Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ketogén étrend
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Gaboman
üzenetére
Jó móka lehet egy ilyen könnyű, de erős gép.
Mikor tesztvezettem a gsxr1000-et utána vicces volt visszaülni az SV-re, olyan érzésem volt, mintha kerékpáron ülnék motor helyett, és úgy hozzászoktam azon hol/milyen érzésre kell váltani, hogy kétszer is nyélgázon tiltás lett a vége az sv-n, és még meg is lepődtem, h na mivan, miért nem megy?! Szerencsére azóta ez az érzés azért elmúlt....

-
Geresics
addikt
Ha valakit esetleg érdekel, mindjárt kezdődik a MotoSunday motovlogger verseny 2. fordulója.
Egész jó videót sikerült összeraknom rá!
-
Gaboman
nagyúr
Pont ezért szeretem az 1 hengeres, könnyű, nyomatékos motorokat, teljesen ellentéte a sor 4 hengeres 600/650/750 gépeknek.
Személyes kedvencem a KTM SMC 660, ami már 4000 fordulaton leteszi a nyomatéka 90/95%-át, és ha a súlykülönbségeket is hozzávesszük ami legjobb esetben is 50-70 kg akkor már érthető miért is csal mosolyt az arcodra.
De még egy V2 650 géphez képest is hatalmas a differencia minden téren.
Herendi haveromnak volt egy 660, nekem meg a 650, cseréltünk, azt a kilométert amit lenyomtam vele körbenevettem a fejemet.
Nem is nagyon akartam visszaülni az SV-re, amikor megtettem mondom mi franc, nem megy az egyik henger!
-
HSM
félisten
válasz
Gaboman
üzenetére
Benne van a súly, számoltam vele, mégpedig menetkész tömeggel, fél tankkal, és a vezető súlyát is belekalkuláltam. Még a légellenállásra is igyekeztem adatokat keresni, kb. mennyi lehet a különböző gépeken.
Illetve fékpadi méréseket használtam, így belekalkulálva a karaktert is, a váltó releváns adatai pedig általában ismertek.Az MT09 amúgy pont az egyik kakukktojás, papíron csak 115 ló közben meg egy igazi méregzsák, mert szuper a karaktere. Pont amit írsz, könnyű, középen is van ereje és jól belőtték utcára a váltóját. Az ellenoldal meg pl. 600 sportgépek, amik papíron mondjuk 120 lóerősek, de amíg nem forgafod le az óráról, addig sehol semmi, mert hosszú a váltó sűrű fokozatokkal és a blokk is magas fordulaton adja csak a tutit... Persze, utóbbi szuper versenypályára, utcára már nem annyira.
-
Gaboman
nagyúr
Sokszor szerintem kihagyod a számításaidból a súlyt, mert az a nagyon nem mindegy mekkora tömegre esik az az erő.
Mint mondjuk az MT-09 esetében, lehet csak 115 paci de csak 185 kg feltankolva.
Vagy egy SC625 is csak 60LE de megtankolva is 130 kg alatt marad.
Ezért van az hogy hiába erősebb valami 20-30 Le-vel ha tömegben is megvan az a különbség vagy még több.
A másik meg a karakter, lehet valami 160 ha azt 11000-15000 között adja le, a másik csak 130 de 6000-7000 már ott áll rendelkezésre.
Ahol te közúton használni fogod jóval bikább lesz a 130 pacis de középtartományban erősebb gép.
Ezért nem számítanak az adatok átlagos felhasználónál amit a maximális teljesítményről írnak. -
HSM
félisten
válasz
zgospel
üzenetére
Azt hittem, azt nekem szántad.

Értem amúgy, mire gondolsz. Én is ezért vacakoltam mindenféle hülye számolgatással, mert elég semmitmondó hogy lány Le vagy Nm, egy 120 lóerős motor is könnyen érződhet erősebbnek bizonyos körülmények között, mint egy más karakterű 160 lóerős.De pl. a gsxr1000 is más volt, amivel mentem, azon 4-5000rpm alatt se kép se hang, aztán meg magára talál és a fejed letépi...

-
zgospel
őstag
"ha már a monitoron látod, hogy egy motor karaktere nem neked való"
Ugye ezt te se gondolod komolyan?
Meg én nem is erre értettem, hanem arra, hogy ülök a monitor előtt, hogy hm de jó lenne 20-30 lóerővel erősebb motor, aztán negyed óra múlva azon kapom magam hogy már a 15-ös R1-et is megvenném, mit nekem 200 ló. Aztán felülök egy 150 lovas nakedre és leesik a fejem.Egyébként micsoda szerencsés hétvégém van, lottóznom is kellett volna

Ma a Mátrában 4 oda-visszát kergettem egy Aprilia Tuono Factoryt. Kibebaszott jó motor

Ha van rá igény szívesenírokokoskodok hosszabban róla, ha már -Mike- nem szokott![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
HSM
félisten
válasz
etnies
üzenetére
Szóval, megnéztem a dolgokat... A 18000-es cserénél ment bele a 10W30 még tavaly nyár végén, azóta 2000km-t futott, és egy deci sem hiányzik, pontosan a full jelzésnél van, mint amikor betöltötték.
Csináltam neked két felvételt, milyen hangja van nálam egyből indítás után hidegen és megérkezés után melegen, így felvételről azt se könnyű megmondani, mikor volt felengedve a kuplung...
Közelsem olyan durva a hangja, mint a videóban a DL amit küldtél.
[link]
Ráadásul nem vettem észre, hogy nagyon jelentős hatása lenne a hangra, hogy éppen 30 fokos az olaj vagy 90 (azaz még viszonylag magas vagy alacsony a viszkozitása).
A csilingeléseket és a madárcsicsergést a mikrofonom ízlése erősítette fel.
-
HSM
félisten
válasz
Gaboman
üzenetére
100-ról már persze, 5.-6. is sima liba, ebben megegyezhetünk, de az már szvsz nem is a tipikus városi tempó...

Egyetértünk, ami a blokkot illeti, bár hozzátenném, nekem a kétgyertyás injektorossal sincs semmi bajom, ha kell megy rendesen és nem kér sokat enni sem és ha hajtják azt is jól bírja.

Amúgy a futómű/fék terén én sem vagyok elégedett, dolgozik, de nem az igazi, majd eldől, milyen formában fejlesztem, egy XSR900 vagy hasonló formájában, vagy vadászok pár levetett GSXR motyót.

-
Gaboman
nagyúr
3000 fordulaton a világon semmi gondja nincsen ha 5.ben gázt adsz neki, most én sem kamiont fogok előzni vele 50-ről 5.ben.
De nem használtam 3800-4000 fordulaton 3.ban, nem volt szükségem rá.
Ha kiértem városon kívül ott is mindent megtudott oldani 100-ról 5. és 6. sebességben, ritka volt hogy vissza kellett kapcsolni 4. és 3. sebességbe.
Persze ez attól is függött hogyan akartam használni, ki akartam e pörgetni a sebességeket előzésnél, vagy inkább a nyomatékra hagyatkoztam.
Ami nekem nagyon tetszett benne mondjuk egy CB600N-el szemben az alacsony és közép tartományban érkező nyomaték.
Összemértük párszor egymásét menet közben.
Az SV 3.ban tolt akkorát mint a CB 2.ban és ez így ment minden sebességben, 6.ban ment úgy az SV mint a CB 5.ben.
Valójában az SV-ben két dolog volt ami nem tetszett, nekem kicsikét kicsike volt, az újabbon kényelmesebben helyezkedem el, az ülése az nagyon nem megfelelő kialakítású, injektoroson sokkal jobb.
De a blokk az nagyon szuper benne, jobb az injektorosénál, a motor könnyű, terelgetni egyik oldalról a másikra iszonyat könnyű volt.
Első futóműve nem olyan jó mint az injektorosé de sehol nem hagyott cserben.
Tatán voltam kipróbálni az MT-07-et, hát ott a blokkot dicsérték jobbra-balra hogy a legjobb a piacon ebben a kategóriában.Aztán amikor elvittem egy próbakörre gondoltam magamban ezek még nem mentek karbis SV650-el?
Semmivel nem tudott többet, sőt alul még kapkodott csak ott ahol a 650 már ment.
Egyszóval a régi SV egy nagyon kellemes karakterű motor, számomra üdítő gép volt. -
HSM
félisten
válasz
zgospel
üzenetére
"visszaránt a monitor előtti 170-180-200 lovas számolgatásokból a valóságba"
Pedig amúgy hasznos, ha már a monitoron látod, hogy egy motor karaktere nem neked való, csomó időt, energiát meg lehet spórolni, nem kell tesztlehetőséget vadászni feleslegesen....(#99683) Gaboman: Részben igen, de az egyest hamar el kéne váltanod.
Viccen kívül, azért van egy optimális tartomány, amin belül lehet mozogni, és nem feltétlenül kell 6-7000-en pörgetni állandóan, szerintem az ugyanúgy felesleges, mint amikor 2500rpm-en erőltetjük az előzést 5.-ben.Ma direkt kipróbáltam, 50km/h, 5., szépen megindul az enyém is, de nem az a kellemesen ficánkolósan, hogy hajrá, menjünk, hanem azért úgy érezteti, hogy ez nincs ínyére. Hármasban meg csak vidáman kilő.
Maradok az utóbbinál. 
(#99684) vlevi: Az 1000-es DL nekem is bejövős. Egyedül a tank volt fura, mikor ráültem, olyan furán széles volt a lábam között az SV-hez képest.
Sajnos menni nem tudtam vele, így nem tudom, menet közben ez zavarna-e, de elsőre fura volt. -
etnies
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
Nah, ilyet még nem is hallottam. Köszi!
-
etnies
senior tag
válasz
gabor128
üzenetére
Ki ne lyukazd bm

Megtartja, de ha nagyon parázol, akkor vegyél egy damilt és kösd biztosítás képen a bukósisak zárjához.
(#99682) Micsurin Nagyon egyszerű leszedni: rámész hajszárítóval, amíg rendesen felmelegszik, utána egy kenő késsel lefejted, mint a megolvadt gumicukrot.
-
vlevi
nagyúr
válasz
[-HERO-]
üzenetére

Hatalmas köszönet az infóért!Tényleg megateszt volt.
Ez csak a motorok fele volt, a másik csoport éppen gurult valamerre:
VideóTegnap "véletlenül" pont Kecskeméten jártam, és sikerült kipróbálnom két motort.
Az egyik a Tracer 900GT (új, 2018-as verzió) volt, a másik az 1000-es V-Strom.
kb 20 perces körök voltak, egy kis autópálya, és pár, Kecskemét környéki útszakasz.
Nagyon vártam a Tracer-t, és furcsa volt rajta ülni. 183 centi vagyok, de olyan érzésem volt, hogy nem férek el rajta, valahogy elsőre minden rossz helyen volt. Ez talán érthető is, mert a mostani, 650-es V-Strom nagyjából a legnagyobb túraendúrók közé tartozik, már ami a méreteit illeti. Szóval, a Traceren sokkal előrébb ültem, ráadásul szerintem az ülés is előre lejt, a kormány keskenyebb, és szinte tök egyenes. Szokatlan volt rajta az üléspozíció, ezért nem is nagyon tudtam élvezni azt az időt, amit rajta töltöttem. Nekem túlságosan előre van tolva rajta az üléspozíció, próbáltam az ülés végére ülni, de az első motorfékre azonnal csúsztam rá a tankra. Furcsa, mert, amikor ki van állítva valahol, és csak ráülsz, akkor nem tűnik fel. Igen, a motorja az tényleg ott van a szeren, de a szokatlan testhelyzet miatt valahogy ez se adta úgy magát nekem.
GT változat volt, amin van gyorsváltó, de nekem ez a gyorsváltó dolog se adta magát annyira. Oké, nem nyeleztük le szerpentinen, ahol talán számítana a gyorsabb váltás, de nekem akkor se kéne. Legalábbis ez a gyorsváltó nem. Normál közlekedés közben, alacsonyabb fordulaton váltás közben eléggé érezhetően ránt a motor, de, ami furcsa volt, csak akkor váltott a gyorsváltó felfelé, ha húztam a gázt. Sokszor emiatt fel se tudtam vele váltani. Ezért inkább hagytam a fenébe, és kuplungoltam.
Ezzel szemben az 1000-es V-Strom. Sokkal inkább otthon éreztem rajta magam. Lehet, ez azért van, mert tizenvalahány éve a kistesóján ülök?
Valamit nagyon jól csináltak rajta, mert érzésre sokkal finomabban jár, mint a mostani. Egyáltalán nem éreztem, hogy másfélszer akkora dugattyúk mozognak alattam. Csak amikor odacsavartam a gázt, de akkor nagyon
És persze, mivel ezen jobban otthon éreztem magam, ezért jobban ki is mertem ezt próbálni. Alacsony (értsd 3ezer alatt) sem vettem észre, hogy olyan nagyon szar lenne, jó, mondjuk nem erőltetném vele ezt a fordulatot, városban tényleg nem érdemes vele a 4-est sem használni. Cserébe viszont az autópálya tempót megoldja kb 5000-es fordulatszámmal.
Szóval, ha most lenne motorcsere, akkor nagyon is elgondolkodnék rajta, hogy megkockáztassam, hogy megszokom a tracert, vagy nem, és évekig kényelmetlenül ülök rajta, vagy pedig V-Strom 1000-st vegyek-e? Szerencsére nem kell döntenem, mert egy ideig még marad a szürkeszamár. -
Micsurin
nagyúr
válasz
gabor128
üzenetére
3M-es talpat nem fenntartani művészet hanem levenni. Úgy felgyógyul mintha gyári tartozéka lenne a sisaknak. Én is tartottam tőle, de nagyon masszív!
Megtartja az másfélszer annyinál is. Annyival nem mehetünk igaz![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
@zgospel: Jó írás, jó volt olvasni!
A MotoSundayos pridehuszárokat nem akarod leváltani? Téged szívesebben olvasnálak. 
-
zgospel
őstag
Szóval az új CB1000R-hez volt szerencsém ma Héreg és Bajna között 2 oda-visszára. TLDR írás, úgyhogy aki nem szeret olvasni attól elnézést

Külsőre szerintem nagyon szép, az eleje kicsit túl egyhangúan fekete, egy arany vagy bordó színű villa nagyon feldobná, egyébként szerintem Honda nakedhez képest szokatlanul szépre sikerült, meg egyébként is nagyon eltalálták. Az XSR900 ami jól hasonlóan jól viszi ezt a retro vonalat modern köntösben szerintem, de remegő kézzel le merem írni hogy ez a CB még annál is szebb talán. A rendszámtartó élőben kultúráltabb mint képekről, bár lehetne még karcsúbb a böhöm műanyagja. A tükrök még kicsit otrombák kinézetre, de melyik motoron nem.
Maga a motor kurvára megy, ami egy ezrestől persze nem csoda, de 98 lovas 600-ról átülve hirtelen meglepő az ereje, visszaránt a monitor előtti 170-180-200 lovas számolgatásokból a valóságba egy másodperc alatt. Alulról is nagyon tol, én ezen a szerpentinen harmadikban mentem minden kanyarban és 1500-2000-ről úgy megindult ahogy az enyém kettesben nyélen sem.
A gázreakciók ellenben szerintem és a haverom szerint is (akitől a teszt lehetőséget kaptam) elég bénák. Ő MT-10-zel jár és azt mondta hogy ez még az MT-hez képest is túl hirtelen, túl rángatós és zavaró. Én standard módban mentem, ezen kívül van még sport és rain. Nagyon érzékeny a gázkar és nagyon hirtelen ránt ha hozzányúlsz. Az S1000R-hez tudok viszonyítani, azon ilyen nem volt, az nagyon finoman reagált a gázra, pedig az is ment mint a kurvaanyja. Rain módban enyhébb a gázreakció sokkal, de a motorfék is feleakkora. Sport és standard között nem sok a különbség. Ezért mentem harmadikban a kanyarokban, úgy sokkal finomabban reagált, de még úgy is idegesen és túl hirtelen. Tényleg nagyon finoman kell hozzányúlni.
1-2-3 fokozatot kihuzattam nyélen, 1-2-ben standard módban lógott az eleje végig, 3-ban már nem.Az üléspozíció nekem bejön, nem túrásan egyenes, de nem is teljesen sportos, valahol a kettő közt félúton, szerintem pont jó. Én 182 centi vagyok, nekem kényelmes volt. Az utasülést is kipróbáltam egyhelyben: a seggrész teljesen rendben van méretileg is, kényelemre is, viszont az utaslábtartó nagyon magasan van, szerintem alacsony utasokkal kalkuláltak (vagy inkább egyáltalán nem kalkulálnak manapság már utassal) mert nagyon feszült a combom, 1 perc után mondtam hogy elég volt. 150-160 centis csajoknak biztos jó.
A motor irányíthatósága klassz, hasonlót éreztem az S1000R-en is, a széles kormány miatt nagyon egyszerű irányítani, tényleg arra ment amerre akartam. Ez a 20 perc amit mentem azért nem sok, de 10 perc után már mélyebben fordultam mint a sajátommal szoktam. Szóval egyszerű vele motorozni, könnyű és magától értetődő dönteni (a sajátomat például erőből kell levinnem, ez meg mintha magától dőlne le a kanyarra).
Kanyarban jó úton nagyon stabil és könnyed, huplikon átmenve viszont berázott, beszitált a kormány picit, elég izgágán és idegesen viselkedett. Azonban ezt sem ijesztően teszi, szimplán csak zavaró. Nem tudom hogy ezt futóműbeállítással lehet-e orvosolni vagy a kormánylengéscsillapító hiánya okozza, nem értek hozzá.
Az első villán amúgy minden állítható, a hátsót nem néztem.Az első fék furcsa volt. Nem mondanám gyengének, de többet vártam. Megint az S1000R a példa, azon egy közepeset fékezve már repültem le a motorról olyat lassult. Ezen a Hondán direkt próbálgattam az ABS miatt, 150-ről téptem egy csutkaféket és azon kívül hogy a műszerfalon minden villogott mint egy karácsonyfán nem sokat vettem észre. Nem lassultam olyan hűdenagyot vele, többre számítottam. Az adagolhatósággal sem voltam elégedett, laikusként azt mondanám hogy egy fém fékcső segítene ezen, kicsit olyan ruganyos és kétállású kapcsoló jellegű volt egyszerre. Nem rossz, de furcsa, lehetne jobb.
A legnagyobb baj a rezonancia ami a kormányon van. 10 perc után zsibbadt mindkét tenyerem a motoron, és amikor megálltam vele már azért álltam meg mert annyira elzsibbadtak hogy nem bírtam tovább, pedig még mentem volna vele. Ezt haverom is megerősítette, Bp-ről Tatabányára mire leértünk azt mondta mindene elzsibbadt, mintha rezonálna az egész, fordulattól függetlenül.
A kuplungkar elég hosszan jár és relatíve bent fog, így nem túl sportos, pedig a váltókar útja rövid, ordít egy gyorsváltóért. A csúszókuplung cserébe finoman működik, nyélen 3-ból visszakúrtam 2-be és meg se rebbent, finoman ejtette a fordulatot. A gyorsváltó azonban csak a plusz felszereltséghez jár, amivel 4,3m helyett 4,7m a motor ami szerintem sok ahhoz képest hogy a dizájnon kívül semmi olyat nem ad ami ezt indokolná.
Összességében nekem nagyon tetszett, nagyon élveztem, könnyen motorozható, még én is 10 perc után úgy mentem vele mintha már 1 éve ezzel motoroznék. A végére el is gondolkoztam rajta, hogy a 4,3-as alapár amúgy nem rossz, Karasnában megkérdezném hogy milyen árat tudnak mondani rá gyorsváltóval és Akrapovic dobbal. Mert a bibi hogy ezért az árért szerintem technikában keveset ad, a plusz meg nem tesz annyit hozzá ami indokolná a 400 ezres felárat. De akit ez nem érdekel mert Hondát keres az ezen egy másodpercet sem fog gondolkozni.
Hagyományos kipörgésgátló van benne, nem giroszkópos, hagyományos az ABS is, nem kanyar-ABS, a rider módok semmivel sem különbek mint egy MT-09en például, a kormánygátló hiánya hát nem is tudom, az ideges gázreakciókat biztos sok idő megszokni, nincs gyorsváltó pedig érezhetően ahhoz lett tervezve, de a legzavaróbb a rezonancia ami átjön és lezsibbasztja az ember karját rövid időn belül.
Cserébe jól néz ki, bitangul megy (haverom szerint az MT-10hez képest is), kényelmes, a kijelzője egy remekmű, és nagyon könnyű vele motorozni.Azonban utóbbi az S1000R-ről is elmondható, azzal is azt éreztem hogy nagyon egyszerű vele motorozni, ráadásul az még elnézőbb volt a balfaszkodásokkal szemben, tulajdonképpen mindent megcsinált helyettem, és az amatőr hibákat is észrevétlenül tolerálta.
Szóval két "racionális" érvem maradt a végére: hogy Honda és hogy jól néz ki

Nyílván ha megpróbálok más emberek fejével gondolkozni, és nem a lapon menés nyélen gyorsítás a szempont, hanem a laza gurulgatás, kanyargás, akkor berakja az ember 3-4-5-be vagy rain módba és akkor lesz egy nagyon lágy, jól kezelhető, jól kinéző motorja, ami ha kell megindul mint állat. A kézzsibbadásra nem tudom mi a gyógyír, lehet hogy csak a tesztmotor ilyen?
Ez csak az én személyes véleményem, kérem hogy ennek fényében értelmezzétek, nincs nagy tapasztalatom és összehasonlítási alapom sem motorok terén, FZ6-on és S1000R-en kívül még semmi mással nem mentem. Ja de egy Simsonnal

-
gabor128
aktív tag
Sziasztok,
Egy kérdés:
Van egy Ls2 sisakom és szeretnék rászerelni egy akciókamerát. A száj részhez nem lehet a levegő nyílás miatt, csak a tetejére. Mivel van benne olyan napellenző rész is így nem akarnám a tetején kilukasztani, meg még viszonylag új sisak.
Az lenne a kérdésem, hogy a kamerához kapott kétoldalú ragasztós műanyag talp az megtartja-e a kamerát akár 100km/h-nál is vagy a menetszél lekapja? esetleg idővel széteszi a nap?nem szeretném a kamerát elhagyni menet közben...
-
HSM
félisten
válasz
Gaboman
üzenetére
"régi karbis SV650 5.ben 50-ről olyan szépen nyomatékosan húz hogy pillanatok alatt előzök vele"
Lovaskocsit?

Viccen kívül, enyém is tud ilyet, de ha húztál már neki kövéret 3.-ban 50-nél, akkor azért talán belátod, hogy az azért picit más... Persze, én csak ilyen csiga lassú motoros vagyok, biztos én gondolom rosszul.
-
HSM
félisten
válasz
Gaboman
üzenetére
Nem kötözködésképp, de az miért baj, ha városban nem kell csak a 1-2-3 sebességet használni? Szerintem ez inkább kényelmes, mintha állandóan zongorázhatnád fel 6.-ig és vissza... Én a kis SV-n se nagyon rakom városban 4. fölé...
Nem kér többet enni a kicsit magasabb fordulattól, cserébe sokkal fürgébb, simább, és kevesebbet kell váltogatni.Én az ezresben egyetlen dolgot nem kedvelek, ha húzod neki sokat kér enni, és ez a kicsi tankkal nem a legjobb kombináció.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Laca1212
üzenetére
Számomra az 1000 nem tetszett annyira, mindezt városi tempóra értem, 1000 nem szereti mert hosszú az áttételezése.Városon belül 2.-3. amiben használható különben csak csapkodja a láncot.
A 650 5.ben nyugodtan használható, szépen gyorsul kis gázra is, viszont elhagyva a várost a 1000 szépen lépeget, de 110 alatt nem szerette a 6.sebességet, 120 simul ki és onnantól jó.
VTR 1000 is ilyen, nekem 1000 a sor4 jobban bejön, kivéve a hangot, ott a V2 közelebb áll a szívemhez. -
-
zgospel
őstag
válasz
-Mike-
üzenetére
Így is van! Végre valaki megmondja. És a záróvonal szent és sérthetetlen!!!!444négy

Kölcsön kaptam ma egy menetre az új CB1000R-t, nem a plusz csak az alap verziót, jól megkergettem szerpentinen. Ha valakit érdekel szívesen leírom hosszan hogy miket éreztem, az S1000R-es 20 percemhez tudom viszonyítani, illetve persze a sajátomhoz
Ha nem érdekel senkit akkor meg feleslegesen nem koptatom a billentyűzetet 
Röviden annyi hogy nagyon szép élőben, és nagyon megy, de van egy-két zavaró dolog és/vagy hiányosság.
-
HSM
félisten
válasz
vendingo
üzenetére
Az durva... Az már azért komolyabb kopást sejtet. 50e-nél még ennyit nem szokott kérni.
(#99656) Gaboman: Igen, én is ilyeneket olvastam, ezért tettem bele először 5100-at, mert mindenki csak jókat írt róla, akkor meg mindek raknék bele drágább 7100-at, ha az 5100 is jó.
Nekem viszont nem adta ki, már az elején is fura volt a bejáratós olaj után, aztán egyre csak rosszabb lett.
Most a 7100-al elégedett vagyok, mikor frissen betöltöm is jó, és 6000km múlva sem érzem gyengébbnek, mint az újat. Szval, nekem 5100 soha többet, pedig nem vagyok a pénzem ellensége...(#99663) Laca1212: A 750-es boci durván 92 lóerő, a kis SV csak 72. Ennél a tempónál már kijön.
-
-Mike-
addikt
válasz
Laca1212
üzenetére
A vége? 130km/h.
Ugyanis:Sebesség
26. § (1) Az egyes járművekkel - ha e rendelet másként nem rendelkezik - legfeljebb a következő sebességgel szabad közlekedni:
a) személygépkocsival, motorkerékpárral, 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó gépkocsival
aa) autópályán 130 km/óra,
... -
Laca1212
őstag
Egy injektoros, gyári állapotú sv650s kb mekkora sebességnél kezd elfogyni? Mennyi a vége kb?
-
ath
senior tag
Hamar szoba kerult az olajhutes, vizhutes..
[link] -
Gaboman
nagyúr
Sok újabb injektoros SV650 és SV1000 ismerősöm van, Motul 5100 használ mindegyik, érdekes módon egyiküknél sem jelentkezik ez amit te mondasz, nem panaszkodnak rá.
Mentem már mindegyikkel, nekem ugyan olyan finomnak tűnt mint az enyémnél.
De mindegy, ha neked nem volt megfelelő hát nem az, én elhiszem.
Veled kapcsolatban számomra sok minden fura, de lehet velem van a gond!
-
vendingo
veterán
-
HSM
félisten
válasz
Gaboman
üzenetére
Neked nem a régi, karburátoros SV650-ed volt? Merthogy az még egy eléggé másmilyen blokk volt, azon olajhűtő sem volt...
"A váltód elhiheted hogy 150%-ot nyújtott a 5100-el is."
Most akkor én ültem rajta vagy te? Nem emlékszem, hogy ott lettél volna.... Nagyon nem az elvárható módon tette a dolgát, és az nekem nem 100%, nemhogy 150%.A gumihasználatomnak ehhez semmi köze, ott elsősorban anyagi megfontolásokból elnéztem neki, hogy nem tud sokat az abroncs. Magához képest egyébként az a gumi 100%-ot hozott, lehetett vele biztonságosan, mérsékelt sebességgel élvezetesen túrázni hidegben és melegben is. Elfogadható kompromisszum volt.
Ehhez képest a hidegen akadozó váltó (aka 5100) nekem nagyon nem elfogadható kompromisszum, és ott nem is 80 000-be kerül 5100 helyett a következő cserénél 7100-at tenni bele.
-
Gaboman
nagyúr
Az SV650-be Motul 5100 10W40 volt nekem, hidegen, melegen tökéletesen finom volt a váltóm, csendes és pontos.
Ha húztam a bajszát sem volt vele semmi gondom, ha az olaj felmelegedett akkor sem, pedig nálam kapta az ívet, biztos nem úgy használtam mint te.
Hideg időben is mentem vele, lassan is, hideg motorral, olyankor sem tapasztaltam hogy hangos lenne, pontatlan.
Zavar ha valamilyen cuccod nem nyújt 100%-ot?
A váltód elhiheted hogy 150%-ot nyújtott a 5100-el is.
Erre a 100%-be meg inkább ne menjünk bele a gumihasználatod után!
-
HSM
félisten
Ugyanakkor "típushibának" tartott jelenség, hogy kb. 50 000 megtett km-nél elkezdi csipegetni az olajat, illetve a váltó kenését sem tartották néhány "szétszedős" teszten tökéletesnek. Ez az általad felvázolt "tökéletes működés". Nem tartom kizártnak, hogy mindkettő komoly összefüggésben legyen ezzel az olajhőfokos jelenséggel.
Illetve ami engem zavart, hogy túlhűtött olajjal olyan a váltás érzete, mintha a falat vakarnád körömmel, néha makacskodik is bevenni a fokozatot, messze van a sima és kellemes váltási élménytől. Ehhez képest jó hőfokú olajjal olyan a váltás, mintha egy svájci óra lenne, szinte magától behuppan a sebesség a legkisebb ellenállás nélkül.
(#99650) Gaboman: Lehet, hogy túltolom kicsit, de minimális erőfeszítéssel sikerült kikísérletezni, hogyan tudom úgy működtetni, hogy hidegben és melegben is öröm legyen használni. Sajnos engem nagyon zavar, ha valami cuccom nem nyújt 100%-ot. Főleg, ha olyan fos a váltási élmény, mint amilyen volt "törődés" nélkül hidegben.

(#99651) etnies: Én azért javasolnék egy próbát a 7100-al. Ha nem válik be, max kap legközelebb 5100-at újra.
Nekem először 5100 volt, alig vártam, hogy lecserélhessem [link].
7100 10W40-ből nálam volt benne eddig 12 000km-nyi, egyszer sem kellett rátölteni, szval ha csipegette a DL, akkor annak más nyűgje volt. Majd megnézem, így bő 2000km alatt csipegetett-e a 10w30 7100-ból, de mikor legutóbb kb. 1000km-nél néztem még semmi hiányt nem tapasztaltam....Amúgy a kuplungos hangot szerintem hidegen is csinálja az enyém, amikor viszont még nagyon sűrű az olaj, szval nálam szerintem nem ezért van, de majd ezt is megnézem, ha legközelebb megyek vele.

-
HSM
félisten
válasz
demars
üzenetére
Hát ezaz, a vizet.

Sajnos a K3-K10 SV650-n a vízhűtésen kívül van egy levegős olajhűtő, termosztát meg minden nélkül külön. Az kicsit megbolondítja a dolgokat sajnos. Az újabb SV-n már szerencsére vizes hőcserélő hűti az olajat, ott már teljesül, amit írtál, ezért is mondtam etnies-nek, hogy az ő blokkja már az a generáció, nem annyira kényes, a hőcserélő révén a víz kontrollált hőfokon tudja tartani az olajat is.
Szerencsére nagyon sok típust szerelnek már ezzel a vizes hőcserélővel, mert szerintem nagyon hasznos.
Ilyen olajhűtője van az enyémnek: [link], és az újab változatokban a Gladiustól ez a hőcserélő került, lásd az olajszűrő tövét: [link].Nyilván azért ez az olajhűtős megoldás is vizes, nem olyan kényes már, mint a levegős blokkok, de azért ez még nem tökéletes magától, kér egy kis törődést főleg hidegben.
Mondjuk így hogy kitapasztaltam már nem nagy dolog, ha bejött a hideg kap egy kis takarót, tavasszal az első melegben kiveszem, meg majd minőségi 5W40-et (Motul 7100) fog kapni a gyárilag ajánlott sima 10W40 helyett, és príma lesz minden időben. 
Termésetesen elég mérges voltam, hogy miért nem a gyárban agyalták ezt ki jobban, miért nekem kell vele szórakozni, de hát sajnos nem volt mit tenni.... -
-
HSM
félisten
Hát igen, nem olcsó. Ez Ebay-ről van, kb. 10 000 forint körüli összeg, viszont elég jó minőségűnek tűnik, masszív.
Ezen kívül van még egy ilyenem otthon: [link], ez ár/értékben sokkal jobb, ezzel szoktam ellenőrizni a dolgokat, szuperül meg tudja pl. az olajteknő hőfokát mérni pontról pontra.

Amúgy én sem fogllkoztam ezzel sokáig, viszont volt pár fura dolog, aminek utána akartam járni. Pl. hogy egy 25km-es út után, aminek a második fele autóút volt, olyan volt a váltó, mint amikor hidegen elindulok vele... Ezt nagyon nem találtam normálisnak. Pedig minden jó volt, pl. termosztát. Aztán az infrás cuccal kimértem, hogy kb. 57-58 fok lehetett ilyen körülmények között az olajam...
Aztán beigazolódott, hogy túl szorgalmas ilyenkor a levegős olajhűtő. Az SV-be ezért érdemes odafigyelni amúgy az olajválasztásra. Én hidegben (amíg ilyen 5-15 fok van) egy részét le is szoktam kis kartonlappal takarni, meghálálja. Viszont nagyon híg se lehet az olaj, mert dugós városban meg nem túl hatékony az olajhűtő, nem kap levegőt, akkor meg jó meleg lesz az olaj.(#99645) yodamastah: Nem is sok GSXR-t látok 5-10 fokban motorozni.

-
HSM
félisten
válasz
etnies
üzenetére
Nemrég, mikor írtad már nyilatkoztam róla, kissé szarkasztikusan...
[link]De a 15W50 azért az adatlapja alapján annyira nem horror, mint a 10W60, de nekem az is már túl sűrűnek tűnik. Mivel a tiéden ha nem tévedek, a vízkör hűti már az olajkört is, így hamarabb felmelegszik, és nem is tud olyan nagyon elmelegedni, és főleg nem tud hűvösben tempóbál túl hűvös lenni, így az egy sokkal profibb megoldás szvsz, mint a régi SV650 levegős olajhűtője. Így szerintem a tiédnek tökéletesnek kéne lennie a gyári ajánlás szerinti olajjal, ami gyanítom 10W40.

Nálam is van szerintem kis hangja amúgy a kuplungnak, ezt is beszéltük, engem nem zavar. Nem nagyon olvastam olyat a 650-esnél, hogy baj lett volna vele, akár 100 000km-es távon sem.
(#99642) ath: Van.

Nagyon hasznos. Betöltőnyílásban mér, mondjuk egy 10-essel kb. kevesebbet (ugye a benn az olajfürdős kuplung házában keringő levegő hőmérsékletét méri igazából), mint a blokk alja/olajteknő legmelegebb pontja infrás mérővel megmérve, de könnyen lehet vele kalkulálni.Amúgy a probléma nálam éppen ez volt, hűvösebb időben főleg országúti használatnál ilyen szűk 60 fokra hűtötte az olajam (infárval mérve), amikor a 10w40 már érezhetően nem volt ideális neki. Miután kitakartam a háromnegyedét az olajhűtőnek jó lett hidegben is hosszabb úton (infrás hőmérő 75-80 fok). A 10W30-al pedig még kevésbé volt problémás a hideg használat, pedig csak a fele olajhűtőt takartam le, és hamar ki is vettem. Az hamar fel is hígult kellőképpen, és hűvösen is hamar elfogadhatóan kent már, kb 50 foktól (a kis betöltő 40 fokos állásánál).
-
runner 125
nagyúr
válasz
Doki16
üzenetére
Bakker, tényleg VTEC ez is.. durva, egy "túraenduro"-tól.
Pedig megoldható pikk pakk h kikössék ezt a fajta vezérlést abból a blokkból. Mindenesetre a Honda nem verte nagy dobra, mert én sehol nem találkoztam a CrossRunner kapcsán ezzel.Olaj témára
Hát köszi mindenkinek. Akkor lehet meg kéne maradni a gyárinál mégis.
-
tboldi
nagyúr
válasz
etnies
üzenetére
Nekem túl vastagnak tűnik. Ajánlom olvasgatásra a motorolajos topik összefoglalóját, illetve Gajdán Miklós (vezess.hu) videóit.

szerk.: Kitalálom, a hypermiler motorokba öntik ezt ahelyett, hogy generáloznák a blokkot, mert ezt látszólag nem eszi. Valójában meg így nyírják ki szépen lassan.
-
HSM
félisten
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Pontosan.
Ezért is próbáltam ki a 10w30-at a 10w40 után, sokat megyek hűvös időben rövidebb távokat, és a 10w40-el ilyenkor sok idő volt, mire kicsit átmelegedett és jó lett, a 10w30 sokkal hamarabb magához tért, minimális melegítés és kb. két sarok után már jó volt, az így tökéletes volt. Viszont utóbbi nagy melegben városi araszoláskor már kicsit kelletlenebb a 10w40-nél, ezért is lesz a következő jelölt az 5w40, az elvileg az a 10w40 és a 10w30 között van kb. félúton hideg oldalon, meleg oldalon pedig ugyanolyan jó, mint a 10w40, az jó kompromisszumnak tűnik a felhasználási szokásaimhoz az SV650-be. 
-
Sziasztok!
B-s jogsival vezetek kb 3 éve egy 50-es robogót. 172 cm vagyok és 70 kg. Elkezdtem csinálni az A2-es jogsit, és kezdőmotort keresek. Olvastam, hogy érdemes végiglépdelni a szamárlétrát (50, 125, 250 ccm stb), de nincs pénzem 1-2 évente motort váltogatni. A robogóm automata (Tauris Samba 50), váltós motorral még nem nagyon mentem. Tervben van rokontól kölcsön egy 50-es Simson, hogy gyakoroljam a váltást, ilyesmiket.
Jelenleg a kreszt tanulom kb 1 hónap múlva lesz kresz vizsga, addig akár gyakorolhatok a Simóval...
Először kisebb motorokon gondolkoztam, de már kezd véglegesedni a választott motorok listája.
Suzuki GS500E vagy GS500F (utóbbi jobban tetszik külsőre), használtan 6-800 ezerért vannak, van is 3 db F-es kb 120 km-re tőlünk Debrecenben. Sok jót olvastam a GS500 szériáról, látom a topik összefoglalóban, hogy több tagnak is van. A GS500F a légterelő plexi, meg a sportmotorossága miatt tetszik jobban.Kinek milyen tapasztalata van a GS500 szériáról, kérem aki tud írjon pár soros véleményt. Melyiket válasszam, az E vagy F variánst(naked vs sport-túra)?
Városban járkáláshoz kéne, meg néha rövidebb 100 km alatti túrákra.
Előre is köszönöm a segítséget.
Széles utat és gumifákat mindenkinek

-
HSM
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
Azért ezzel vigyázz, a 10w60 hidegoldali viszkozitása is sűrűbb lesz (durván sokkal, 156 vs 89, 40 fokon
), mint egy 10w30 vagy 10w40 olajnak, nézz utána ha gondolod pl. Motul 7100 adatlapok, ott vannak a 40 és 100 fokon mért sűrűségek minden olajukhoz.Én ezért raktam az enyémbe próbaképp 10w30-at, mert 30 fokig engedi a kézikönyv, és hidegben jobb is volt, hiába 10-es hidegoldalon az is papíron mégis van különbség (lásd adatlap). Én valószínűleg az 5w40-nél fogok kikötni, az hidegen picit jobb a 10w40-nél és meleg oldalon ugyanolyan jó, és a 40-essel remekül bírta a legdurvább kánikulát is városban, ha volt egy minimális haladás máshol meg teljesen sima ügy volt.
Az SV650-n a méretes levegős olajhűtő miatt kritikus a téma, néha túl jól működik... A VFR800-on is van, ahogy néztem, ott érdekesek lehetnek ezek a megfontolások, viszont az 1200-ason nem láttam, ott a csak kontrolláltabb vízhűtést véltem felfedezni.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
-Mosquito-
üzenetére
És attól hogy ők azt teszik az még nem jelenti azt hogy az is kell bele.

Runner: Ahogy gondolod, nekem 35k km-óta nincs bajom a gyári ajánlott olajjal. Én maradok ennél ez biztos.

Musquito: Amikor megvettem is 10w-40 volt benne. 5100-as. Mert a márkaszervíz szerint ez kell bele, és a V motorok szebben járnak félásványival. No komment.
Nah ezért...
És nem azért mert az 5100 10w40 harmad árban van a 10w30 7100-hoz képest... 
-
demars
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Azért az sem mindegy, hogy hol helyezték forgalomba, milyen éghajlaton hajtják.
Ahol egész évben meleg és jó idő van, ott nyilván jól jön a w60 nyújtotta plusz. -
Doki16
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Ez is VTEC én úgy tudom. Ugyanúgy megugrik 6000 felett, akkor vált a szelepvezérlés.
(#99623) nTom: Köszi, ide is bekérdezek

(#99627) Mosquito34: Mondjuk igazad van teljesen magától értetődik a dolog
Bár van egy olyan sanda gyanúm, hogy nem igazán árulják el amit használnak. -
zgospel
őstag
válasz
Doki16
üzenetére
"Uhh az a piros szilikonpánt ahogy harmonizál a kocsi külső színével tuti legalább 10+ lóerő"
az is azért van szilikonból mert weight reduction bro!
-
runner 125
nagyúr
válasz
Doki16
üzenetére
Jah akkor már az is 10W30-at ír elő. Mondjuk ez annyira érdekes dolog, h kopp ugyanaz blokk van benne, mint az elődben csak VTEC nélkül és máris más az olaj melegoldali viszkozitása...
VFR club-on én pl (ezt Ferdzso neked is mondom), kaptam egy tippet, miszerint az enyémbe a nagy ccm miatt és az egyre forróbb nyári melegek (főleg városi araszolás) tegyek inkább 10W-60-as Motul 7100-at. Mert h a melegoldali tényezője sokkal jobb, kevésbé hígul el, mint a 10W-30..
Lehet tényleg én gondolom már túl., de simán bele tudom látni a piaci okokat és a fogyasztói társadalmi elmélet minél előbb érvényesített hatását, persze nem vagyok egy nagy motorolaj guru.
Szóval, kellett egy új olaj a Honda-nak, amit kifejleszttettek, ez nyilván költség volt. És most egy gyengébb melegoldali viszkozitással bíró olajat több pénzért eladnak az új motorokhoz..
Fene tudja, nem vagyok gépészmérnök és tényleg nem látok nagyon bele az olaj témába, csak hangosan elmélkedek és gondolkodok.
Lényeg a lényeg, h én lehet a 800-asba is ugyanúgy a 10W-40-et tenném, és az én 1.2-esembe pedig kipróbálom a 10W-60 7100-ast.
-
Doki16
addikt
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Olaszból van. Igen megvan hozzá a gyári manual. De szedtem le a netről angolt, mert olaszul nem tudok

(#99621) Ferdzsoo: Nem az ár dönt. Pár ezer forinton nem múlik a megfelelő olaj használata.
-
Doki16
addikt
válasz
-Mosquito-
üzenetére
(#99614) runner 125:
Nincsen ennek már szervizkönyve. Ehhez is már ilyen digitális hülyeség van csak.
Ez van írva a kezelésibe:
Honda 4-stroke motorcycle oil
API Service Classification SG or higher,
excluding oils marked as “Energy Conserving”
or “Resource Conserving,”
SAE 10W-30, JASO T 903 standard MASoha nem voltam képbe az olajokkal. Tehát akkor egy sima 10w30 is jó lehet hozzá?
(#99615) tboldi: Uhh az a piros szilikonpánt ahogy harmonizál a kocsi külső színével tuti legalább 10+ lóerő
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
tboldi
nagyúr
válasz
Doki16
üzenetére
Ha már boyracerség, szereztem egy nagyon ritka gyári könyöklőt.

De hogy ON is legyek: Tőlem is egy szavazat a Motul 7100-ra, de gyakorlatilag bármi megfelelhet, ami teljesíti a Honda által előírt követelményeket (ld. kézikönyv).
(#99616) runner 125: A hiba az Ön készülékében van, ez egy sima PH-ra feltöltött kép.

-
Doki16
addikt
Milyen olajat ajánlanátok egy 2017-es Honda VFR 800X-be? Jelenleg 16k km van benne.
Szerk.: Bojrécerek válasza nem érdekel
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
zgospel
őstag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Nekem is volt ilyen, a kormánycsapágyon húztak akkor, utána elmúlt.
-
Pocee
senior tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
kormánycsapágyra tippelnék,de ilyen szinten nem is nagyon hajtanám,ha csak nem akarsz egy rohadt nagyot esni...nem tudod megemelni a motort és a viláák alsó részét megrángatni,hogy kotyog e a kormánycsapágy? de ha megy szervízbe tök mindegy,majd ott megcsinálják...bár otthon is meg lehetne húzni,ha van huzalmad barkácsolni és nincs széttörve.
-
tboldi
nagyúr
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Én úgy képzelem, hogy igen, ez a kormánycsapágy lesz.
-
demars
addikt
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Valószínű kormánycsapágy probléma.

-
CyberPunk666
senior tag
Mi lehet a hiba? (ofc elviszem szerelőhöz, de hátha ennyiből is tudtok segíteni, hogy mire számítsak)
Ha mondjuk fékezésnél a kormányra támaszkodom, mintha megmozdulnia a kormány előre egy picit. Kanyarban is érezni kicsit, mintha a kormány nem lenne teljesen a helyén és mozogna. Nem maguk a csonkok, hanem középen az egész, a villanyaknál.
Nem ilyen könnyen lötyögő, de erő hatására, mintha két pozíció között ugrálna.
Néha úgy is sikerül előhozni, ha állva, az első féket behúzva rátolok kézzel a kormányra, de csak egyszer, átkattan és utána ott marad. Menet közben visszajön és utána megint meg tudom ezt csinálni állva.Mik okozhatnak ilyet? Bizonytalan is kanyarban tőle a motor.
Ez lehet kormánycsapágy probléma? Mert azt tudom, hogy típushiba ennél a gépnél.
-
imibogyo
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
404 hibát kapok mindegyik képre

-
etnies
senior tag
"A sáv infót imádom benne a legjobban, amikor ismeretlen helyen a 6 sávból már messziről mutatja, melyik az az 1,2 sáv, amelyikbe be kell sorolni."
Ezt tudja a Sygic és a Google maps is.
Igen, a Sygic gyengéje a sok pontos tervezés, jelen ismeretem szerint csak számítógépen lehet megcsinálni, majd feltölteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Magyar menüs Saeco Picobaristo OTC tejtartállyal
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo V15 G4 IRU laptop, 15.6", FHD, IPS, lntel Core i5-13420H, 2x8GB, 1TB SSD
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- NVME, M2 NGFF, 2,5" SATA SSD-k vegyes OEM márkák és prémium típusok, sok újszerű. 256GB-1TB
- LG UltraGear 24GS60F-B IPS Monitor! 1920x1080 / 180Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Sajnos menni nem tudtam vele, így nem tudom, menet közben ez zavarna-e, de elsőre fura volt.

Nem kér többet enni a kicsit magasabb fordulattól, cserébe sokkal fürgébb, simább, és kevesebbet kell váltogatni.

Most a 7100-al elégedett vagyok, mikor frissen betöltöm is jó, és 6000km múlva sem érzem gyengébbnek, mint az újat. Szval, nekem 5100 soha többet, pedig nem vagyok a pénzem ellensége...

Aztán beigazolódott, hogy túl szorgalmas ilyenkor a levegős olajhűtő. Az SV-be ezért érdemes odafigyelni amúgy az olajválasztásra. Én hidegben (amíg ilyen 5-15 fok van) egy részét le is szoktam kis kartonlappal takarni, meghálálja. Viszont nagyon híg se lehet az olaj, mert dugós városban meg nem túl hatékony az olajhűtő, nem kap levegőt, akkor meg jó meleg lesz az olaj.
), mint egy 10w30 vagy 10w40 olajnak, nézz utána ha gondolod pl. Motul 7100 adatlapok, ott vannak a 40 és 100 fokon mért sűrűségek minden olajukhoz.