Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:54:46

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#85101) Exodius


Exodius
őstag

Dorien....

Akkor ezek szerint az A1000Z elvérzett a többiek ellen? :)

(#85102) darvinya válasza szakibá... (#85100) üzenetére


darvinya
titán

Mégis mit kellene bizonyítani?
Balanced, magyarul szimmetrikus, ez a kábelre is vonatkozik.
De ha neked bizonyíték kell, akkor próbáld ki hogy szól, viszont ember válogatja meghallja.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#85103) Exodius


Exodius
őstag

Valaki tudna mellőzni egy Shure 1540-es alcantara párnát egy hétre? Nem merek berendelni egyet, mert nem szívesen adnám el áron alul ha nem jönne be, hanem inkább kiadok érte 2000 Ft-ot az oda-vissza útra, aztán tesztelek azzal is. :)

(#85104) Dorien válasza Exodius (#85101) üzenetére


Dorien
veterán

Nem, még meg sem jött. :) De bízok a memóriámban.
A tesztet igyekszem majd megcsinálni.

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#85105) Bdanyy


Bdanyy
addikt

Sziasztok!

Zenére milyen fejhallgatót ajánlotok 60k környékén? Ennyiért bőven vannak már vezeték nélküliek is, gondolom jóval rosszabb hangminőség mellett. Mivel mobilhoz is lenne, jó lenne ha valami bluetooth megoldás is beleférne (pl fiio btr3 jó lehet?), de főképp pcvel lenne használva.

[ Szerkesztve ]

http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt

(#85106) Gzula[HUN] válasza Bdanyy (#85105) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Megfelelő fórum.

Egyébként meg:
- Pioneer MS7BT
- Audio-Technika M50XBT

Ezek tudomásom szerint hozzák a "vezeték nélküli" változatok hangját (MS5T, illetve M50X).

De inkább vennék egy cserélhető vezetékes "hagyományos" feljhallgatót, és vennék hozzá egy ILYET.

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#85107) Bdanyy válasza Gzula[HUN] (#85106) üzenetére


Bdanyy
addikt

Köszi!
Utólag visszaolvasva félreérthetően írtam :) Itt elsősorban vezetékesre értettem a kérdést, mert legtöbbször úgy lenne használva, csak egy bluetooth dac-nak kéne még beleférnie az árba, hogy mobilról is használható legyen utazás során. De ha ezzel a kombóval nem érhető el jobb hangzás, akkor lehet szétnézek vezeték nélküli oldalon is.

http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt

(#85108) dave118 válasza Bdanyy (#85107) üzenetére


dave118
senior tag

A BT-t ha kihagyod a történetből, akkor jársz a legjobban szvsz. 60k-ba belefér egy korrekt fejes és egy hordozható DAC. Utóbbit dughatod PC-re, telefonra, akármire. 15k körül smsl és sabaj márkájú jó ár/érték arányú DAC-ok már elérhetőek, 50K körül pedig fejhallgató is akad bőven ami hordozható (is).

(#85106) Gzula[HUN] Pioneer MS7BT: nekem van egy ilyen fejesem, 30k alatt talán megéri (nekem újonnan 28k volt valami akcióban), utlrakényelmes és a BT sem rossz, nyilván vezetékkel az igazi, de szerintem vállalható ha épp nagyon zavar a madzag. Mondjuk mérete és design-ja miatt utcára nem mennék vele :D nem férsz be vele a 4-6 ajtaján sem, meg nehéz mint a sár. Viszont otthonra pakolni, teregetni stb. hibátlan, meg a kölöksírás kizárására IS :DDD

[ Szerkesztve ]

... Ami ami, az az.

(#85109) Gzula[HUN] válasza Bdanyy (#85107) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

M50X + FiiO BTA10?

Sok pénzt nem adnék BT fejhallgatóért. Bedöglik valami benne (jellemzően akku), és vagy kuka, vagy kókány átalítás vezetéskesre. Akkor inkább egy kis kompromisszum.

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#85110) dave118 válasza Gzula[HUN] (#85109) üzenetére


dave118
senior tag

Erre gondoltak a gyártók is, a legtöbb esetben vezetékkel is használhatók a BT fejesek. A Pio egyébként 12H játékidőt simán bír :)még

Ez a Fiio adapter elég jó holminak tűnik :)

[ Szerkesztve ]

... Ami ami, az az.

(#85111) Bodz válasza Bdanyy (#85105) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Egyéb igény, elképzelés azon kívül, hogy zenéhez? Legalább annyit írj még, hogy kb milyen hangút keresel! Összefoglalóban amúgy megtalálod, hogy milyen kérdéseket kellene megválaszolnod.

[ Szerkesztve ]

(#85112) Bodz válasza freelanced (#85099) üzenetére


Bodz
Topikgazda

És melyik tetszett legjobban?

(#85113) szakibá... válasza darvinya (#85102) üzenetére


szakibá...
senior tag

A "balanced" a fejhallgatónál nem a kábel hosszára vonatkozik, hanem a meghajtásra, az erősítőben alkalmazott technikára, aminek egyik jellemzője, hogy a két oldal erősítői függetlenek egymástól, nincs közös földjük. Ezért kell 2x2 vezeték. Az, hogy a két oldalon 20 centi hosszúság eltérés van egyoldali kábelvezetésnél, szélsőséges esetben is csak tized dB nagyságrendű hangosság különbséget okoz a két oldalban, amit nincs ember, aki meghall. Ez az elhanyagolható különbség a szokásos fejhallgatóknál is megvan, a szimmetrikus rendszernek nem ez a lényege.

Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!

(#85114) Kobe válasza Bdanyy (#85107) üzenetére


Kobe
veterán

Felesleges a fiio bt dac, fiionak ott van az EH3 NC fejese amiben van LDAC BT + leveheto kabeles. Emiatt egy kistrafot a fulesre rakni sztem felesleges

(#85115) Bdanyy


Bdanyy
addikt

Köszi mindenkinek a válaszokat :) végül úgy tűnik, inkább vezetékes lesz , úgyhogy végigolvasom a korábbi tapasztalatokat majd a topicban.

http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt

(#85116) alton1978


alton1978
tag

Hello,

szeretném lecserélni a HD660-as fejhallgatómat egy hasonlóan fület körülölelő, de jobb hangú fejesre. Az, hogy zárt, vagy nyitott legyen...? Nem tudom, amielyik jobb ár/érték aránnyal rendelkezik.

Jelenleg egy SMSL Sanksrith 10th + SMLS Sap-12 kombó a meghajtó, amiért köszönet illeti Bodz mester.

Elsősorban meleg hangú fejest keresek, és Youtube-tók kezdve flekken át mindent hallgatok.
Természetesen a FLAC előnyt élvez.

A cserére 50e pénzt szeretnék áldozni, de ha szükséges - mert szebb, jobb hangzásút kapok érte - +20e pénz nem akadály. De a dac+amp kombó árát mégsem szeretném meghaladni...Jöhet külföldről is! A DAC-ot vámolták, az AMP-t meg nem, szóval lényegtelen a beszerezési forrás is.

Segitséget előre is köszönöm!

Üdv,
János

Megjártam a Hadak Útját, miközben a Fiastyúkot kerestem!

(#85117) darvinya válasza szakibá... (#85113) üzenetére


darvinya
titán

Jó, használd egészséggel.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#85118) freelanced válasza Bodz (#85112) üzenetére


freelanced
addikt

Bevallom őszintén a HD660-ra már alig emlékszem, a HD681EVO is kevéssé van meg, jó pár éve használtam őket, nem feltétlenül találtam bennük kifogásolnivalót de nem is próbáltam még ezeknél drágább fejhallgatót így szerintem nehéz is összehasonlítani.

A kettő legújabb a Sony és a Takstar. Ezekből a Sonyra nem tudok sok rosszat szólni, de nem is merem a vezetékes fejhallgatókhoz mérni, felesleges is lenne, nem ezt célozza. A közép és a magas tartomány kissé kevés, mivel zárt így a tér is, de ettől eltekintve nem tudok rámutatni semmi konkrétra.

A Takstar úgymond részletgazdagabbnak hatott, ott viszont valahogy a fejhallgató kissé túl tágas volt. Hozzá kell tennem, hogy alaplapról hajtottam. Személy szerint kicsit keveselltem a a mély hangokat, a közép illetve magas hangok pedig valahogy olyan távolinak tűntek. Az egész túl szellősnek hatott, de ettől függetlenül sokkal kellemesebb élmény mintha közvetlenül a fejemben szólna mint egy zárt, ellenben számomra olyan érzést keltett mintha elvesznének a hangszerek a hatalmas térben, nem volt súlyuk.

Összefoglalva tetszettek is meg nem is, de sajnos az ember füle könnyen meg tud szokni egy-egy hangzást, és ha nincs mellette más nem feltétlenül tudja kiemelni az adott fejhallgató hibáit vagy akár előnyeit.

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#85119) OPiiPO válasza szakibá... (#85113) üzenetére


OPiiPO
addikt

te most tényleg kioktattad darvinyát a balanced fejhallgató architektúrából ? aranyos :))

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#85120) Tim82 válasza OPiiPO (#85119) üzenetére


Tim82
nagyúr

Attól függetlenül, hogy kinek van igaza (értsd: nem értek hozzá, tehát ezt nem tudom megállapítani), van "némi" hozzáértése a témához.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#85121) Sinesol válasza OPiiPO (#85119) üzenetére


Sinesol
veterán

Több ráció volt benne, mint abban, hogy tökéletesen azonos hosszusagu kabel kell a balanced meghajtashoz.

(#85122) darvinya válasza Sinesol (#85121) üzenetére


darvinya
titán

Mindenki abban hisz, amiben akar.
Csak 1 megjegyzés:
Ha mindegy milyen a kábel hossz, akkor felesleg is szimmetrikus elektronika, mert ugyanezt tudja a sztereó is.
Ráadásul mindegy milyen kábel, mert mindig ugyanazt kapjuk.

Ennyi, nem fogok vitatkozni, Ő ebben hisz, akkor tegye azt.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#85123) szakibá... válasza OPiiPO (#85119) üzenetére


szakibá...
senior tag

Látom, te még kevésbé értesz hozzá. Felfogtad, hogy mi a vita tárgya, vagy csak szentként tiszteled őt, a megmondó embert? Ismétlem, a balanced elv nem a kábelhosszról szól, ha fejhallgatót erősítünk, ezt nem lehet simán szimmetrikusnak fordítani. Ha összekötő kábelnél értelmezzük a szimmetrikus elvet, az pedig az összeantennázott zavarok elnyomásáról szól (készülékek közötti IC kábel). Ha 20-30 centi különbségnek bármi gyakorlati jelentősége volna, a komoly gyártók nem gyártanának évtizedek óta féloldalas kábelezésű fejhallgatókat profik számára.

[ Szerkesztve ]

Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!

(#85124) p76 válasza szakibá... (#85123) üzenetére


p76
senior tag

"féloldalas kábelezésű fejhallgatókat profik számára"

én is erre gondoltam, csak hirtelen nem találtam példát ilyen fejhallgatóra

(#85125) Zoliee válasza p76 (#85124) üzenetére


Zoliee
senior tag

Szerintem sincs "gyárilag" szerelve ilyen fejes.
A "féloldalas" szimmetrikus csak az utólagosan, házilag átkábelezés kapcsán jött szóba.
Egyébként szvsz tuti nem okozhat hallható különbséget az a pár cm..., vagy/és nincs ember, aki meghallaná...

(#85126) Dave™ válasza p76 (#85124) üzenetére


Dave™
nagyúr

Az összes AKG például. Ráadásul ott a két oldalt a pánt acéldrótja köti össze, nem 7N meg hasonló tisztaságú réz, mégsem hallasz különbséget.

szerk: de ahogyan nézem, sok Beyer is ilyen. Meg az ATH-M50. Ezzel le is fedtük a stúdiós fejhallgatók nagy részét.

[ Szerkesztve ]

(#85127) Zoliee válasza Dave™ (#85126) üzenetére


Zoliee
senior tag

Féloldalas, de szimmetrikus!
Ez egy korábbi beszélgetés folytatása lett volna, ahol a féloldalas fejest kábeleztek volna szimmetrikussá, de ugyanúgy maradt volna féloldalas.

[ Szerkesztve ]

(#85128) fericske válasza Zoliee (#85125) üzenetére


fericske
addikt

Én komolyabb fejhallgatóban talán csak Y kábelezésűt láttam.
A kivitelezés minősége az ami ténylegesen számít, úgy vélem. A belső vezetékelés a hangszórókhoz ugyanazon kábelt használja, ne pedig az egyik direktben a külső kábelről kapja a jelet, a belső kábel meg valami más, ami a másik hangszóróhoz megy.

(#85129) Dave™ válasza Zoliee (#85127) üzenetére


Dave™
nagyúr

Idézem mire válaszoltál: "a komoly gyártók nem gyártanának évtizedek óta féloldalas kábelezésű fejhallgatókat profik számára"

Ha számítana az a 20-30cm, akkor nem lenne ilyen kialakítású monitor fejhallgató, függetlenül a csatlakozás típusától. Főleg nem egy acéldróttal megtoldva az utolsó 20-30cm-t.

(#85130) binatone válasza p76 (#85124) üzenetére


binatone
tag

A rádióstúdiókban sztenderd a DT770 többek közt a BBC-nél is ezt használják. Vagy ott nincsenek profik?

(#85131) fericske válasza binatone (#85130) üzenetére


fericske
addikt

Talán csak a szimmetrikus dolgon akadt fenn, mint Zoliee.

(#85132) Zoliee válasza Dave™ (#85129) üzenetére


Zoliee
senior tag

Ez egy több hetes beszélgetés folytatása.
Darvinya hsz-ára reflektált Szakibá most.
És igen, félreérthető volt így önállóan,az előzmények nélkül...
Szerk: az előzmény, és még ami előtte van [link]

[ Szerkesztve ]

(#85133) Dorien


Dorien
veterán

Ilyet sem pipáltam még, kevesebb, mint 3 nap alatt megjött egy csomag UK-ból... Itthon a GLS hozta.

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#85134) p76 válasza Dave™ (#85126) üzenetére


p76
senior tag

Nahát ezen elcsodálkoztam most. Bár eddig sose gondolkodtam azon hol megy át a jel a másik oldalra.

fericske
Nem nagyon nézegettem ezt az 1-2 oldalas dolgot még. És így elsőre a drágább fejeseknél csak Y kábelt láttam.

[ Szerkesztve ]

(#85135) Dave™ válasza Zoliee (#85132) üzenetére


Dave™
nagyúr

Ismerem az előzményt, de nem véletlenül nem volt az idézetben benne a szimmetrikus, mert ha aszimmetrikus csatlakozásnál nem számít (márpedig a fenti gyakorlati példa szerint nem számít), akkor ebből logikusan következik, hogy szimmetrikusnál sem fog. Nyilván lesz olyan, aki hallani véli a különbséget ha látja, de ezek ugyanazok akik megemelik a kábeleket a földről, meg teszik tüskére a DAC-ot is stb. Ki lehetne számolni mekkora késleltetést okoz a plusz 20cm egy elektronnak, de valószínűleg mérni sem nagyon lehetne, nem hogy hallani.

p76: vannak kivételek, de többnyire a vevői igények kiszolgálásáról van inkább szó szerintem, jobban érzi magát a vásárló ha szimmetrikus a kábelezés a fejhallgatón ha ott hagy érte több százezer forintot. Tök jó a 7N OFC rézkábel, aztán ha szétszeded a fejhallgatót belül meg sokkal egyszerűbb megoldások szoktak lenni, hasonlóan a hangsugárzóknál is, belül egyszerű kábelsaru, előtte meg jó drága kábel mert attól fog jól szólni.

[ Szerkesztve ]

(#85136) darvinya


darvinya
titán

Ha már felbuzdult a fórum,hogy most miért van szimmetrikus rendszernél szimmetrikus kábel.
Egyszerű, megnövekedett teljesítmény duál monobalanced -nál számít miként terheled le.
Persze sok erősítő csak szép feliratos e téren, és emberek többsége nem hallja ki, mert sztereó már csak ilyen.
Lehet keresgélni valódi balanced csövest, mert csak azokban létezik, csak 50kg mégis sokat számít min. 4 trafójával, és min. 8 csővel.

Nem folytatok hitt vitát, mert minek.
Számomra egy fontos van, hogy élvezzem a zenét, az mindegy, hogy min szól.
Ha már az nézem, hogy milyen tüske, milyen basszusa, milyen tere van, az már nem zene élvezés, csak valami ábránd kergetés.

[ Szerkesztve ]

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#85137) Sinesol válasza darvinya (#85136) üzenetére


Sinesol
veterán

"Nem folytatok hitt vitát, mert minek.
Számomra egy fontos van, hogy élvezzem a zenét, az mindegy, hogy min szól.
Ha már az nézem, hogy milyen tüske, milyen basszusa, milyen tere van, az már nem zene élvezés, csak valami ábránd kergetés."

Csak mert valakit érdekelnek a technikai részletek, attól még nem analizálja folyamatosan a hallottakat, az idő nagy részében ugyanúgy zenét hallgat mint bárki más.

(#85138) Zoliee válasza Dave™ (#85135) üzenetére


Zoliee
senior tag

Oké, ezek szerint én értettem félre. Bár tényleg megtévesztő volt, én azt hittem gyári féloldalas, szimmetrikus megoldásra gondolnak.
Mert szerintem is vannak úgymond "komolyabb" féloldalas aszimmetrikus fejesek "profik" számára is, bár tényleg kevesebb belőlük a felhozatal.

[ Szerkesztve ]

(#85139) darvinya válasza Sinesol (#85137) üzenetére


darvinya
titán

Hol írtam, hogy ezzel baj van?
Sok mindenen át kell rágnia magát az ember mire rálel a tényleg jóra.
Az, hogy technikai háttere mi, az már tényleg egyéni inger kell legyen, különben matricán kívül nem kap mást.

Az, hogy hangilag ki minek mond technikának, na az már tényleg messze áll tőlem.
Zenéltem, de oktáv, fals, torz, maga, mélyen,stb. kívülieket nem ismerem.
Ha már itt vagyunk, fél süket vagy, azaz egyik fülem szeparált frekvenciás, de mégis ki hallom oldal torzulásokat.
Na, ez rettentően szokot zavarni.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#85140) Exodius válasza Dorien (#85133) üzenetére


Exodius
őstag

Szép tesztelős hétvégét neked. Várjuk az esszét! :B ;)

Kezdem azt érezni, hogy a hadronokat ütköztetni egyszerűbb, mint hi-fi-ről beszélgetni! :D

[ Szerkesztve ]

(#85141) #71562240 válasza szakibá... (#85123) üzenetére


#71562240
törölt tag

Te nem értetted, hogy darvinya természetesen tisztában van a balanced interfész mibenlétével, amit egyébként lehet - sőt kell - szimmetrikusnak fordítani fejhallgatókimenet esetén is, mert ugyanaz, mint a vonalkimenet esetén. Duál monó(ként értelmezhető) erősítő végén szimmetrikus kimenet a balanced.
IO.sys azt kérdezte, hogy "Balanced hajtásnál mennyire fontos, hogy mindkét driver egyenlő hosszúságú kábelről kapja a delejt?", vagyis azt kérdezte, hogy szimmetrikus fejhallgatókimenet esetén (amikor is "duál monó" az erősítő) mennyire fontos, hogy szimmetrikus hosszúságú legyen a hangszórókábel. Darvinya hangsúlyozta, hogy fontos. Ha aszimmetrikus fejhallgatókimenet kapcsán történt volna a kérdés, nyilván akkor is azt hangsúlyozta volna darvinya, hogy fontos a szimmetrikus hangszórókábelhossz. A kérdésben szerepelt interfész fajtájától függetlenül hangsúlyozta darvinya a kábelhossz szimmetriájának a fontosságát. Darvinya számára balanced (szimmetrikus) és aszimmetrikus - hát még monó - kimenet esetén is fontos a szimmetrikus kábelhossz. Darvinya természetesen tudja, mi az a balanced kimenet, te pedig ezt nem feltételezted darvinyáról, ezen akadt fenn OPiiPO.

(#85142) Dorien válasza Exodius (#85140) üzenetére


Dorien
veterán

Köszi! :) Hosszú esszét ne várj. Lesz rá kb. 2 órám holnap késő du.

Ez a Brainwavz XL hybrid párna nem való az A1000Z-re. Ütősebbek lesznek a mélyek, de a terét hazavágja és a magasak is szúrósabbak lesznek. Megváltás volt utána visszarakni a gyári párnát. Kíváncsi vagyok, az AD700 milyen lesz vele.

Final Sonorous III / ATH-A1000Z / ATH-W1000Z:

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#85143) Dorien válasza Dorien (#85142) üzenetére


Dorien
veterán

Na, vigyorgok, mint a tejbetök, mert az AD700-ra tök jó ez a hybrid párna. :) Egész kis basshead fejes lett belőle...

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#85144) mustang08


mustang08
aktív tag
LOGOUT blog

Sziasztok!
A Takstar Hd5500-am 3-4 év után lassan kezd széthullani, helyette keresnék egy jó kis fejest.
Over ear
Zárt
Kb. 20e Ft-ot szánnék rá
Főként elektronikus zenéket hallgatok, de néha rock, vagy post rock is befigyel.
Kizárólag telefonról lenne használva (Redmi note 5)
Főként éjszakánként szoktam elővenni, mikor párom mellettem alszik, viszont nekem nem jön álom a szememre. Ekkor benyomom a Spotify-t, vagy a youtube musicot, vagy ha már aludni szeretnék, akkor az égéstér podcastet :D
Első körben a Takstar Pro 82-őt néztem ki, de elgondolkoztam rajta, hogy erre a felhasználásra kell-e egy ilyen fejes, vagy hasonló áron inkább egy bluetooth-osat keressek. Kevesebbet zörögnék a kábellel, és ha elalszok, bele se gabalyodnék :DD

Mi a véleményetek erről?
UI: Ezek a Bluetooth-os fejesek mennyit bírnak? Hány év alatt hal meg az akksijuk, esnek szét?

(#85145) kromatika válasza mustang08 (#85144) üzenetére


kromatika
veterán

Szia.A 20 000 Ft os kategóriában nincs jó hangúnak mondható vezeték nélküli füles. Általában ezekre a fülesekre jellemző hogy meg kell fizetni a vezeték nélküli kényelmet.Volt sony wh-1000xm2 és 3 amik már ugye a 90 000 Ft os kategória,és halottam bose quietcomfort 25 és 35 öt.Ezek a vezeték nélküli fülesek közt igen jó hangnak számítanak.De tapasztalatból mondom hogy vezetékesben,kb a feléből meg kapod ezt a hang minőséget. A 20 000 Ft os keretet nézve Takstar Pro 82 egy igen jó választás.Jó hangú füles az áráért,és egy teló is élvezhetően meg hajtja .

[ Szerkesztve ]

(#85146) Bukk900 válasza mustang08 (#85144) üzenetére


Bukk900
őstag

Szia. Az edigital-ban akciós (22990ft) Sennheiser HD 350 BT-vel is tehetsz egy próbát, ha nem tetszik, visszaviszed és jöhet a Takstar.

(#85147) Rison77


Rison77
senior tag

Sziasztok!

Tavaly szeptember környékén meghalt az alig múlt 2 éves beyer dt 770 250 ohm fejesem. Szép lassan pár óra alatt elszállt a bal oldali része teljesen. A javításával megszívtam, októberben vettem egy újat. Nos a helyzet, az, hogy a mai nap konkrétan ugyanaz játszódott le mint az előzővel.... Kis sistergés filmnézés közben majd teljesen elnémult a bal oldal.. Ilyen egyáltalán létezik? A hangkártya egy soundblaster xi-fi hd, kb 5 éve van meg, az erősítő pedig egy presenter 3 ami 3 éves kb. Most kb annyi a mákom, hogy még érvényes az 1 év garancia, már ha egyáltalán nem fogják rá valami indokra amire nem érvényes... Nem tudom, hogy most valamelyik eszközzel lenne probléma, vagy szimplán ilyen makker voltam, hogy kifogtam 2 ilyen selejtes példányt?

(#85148) Gzula[HUN] válasza Rison77 (#85147) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Annó a mindkét Pioneer M290-esemnek ugyanott tört el a fejpántja, szinte mm pontosan... Ki van ez találva.

Egyébként mostanában előfordul alkalmanként Beyer minőségére panasz. Volt olyan, aki hasonló probléma után elküldte javaításra, de kommersz hangszórókat kapott vissza "javításból". (Nem te voltál? :D ) Valakinek csak valami műanyag biszb@sz törik le róla.

(#85144) mustang08: Pro 82 is jó, de van még:
- Pioneer MS5T
- CAL!
- AT M30X.

BT fejhallgatókat másik fórumban célszerű keresni, de ha már szóba került, dave118 fórumtárs minap dícsérte a MS7BT-t.

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#85149) RedCactus válasza mustang08 (#85144) üzenetére


RedCactus
senior tag

Ágyban fekvésnél szerintem egy TWS fülesnél nincs kényelmesebb.

(#85150) Rison77 válasza Gzula[HUN] (#85148) üzenetére


Rison77
senior tag

De én voltam, ne is emlegesd fel :DDD Fogyasztóvédelemre vittem az ügyet még szeptemberben... hát senkinek nem ajánlom... megér egy misét az a dísztársaság is. Márciusban volt belőle a tárgyalás, persze az érintettet pont nem érdekelte, ahogy kézhez kapta az "idézést" visszapostázta nekem a 2 szétbarmolt beyer hangszórót amit szépen zsebre vágott, és evvel le volt tudva nála az ügy. A fogyasztóvédelem csak ajánlást tesz.. megkéri szépen, hogy cseréld már ki neki naaa.. és ennyi. Amennyiben nem tesz eleget, nem tett ugyebár, felrakták egy fekete listára és ennyi, a továbbiakban evvel mehettem volna bíróságra.. de hát.. se energiám, se pénzem se időm nem volt már rá fél év agyrém után.. Személyes felkereséssel meg nem akartam előéletet teremteni magamnak, megtanultam a drága leckét ^^
Hát igen, az előzőnek mielőtt tönkrement pont az egyik műanyag kis összefogója repedt szét...ahhoz konkrétan 500 Ft-ért 3d nyomtattam egy pár példányt, amit max satuval tudnál kettétörni.. nem értem miért kell ilyen kis semmiségeken spórolni a gyártó részéről sem...

Szóval most elég erősen gondolkodom, hogy ha netalán felajánlják a levásárlás lehetőségét, mert javítani ezt tuti nem fogják, akkor nem nagyon erőltetném ezt, bármennyire is meg voltam elégedve vele, és ebben az árkategóriában néznék hasonló tulajdonságú fejest.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.