Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Geller72
veterán
Üdv!

Gondolom, ilyen időben kevesen ülnek gép előtt és sokkal inkább a vason, de kellen egy kis segítség.
.
(Amúgy az összefoglalóban a http://www.imet.hu/-es link nem él már)Tehát egy jó sisakot keresek 100k környékén.
Kritériumok:
-zárt
-kivehető/mosható belső
-karcálló plexi
-bt előkészítés
..stb, ami mostanában jó, ha van..
Nem vettem manapság bukót, így nem tudom, mi számít jó vételnek és főleg hol.
Sport/sporttúrázni venném.
AGV-t láttam ilyen környékén. Nincs ilyen áron még, vagy csak én látok drágában a neten?Köszönöm a válaszokat.

Geller -
Ferdzsoo
addikt
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Nah válaszolok a tavalyi magamnak.
Futúmű állítás LVL2.
Hogy most belekerültek az új Wilbers rugók újramértem a Rider SAG-et. Az alapbeállításban már 41-ről indultam (tavaly 53-ról!), ami már a megfelelő között van. (33-43)
Még tovább csavartam az előfeszítést, így most sikerült a kívánt értékre beállni, jelenleg 36!
Így látatlanban azt mondom hogy már ezért megérte a rugócsere, de most fogok menni egy kört és mindenki derül.
-
ath
senior tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Kifejezetten nalad erdemes lenne valami mast beszerezned, mint ezt az ujonnan vett, jo allapotu kawat lezuzni, rohamosan fog amortizalodni.
Fejlodsz, jobban kened neki, aztan jonnek a bajok, lasd a legutobbi beszamolod. Nem a penztarcadban akarok turkalni, de az en megitelesemben a vege draga lesz ezzel a motorral.
Tankra progrip-et vettem, hat, elkepesztoen jo es hasznos. Gondolkoztam kinain, de nem gyoztek meg. -
Micsurin
nagyúr
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Tank grip? Aloiról kb 20-25 usb a drágább is.

Darab gumi mindegy kínai vagy nem. -
Shad0w
senior tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
-
-
dave0825
őstag
Bocs, ha szerencsétlennek gondoltok, de nem sok motort vettem eddig.

Adásvételi elég a biztosítás megkötéséhez, vagy előbb át kell íratnom a nevemre? Azért kérdem, mert a biztosítást meg tudom csinálni ma neten, de az átíratást nem, csak legelőbb kedden, azzal meg már plusz díjat számol föl a biztosító. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
dave0825
üzenetére
Napra kiszámolva, arányosan térítik vissza a díjkülönbözetet. Tehát attól a naptól kerülsz vissza a régi bónuszosztályodba, miután elvitték a másik motort, és azt ki is jelented a biztosítónál. Addig a napig mindkettőt fizetned kell, a régit bónusszal, az újat A0-ban.
-
dave0825
őstag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Értem, köszi.
Még annyi, hogy mivel így párhuzamosan elég sok lesz az éves díja, de ha elviszik az RS-t, utána a rendes bónuszomat visszakapva megkapom a különbözetet, vagy ez az A0-s összeg már bukó erre az évre? -
CyberPunk666
senior tag
válasz
dave0825
üzenetére
Nem csak hogy kötheted, ha megvolt az adásvételi, akkor kötnöd KELL!
Egy jármű sem létezhet egy napot sem úgy, hogy forgalomba van helyezve, és nincs rajta biztosítás.
Az RS még megvan, szóval párhuzamosat kell válassz ott, nincs ilyen mi lesz majd akkor. Ez van most, és most kell kötnöd.Az előző tulaj biztosítása az adásvételivel megszűnt.
Ha nagyon kukacoskodó akarok lenni, akkor lábon el sem hozhatod onnan új biztosítás nélkül. -
dave0825
őstag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Kitöltöttem 2 kalkulátort is, de nekem ezek sose voltak egyértelműek.
ÚJ BELÉPŐ:
A kockázatviselés kezdetét megelőző két éven belül NEM VOLTAM szerződője ugyanezen gépjármű kategóriában kötelező biztosításnak.NEM ÚJ BELÉPŐ:
A kockázatviselés kezdetét megelőző két éven belül már VOLTAM szerződője ugyanezen gépjármű kategóriába tartozó kötelező biztosításnak, mely szerződés érdekmúlás vagy felmondás okkal megszűnt.PÁRHUZAMOS ÜZEMELTETÉS:
Jelenleg is rendelkezem másik, jelenlegivel azonos gépjármű kategóriába tartozó gépjárműre vonatkozó KGFB szerződéssel.Új belépő semmiképp, de akkor vagy "nem új belépő", vagy "párhuzamos". Mivel még megvan a másik motor, nem adtam el, így párhuzamost kéne, de ha eladom, akkor már "nem új belépő"-t.
tboldi: köszi, linkeltem oda a hsz-em.
-
tboldi
nagyúr
válasz
dave0825
üzenetére
Habár nem pörög annyira, de van KGFB topik.

-
CyberPunk666
senior tag
válasz
dave0825
üzenetére
Nem tudom megkapod-e a bónuszt, de valóban azonnal meg kell kötni rá a biztosítást, ahogy megvetted.
Legutóbb napi 400 forint! volt a biztosításon felül fizetendő büntetés. Azóta biztos nem lett kevesebb.Azt, hogy milyen bónuszt kapsz, pedig szerintem ki fogja adni a kalkulátor, nem?
Szerintem a bónusz személyhez és nem járműhöz kötődik, de ez csak egy tipp, minden alap nélküli okoskodás. -
dave0825
őstag
Üdv. ismét!
Megvettem a Z750-et, és lenne egy kérdésem, de nem konkrétan erről a motorról, hanem biztosításról (nem találtam aktív hasonló topikot, ha van, légyszi, linket küldjetek).
Az eladó szerint 1 napon belül érdemes megkötni rá a biztosítást, mert fölszámolnak valami plusz összeget, ha tovább várok vele. Na most, állítólag A0-ból indulok vele, mivel az előző motoromon még van biztosítás, aminek már jobb a bónusz osztálya (nem tudom, hogy pontosan mi, 6 éve van az én nevemen a biztosítása). Ha megkötöm a Kawára, és fizetek 2-3x annyit, mint az RS-re, mi lesz, ha megveszik az RS-t, és lemondom a biztosítást? Átkerül a bónusz az újra, és a különbözetet visszaküldik/leszámolják a következő évekből, vagy buktam a különbözetet, és a következő évi lesz csak az új bónusz szerint?
Biztos volt már közületek valaki, aki vett új motort, de még meg volt a régije is, és biztosítást kötött az újra, de amíg el nem vitték, addig maradt a régin.
Ismerősöm szerint nem tudom lemondani csak úgy az RS-ről, mert ahhoz ki kell vonatni a forgalomból, ezt pedig nem szeretném.
Hogy érdemes csinálni? -
CyberPunk666
senior tag
Jah, kell venni valami feljebbállíthatót, ami ha lehet, akkor rövidebb is, hogy ne tudjon soha leérni.
Azt akarom, hogy ne a lábtartó legyen a határa a döntésnek.
Mert ezt most ugyan megmentettem, viszonylag kis sérülések vannak csak, de azért ennek így nem lesz jó vége.
Köv hónapban rendelek pályaidomokat, most meg kell új lábtartó szett.húú, meg kéne tank grip is.. Ott kicsit sokallom a 15k-t két darab érdes matricára...
-
baboss
őstag
Kértem egy pótszemlét, ma ki is jöttek megnézni, a 2 db becsúszószárat is felvették a listára. Az első ajánlat 114k volt, kíváncsian várom mennyi lesz az új ajánlat.
-
Ferdzsoo
addikt
Nah holnapra összeáll a gép. Már csak a szépen lefújt idomot kell visszaraknom holnap aztán go.

Szépen dolgoztak a srácok...
-
zgospel
őstag
válasz
Mentolka
üzenetére
Nem tudom melyiket érted galyatetői út alatt, én erre gondoltam, ebből az irányból jobb az útminőség, mintha Pásztónál mennél föl. De gondolom haza is fogsz jönni, szóval akár körbe is mehetsz és majd meglátod.
-
ath
senior tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
lásd Horvi linkje, pár hsz-el korábban. attól függően mennyire akarsz zsebbe nyúlni, jók, de vannak jobb minőségűek drágábban. namost, ha beleszámolod az esetleges csúszást, akkor nem érdemes drágát venni.
-
CyberPunk666
senior tag
Kéne vennem rear setet a motorhoz.
Egyrészt, mert a pedál nincs jó állapotban és újra le fog érni, másrészt már egy ideje gondolkozom rajta, hogy kéne valami magasabb.Mennyire merjek ilyen vacakot rendelni az ebayről?
Vagy mi ezeknek a megfelelő biztonságos beszerzési helye, ha nem gyárit akarok? -
vlevi
nagyúr
válasz
zgospel
üzenetére
Sajnos én sem látok olyat, hogy a megyei fizetős szakaszokat tudnám kijelölni. Vagy választani.
Igaz, engem nem érint a dolog, nyíregyházi vagyok, ha valahova menni kell, úgyis 10napos matricát veszek, az meg jó mindenhova. Aki viszont Pesten megyeivel közlekedik, és nem szokott kimenni a megyéből (nem úgy, mint Frodó
), azt tényleg meglepheti a dolog.
Mint ahogy engem egyszer, amikor vasárnap éjszaka helyett már hétfőn éjfél után 10-15 perccel fordultam le a pályáról. Jött is a csekk
De pl, Nyíregyházáról Hajdúszoboszlóra, évenként 2-3 alkalomra, nem fogok 5000-ért hajdú bihar megyeit venni, csak azért, mert a debreceni elkerülőnek kábé 1km-es szakasza fizetős...
És egy másik dolog.
A rendőrség továbbra sem kéri a műszaki vizsgálati bizonyítványt
aki viszont külföldről akar behozni, annak mostmár erre is oda kell figyelnie.
-
zgospel
őstag
válasz
Mentolka
üzenetére
Hatvanig mehetsz a Pest megyeivel. Megyei matricával mindig a megye határ utáni első kijáratig mehetsz.
Hatvannál egyébként kettő is van, a második a Hatvan-Kelet, és én ott szoktam kimenni, motorral is kocsival is. Nincs közte kamera, valószínűleg Hatvant egybe veszik, hogy ne kelljen keresztülszambázni a városon emiatt.szerk: Kivéve persze ha a 21-esen akarsz menni, mert akkor az első hatvani kijárat kell

-
zgospel
őstag
válasz
Mentolka
üzenetére
Google Maps is tudja, Waze is tudja. M3-ason Hatvanig mehetsz a Pest megyeivel. Utána meg ahogy gondolod, vagy mész a 3-ason tovább Gyöngyösig, fel Mátraháza és utána fordulsz Galyatető felé, vagy még Hatvannál felmész Pásztóig és onnan fel. Az utóbbi útvonalon egy fokkal szarabb az út a mátrai részen.
-
Mentolka
senior tag
Sziasztok,
Létezik olyan útvonal tervező, amelyiken a fizetős szakaszokat ki tudom választani?
Mármint, Pestről el kéne jutnom Mátraszentimrére, és csak Pest megyei matricám van. Merre menjek? -
Horvi
őstag
Hali,
Valakinek van tapasztalata ilyesmi után gyártott lábtartókkal? Mennyire lehetnek ezek strapabíróak? Nézegettem nevesebb gyártók cuccait is de olyan horror árak vannak

Köszi! -
Doki16
addikt
válasz
Geresics
üzenetére
Ilyenek nekem is voltak, meg szerintem jó pár embernek a fórumból akik szeretnek motorozni. Amikor csináltam a jogsimat addigra már 8 éve napi szinten vezettem kocsit és mellé is már jó pár tízezret letoltam robogóval

Megvolt a kellő rutinom a forgalomban és nem a többi autóst meg a görcsösen betartott szabályokat kellett követni
Többször vétetettem azt a "hibát", hogy jobbra kis ívű kanyarodásnál elmentem az oktatóm meg ottragadt
. (amúgy ez tök véletlenül összejött a vizsgán is, percekig nem láttam a tükörben, de nem buktam meg, elsőre sikerült) A dinamikus gyorsítás a megengedett sebességig meg alap volt. 
-
-Mosquito-
őstag
válasz
dave0825
üzenetére
Pedig egyszerűbb lett volna,lehet 1-2 utat is megspórolsz.. Az első az egy hányásnak nézz ki. Kormány markolat cserélt nem is eredeti,kormány végsúlyok nincsenek. Lánc/kerék már cserélve volt,farok idom matrica nix,törve lehetett stb. A 2.-ik már jobbnak tűnik a több Km-es.
Micsurin:
Vazelint,Tibeti hódost be lehet készíteni.
Bár lehet mázlik lesz. -
Micsurin
nagyúr
Sünis traffis kérdés:
Szerintetek 60-as tábla, GPS szerint 76 lesz vagy nem lesz sárga papíros? Lógott az esőlába sietős volt, lehet sokba lesz.

Rohadt dobozos mögött álltak és seggbe kaptak szerintem.
-
HoaryFox
őstag
Ma egyet léptem előre a jogsi megszerzésében, sikeres rutinvizsgát tudhatok már magam mögött

-
dave0825
őstag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Ezért nem akartam hirdetést linkelni, hátha belefutok a tulajba, bár nem hiszem. Túl részletes leírást sem akartam írni, de ez nem jött össze.

-
Még mindig barátkozom a nagyrobogó gondolatával a városi ingázáshoz...
De most megláttam hogy viszonylag elérhető áron lehet venni Ducati Monstert.
Nagyon vállalhatatlan belőlle mondjuk egy 98-00-ás példány? Van tapasztalat? -
dave0825
őstag
Reggel kérdeztem használt Kawa Z750-ről. Külön nem tudok válaszolni mindenkinek, nincs rá időm, de köszönöm a segítségeteket!
Megnéztük a külföldit, itt-ott javítva volt, kipufogó fújva (úgy, hogy a fekete jobb hátsó villa kb. telibe lett fújva miatta szürkével, nem takarták le, ahogy a gumit se, arra is ráment a festék), fék-kuplungkarok cserélve, lábtartók nem gyáriak, ülések 1-2cm hosszak kivágva, bal oldali dekli lefestve feketére, kb. ecsettel... Alkuról persze szó sincs, a tulaj pedig állítólag tegnap este eltörte a bokáját, és egy hölgy tudott jönni megmutatni, akitől kérdezni nem lehetett. Nekem kicsit sántított a dolog, így ott hagytuk a francba... Miért nem tudnak egyenesek lenni sokan, ha el akarnak adni valamit.
Ja, a másik érdekesség, hogy állítólag olaszból behozott motor, és mph-ban volt az órája. Olaszországban mióta van mérföld mérés?! Szerintem ez arról szólt, hogy mivel át lehet váltani mph-kph-t, átváltotta a kereskedő (elég sok motorja volt háznál), hogy kevesebb km-t írhasson a hirdetésbe (ugyanis a mérföldet km-ként tüntette föl, szóltunk neki pár napja, azóta sem írta át, szóval hamis adat van a hirdetésben)...Megnéztünk egy másikat, na az szép állapotban volt, a maga 40.000 km-éhez képest. Jobb oldalon a lábtartó melletti váz kis része le volt kopva, gondolom motoros csizmától, de ez szerintem előbb-utóbb kb. minden motornál előjön. Kipufogónál a szürke 2 csík (első-hátsó részén) kicsit sárga, a melegtől megsárgulhatott a lakk rajt, de legalább nincs összefújva miatta a hátsó villa, meg a gumi. Kb. ugyanaz az ár, 1 évvel régebbi, állítólag 20k-val több km, de szerintem ugyanannyi a másikban is (...), nincs gányolva, új lánc, fékbetét, olaj+szűrő, plexi, doboztartó konzol+doboz. Szóval űgy néz ki, holnap fölhívom, hogy mennénk érte.

-
zgospel
őstag
válasz
zgospel
üzenetére
Nézem a csávó többi videóit, tekergetek bennük. Hát lehet már a rovásán pár dolog
Ez például egy közúti igazoltatás akart lenni?

-
imibogyo
veterán
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Tudom én vagyok az elenyésző százalék, de az ilyet olyan mértékben büntetném, amennyire csak lehet. Első körben, vagy minimum 10 év eltiltás mindenféle jármű vezetésétől (na jó mondjuk maximum 50-es robogóra ráülhet, tudom, hogy azzal is lehet "gyorsan" menni, de azért nem ennyire) és olyan pénzbüntetés amit ténylegesen megérez, külföldön sok helyen létezik már hasonló rendszer (talán adóbevallás alapján, vagy nem tudom, mindegy is)...
Mutassa meg pályán a tudását, töltse fel a videót valahova, hogy mindenki ámulhasson, de ne közúton húzza neki, mint a barom. És direkt nem a motorozási tudását firtatom, hanem a helyet ahol ezt az egyértelműen felelőtlen magatartást tanusítja...

Jó láttam a rendőrt is, hogy miért "csinálja", de gondolom éppen meg volt annak is az előzménye...
-
Laraxior
titán
Megjött az első indexem, viszont istennek se tudok hozzáférni. Nincs valami video erről vagy, valaki nem tud valami okosat, hogy hogyan tudom kicserélni? Kiszedtem egy halom csavart, hálistennek visszatételnél mindegyiknek megvolt a helye
de nem akar lejönni az első idom, vagy azt se tudom, hogy egyáltalán azt kell-e lebontani hozzá. 

-
akos727
senior tag
Tud valaki ilyen féket? Sehol nem találok

Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- BestBuy topik
- Linux felhasználók OFF topikja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- E-roller topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Eladó D1S LED izzók Canbus 160W 25000LM 6000K 2 db
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- LG 65QNED86T3A / QNED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor,MS3379
- iPhone 11 Pro Max 256GB 100% (1év garancia)
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

. Tetszik is. A fejformám átlagos, nem nehéz találni ez alapján sisakot, ha csak azt nem nézem, hogy nagy fejem van. 

Fejlodsz, jobban kened neki, aztan jonnek a bajok, lasd a legutobbi beszamolod. Nem a penztarcadban akarok turkalni, de az en megitelesemben a vege draga lesz ezzel a motorral.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)