Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunspikey
őstag
válasz
junior19
üzenetére
Igazából annyi lenne a lényeg, hogy a TV-n futó appok filmjeinek hangcsatornái egy/egyben menjen át a Denonra, amennyiben van olyan hangfal csatlakoztatva, az AVR-en ne legyen semmiféle virtuálizásás meg kevergetés, hanem egy az egyben tegye ki a hangfalakra.
Én csak és kizárólag streaminget nézek, nincs semmiféle külső forrás.
Szóval: ha a film 5.1 akkor 5.1-ben menjen ki, ha 7.1 akkor menjen 7.1-ben anélkül, hogy lenne 7.1 hangfal szettem, magyarul a +2 oldalsó csatornát végül is nem létező hangfalra küldje. Lehet ilyet csinálni, vagy a Denon mindig is mixelni akar, mert tudja, hogy hány hangfalra van konfigurálva és ezért a 7.1, 9.1 stb jelek miatt mindig mixelni fog?
Nekem egyébként szándékosan 3.1-es hangfal rendszer van, tehát két front, egy center és egy aktív mély a sub csatornán és tökéletesen boldog lennék a többi csatorna megszólaltatása nélkül, ahhoz viszont ragaszkodnék, hogy a párbeszéd menjen a centerre és csakis oda, stb.
-
hunspikey
őstag
válasz
junior19
üzenetére
Értem amit mondasz, de ez csak kíváncsiskodás részemről. Játék. Csak rá szeretnék pillantani, hogy mennyire off az én TV-m képe. Ettől még ez nem lesz kalibrált meg semmi egyéb se - úgy volt Viktor ki jön hozzánk, de aztán máshogy alakult az életem ezért kénytelen voltam lemondani. Majd egyszer kihívom, mert eddig az összes TV-met kalibráltattam, de addig csak megnézném milyen gyárilag a TV egy kalibrálthoz mérten.
Egyébként az egy érdekes dolog lenne ha Viktor a youtube-os anyagaiban nem csak grafikonokat meg barchartokat, illetve végtelen szám mezőket mutatna, hanem előtte- utána valós tartalmas fotót, ugyan azzal a kamerával, ugyan azzal a felvételi beállítással.
-
hunspikey
őstag
válasz
junior19
üzenetére
pedig hidd el van értelme, mert ha szkutyi csinál egy kotta egyforma expoziciós adatokkal készült képet mint én, azt a két képet össze lehet hasonlítani. És az a szitu, hogy nem csak egy anyaggal van baj, ahol fel lehet írni a colorist nevét és soha többet nem nézek tartalmat tőle. De nem ez van. Tucatnyi, hanem százával vannnak elkefélt DV tartalmak, melyeket egy G3 teljesen helyesen jelenít meg, csak hát éppen szar

Persze erre lehet mondani, hogy már pedig azt kell évezni, mert az az anyag, de látván, hogy mennyi embernek téma ez - nem csak itt - a rediten is dübörög a téma - szerintem érdemes foglalkozni vele.
Esetemben látni szeretném, hogy mit mutat egy kalibrált TV- ehhez képest el tudom dönteni, hogy mennyi hazugság fér nekem bele hogy kicsit élvezhetőbb legyen a kép számomra. Kicsit olyan mint a kecske meg a káposzta...
Természetes, ha van olyan anyag, mint pl Bad Monkey - AppleTV - számomra isteni szép képi világ, persze, hogy "mozi" profillal nézem, mert Viktortól tudom, hogy az a G3 esetében viszonylag közel van a kalibrálthoz, persze javítani lehet rajta de nincs elkúrva alapvetően.
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
junior19
üzenetére
Szemre 85 a minimum kontraszt nappalra ,viszont este vak sötétben alvás közben nekem hozzá is kell nyúlnom .

Gamma beállításaidat próbáltam most ,estére talán megoldható a 2.4 / bt. 1886 ,vlmennyire lehet vele javítani a hatáson.
Nappalra viszont nálam általában 2.2 van használatban (de nem mindig ,ez is tartalom függő. -
Kókuszdió
nagyúr
válasz
junior19
üzenetére
Mert a szubjektív ízlésed felől közelíted meg a dolgot. A tartalom megjelenítése mindig változni fog, a készítők úgy csinálják az anyagokat, ahogy szeretnék, hogy lássa a néző. Egy vígjáték másképp nézhet ki, mint egy horror vagy dráma. Ha a néző az ízlésének megfelelően szeretné látni az alkotásokat, akkor szinte minden anyag nézését kezdheti a megjelenítő beállításával.
Ezt jól leírtad és ahogyan végén említetted ,majdnem minden filmnél beállításokba be kell lépnem.
Fényerőt rosszul fogalmaztam ,nem minden tartalom (film) egyező fényerővel rendelkezik.Tegnap raktam be a monitornak használt G2-t a visszaküldött C3 helyére míg nem kapom vissza a vételárat és rendezem a körülményeket.
Filmezés közben többet nyomkodom a képbeállításokat mint az A80L-en ,eddig játékra volt csak használva amivel brutális az élmény.Ránézek a beállításaidra ,
Kontraszt értékét pedig nem szabad változtatni
Kontraszt nálad átlagosan mennyi szokott lenni? -
esicyhun
tag
válasz
junior19
üzenetére
Nem emlékszem, hogy kérte volna a kódot, miután megnyomtam, de régen volt és egyetlenegy alkalommal csak. Új panelkor én is úgy gondolnám, hogy minden számlálónak (kompenzációs ciklusok, üzemóra) nullának kellene lennie újra. Az LG szerviz is így tudná követni, hogy mi a helyzet az új, garanciális panellel. Piros hibaüzenetekek stb. nincsenek szerintem sem, de ezt megnézem este, most már kíváncsi vagyok (C8 az érintett tv, már a 3. panelt gyűri).
UI: netes infók alapján úgy tűnik, hogy kér kódot az in stop megnyomása után (rosszul emlékszem valószínűleg), és az egész arra szolgálna, hogy panelcsere után nullázza - teljesen logikusan - a számlálókat. De ezt nyilván a szervizesnek kellene megcsinálnia.
-
proly01
őstag
válasz
junior19
üzenetére
Igen,jogos.
Oled pixelek fényerejét értettem SDR nél 40 alatt.
Beállítottam a PC-t is meleg 45 re. (lehet tényleg jobb)
Illetve SDR-t meleg 30 ra tudtam tenni az én szememnek maximum. 30 tól felfelé szerintem nagyon durván barna. Sport 1 HD aréna HD focimeccs (csak példa) az emberek olyanok voltak meleg 40-50 -en mintha szoliztak volna és real madrid meze full kék volt nem fehér. Discovery természetfilm a piros az UV szint a fehér az kék a barna pedig nagyon barna. -
proly01
őstag
válasz
junior19
üzenetére
Az első mondatodat nem teljesen értem,vagyis nem tudom értelmezni mert nem értek hozzá ennyire.
Van környezeti fény nappal is használom a tv-t most is oldalról süti a nap a tv-t ezért lett a gamma 2.2
SDR nél azért lett meleg 15 mert nekem nagyon barna árnyalatú volt az adás a tv-n meleg 30 al is nem hogy 50 el. PC módban valamiért másképp reagál a tv.Ott nem barna még egy alapvetően pl. barna háttérkép vagy egy havas táj sem.Míg SDR adásnál meleg 50 nél a havas táj már inkább kék. -
dropi
senior tag
válasz
junior19
üzenetére
Ha bántóan reagáltam, akkor elnézést kérek érte, semmiféle iylen szándékom nem volt. Csupán azt szerettem volna elmondani, hogy nem biztos, hogy csak annak van igaza, aki a kalibrált, valósághoz legközelebbi képet szeretné nézni, és a "aki nem így tesz, az ne vegyen oled tévét" szerű hozzáállást próbáltam vitatni. De télleg bocs, ha nem valaki szerint ezt nem a megfelelő stílusban tettem.
-
blakey
titán
válasz
junior19
üzenetére
Nem hinném, hogy ezt itt kéne kitárgyalni, de pl. nekem 0 problémám van az IPv4-gyel és a Vodával. Nálam eddig mindent megoldottak, megtalálták a hibát, kijavították, stb. Tehát nem szolgáltató a rossz, hanem az épp ott lévő sz@ki, de ilyet mindenhol, bármikor kifoghatsz, ilyenek vagyunk mi emberek, te sem vagy mindenben profi, én sem, ami neked kiváló az, lehet, hogy nekem még a sz@r szintet surolja, stb.
-
szabeska
addikt
válasz
junior19
üzenetére
Akkor kérdezek egyszerűbben:
Eddig csak SDR-ben játszottam, RGB Full 12bit a beállításom, PC címkével, Fekete szint magas. Minden jó.
Játszanék HDR-ben is: Bekapcsolom Windowsban a HDR-t. Mit kell átállítanom még? Amit egyből észrevettem, hogy a Lagom fekete teszt szar volt (fakó), emiatt a Feketeszintet Alacsonyra kellett állítanom a TV-n, és tökéletes lett a fekete.
Emiatt kérdeztem, ilyenkor a Windows Limited-re állítja a színkimenetet? Más magyarázatot nem találok rá, hogy miért nem jó a Magas Fekete szint beállítás bekapcsolt HDR mellett. És sehol sem találtam rá magyarázatot neten, hogy mit is csinál a Windows a kimeneti színekkel bekapcsolt HDR mellett.
A HDR kalibrálást természetesen a jónak vélt (Alacsony fekete szint) beállítása után csináltam meg.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
junior19
üzenetére
Mint ahogy mondtam mind azért volt, hogy felmérjem, hogy mi a helyzet. Lehet nem volt etikus, de ezt nem is tagadom (piackutatás).
De az sem etikus, amikor valaki olyan kalibrál, aki nem tud HDR-t és Dolby Visiont és mégis úgy adja el. Vagy ha nincs mintagenerátora vagy ha nem profilozott a koloriméter vagy ha azt mondja hogy bekalibrálta a HDR-t, de közben nem mért egyetlne HDR mintát sem és sorolhatnám.....Szerintem senkinek nincs joga engem kérdőre vonni csakis annak akinél voltam kint személyesen és nem elégedett (ilyen még nem volt....).
De pl azt soha senkinek nem hoztam nyilvánosságra és nem is fogom, hogy ki rontotta el nálam. Ez viszont etikus.
Soha senkire nem panaszkodtam itt a fórumon, hogy nem ért hozzá, holott ha még tudtam is ezt, akkor sem.Egyébként meg ha akkor tanultam volna ki (ami nem így volt) akkor szerinted pár év alatt nem lehet ebből profivá válni?
Nem tudom miért támadsz, tudtommal soha nem ártottam Nekes és másnak sem, a tesztjeimben is direkt kiteszem a mérési eredményeket még HDR-ről és Dolby Visionről is. Amit más nagy oldalak meg kő keményen titkolnak....
Ha titkolni valóm lenne akkor lett volna annyi eszem, hogy új profllal regisztrálok az oldalra és úgy hírdetek, de nem tettem, holott tudtam, hogy kereshető minden. Nincs titkolni valóm.
Sajnálom ha anno elvettem az idődet, ha van ötleted hogyan akkor megpróbállak kompenzálni.
Nekem pozitív volt a privát beszélgetésünk mert kiderült, hogy Te értesz hozzá.
-
válasz
junior19
üzenetére
Nem azt a lényeget ragadtad ki, amit szerettem volna h átmenjen: azaz lesz aki látja/látni fogja a különbséget bármilyen kalibráció után és lesz aki esetleg nem, kérdés hogy ki az aki utóbbi esetben be is vallja azt magának. A feleségem pl. semmit sem vesz észre előle. Én sem tudom megítélni, hogy az én szemem lát-e minden változást, de ezt be is vallom magamnak. Előtte Filmmaker módban használtam (Vincent, az AVforums, néhány youtube video és a flatpanelshd javaslatai alapján). Átlag userként ennél többet nem tudtam kihozni belőle. Kalibrálás után minden paramétert lementettem és ott látom, hogy milyen sok értéken állított a szoftver. Hogy az értékek jók-e vagy sem, azt szerintem maximum két kalibrátor tudná megvitatni. (egyébként sdr-ben látom leginkább a változást).
Az általad írtakra pedig... mint minden az életben, ez is szubjektív, valszeg egyikünk sem ismeri a teljes sztorit. Az Ő története ennél bővebb, csak nem éreztem magam felhatalmazva arra, hogy többet is elmondjak. Ha Vhiktor gondolja, szerintem leírja
. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
junior19
üzenetére
Így van, többekkel beszéltem itt privátban, de csak egy célja volt hogy felmérjem hogy ki milyen szinten van az országban.
Nincs itt semmiféle félrevezetes, panasz senkitol nem volt még a munkámra. Méh azt is el szoktam mondani, hogy ha valakinek nem tetszik keressen meg és ha úgy van még vissza is fizetem az árát.
A teljes történet ez volt.
Kb 10 éve tortent hogy jatekfejlesztesben dolgoztam ahol mem voltak kalibraltak a monitorok. Ekkoriban vettem meg első komolyabb tvmet, kerestünk a céghez kalibralot de nem talatunk megfelelőt, ekkora tanultam ki. Ez előtt volt nálam valaki kalibralni otthon de nem volt jó a végeredmény és miután kaptam műszereket és képzést, kimertem magamnak és tényleg nem volt jó. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
junior19
üzenetére
Igen a black crush az egyik legfontosabb és legjobban zavaró dolog.
Szerencsére LG-k esetében a black crushon a mezei felhasználói is könnyen tud segíteni.Szín függő, hogy melyiknél mekkora deltaE eltérés az amit látni lehet, van olyan szín aminél 3 körül már egész jó, míg másiknal 1-ig is simán látni lehet, találkoztam olyan grafikussal is aki azt állítótta, hogy 0,5-ig látja.
Én kb 1-ig mindennél látom.
Igaz nem pana, hanem Sony A90J gyári SDR kalirbációja a legpontosabb képmódban:

-
salapp
addikt
válasz
junior19
üzenetére
Igen, ez az, kétféle gyártó és más skála. Viszont mi most a tévézős Sony W809C-ről váltottunk az A8-ra, a környezeti fények és felhasználói szokás azonos. És így is elég a 20-as brightness, fekete fényerőszint 48-49.
Más, kérdés: a Philips 706/806 tartalmaz color banding-re? Sony-n tetszik, hogy ezt is lehet finomhangolni.
-
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
junior19
üzenetére
Igen, ezen a modellen meglepően jó volt a gyári kalibracio, nem is éreztem szükségét kalibrálni a szurke skalat, kivéve a black crush miatt.
Nem lepődnék meg rajta, hogyha ez kifejezetten tesztre felkészíett példány lett volna. Ugyanis a többi C1 amit mertem az legalabb 3 körül mozgott, ami még mindig nagyon jó gyárilag
-
válasz
junior19
üzenetére
lehetséges, nem értek hozzá, de ez vezetet rá arra hogy próbáljak állítani rajt. így sokkal jobb az SDR gyenge felbontású képet nézni ,egyelőre most 35- Tv nézés közben, mert jobbak lettek a sötét árnyalatok.- nem csak a fekete hanem szín lett így jobb. 50 es fényerőn sok helyen látszik olyan árnyalat is( nem részlet) aminek most már szerintem nem kellene látszania. A HDR és D.V beállításoknál nem változtattam.
-
bnorci71
addikt
válasz
junior19
üzenetére
ha meg túltolod ott is világítani fog ahol nincs tartalom b. beállítása ilyen volt
sötétbe a képen kívül az alsó felső fekete sávot is láttam, a saját beállításommal nem, nem is látni a tv keretét semmit csak a képet.
Ezért lehet próbálgatni egy fekete tartalmú képen, hogy mi az amikor még látod ami ott van mikor nem mert már kevés a fény, de ha túl világos sem látsz többet csak elmegy a fekete szürkébe -
privacy99
senior tag
válasz
junior19
üzenetére
Köszi!
Azért a HDMI CEC megy gond nélkül, ugye? Azaz ha bekapcsolom a TV-t, bekapcsol az erősítő is, hangerőt állíthatok az erősítőn a TV távirányítójával stb. Ez lenne az egyik lényege a váltásnak.Jackie_Chan: Megerősíteném, amit junior19 írt, nincs véletlenül úgy beállítva, hogy az erősítővel párhuzamosan a tv hangszóróira is menjen hang? Ebben az esetben csak sztereó van.
Ha átállítom fix optikaira, akkor kimegy az 5.1, ezért én már csak így használom, sima tv nézéshez az éjszaka közepén is megy a hangrendszer (nincs kedvem állítgatni). Idő volt megszokni, de sikerült

-
GalaHU
addikt
válasz
junior19
üzenetére
Hát az app-ot kenhetem a hajamra, csak mobilos internet van, 100GB korláttal, de legalább gyors. Ha lenne korlátlan net, akkor a MindigTV app-ja is elég lenne, de mivel ez egy nyaraló a Mátrában, sajnos haloványabb az infrastruktúra, a telek fekvése miatt még a kékesi adóra se lát rá a normál antenna, ezért nézelődöm a DirectOne irányába.
Egyébként ma pont egy forgalmazó műhely mellé sodort az élet, gondoltam akkor már beugrom oda is. Nagyon korrekt volt a pasas, mindent elmondott a működèséről és sajnos megerősítette az általatok elmondottakat. Valóban ezres nagyságrendű csatorna “ömlik” majd a TV-re, és ebből kell kiválogatni azt a 70-et amire előfizettem. Sovány vigasz, hogy lesz egy halom ingyen csatornám is, csekély érdeklődèssel bírok a dán kortárs táncművészet irányába…

De ami a döntő érv volt az az, hogy ők nem is vállalják a teljes behangolást, beállítanak 5db-ot, oszt’ jónapot, a többi rám várna. De ami ettől is kellemetlenebb, ha pár hét múlva esetleg egy új adó jön a műholdra, akkor mindent összekavarhat, kezdhetem újra az egészet.
Szóval nagyon úgy néz ki hogy le kell nyeljem a békát és marad a boxos-másodiktávirányítól megoldás…Köszönöm mindenkinek a tippeket!
-
mrThomi
addikt
válasz
junior19
üzenetére
Hello, nem magara a kepmodra gondoltam, hanem a tamogatas-energia takarekos uzemmodon belul az energiatakarekossagi lepes. Ha az automatikusra van allitva akkor az oled pixelek fenyerejet nem tudod allitani ahogy wallace irja.
Arra lettem volna csak kivancsi hogy ha nincs kijelezve, meg is kb meddig tolja fol magatol a pixelek fenyerejet egy sotet szobat figyelembe veve ?
-
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
junior19
üzenetére
Sati-nak igaza és már többen írtuk...
A B és ebbe beletartozik az új X-is, ami egy újra csomagolt b9 kb, és a CX egymás mellett az a kategória, hogy az B-t azonnal kivágnám az ablakon, mert össze sem lehet hasonlítani a mozgásokat a CX-el. Mégis hányszor kell ezt leírni, hogy CX-GX-re a mozgás annyit javult, hogy szinte majdnem tökéletes? -
-
Crus
addikt
válasz
junior19
üzenetére
Mekkora egy rakás hulladék ez a PS4, te atyaég :-D
Levettem egy új pendrive-ot a polcról. Letöltöttem a linkelt fájlokat. Rámásoltam a penre. A PS4 még a meghajtót se ismerte fel. Ja, hogy FAT32 kell neki, mint az őskorban. Hát jó. Formázzuk le FAT32-re. Megvan. Másoljuk fel a fájlokat. Megvan. Be a PS4 USB portjába, média lejátszó elindít. Látja a pendrive-ot. De NEM lát rajta semmilyen fájlt, csak a szokásos Sys Vol mappát, amit a win tesz rá. Ergo a fenti fájlokat a PS4 nem képes olvasni.Azért köszi!
-
Crus
addikt
válasz
junior19
üzenetére
Hidd el, hogy úgy kezdtem, hogy beállítottam saját szám íze szerint, majd bejött ez:

Na most nem tudom neked mi látszik ebből, de én itt nem ezt a szürkés valamit akarom látni, hanem színeket. Eredeti és Élénk módban meg is jönnek. Game módban a LEGROSSZABB. De annyira rossz, hogy nálam ez már fakó kategória.
Eztán próbáltam meg a TI tippjeiteket, meg a netről egy rakás ötletet. Nem segített és az UC4 is dettó ilyen.
Az a gáz, hogy nincs most VGA kártyám, csak egy nyomi i7-10700-ba tett IGP. Az meg 4k 30-at tud, így nagyon nem tudok játékokat tesztelni PC-n, ha megjön a 3080-as majd azzal kiderül, hogy a PS4-em rossz-e, vagy az OLED ennyire képes GAME módban és ez tízezreknek elég, nekem meg nem.
-
AL
addikt
válasz
junior19
üzenetére
Szia. Hidd el, hogy 30 tévé után van egy kis fogalmam, hogy milyen az élethű és jó gyári beállítás. Úgyhogy, akik egy kicsit is jártasak a tévévásárlásban és már látták a szóbanforgó GZ950 et ugyanezen a véleményen lesznek Szerintem. Ha Te is láttad, akkor nem tudom miért írod ezt, hanem akkor meg főleg nem kellene így nyilatkozni. Ez így felelőtlenség. Mindenki vegyen Panát, vagy mást! Üdv.
-
válasz
junior19
üzenetére
Ez legyen a legnagyobb "felelőtlensége" az életben... Neki tökéletes és ennyi, mit kell ebből akkora ügyet csinálni?
Nyílván nem lesz mindenkinek tökéletes, hiszen az emberek szeme, látása sem egyforma. Az ingerküszöbe is mindenkinek más. Pl az össze Panásnak megfelel a Pana mozgáskorrekciója (nem olvastam, hogy bárki panaszkodott volna), Chrosnak és egy akárkinek, akinek angolul beírták a véleményét, annak nem. Így kijelenti Chros, hogy rossz a Pana mozgáskorrekciója. Al pedig, hogy tökéletes a gyári beállítása a tv-jének. Ezzel az erővel én is leírhatnám, hogy az LG szar alkatrészekből rakja össze a tv-it, lottózik a vásárlóival, mert ebben a szűk fórumban is túl sok meghibásodásról tudni az évek folyamán. Még pár fórumozó is kijelenti, hogy azért nem vett annó LG-t, mert már akkor is a meghibásodásokról olvasott. Én is azért nem vettem, mert személyesen tapasztaltam meghibásodást, én mondjuk nem olvastam ezt a fórumot, csak miután megvettem a Panákat.
Szóval sokmindent ki lehet itt jelentgetni, amik talán igazak is lesznek. Vagy nem. A lényeg, hogy helyén kell kezelni. Nem biztos, hogy veszel egy LG-t és alapból sz@r lesz, nem lesz rossz a Pana mozgása (csak Chrosnak és egy idegen teszternek), és nem biztos, hogy neked a Pana gyári beállítása bejön. Még akkor sem, ha műszerrel is arra jut valaki, hogy közel áll az a bizonyos gyári beállítás a valósághoz. -
Pro Koryak
addikt
válasz
junior19
üzenetére
1. nem azt mondtam, hogy az enyém a legjobb vagy jobb. FZ800-ról mondtam, hogy kifejezetten jó + az összes akkori teszt meg is jegyezte, Venszan is
2. panelek között persze van szórás
3. ennyire kicsi értéket más gyártónál nem láttam, pedig átolvastam azóta az összes valamire való oled tesztet.
4. "Ilyet simán mértem C9-esen Szakértői módban." Kalibrálás előtt?
Azért érdekes, hogy egy teszt sem említi ezt a módot.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
junior19
üzenetére
Pont ez a lényeg, hogy attól az még webes rendelésnek minősül és marad is.
Ha weben rendeled, de az áruházban veszed át, az webes rendelés, és jár a 14 napos próbaidőszak. Én már mindent így veszek. Főleg tv-t, mert azt nem látom, hogy balfsz futár, hogy dobálja összevissza be-ki az árut, meg nyomja a gázt és megy, mint az állat, mert ő haza akar érni.
Edigiben is az erősítőt, weben rendeltem, bolti átvétellel. 12-dik nap visszavittem, mert ki is jött egy hiba. Rendeltem egy másikat, szintén ott, ami már frankó volt. Ebben főleg az a jó, hogy vissza tudod vinni a boltba, nem kell külön futár, aki a fentebb írtak miatt, ki tudja már milyen állapotban ad le egy elállást.
A boltban meg átnézik, és rögtön fizetik vissza (ha KP-és vásárlás volt). -
Clay
senior tag
válasz
junior19
üzenetére
Nekem nem. Sok zenét hallgatok, ahhoz meg egyértelműen a sztereó a jobb, és ezért a filmeknél is jobban szeretem a sztereót, mivel az effekteken kívül nagyon sok filmben a zene is fontos szerepet játszik. Nem vagyunk egyformák. Az effektekhez visszatérve a legtöbb inkább a mély tartományokban szól, mély hangokra meg az embernek nincs irányhallása. Kizökkent a filmből ha a hátam mögül "ciripelést" hallok és azon gondolkodok, hogy az most mi is lehet. És hidd el, hogy nem azért, mert még nem hallottam jól beállított cuccot. És nem is azért mert savanyú a szőlő.
-
-
MultiDoodad
aktív tag
válasz
junior19
üzenetére
Tévedtem, AC odyssey-ben HDR-ben túlszaturált volt a tűz, most viszont hogy az nv panelben átállítottam YCbCr 444-re a színt, tökéletes lettek a tűz effektek. Hálám örökké üldözzön ezért. Azt megtudod mondani nekem, hogy így azt írja a színkezelésnél hogy korlátozott színtartomány... ez befolyásol valamit azonkívül, hogy így elvileg kevesebb a megjelenített színek száma? Ne haragudj tudatlanságomért, de elég nehéz utána olvasni konkrét irományoknak erről.
-
MultiDoodad
aktív tag
válasz
junior19
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm ezt a fontos információt. Na látod, ezt nem is tudtam. A fura számomra, hogy pc-n hiába állítom RBG-re vagy YCbCr-re az nvidia panelbeállításaiban, akkor sem történik semmi. Minden esetre akkor is király, hogy ezt megtudtam mert későbbiekben is segíthet.
-
so_ha
senior tag
válasz
junior19
üzenetére
"Az a fali tartó tényleg nagyon ki van találva."
Az igazi finomság, hogy egy mágnest is tettek bele, hogy behúzza a konzolt, és így teljesen a falhoz tud simulni a tv, illetve könnyen "kinyitható", és szerelhető/csatlakoztatható más a kimenetekhez. Az is tetszett, ha nem sikerült tökéletesen vízszintre rögzíteni a konzolt, akkor a tv-t még utólag tudod bizonyos határon belül igazítani."De szerintem a tápkábel nincs forrasztva, csatlakozóval van ellátva, amit a burkolat eltávolítása után lehet oldani"
Legyen igazad, én örülnék neki ... a barkácsolás helyett. -
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
junior19
üzenetére
Iptv szolgáltatásom van ,( valószínűleg hosszabbítok a kedvezményért 2 évet) már kipróbáltam a nagyítást a veőegység funkciójával is , de a jelenlegi LG tévémen jobban variálható a nagyítás , több féle irányba variálható ,teljesen eltudok tüntetni minden nem oda illő sz@rt a tv képernyőjén bármelyik általunk nézett csatornán.És pár napja fel is vetettem ezt a kérdést ( képpel mellékelve) és a c9 -en hasonlóan( janos666 válasza képpel) , de a többi oleden is frankón lehet variálni .(válaszok : Philips, Pana tulajok)
Elmentést majd kipróbálom , de az a baj , hogy csatornánként is érdemes variálni , mert változó a "szirszaroknak" a mérete és a pozíciója. De azért köszi a tanácsokat. -
alaves
addikt
-
hunspikey
őstag
válasz
junior19
üzenetére
Teljesen igazad van! - de full kotta kezdőknek akik csalódott nézegetik a félmilliós OLED tv-t és látod van ilyen : ül előtte 55-ös brightnessel és nem boldog, szóval ezeknek a társainknak valahol el kell indulniuk. Játszani kell vele - ismerkedni- ez egy csodálatos világ végtelen lehetőséggel. Lesz, hogy rosszabb lesz, lesz, hogy undorító, lesz hogy lila lesz a feje mindenkinek, de a tudás majd egyre gyűlik és egyre jobb profilokat fog minden erre nyitott tulaj csinálni magának. És hidd el magától előbb utóbb el jut odáig, hogy felismeri a kóülönféle problémákat és rá fog jönni hol kell belenyúlni.
Az írásom tudtam, hogy ki fogja verni a biztosítékot minden hozzá értőnél, a profi kalibrátorok meg majd egyenesen keresztre feszítenek. De itt meg kell tudni különböztetni, melyik a helyes megközelítés:ha te bemész egy Michelin csillagos étterembe és sótlan a leves, akkor mit teszel? Itt válik ketté az egész világ és a TV-nél is itt válik ketté a cucc? Hiszünk a gyári profilnak és nézzük még ha nem is tetszik? Netán hívunk kalibrátort aki 0.1-es DeltaE-re lekalibrálja, de nekünk nem tetszik mert pl nem elég színes - na ekkor mi van? A pénzünkért nem szórakozni akarunk?
Szóval szerintem megéri vele foglalkozni, mert egyre többen egyre jobban fogjuk érteni a kijelzőt, és végül is ez az egész nem arról szól, hogy elégedettek legyünk a magunk teljesen szubjektív módján a látott képpel? Ez ízlés kérdése és nem lehet ezzel vitatkozni. Ha lehetne akkor senki nem ülhetne szerintem renault-ba és ne használjon ikea kést csak egyedi japánban kovácsolt szénacélt mert az a referencia
Szóval szerintem ez egy szubjektív, teljesen önző buli, ki hogy szereti. Oszthatjuk az észt ész nélkül hogy minek hol kéne állnia - de minek. Inkább legyen mindenki boldog a TV-vel és ha egy embernek is tudunk segíteni azáltal hogy segítünk neki nem tetsző dolgon állítani akkor miért ne tegyük?
-
Joshi
titán
válasz
junior19
üzenetére
Igen is meg nem is. Mármint nekem a fehér a tinting miatt se annyira fehér mint LCD tévén. Nem tudom emlékszel amikor segítettél kalibrálni, mondtam neked hogy olyan furcsa a fehér, mintha rózsaszínes lenne. Én sebgutkopf fórumtásr tévéjén is vélek felfedezni némi rózsaszínes tintinget.

(#39089) sebgutkopf egy picit nálad is rózsaszínes a fehér, vagy csak a szemem káprázik.

-
sebgutkopf
őstag
válasz
junior19
üzenetére
Arra akartam célozni, amit az elején te is írsz, ha jól van beállítva az oled akkor annak szerintem is fehérnek kell lennie. A napokban nem is a zászló téma miatt, valaki egy philips oled (nem zászlós valami más tartalom mellett is) kék fehérje miatt problémázott és többektől az volt a reakció, hogy az oled ilyen meg kell szokni. Szerintem nem ilyen, hanem be kell állítani, mert az alap profilok nagyon hideg fehéregyensúlyt alkalmaznak.
Meg azt se felejtsük el, hogy sokszor a filmek fehéregyensúlyát és színvilágát szándékosan eltolják valamilyen irányba egy bizonyos hangulat megteremtése érdekében. -
djpundro
aktív tag
-
Partizan182
senior tag
válasz
junior19
üzenetére
Philips trükkös, mert a legpontosabb ISF mód is bőnyállal tolja az extra sharpnesst, szvsz itt inkább arról van szó, hogy sokaknak a millió képopcio semmit se mond, itt azért lehet segíteni. Te meg én tudjuk, hogy ha túl kék a kép akkor a fehéregyensúlyt kell állítani nem a CMSt baszkurálni, de ez egy kevésbé hozzáértőnek nem evidens.
-
daneel_hu
addikt
válasz
junior19
üzenetére
Nem tudom mi a módja annak, hogy kiszűrjék ezt a hibát.
Az LG-nél is felhívják a figyelmet arra, hogy a kompenzációs ciklusoknak le kell futnia mindig.Mondjuk ez a full áramtalanítás - szerintem - otthoni körülmények között nem túl életszerű.
Kb minden második eszköz a neten lóg, éjszaka is.
Már a legprimitívebb szarokhoz is iOS / Android applikáció jár. (pl riasztó, hűtőszekrény, klíma stb... PÁRÁTLANÍTÓ(!)
)Várom már, hogy a karácsonyfához mikor lesz... vagy a wc-deszkához.
-
válasz
junior19
üzenetére
Nem volt célom senkit sem meggyőzni semmiről sem. Csak ne állítson senki olyat, amiről semmilyen normális felmérés nincsen.
Itthon maxra van állítva mind a három tv-n (kettő Pana oled, 65 és 55 colosak, illetve egy Samu plazma 50 colos) a mozgáskorrekció. Többen nézzük és senkinek semmi baja a mozgásokkal. A vibrálásokkal ellenben igen, ahogy az akadásokkal is. Most akkor melyik a mérvadóbb. A te példád, vagy az enyém. Szerintem nem lehet eldönteni. Maradjunk ennyiben. -
djpundro
aktív tag
válasz
junior19
üzenetére
Köszi a valaszt .
Lenyegeben most örülök mert visszakapom az LCD 65pus8102 re a penzt es rendeltem egy Philips 65OLED754 est [link] .Nem android hanem az a Saphi megy rajta .Es alitolag a C9 es panel van benne.
A Dj Nice azt mondta "Na lessz akkor pixelhibas teved ,mivel sok pixelhibas C9 est visszaküldtek "Neki b8 as van ,lehet tenyleg a b8 as jobb ?en nem hinnem .
Ebböl mi lehet az igaz ? -
Fisha
őstag
válasz
junior19
üzenetére
Kipróbáltam a módszert, amit leírtál. Nálam 59-60% brightnessnél van az a pont, hogy csak a 17+ rész látszik, és az alatta lévő nem. Nem tudom, hogy ez mennyire normális, de most belőttem erre. A többi forrást is ész nélkül lőjem erre vagy meg lehet valahogy szerezni ezt a videót letölthető formában is?
-
válasz
junior19
üzenetére
Kicsit félre érted a dolgot úgy látom. Tisztába vagyok vele, hogy egy másik kalibrált kijelző értékei nem feltétlen lesznek jók egy ugyanolyan típushoz mivel ezek többnyire egyedi értékek. A monitorom kalibrálva van saját színprofillal. Én nem bizonygatom, csak leírtam hogy a legtöbb szemnek általában a nem színhelyes megjelenítési mód jön be, ennyi. Szóval én nem akarok senkit se meggyőzni kár is volt ennyi betűt pazarolnod erre.

-
Robi BALBOA
őstag
válasz
junior19
üzenetére
Elnézést, majd meglesem a videót, legalább már van valami kiinduló pont, köszönöm.
Ha az Lg mondana valamit, akkor tudnánk, hogy az a hiteles kép, még ha annyira nem is tetszik.(#36741) Fisha: Na meg volt a Witcher 7.rész, tényleg életveszély az a rész amikor a vonuló katonákat végig pásztázza.
Meg fogon nézni, hogy ezen a részen mit tud egy Interpoláció vagy BFI.(#36785) Pro Koryak:
-
daneel_hu
addikt
válasz
junior19
üzenetére
Na igen... ezért nincs értelme a mozgásmegjelenítésről sem beszélni.
Mindenkinek más a jó, sőt van aki lcd-ről jön (sample and hold) és van aki plazmáról.
Lcd-seknek szerintem nem lesz gáz az oled, a plazmásoknak meg kezdetben nagyon furcsa lesz vagy az van, hogy soha nem fogja megszokni.Ezért vicces amikor olyat olvasok, hogy a Sony vagy a xy oled jobb mint az LG mozgásban.

Plazma után szerintem egyik sem jó.
Sőt, a mozgásmegjelenítés akkor térhet el valamennyire ha valaki bekapcsolja az interpolációt.
Kéne az a 120 Hz-es BFI mint egy falat kenyér.
-
alaves
addikt
válasz
junior19
üzenetére
Így igaz, egyébként LG-n ~15-ig húzható nem odavaló kontúr megjelenése nélkül, de az sem ajánlott. 0 a helyes beállítás.
Egyszer ránéztem egy focimeccsre alap sport beállításon (élesség 30), hát valami borzasztó, mint valami mozgó festmény!
janos majd talán még jobban elmagyarázza Robi BALBOA-nak. -
Archttila
veterán
válasz
junior19
üzenetére
Egyebkent elvileg pont az lenne a lenyege neiki, h az also erteknel a sotetebb tonusok vilagosabbak legyenek. (De lehet tevedek)
En anno megneztem 2.4 mellett is tvt de nalam az also szegmensbe (10%-nal) mar elkezdett szetesni az RGB balance. (Van rola Calman reportom de lusta vagyok linkelni)
Most jut eszembe, h ez 2.2-nel is jelentkezett.
Új hozzászólás Aktív témák
- SörcsaPH!
- EU-s vám vethet véget a nagyi temus vásárlási lázának
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vicces képek
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Samsung Galaxy A17 5G – megint 16
- További aktív témák...
- SONY (XR65A95L) 165CM 4K 120HZ SMART PRÉMIUM OLED TV ! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE55S95BATXXN) 140CM 4K OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- Újszerű Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - 5G - 12Gb/256GB+Ultra Keyboard Slim case black
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- LG OLED 65G4 - 165cm, 4k, 144Hz - szépséghibás - ÁRON ALUL
- Dell Latitude 5530 i7-1255U 16GB 512GB 15.6" FHD TouchScreen Nagyakksis! 1 év teljeskörű garancia!
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:87%
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
rtings-ék 0 gammával 2.2-re kalibrálták az AG9-et
Vhiktor