Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Oda fog fagyni a s*ggetek az üléshez...

-
-Mosquito-
őstag
válasz
Something_
üzenetére
5:30-kor sem jobb.
Hétvégén Dobogókő. -
Something_
őstag
Na én sajnos offoltam idén a motorozást, azt hittem még ezt a hetet kibírom, de reggel 7-8 fele minusz 7-9 fokos az aszfalt :-(
Hétvégén megy szerelőhöz, hogy patent legyen a köv szezonban. -
HSM
félisten
válasz
Gaboman
üzenetére
Éppen a tapasztalataim, amik negatívak, elméletben nekem is baromira tetszik a dolog. Amúgy ja, kb. én vagyok egyedül a véleményemmel, hogy bár kétségtelenül vannak előnyös oldalai, de én komoly hátrányokat is látok, és nekem mégsem kéne. Ezenkívül kifejezetten nyitogatják a bicskát a zsebemben az ilyen videók, ahol szándékosan a lehető legrosszabb módon fékeznek ABS nélkül, majd bemutatják, ABS-el mennyivel szebb minden...
De ne menjünk bele újra, ha érdekel keress vissza. Sokan nagyon unják már a topikból, okkal. Köztük én is.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
emre
veterán
BB Kapitánynak voltak hasonló gépei.
Sajnos személyesen nem ismerem, de jó fej lehet. 
-
Archer
őstag
válasz
Khaosz55
üzenetére
Ok persze, csak azért írtam, nehogy azt higgyék itt néhányan esetleg, hogy ennyiért eredetit is adnak. Egyébként nem lenne akkora gond, ok, koppintsák le a Rizoma cuccokat csak legalább ne írnák rá. Ezekkel a kanai indexekkel az szokott lenni a baj, hogy gagyi led van benne és napsütésben alig látszik a fényük.
-
c4bB
csendes tag
holyfknshit??
-
Khaosz55
addikt
válasz
Archer
üzenetére
Tudom hogy hamis,
eredeti 50 euro / darab. Gondolj bele, ésszerű szerinted 62 000 FT adni 4 db indexért ?
ez meg 42 euró / 4 db Ezért az árért olyat kapok itthon ami nem jön be.Hozzá teszem a kidolgozás minősége nagyon jó. Fényerő, festés ok és valóban alumíniumból van kimunkálva. Majd kiderül mennyit bír és mennyire bírja a vizet. Ha pocsék és 1 hónap alatt kifekszik maj úgy is megírom.
Amit idáig rendeltem aliexpresszen meg voltam elégedve vele, és nem csak motorhoz rendeltem.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Something_
üzenetére
Egészen addig amíg nem mentem ABS-es motorral én is azt mondtam felesleges és hülyeség.
De miután haver gépén poros úton hirtelen kellett fékeznem és nem csúszott meg hanem jól kontrollálhatóan szépen meg lehetett vele állni nem tartom hülyeségnek.
Az biztos hogy csúszós/poros úton nagy segítség lehet bizonyos hirtelen helyzetekben. -
PoLizei
aktív tag
ABS téma on
-
bigdady
nagyúr
válasz
zsolt19900
üzenetére
Nekem ilyen van csak nem fejidomos. Lasd osszefoglalo
Vstryker: gratula. Szép munka

Persuader: Jobbulást!

-
zoltanz
nagyúr
Olyan érdekelne hol lehet mocira első légterelőt csináltatni (műszakira visszaraknám a gyárit, 4 csavar fogja csak.). Kicsit hosszabbat szeretnék és, hogy nagyobb szögben is álljon, a nyakbetegségem miatt kellene. Köszi!
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Something_
üzenetére
Hát könnyű szülést nektek is. Mi két héttel előbb szültünk. Gondolom a front hatására. Légy résen te is, mert a szülészet tele van.
És majd nézz be az Büszke apukás topikba is. 
-
PoLizei
aktív tag
OMFG, aztán nem ám kispapa topik lesz ebből
-
V.Stryker
nagyúr
Köszi a jókívánságokat.

Ma bevittem minden szükséges cuccot a lányoknak. Így holnap már motorral megyek látogatni őket, hogy szokja a gyerek időbe a motoros ruha szagát.

-
DonThomasino
veterán
válasz
dellfanboy
üzenetére
-
dellfanboy
őstag
válasz
DonThomasino
üzenetére
en meg nem hallottam rola
link? -
DonThomasino
veterán
Rino motors ruha milyen minőség?

-
amdk7
aktív tag
Így, a garázsban még sok is a fényereje.
Bár alkalmam még nem volt kipróbálni, de valószínűleg szikrázó napsütésben is jól látható.
- Elég lehet, főleg ha számolunk azzal, hogy csak ritkán nézünk rá.
V.Stryker: Gratula és jó egészséget!

KisTé: A motorhoz tartozó adatlap vagy a Google azért tud segíteni ilyen esetekben is.

-
BoB
veterán
Az hogy mostanában minden a star wars-ról szól érthető. De hogy egy orosz gépjárműgyárból is...

"Egy messzi-messzi gyárból"... fénykarddal kapható!

-
ath
senior tag
válasz
Khaosz55
üzenetére
az 53 eur határ akkor van, ha nem derülne ki, hogy vásárlásból származik, tehát magánemberként ajándékot küld valaki, aminek az értéke (szállítással!) 53, vagy alatta van. adózás szempontjából számít a szállítási költség is, amit az adózó országáig megtesz a termék. a csomagküldők egyébként más tészta, azokat jobban vizsgálják, mint a sima postai küldeményeket. általában ezért is éri meg a sima posta, mert könnyebben átcsusszanhat a vámkezelésen

persu: képtelen vagyok konkrét adatokat találni, de most már piszkál, írni fogok nekik adják meg.
V.Stryker: gratula!
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Köszi.
Olyat én nem szoktam, mert nincs ABS-em. Amúgy meg túl drága a benzin ahhoz, hogy elfékezgessem.

-
V.Stryker
nagyúr
Nem olaj téma, de elújságolom, hogy ma kétszeres apuka lettem.

Remélem nem megy nagyon a motorozás rovására.

canniball: Köszi.
-
-
Topiccsendőr
addikt
A silkolenennel ez nem adatlap. Kellene adat a viszkozitasrol, viszkozitasindexrol is, igy ossze tudnank nezni a motullal. De alapvetoen a teljesitmenyszintet vennem fontossagi sorrend elso helyere, ugyanis a hidegoldali viszkozitasban a jeloles ellenere elterhetnek a gyartok.
-
canniball
nagyúr
-
ath
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
-
Khaosz55
addikt
Ezeket vettem:
Index aliexpress 42 Euro 4 db.
Fék- és kuplungkar ez is ali 2 db 32 euro.

Hűtőrács 1.5mm-es polírozott kóracél. Szintúgy ali 52 euro.

Bukógomba első+ hátsó tengely. 52 euro

Meg még rövid rendszám tábla konzolt vettem ebay-en.
Még két dolog kerül fel SW-Motech bukógomba kitt és Termigoni kipufogó. Plexit nem rakom nekem nem tetszik vele...
-
ath
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
-
Xaels
félisten
Nyőgvenyelős ez az év vége. Semmi sem úgy akar alakulni, ahogy szerettem volna. 2. napja buszozom némiképp kényszerből(nem az időjárás miatt) Lehet megy fel a "Samurai Medve" hahura, ha januárban sem tudom magam összekapni

-
Topiccsendőr
addikt
Aki atnyalazza a forumot talal eleg sok szakmai cikket, osszehasonlitotesztet.
Ha ezeken vegigment, rengeteg fassagtol szabadul meg.
Hameg hinni akar valamiben, istenben, olajmarkaban... Ezek a cikkek nem fogjak megvaltoztatni a gondolkodast,mert a hit nem tudatos, es nem a tudatos reszebol jon az elmenek. Ezert van gyilok.
Az olajhamisitas dolog egy totalcar os cikkbol indult ki, aminek a lenyege az, h azt a mennyisegu olajat, ami utan a mi fasz rendszerunk alapjan, becsuletkassza (omg!) szeruen nem fizetik be a literenkenti 112 forintos termekdijat, maris hamisnak titulaljak, elegge osszefosta magat mindenki, mert mar megint a bulvarszalagcimig jutottak a legtobben, es nem ertelmeztek a cikket. Biztosan van hamis olaj a piacon, de a cikk utan ugyanugy nem tudjuk, hogy mennyi.Ha a szakmai cikkeket elolvastad, abban le van irva h a hidegoldali viszkozitas a leheto legkisebb szam legyen mindig, mert az olaj hidegen sosem eleg hig.
Az sn viszont nagyobb teljesitmenyszinttel bir. Itt valami nem stimmel. A 10w 40 felszint szokott lenni, az 5W40 szokott fullszintlenni, mert masgogy nem tudjak ezt a viszkoztasindexet elerni.
Tehat ott vmi eliras lehet. -
ath
senior tag
Ez egesz jo, nem is draga. LCD eleg eros fenyu? Ha nem figyelem a fordulatot neha en is valtanek meg

Ez az olaj dolog.. Aki egy kicsit is atnyalazza a forumot, az lathatja orokos gyiloktema. En mondjuk meggyozodtem mi lesz a kovetkezo tipus, egyeduli bizonytalan kerdesem max annyi, hogy inkabb 10w40 SN, vagy 5w40 SJ
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nem a márkának természetesen, hanem modern motorkerékpár (akkoriban elsősorban Japán gyártmányúaknak) olajoknak, a Castrol csak az első fecske mo-on, tudtommal, a világon biztos több is volt. (de írtam, hogy sajnos hamisítják úgyhogy fenntartásokkal kezelendő.)
-
Khaosz55
addikt
válasz
StoneBridge
üzenetére
Képeket este tolom,
a red baronban kifejezetten azt mondták, hogy műanyag a tank és ezért nem rozsdásodik. Tudták mit beszélnek.
-
amdk7
aktív tag
válasz
runner 125
üzenetére
Neem, nem Glpro... valami noname kínai sz@r.

Konkrétan az amit linkeltem.KisTé
bogyo112
Ehhez nem kell sebességjel. Konkrétan annyit csinál, mint írtam, hogy ha az egyik szenzor előtt elhúzol egy mágnest, 1-est mutat, ha a másik előtt húzod, 2-3-4-5-6-ot. A 0-t a motor neutral vezetékéről veszi. Annyi, hogy a szenzor helyét ki kell találni és valamiféle konzolt kell készíteni a mágnesnek. (szóval azt csinálja, mint az egyszeri ember, aki fejben számolja a sebességeket -> egy le = 1 stb.)Ezen a videon lehet látni, hogy a fiatalember hogyan oldotta meg.

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Mar kiszortak az osszeset, a nagyon learazas pillanataban volt 1/3 ara annak az olajnak, mert senki nem vitte a markanev miatt, es rank rohadt
Csak en vettem sztm. -
dellfanboy
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
ilyen uzleti lehetoseg engem erdekelne, ha esetleg partnert keresel a jovoben szolhatnal
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Hozzá tartozik ez egy hidraulikus szelepemeléses Otto motor volt, amin ugye a motorolajjal működik. Persze ezeknek már a fáradtabb oljjal is más hangja van, de z nagyon durva volt.

Nem, teljesen ugyanaz volt a két olaj specifikációja.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
zoltanz
üzenetére
Ne haragudj de ilyen nincs.
Szerk
Meg mielott jonne h honnan tudom, dolgoztam elelmiszeripari multicegnel, es ismertem a beszerzot, es ismertem a ceget is, akinek a termeket atmatricaztuk. Mi 1000 forintert adtuk ugyanannak az olajnak a literjet, amit nagy markanev alatt 3000 ert vettel. Azert adtuk ennyiert mert a sok hulye a markat nezte, nem a teljesitmenyszintet.
Errol ennyit. -
zoltanz
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ezt megoldotta az olajcsere, azért írom, hogy az olaj a ludas.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
zoltanz
üzenetére
Az eddigi tapasztalataim alapjan ilyen nimcs. Ha traktor hangja van az autodnak, ott mar nagy baj va. Azt olajcsere NEM oldja meg. De ne menjunk bele, mert a troll is raharapott, es nekem most nincs kedvem meddo vitakba menni.
Nincs olyan h noname olaj. Tokmindegy mi van rairva, boltok polcairol nem fogsz szar olajat venni. Ezek a boltok sajatmarkas termekkent arusitjak tovabb a nagy olajgyartok termekeit. En nem egyfele olajat hasznaltam, hanem azt, ami epp jo aron volt, jo teljesitmenyszinttel.
Amugy az eu szabalyozza az olajak minoseget, egy bizonyos minoseg alatt kereskedelmi forgalomba bem juthat olaj. Szoval a misztikumok foldjere keveredtunk, ahol a trollok laknak -
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ettől az olajtól olyan hangja volt a kocsinak mint egy traktornak, jóérzésű ember sokat nem ment volna vele. Persze ki lehet fogni jót is, nem kétlem, de én nem kockáztatnék pár ezer Ft spórolás miatt egy súlyos százezrekbe kerülő javítást.
-
HSM
félisten
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Az ezzel a gáz, hogy noname olaj nem jelent semmit. Attól, hogy Te kifogtál egy jót, más még kifoghat valami katasztrófális minőségűt... Az egy dolog, milyen teljesítményszint van ráírva, az meg egy másik, mit tud valójában, pláne mondjuk 10 000km lefutása után.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nem mindenben bízom, jártam meg már noname olajjal, igaz kocsival. (olyan hangja lett tőle a motornak, hogy betöltés után egyből ereszthettem is le, pedig papíron jó volt)

-
amdk7
aktív tag
Konkrétan ezt az universális tipust vettem vörös kijelzővel.
Két szenzor számolja a sebességfokozatot. Egy "üres" kábel kell neki, kapcsolt + és negatív. A többi megy a szenzorokhoz. Még nem raktam fel, de kipróbáltam, elméletileg működik.Azért ruháztam be rá, mert 6. fölött még néha váltanék. :S
Hatha így leszokok róla. -
zoltanz
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Értem.

Ezeken a olaj márkákon kívül melyikkel érdemes próbálkozni még? (A Castrol-t sok helyen hamisítják pl.) -
zoltanz
nagyúr
Milyen márka ajánlott motor olajból (Castrol, Repsol, Motul) Kawa EX-250F (2003)-hoz?
Rész szintetikusban 4T, 10-40W, API-SJ, JASO MA vagy jobb kellene. Köszi! -
fattyu
veterán
Mi az istenért etetitek?

-
amdk7
aktív tag
Jó, ez igaz.
Sőt vezetéstechnika tréningen kifejezetten fel hívták a figyelmünket arra, hogy ha vészhelyzetbe kerülünk, akkor fékezés előtt, (természetesen vészhelyzetfelismerés után) nyúljunk be a biztosítéktáblába és tépjük ki az ABS biztosítékát, mert ha nem akkor azt a helyzetet már bukjuk.
Más: Én is letettem a mocit télre így több időm lesz fotelfizikázni.

Rendeltem ebay-ről fokozatkijelzőt, most azt kell felszrelnem, ha lesz pár fölös órám. A motorokat (asszonyé ill. enyém) már téliesítettem pár hete. Nekem sikerült olyan 8ekm-t beletekernem így egész jó eredménnyel zártam a szezont. Volt benne Mátra is párszor, rövidebb és hoszabb etapok is.
Viszont az asszonypajti kb 2ekm-t tett a motorjába igy most azon agyalok, hogy lehet az Ő motorjától meg kellene válni. (Ráadásul jövőre nem is biztos, hogy fogja tudni használni.)HSM:
Nem fékezés közben kell kuplungolni, hanem mire 0-ra, vagy a közeli sebességre fékezed a motort. Ott már esélyes, hogy lefullad. Ha nem fulladsz le, tovább tudsz menni, gurulni. Ergo tudsz iránytváltoztatni, ha nincs tele a gatya és van időd, meg lélekjelenléted. A többire meg ott a MasterCard.
fattyu:
Mert kell a szórakozás!
-
HSM
félisten
Teljesen jó elmélet, de kuplungos érveléssel továbbra sem értek egyet. Miért fulladna le fékezés közben? Mire lefulladna már olyan lassan mész, hogy nem számít, ráadásul akkor még mindig kikuplungolhatsz, ha nagyon kell.
Az ilyen story-k a kedvenceim, mikor rámnéz, látja, hogy jövök, kicsit gondolkozik, hogy közelebb jöjjek, és amikor már majdnem ott vagyok, kinéz mégegyszer és gyorsan kiiszkol az utamba, hogy satufék+kikerülés kelljen, ha nem akarok belerongyolni....
(#59701) kcsa: Úgy látszik, nem vagyunk egyformák... Nekem a vészhelyzetekben a villámnál gyorsabban hasít át az agyamon, hogy azonnal fék, miközben gondolkozom, mit lehetne még tenni elkerülni a bajt....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Milyen TV-t vegyek?
- Linux kezdőknek
- Xbox Series X|S
- BestBuy ruhás topik
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- 8 millió felett jár a Clair Obscur: Expedition 33, egy év alatt ért a csúcsra
- iPhone topik
- iPhone-ra és iPadre is megérkezett a Control Ultimate Edition
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 8GB I 250GB I DVDRW I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
- LG UltraWide 34WQ75X-B IPS Monitor! sRGB 99% / 3440x1440 / 5ms / 60Hz / DAS
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B650E R9 7900X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5080 16GB NZXT H9 Flow White Corsair 850W
- Lenovo L14 Ryzen 5 4500U Refurbished - Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Na, tényleg OFF, de ez vicces volt.