Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
Something_
üzenetére
Bazdmeg még jól is néz ki. Fekával kombinálva. Jobban néz ki,mint a Kawasaki sárga

-
Something_
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Na nehogy mar egy ktm labdabarugjon
1689 ota gyart motoros dolgokat (lancfuresz
) a huski, ktm ehhez kepest fiatal 

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Something_
üzenetére
Az mar foglalt. Ktm

-
mm89
őstag
válasz
Something_
üzenetére
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Something_
üzenetére
Új törzskönyv, új forgalmi.... ....nem olyan nagy biznisz egy gépjárművet más színűre festegetni.

-
Something_
őstag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Szerintem narancssárgára fesd le.

-
polimorf
tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Ha Hondád van akkor az ülés alatt találod. Ha nem akkor nem egyszerű hacsak nincs ismerősöd a márkaszervizben aki talán vázszám szerint lekéri neked a gyártótól. Én a neten tudakozódva találtam rá a pontos szinszámra, márkafórumon.
-
V.Stryker
nagyúr
Ha valaki esetleg arra jár éppen, húzzon oda egy kövéret a tiszteletére... Bitti temetése.
-
boogie84
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Egyre közelebb az igazsághoz. Töltöttem bele benyát, próbáltam indítózni, de az akksi 12,5V-on állva tényleg gyenge. Valszeg akksi probléma. Tényleg.
A bosszantó az h haza sem tudom hozni, csak holnap...

-
Xaels
félisten
A ma reggel is jól indult. Hívott a festő
Holnap délutánra lesz csak meg remélhetőleg mert vagy 4 réteg "festményt" kellett levakarnia a tankról mert elkezdte ledobni a gyári fényezés ami szürke volt.[link] ez sem semmi kis városi taliga

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
boogie84
üzenetére
tudod mennyi mocsok kell egy pumpanak, hogy ilyet csinaljon?
rengeteg. el kell rohasztanod a tankot ahhoz, hogy lecsokkenjen a nyomas es akkor is csak magas fordulaton jon ki.
az Akku tud ilyet csinalni. amit mondasz. egyaltalan nem biztos, hogy Akku, de en kevesebb eselyt latok a pumpa tomodesre. -
FIREBLADE78
addikt
Nálam is,ha pl hármasban megyek 60 körül,egyenletes gáz,és dadog a gép. Mitől lehet?
-
boogie84
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Mentem vele 33km-t. Az alatt csak kijött volna ha ez a gond.
Egyre jobban a benyára gondolok. Városban is olyan volt mintha ugrált volna, nem ment egyenletesen. Aztán lehet h van valami mocsok a pumpa előtt amitől nem kap benyát.
-
mm89
őstag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Csak annyira mint ahogy a te tempód tűnik mögöttem

Amúgy nem, kb 50-60 as kanyar. -
boogie84
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
De teljesen fel volt toltve. Amint tudom lemerem hany V-ot mutat...
Koszi az infokat! -
Lipton
őstag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Erd
-
HSM
félisten
válasz
Polemius
üzenetére
Mint írtam is, a gyűrűket nem bántja, viszont be tud jutni mögéjük, és az a zsírnak nem jó. Én legalábbis ezt olvastam róla olyanoktól, akiknek amúgy az ajánlása a tiszta petróleum tisztítani. Mind1, nálam maradt felkiáltójeles, jobb a békesség.

Ezt a tesztet kerested szvsz: [link]

-
Polemius
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Meg nem esküszöm rá, hogy a WD40 a vizsgált anyagok közt volt-e, és most biztosan nem találnám sehol a cikket, de egyszer valahol (angol nyelvű oldalon) volt egy teszt, amiben többféle népszerű anyagba beáztatták az O gyűrűket (nyilván külön, nem láncostól), aztán egy idő múlva megmérték a gyárihoz képest, és bizony az volt a konklúzió, hogy nagyon nem mindegy mivel tisztítod. Volt aminél meglepő méretváltozást tapasztaltak.
-
HSM
félisten
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Sorry.

-
HSM
félisten
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Az O-gyűrűvel nem csinál semmit, de olajat hagy maga után, ami egyfelől higítja a láncspray-t, másfelől elméletileg van benne valami adalék a petróleumon kívül, ami nem igazán jó. Nem a gumigyűrűknek, hanem elvileg bejuthat mögéjük, és az a bezárt zsírral szúr ki.
-
boogie84
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
CTEK toltovel toltottem egy napig, persze elotte le volt merulve.
(2004-es NBFL-t vettem 30000km-el. Mintha uj lenne. )
-
HSM
félisten
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Festékbolt pl., 1L kb. 850Ft.

Csak valami spriccelő alkalmatosság kell neki, pl. kiürült ablaktisztítókon ami van.
-
HSM
félisten
válasz
StoneBridge
üzenetére
A WD40 nem igazán jó a láncra. Ugyan a koszt jól leoldja róla, hiszen nagyrészt petróleumból áll, amit a gyártók is ajánlanak tsiztításra, de vannak benne összetevők, amik nem igazán tesznek jót az O-gyűrűknek.
Vegyél tisztán petróleumot, azt ráfójva jó takarítani a láncot. -
StoneBridge
senior tag
Tegnap lemostam a motort, mert a múlt heti túra alkalmával felverődött a felnikre friss aszfalt maradék, ami alig akart lemenni vízsugárral is, jól odaragadt... ehhez WD40-et használtam, mivel láncspréből pont kifogytam. Nagyon jól oldotta, illetve az olajsárt is szépen szedte. Ahogy olvasom, végszükség esetén lánc tisztítására is jó a WD40, szóval jó hogy volt/van otthon.

Ma léptem át a 10.000 km-em a géppel, március óta gurulok.
Történt egy csere is: a shorty fékkar helyett ugyanolyan, de hosszabb verzió került fel. Egyrészt kicsit megsérült a vége a júliusi borulásban és nem bíztam a véletlenre, hogy rajta maradjon úgy, a másik dolog pedig, hogy nekem 3-4 ujjas kuplungozások jöttek be, amihez egyszerűen rövid volt. -
mm89
őstag
Ha véletlen valakit érdekel, egy kis videóanyag a múlt heti kecskeméti pályázásról (elég rövidke
)
Kecskemét motorozós -
zeon.hu
nagyúr
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
létezik

nincs időm olvasgatni, de katt bármelyikre és meg lehet adni a pontos adatokat. -
pityaa23
senior tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Nem, arra gondoltam, hogy ha befér egy sima szemüveg a bukó alá, akkor ezzel a lenyitható sötét plexivel meg is van oldva minden. Van dioptriás napszemüvegem külön, de az már fér el a bukó alatt, meg ugye 2 szemüveget cipelni mindig magammal elég macerás.
-
boogie84
veterán
Sziasztok,
sok ido utan nem hasznaltam a motort (igazabol most fogalmazodik meg bennem, h miota megvan az mx5 roadster azota nem is ultem a motoron
) , beszart valoszinuleg a benzinpumpa. Raadom a gyujtast es csak kerreg egy kicsit es vege. Ahogy probalom inditani sztem nem kap benyat...
Lehetseges h a pumpa attol beszarik h sokat nem volt hasznalva? Iden talan egyszer mentem vele, akkor sem sokat.
Koszi a segitseget. -
FIREBLADE78
addikt
Euromotoros bukó akcióban melyik a best buy? Ha van ilyen. xlite 702 és 802 között lényegi különbség van e?
-
fattyu
veterán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
kontaktról egy hónap után el is lehet dönteni hogy működik e...
elsőre mindenki hülyét kap tőle.
-
Xaels
félisten
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Hát ez így erős. Egy tucat őzzel találkoztam nyáron az úton, mellettük több rókával és nyúllal. A nyulak a legidiótábbak. Persze nem 90-el mentem, hanem csak 60-al legtöbb helyen így bőven meg tudtam állni vagy lelassítani amíg elbújtak. Ha ritkán jött egy autós elengedtem és mögötte kicsit jobban haladtam, de akkor is figyeltem. Na meg nekem ott az a dupla "vadriasztó" jobb oldalon
-
Xaels
félisten
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Hajnali 1-kor indultam haza Megyer-ről Bp.-re. Teljesen más világ éjszaka, de észnél kell lenni. Egyébként ha nem bírod, nézhetsz Bp.-en kívül egy olcsóbb szállást 1 éjszakára vagy ismerősöket megkérdezni.
-
pityaa23
senior tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Fel kell próbálni, ha kicsit is nyom egy idő után az agyadra fog menni. Ilyen szempontból jobbak a sima bukók. Én is szemüveges vagyok, a bukóban van lehajtható napszemüveg. A napszemüvegem dioptriás, de az nem fér be bukó alá, így maradt ez a megoldás. Kontaktlencsét meg nem tudom elviselni.
-
fattyu
veterán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
kontaklencséről hallottál már? napszemüveg és bukósisak miatt váltotttam szemüvegről.
-
FIREBLADE78
addikt
Kár,hogy nem létezik dioptrás cross szemcsi. Viszont találtam Davids ( tudod a focista
) féle napszemcsit,vajon azt belehetne nyomorítani alá? 
-
Xaels
félisten
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Szoktam vele 600-700km-t menni egy nap. Azért van, hogy menjek vele. De ott van bogyo aki a 125-össel bejárta Erdélyt nem éppen 100-as gerinccel, nem is egyszer. Minden csak akarat kérdése.
-
Something_
őstag
válasz
Archer
üzenetére
Brutal gyorsan fel lehet venni es racuppan az egesz labamra, igy nem sajnalom a cipzarat.
Hala az egnek nekem a labam nem izzados es el voltam egesz nyaron nap, mint nap a csizmaban. Palyara meg a specko dainese zoknimat vettem fel. Egesz napos palyazas utan mar elegge faj benne a labam, de szerintem ez a terheles miatt van, ha csak szimplan turaznek, akkor nem ereznem ezt.
En azert valasztottam a mag1et, mert ahogy felvettem, joval jobban ereztem azt, hogy ez eggye valik a labammal, mint a vortice.
Pedig pacekra es felepitesre az tetszett jobban es ranezesre is bizalomgerjesztobb volt a robosztus felepitese miatt.
Az viszont tenyleg sajnalatos, hogy a talpat nem lehet cserelni.
Mondta az elado srac is, hogy a vortice eloallitasi koltsege tobb, ezert sanszos, hogy nem sokaig pesz a piacon.
Ha esetleg lenne majd outlet akcioba 50k korul, akkor siman vennek egyet tartalekba. -
Xaels
félisten
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
A motor azért van, hogy a céljaid közelebb kerüljenek. Így a hegyek is. Persze SM-val nehezebb, de csak akarni kell és nem panaszkodni...
Ha meg ennyire gondot okoz akkor el kellene azon gondolkozni, hogy jó választás volt ez a stílus vagy sem.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Sár és tócsák. Supermoto-hoz ideális!

-
FIREBLADE78
addikt
Ajj de irigyellek benneteket,hogy kanyargós,hegyekhoz közel laktok. Hétvégére esőt mondanak felénk,arra mi lesz?
-
polimorf
tag
válasz
baboss
üzenetére
Nekem is azt mondta egy jól motorozó ismerősöm, hogy ezt sem tudom kimotorozni minek nekem nagyobb.?
Aztán kipróbálta és azt mondta, hogy hogyan tudom a lépést tartani velük? Mert tényleg nem megy jobban.Majd egyszer ha megengeded motort cserélünk és kipróbálnám a tiedet, hogy tényleg kevés e, mert ha 170-et megy akkor annyira csak nem lehet kevés még.
-
Archer
őstag
válasz
Something_
üzenetére
Szerintem más szemlélet a kettő. A Vortice-nál kívülre pakolták a védelmet, a Mag-1-nél meg elmentek az AS Supertech-es irányba. Ha igaz, hogy ugyanazt a védelmet adja, mint a Vortice, akkor innen nézve az egy "modernebb" csizma mivel súlyra könnyebb, meg keskenyebb is. A Vortice damilos feszítője helyett itt acél drót van, ami szerintem jobb megoldás, a Vortice-on nekem ez mindig is szúrta a szemem. Viszont csak egy állítható szellőzője van és a talpán lévő kopó felület sem cserélhető (bár nekem inkább a sarka kopott jobban). Hogy nincs cipzár a Mag-1-en, nem tudom, hogy negatív vagy pozitív, a Vortice egész jól bírta az esőt a cipzáros megoldásával.
Rangsort nem állítanék, szerintem mindkettő nagyon jó csizma viseletre, élesben tesztelni szerencsére még nem kellett. Kicsit olyan szerintem a két csizma, hogy van akinek a fekete van akiknek meg a szőke hajú nők tetszenek.
Mindenesetre a Vortice gyártását valószínűleg leépítik idővel, úgyhogy a méret és színválaszték zsugorodni fog, aki esetleg ilyet tervez venni a jövőben. A perforált változat még érdekes lehet, csak szerintem az nagyon lekorlátozza a használatot a néhány meleg hónapra meg a száraz időre. -
baboss
őstag
Még mindig nagyon szokatlan a magas fordulaton való használat,a dízel Vitónál 3500 már majdnem a vége.Ha nyugisan motorozok akkor van amikor 3500-4000 nél már váltok.Azt vettem észre,hogy 7-8 ezernél jön meg igazán az ereje.Ha 5000-nél váltok 5-vagy 6 ba és húzom neki olyan mint ha megtorpanna hörög és alig akar gyorsulni.Az is sokat számít,hogy hol tankolok.A helyi 2 kút meg az Auchan kút ahol szoktam tankolni elég gyatra.Múltkor a túra alatt Agip kúton tankoltam és csodálkoztam hogy mennyivel jobban megy a motor,vitte a 170-et is.
Mosquito34
Köszi.
A sógorom ajánlására idáig ezt vettem [link] -
Lipton
őstag
Cb1000r olajat kellene cserelnem, tudtok ajanlani helyet ahol gyorsan megcsinaljak? Milyet tegyek bele?
-
Archer
őstag
Régebben szóba került, volt szerencsém a Sidi Vortice-t és a Mag-1-et is kipróbálni, ha esetleg valaki a kettő között vacillál (mivel kb. azonos ár), írhatok egy rövid véleményt.
-
Xaels
félisten
válasz
bigdady
üzenetére
Pedig a Red Bull az ami szárnyakat ad

(#57422) V.Stryker hát most nagy divatjuk van a Scramblereknek. Előbb utóbb csak kijönnek a japánok is a saját verziójukkal, akár kisebb ccm-es változatban is odahaza. A Yamaha az MT-07-ből épített valami hasonlót, de az nem az igazi.
-
bigdady
nagyúr
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Én gyári honda motorolajat rakok a yamaha-ba

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Qrva drágán veszed: [link]
Amúgy nekem is bevált, a kicsiben is azt használtam, és az került a GS-be is.

-
Xaels
félisten
Közben ráleltem a típusra is. Az egy 1975-ös BMW R90/6.
-
Xaels
félisten
válasz
baboss
üzenetére
Van abban a 400-asban még bőven, ahogy néztelek meg beszéltünk, csak kicsit rá kellene kapnod a döntögetésre meg a fordulaton való használatra. Alacsony fordulaton kevés a nyomaték amit produkál. Mondom ezt a 400-as Eliminatorból kiindulva. A 650-es V2-es Dragstarral sokkal jobban meg tudtam barátkozni, nem kell úgy felpörgetni, hogy menjen. Igaz az is, hogy nem is megy annyit mint a Kawasaki ment ha felpörgött és sokkal jobban meg is bosszulja, ha a kuplunggal és a gázzal barbárkodom.
(#57414) bogyo112 nekem csak A és V van beütve a rózsaszín platnin.
Annak idején anyámék szerettek volna nekem B-t, hogy legyen aki vezet, ha kicsit isznak, de akkor nem volt ilyenre keret. Amikor meg lett saját fizum meg időm. Akkor eszembe sem volt autóra letenni.(#57415) HSM a váró ahol le lehet ülni itt is másik éületben van, de ott lehet lenni a műhelyben csak ne legyél útban.
(#57416) V.Stryker az egy BMW Scrambler építés így ránézve és nem feltétlenül új az alap. Egyébként pont nem az én világom a Scrambler.
-
V.Stryker
nagyúr
Te szereted az ilyet.
Azért azt nem értem,hogy lett hátul dobfékes... 
HSM: Valamikor voltam a Motorrad -nál és ott is természetes volt,hogy ott lehettem. Végtelenül türelmesen válaszoltak az idióta kérdéseimre is közben.

-
HSM
félisten
Szervízfüggő. Valahol azt mondják, itt a váró, itt kell várni, valahol meg a világ legtermészetesebb dolga, hogy ott lehet lenni.

(#57412) Xaels: Az még a jobbik, ha csak kérdezgetik. A rosszabbik, amikor rendszeresen meg akarnak győzni, mennyivel jobban jártál volna autóval. Még akkor is, ha minden lehetséges szempontból rosszabb, kivéve a pakolhatóságot és a passzív védelmet.
-
Bogyó bá'
nagyúr
"Mert motyorolni jó!" - Én meg azon bánkódom, hogy miért nem 20 évvel hamarabb jutott az eszembe...

-
baboss
őstag
Ha a kocsihoz viszonyitom árban ahól 2x cserélek ugyan ott vagyok. Viszont fele annyi a fogyasztás, nem fizetek ki havonta 15-20 k-t parkolásra,nem
kell a dúgóban ácsorognom. Csak a munka miatt vettem meg a motort pont ezek miatt. Viszont rájöttem,hogy sokkal jobb élmény motorozni mint autót vezetni még ha esik is,vagy ha hideg van.Nem vagyok makett motoros.
-
baboss
őstag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Mit ajánlanál másikat ? Most vettem megint ugyan azt, mert maradt még, ìgy csak 3 l vettem. 3 csere biztos lesz jövőre,ha sokat megyek túrázni.
Áprilistól idág 8000 km mentem. -
V.Stryker
nagyúr
Ha már olajcsere. Tudna valaki abban segíteni, hogy Budapesten hol tudok venni olajszűrő leszedő kupakot? Ilyen 2k-ig gondoltam és valami ilyesmi kell:

A szűrő külső átmérője 68mm, így gondolom a 68mm-p14 lesz a nekem jó, de BP-en sehol nem találok, csak vidéki boltokban. Viszont szállítással már sok lenne.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia / Akku:100%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia, 4G LTE OPCIÓ
- HP ProBook x360 435 G8 Ryzen 5 5600U Refurbished - Garancia
- 58.5 mm full fém tamper
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

1689 ota gyart motoros dolgokat (lancfuresz

De lehet lefestetem hó fehérre azt szarok az egészbe

Holnap délutánra lesz csak meg remélhetőleg mert vagy 4 réteg "festményt" kellett levakarnia a tankról mert elkezdte ledobni a gyári fényezés ami szürke volt.

Nem kell éjjel/estének lenni, hogy találkoztál "állatokkal" ami lehet veszélyesebb.