Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#45007) janos666 válasza Locutus (#45006) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Szerintem nem. Ugyan úgy, ahogy az 1440p120 sem megy neki (erőltetve sem, legalább is mikor utoljára próbáltam a C8-on [ami újabb/erősebb chipset, mint a B8]), pedig az is befér HDMI 2.0-ba (Sony OLED-eken is működött már 2017 óta, talán Panasonic-on is 2018-tól). Eddig még sohasem tűnt sikeresnek bármi olyat küldeni LG TV-kre, amit hivatalosan nem támogatnak (szerintem vagy explicit tiltják is, de legalább is nem "nyitott" szellemiséggel kezelik a dolgokat, whitle-list elvű lehet).
Bár lehet, hogy VGA oldalon is van explicit szűrés a standard formátumokra, amik passzolnak az interfészhez, de játszottam már passzív DP->HDMI adapterrel (+ driver TMDS limit kiütés, mert az hivatalosan csak 1.4 Alt-Mode, nem 2.0), és úgy sem megy C9-en, ami CX-en igen (pl. 4k120 4:2:0).
Ha valami, inkább kevesebb formátum fog működni (passzív DP->HDMI esetén is hiányzik valamiért a >8bit, bár a HDR10 működött legutóbb, ami korábbi próbálkozásomkor még nem).
Előbb próbálnék meg VRR-t erőltetni a B8-ra (pl. FreeSync Range-t hozzáadni az EDID-hez, ami a FreeSync kapcsolót be kéne hozza, így talán még a G-Sync Compatible-t is felhasználói manuális opcióval), de 99.9%, hogy nem megy (főleg nem Pascal-al, mert azt a driver is tiltja Turing alatt HDMI-n, szerintem akkor is, ha DP Alt-Mode HDMI passzív adapterrel, de Radeon-al talán eljutsz addig, hogy átbillented a kapcsolót és vagy elfeketedik/villog a kép, vagy esetleg örülsz).

De ha igazak a pletykák/mesék, az Ampere nagyon ütős lesz, most a gazdasági körülmények miatt talán viszonylag észszerű árazással a középkategóriában (ha mást nem, legalább most nem drágul tovább).

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.