Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- weiss: Autó költségek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
Egy cirka 10 éves hjc lt12re akarok új plexit venni, létezik, hogy ilyen 10e környéke?
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Geresics
üzenetére
Azt is hozzátehetjük, hogy hiába a reflektor meg a kamera, ha nincs ez a lánc ezt biza elvitték volna 3 percen belül. Fel volt mérve ez a terep, egyáltalán nem lepődtek meg hogy felkapcsolódott a lámpa és látták a kamerát is. Illetve ott volt a kezükbe az erővágó. Jah hogy a lánc márkáját nem nézték meg aha..
Szerintem ez kimeríti a felkészültség fogalmát.
Szerintem sem amatőrök, nem tűntek pánikolósoknak, majd keresnek egy másikat. Ennyi... -
Horvi
őstag
válasz
z123456789
üzenetére
Inkább én sajnálom, hogy nem motorozhatsz

De lehet simán bevállalom a cuccot így látatlanba is aztán majd kiderül milyen.
-
Horvi
őstag
válasz
z123456789
üzenetére
Azért ez elég gyászos ami azt illeti
Csak eljön egyszer az idő a motorozásra 
-
-
Horvi
őstag
válasz
z123456789
üzenetére
Tényleg ki tudtad próbálni a kormánygátlót? Ha igen milyen eredménnyel?
-
Geresics
addikt
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
A videóból nekem 2 dolog jön le:
- a tulaj mindent elkövetett, hogy megvédje a motorját: kamera (viszonylag használható lett a felvétel), mozgásérzékelős reflektor (így legalább világít az elkövetőnek), és egy nagyon durva lánc
- a rablók amatőrök: nem mérték fel a terepet előre, nem takarták el rendesen a pofájukat, nem léptek el azonnal, amikor meglátták a láncot, vagy amikor elsőre nem sikerült átvágniuk, stb.
Mondom ezt úgy, hogy hülye vagyok a biztonságtechnikához!
A lánc meg hiába drága, olcsóbb, mint egy új motor, és örökös! Viszont, ha elhagyod a kulcsot, akkor melós leszedni!

-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Geresics
üzenetére
Ígyvan pontosan.
Egy biztos. Ha ráversz valami ilyesmit. Almax Chain
Persze flexel ezt is elviszik, de ahoz azért nagyon keménynek kell lenned hogy nekiállj flexelni egy láncot az utcán...
Ennyit szánnak rá. Aztán otthagyják...
És hidd el másnap nem fognak érte visszajönni flexel. Majd keresnek olyan láncot amit át tudnak vágni az erőfogóval. Ergó probléma megoldva.
Igaz 70k egy ilyen lánc. De valamit valamiért... -
Geresics
addikt
válasz
z123456789
üzenetére
Oh, sorry! A sok szerkesztésnek áldozatául esett a lényeg: hívd fel a helyi riasztós céget, ők majd megmondják, hogy hogy tudod védeni a területet jól! Általában megnézik a helyet, és megmondja, hogy milyen lehetőségeid vannak, valamit tájékoztat a jogi lehetőségekről is (pl. úgy tudom Magyarországon kamerát nem rakhatsz akárhova, vagy csak nagyon idióta megkötésekkel - pl. a rögzítőhöz nem férhetsz hozzá, stb.).
Beszélj egy szakemberrel, és ne a magamfajta fórumhuszároknak higgy, akik csak okoskodnak!
Egy felmérés, ajánlatadás mindenhol ingyen van szerintem, legfeljebb elpazarolsz fél órát az életedből...
-
Geresics
addikt
válasz
z123456789
üzenetére
Ne a netet túrd, mert oda bárki bármi baromságot írhat minden következmény nélkül.
Ezt a felvételt pl. érdemes végighallgatni. Emberünk a saját okosságát felvette, és saját maga töltötte fel...(#100876) Ferdzsoo
...pont, mint a vinnyogós lakattal? Vagy a levegőben lógó lánccal?Senkinek ne legyen tévképe: amit el akarnak vinni, azt el is visznek! Ezt legfeljebb megnehezíteni, lassítani lehet, de még fontosabb (szerintem) az elrettentés.
Pécsett pl. a két legismertebb biztonságtechnikai cég a Multi Alarm (fenti videó), meg az LDSZ. Korábbi munkahelyem az LDSZ-nél volt, és akkor mentünk át a Multihoz, amikor hétfő reggel mentünk dolgozni, és a szomszédok elég morcosan fogadtak, hogy szombat óta vinnyog a riasztó. LDSZ távfelügyelet meg még csak nem is telefonált, pláne nem vonult ki (mindkettőre volt szerződés)... -
z123456789
addikt
-
Geresics
addikt
válasz
z123456789
üzenetére
Védd a tárolót, fordulj egy riasztós céghez! A kamera nem ér önmagában sokat, legfeljebb utólag megnézheted, hogy egy fekete ruhás ember sálban és kapucniban elvitte a motorod... Kell egy jó riasztó, és távfelügyeletre kell kötni!

-
z123456789
addikt
válasz
-Mike-
üzenetére
Jó, persze, így is meg lehet közelíteni, de tudjuk, hogy vannak akiknek fogalmuk sincs arról, hogy ez még az 1 misit sem éri el, és simán azt hiszi, hogy nagy biznisz ellopni. Aztán már viszi is, ha kiszemelte.

(#100855) mm89
Ja? Értem, ok.
(#100856) Horvi

Ahogy mondtam én helyén kezelem az értékét a motornak, de mások nem biztos.
(#100859) veze
"Létezik ilyen kütyü emberi áron? Ami kb 20-30 méterig jelet tud adni a vevőnek, és az jelez?"
...és vasbeton födémen keresztül is tudja a jelzést?
Csak mert térerő nincs a garázsban. De amúgy ilyen jeltovábbítós kamerán én is gondolkoztam már, vagy hasonlón. Utána kell járnom, hogy megoldható-e.(#100860) yodamastah
Nyers, de valami ilyesmire gondoltam én is első körben.
(#100862) Teasüti
Okos.
Lehet, hogy ez a láncos dolog lesz tovább víve (ezt jól írtam?
).(#100863) Polemius
Egy korábbi tulajdonos erőltette a kamera rendszert, de sok az albérlő a társasházban, és nem nagyon volt igény arra sem. -
Teasüti
nagyúr
válasz
etnies
üzenetére
Nem a motorozás lesz a középpontban, sőt lehet a pokolba fogom kívánni a motort már az elején.

Inkább, hogy lehetőségem lesz eljutni olyan helyekre, ahol még sosem jártam. Úgy igazából még sehol sem jártam. Körbe szeretnék nézni a híresebb városokban, meg jókat enni, meg kikapcsolódni amikor nem motoron ülök.
Jut eszembe, ideje elkezdenem marokra gyúrni. Sajnos 3-4 óra után elkezd bedurranni az alkarom a kuplungolástól (új a bovden, ez van).
-
Teasüti
nagyúr
válasz
etnies
üzenetére
E szerint az oldal szerint korlátozott a forgalom egyes területeken, "alacsony kibocsátású zónákban". Pl Párizsban már a körgyűrűre se mehetek fel ilyen matrica nélkül.
Nem tudom már hol találkoztam először ezekkel, szerintem vmilyen utazási iroda magazinjában.
Áhh, meg is van az egyik link. -
Teasüti
nagyúr
Estét!
Mit tudtok a károsanyag-kibocsátási matricákról Franciaországban és Németországban? Kell, nem kell? A francia Crit'Air matricát könnyű elintézni, elég megrendelni online. Viszont a németről nem igen találok infót, hogy kell-e és hogy lehet beszerezni. Tudnátok ebben segíteni?
Tudjátok-e esetleg, hogy a többi nyugati országban kell-e vmilyen matrica, engedély, igazolás, stb?
Köszönöm! -
Zin
őstag
Üdv!
Vásárláskor van vagyonosodási illeték egy motornál? -
Polemius
senior tag
válasz
z123456789
üzenetére
A zárt tárolóra/-ba nem lehet riasztót szerelni?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
z123456789
üzenetére
Lánc a vázon átbújtatva. Nem a keréken, mert azt ki lehet szerelni és akkor a motor helyén max találsz egy hátsó kereket. Lánc ne érjen le a földre, vagyis ne legyen olyan támadható pozíció, amikor le tudják támasztani az erővágót. (Kézi erővel senki nem fogja tudni elvágni, hacsak nem Fekete Laci akarja ellopni a vasat. De akkor már mindegy, ő elharapja a láncot.)
A flex ellen meg max az segít, ha hozzá se fér a lánchoz. Lehet úgy szívatni magadat, hogy egy anchor-t raksz a falra, a motor magasságában és olyan rövid láncot használsz, ami éppen csak elér a motorig, ha közvetlenül a fal mellé parkolsz. Ekkor te magad fél kézzel fogod tudni bekattintani a lakatot, ami a levegőben lóg (de nem annyira feszesen, hogy dolgozni lehessen a láncon).
Nos mivel ez a motor mögött van, ami a fal mellé van lerakva és a lánc át van bújtatva a vázon... Senki nem viszi el és senki nem vágja le onnan 10 perc alatt, ha csak fél kézzel fér hozzá vmi szerencsétlen pózban.
-
yodamastah
őstag
válasz
z123456789
üzenetére
16mm edzett acél lánc (nemolcsó), vázon vagy hátsó keréken keresztül rögzítve valamihez ami masszívabb mint a lánc. A lánc sehol ne lógjon a földre. Egy ilyet erővágóval nem könnyű szétvágni. Flex ezt is viszi...
-
veze
őstag
válasz
z123456789
üzenetére
Valami olyan kéne, ami. ha megmozgatják ( ahhoz ugyis idő kell hogy kivigyék a tárolóból az utcáig) csöndben maradna ugyan de nálad a lakásban csipogna jelezne..
és mindjárt béézbóól ütővel mehetnél lefelé megnézni. miii vaaan
Persze ha nem tartózkodik otthon senki, akkor hiába csipog a lakásban.. de egy eséllyel így is kevesebb lenne.
Létezik ilyen kütyü emberi áron? Ami kb 20-30 méterig jelet tud adni a vevőnek, és az jelez? -
Horvi
őstag
-
mm89
őstag
Igazad van, ez tényleg komplett! Akkor viszont nem is rossz áron van.
Ez a fajta jobban tetszik nekem mint a teleszkópos, talán könnyebb szervizelni, mintha szét lehetne szedni. olajcsere meg ilyesmi ügyben.
Bár a teleszkópos meg pont az egyszerűsége miatt jobb...(#100852) Horvi
Mióta hirdetem kb 2 érdeklődő volt, abból egy csak azért jött el menézni mert szegedi és rá akart ülni egy z-re, hogy tudja milyen méretű...
csere ügyben beszélgettem már több supermotóssal, az egyik megmondta hogy sok a km az enyémben, így nem érdekli. (60e van benne, 10 éves)(#100853) z123456789
a Dodor féle technikával próbáld ki. ha azt nem bírja akkor szedheted is le. Ha bírja akkor meg csavarjad neki 180-nal és mondd el hogy javult e
(#100854) -Mike-
https://prohardver.hu/tema/degecen_szulettem/hsz_4-4.html
Ismét aktuális
-
-Mike-
addikt
válasz
z123456789
üzenetére
Z750-ed van, ne szórakozz már, hogy attól tartasz, hogy ellopják.

-
z123456789
addikt
Na akkor megnyugodtam.

Valahogyan kipróbálom azért ha tudom.MÁS!
Társasház teremgarázsában, rácsos, külön zárható tárolóban elhelyezett motort ti hogyan kötnétek ki, hogy gondot okozzon ha valaki erővágóval jön érte? Nem veszélyes környék, de sosem lehet tudni, ki kommandózik be a késleltetett záródású garázskapun, vagy a pizzafutár pizzafutár-e...Ötleteket szívesen fogadnék.
Tudom, amit el akarnak lopni, azt el fogják lopni, de hátha megnehezítem a dolgukat legalább.

-
ath
senior tag
a neve félrevezető ezzel a leírással együtt:
-3 fully adjustable circuits; Adjustable damping control that allows 20 adjustment clicks while riding; Full adjustability of the amount of degrees of damping you want from centerline.ha nem lenne a motoron egyáltalán, vennék ilyet.
-
mm89
őstag
válasz
z123456789
üzenetére
Haver gsxr600 án kipróbáltam. Mondtam is neki hogy ezt dobhatja is ki vagy keressen felújító mestert.
Simán átvertem egyik oldalról a másikra.
Szerk.
Igen azt is ki kéne szednie. -
canniball
nagyúr
válasz
Eastman
üzenetére
Van, lsd. összefoglaló.
-
z123456789
addikt
válasz
-Mike-
üzenetére

OK.
Viccen kívül, ha van valami módja a baszkodáson kívül, én kipróbálom nektek. Ha mondjuk kerékről visszaeresztem elfordított kormánnyal?
(#100831) Horvi
Azt hallottam évente.
Ez igaz lehet?(#100832) mm89
Dodesz is ezt mondta a videóban. Ez a teszt tényleg érhet valamit?(#100833) ath
Megnézem nálam lehetne-e.
-
ath
senior tag
válasz
z123456789
üzenetére
motortípus kérdése, hogy hol tudod felfogatni. van olyan, aminél csak így, kormány felett, van olyan, ahol alul és felül is fel lehet fogatni. a fenti felfogatásnak előnye, hogy bármikor könnyedén tudsz rajta állítani, míg egy lentinél macerásabb a hozzáférés.
-
mm89
őstag
válasz
z123456789
üzenetére
Tesztelni tudod helyben is.
Elfordítod egyik oldalra a kormányt koppig, ülsz a motoron. Megfogod a kormányt és megpróbálod hirtelen gyorsan átb@szni a másik oldalra. Ha sikerült és koppant az ütköző akkor sz@rt sem ér
Ha volt ellenállasa akkor már jobb mint a semmi.
Egyébként ez z750 ha jól időm. 180felett szokott nekem szitálni az eleje picit, főleg előzéskor. Próbáld ki.Horvi
Nem éri meg "karbantartani" 8-10e ft egy új teleszkóp bele. A többi cucc marad a motoron. Évente kicseréled még akkor is olcsóbb mint egy márkás.
A
De a konzolokba tudsz rakni márkás telót is ha akarsz. -
Horvi
őstag
válasz
z123456789
üzenetére
Mondjuk azért arra kíváncsi lennék, hogy meddig tartja meg a teljes állíthatósági tartományát meg mennyi időnként kell karban tartani. Olajcsere, szimeringcsere meg ilyesmik.
(#100830) -Mike- Ha kölcsönadod hozzá a mocid akkor odabaszhatunk neki próba gyanánt
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-Mike-
addikt
válasz
z123456789
üzenetére
Irány valami keresztbe bordázott, huplis út. Én kipróbálnám. Lehet nem is jó.

-
z123456789
addikt
Köszi.
Dz ezt nagyon fel sem tudnám máshogy fogatni, szerintem. De mindegy is, fent van, tetszik is, remélem tényleg hasznos. De ne kelljen megtudnom.
(#100827) Horvi
Ja, nehogy!
Egyébként ahogy állítottam a fokozatokat, amíg a kezemben volt, érezni lehetett nagyon a különbséget. Jó nagy skálán mozog az intenzitása. Közepesre belőttem. -
Eastman
addikt
Sziasztok!
Van tippetek kifejezetten bukósisak teszt oldalra, fórumra? Uvex Police 99 érdekelne...
Üdv:
Eastman
-
Horvi
őstag
válasz
z123456789
üzenetére
Mondhatnám, hogy légyszi referálj hogyan működik a cucc de inkább ne legyen olyan eset amikor szükség van rá

-
ath
senior tag
válasz
z123456789
üzenetére
az akkor kellene, ha alul fogatnád fel [link]
-
etnies
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
Nekem pont ellenkező a véleményen, csak idomosat vennék

-
runner 125
nagyúr
válasz
Mikeee89
üzenetére
Mellé nem nyúlsz vele, egyszerű, megbízható technika.
Mindenképpen a naked verziót venném GS500-ból és mondom ezt úgy, h magamnak én kizárólag idomos gépet veszek utcára, de egyszerűen a GS500-ból az idomos verzió olyan mintha a naked-del belejártak volna egy fürdőkádba, majd a felesleget leflexelték... olyan esetlenül áll rajta az az idom.

-
Hello! Korábban a Suzuki GS500-assal kapcsolatban feltettem ezt a kérdést.
Nem kaptam választ, tudna valaki segíteni? Köszi.
-
Grillo
őstag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Dilatációs hézag. Mondjuk van is előtte 30as tábla.
-
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Minden hídon ottvannak ezek a fémbetétek. A hőtágulás miatt iktatnak ilyeneket a híd közepébe.
Ha hídon mész, számíts rájuk. -
CyberPunk666
senior tag
Tegnap mentem át a margit-hídon, nincs semmi forgalom, mondom akkor húzok egy kövéret.

a híd közepén, a kanyarnál, van két fém csík keresztbe, hát meg is csúszott az eleje rajta, aztán a hátulja is, mind a kettőn
Az emberek csak annyit láttak, hogy 100+ tempóval szitál a motor eleje, hátulja.
Mondjuk nem volt benne egy percig sem, hogy nem fogom meg, de azért kicsit meglepett
-
CyberPunk666
senior tag
Nincs itt köztetek véletlenül egy thyssenes mérnök?
Az egyik ott dolgozó ismerősöm mondta, hogy az egyik kollégája jár kakucsra motorozni.
Hátha van ennyire kicsi a világ
-
vendingo
veterán
Szlovéniában mennyire szólnak a hangos kipufogóért? Sajna valamiért kilazult, szétrázkódott a db killer, elkezdett lötyögni, és olyan hangja lett a gépnek mintha egy marék csapágygolyó lett volna a killerbe. Kibányásztam, mert szerszám persze nincs. Otthon majd fixre hegesztetem.
-
Ferdzsoo
addikt
Mostmár ki merem jelenteni: Elmúlt a hápogás és a telóolaj sem folyik már, én nem értem mi történt, de most 3 napja csont szátaz a villaszár. És mentem majd 600km-ert.
Ez miez?
-
etnies
senior tag
válasz
zgospel
üzenetére
Oké, pontosan nem tudtam mi alapján konvertál. Nekem volt egy 10.000-es megtekintésű videóm, maradt mp4.
Az errőforrásokkal nem tudom hogyan gazdálkodnak, bekódoltam egy vp9-et a standard Youtube formátumra (4:2:0, stb), felnyomtam, erre átkódolta mp4-be. Azt, amit csak copy-paste-i kellett volna.
(#100801) HSM Pont ezért írtam. Ha magadnak videózol, akkor legyen minél több fps.
Hétfőn megyek villaolaj és szimmering cserére, dokumentálom, ha tudom. Kíváncsi leszek, VTR250-ben újszerű olaj volt 4 éves korában, ez most 3 éves, fele annyi futásteljesítménnyel.
-
HSM
félisten
válasz
zgospel
üzenetére
Szerintem ez azért volt, mert ezzel az 5-6MB/s-es konstans sebességgel sok gyengébb class10 kártya már nem bírt el, főleg akkoriban, nekem 2010 óta megvan a gép.
Pl. a 8GB-os Kingston-om szintetikus tesztekkel mérve is megbízhatóbban hozta a 10MB/s szekvenciális írási tempó környékét, nem emlékszem már pontosan mennyivel, de jól láthatóan lassabb volt írásban a papíron szintén class10 sebességű UHS-I kártyám, amivel a baj volt. Olvasásban az UHS-I kártyám kb. dupla tempót hozott, de a hajamra kenhettem. A Sandisk Extreme meg vígan 30MB/s felett ír folyamatosan, szval az nem meglepő, hogy jó azóta is.
-
zgospel
őstag
-
zgospel
őstag
válasz
etnies
üzenetére
Nem kell milliós forgalom a vp9hez. A YouTube algoritmus feltöltés után megpróbálja megjósolni hogy mennyire lesz népszerű az adott feltöltés. Vannak videóim amik 300 megtekintés után megkapták a vp9et, vannak amik 3-5 ezer után sem mert a feltöltés utáni napokban senki nem nézte, csak később “felkapott” lett valamiért.
Így spórolnak az erőforrásokon. Rendszeres 1-2 ezres nézettség már elég ahhoz hogy mindig megkapd a jobb kodeket, vagy az első 1-2 órában legyen rajta többszázas aktivitás. -
HSM
félisten
válasz
Laraxior
üzenetére
Én is saját káromon tanultam meg, mikor a szép új csilli-villi UHS-I kártyámmal meg-megakadt a videózás a kamerámon.

(#100797) etnies: Viszont nem YT-ra azért ezerszer szebb/jobb a 60FPS, azért egy onboard felvételnél sokszor akad gyors mozgás, amit nem biztos, hogy a 30FPS videó szépen le tud követni.
Mondjuk tény, a 30 is a legtöbbször azért nézhető.
Öcsém nekem ezért szokta az eredeti file-t megosztani, mikor merre járt, mert YT-ról feliratkozók hiányában kb. nézhetetlen minőségű lenne az amúgy tűéles gyönyörű videó.(#100798) zgospel: Nem sértődtem meg.
Tény, nem számoltam utána, pontosan mi mennyi, nem sűrűn videózom.
Bepótoltam, és teljesen igazad van, papíron bírnia kéne vígan, ami épp akadt itthon SJcam felvétel 1080P60 olyan 4,5MB/s, a telefonomal lőtt tűéles 4K30 pedig 6,5MB/s.
Érdekes amúgy, a Canon 550D-m, amiben kudarcot vallott az UHS-I class10-em, az is csak 5-6MB/s-el vesz fel (1080P30), mégis többször kifutott a bufferből, tehát nem bírta a kártya. Pedig rendes boltos, márkás kártya volt. A korábbi sima 8GB-os Kingston class10-el is jó volt, és a mostani Sandisk Extreme microSD-vel sem fordult ilyen elő azóta sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- iPhone topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Vicces képek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 100% Akkumulátor
- Wacom Cintiq DTK-2260 digitális rajztábla
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074
- ÚJÉVI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3521
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Szerintem ez kimeríti a felkészültség fogalmát.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)