Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Formaster
üzenetére
Naked-ekre többnyire a kényelmes üléspozíció jellemző, elvégre ez volna a sztenderd városi kategória. Egyenes hát és tompább csípő és térd szögek. Haver ER6-osa pl egy fotel nekem a 185 centimhez. Speed Triple is csak 1°-os eltérést mutat az én magasságomra. Hasonlóan kényelmes lehet, ha jó az ülése.
A menetszéltől meg nem kell tartani, a ruha felfogja. Télen a hideg, az viszont necces. Én max 15 percet vagyok hajlandó motorozni 10 fok alatt, utána elkezd gyorsan zuhanni a komfortérzetem. Ennyi idő alatt érek be dolgozni, pont elég is belőle. -
Formaster
addikt
válasz
etnies
üzenetére
Köszi az infokat. Mennyire megterhelő az izületenek a naked stílus? Nagyon tetszik a mozgékonyságuk és a csupaszságuk, de ettől kissé első perctől tartok. Fizikai munkát végzek, ami amugy is megterheli az izületeimet, keményebb időszakok után már ennyi idősen is érzem, nem akarok erre rátenni egy lapáttal. Titkon bízok benne, hogy a ruha kivédi ezeket a tényezőket.
-
etnies
senior tag
válasz
Formaster
üzenetére
Mivel nem akarsz nagy távokat megtenni, elvileg bármilyen motor jó neked, akár naked is lehet. A magasságod okozhat hátrányt, de úgysem túraendurót szeretnél venni, tehát mindegy.
A felsoroltak közül bármelyik motort megteszi, hallgass a szívedre. Ha nem tudsz választani, akkor menj be a kereskedésekbe és kérj tesztmotort.A Triumph mint márka megbízható, a motorjaik rendben vannak.
-
HSM
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
Szívesen. Remélem hasznára válik.

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Motoros közhelygyűjtemény: [link]

-
Formaster
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Igen, pont ebben a színben nézegettem. (majdnem)
A verseny nálunk tabu, felfoghatatlan bírságok vannak, a börtönbüntetéstől megkezdve a motor elkobozásáig, álcahálós útszéli radakonon keresztül. A vezetési stílusom autóban is ilyen, nem véletlen 500K + km és semmilyen eseményem nem volt eddig, itt nyilván még ettől is óvatosabb leszek, családos ember vagyok, nem akarok senkit árván hagyni.(#100988) tboldi: Folyamatosan belekavarodok
Azért a 118 lovas Street Triple R sem pite 
-
runner 125
nagyúr
válasz
Formaster
üzenetére
Simán ráülhetsz.
Közhely duma, de a motorozás fejben dől el és alapszabály h mindig úgy motorozz, mintha mindenki rád vadászna. Minden környezeti körülményt folyamatosan figyelni kell, mások fejével gondolkodni, keresztező utakra érkező járművezetők tekintetét figyelni, h észrevett-e. Nem szabad felülni versenyre hívó más motorosnak, autósnak, stb.
Amúgy én is a Triumph-ra szavazok, és nem csak a tesztek megnyerése miatt. Nem vagyok egy nagy naked fan, de az egy gyönyörű, stílusos gép és amellett egyedi, ritka.

HSM, kösz, átadom neki.
-
Teasüti
nagyúr
Estét!
Próbált már vki hidraulikus kuplung átalakító készletet? Ebay-en vannak olcsón, azokra lennék kíváncsi.
Nem pont Magurát, mert az piszok drága.
-
Formaster
addikt
válasz
etnies
üzenetére
És általánosságban mennyire megbízható márka? A magasságom 175 centi, súly 95 kg, de egy kis kondi elférne, hamarosan hozzá is kezdek, bár napi szinten fizikai munkát végzek, annyira puhos nem vagyok.
31 leszek lassan, hogy mire használnám az relatív. Némi városi és városközi közlekedésre, a pályázás is szempont, viszont a sebességhatárok relatív betartása mellett, mert nálunk rohadt szigorú a szabályozás, egy gyorshajtás felér egy tarkónlövéssel. Az igazi cél a hegyekben motorozni, körbejárni az országot, de mégsem túra motort akarok elsőre, hanem egy viszonylag kényelmes Naked Bike-ra gondoltam.(#100985) tboldi: de igen, Speed Triple R
A Ducati is csábító, tetszik nagyon, de pont a napokban láttam egy ilyesztő adatot, pl vezérműszíj csere 20k km-enként kb 1500-2000 euró nyugaton. Gondolom a nem szíjasok tovább bírják, cserébe azokon még nehezebb lehet a csere.(#100986) zgospel: Mindenképp végig fogom próbálni a palettát amint megkapom a jogsit, de az is érdekelne mik jöhetnek még szóba, illetve ki mit ajánl, érvek-ellenérvek, tapasztalatok. Az ár is szempont, de hellyel közzel azonos ársíkban mozognak +/- 1000euro kb.
-
Formaster
addikt
Sziasztok!
Új vagyok a topikban és a motorozásban is az leszek, illetve visszatérő, de 14-5 éve nem motorozok.
A terv, hogy a télen felöltözök, alaposan megfontolom milyen motor legyen és ráülök. Szalon motorban gondolkodom, esetleg keveset futottban, de mivel nyugaton élek és komoly szervizköltségek vannak, ezért szeretném az elejétől én bejáratni és tudni, hogy nem valami cseremotoron ülök, amit bejáratás nélkül kentek hidegen melegen.
Amik szóba jöttek eddig az a Yamaha MT-07/09 és a Triumph Speed Triple R, de várok egyéb hozzászólásokat, hogy kategórián belül mit érdemes és mit nem. A Triumphtól kicsit tartok, mint minden angol guruló dologtól, de hihetetlen minőségi érzést kelt minden egyes eleme, a bőr, a tartozékok is, minden.
A Yamahából az MT 07 lenne a kezdésre alkalmasabb, viszont az MT 09 iszonyú jól fest és a speedshift váltó is tetszik, hogy gyárilag rajta van, viszont ennek is és a Triumphnak is tartok a 120 lóerejétől. A Triumph szalonban azt mondták ne tartsak, tökéletes kezdő motor, hát én megkérdőjelezem, amiken eddig ültem a 10 lóerőt is alig érték el, nem hogy a 100-at. Persze van lehetőség lekorlátozni a teljesítményt, sokszor már a motor is tudja, vagy kérhető a szalonban 35kW -ra korlátozott szofver, de annak olyan kiherélt feelingje van, igaz bármikor visszaállítható, de ezekért sem kevés pénzt kérnek. Szóval várom a véleményeteket!

-
HSM
félisten
válasz
Laca1212
üzenetére
A dealer módhoz ez kell [link].
Nyilván ez csak olyanoknak, akik értik is, mi történik itt. Maga az ellenőrzés pedig, hogy a kijelzőn a vonalkának a hibakód kijelző előtt alapjáraton középen kell lennie, és kis gázadásra is már fel kell ugornia a felső állásba. Ezen a videón [link] meg is csinálják egy TL1000-esen a tesztet és beállítást, lényegében ugyanaz a történet az SV-n is. Benne van amúgy a szervíz kézikönyvben is az eljárás, ha jól emlékszem.(#100980) Horvi: Igen, az az eszköz egy jó drága vicc.

Amúgy nem elég középen lennie alapjáraton, akkor jó, ha kis gázra már feljebb is ugrik, azaz érzékeli, hogy adtál gázt.

-
Horvi
őstag
válasz
Laca1212
üzenetére
Az ülés alatt van egy fehér színű 6 pines "dealer" csatlakozó. A 6 pinből 2 kamu oda nincs behúzva vezeték. A két megfelelő pint kell rövidre zárni egy gemkapoccsal pl és ezzel dealer módban is van vas.
Aztán a kijelzőn megjelenik a hibakód Cxx valami. Az xx jelöli a hibakód számát. Ha jól emlékszem ha a TPS rossz pozícióban van akkor a C előtti "-" jel mutatja, lent van vagy fent. Ha a "-" jel középen van akkor a TPS értelemszerűen jó helyen van.(#100981) HSM Max az nincs benne melyik két vezetéket kell rövidre zárni mert erre van egy cucc a Suzukinak ami igazából egy "apa" csatlakozó meg egy kapcsoló

-
Tarill
őstag
válasz
PRDZsolesz
üzenetére
Hy. Tudok benne segíteni enyémen lassan körbeérek.

-
canniball
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
"Nem rossz gép egyébként, iszonyú
gyenge..."
Egyrészt forgatni kell! Másrészt ne a majd' kétszer akkora sajátodhoz hasonlítsd, ahhoz képest mi nem gyenge?!
Amúgy a leírtak és a képek alapján kihagyhatatlan ajánlat volt. Szerencse hogy vannak nem dohányzó nyugdíjas orvosok a motorosok között is, akik csak ünnepnapokon érnek rá elővenni a vasat.
-
HSM
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
Típusspecifikus tanács... Ami eszembe jut, tankolásnál óvatosan, nagyon sekély a tank a betöltőnél, ha reflexből csak tankolnád a tank belső felületkezelése látja kárát.
Nagyon soknál nincs rendesen beállítva a TPS szenzor, a beállítás dealer módban (házilag is előszedhető) pillanatok alatt ellenőrizhető. Az On/Off gázreakción sokat segít.
Olajból szerintem érdemes bele jófélét, gyárilag 10w40 az ajánlott. Nálam Motul 7100-al nagyon szépen működik minden, az 5100-at se a motor, se én nem szerettem. Szerintem az ideális viszkozitás 5w40 lesz nálam bele, legközelebb olyat tervezek bele rakni, 7100-ból. Eddig volt benne 10w40, az melegebb időben tökéletes, hidegben majdnem, most 10w30 van benne, az hűvösben tökéletes, de melegben a tömött város már picit sok neki, az 5w40-től várom az adatlapja alapján hogy ezen két viszkozitás előnyeit ötvözze.
Ami még hasznos lehet, hűvös időben túl erős az olajhűtő szvsz, főleg országútra, így tartósan 15 fok alatt én kitakarom a felét, kétharmadát, sokkal szebben működik úgy, tavasszal pedig ahogy jön a meleg, kiveszem a takarót. Kb kétszer 5 perc szezononként, bőven megéri.
Ezek a specifikus dolgok, amik eszembe jutnak, azon kívül csak a szokásos dolgok vannak, kenési pontok, pl. főfékhengernél ahol a kar éri szereti, ha van kis teflonos szilikonzsír, stb...
-
Micsurin
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Az ördögtől kérsz tanácsot, csak óvatosan!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Srácok én így még nem szívtam meg.... gyeryta csere. Ciripelt a motor utána mint az állat !!!de csak melegen. CCT-ket kivesz, rugót visszateker, visszatesz, cirip. (Nem lánc szerű volt de na, mégis.)
Olajat lecseréltem 400-zal ezelőtt, az nem lehet.... Still.... visszateszem a régi gyertyákat. (Apám tanácsa) Szépen egyenletesen jár, és "néma" . Hát én ilyet még nem láttam, azt hiszem egy darabig maradok a Densonál, és a r***n gyártású NGK-t hanyagolom. Csak kicsit állt belém az ideg.....
-
Horvi
őstag
válasz
PRDZsolesz
üzenetére
Szerintem erre gondoltál. Asszem le is tudod tölteni.
-
PRDZsolesz
aktív tag
Sziasztok!
Korábban írtam már első motor témában. Úgy néz ki, hogy szombaton a gazdája leszek egy 2000-es évjáratú sv650-nek. Sehol nem találtam hozzá manualt, esetleg tud valaki küldeni
? Láttam van pár sv tulaj a topikban. Bármilyen tanácsot meghallgatok és örömmel fogadok ha van. Előre is köszi!
-
HSM
félisten
válasz
zgospel
üzenetére
Ennyire nem volt azért rossz az a gyári gumi...
Lehetett azzal döntögetni, csak nem túl mélyen. Az úthibák semmivel nem voltak gázosabbak, mint most, ugyanúgy, ahogy a por sem lett tapadósabb.Hidegben sem volt különösebb baja, ezt szerettem benne, se hidegen, se melegen nem tapadt túlzottan, lehetett vele kalkulálni.
A kockásra kopás is megvolt, az sem volt különösebb gond.A pánikolás azért erős túlzás, annyit írtam egyszer, hogy szerintem gáz, de aztán Mike felvilágosított, hogy ott sem olyan fekete-fehér a szituáció, mint "kívülről" én naivan gondoltam.

-
zgospel
őstag
Ez hülyeség. Nem önfegyelmet tanultál hanem azt hogy ne merj 5 foknál nagyobbat dönteni meg hogy szétfossad a bokád egy úthiba vagy porosnak tűnő ív miatt.
Kezdőként amúgyis egy ördögi kör egy ilyen gumi: amíg hideg addig csúszik mint a kurvaanyja, ezért paráztat, mivel paráztat ezért nem merem megterhelni eléggé, mivel nem terhelem eléggé ezért nem melegszik be, és mivel nem melegszik be ezért továbbra is bizonytalan lesz. Aztán szépen kockásra kopik ami tovább ijesztgeti majd a kezdő motorost.
Például pánikoltál korábban a vágott slick miatt, miközben amikor először kipróbáltam rögtön az első kanyartól mintha sínen húzták volna vele a motort. A jelenlegi gumimmal is ugyanez az érzésem, de amikor a CB1000R-t próbáltam azon az S21R is rögtön az elejétől full magabiztos volt. Teljesen más így motorozni.
-
HSM
félisten
válasz
zgospel
üzenetére
Nálam akkoriban elég szűkös volt a költségvetés, így bőven megérte, hogy a gyengébben tapadó, de nagyon tartós gyári gumival le tudtam tolni nagyon-nagyon sokat.
Azért így is bőven volt mit élvezni a motorozáson, persze, az önbizalomnak annyira nem jó, viszont tanított némi önfegyelmet, hogy józanabbul kellett csinálni a dolgokat.
-
zgospel
őstag
Én sem akartam elpazarolni a motorral vásárolt power kettőt, pedig így utólag azt mondom magamnak hogy egy olyan gumival mint amit idén vettem sokkal hamarabb és könnyebben megtanultam volna motorozni. Egy szar gumi egy tapasztalatlan embertől szerintem marhára elveszi az önbizalmat, a gumi csere után meg mintha másik motorom lenne. Szóval így utólag okosan azt mondanám a négy évvel ezelőtti önmagamnak hogy azonnal párban cseréljen top kategóriás gumira.
(Meg hogy ne FZ6ot vegyen hanem R1et
) -
ath
senior tag
En a v300-on vagyok meglepodve, hogy meg 4e km utan is ugyan olyan intenziv zold szine van, mintha most ontottem volna bele.
Az en motorom lehet az itteni egyik legszutykosabb, talan 2 honapja mostam

-
HSM
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
Akkor tuti ez az. A kopás is kb ennyi lehet 11K km-nél.
Ha jól emlékszem, nálam az első gumi olyan 14-15 000 környékén kezdte a kopásjelzőt elérni.
Nem egy túl jó gumi finoman szólva, de nekem pl. teljesen jó volt A-ból B-be ésszel elgurulni, ha már kifizettem a motorral. Mondjuk most a Pilot Power 3-assal azért nagyobb lett a fun-factor.
-
HSM
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
Ezen még a gumi is gyárinak tűnik!
Az ár is szuper, ez tényleg az azonnal indulni kategória volt. Grat hozzá nektek. 
-
runner 125
nagyúr
-
Zin
őstag
Miután megveszek egy motort adásvételi kitöltve utánna kötelező átt iratni 14 nap alatt?Azon fellül van még vagyonosodási illeték is?Üdv
-
veze
őstag
válasz
vlevi
üzenetére
szúnyogtenyészetre jó.-)))
Ám ha kicsit is ad az ember magára, akkor ioncserélt vízzel kell motort mosni, az a tuti
5 literes ballonokban hegyekben áll a teszkóban
Én viszont csak lecsutakolom valami samponos szivaccsal, lecsapatom slaggal oszt' jól van , a makacs részek , blokk alja, hasonló kaphat néha a magasnyomásu mosóval is :-) -
vlevi
nagyúr
válasz
tboldi
üzenetére
Mostmár nem bírom megállni ezt az esővizes mosás dolgot

Bakker, annyi szutyok van a levegőben, hogy több napos esőnek kell esnie, hogy az legalább a kocsi szélvédője ne sáros legyen tőle, hanem "csak" vizes.
Nálunk is gyűlik az udvaron egy műanyaghordóba az esővíz, de legfeljebb a kertvégi virágokat locsolom meg vele, mert annyira barna lötty, hogy az másra nem jó... -
zgospel
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Az egy dolog hogy a motor szép, de gyönyörű tiszta is

-
etnies
senior tag
válasz
RAiN91
üzenetére
A "nincs jelenen" mit kell megmagyarázni? Lehet tesztgyőztes, még sincs senki, akinek lenne. Vagy egy bolt, ahol vehetnél, rétegmárka. Magyarországon két sufnibolt árulja, itt Angliában nem is hallottak róla.
Pedig ez a piac 1000X nagyobb, mint a magyar. Aki itt nincs jelen, az nincs is.Neked mivel jobb, mint mondjuk egy HJC, AGV, Shoei, Arai, stb?
Ha bele vagy szerelmesedve, akkor vegyél egyet és kész.

De idézek valamit a Darázsgarázs honlapjáról, elgondolkodtató:
"Marushin Japán üvegszál-Karbon technológiával készült bukósisakok és a hozzájuk tartozó kiegészítők. Extra akciós árban 2015.12.01-ig!"
-
HSM
félisten
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Az Sv650-en rövid (8-9km) utakkal is 3-4000km, mire elkezd elszíneződni a Motul 7100.... Az 5100 sokkal hamarabb elkezdett feketedni.
-
Laca1212
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Mennyibe volt az sv ha publikus?
-
etnies
senior tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Nincs annak semmi baja
Az első 500-1000 km között bekoszolódik az olaj, de attól még nem okoz semmilyen problémát. Sőt, az a jó, ha fekete, akkor teszi a dolgát. -
tboldi
nagyúr
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Keine Panik, ez az olaj (egyik) dolga, hogy lebegtesse a koszt.
-
CyberPunk666
senior tag
mi lehet akkor, ha kb 1000 km-el az olajcsere után a kémlelőn sötétszürke az olaj?
a tegnapi szemlémen vettem észre...
vigyem el gyorsan egy cserére megint? -
ath
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
mindig csodálkozom a motorodon milyen szép
jó az a plexi rajta, illik hozzá.
amit írsz egyébként én is észrevettem, többen húzódnak szélre, vagy akár jeleznek is hogy elengednek. még akkor is, ha tájnézősen gurulok, és a motor sem olyan hangos. meg is szoktam köszönni, mert tényleg egyre kevesebb a vaksi és/vagy bunkó. -
runner 125
nagyúr
Formájában szerintem megegyezik a gyárival. Talán egy ici picit púpusabb az egész, jobban fellövi a menetszelet. Nem is amiatt cseréltem. A 800-ason is sokkal jobban állt a fekete (fekete fehér színe miatt) és ez is szebb vele.

Ferdzso, de, nem volt vele szélterelési problémám, szimplán a feketével szebb.
Illetve 1.2 tulajként tudod te is, h a plexi alatti két légbeömlő járat annyira szarul van kialakítva, h esős időben beveri az összes koszt oda, és a szűkössége miatt szinte semmivel nem lehet ott pucolni.
A fekete plexi viszont jól eltakarja ezt is!
Micsurin
Hjah, nálam is terelt a posta és a NAV is, kétszer is hívtam őket h mivanmá.
Mosquito
220 fölött ritkán megyek vele, alatta meg semmiféle behasalást nem igényel.
Amit viszont újra és újra meg kell állpítsak, h az utóbbi években iszonyú előzékenyek az autósok. Sokszor gondolkodtam már rajta h minek tudható be, legalábbis itt Gy-M-S-ban. Nagyjából minden 2.-3. autó indexel és lehúzódik, elenged. Pedig nem túrom a seggét, nem hangoskodok, nem villogtatok. Nyilván, bemegyek a felező mellé, de akkor sem tartom magam agresszív pilótának.
Lehet a félig fehér motor, fehér kesztyű, fehér bukó miatt elnéznek?
Fene tudja, de nem bánom. Így legalább észrevesznek, nem úgy mint a szerencsétlen srácot, aki elé kikanyarodva akart megfordulni a mikrobusz...mod.
Jah és tegnap egy gyekkori cimborám is motoros lett.
50-es robogó után ül rá erre az SV-re, igaz a jogsija csak most lesz majd meg. Tegnap rakták fel az aprót 20:30-kor. 21:00-kor hív, h van egy jónak ígérkező SV tőlünk 40km-re, menjünk már el megnézni.. Mondom WTF.. este 10-kor? "Hja, nem gond az eladónak".
...
Úgyhogy kocsiba be, átnézés, papírozás, 11-kor már itthon voltam vele.
Nem rossz gép egyébként, iszonyúgyengekezes
, meglepni nem fogja, pár évig tökéletes lesz neki, meg egyébként is, tök szép állapotú. 2008-as, 11k km, 2 tulaj, mindenhol gyári matrica, gyári kipufogó, gyári rendszámtartó. Egyszer eldőlt, de ezenkívül patika. -
Horvi
őstag
Köszi szépen a részletes leírást öröm volt olvasni
Remélem nem fog kelleni sose ez a tudás de azért otthon majd kipróbálom 
Sosem volt Simsonom meg ETZ-m nekem ezek kimaradtak. A kawa az első motorom.
A súllyal szerintem nem lesz gond mert kb 100 kg vagyok szóval csak nem blokkol be a kerék
De kilőni még kilőhetek ha elfelejtem a kuplungot
Köszi a vidit megnéztem, tanulságos
-
-Mosquito-
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Hogy fogsz így esőben és este motorozni?

-
Micsurin
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Átérzem, a legszebb mikor kell egy vezérműlánc feszítő patron, nem egetverő összeg, 8 rugó, de 15 lesz mondván az express küldemény Koreából itt lenne 5 munkanap alatt. És ebből csinál a magyar posta Ferihegyen 6 hetet.
Te látod a követőn, hogy levették a gépről de az ügyfélszolg. szentül állítja még nem érkezett be az országba. 
Ui.: És még az eladó szabadkozik, és kér elnézést...
-
mm89
őstag
válasz
tboldi
üzenetére
Én simsonoztam pár évet. Amikor karbit állítottunk, vagy csak simán nem akart egy rúgásra indulni, akkor a fenének volt kedve rugdosni. Dombon laktunk, hát gurultam.
Fater a ladát is így indította. Ház előtt állt. Gurult lefelé aztán kettes és uccu. Azon nem fáradt el az önindító
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Nem volt okés a gyári?
Nekem tökéletes. Se turbulencia se semmi... persze nem egy pajzs, de ne is legyen. -
mm89
őstag
válasz
Horvi
üzenetére
Nem volt simsonod?

Ha még sosem toltál be motort, akkor ne a kawával kezdd, nehogy sérülés legyen a vége
Biztos van ismerős akinek van simsonja, vagy valami 50-es váltós motorja, azon gyakorolj, vagy legalább próbáld ki.
Ha nincs akkor a kawát próbáld úgy indítani, hogy nem túl meredek leejtőn megállsz. Motort leállítod.
Gyújtás ráad, kettesbe rakod (valószínűleg kell kicsit lökdösni hogy bevegye), behúzott kuplunggal elkezdesz gurulni. Kb 5-10 km/óra elég is lesz. Innen két verzió van:
1. elég nehéz vagy ahhoz hogy ha kidobod a kuplungot akkor ne blokkoljon a hátsókerék, ebben az esetben megfogatja a kerék a láncon és a váltón keresztül a főtengelyt, ami ugyanaz mintha az önindító forgatná meg és be fog indulni. Ha előtte sokat próbálkoztál akkor lehet kelleni fog kis gáz is.
2. nem vagy elég nehéz (mint pl én - 75kg) és amikor kidobod a kupungot akkor blokkol a kerék és megállsz. Na ilyenkor kell egy olyat csinálni, hogy kiállsz a nyeregből és pont amikor kiengeded a kuplungot akkor adsz egy lendületet lefelé, hogy megnöveld a súlyodat és máris nem fog blokkolni a kerék. Így elforog és beindul.
Mindekét esetben nagyon fontos, hogy amint beröffent, azonnal kuplung be és hagyd hogy járjon. Ez azért kell, mert most a leejtőn akár gurulhatnál is vidáman tovább, de ez csak gyakorlás. Ha egy sík parkolóban kell bemutatni a dolgot, akkor valószínűleg úgyis egyből meg fogsz állni még, tehát nem baj ha bele van rögzülve a fejedbe, hogy kuplung be. Plusz azért is fontos, mert ha mondju előtte már tekertetted az önindítót, vagy bármi miatt kicsit nehezebben indulna be, és kell kicsi gázt is adni neki, akkor nehogy az legyen hogy pl 1/4 gázon beindul, te meg kilősz mint a rakéta
Sík parkolóban még az a nehézség jöhet, hogy ugye elkezded tolni, ráugrasz, kuplung ki, át is fordul a főtengely, de baszik indulni (nekem ez volt amikor szar volt az akku) és akkor el is kell kezdeni tolni ám. Szóval azért mondom, érdemes gyakorolni, hogy ha szükség van rá akkor menjen.Közben találtam egy egész használható videót:
[link]
A különbség csak annyi, hogy ő azt a kis 125-öst sokkal könnyebben tolja, plusz még úgy se blokkol a kereke, hogy nem ül rajta. Na a nagyobbakat így nem fogja betolni. De ha a kuplung kidobás pillanatában ráugrasz akkor már lesz annyi súlya, hogy átforduljon a kerék. Ha egyszer átfordult, akkor már két oldalt két láb le és lehet tolni tovább. Leszálni nem lesz időd, tehát a motor a lábad között, te meg tolod mint egy hülye
(#100918) akos727
Igazad van, lehet fesszab is!(#100921) runner 125
Ez csak színében más vagy formára is? -
akos727
senior tag
-
mm89
őstag
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
Egy olyan problémába ütköztem, hogy kb 1 hónapja mentem egy kört a mocival aztán megálltam vele, leállítottam aztán mikor indultam volna tovább kb 5 perc múlva akkor nagyon nehezen indult be. Nem forgatott rendesen az önindító és a kijelző háttérvilágítása is elhomályosodott. Az akksira gyanakodtam szóval fogtam és feltöltöttem teljesen aztán utána nem is volt gond mert utána mentem még párszor a motorral. Aztán leraktam kb 2 hétre és tegnap alíg akart elindulni kb 5 percet kellett vele szenvedni mire beröffent.
A tünetek ugyanazok, alíg forgat az önindító és elhomályosodott a világítása a műszerfalnak ráadásul az órát is elfelejtette
Viszont miután mentem vele kb 1 órát utána leállítottam és próbáltam újraindítani pöccre indult.
Valaki találkozott már hasonlóval? Még mindig az akksira gyanakszom és remélem is, hogy az a baja és nem a töltésrendszer többi része.
Ha valakinek van valami ötlete a dologra azt megköszönném
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Van valakinek tapasztalata a Marushin 999 sisakokkal?
9 éves magyar tesztet olvastam, ahol tesztgyőztes lett, csak nem tudom, azóta van-e jobb ebben az árkategóriában? (itthon ez a sisak 90e Ft, a gyártótól pedig kb. 50e Ft-ért lehet megszerezni ez az 1100gr-os carbon-üvegszálas sisakot). LS2-t váltanám le.
-
Geresics
addikt
válasz
z123456789
üzenetére
Épp most dobta fel a Hegylakók cikket a facebook!
-
Horvi
őstag
válasz
z123456789
üzenetére
Ha szabin vagy akkor irány csapatni
Persze ráér nem rohanok sehova
Addig felrakom a markolatot. -
Chris0321
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Üvegszálas héjszerkezet, karbon erősítéssel 150-160.000 körül láttam itt. Bár nem tudom ez megfelelő lenne-e neked de van drágább is 240.000-ért Multiaxiális Karbon-Aramid héjszerkezetű. Szóval azért valamennyire csak fontos az ár én pl. 70-80.000 körül szeretnék majd venni annyiért pedig csak Thermoplast héjszerkezetű van de gondolom az is megfelelő.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
yodamastah
üzenetére
hja, a hdmi kábelre többet költöttem, és talán az is elavul 15év alatt.

-
yodamastah
őstag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Szerintem nem para ha 15 évente elköltesz 60ezret egy sisakra

-
bajnokpityu
félisten
válasz
yodamastah
üzenetére
igy, h mondod, még az f2es CBRhez vettem, és igen, kb 15éve
de mi öregszik benne ha UVt nem látott? az más kérdés, hogy büdös, mint a fene, és nem mosható belül.mint ütésvédelem nem nagyon volt igénybevéve, lakkozása, fénye még elég jó. hjc-ből az lt17es pl 52eFt, pinlockkal, az végülis nem horror, ha a régi sityakra 10 egy plexi. és van sisak újabb 15évre

Chris0321:igazából sosincs ilyen, árértékben gondolkodom. maradnék a carbonos sisakoknál, és pinlock kötelező (hidegben is használnám). HA nem zajos 80alatt, az nem hátrány, de egyébként nincs becsipődésem márkára se.
-
Chris0321
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Egyszerűbb lenne ha megírnád nagyjából mennyit tudsz rászánni.
-
yodamastah
őstag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
10 éves? ... ez a modell (hjc lt12) 20 éves lesz lassan, de ilyen 15 éve már létezett szerintem

Polcon van már annak a helye...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Lemezes kiadás!
- Asus ProART Gaming PC! i9-13900K / RTX 4080 Super / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16 M1 Pro (2021) 32GB/512GB szép állapot 91% akku 111 ciklus
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16 M1 Pro (2021) 16GB/512GB karcmentes 87% akku 191 ciklus
- Keresünk iPhone 16/16 Plus/16e/16 Pro/16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A verseny nálunk tabu, felfoghatatlan bírságok vannak, a börtönbüntetéstől megkezdve a motor elkobozásáig, álcahálós útszéli radakonon keresztül. A vezetési stílusom autóban is ilyen, nem véletlen 500K + km és semmilyen eseményem nem volt eddig, itt nyilván még ettől is óvatosabb leszek, családos ember vagyok, nem akarok senkit árván hagyni.
31 leszek lassan, hogy mire használnám az relatív. Némi városi és városközi közlekedésre, a pályázás is szempont, viszont a sebességhatárok relatív betartása mellett, mert nálunk rohadt szigorú a szabályozás, egy gyorshajtás felér egy tarkónlövéssel. Az igazi cél a hegyekben motorozni, körbejárni az országot, de mégsem túra motort akarok elsőre, hanem egy viszonylag kényelmes Naked Bike-ra gondoltam.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Az ár is szuper, ez tényleg az azonnal indulni kategória volt. Grat hozzá nektek.