Hirdetés
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Geri Bátyó: Miért fontos a reset gomb? XD
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
Van egy Philips 707-es készülékem és nem találom hol lehet beállítani rajta a telefon tükrözést.
Egy Xiaomi 13T-vel szeretném összehozni de egyelőre nem ment.
Kell hozzá esetleg egy külön APP is ami fent van a telefonon és a TV-n is?
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a Philips 707 és az új 718 -as modell között van érdemi változás?
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
Androidos Philips 707-es készülékhez érdemes leszedni a Play Áruházból a PC-n használt VLC lejátszót?
Most futottam bele véletlenül és érdekelne, hogy használja-e valaki.
-
blaca83
őstag
válasz
daneel_hu
üzenetére
+Pro Koryak
Köszi, ha a hibajelenségekhez szóltok hozzá és segítetek "szakmailag", annak jobban örültem volna...!
Az én B7-es tévémen van még kicsivel több mint 2 év garancia és nemrég cseréltek benne panelt is. A rokonom többször mondta, hogy ha eladom akkor Ő megveszi.
240-ért átvette a B7-et én pedig 250-ért vettem meg a BX-et.
Véleményem szerint garanciálisan, patika állapotban egy jó vétel volt neki is ebben a formában.Néztem több összehasonlítást és tesztet. Lehet, hogy fényerőben jobb volt valamennyivel a régi széria, de szoftveresen nagy előrelépést tapasztaltam a B7-es modellekhez képest.
Mappa kezelése sokkal jobb és végre az is működik már a BX-nél, hogy ha a gyereknek beállítok egy playlist-et akkor nem ugrik ki az első mese végén a menübe, hanem egymás után lejátssza amit én szeretnék.
A DVD anyag esetében pedig már simán mappára kattintva megnyitja és lejátssza a megfelelő file-t, nem tördeli az ISO-t, hanem azt is egybefűzi és szépen játssza.
Összességében ez miatt váltottam és remélem nem bánom meg.
A CX tudom, hogy nagyon jó, de nekem 160E plusz költséget nem ért meg. Akkor inkább már 65"-ra próbáltam volna meg váltani.
-
blaca83
őstag
válasz
wallace 234
üzenetére
Szoftveresen és hardveresen is többet tud mint a B7.

Egyébként csak azért cseréltem, mert egy rokonom átvette tőlem a régit és csak pár ezer Forintot kellett ráfizetnem a BX-re.Azt jelzi valahol ikonnal vagy valamivel, hogy az ARC aktìv-e?
A képjavítókat eleve ki szoktam kapcsolni.@nozs23:
Ha HDR vagy 4K tartalmat indìtok akkor automatikusan HDR/Eredeti módban fut.
Ezt tudom módosítani a HDR-en belül, Élénk, Otthoni mozi, Szìnház és Filmaker Mode-ra. -
blaca83
őstag
Sziasztok!
A napokban cseréltem az 55B7V modellemet egy új 55BX-re.
Beállítottam a Ratings ( [link] )leírása alapján, de egyenlőre nem vagyok megelégedve az új TV-vel...!Lehet, hogy én csináltam valamit rosszul, de több mindenre nem találok választ hirtelen és kérném a segítségeteket:
-1. A Ratings-beállításokat végigcsináltam és a "szakétői sötét szoba" lett az általam preferált képmód. Le is OKéztam, hogy az összes kimenetre ez legyen a mentett mód, de ha váltok mondjuk TV-ről Netflixre, USB-s winyóra vagy Xbox360-ra akkor egyiknél sem azt teszi be alapértelmezettnek.
-2. Planet Earth anyaggal kezdtem az összehasonlítást, hogy mit tud az elődhöz képest. Egy tengerparti jelenetnél, mikor a madarak üldözik egymást a szárnyvégeknél olyan volt, mintha pillanatokra elmenne a szín.
Talán úgy tudnám szemléltetni, mint a "mirage hatást" látnék. Amikor a forróságban az úttesten állsz és elnézel messzire és a meleg levegő miatt nem élesen, hanem fátyolosan látod csak a távoli képet...!
"Mintha a kék tenger és a madár szürke szárnya két fajta fólia lenne egymásra téve és nagyon gyorsan huzogatnám oda-vissza."
-3. Winchesteren belépek egy olyan könyvtárba, ahol több 4K (HDR) anyag van, mint mondjuk konkrétan a Planet Earth mappa. Kis ikonok, mintaképek jelzik az epizódokat és ahogy a viszem a "nyilat" egyikről a másikra elsötétedik és erősen kivilágosodik a kijelző.
Mintha a HDR-módból váltana átlagos sötétre, illetve sötétből HDR-re.
(Ne ez számomra rettentően idegesítő)-4. Ugyan azokkal a HDMI kábelekkel van minden összedugva, mind amikor a B7V-vel ment a rendszer. Most indítottam el a gyerekek Xbox360 konzolját és kép van, de hang nincs.
Előre is köszi a válaszokat.
-
blaca83
őstag
válasz
blakey
üzenetére
Arra gondolok még, hogy a 16Gb-os pendrive nem tetszett neki, keresek majd egy kisebbet...!
@daneel_hu:
Két hónapig nem volt használva, mert ki kellett költöznünk a felújítás miatt. Gondoltam ha már mindent szépen beállítok, akkor felteszem a legfrissebbet és régebben a "bin" kiterjesztéssel meg is csináltam kb: 5 perc alatt.@Strezi:
Kíváncsi voltam, hogy mik kerültek esetlegesen javításra...! -
blaca83
őstag
Sziasztok!
Lakásfelújítás miatt kb: 2 hónapig nem használtam az OLED-em (LG 55B7V).
Gondoltam lefrissítem a firmware-jét, ha már újra használatba kerül...! [link]Letöltöttem a ZIP-et és ahogyan már korábban is, egy LG_DTV könyvtárba tettem a kitömörített file-t. Régebben automatikusan felismerte és magától fel is telepítette mikor rádugtam a pendrive-ot a TV-re.
Most nem csinál semmit.
Ami furcsa nekem, hogy régebben mintha BIN kiterjesztés lett volna és most pedig valami EPK a kitömörített file.
Nem csinál vele semmit a TV.
Találkozott valaki hasonló problémával?
-
blaca83
őstag
válasz
daneel_hu
üzenetére
A központból hívtak fel és azt mondták, hogy mivel eddig 1 panelcsere volt az "LG Társosztály" dönti el, hogy javítás vagy csereutalvány lesz.
Jelen esetben nekik az új panel rendelését és a készülék javítását határozták meg.Milyen jogszabályra lehet egyébként hivatkozni?
#34479 athomi
Az új panel cseréjét követően a garancia újraindul mivel fő alkatrészt cseréltek, de egyébként sem tartok tőle, hogy kifutnék az időből mert 5 év gondoskodás garancia volt rá alapból.Egyébként most nincs is több energiám kardoskodni velük.
Én alig vagyok itthon a családnak meg szüksége lenne a tévére.
Amennyiben ez is sz@r lesz akkor viszont már nem lesz más lehetőségük, mint a csere.UT. Ezt mondta az ügyfélszolgálatos is, hogy a köv. hibánál ez lesz a menet. -
blaca83
őstag
válasz
blaca83
üzenetére
Eldőlt a dolog nem lesz csereutalvány, hanem ismét javìtva lesz a B7-em.
Tegnap hìvott az LG-től egy ember aki utánajárt, hogy mit kavart a kaposvári szerviz és hogyan áll az ügyintézés menete.
Azt mondta, hogy van még gyári készleten új B7 panel és cserélik.Remélem jó lesz, de ha ismét gond lesz vele akkor 9-es szériára fogok már váltani én is.
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
Múlt héten hétfőn bejelentettem a hibát (55B7) az ügyfélszolgálaton és szerdán jöttek is a szervizesek és el is vitték a tévét.
Egy idős úr volt a szaki aki meg is állapította kapásból, hogy panelhiba. Mivel fényképezőgépet nem hozott megkért, hogy csináljak pár képet és küldjem el a TV papírjaival együtt elektronikus úton a cégnek ahol dolgozik.Ezt meg is tettem és leírtam, hogy javítást illetve újabb B7-es szériát nem szeretnék. Csereutalványt vagy újabb szériát, mondjuk egy B9 esetén elfogadok.
Mivel nem hívtak telefonon és az email-re sem válaszoltak, ma este felhívtam a szerelőt. (Sajnos a kaposvári szerviz már bezárt)
Azt mondta, hogy ő nem tud semmit az ügyintézés további menetéről de úgy tudja, hogy a főnöke és ahogy Ő nevezte a "mérnök srác" rendelt egy újabb panelt.Most felhívtam a központi ügyfélszolgálatot és a diszpécser elmondta, hogy ez természetesen nem így működik ahogyan a Rotech Szerviz Kft. intézkedik az esetemben.
Elmondása szerint a szerviznek kötelessége jelezni az LG Társosztály felé, hogy ez már nem az első meghibásodás és én nem szeretném ezt a továbbiakban.Továbbá azt is mondta, hogy tudomása szerint újabb szériát az LG-nek nem áll módjában címre küldeni végfelhasználónak.
Ergo csak a csereutalvány marad lehetőségként és a MM-ban kell levásárolni.Egy kikötést hozott még fel a diszpécser, hogy az elbírálás során a "Társosztály" elvileg dönthet a javítás mellett, de nem szoktak.
Kérte, hogy ha tudok akkor holnap beszéljek a Rotech Szerviz Kft. vezetőjével és ha értetlenkednének akkor nyugodtan irányítsam őket hozzájuk.Itt tartok most és kíváncsi leszek mikor lesz újra tévém...
-
-
blaca83
őstag
3 hetet külföldön voltam és én nem használtam a TV-t.
Család hajtotta, de semmi eltérő nem volt ez idő alatt sem, tehát nem TV adás ment rajta 1 csatornán mondjuk 24 órában. :)Filmezés közben feltűnt, hogy olyan mintha bizonyos szìneknél egy téglalap villanna fel a háttérben.
Futtattam egy color tesztet YouTube-on és ez fogadott.Futtattam pixelfrissìtést is de nem akar eltűnni.
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
Letöltöttem a Narcos sorozatot és hangsávot tudok váltani, viszont a felirat esetében csak ki be tudom kapcsolni az angolt.
SRT-t nem tud kezelni a az 55B7V?
Úgy is próbáltam, hogy egyesével elpakoltam külön mappába a sorozat részeit a hozzá tartozó felirattal, de így sem tudom megjeleníteni.

-
blaca83
őstag
válasz
Gtaati
üzenetére
Sziasztok!
Többen is kerestetek privátban, hogyan áll az LG 55B7V modellem garanciális ügyintézése.
(Kedvesek vagytok, köszönöm
)Pár szóban összegezném a teljes folyamatát...!
Az ügyfélszolgálat előtt le a kalappal. Pillanatok alatt leellenőrizték az adatokat és rögzítették a hibajelenséget.
Azt ígérték, hogy 24 órán belül telefonálni fog a szerelő.A tévét megnézni 2 napon belül jött egy "kis öreg", kb: 65 éves bácsi.
Szépen végigcsattogott a bakancsával az egész lakáson meg a szőnyegen de úgy voltam vele,ha megcsinálja akkor elnézem neki.
Megnézte a hibajelenséget és azt mondta, hogy több minden is lehetséges, ki kellene tesztelnie.
Elvitte a TV-t és 1 nappal később hívott, hogy véleménye szerint kijelző probléma. Meg is rendeli hozzá.
Kicserélte a kijelzőt és a mai napon délelőtt megérkezett az új kijelzővel a TV.
(pontosan 1 hét alatt zajlott le minden a telefonálástól számítva)(#24089) renatto:
Nekem is az a bajom, hogy a saját lejátszója az ISO-k esetében problémás és a másik ami rettentően idegesít, hogy hiába állítok be egy lejátszási listát mondjuk a gyerekeknek egy meséből. Az első lejátszott rész után nem viszi tovább magától és kilép. A listát is "eldobja", csak egyet hajlandó lejátszani és ennyi..!
-
blaca83
őstag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Hívtam őket délelőtt és azt ígérték, hogy 24 órán belül fog keresni a szervizes kollégájuk és egyeztetünk az időponttal kapcsolatban.
(#23892) sakal83:
Én ilyet még nem tapasztaltam.
Teljesen fekete képernyő majd amikor lenyomom a bekapcsoló gombot akkor fentről lefelé haladva elindul egy szürkés fény a kijelzőn. Amikor kitöltötte teljesen akkor egy pillanatra megáll és utána egyből kikapcsol.
Az egész lefut max 3-4 másodperc alatt.(#23894) tothl:
2018.05. havi 55B7V -
blaca83
őstag
Sziasztok!
Ma reggelre történt valami az LG 55B7V tévémmel.
Most akartam bekapcsolni és összesen annyit csinál, hogy fentről lefelé haladva elindul egy szürke hátterű fény a kijelzőn és amikor leér az aljára akkor egy pillanatra kitölti a teljes felületét majd kikapcsol.
Ennyi, semmi mást nem hajlandó.

Próbáltam áramtalanìtani és újraindìtani de ugyan az.
Találkozott már valaki ilyennel?

-
blaca83
őstag
Sziasztok!
55B7V modellem van és fel van telepítve rá a legfrissebb firmware is.
A gyerekeknek akartam beállìtani, hogy több mesét játszon le egymást követően egy adott sorozatból.
A mappába belépve, ha megnyomom a sárga gombot akkor az összes benne lévő film elé rak egy "maszkot" és amelyiket kipipalom azt lejátszási listába teszi.Idáig jó is a dolog, viszont az a bajom az egésszel, hogy ha lejár az első mese akkor visszaugrik és nem játsza le a többit.
Erre van valami megoldás, vagy a lejátszó programja ennyit tud csak?
-
blaca83
őstag
válasz
rayman2006
üzenetére
Az ALZA-nál vásárolt LG tévékre él a gyártói garancia, tehát probléma esetén a központi LG szervizt tudod hívni és nem kell semmit postázni vagy szállítani, mert címre mennek és szerelik vagy cserélik.

-
blaca83
őstag
Nekem is B7V típusom van és a tévé az egyel régebbi drivert találja meg!
A gyári oldalról letölthető és manuálisan, pendrive segítségével tudod felrakni a legfrissebbet.Ezekre figyelj és akkor menni fog:
-Üres pendrive-ot használj más ne legyen rajta a firmware-en kívül.
-Kell nyitni egy LG_DTV könyvtárat
-A letöltött tömörített ZIP- filet ide kicsomagolod. (LG_DTV)
-Rádugod bármelyik USB portra és ebben a formában már automatikusan felismeri.
-Le kell OKézni és csinálja is. -
blaca83
őstag
válasz
UberMutant
üzenetére
Sajnálom...!
Pedig bíztam benne, hogy van program illetve használ valaki a topikból.Akkor ez a lehetőség csak az androidos modellek esetében működik.

-
blaca83
őstag
A nem android modellek esetében van olyan letölthető lejátszó program amit ha installálok akkor tudom a winchesteren lévő filmeket "rendezni"???
Valamint ilyen apróságokat tud esetleg, hogy felismeri a filmet és kirakja a borítóképét ha megvan az indító mappában...stb.A "Plex"-et és az "Emby"-t ismerem, de a PC-vel nem akarom összekötni a TV-t csak arra lenne szükségem, hogy az USB-n keresztül olvasson mindent az 55B7V.
Van valakinek ötlete,
-
blaca83
őstag
válasz
torma1981
üzenetére
Szia!
Több verzión gondolkodtam mert nem akarom,hogy a gyerkőcöknek elérhető távolságban illetve magasságban legyen.
Fali tartó esetén lehet, hogy asztalossal tüntetném el a kábeleket, de körbenézek a KIKA-ban is, hogy a mostani bútorcsaládunkhoz van-e színben olyan kiegészítő ami mögé elrejthető a kábel.@yodamastah:
Köszi, megnézem ezt is!
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
Az 55B7V-hez milyen fali konzolt érdemes venni?
Milyen típusút érdemes venni és milyen árban, hol lehet hozzájutni?Köszi

-
blaca83
őstag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Értem, köszönöm!
Amikor utoljára a Full hd idején beleástam magam a témába akkor úgy rémlik, hogy 70 környékén már Dune-t lehetett kapni.Szerintetek max. 30 E ráfordítással mi a legjobb amit venni lehet most a piacon?
-
blaca83
őstag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
A hang egyenlőre nem SOS, mert a komolyabb házimozi rendszer későbbre van tervezve a rokonoméknál. Egyenlőre a lejátszás a kérdéses.
#15400 tothl : Honnan érdemes megrendelni?
#15401 Balika911 + #15403 dgyuri0123 :
Természetfilmeket és a kedvenc filmeket UHD-ban gyűjtik most össze, de a gyerekeknek is elég sok DVD minőségű tartalom van ISO-ban winchesteren.Egyébként a képminőség javításában, a felkonvertálásban már nem észrevehető annyira a különbség mint régebben?
Gondolok itt arra, hogy régebben hiába volt egy csúcskategóriás FullHD tv-d, a belső lejátszók annyira nem remekeltek és a grafikus chip is komolyabb volt egy márkás média boxban ezért érdemes volt összekötni vele a TV-t. -
blaca83
őstag
Srácok!
A B7V mellé használ valaki média boxot?
Van értelme, vagy tökéletesen visz minden fájlformátumot a gyári szoftver? Van értelme egy kis hardveres rásegítésnek, vagy pénzkidobás?Mi az amiért érdemes pénzt kiadni média box tekintetében?
Köszi

-
blaca83
őstag
Sziasztok!
A kollégámnál is beüzemeltük a B7-et...

Van neki egy Netgear NeoTV 550-es média lejátszója, ha jól tudom akkor Sigma 8642 chipset hajtja és az lenne a kérdés, hogy érdemes-e összekötni a B7-et ezzel külső média lejátszóval???
Köszi

Új hozzászólás Aktív témák
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Okos Otthon / Smart Home
- Fogyjunk le!
- Horgász topik
- 007 First Light - Bemutatkozott a PC-s gépigény
- Apple MacBook
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen SSD-t vegyek?
- További aktív témák...
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- ÚJ Samsung OLED 4K 65S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 77S90F 83S90F 3év
- LG OLED55G43LS Gyári Garancia Számlával
- ÚJ Samsung OLED 4K 55S95F Vision AI Smart TV (2025) 65S95F 77S95F 83S95F 3év
- SAMSUNG (QE65S90CAT 165CM 4K Q-OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- Lenovo 14 Thinkbook 2in1 Yoga FHD IPS Touch i7-1165G7 16GB 512GB Intel IrisXE AktívToll W11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4155,100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4078
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3822
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Vhiktor