Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
A gear sensor az egy ellenállás létra volna?
Esetleg ha szétágazik az ECU és a kijelző közt, akkor be lehet azt tenni az ECU elé is, ekkor a kijelzés helyes marad.MÁS:
Az első lépések.
Valóban nem megy súlypont előrelendítése nélkül. Ha ülve maradok, akkor csúszik. Ki kell állni - és térddel szorítani a tankot -, még ha csak egy picit is. És nem is olyan ijesztő, mint amilyennek hangzik.
Egyelőre még csak 20 mph-ról indítva, még gyakorolni kell, hogy teljesen tudatos legyen. Aztán lehet emelni a sebességet. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Geresics
üzenetére
Én meg 54 éves koromra - 38 évi, végig kisautós múlttal - most jöttem rá, hogy egy személyautó legfontosabb paramétere az utastér tágassága, azaz mérete. Az, hogy tetszés szerint állíthatsz magad körül mindent (ülésmagasságtól deréktámaszig, a kormányt kifelé is, nem csak fel/le), és ezt nem a hátsó utasok rovására teheted. Az, hogy a vállad nem ér össze az anyósülésen ülővel, stb.
Minden más (felszereltség, motorizáltság, kinézet, stb.) csak ezután kell következzen. Az alsó középkategóriában még nincsenek műszaki csodák, de EMBERI méretű kaszni már igen. (Renault Megane, Ford Focus, Skoda Octavia, vagy éppen a Kia Ceed, hogy csak egy párat említsek). Soha többé nem veszek kisautót.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Persze, kipróbálnám, de mint írtam, nem biztos, hogy cserélem. Anyum kolléganője szeretne másfél millióért autót venni, a Honda Jazz az egyik kiszemeltje, és felmerült, hogy eladnám neki az enyémet. Én meg csak nézegetem, hogy ha megtörténne az adásvétel, akkor mit vennék helyette. Többek között felmerült már a 8. generációs Honda Accord Tourer is 2 literes benzinessel.

(#98585) Geller72: Konkrétan ezt nézegettem. Az újat is megvárnám, és ha nem lesz drágább 5,5 milliónál, akkor lehet, hogy az lesz inkább. Az 1.4 turbót már vezettem többször is az S-Cross-ban, imádom azt a motort.

Egyébként láttam már az újat a pozsonyi autószalonon, de sajnos nem lehetett beülni. -
Geresics
addikt
válasz
Geller72
üzenetére
187cm és 105kg vagyok. Hibátlanul elférek a Swiftemben úgy, hogy még magam mögé beférek! OK, hátul nem tespedős, de többször vittem a kollégákat enni, és aki először ült mögém, mindig meglepődött, hogy mennyi hely van!
Viszont, én ülök minden autóban, és nem fekszem! Anno fuvaroztam, és ott megszoktam az egyenes derékkal való ülést, aztán amikor sportosabbra vettük a figurát a Mecsekben pár sportosabb autóval (fiatalság-bolondság), akkor is kifejezetten jó volt, hogy rendesen ültem, és nem feküdtem (gyorsabb kormány-műveletek).(#98583) tboldi
Csak azért, hogy lecseréld az autót, azért szerintem nincs értelme cserélni. Én 9 éve vettem a Swiftet, és ha nem akarnánk jövőre 3. kölköt, akkor eszem ágában sem volna lecserélni. De 3 gyerek egyszerűen nem fér el benne. Ez már indok a cserére - bár én mondtam az asszonynak, hogy én majd mindig jövök külön, motorral!
(#98584) Bogyó bá'
Szerencsére nem tudom milyen sérvvel vezetni, így elhiszem, hogy Neked nem kényelmes! Mindenki másnak azt mondom, hogy benne van a hiba, mert egy autóban ülni kell, és nem feküdni!
Igazából jobban belegondolva Neked is azt mondom, hogy benned van a hiba, csak a hiba konkrét megnevezése "porckorongsérv" jelen esetben!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Geller72
üzenetére
A 2004-nél fiatalabb GS500-akon is alkalmazták ezt a megoldást, ott 1-esben nem, csak 2-3. fokozatban korlátozott, de nagyon. Negyedikben jobban gyorsult a motor mint harmadikban - igen kellemetlenné téve a 70 km/h-ról indított teherautó előzéseket. Szerencsére ott csak egy két pólusú csatlakozót kellett széthúzni, és mindjárt jó lett a 2-3 fokozat is.
-
ath
senior tag
válasz
dave0825
üzenetére
timing retard eliminator. környezetvédelmi, zajvédelmi szempontok miatt 1-2-3 fokozatokban van egy előgyújtás, pontosabban korai gyújtás, ami miatt a motor nem adja le a maximális teljesítményt. ennek kiiktatására van néhány megoldás, a legegyszerűbb egy olyan fokozatkijelző, ami ezt tudja, pl gipro, vagy aki inkább barkácsolna és fillérekből megoldaná a megvalósítást, az vehet egy x ohm ellenállást, és a gear position sensor kimenőjére kötheti. az is ugyan úgy becsapja az ecu-t, és azt hiszi, hogy 4-5-6 fokozatban van a motor, az ellenállás nagyságától függően. utóbbi megoldásnak az a hátulütője, hogy amelyik motornak van beépített fokozatkijelzője, azt meghülyíti, és értelem szerűen rosszat fog mutatni, plusz ott az alapjáratba is beleszólhat üresben.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
tboldi
üzenetére
Én most használt autó keresés címén végig ültem vagy 20 féle kocsit, és úgy "általában" a vasaló Swift minden, csak nem kényelmes, pedig én is gondolkodtam ebben a típusban (na, nem a Sportban…), illetve a nagyobb(nak tűnő) SX4- ben is. 177 cm / 90 kg vagyok, de egy jól fejlett porckorongsérvvel súlyosbítva, immár 25 éve. Aránylag hosszúak a lábaim, és szeretek nyújtott lábbal vezetni. Az összes próbált Suzukiban ha legtávolabbra állítom az ülést, még akkor is közel vannak a pedálok, viszont a kormányért / váltókarért már nyújtózkodnom kellett, épp, mint a saját kis Yarisomban. Ez rövid próbaúton nem biztos hogy túlzottan zavaró, de egy fél napot így vezetni már rettenetesen fárasztó tud lenni (szintén a saját kocsi tapasztalata nyomán).
Szóval ha teheted, próbálj egy hosszabb utat is menni vele.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Geller72
üzenetére
Én 194 cm vagyok, de az esetek 90%-ában egyedül használom az autót, úgyhogy ez nem gond.
A Sportban van tempomat, 6. fokozat, és a kinézett példány 5 ajtós is.
De nem biztos, hogy cserélek, egészen megszerettem ezt a kis Jazz-t is. Habár nem bánnám, ha ~20 lóval erősebb lenne, de az igényeimet tulajdonképpen kiszolgálja.
-
Geller72
veterán
válasz
tboldi
üzenetére
Én 183 vagyok és elöl semmi gondom nincs vele. Mondjuk koppig hátra tolva sincs nagyon hátul az első ülés. Hátul szűk, ha többen mentek, az tuti, de két embernek ok. A csomitartó elmegy, egy nagyobb hétvégi bevásárlás belefér, de csodát nem kell várni tőle. Ami nem tetszik, hogy a hátsó üléssort nem lehet padlószintre lecsukni, hanem csak a támlát rádönteni az üléspadra. Viszont részben osztott a hátsó üléssor. :/. A tempomat nagyon hiányzik és a hatodik is.
. És csak 3 ajtós. -
Teasüti
nagyúr
A guminak mindegy, lassan cserés lesz. Tervezem, hogy csere előtt még a burnout-ot is megtanulom.
A futómű most lett felújítva (új persely, új becsúszószárak, stb.), a kormánycsapágy is ki lett cserélve. Fékek is szervizelve voltak nem is olyan rég. Elvileg nagyon faszának kell lennie mindennek. Nem éreztem, h bekoppanna. A fék meg jól adagolható, kicsit talán puha is a fogáspont az én ízlésemnek.Miért végezném ki? Kvázi vészfékezéseket gyakorlok. Ezt bírnia kell a vasnak. Most futóműben mit végzek ki? Talán a persely és a becsúszó súrlódik egy kicsit? Elhajolni nem fog semmi. Láttuk, hogy mekkora erők kellenek, hogy elhajlítsa vki a villát - konkrétan bele kell csattanni egy autóba ahhoz.
A kormánycsapágy meg vagy összeroggyan, vagy nem. Nem nagy tétel egy új csapágy. -
Pocee
senior tag
válasz
Teasüti
üzenetére
jó gumi,jó állapotban lévő futómű alapkövetelmény,meg egy jól adagolható fék,meg az aszfalt is legyen jó.ennyi a feltétele,jó sok gyakorlással rövid úton kivégzed a kormánycsapágyad és az első gumid,majd a futóművet is
.ezeket vedd figyelembe,csak azért mondom mert mintha takarékossági okokból Te sakkoztál volna a gumicserével.
A futómű amúgy megfelelően kemény?nem koppan be könnyen?mert az sarkalatos tényező,hogy amikor elkezded rátenni a teljes súlyt és bekoppan a gumi nagyon könnyen megcsúszik a csillapítás hiánya miatt. -
Teasüti
nagyúr
válasz
sajtee
üzenetére
Tutorial szerint is adagolni kell neki lineárisan a féket, viszont azt hiszem amikor felemelte a hátulját, akkor impulzusszerűen húztam rá. Az nem volt annyira tudatos, nem emlékszem pontosan mit csináltam jól. Tegnap meg folyamatosan fokozatosan próbáltam addig a pontig, hogy már állóra fékeztem az elsőt. Fura érzés ahogy megrángatta a kormányt.
(#98563) CyberPunk666
Ilyenkor előre ülök, a tököm a tanknál és lábbal szorítom a tankot. Elvileg így kell. Kiállni úgy érzem nem tanácsos, azért itt mégiscsak akkora fékerők vannak, h átesek a kormányon szerintem, ha kiállok.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Geresics
üzenetére
A burkolat alatt van, há' mer' sleeper.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Bájdövéj kapott egy menci matricát is.

-
tboldi
nagyúr
válasz
Geresics
üzenetére
Oké!

még akkor is, ha boyracer!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgymategnap végre összeállt a ricemobil.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Nem értek hozzá csak okoskodom, de nyilván kell megfelelő tapadás mind gumi - mind aszfalt oldalról, aztán meg gondolom annyira előre kellene terhelni amennyire csak lehet.
Például hátsóféket benyomod, hogy az első kicsit szétterüljön és máris többet tudsz fékezni anélkül, hogy megcsúszna.
Gondolom abs nincs, az megakadályozza a stoppiet.
Meg az is segít, ha feljebb viszed a súlypontot, nem csak előre, hanem előre felfele, mert a fent lévő súlynak nagyobb lesz az erőkarja, így a forgatónyomatéka is, és kevesebb tapadás és fékerő kell ahhoz, hogy forogni kezdjen az első kerék körül.Több ötletem nincs.
-
tboldi
nagyúr
válasz
demars
üzenetére
Nem tudom, hogy megvetted-e már, de nekem van egy MotoSafe-em, amit csak pár alkalommal használtam. Ha eljössz érte, ingyen és bérmentve odaadom (természetesen fertőtlenítve).

Ez hirdetésnek számít, ha abszolút semmit nem kérek érte? Ha igen, akkor elnézést kívánok, és del pls.
-
Shad0w
senior tag
válasz
demars
üzenetére
race.
szerk.: első webshopban amit a google dob ugyanúgy 5990 Ftszerk2.: Én inkább sima MotoSafe-et vagy MotoSafe Pro-t vennék. Mind2 erősebb a race-nél. szerk3.: Jobban megnézve a Pro az csak 1 Tour és 1 race set egybecsomagolva, szal race ( vagy inkább MotoSafe, ha az is opció).

-
demars
addikt
Hi
Alpine füldugókból melyiket? Tour, vagy race?
Én nem hajtok, de általában 110-130 körül haladunk. Ehhez a tempóhoz melyiket?
SOS lenne jó vétel. Koncerten vagyok, van sátorban jo áron (5990 HUF). -
Teasüti
nagyúr
Ki tud itt stoppie-zni sport motorral?
Ezt próbálgatom, de nem igazán sikerül.
Egyszer a megállás pillanatában feljött a hátulja, de úgy egyébként meg csak csúszik az első kerék.
Gondolom nem az volna a lényeg, hogy csikorogjon a gumi. -
Geresics
addikt
Van itt olyan, aki tagja az Összetartó motorosok facebook csoportnak?

-
imibogyo
veterán
Volt ma valaki Euroring felé? Annyi motoros ment el mellettem, hogy nem hittem a szememnek, pedig általánosságban is sok a motoros a pálya miatt...

-
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Pontosan így gondolom én is.
-
zgospel
őstag
Holnap egy Mátra, Bükk, Szlovákia, vagy valami hasonló?
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Oem-parts totális tévedés, a bal kormánycsutkám amit rendelni kellett oem partson 83.000.- bementem a Hondába és 17 000 volt. - természetesen a gyári, nem utángyártott.
Lábtartó OEM-en 80.000 hondába 37000.- Soha senkinek nem ajánlom az OEM-partsot.
Arra jó hogy megnézd hogyan tudod lerendelni egy adott alkatrészt, tehát hogy hány darabban, de se a cikkszám, se az ár nem stimmel totális tévedés.
Valszeg bemegyek kedden és szerintem ilyen 60-70k körül fogja mondani a gyári generátort.
Persze az is rengeteg, de ha megjön 2 nap alatt akkor jobban megéri azt megvennem, különben bukom a foglalókat a túrával....szerk: nem tudom hogy el mernék e menni egy frissen tekercselt generátorral olaszországig.

Így most első körben marad a gyári bontott, vagy a zsír új, attól függően melyik jön meg hamarabb... -
emre
veterán
Basszus, nekem csak most esett le hogy a beárazós topikban legálisan lehet hirdetni

-
-Mosquito-
őstag
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Köszönöm a jó tanácsot de a honlapon is már az van hogy 3 hetes előjegyzései vannak. Nincs az az isten hogy 3 hétig még ne motorozzak, ezt nem tudom kivárni az így eltelt 3 hét után.
29-én pedig mennénk olaszba, szállások több helyen foglalva, amennyit nyernék a tekercselésen a töbszörösét buknám a szállás lemondásán, addig ezt valahogy össze kell hoznom.
Találtam már ebayen is de annak is 6nap a szállítása és már az is necces. Az a baj attól félek hogy az osztrák Hondaraktárban ha nincs tekercs csak a belgában, akkor nem fog megjönni....Runner:
Valszeg igen, ütéstől is elpattanhat a lakkréteg aztán rövidzárlat...
Fizikai sérelmi nyom semmin nincs így valszeg ez történt... -
runner 125
nagyúr
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Jah, vtec-nel emiatt szokott leégni 50-60k km körül, de itt én kabelszakadast látok.
Ferdzso, gondolom ez is összefügg az elcsuszassal?
-
Geresics
addikt
Volt már, hogy lehunytad a szemed, a teljes lelki békéért?

#MotorosVandor #Roadrage #Nemadomkiavideótróla
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Nah a második próbaköröm úgy végződött hogy a motort be kellett tolnom a garázsba.
Nem töltött egész nap a generátorom.
Már otthontól 15km-re amikor leállítottam, nem tudtam már beindítani. Bebikáztuk, rámértem és láttam hogy nem tölti a generátor. 11,8v korrekt.
Gyí haza, szerencsétlen akku a garázsig kibírta de ott már a műszerfal kezdett sötétbe borulni.
Leállít, kikaptam az akkut, azonnal töltés, megmarad...
Szétszedtük a generátor házat is.
Ez fogadott...Nagyon nem akarják valahol hogy eljussunk a túrára...

-
CyberPunk666
senior tag
Sosem állnék meg így egy autó mögött. Ha bemegyek valaki elé, mikor piros a lámpa, akkor is a lámpáig lassítás közben is mindig nézem a tükröt, hogy megáll-e, és sokszor direkt kicsit előrébb is megyek a vonalnál, hogy ne mondhassa, hogy azért nem tudott megállni, mert bementem elé.
Nem pláne egy olyan helyen, ahol senki nem számít megállásra...Nem szabad a sor végén állni, ha mégis muszáj, akkor a tükröt kell nézni.
Még ez sem biztos, mert összetolhatnak több autót is, de ilyen nyíltan legalább nem kínálod fel magad a halálnak. -
Geresics
addikt
Ma volt egy kis dolgom, és gondoltam miért ne motorral menjek?

-
veze
őstag
-
Shad0w
senior tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Olyan jelenet nincs ahol én előzlek meg?

-
CyberPunk666
senior tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
hozzáteszem, hogy amúgy a 300-as ninja méretre nagyobb, mint némelyik zx6r évjárat ^^
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
Shad0w
üzenetére
Odajött nekem az elején, hogy milyen kicsi motor, hogy férek el rajta, miért nem vettem nagyobbat, nem túl gyenge-e... (nem ismerem, csak odajött).
Aztán meg nem győztem kerülgetni a pályán.Btw én vagyok az első videódon 24:55-nél a fehér kabátos - zöld motoros (a második, aki kívülről előz).
-
Shad0w
senior tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Nem ismerem.
-
Shad0w
senior tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
upsz, privát akart lenni...
-
Ferdzsoo
addikt
Csak úgy megyek.

Viccen kívül, nagyon sokat megyek utassal megpakolva. Mindenhogy gyengének érzem.
Mivel a ridersag-et sem tudom beállítani (nemhogy két főre csomagokkal, még egyre sem!) ezért a rugó a gyenge szvsz. Mint ahogy elöl is ugyanez volt a helyzet.
Megmértem a gyári rugókat amiket visszakaptam, bőven túl voltak nyúlva a szervízhatáron. -
Ferdzsoo
addikt
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Az első 100km-es próbakör után vagyok, simán lehet érezni a különbséget.
Rohadtjól kivasalja az utat, érezhetően még stabilabb lett az úttartás.
Viszont ezáltal hogy most ennyire jó lett az eleje, sokkal jobban kijön a hátsó rugó gyengesége, és hogy ott hintázik a motor az útegyenetlenségeken, ill. hogy ott is eszméletlen gyenge a rugó.
Úgy érzem hátsó rugóstag csere is lesz ebből..
Szerk.: Végre sikerült kipróbálni az intercomot is, 100-110kmh-ig okés, a felett sem az a baj hogy halk hanem nagyon romlik a hangminőség, nagyon recseg.
Ez most vezető/utas teszt volt. Viszont amikor az ember beszél akkor nem 130-al mész, és a hangerő bőven elég, még füldugóval is.
Motoros/motoros teszt valszeg jövő héten lesz, kíváncsi leszek rá, Eddig összességében semmi negatív vagy pozitív, kb ezt vártam. ezt is kaptam. -
Geller72
veterán
válasz
CyberPunk666
üzenetére
De. Lehet. Itt kint megrendelem. Kihozzák. Nem jó. Visszaviszik, hoznak másikat. Ha akarnám, így lenne...
Itt ez nem probléma. Otthon sem, max rád terhelik a szállítási költséget is. Közben amazonon rákérdeztem az AX-8-ra, ingyen kihozzák azt is. Kérdeztem, hogy mi van, ha valami miatt mégsem ez kell. Azt a választ kaptam, amit vártam is. Küldenek másikat.
. (A típus most nem releváns, a bekérdezés volt a lényeg)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Házimozi belépő szinten
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gaming notebook topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Akciófigyelő: jelentős kedvezménnyel nyit a Honor 600
- Milyen okostelefont vegyek?
- PLC programozás
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
) Viszont az új, 1.4/140 lovast elfogadnám. 

.ezeket vedd figyelembe,csak azért mondom mert mintha takarékossági okokból Te sakkoztál volna a gumicserével.