Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 5 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-17 21:43:19

LOGOUT.hu

PlayStation 5 ON-topik téma-összefoglaló
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL!

Az OFF-topik ezen linken keresztül érhető el.

A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#61501) oriic válasza Wesder (#61497) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Nem kell bedarálni, lehet őket fejleszteni, sokakat láttam endgame-ben úgy, hogy valamelyik cucc fel volt level 50-re fejlesztve. (Nem csak legendary cuccok között vannak a legjobb itemek, a kékete meg amúgy is lehet epicre upgrade-elni)

A shotgun alapból weapon life leech perkes, ami órák múlva is jól jöhet az élet töltés miatt, a maszk alapból Tier3-as mod-ot tartalmaz (elite-el ellen megnövelt crit sebzés), de a többi sem rossz. (Nagyobb health, tier2-es modok stb.)

szerk:

Nyilván annak semmi értelme, hogy ha a játék végével akarod őket megszerezni, mert addigra már jóval jobb cuccokat is összepakolhat az ember, de sztori végigjátszása alatt jó hasznukat lehet venni.

[ Szerkesztve ]

Live-Die-Respawn

(#61502) Wesder válasza oriic (#61501) üzenetére


Wesder
félisten

Nem sok az a 20-30 lvl fejlesztés?
Még azt akarom majd megnézni hogy ha késöbb veszem ki őket, akkor követnek e szintet. Nem lett volna rossz egy olyan szett, ami veled szinteződik 30-ig, mint ami WoW-ban is volt. Arra ugye elég volt hogy nyugodtan maxold a karaktert és ne kelljen loot utàn futni, az Endgame-ben meg lecserélted.

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#61503) Xaels válasza Wesder (#61500) üzenetére


Xaels
félisten

Egyedi cuccok, 0perces karakterekre szabva de ahogy Oriic írja fel lehet húzni őket. Megnézve tényleg van 1-2 jó mod bennük.

[ Szerkesztve ]

PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL

(#61504) manieeec


manieeec
tag

Ajj nemár, akkor ennyit Days Gone 2-ről? Azt hittem azért portolják pc-re is, hogy majd a második résszel több embert tudjanak megszólítani.. ehh wtf sony :W de azért a remasterek jöhetnek dögivel :F

(#61505) Elderath válasza manieeec (#61504) üzenetére


Elderath
őstag

Azokból is olyanok, amit a kutya nem akar. BB amit a fél világ szeretne meg sehol sincs... Nagyon nem tetszik a mostani sony

Xbox Live : SirLuipadre PSN ID : SirLuipadre

(#61506) RangerFox válasza Elderath (#61505) üzenetére


RangerFox
Topikgazda

Az, hogy tudjuk, hogy jön a TLoU Remastered, nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy más remasteredek is készülnek (például az általad említette Bloodborne). Túl sokat gondoltok szerintem e mögé.

[ Szerkesztve ]

(#61507) manieeec válasza Elderath (#61505) üzenetére


manieeec
tag

Totál érthetetlen számomra ez a döntés, profitot termeltek vele, új ip, van még bőven a sztoriban hova menni és ahogy láttam kialakult egy elég jó kis rajongói bázis (elég csak yt ra vagy bend instára ránézni). Nice job!

(#61508) EmThor


EmThor
addikt

Ha ps5-öt szeretnék most rendelni, úgy tippelek július végére kaphatom kézhez. Konzolvilagbol kiindulva, jól látom, hogy a digitális változatból kevesebb létezik? Annak az előrendelési teljesítésével mintha lassabban haladnának.Mivel lemezen nem vásárolok semmit, ezert gondoltam a digital edition-re. De lehet hardverapro lesz belőle ha addig kijön valami ami igazán érdekel csak nem szívesen fizetek felárat. Thx

[ Szerkesztve ]

Gaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is!

(#61509) thrill válasza RangerFox (#61506) üzenetére


thrill
tag

Ráadásul még hivatalosan nincs is elismerve, hogy csinálják, vagyis még simán lehet, hogy el sem készül a TLOU remaster.

manieeec
Az egy dolog hogy profitot termelt a Days Gone. Sokáig készült és igazából megjelenésre se lettek kész (a halasztások ellenére sem), ezért (is) volt mixed a fogadtatás. Aki a cehet állja, annak máshogy kell nézni a dolgokat.

[ Szerkesztve ]

(#61510) hombre[EU] válasza thrill (#61496) üzenetére


hombre[EU]
veterán

apropó Jaffe...playstation gamepass incoming(?)[link]

[ Szerkesztve ]

Life, Uh, Finds A Way

(#61511) eeXaa válasza thrill (#61499) üzenetére


eeXaa
addikt

Elolvasva, ezek mind csak egy firkász találgatásai... aminek a nagyrésze lehet nem is lesz igaz....
Rendszeresen nézem a Jaffe streamet, tudom hogy nincs birtokában semmilyen benfentes infónak... Mumbauer rég nincs a sony nál, azóta meg rengeteg minden változott... igazából az egész csak okoskodás.....
...vagy csak ki akarják ugrasztani a sony-t a bokorból, hogy kezdjen el közölni konkrétumokat a köv. 1-2 évről.

(#61512) Elderath válasza eeXaa (#61511) üzenetére


Elderath
őstag

Az a gond, hogy amit ez a firkász ír annak általában 99%ban van igazságtartalma

Xbox Live : SirLuipadre PSN ID : SirLuipadre

(#61513) eeXaa válasza Elderath (#61512) üzenetére


eeXaa
addikt

Bennfentes infót nem tud = találgatás

[ Szerkesztve ]

(#61514) EnterR


EnterR
veterán

"According, to the report, Michael Mumbauer’s group almost made an Uncharted remake instead, but the idea was canned when Sony realized it would be too expensive to make..."

Majdnem megcsinálták az Uncharted remake-et, már majdnem kész volt a projekt, mire az első 5 percben kiderült, hogy elszállnának a költségek. Imádom ezeket a blikkszerű ellentmondásokat.

[link]

PSN ID: marquuard

(#61515) Bluverkill válasza eeXaa (#61511) üzenetére


Bluverkill
tag

Őőő Jason-nek nagyon jó forrásai vannak. Michael Mumbauer 4 hónapja hagyta el a Sony-t. Az szerintem nem annyira rég... Illetve ő nem is komentelte ezeket...

(#61516) Lackooo84 válasza EnterR (#61514) üzenetére


Lackooo84
nagyúr

Vagy csak te nem tudsz angolul. :DDD

The Truth is out there...

(#61517) thrill válasza eeXaa (#61511) üzenetére


thrill
tag

Szerintem már többször bizonyította, hogy elég jó forrásai vannak. Lehet nem szeretni sőt utálni Schreiert, de hogy megkérdőjelezed a hitelességét az minimum érdekes. Maradjunk annyiban, hogy bármelyik szereplő jóval többet tud nálunk bármiről, ami a Sonynál zajlik, mint mi. Ráadásul ahogy lentebb írták, Mumbauer nem igazán régen ment el a cégtől és mivel ennek az egész ügynek a mozgatórugója volt, elhiheted, hogy elég sokat tud a témáról.

Megint csak azt tudom javasolni, hogy olvasd el (és értelmezd) amit kritizálsz, meg hallgasd meg pl. azt a beszélgetést Mumbauerrel, mond benne számos érdekes dolgot ettől részletesebben is. Nem azt mondom, hogy szentírás és elfogulatlan (pláne amit Jaffe mond), de azért vannak elég konkrét dolgok benne.

De pláne érdekes, hogy ilyen könnyen ítélkezel valaki felett, miközben amiket te írtál, az egyik sem szerepel a cikkben. Neked honnan vannak akkor ezek a tuti infóid? Mitől vagy hiteles?

EnterR
Azt javaslom olvasd el az eredeti cikket és ne azon akadj fenn, hogy valaki írt a témáról egy cikket és milyen szavakat használt. "Lehet", hogy pontosabban van leírva ott....

(#61518) keIdor válasza RangerFox (#61506) üzenetére


keIdor
titán

Remastered már van. :DDD Cirka 5-6 éve.

Ezért is nevetséges ennyi kiadás egy játékról, mert már keveri is az ember.
Egy UC1 remake sokkal jobban hangzana, az elég régi már.

¡GLORIA A LAS PLAGAS!

(#61519) vg válasza keIdor (#61518) üzenetére


vg
addikt

Ja, aztán majd lesz benne RT meg mittomén milyen új ambient collusion occlusion, meg 4k/60fps aztán majd elájulsz tőle és szépen megveszed.

[ Szerkesztve ]

(#61520) Wesder válasza vg (#61519) üzenetére


Wesder
félisten

De ez Remake, ítt még a story is vàltozhat.

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#61521) Zoleee83 válasza vg (#61519) üzenetére


Zoleee83
addikt

Biztos nem venném meg, nézhet ki akárhogy is, gondolom a story 90%-ban az lenne. Soha nem játszom végig egynél többször játékot, mert annyi jön folyamatosan, hogy számomra nem érdekes ugyan az 2x, többször meg pláne..

[ Szerkesztve ]

* You can't stop me to love the world with all its lies - Guano Apes *

(#61522) vg válasza Wesder (#61520) üzenetére


vg
addikt

Ja értem, fasza. Mondjuk eleve hülyeség volt lezárni a második részt. De hát, ők tudják. Mass Effect-et is milyen jó biznisz volt lezárni és új "utakra evezni".

(#61523) keIdor válasza vg (#61519) üzenetére


keIdor
titán

Mi lenne, ha inkább új címekre menne erőforrás? Lassan a remastereket is remake-lik (de szép szó :D).
Az, hogy 10-15-20 éves játékokat felújítanak azt üdvözlöm, Resident Evil 2 nagyon jó volt.
De ilyen pár éveseket... látszik, hogy kifogyott az ötlettár...

Nem fogom megvenni amúgy. 5k-ért igen, 15-25k-ért nem.

¡GLORIA A LAS PLAGAS!

(#61524) KRoy19 válasza Kendek (#61493) üzenetére


KRoy19
őstag

Igazából PC-n már kitoltam egyszer és gondoltam, hogyha kap egy 60 fps patch-et akkor kitolnám mégegyszer ps5-ön. (nincs már PC-m)

Viszont 30 fps-el biztos nem állok neki. :N

(#61525) .LnB


.LnB
titán
LOGOUT blog

Nba 2K21 "csak egy dobás" : [link] :)

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#61526) ImACeltic válasza thrill (#61496) üzenetére


ImACeltic
őstag

Teljes egészében nem olvastam el a cikket, de többen úgy hozzák le a dolgot, hogy fejlesztés alatt van egy új Uncharted. [link]

Kendek

Én úgy olvastam, hogy egyszerűen elkaszálták a Days Gone 2-őt. Még ha ez korábban is volt, az előtt mielőtt besegítettek volna más projektbe, nem hiszem, hogy most mégis zöldet kapna a folytatás. Pedig én nagyon örülnék neki, nagyon bejött a Days Gone és kíváncsi lennék hogyan folytatnák a sztorit.

A The Last of Us Remake pedig nekem is kicsit felemás öröm. Ma is szerintem bőven játszható a Remastered verziója és csinálhatnának új IP-t ez helyett. Azonban nyilván úgy rendelem majd elő - ha tényleg igaz a hír -, hogy beszakad az egerem gombja, mivel egy ilyen zseni játékot látni akarok PS5-ös minőségben is.

Gamer(PS5, PC), sport fan.

(#61527) Prime110 válasza .LnB (#61525) üzenetére


Prime110
aktív tag

Szép :)
Ilyet én csak kaptam eddig egyet, azt hittem földhöz ******* a kontrollert, de csak a kanapéra dobtam végül.

(#61528) Wolfy33 válasza .LnB (#61525) üzenetére


Wolfy33
senior tag

Garbajosa tripleee. :) :C

(#61529) EnterR válasza Lackooo84 (#61516) üzenetére


EnterR
veterán

...vagy nem jut el a központodig, hogy mégis mit érthetek ez alatt.

PSN ID: marquuard

(#61530) Lackooo84 válasza EnterR (#61529) üzenetére


Lackooo84
nagyúr

Aha, oké... :DDD

The Truth is out there...

(#61531) hombre[EU] válasza ImACeltic (#61526) üzenetére


hombre[EU]
veterán

Bend's developers feared they might be absorbed into Naughty Dog, and the studio’s leadership asked to be taken off the Uncharted project. They got their wish last month and are now working on a new game of their own that will be part of a brand new franchise.

Life, Uh, Finds A Way

(#61532) thrill válasza ImACeltic (#61526) üzenetére


thrill
tag

Tedd meg, ha érdekel a téma. Miért hitelesebb valakinek az összefoglalója, ami a cikk alapján készült és rosszul idézi, mint a cikk maga? :)
Ráadásul az első komment az általad linkelt Tweeten Schreieré, amiben újra megerősíti, hogy nem tudja, fejlesztés alatt van még-e ez az Uncharted (utalva, hogy addig van meg a sztori, hogy a Bend már felszabadult belőle).

A cikkben ez is benne van (igaz utólag lett pontosítva):
"They got their wish last month and are now working on a new game of their own that will be part of a brand new franchise."
Tehát a Bend ez alapján tuti nem a Days Gone 2-n ügyködik.

A TLOU remake-nek én sem örülök, mert csináljanak mást, egyetértek. Viszont az egész egy kényszerpálya eredménye. A Visual Arts Service Group kvázi bérmunkásként bedolgozott mindenféle projektekbe az elmúlt években, évtizedekben. Megunták viszont, hogy elismerést sosem kaptak érte. Elkezdtek kijárni maguknak valamiféle saját projektet, de mivel kevesen voltak ehhez és költségvetést sem kaptak hozzá, ezért valamiféle remaster, remake jöhetett szóba, a Sony ismert címei közül. Elsőként az Uncharted ugrott be nekik, de gyorsan(!) elvetették (That idea quickly fizzled because it would be expensive and require too much added design work.), mert drágán jött volna ki. Ezért lett a TLOU remake. A Sony erre is húzta a száját és kérte, hogy inkább dolgozzanak be a TLOU2-be mert az fontosabb. Cserébe utána mehet tovább ez a cucc. Meg is tették és amikor a 2 fejlesztésének vége lett, akkor a Naugthy Dogból csomóan akik felszabadultak el is kezdtek bedolgozni a projektbe. És mint eredeti fejlesztők, szép lassan elkezdték átvenni a vezető szerepet, vagyis a VASG ellehetetlenült. Mumbauer ezért is távozott. Az egész cikk valójában erről szól, az csak mellékszál, hogy van/volt Uncharted projekt, TLOU remake és kaszálták a Days Gone 2-t.

Mindez benne van a cikkben, amit állítólag mindenki olvasott. :)
Azt meg már nem neked címezném, hanem úgy általánosságban, hogy elképesztő ami itt a fórumon zajlik. Adott egy téma, ami mindenkit érdekel. Van róla egy jó cikk, de senki el nem olvasná, hanem inkább mindenféle jöttment tweetekből meg cikkekből tájékozódtok, ami mind a Bloomberg cucc alapján született és többségében vagy félreértelmezi, vagy hibásan fejtegeti az abban leírtakat. Miért? Aztán meg fél év múlva jön az értetlenkedés, hogy a köcsög Sony nem ezt ígérte....

[ Szerkesztve ]

(#61533) tboy93


tboy93
nagyúr

Jott patch a Borderlands 3-hoz, kijavitottak a trofeas bugokat, mostmár platinazhato a ps5 verzio is.

(#61534) hombre[EU] válasza thrill (#61532) üzenetére


hombre[EU]
veterán

azért druckmann megoldotta a crunch problémát...beszerzett magának még 2 komplett stúdiót fusizni :DDD

Life, Uh, Finds A Way

(#61535) ImACeltic válasza thrill (#61532) üzenetére


ImACeltic
őstag

Schreier tweetjeit nem látom mert letiltott. Korábban tuti írtam neki egy tweetje alá mert nem tetszik az állandó kötözködése a fejlesztőkkel szemben. Pedig még csak nem is anyázós stílusba írtam neki, én olyat nem szoktam csinálni.

Azért nem olvastam el a teljes cikket és más, vázlatos tweetekből tájékozódtam inkább mert épp akkor csak gyorsan akartam tájékozódni. Ilyenkor többnyire megbízható emberek tweetjeit szoktam olvasni összegzés céljával. Lehet most pont nem sikerült nekik pontosan vázlatot írni.

Gamer(PS5, PC), sport fan.

(#61536) thrill válasza ImACeltic (#61535) üzenetére


thrill
tag

Hát ha akkor is olyan tájékozottsággal írtál neki, mint amilyen szinten most is, akkor nem csodálom, hogy letiltott (már ne is haragudj :)
Az oknyomozó újságírás egy munka. Ha egy stúdióban szarul mennek a dolgok, az nem annak a hibája, aki erre rávilágít. Pláne ha ezt úgy teszi, hogy a panaszos dolgozók jönnek hozzá. Dolgoztál már Te játékfejlesztésben? Vannak dolgok....

Kb. máskor is ennyire megbízható, amiket írnak. Legyen ez tanulság.

(#61537) KaitouP válasza eisento (#61408) üzenetére


KaitouP
Topikgazda

Na, az van hogy a játék mögött álló fejlesztők (bűnelkövetők) és maga az Enlisted (bűn) valószínűleg úgy jött létre, hogy a tagok hatalmas rajongói a klasszikus Medal of Honor játékoknak, imádjál az Elit Alakulat című, egyébként zseniális HBO produkciót, és piedesztálra emelik Tom Hanks nevét a Ryan közlegény megmentése miatt, viszont azt valahogy nem igazán sikerült megtanulniuk, hogy hogyan kellene játékot készíteni, pláne 2021-ben. Az egész játék úgy ahogy van zavarba ejtő (és nem pozitív értelemben), kényelmetlen játszani, kényelmetlen nézni, az egész esetlen, fapados. Pár képben prezentálnám a látványvilágot:

De egyébként még ezek sem elég kifejezőek. Free to play ide vagy oda, így nem lehet kiadni egy játékot.

God, bless us everyone, we're a broken people living under loaded gun

(#61538) ImACeltic válasza thrill (#61536) üzenetére


ImACeltic
őstag

Nem egy adott cikke tartalma miatt írtam neki, hanem úgy összességében a dögkeselyű mivolta miatt.

Oknyomozó újságíró, oké, de hadd ne legyen már mindenkinek szimpi az, hogy itt császárságnak titulálja a céget. Az meg hogy letilt mert nem értek vele egyet és ezt le is írom, az OW Zoly szint.

Elhiszem, hogy a játékfejlesztők munkája sem egyszerű, de azért ne úgy nézzük ezt mintha más melóhely nem lenne szopós. Túlórázás, főnöki nyomás, munkakörülmények, faszfej kolégák, esetleges zaklatások. Bitch please, ismerős mindegyik.

Gamer(PS5, PC), sport fan.

(#61539) thrill válasza ImACeltic (#61538) üzenetére


thrill
tag

Nekem meg pont szimpatikus amit csinál és hiánypótló. Nélküle sosem derülnének ki milyen ármánykodások mennek a háttérben egy-egy fejlesztésnél és milyen kiskirályok sütögetik a pecsenyéjüket, kihasználva mások áldozatos munkáját. Újfent rávilágítanék: az hogy ha ő nem hozná felszínre ezeket a problémákat, attól még léteznének (és még meg sem oldódnának)

Persze, minden munkában van szívás, de valahogy ebben az iparágban mindenki szereti eltakarni a szemét. Mert ugye csak az fontos, hogy a Splasher Buster 34 jöjjön már ki és micsoda köcsögök a készítők, hogy még nincs kész. Az hogy ki és mennyi áldozatot hoz ennek érdekében a háttérben, az mellékes. Vagy hogy ténylegesen mennyi meló egy folytatás ("csak át kell rajzolni, fél-egy év alatt miért nincs kész?" - ahhha..... :) Ahogy gondolom semelyikünk nem morzsol el egy könnycseppet akkor sem, amikor reggel bekapcsolja a mobilját, amit gyerekrabszolgák szerelnek össze Kínában napi 80 forintért (nem vagyok álszent, nekem is van).

A dolog másik része, hogy manapság crunch és szopás nélkül nincs AAA fejlesztés. Pont. Ördögi kör. Megoldhatatlan probléma. Senki nem akar várni (pláne fizetni) 10 évet egy játék befejezéséig, hogy emberi léptékkel készüljön.

(#61540) Gaben92 válasza KaitouP (#61537) üzenetére


Gaben92
őstag

Valahogy ezektől a képektől ilyen "Flash alapú duck hunt szerű izé" flashbackjeim vannak. :U

[ Szerkesztve ]

If it ain't a Rotor, it ain't a motor.

(#61541) #67467520 válasza KaitouP (#61537) üzenetére


#67467520
törölt tag

Akkor nezd vissza az elozo generaciot..
BF vs COD annyit mondok, hogy van a Frostbite meg a tobbi engine.
Varom a linket 🙂

[ Szerkesztve ]

(#61542) EnterR válasza KaitouP (#61537) üzenetére


EnterR
veterán

Túlszaturált mesevilág :D

PSN ID: marquuard

(#61543) bbuffy válasza EnterR (#61542) üzenetére


bbuffy
senior tag

Használ vki hdd t külső tárhelynek, vagy már csak az ssd jó hozzá érdemben?

...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/

(#61544) Bencus88 válasza KaitouP (#61537) üzenetére


Bencus88
nagyúr

Gondolom ez csak multira kihegyezett játék. Vagy van benne kampány?

(#61545) ImACeltic válasza thrill (#61539) üzenetére


ImACeltic
őstag

Én nem szoktam türelmetlen lenni, nyugodtan fejlesszék a játékokat addig amíg kell. De szerintem kicsit túl van fújva ez a lufi. Ha annyira szar lenne fejlesztőnek lenni, akkor nem állna több száz emberből az ND se, hanem ott hagynák őket, de nem úgy, hogy ezután hálálkodnak az eddigi munkáért és dícsőítenék a stúdiót, amiből elég sokat szoktam látni Twitteren.

Gamer(PS5, PC), sport fan.

(#61546) KRoy19 válasza EnterR (#61514) üzenetére


KRoy19
őstag

Ne haragudj, de Lackooo84-nek igaza van.
Arról volt szó, hogy először egy Uncharted remake-et akartak csinálni, dá rájöttek, hogy az túl drága lenne, szóval inkább a TLOU-hoz nyúlnak.

Sehol nem írják, hogy már majdnem kész volt a projekt, vagy hogy egyáltalán nekikezdtek volna.

[ Szerkesztve ]

(#61547) Kendek válasza bbuffy (#61543) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

A BC játékokhoz használható külső HDD, nagyjából úgy töltenek be róla a játékok mint PS4-en is. Ami elégséges, mert ezek még oda lettek fejlesztve. De az igaz, hogy egy SSD-t általában jobban ki tud használni a PS5, mert az erősebb proci miatt potenciálisan gyorsabb lehet a betöltés.

<-ƘƘ->

(#61548) saelin válasza KaitouP (#61537) üzenetére


saelin
veterán

Lel, nekem képek alapján jól néz ki. Szépek a színek, a növényzet, az út. A fegyver is kellően kidolgozottnak tűnik. Ez egy battle royal játék?

Szerk:
Store szerint valami MMO fps. Megnézem azt írok én is róla. (Nem vagyok nagy COD/Bf játékos.)

[ Szerkesztve ]

"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."

(#61549) hombre[EU] válasza saelin (#61548) üzenetére


hombre[EU]
veterán

felejtsd el...irányíthatatlan a játék :D és az aim assist az konkrétan aimbot ebben a játékban

Life, Uh, Finds A Way

(#61550) thrill válasza ImACeltic (#61545) üzenetére


thrill
tag

Nem biztos hogy érted a lényeget. Játékfejlesztőnek lenni jó, szinte mindenki kivétel nélkül élvezi, aki erre adja a fejét. A túlórát sem úgy kell elképzelni, hogy ez benne van a szerződésben. Pont azzal van a gond, hogy sok helyen azt mondják, hogy mindenképp el kell kerülni, de amikor már szorongatja a töküket a kiadó, akkor hirtelen más lesz a helyzet. Plusz a legtöbb helyen nem is követelmény feltétlenül, hanem önként vállalják az emberek. Hogy bizonyítsanak, vagy feljebb kerüljenek a ranglétrán. Igen ám, de amikor már 10-15 éve csinálják és/vagy családot alapítnak, változnak a prioritások. Nem fér már bele, amit fiatalon csináltak, hogy túlvállalják magukat.

A legnagyobb gond, hogy manapság nincs AAA fejlesztés túlóra nélkül. Szinte lehetetlen megtervezni úgy egy sokéves projektet, hogy az úgy takkra végig is menjen. A játékfejlesztésnek annyi ismeretlene van, hogy szinte biztos, hogy dőlni fognak a tervek menet közben ezért vagy azért (új fejlesztések, új játékos igények, stb.), ráadásul kontentet is többet és részletesebben kell gyártani. És ez az ami nem jó. Mert közben ott van a játékosok igénye, hogy legyen évente új AC meg NFS, meg Sony exkluzív. Biztosan nem lenne baj, ha most a Sony pl. elvonulna és azt mondaná hogy 2-3 évig nem ad ki semmit, mert csak napi nyolc órában dolgoznak majd a játékfejlesztők? Aligha hiszem, hogy nem lenne lincshangulat.

A dolog másik vetülete, hogy vannak stúdiók, ahol utaznak erre, és vasszigor van, vagy túlóra elvárás alap. Ezek oka sokszor az inkompetens vezetés, rossz tervezés, irreális változtatások. Pl. Rockstar. Mégis mindenki kajálja a játékaikat, mert a végeredmény csúcsszuper, szóval a fogyasztó a háttérben zajló problémákból semmit nem érzékel és nem is igazán érdekli. "Cash is king" - a kiadó tartja a markát a bevételért, a játékosok meg türelmetlenül várják a "betevőt". Közben meg emberek mennek tönkre. Mi a megoldás? Nem tudom. Aki tudja és megoldja, az nagyot fog alkotni. Addig is a kiégett emberkék vagy teljesen elhagyják a szakmát, vagy nekiállnak valaki kisebb kaliberű, indie cuccnak, ahol a maguk urai lehetnek.

Egy fél megoldás van még, ami működik (valamennyire), hogy már senki nem jelenti be hamar a játékát inkább. Ha nem tudnak róla az emberek, akkor nem is lesz szüttyögés miatta. Köszönhetjük az elmúlt évek fórumos botrányainak (is). Na és itt jön be, hogy sokkal károsabb, ha ilyen-olyan insiderek felelőtlenül szivárogtatnak. Nem Schreierrel van a probléma, aki azért korrektül csinálja azt amit, hanem az idióta Jeff Grubb félékkel, akik felböfögnek féinformációkat, hogy szenzációt keltsenek, de valójában fingjuk sincs az egészről. Ezzel viszont olyan irreális elvárásokat indítanak el a játékosokban, amit aztán egy egész PR szakosztály sem tud tisztára mosni.

KRoy19
Abszolút így van. Ráadásul az "almost made" szórfordulat amit az ominózus hír használt, azt jelenti, hogy majdnem csinált, nem azt hogy majdnem kész volt. Pl: Majdnem focista lettem gyerekkoromban, de aztán nem a labdába rúgtam bele, hanem Ferikébe, így pankrátor lettem.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 5 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.