére


Frod
addikt

A deep dive videóban 2:25-től mutatják ezeket, szóval benne vannak.
Lehet külön a menüben kell átkattintani valamit, hogy engedélyezze ezt az online feature-t?

Do you see the white shadow?

(#64739) belan válasza KoNZoLik@ (#64737) üzenetére


belan
addikt

Fost ezt hogy merészeled mondani .😂

Playstation 5 slim & LG OLED65C9.Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING

(#64740) KKaresz45 válasza JiMN (#64682) üzenetére


KKaresz45
senior tag

Gariztatás előtt még mepróbálhatsz egy OS reinstallt, ebben a hsz-ban vannak linkek hogy hogyan kell. Nem vészes. Nekem is hasonló problémám volt mint neked, bár nekem mást írt ki miután újraindult. Mindenesetre nekem a reinstall megoldotta.

(#64741) hombre[EU]


hombre[EU]
veterán

PS5 restock disaster — Sony may alter design to cope

PS5 lite (series s stílusban) incoming :D

Life, Uh, Finds A Way

(#64742) Elderath válasza KoNZoLik@ (#64737) üzenetére


Elderath
őstag

Az pont a ruha miatt van

Xbox Live : SirLuipadre PSN ID : SirLuipadre

(#64743) Elderath válasza Frod (#64738) üzenetére


Elderath
őstag

Nem, szerintem day 1 patch elkúrta, mert azóta senki se látta ezeket

Xbox Live : SirLuipadre PSN ID : SirLuipadre

(#64744) KoNZoLik@ válasza Elderath (#64743) üzenetére


KoNZoLik@
veterán

Én sem láttam ilyen ghostokat a 10 óra alatt...a ruhát akkor majd lekapom, tolom puccéran 😅 Amúgy ha ezt nem mondod, akkor frankón honnan az anyám keserviből kellett volna erre rájönnöm? De most komolyan...

[ Szerkesztve ]

***14 éve a PH-n! KoNZoLik@ felhasználónak 821 pozitív értékelése van*** 永遠に落ちない***

(#64745) Elderath válasza KoNZoLik@ (#64744) üzenetére


Elderath
őstag

Neten írják mindenhol már. Onnan tudom én is

Xbox Live : SirLuipadre PSN ID : SirLuipadre

(#64746) zkxdn válasza hombre[EU] (#64741) üzenetére


zkxdn
őstag

Áh, nope. :DDD
Mondjuk nemtudom mit tudnak változtatni rajta, hogy ugyanolyan maradjon, de máshonnan szerezzenek be vagy másmilyen alkatrészekkel készüljön...
A másfajta/többfajta ventillátor is jól sikerült ;]

(#64747) centrino válasza BusinessGuy (#64720) üzenetére


centrino
aktív tag

Driveclub lemez megrendelve :)

(#64748) tboy93 válasza centrino (#64747) üzenetére


tboy93
nagyúr

Érdemes használtan lőni egyet, 2.000Ft kb

(#64749) JiMN válasza KKaresz45 (#64740) üzenetére


JiMN
tag

Köszi. Megcsináltam. Most telepítem a játékot. :U

(#64750) centrino válasza tboy93 (#64748) üzenetére


centrino
aktív tag

Igen, így tettem :) Pár nap és jön a Wreckfest is, ezzel a kettővel elleszek, és figyelem a digtális akciókat, max a Driveclub ugyanannyiért továbbmegy :)

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 5 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.