Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#45010) Northlorien válasza Pro Koryak (#45008) üzenetére


Northlorien
tag

Srácok, teljesen meddő az LG vs Pana vs Sony vs Philips vita. Képminőség tekintetében mindegyikben ugyanaz a panel van, és egy hozzáértő kalibrátor betudja állítani úgy, hogy mindegyik ugyanúgy nézzen ki.

A Pana egyik nagy előnye az, hogy gyárilag iszonyat jól beállított képet látsz már, a többinél meg kevésbé. A 3d Lut miatt az LG több szempontból finomabbra hangolható - bár ember legyen a talpán aki tisztességesen betudja húzni, mert nem az egyszerű kategória.

Egyvalamit ne felejtsünk el. A panelek amiket bemutattak bár kalibráltak voltak, de egyik sem volt kivállogatva, hogy tökéletes panel legyen. Vincent uj hz1000-es videójában is van egy ronda csík a Panában, az én otthonimban - ok nekem gz950-em van - pedig semmi sincs, illetve ha jól emlékszem a HDTVtest-es videóban sem volt.

Nem utolsó sorban nem véletlen, hogy a Panas arcok összekeverik az LG-t a Panával. Komoly sanszal, tisztességes kalibráció után annyira közel lehet a kettőnek a képe, hogy nehezen lehetne eldönteni hogy melyik melyik, es ki mit preferál - ami egy iszonyat jó dolog, mert azt jelenti, hogy mindkét tv képe nagyon jó, és belehet őket standard szerint húzni.

Összegezve, ha nem szeretnél kalibrációval túl sokat vesződni, es nem érdekelnek a játékok, vegyél Panát, ha érdekelnek a Kompetitiv játékok és hajlandó vagy kifizetni még plusz x összeget kalibrációra, vegyel LG-t . Ha sok pénzed van és nem tudod mit csinálj magaddal vasárnap reggel akkor meg Sonyt, mert úgyis mindegy - ez lehet rossz vicc volt, bocs a sony tulajoknak.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.