Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Horvi
őstag
válasz
canniball
üzenetére
De olyan erővel nem szorítja, hogy károsítsa a telefont. De elég masszívan tartja ahhoz, hogy a mucsröcsögei autópályán is tartja szépen. Ráadásul a központi részen(ami a rugós mechanizmust rejti) fekszik fel a telefon szóval az is tartja.
Azt nem tudom, hogy van-e olyan amit csőkormányra lehet szerelni de szerintem lehet kapni olyan adaptert hozzá. Igazából a felfogatása nem túl bonyolult csak kell neked egy olyan amit a kormányra felraksz és a másik vége az a gömböc és onnantól már jó vagy. -
canniball
nagyúr
Én is arra gondoltam mint Micsurin: ha olyan erővel szorítja a telefont, hogy az a mucsaröcsögei autópályán is a helyén marad, akkor azt vajon hosszú távon mennyire tolerálja a készülék...? Bár jobban belegondolva itt nem függőlegesen kell megtartania a telefont mint az autóban, hanem (gondolom) vízszintes(hez közeli) állapotban, így mégsem kell annak a rugónak olyan erősnek lennie mint amire első blikkre gondoltam.
Létezik ebből csőkormányra szerelhető verzió? -
veze
őstag
Hátsó emelőben nekem is cserélhető a szem, de egy első szem (betét) amit cserélhetnék benne, önmagában egy ezressel olcsobb csak mintha komplett megvenném szemestől villástól az első emelőt..

azt hiszem le kell koppintanom egy gyári szemet ( 5-ös kazánlemez , betonacél stb) csak az meg idő kérdése mikor jut arra is.. -
V_Zoli
aktív tag
Hali!
Valaki esetleg nem tud olyan boltot vagy műhelyt ahol foglalkoznak bukosisak belső felújítással?
-
Micsurin
nagyúr
válasz
etnies
üzenetére
Nem, azt nem tapasztalom, feltettem direkt emelőre még tegnap és átforgattam, nem úgy van benne difi. Hanem, hogy a csaptól vagy a szem tetejétől mérem, az okát nem értem a távnak állandónak kéne lennie.
Ha HSM-nek az ABS a mumus nekem a lánc lesz az, nagyon kezdem úgy érezni.

-
Micsurin
nagyúr
válasz
tboldi
üzenetére
Még így is irigylem a problémád! Nagyon vágyom rá, hogy ez legyen a legnagyobb gondom.

@etnies: Marhára szeretem a vidiket tőlük (sportdobos, usd vs simple villa etc), Ari amúgy forma, válaszol akár privátban is. Eddig nem a csap közepét vettem pontul hanem a lánc tetejét. Érdekes mod van difi a feszességben. Rámértem. Holnap beállítom, enyhén túl is volt feszítve....

-
Micsurin
nagyúr
válasz
etnies
üzenetére
Oldaltámaszon mérem, a középtámaszt levettem, életveszélyes szerkezet ezeken... ha nincs lekötve olyat mozdul be, hogy felakad és gatya.
Most is 2,8, tegnap állítottam rá, most valamivel csendesebb lett, de most meg dinamo szerű hangja van. Mióta megvan ez a motor csak sz*pok a lánccal. A kis 125-ös valahogy sose produkált ennyire kelletlen hangokat arról a tájékról.

Egy biztos nem a kihajtótengely csapágyazása, a tengely nem kotyog föl-le, és nem lehet mozdítani sem ki-be húzogatva / kotyogtatva. Egyértelműen autista vagyok és nem tudok láncot állítani vagy ápolni. Szerintem kap egy új első lánckereket, és hagyom 3,5-4 centin, majdnem mint haverom DRZ-jén.... (5)

@tboldi: Az újra már jó dolog legalább ott a lehetőség, én egyenlőre rettegek mi lesz a pontokkal jövőre, mivel berántottam magam matekból 3-asra, így hiába az össz átlagban a 4,3.
Duplázásban meg nem bízok. -
etnies
senior tag
válasz
Micsurin
üzenetére
Szerintem a lánckereket cseréld, ne az első kereket
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Jómagam még nem próbáltam, de olvastam, hogy ha gyakran cserélgeted a kis lánckereket, akkor a többit nem kell, bírja sokáig. Igaz, azok a mesék nem 20.000 km-ről szóltak, hanem 5000-ről, de egy próbát megér, szívesen verem a te faszoddal a csalánt

A láncfeszességet oldalsztenderen mérted? A 3 cm biztos megvan? A túlfeszített lánc nagyobb gond, mit a kicsit laza, érdemes leellenőrizned még egyszer.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
tboldi
üzenetére
Így már értem! Legalább sógorékhoz jársz melózni?

Na facen megkaptam, hogy túlfeszítettem a láncot...
Pedig nem hiszem...
szemtetejét mérve két végpont közt ~centi. [...] szerintetek?@etnies: máséval verni szép mi?
Rendeltem egy elsőt... majd meglátjuk. Attól a hangtól amit produkált beszartam, hogy vezmű lánc, de alapjáraton csak a szokásos léghűtéses ciripelése van, motorféken meg hót néma. -
Micsurin
nagyúr
válasz
tboldi
üzenetére
Nagyon bizakodó vagyok bár írásbelitől tartottam, a mondat beillesztést megtaláltam BBC-n, "How OK Took" az 10/10 pl. Szöveg nagyon könnyű volt, a szavas vacak is egyszerű volt, nők és a vásárlás .

Ha megvagyok a % nem érdekel. Ha 60%<=ered. és készségek is megvannak 40% letojom milyen lett.
Német? Na az az a nyelv amit tuti soha, hamarabb lövők franciára vagy spanyolra. Esetleg olasz és motort és asszonyt is hozni haza később. Nagy számok... kettőből egy csak mindig működőképes lesz.

-
Micsurin
nagyúr
No offense chill!

Én csak azt mondtam nem tűnik valami masszív cuccnak. De egy kínai verzát rendeltem, a csőkormány lefogatói alá pont betudom majd tenni. A régi LG-vel tesztelem majd!
@geresics: Meggyőztetek rendeltem egy kínait, ebben talán nem forrósodna fel navi alatt a Honor mint a mostani zártban.
Ma rájöttem nem bírom a vizsga eredményekre való várakozást, hazaúton mocin nem az eső eshetősége zavart, hanem, hogy nem tudom mi van a nyelvvizsgával. Végig határeset volt, hogy leszakad e az ég de meg se hatott.

Na meg rájöttem miből jön a láncnál az irgalmatlanul rusnya hang. Első lánckerekem, hogy se nem DID, se nem, JT az tuti (Csókoltatom a Wilkert), nem tudom mi de ~20k km alatt U-ra kopott.... Lánc az még fasza, hátsókerék is teljesen okés. Nincs csak 20k a szettben de csak az első kerék a gáz.... Most komolyan teljes szett csere kéne ? Vagy elég csak az első kereket kikukázni ?

-
PoLizei
aktív tag
Néztem videókat a RAM-ról, nekem tetszik, talán egyszer rászánom magam egy eredetire. Vannak, amikben elszáll a teló, de azokon a tartókon még nincs az a gumi biztosító. Illetve csak függőlegesen szabad használni, mert egy döccenésnél a telefon súlya kioldhatja.
-
Horvi
őstag
válasz
Teasüti
üzenetére
Nem tudom mekkora nyomást kaphat. Igazából az a teló alján van. Eddig nem tapasztaltam problémát. Telefonálásnál a másik fél nem szólt még, hogy nem lehet érteni amit mondok.
(#99264) Micsurin Simán összenyomod kézzel azt az ollós mechanizmust. A telefon alu háza magasról szarik arra az erőre
De szíved joga ha nem szeretnél ilyet. Nem kötelező, meg más megoldások is vannak lehet választani 
-
Horvi
őstag
válasz
canniball
üzenetére
Úgy hogy jó erős rugó van benne és szorítja a telefont az a négy bizbasz. Valamint rárakod arra a kör alakú központi részre. Teszteltem már és simán bírja a szar utakat, a városi csapatást szar utakon és az autópálya tempót is.
Szóval nekem eddig pozitív tapasztalatom van vele. Igaz az USB töltő részét még én sem kötöttem be. Majd egyszer azt is megoldom. -
Novics
senior tag
válasz
dave0825
üzenetére
Valamikor február környékén vizsgáztam KRESZ-ből, aztán március végéig várnom kellett, hogy egyáltalán mehessek rutinra, mert annyian voltunk. Az első órán el is kenték a számat - meg be is csajoztam közben, mások lettek a prioritások
- egy hónapra rá mentem megint rutinra. Május 19-én megvolt az utolsó rutin, de csak június 20-ra tudtak beírni vizsgára. Azt mondja az oktató, hogy nagyon sokan csinálnak teherre jogsit a munkaügyön keresztül, befoglalják állandóan a pályát meg a vizsgáztatókat. Bízok benne, hogy a forgalmi már gyorsabban megy. Ott legalább nem kell pályát foglalni, viszont külön jó lesz, hogy nem ismerem Szekszárdot túlzottan, szóval ismeretlen terepen kell mennem. -
HoaryFox
őstag
Helyzetjelentés:
Megvolt már 8 óra forgalmi vezetés (ebből 2 országút), egyre jobban élvezem a motorozást, minél többet vezetek
Persze vannak még hibák (meg itt Dújv.-ban sok a gheci helyszín KRESZ szempontból), de igyekszem. Főleg a tegnapi országút tetszett (Dújv. - M8 - Solt - Dunaföldvár - Dújv. - Rácalmás - Dújv.), laza 90-es krúzolás, semmi extra
Vizsga júni 21. lesz.Közben motort is csináljuk kisfőnökömmel, olaj, víz, fékolaj ledobva, majd feltöltve frissel, mindegyik szép volt, talán a fékolaj volt kicsit jobban elhasználva, de nem volt még annyira vészes. Tegnap elkezdtük a kormánycserét, persze, máshol vannak a lyukak, mint ahol az eredetin vannak, elkezdtük kifúrni a jó helyeken, de lemerült az akksi a fúróban

De ma folytatjuk, ha kormány kész lesz, akkor jön még 1 toló bowden (bent a vezető csőben elrozsdált és el is szakadt), még egy tükör (túl könnyen fordul el), és egy kilométeróra spirál (szétjött a szigetelése a keréknél, kérdés, meddig bírná). Valamint a légszűrőt is cseréljük, ha már le kell venni a tankot

És van egy lyuk a kipufogó cső részénél, azzal meg majd elmegyek egy kipushoz.
Talán ennyi

-
demars
addikt
válasz
z123456789
üzenetére
Én is innen vettem az emelőmet. Fasza!
Cserélhető az emelő szem, szóval később is jó lesz. -
dave0825
őstag
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
A megyében 4 vizsgabiztos ment el nyugdíjba, és 1 jött helyettük, szóval valaki 3-4 heteket is vár vizsgára. Engem eddig, mivel már 3. jogsit csinálom az oktatónál (a családban már az 5.
), amint tud, beír egyből vizsgára. Mondta, hogy tavaly augusztusban volt, aki 1,5 hónapot várt. 
A KRESZ-nek április 21-én állhattam neki, 3 nap alatt végigtoltam a tananyagot (netes volt, muszáj volt végignézni, utána lehetett csak feladatokat csinálni), de csak május 15-re mehettem vizsgázni. Most voltam rutinon, kérdeztem, hogy városi vezetés mikor lehet, mondta, hogy az akármikor, a vizsga a kérdés. Jövő hét foglalt, talán utána hét, de majd telefonál. Ha akkorra tudnék menni, király lenne.
(#99248) geresics: a vége tetszett.

-
Geresics
addikt
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
én A-korlátozottról (35kW) léptem fel A-korlátlanra. Mindennel együtt 3 hét volt úgy, hogy a tanfolyamon a csajokat elvittem egy parkolóba, felállítottunk egy bójasort, és ott segítettem nekik gyakorolni a 250-es EZT-mmel, hogy ne kelljen a szükségesnél több órát venniük, mert akkor később lett volna csak vizsgaidőpont!!

-
Bogyó bá'
nagyúr
-
dave0825
őstag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Meg, de legalább meglett.

Szerk.: látom, ezzel megelőztek.

Amúgy nem, sikerült, nem volt gond. Arra értettem, hogy Veszprém megyében elég ritkán lehet menni most vizsgákra, kevés az időpont, amire van hely, meg még le kell vezetni a városit, plusz mire megküldik a jogsit...

Szerintem augusztus eleje lesz, mire megkapom. -
dave0825
őstag
Köszi a képeket.
Horvi, jó persze, ráér nekem, még csak ma voltam rutin vizsgán, nem mostanában motorozok még. -
tboldi
nagyúr
-
Horvi
őstag
válasz
z123456789
üzenetére
Én innen rendeltem mindkét emelőmet. Hátra emelő szemeset előre pedig a villák aljában van 1-1 lyuk és abba megy bele az emelő kúpos adaptere. A kidolgozás jó minőségű arra nem lehet panasz, strapabíró meg minden.
Így visszagondolva hátra lehet inkább papucsos megoldást kellett volna rendelnem(ha esetleg a következő mocinak nem lenne emelő szemnek menet a villában), előre meg valami olyat ami a nyaknál emel. Persze így utólag okos az ember
Amúgy ne érts félre ezek is teljesen használhatóak arra amire kell(téli tárolás meg szerelés)Ha érdekel a dolog tudok róla képeket küldeni ha hazamegyek, vagy személyesen is meg tudod nézni ha Érd környékén jársz

-
z123456789
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
(#99189) dellfanboy
Tökéletesen egyetértek a ruhával kapcsolatban, de utolsó szempontnak vegye csak figyelembe azt, hogy hogy áll magán a ruha (és tudom, hogy te sem azt írtad, hogy ne álljon jól, csak ezt nehogy máshogy értelmezze...mondjuk úgy, mint én.
), mert ha fosul érzi magát benne, akkor kapufa. Ennyit tudok hozzáfűzni, és többet nem is akarok lévén, hogy amúgy fingom nincs a motorozásról, de mint kezdő én belefutottam abba a hibába, hogy "jóvan, nem annyira tetszik, de majd megszokom". Lófaszt!
Utáltam felvenni mindig az első ruhámat, mert nem állt jól nekem. Szóval levizsgáztam benne szezon végén elraktam a motort, most tavasszal meg már nagyon fel sem vettem, hanem gyorsan vettem helyette egy másikat, csizmával. 
Sharp oldala meg nekem is segített.
(#99198) dave0825
Z750:
-Bőr kétrészes, protektoros ruha (könyék, váll, térd)
-Külön teknős a kabát alá
-Magasszárú csizma, nem vagyok benne biztos, hogy torziós mozgás ellen véd, de valami ehhez hasonló -kezdemény látszik rajta...szerintem csak dísz, de amúgy nem rossz a lépő
-Protektoros kesztyű(#99216) runner 125
Ja? Sejtem...
Zsír, köszi.
És a napi kérdésem:
vett már valaki innen emelőt? Tapasztalat? Más tipp? Érdemes mindkét gumit elemelni a földtől tárolás során? Ha igen, elöl hogyan emelünk?
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Tarill
üzenetére
Hát megnéztem a bárdit és szerintem nem fognak ezek kavarni nagyjából semmit.
Csak A-Pro cuccok vannak. 99%-ban kép nélkül, normális leírás nélkül. Illetve még a kedvezményes áraktól sem esik le az állam. Bárhol veszek ennyiért hasonló minőségű cuccot annyiért.
Az aláöltözök is majd 5k- ért vannak kedvezményesen. Megint csak kép és leírás nélkül. -
Chris0321
veterán
válasz
etnies
üzenetére
Egyenlőre csak nézelődök, sok van belőle a használtautó.hu-n is, jó árban, megfelelő sebességgel, bár nekem inkább a túra motorok tetszenek és ha a pénztárcám engedné akkor egy Harleyt vennék. Kényelmesen szeretek ülve szeretek vezetni. Néztem a CB 500-asokat is, egy henger és a teljesítménye fele annyi mint a Hornetnek és a sebessége sem a legjobb. Autópályára azért fel merjek vele merészkedni ha kell. Mivel jövő év végig még bőven van idő van lehetőségem átgondolni a dolgokat. A Hondánál maradnék ha lehet, ezekről a típusokról is jókat írtak a tesztekben.
Grillo: Két éve használtam párszor egy kölcsön robogót, településeken kívül is és megmondom őszintén féltem rajta. Egyrészt hiányzott a kaszni de a legrosszabb az volt, hogy nem volt váza egyszerűen csak ráültem. Az csak 50-es volt.
-
Grillo
őstag
válasz
Chris0321
üzenetére
Én is 125ös vonalon mozgok, csak robogón, de a sebesség (vagyis a hirtelen esésnél bekövetkező lassulás hasonló
).
Én kordurát vettem 30-40k között már akciósan meg lehet fogni jó modelleket, ahogy fentebb írták, a gyári egéralátéteket ki lehet cserélni valami komolyabbra. Kivehető béléssel kihúzható vele egész évad.
Feltépőzárazható térdvédő, valami normális kesztyű. Bakancs, ha van rá pénz, és használni is fogod, akkor valami motoros lábbeli.
Sisak legyen normális, szellőzzön, meg egy jó füldugó, és akkor hangos is lehet. Nekem a Nolan 102 egy 3M-es munkavédelmi dugóval 100-110 körül is megfelelő hangerőt biztosít, de ezzel a köbcentivel tartósan úgyis inkább 80-100 között fogsz járni. -
etnies
senior tag
válasz
Chris0321
üzenetére
Hehe, a szokásos kordura vs bőr vita. Ez olyan, mint az Apple vs Samsung, Unix vs Windows, Ati vs Nvidia.
Mind a kettő mellett vannak pró és kontra érvek. Általánosságban elmondható, hogy a pályázók bőrruhában nyomják, a túrázok és munkamotorosok meg kordurában, a hétvégi motorosok meg is-is.
Természetesen vannak kivételek.A kordura sem szellőzik alapvetően, sok múlik a szellőzőkön. Nekem most ilyen kabátom van, iszonyat jó a szellőzése. Több, 15-20 centire nyitható zsebe van elől- és hátul is, nagyon szépen leszedi az izzadságot a hátamról is.
Ha szellőzést akarsz, akkor olyan ruhát kell venned, ahol vannak zipzározható szellőzök." Newly developed Direct Ventilation System (DVS) zippered chest air intakes and back exhaust ports for internal climate control and enhanced riding comfort."
-
Micsurin
nagyúr
válasz
etnies
üzenetére
Hatalmas +1
A mehetnékből lesz a kivág a sor mellet és eléfordulnak...
40 fokban nem ülők motorra, lehet p*nci vagyok de nekem az nem élvezetes, nyáron reggel vagy este mocizom. Ha ritkán de felülők vagy mert elvonásom van, vagy dolgom kínai noname protektor ing, csizma térdvédő, perforált mugen kesztyű. Este meg mehet a nyári perforált nyári mugen kabát. -
etnies
senior tag
válasz
Mentolka
üzenetére
Ha kánikula van, akkor farmert hordok csizmával és egy hálós kabáttal. Ha negyven fok fölött van a hőmérséklet, akkor a megfelelő védelemről egy hosszú ujjú póló gondoskodik, gumizva a csuklómnál (ne fújja fel a szél, félek az UV-sugárzástól.)
Az én véleményem az, hogy akinek nagy melege van, annak romlik a koncentrációs képessége, továbbá türelmetlen lesz és mehetnékje támad, szerintem az veszélyesebb, mint aki lengén, de nyugodtan motorozik.
Persze mindenkinek joga van erről mást gondolni.
-
runner 125
nagyúr
Srácok, 2005 körüli FZ6N-nel van tapasztalata valakinek?
Cimborám kinézett egyet a ma, most kaptunk képeket az eladótól és a blokk alján az olajteknő környéke gyanús volt nekem. Olajsár, vagy a vízcső ereszthet?
Pedig az összkép fotók alapján elég korrektnek tűnt, Győr melletti tulaj árulja, a héten akartuk megnézni, de elbizonytalanodott a srác.
Visszahívta a tulajt, kiment megnézni és meg volt lepődve, de mondta ő is, h valami valóban "folyik belőle".Valami típushiba ismerete valakinek?
Kösz! -
runner 125
nagyúr
válasz
z123456789
üzenetére
Nem, Kisfaludy utcában van.
1-2 hetente fel szoktam menni vele, dehogy.., ok, előtte rádírok.
-
-
Chris0321
veterán
válasz
dellfanboy
üzenetére
Először én is egy CBR 125-ösben gondolkoztam, de az nekem nem lenne a legjobb választás. Már 98 óta megvan az A1-es jogsim, tehát már bőven letelt a 2 év és mehetek A-ra. Igaz azóta nem nagyon motoroztam mert inkább autót vettem mert arra volt nagyobb szükségünk. Szóval arra gondoltam inkább leteszem jövőre az A-t és nézek egy motort 5-700.000 ft körül. Már rég túl vagyok a száguldozós korszakomon, tartani szoktam a sebességkorlátozásokat max. egy kicsit átlépem. HONDA CB 600 F (HORNET)-ből pl. elég sok választási lehetőség lenne abban az árkategóriában amit én szánnék rá és azzal a motorral biztos el lennék évekig mert ha kell el mernék vele indulni a 4-esen is Pestre (177 Km) nem kellene attól tartanom, hogy feltartom a forgalmat és akár az M5-ön is rövidíthetnék. Ehhez a motorhoz azért egy normálisabb ruházatot vennék, persze mivel mindent meg kell vennem így elég drága lesz.
V.Stryker: Köszönöm neked is a választ.
-
Micsurin
nagyúr
Mi a f* van itt újabban Honor 8 topik találkozó?

Menten benyomom a vízjelet!
@Pocee: most egy lapos, szálfa egyetemista csaj volt gyenge eresztés eléggé... de a kaja az jó volt!

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- Sage Barista Touch garanciával/ 2x lefőzés csak!!
- Infinix Hot 11s / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Honor Magic7 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- iPhone 17 256 GB Black - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
- Üzleti kategóriás laptopok, asztali számítógépek, alkatrészek,garanciával, ZoliLaptop.hu
- Lian Li Strimer Wireless RGB Kábel PACK! 24Pin + CPU + VGA + Kontroller
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

szemtetejét mérve két végpont közt ~centi. [...] szerintetek?
Csak kicsit szokatlan a dolog...