Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 5 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-17 21:43:19

LOGOUT.hu

PlayStation 5 ON-topik téma-összefoglaló
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL!

Az OFF-topik ezen linken keresztül érhető el.

A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#61017) .LnB


.LnB
titán
LOGOUT blog

NBA 2K21 Next Gen (vs. prevgen)

~30 órát tettem bele. Teljes véleményt nehéz nyilvánítani róla, mert szinte csak a My Career játékmódot játszom. És ez a játék csak egy kis szelete. Rengeteg játékmód, liga van benne.
Alapvetően olyan a játék mint a 2K20. Ez nem meglepő, mert az is szinte tökéletes volt. Ez a next gen verzió szerintem a felárat nem biztos, hogy megéri. 25 ezer forint. Ellenben akcióban, ahogy én is vettem, kvázi a régi normál játékok árán 18 ezer ft-ért. Úgy jó vétel. Mert jobb mint a prevgen verzió. Csak szerintem nem nélkülözhetetlen dolgokban.

A töltés idő nagyon frankó. Nincs loading screen. Minden játékmódba belépéskor, minden meccs indításakor csak egy kis átvezető animáció van, mint a tv-ben szokott lenni. Szuper az egész. Villámgyors. Ráadásul a menü teljesen más a nextgen verzióban. Más az ui.

A grafika szebb. Bár nehéz kiemelni, hogy miben. Mármint az összkép szebb, mindenben jobb kicsivel. De már az előző rész is, és a prevgen verzió is olyan, hogy nekem az elég. Nos itt egy picivel minden még szebb. A bevilágításon látszik a leginkább. De a játékosok is szebbek, a textúrák részletesebbek. Nekem néhol túl világosnak tűnik a játéktér. Nem tudom, sose álltam NBA pályán, biztos ilyen.
Ami viszont gáz, sőt, ha már feláras nextgen kiadásról beszélünk, akkor egyenesen ciki, az az, ahogy a város kinéz. Ugye ebben a játékban van egy központi hub. Ami bejárható, egy város. Itt vannak a boltok, edzőterem, tetováló szalon, különböző street, és egyéb multiplayer játékmódoknak otthont adó pályák.
Na, ez egyrészt indokolatlanul nagy terület. Baromi sokat kell sétálni (lehet benne gördeszkát, bringát, rollert venni). Másrészt itt konkrétan nincs árnyék. SEHOL! Se a karaktereknek nincs, se a tereptárgyaknak... És itt 30fps-sel fut a játék... :(

Egyébként meccsek alatt 4K @ 60fps, átvezetőknél 4K@30fps. Ezt váltogatja folyamatosan a játék, meccs közben. Ez kicsit zavaró, de így lesznek részletesebbek a játékosok például a közeli jeleneteknél. Szóval a játék szép, szebb, de nekem eddig se volt a kinézetével bajom.

A játékmenet jobb. A karakterek interrakciója kicsit élethűbb, az ütközések, a blokkok, a fault-ok. És javították a 2K20 elég broken "zárás kérése trükköt". :D

A játék támogatja a DualSense képességeit.

Játszottam a 2K21 prevgen verziójával is (mert GamePass-ban benne van), azzal az a baj, hogy szinte ugyan az mint a 2K20. Ez a 2K21 a teljes értékű új rész, ezen viszont van egy nem kicsi felár. Szóval ez a nextgen verzió, akciós vásárlása tűnik jó választásnak.

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 5 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.