Hirdetés
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
- Ketogén étrend
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
-Mosquito-
üzenetére
tehat azt allitod, hogy sokkal tobb BMW megy tonkre aranyaiban, mint barmilyen Japan gyartasu motorkerekpar?
tudom hogy vannak ezek a jelensegek, amiket leirtal.
de en meg nem tudnam allapitani, hogy aranyaiban melyik milyen hibarataval dolgozik.
mert ehhez ezzel kene foglalkozni tobb tiz evig. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
-Mosquito-
üzenetére
És mégis veszik mint a cukrot, mert..... .....MENŐŐŐŐ!

-
-Mosquito-
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Évi cirka összesen 100-120ezer db eladás alapján cseppet sok a meghibásodás.
Kardán tönkre mehet 15-120ekm között, javítása több 100eFt akár 1M is.. Szerelő nem garantálja, hogy két szerviz között 10ekm nem megy tönkre.. K1200s ABS, váltó hiba.. 800gs törik/reped a váz,1200Rt futómű. Stb stb.. Több hetes akár hónapos várakozás egy szervizbe jutásért. Nekem is tetszenek egyes modellek de ennyiért, ilyen szerviz díjak/alkatrész árak mellett többet várnék el prémium márkától! BMW gyári GPS-be nem hiába van az első helyen a szervizek listája.
[link] Abban igazad van, nincs hibátlan gép de nem mindegy mekkora az és mennyibe kerül annak a hibának javítása. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
ertem en, de mitol jobb ha a primerhajtasod lefogazodik a fotengelyrol es blokk szet, fotengely csere? vagy mitol jobb az, ha malik a hengerfalad? vagy az ha torik a vazad? ezek leteznek japanoknal is.
ezzel nem nagyon tudsz mit csinalni.
ertelmetlen most ezen rugozni es kopkodni, mert nem lehet azt mondani az osszes BMW re hogy szar, mert nem az, es nem lehet ugyanezt mondani egy amcsira. mert van akinek az a jo. az hogy ilyen draga... hat egy bminosegi bulit tartanak, ahova szerenyebb fizetessel rendelkezok nem lephetnek be. de ez nem az o bajuk, mert megelnek
-
Xaels
félisten
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Maradjunk annyiban ha egy gyártó nem tudna egy bizonyos minőséget letenni az asztalra akkor nem futna a szekere olyan jól mint a BMW-nek meg a HD-nak. Vannak hibák, de ez a japánoknál is meg van ugyanúgy. A Dragstaroknál szabadonfutó és a kardántömítés szereti megadni magát ami költségesebb hibaforrás példáu, de ettől még nem lesz az egész Yamaha egy betegágy.
(#57688) zeon.hu egy Forty-Eight-et fogok elvinni egy rövidebb karikára. Bárki jelentkezhetett és lehet nyerni is. De szóltam/kérdeztem is itt fórumban. [link]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Van BMW-s ismerősöm, meg néha az Indexen is beleolvasok a BMW-motorok topikba. Csak egy pár kiragadott érdekesség:
- 5-6 éves korban elromló ABS szelep/pumpa, aminek 800.000,-. (igen, nyolcszázezer) forint a cseréje.
- Széteső váltók is elég sűrűn.
- Esőben beázó HALL-jeladó, amit a márkaszerviz 70 ezer forintért cserél ki, amúgy 1000 forint alatti anyagköltségből javítható házilag. Fogynak rendesen, van akinek már a 3. volt cserélve garanciaidőn kívül persze.
- Kínai LED-es ködlámpák 80 ezer forintért (mint választható gyári extra), ugyanilyet most vettem postaköltséggel együtt 7.400,- forintért párban. A BMW-logósból viszont hiányzik a szilikongumi tömítőgyűrű, így nagy esőben beázik. szerk: az "echte kínai" nem, abban van tömítés.
- visszahívás keretében most cserélik a hátsó kihajtás darabját (a hátsó agyat, azt hiszem), mert a konstruktőr alumíniumból álmodta meg, azok meg repednek az igénybevételtől. Most acélt adnak helyette.Elhiszem hogy egy ilyen "úri" motornál is előfordulnak típushibák, de az ember annyi pénzért nem ezt várná. Harley dettó, egy vagyonért valóságos betegágy. Flame OFF.
-
Xaels
félisten
Ezek a motorok nem a geek felünkre akarnak hatni. Nekem nincs igényem a sok digitális vacakra a motoron/motorban például. De a Fat Bob-on mi is van alulméretezve? ABS ezeken is van már.
Egyébként itt nem feltétlenül a Harley kultusz az ami miatt tetszik ez a motor hanem azért mert számomra jól néz ki.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
az az igazsag, hogy ezt igy kijelenteni nem lehet.
azt nem mondanam, hogy megbizthatatlansagot kapsz.
japanoknal is van gond. nincs olyan Motor, aminek barmelyik szeriaja ne szenvedne valamilyen bajtol. nincs tokeletes Motor. azt alairom, hogy vannak bajosabb tipusok, de ez tul sok tenyezotol fugg, es nem lehet rahuzni meg egy adott tipusra Sem. a hullamzo beszallito alkatreszminoseg miatt Sem. de igy hogy Japan az jobb, igy meg plane nem lehet kijelenteni ilyesmit. egy tipusnak a szeriajan belul is akkora kulonbsegek tudnak lenni.most mondhatnek olyat erre az ervre neked, hogy egy bizonyos Japan motort itthon vissza Sem hivtak, csak hagytak hogy elkurodjon, aztan usse a tulaj az asztalt. legalabb azt visszahivjak

-
dellfanboy
őstag
ugyan mar.. mind a ket markanak nem Magyarorszag a celpiaca... azon ne vitazzunk miert annyi/olyan amilyen..
(sot szinte semminek se, legalabbis nem jut eszembe olyan motor amit direkt otthonra terveztek volna) -
HSM
félisten
Szerintem inkább kisebb viszkozitású kéne. Nekem túlcsillapítottnak tűnik, miközben a rugó is gyengusz, fékezésnél úgy beül, mint a huzat, miközben a GSXR-en kétszerolyan erős fékezésre sem merült akkorát. A nagyobb úthibákat meg nem mozogja ki, hanem üt, pedig nem felüt, csak a csillapítás nem enegedi.
Szerintem ez ennyit tud. Annyira borzalmasan nem rossz amúgy a gumi, szóval életveszélyesnek nem mondanám, pl. a V.Strykerékkel is tudtam tartani a tempót, és nem nagyon akart kimászni alólam.
(#57676) .mf: Igen, ez tök jogos.
Ugyanakkor a kikanayarodó furgon/gyalogos/őz ellen kellene egy jobb első futómű is, esetleg jobb fékkel, mert azon is legalább annyi fékutat tudok bukni, mint a gumin. Igyekszem az ilyen jellegű hiányosságokat előrelátással, óvatossággal, és indokolt esetben csökkentett sebességgel kompenzálni. Eddig mondjuk sikerült, 3 szezont és 9K km-t lehúztam már rajtuk baleset nélkül. 
Telóolaj nem volt még cserélve, szval az is 3 szezon+9k km. A tavaly év végi szervízen még azt mondta a szerelő forma, hogy nem kell még cserélni. Igazából még jobb is mostanában, mint újkorában volt.
De amúgy lassan aktuális lesz a csere. 
A következő gumi nekem is valami jobb lesz, nagyon szimpatizálok a Michelin Pilot Power 3-assal, de csaábító a Pilot Road 4 is, bár azon szerintem kicsit túltolták az eső-módot, viszont bejövős, hogy jóval tartósabb.

Rugócserére már nem akarok költeni, inkább spórolok egy erősebb teleszkópra, és cserélem majd egyben az egészet. Mindenképpen állítható "cartridge fork"-ot szeretnék rá a gyári "damping rod fork" helyett.
Azzal az úszónyerges fékek helyett is kapnék egy jobbat. De ez már sajnos elég zsebbenyúlós projekt...
-
Bogyó bá'
nagyúr
"...Sosem fogom a Harley-kultot megérteni..."
Én a BMW motorokkal vagyok így: megbízhatatlanságot, rendszeres visszahívásokat "kapsz" a - japán motorhoz képest - dupla árért cserébe. Sznoboknak első osztályú, de gyanítom, hogy a Harley vevőkörének nagy része is közülük kerül ki.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
.mf
veterán
14k EUR + ÁFA (3.8k EUR) + regadó (810k HUF?) = 6.3M HUF egy technikailag elavult és alulméretezett megoldásokat használó, elborult alkatrész-árú .... izéért?
Annyiért motort is kapsz, kettőt is! Ami még rendesen és megbízhatóan ki is szolgál napi használatban, ellentétben ezzel.
Sosem fogom a Harley-kultot megérteni.
-
Xaels
félisten
válasz
dellfanboy
üzenetére
Bár megvehetném
Csak úgy kinézetre nagyon betalált ez a modell nálam élőben is. Ha kardános lenne valamilyen véletlen folytán, az maga lenne a Valhalla
de ekkora áldozatot talán vállalnék 
-
Xaels
félisten
Felhívtak a HD-től. Csütörtökön délre mehetek tesztvezetésre.
A Fat Bob 99,9%-os nekem 
-
SirKero
őstag
válasz
sketchifun
üzenetére
DE nem forróba

-
.mf
veterán
Nekem is volt olyan gumim, ami nem kopott, de cserébe nem is tapadt; s annak rendje és módja szerint el is estem vele. Azóta csak tapadós gumit veszek, még ha gyakrabban is kell cserélnem. De ha a motort patikára ki akartam volna javíttatni, sokkal többe került volna az az esés, mint amennyibe a gumi...
Az eléd elsőbbséget nem megadva kikanyarodó furgon, taxis, nő, kalapostata, kiugró őz meg úgyse kérdezi, hogy óvatosan mész-e a gumival, ott csak az számít, hogy le tudsz-e lassítani, ki tudod-e erős manőverrel kerülni, s ez meg gumi kérdése.Az első telóba meg mehet progresszív rugó és sűrűbb telóolaj, ha felkoppan. Egyáltalán volt már benne telóolaj cserélve? Pár évente ildomos...
-
Xaels
félisten
Nagyobb viszkozítású telóolaj? Értem én, hogy drága egy szett gumi, de az óvatossággal nem nyrsz tapadást. A kawasakin ha a profilt néztem volna akkor majdnem vadiúj gumi volt, még a futófelület is szőrös volt, de az első adandó alkalommal el is ment alólam pedig nem mentem se nagy sebességgel és még csak a fékre sem markoltam rá igazán. Nem estem nagyot és csak a váltókar görbült meg kicsit, de ha egy neccessebb helyzetben nincs meg a tapadás akkor néztem volna. A Dragstar-on az volt az első dolgom, hogy cseréltem az első gumit.
-
HSM
félisten
Újkora óta ilyen sajnos. Szerintem ez a technika ennyit tud, más motorok hasonló futóműve sem jobb. Gondolkozom is rajta, hogy majd idővel a cserélem valami komolyabbra.

A gumicsere megfordult a fejemben, de sajnálnék egy 50%-os gumit kidobni, még ha kicsit gyenge is. Nem olcsó dolog sajnos. Inkább kicsit óvatosabban megyek vele. Majd cserélem valami jobbra, ha elkopott.
-
SirKero
őstag
válasz
sketchifun
üzenetére
-
sketchifun
senior tag
Sziasztok.
Úgy 2-3 hete terjengett facebookon egy videó, amin egy motoros összekap egy autóssal, és kétszer leüti a kigyúrt autóst, aki a harmadikat nem várja meg, hanem beül és elhajt.
Tudná valaki linkelni ezt a videót?
-
HSM
félisten
válasz
StoneBridge
üzenetére
Nem veszem támadásnak, de ez nem így volt.
Amiben nem bízok meg motor, az a saját SV-m.
Bármilyen furán is hangzik. Ugyanis nyeklik/nyaklik az első utómű durvább erőhatásokra, rosszul tartja az úton a kereket, fékezésre nagyot merül, úthibán se tart túl jól.... Egyszerű olcsó sporttúra cucc, ennyit tud. Ezenkívül a gumija is elég gyenge muzsika, a gyári bakelit keménységű hosszú élettartamú túragumija van rajta...Ehhez képest a GSXR maga volt a gyönyör, atom stabil, az utat feszesen tartó futómű, tapadós sportgumik, atom erős brutális fékek... Az első 3 perc után már megvolt a bizalom... Remegésnek nálam nyoma sem volt, ámulás volt és tömény adrenalinbomba.

A kesztyűt a Kelomotor-nál vettem, elvileg kifutó modell volt akciósan, durván 3 éve. Most úgy látom már nincs, ez van csak hasonló: [link]. Bár ez szemre egyszerűbb konstrukciónak tűnik azért.

(#57668) .mf: Én betudtam a másmilyen építésnek. Gondoltam is magamban, már értem, miért ülnek ki sportgépeken olyan nagyon a pilóták durvább kanyarokban. Mivel az SV remekül dől kiülés nélkül is, így számomra kicsit fura is volt az a nagy kiülősdi, míg ki nem próbáltam a GSXR-t.

-
.mf
veterán
Egy ezressel jobban kell küzdeni, de hogy ennyire, ott valami nagyon nem stimmelt.
Xaels: én arról beszéltem, amikor már nem érzel semmit a kezeddel (mintha nem is lenne), és még mozgatni sem tudod. Ez a szúrós-bizsergős akkor jön, amikor megállok melengetni, és kezd visszatérni a keringés, érzés, és már tudom mozgatni is.
V.Stryker: nem kell nagyon, fél farpofa ide vagy oda. Én néha nagyon hosszú egyenesen (ótópályán) is csinálom, meg változtatgatom, hogy hol és hogyan ülök. Napi hosszabb távokat / sok óra motorozást is ki lehet így bírni.
Moszkító: nem, motorolás van
meg messze van egynaposnak, hogy a várat is végigjárd.
Nagyon gondolkoztam én is rajta, de végül nem is azért hagytam ki, mert motorral szívó lett volna a lemenetel, hanem hogy szabadtéri program, s egész nap motoros cuccban ázni... Pár nagy túrással találkoztam már máshol is, kalandjaikat láttam-olvastam neten is. Irigylem én is őket, de majd ha vége ennek a munkámnak, végre nekem is lesz motorolni való szabadidőm
Jelenleg viszont annyi a munka, este-hétvégén is, hogy max. hétvége délután-estére tudok elmenni, már egy egésznaposra se mindig
Meg amikor lenne egy délután, akkor meg szar esős az idő... ki van ez találva 
TBoldi: nabasszus, látom még az ág is húz...
Mindezt egy "anyu már megint összetörtem az autót" csitri miatt, s még normális biztosítóhoz is szarrágó volt
De tudtommal a biztosító ügyeit átvette egy másik. Egy jó ügyvéd nem ártana, a motor gtk csak apróság a kórházi ellátás, kiesett idő, s ha neadj'Isten van, akkor maradandó sérülésekhez képest. -
ujskodas
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nálam a kockásra kopott gumi lecserélése segített. Az új gumival elég volt rágondolni a kanyarodásra és már ment is.

-
StoneBridge
senior tag
Nem bíztál meg a motorban, ennyi. No offense... Kell hozzá minimum néhány óra, nem egy tesztvezetésnyi (15-45p általában) idő.
Ha más motorra ülök én ilyen vagyok, rezgek mint a nyárfalevél, figyelem mi más, dönteni biztos nem fogom tudni annyira, mint a sajátomat. Van még mit tanulni... erről jut eszembe idén szezon elején XT660 clubos srác, aki megmutatta mit tud a motorom jó kezekben: kis sebességgel 8-as karikák, lábtámasz koptatóig döntés. Na az mai napig nem megy nekem, pedig gyakoroltam nem egyszer.Ezt a Wintex télikesztyűt árulják még? Nekem egy bőr nyárim van, 2. éve nyúzom, baromi jól bírja a strapát. Ára sem volt vészes, 14 körül asszem.
-
HSM
félisten
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Hát nem tudom, ehhez igazából én nem értek. Csak feltételezni tudom, hogy egy Suzuki tesztnapon azért nem raknak ki nagyon rosszul beállíott motort tesztvezetni.

Amúgy a futómű nagyon jó benyomást tett rám, amellett, hogy százszor stabilabban tartotta az utat, mint az SV-é, nem is volt kényelmetlenebb, sőt. Fékezni is olyanokat lehetett vele, hogy az félelmetes, és nem lett búvár kund a motor közben, mint ahogy az SV szokott.
Vezetni amúgy nem volt nehéz (nyilván azért sokkal jobban résen kellett lenni), egyedül a picit mélyebb döntések nem mentek izzadásmentesen valamiért. -
Topiccsendőr
addikt
-
tboldi
nagyúr
Köszönöm, jól vagyok.
Most jöttem haza 5 hét után a rehabról, mert a kontrollon kiderült, hogy a combcsontomból hiányzó darab még nem pótlódott egészen. Ezért nem léphetek rá a testsúlyom 2/3-ánál jobban, és a gyógytornász sem tud velem sok mindent kezdeni. Egy hónapot itthon töltök, és nov. 2-án megyek majd vissza, addig meg lesz még egy kontroll. Amit az ottani tornán csináltam, azt most itthon is folytatom, viszont nincs szobabicikli a háznál, úgyhogy... 
Az üggyel kapcsolatban nem történ semmi azóta, hogy 11-én kihallgattak. Annyit mondtak, hogy az ügyészség műszaki szakértőt rendelt el, és majd csak az ő véleménye után hallgatják ki a másik felet. Közben a megbízott kárrendező kiderítette, hogy a csődbe ment Astránál volt a nő. Eddig ennyi.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Ezt passzolnám,látni kéne élőben milyen. Amit Bogyo is mond/linkelt Oxford markolatfűtés. Jó,hatásos,nem szokott gond lenni velük mint a Saito-val. Érdemes beruházni egy ilyet,ez már akkuőrös is azaz vagy nem vagy minimumot engedi csak kapcsolni,ha gyenge az aksi. Vastagabb markolat miatt,jobban is kezelhetőbb a motor.
mf:
Jahogy.. Azt hittem kulturálódás lesz..
Ha már ott van az ember akkor már inkább Zakopane golonka/saslik.
Egész nap esett/szakadt az eső,így Zsifivel úgy döntöttünk nem motorral hanem kocsival megyünk le. Csatlakozott még Mező Jani is majd így mentünk le. Sajnos az idő nem volt kegyes,jóval több motorost/embert vártak,de tényleg xar idő volt. Ettünk egy jót,majd néhány ember képes/videós beszámolót tartott túráiról/kalandjairól. Mindig csodálom azokat akik el tudnak menni 30-60napra és 15-30eKm-es útra aholk megannyi kalandot élnek át!
Minden tiszteletem az övék! Éjfélre értünk haza,jövőre reméljük jobb idő lesz és így többen jönnek majd el.
Ui. Hogy vagy? -
HSM
félisten
Enyém se éppen egy olcsó darab volt, ha jól emlékszem kifutóan volt 15K körül. Mondjuk jó is.

A vékony tépőzára nagy marhaság, hogy nem alulra tették, amúgy meg vagyok vele elégedve.
Elég sokat használom, 3. szezonja és még tök jó állapotban van.(#57660) bob.zxr: Nem tűnik rossz ötletnek ez a 3 ujjas. Bár nekem már van megfelelő téli kesztyűm, de majd ha újat veszek, meglesek ilyet is.

A jajjgatásra csak azt tudom írni, saját tapasztalat. Voltam most idén a 2014-es GSXR1000-et tesztelni, és bizony sokkal nagyobb meló volt kanyarban bedönteni, mint az SV-t. Az SV-nél soha nem volt gond pl. körforgalomban brutálisan dönteni "nyeregben ülősen", a GSXR-el jóval küzdelmesebb volt akár csak a bekanyarodáshoz elegendő mértékben bedönteni. Az SV-nél szinte csak rágondolok, és dől, a GSXR-en ennél sokkal több kellett. Pedig ugyanúgy próbáltam, ugyanabban a tempóban.
Érdekes, hogy kisebb irányváltoztatásokkor ebből nem érződött semmi, csak amikor jobban meg akartam dönteni.Amúgy a biztonság kedvéért végigmentem a tesztútvonalon közvetlen a tesztelés után az SV-vel is, és ugyanúgy dőlt a kanyarokban, ahogy megszoktam, szval nem bennem volt a hiba. Viszont erőben még biciglinek sem érződött a nagyvas után, kétszer is spontán tiltásig forgattam utána, és még meg is lepődtem, jé, ez csak eddig megy?

-
V.Stryker
nagyúr
Igazából fel voltam öltözve... atléta, aláöltöző, hosszúujjú felső és kabát... elindultam és rögötön éreztem,hogy kevés lesz, de ahogy melegedett az idő nem volt gond. Aztán felértünk az alacsony Tátrába és ott mikor megálltunk akkor a kabát téli bélését rögtön belecipzároztam, mert veszettül kellett.
A nadrág alatt csak egy aláöltöző volt, nem volt gond. Egyetlen gond a kesztyű volt, a kezem az fázott. Ezért gondoltam,hogy kéne egy jó télikesztyű.A kiülős dolgot ki fogom próbálni. Én se szoktam, mert így is könnyedén döntöm bármerre, hazafele még félkézzel is, mikor kicsit pihentettem a balkezem...ezzel az ellenkormányzásos technikával. De a seggel elfáradt, így most ki fogom próbálni ezt a kis tornázást, hátha jobb lesz.
Eddig azért nem ültem ki, mert tartottam a cikizéstől, hogy alíg kezdtem motorozni, full kezdő vagyok, de "a hülyegyerek már kiül a nyeregbe, mintha valami komoly menő lenne".

-
Xaels
félisten
Ami kegyetlen tud lenni az elgémberedésen kívül amikor átfagy és elkezd fájni mintha millió tűvel szurkálnák. Ugye motoron 50km/h-nál a menetszél miatt -10°C-al kell számolni a normál hőmérséklethez képest ami a sebességgel együtt ugyanúgy nő. Tavaly elkaptam egy ködös reggelt ilyen 3°C-al sima szövet gatyában és a köd ráfagyott a lábszáramra míg beértem.
(#57654) HSM van 1-2 egész jó téli kesztyű, de azokért mélyebben a zsebbe kell nyúlni. Olyan 30-40k körül. Richa Cold Protect GTX és a Held Freezer is elég jó kesztyű.
-
HSM
félisten
Sajnos nem annyira volt most praktikus mozogni, mivel ilyen hidegben ha sokat mocorgok akkor elmásznak a ruhák, és a legkisebb lyukon is egyből betör a hideg. Nyilván ez a helyzet is egy fokkal jobb lenne, ha lenne felcipzárazható motoros nadrágom, és a motoros csizmámban mentem volna, amibe betűrhető a nadrág.
Ezt most így adta ki. Mondjuk a motoros kabátom így is fel tud kicsit csúszni a kezem és a derekamon, és akkor máris fázik a csuklóm meg a hátam... Na mindegy... 
Nem tudom, mit jelent pontosan a "cövek túra motoros", én szoktam dülöngélni a nyeregben, hol befelé, hol kifelé, ahogy a helyzet megkívánja. Viszont kiülni tényleg nem szoktam, az SV-n nem igazán van rá szükség, úgy viszont sokkal inkább a hátrányai jönnek elő a póznak, pl. hogy nem lehet belőle olyan hamar irányt változtani.
Egy GSXR-en tényleg ki KELL ülni egy nagyobb döntéshez, az SV-n erre nincs szükség.Én jól elvoltam a Cordura motoros kabát+Thermo bélés+vastag gyapjú pulcsi+vastag póló kombinációban, alul meg vastag mackó, és rajta vastag téli farmer. No, meg táli kesztyű, dupla zokni, egyik atomvastag téli, +sál +maszk a sisak alá. Főleg egy hosszú túrán azért nagyon észnél kell lenni, mert egy rossz választás, és csontig fagy a szerencsétlen motoros. Így vittem magammal mégegy garbót+zoknit+aláöltöző nadrágot, nehogy baj legyen, de szerencsére ezekre már nem volt szükség.

-
Something_
őstag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Amit előttem is írtak, annyit tanácsolnék én is. Olyat vegyél, amit rá lehet húzni a kabátra, meg próbáld fel.
Nekem pl nem lehet ráhúzni kabátra és ha vizes kicsit a kezem, akkor kínszenvedés a felvétel, mert valami idióta anyaga van belül. Nagyon szoktam szidni felvételkor, ha vizes a kezem az esőtől. -
.mf
veterán
válasz
V.Stryker
üzenetére
"Mert mi van 10 fok alatt?"
Hideg
S ami nincs: tapadás. 10 alatt drasztikusan csökken a legtöbb gumi tapadása.
Meg amit Xaels is mond: a rezgéstől és a hidegtől észrevétlenül is nagyon elgémberedik a kezed, egyszer csak azt veszed észre, hogy alig érzel valamit, alig tudod mozgatni a kezed, finom mozdulatok meg főleg.
Ha meg nagyon hidegben akarsz menni, akkor téli kesztyűből lehet, hogy az eggyel nagyobb szám kell, hogy egy cérna-kesztyűt is alá húzva még ne legyen túl szoros (mert akkor még a lassult keringéstől is jobban kihűl a kezed)Örülök, hogy jó időtök volt. Mondtuk, hogy szép lesz
Nekem rég leszervezett program (meg a tempó, meg fényképezés) miatt kiesett, de idén szerintem megyek még 1-2x azon / hasonló útvonalon.HSM: a hátsód elülésén sokat segíthetsz azzal, ha mozogsz a motoron, a kanyarokban kiülsz (ami a motor stabilitásán is sokat javít, kevésbé kell dönteni, kisebb ívben vagy nagyobb tempóval fordulhatsz). Az újabb képeskönyv hsz alapján tipikus cövek túramotorosként mentetek.
Hja, motoron főleg rétegesen kell öltözni. Tegnap éjszaka aláöltöző + póló + vékony polár pulcsi + (páncél) + bőrkabát beöltözve teljesen kellemes volt (legalább a felsőtesti rész, a kezeim, nyakam és lábaim fáztak), pedig 7-8 fok lehetett azon a környéken.Polimorf: azért Osztrákiában is láttam már magyarosan felmaródott, darabos, kátyús utakat kis falvakhoz a hegyekben
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ausztriában tilos vadkempingezni és vastagon büntetnek érte.TBoldi: hogy vagy és hogy áll az ügyed?
Moszkító: kívülről lefényképezésre gondoltam, az megvan gyorsabban is

Milyen volt a kalandmotoros találkozó, elmentél rá? -
HSM
félisten
válasz
V.Stryker
üzenetére
Nekem a Wintex téli kesztyűm, amiben túrázni is voltam, az kívül Hipora membrános, belül 3M Thinsulate bélésű. Ez a kombináció nekem az SV-n, amin kicsit véd a fejidom is a széltől (ez fontos), olyan bő 5 fokig jó, és max 15 fok, amiben nem öngyullad a kezed benne. Az alatt szerintem csak a zsák segít. A túrán végig komfortos volt, bár volt egy hidegebb rész, ahol azért minimálisan fázott benne a kezem, reggel mikor felértünk a hegyekbe, szerintem akkor 6-8 fok lehetett és ugye a tempót se sajnáltuk.

Ami még nagyon fontos, legyen hosszú szára és jól zárjon, mert különben bemegy alá kis szél, és megfagy a csuklód.

(#57646) polimorf: Ugyan élesben nem próbáltam, de ezekben a kesztyűkben is kívülről fázik át az ember keze/ujjai, nem belülről. Biztos segít a markolatfűtés, de azért egy jó kesztyű nélkül nem tudom, mennyit segítene magában....
No, meg hiába belül jó, ha kívülről meg megfáznak az ízületek, az se jó móka.(#57653) Xaels: Igen, ezek ennyit bírnak. Főleg nálad hogy full szabadon van a szélben a kezed.

-
Xaels
félisten
válasz
V.Stryker
üzenetére
10°C alatt idővel kihűl a kezed a menetszéltől. A Shox Fjord is ez a szint és 10°C alatt olyan fél órát bír a kezem benne városban max 70-es tempóval. 5°C alatt már néha melengetem a blokkon a kezem, 0 vagy azalatt már az a pár pillanat meleg sem segít sokat amit a blokkon nyerek.
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
polimorf
üzenetére
Neked van? Én elgondolkodtam az olcsó Oxford típuson, de egyelőre nem merek belevágni: sajnos a GS-en csak 200W-os a generátor, és nem biztos hogy elég lenne mindenre. Amúgy milyenek a tapasztalatok ezzel a típussal? Hosszú életű, vagy szeret tönkremenni? Maga a gumis markolatrész kényelmes?

-
-
V.Stryker
nagyúr
Ha már itt a hideg, szeretnék tanácsot kérni. Kivételesen nem a téliesítésről
, hanem téli kiegészítőkről érdeklődnék.Véleményetek szerint ez nagyon gagyi téli kesztyű vagy esetleg inkább ezt válasszam?
-
törölt tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
oszinten? nem emlexem ilyen reszletesseggel az r6-ra
mindketto izgaga es nagyon pontos (az fzr/yzf vonalhoz kepest). az ulespozicio is sokkal sportosabb, bar szerencsere nem szoktam tamaszkodni a kormanyon, azert 60-70km utan a gsxr-en azt vettem eszre h tamaszkodom. na akkor inkabb megalltunk pihenni es utana inkabb 50km-enkent kb. a hangja nagyon szep, de van jopar fordulat, amikor zavaroan 'lebeg' egyenletes fordulaton es felhangosodik a sisakban, ami versenypalyan valoszinuleg nagyon ritkan fordul elo, de turazva sokszor. az elso evjaratuk az uzemmod-valtoval, de megtartottam "A"-ban (a B es C egyre szelidebbek). also tartomanyban szorakoztatoan haraposnak tunik, de valoszinuleg ehhez hozzatesz a hangja is, felul viszont szepen megindul. a tukrei is viszonylag hosszu szarat kaptak, elegge rezegnek ahhoz h messzire ne lehessen ellatni bennuk, de nem kulonosebben gond. palyan sajnos nem voltunk vele, ahol igazan megmutathatta volna mit tud. gurultunk sok szep, tokeletes minosegu aszfalton, de ott meg a szabalyoshoz nagyon kozeli tempokkal, mert bambultunk jobbra-balra, tehat ott sem kapott a szajara. a tankja is eleg kicsi, pedig picivel jobban fogyasztott, mint a viharmacska, de megis gyakrabban kellett megallni vele.
szoval nekem tetszett, de termeszetesen nem erre valo, amire most egy hetig hasznaltuk
-
baboss
őstag
Itt van egy 10 perces videorészlet a túráról,nem a legjobb minőség.Kis méretű ablakkal nézzétek meg,ne teljes képernyős módban.
Minden utamat felveszem,csak azért,hogy ha valami galiba adódna akkor a videó alapján lehet tisztázni a körülményeket. Túrák megörökítésére és elmentésére nem igazén jó minőség,a motor és az út rezgésétől.
Jövőre majd veszek egy rendes kamerát.
-
Golota
senior tag
válasz
Khaosz55
üzenetére
A modern Triumphok nagyon megíbzhatóak, minőségben bármelyik japán géppel felveszik a versenyt. Nekem is volt, tapasztalatból beszélek. Az alkatrészek jelentős része amúgy japán: futómű és fékek.
Hátrahajlított láb: valamennyire szinte minden naked gépen hátra van hajítva, így sportosabb az üléspozíció. Nem mindegy viszont,, hogy mennniyre. Aminél szinte teljesen alattad van, az az endurósabb stílus. Egyébként én túrára azt vennnék, mert messze a legkényelmesebb, minden motortípus közül. Melegen ajánlom figyelmedbe ezért a Versyst, esetleg a nagyobb kerekű, tényleg endurosabb Transalpot.
-
Khaosz55
addikt
válasz
Golota
üzenetére
Szia,
köszi a tippet. A Triumph Street Triple nagyon tetszetős darab. Nem ismerem a Triumph gépeket. Milyen a megbízhatósága pl a Japán gépekhez képest?
Ebben a lábtartó dologban igazad lehet. Nekem az nem tetszik ha lábam hátra felé van az üléspozícióhoz képest. Az ER6 esetében ez volt az érzésem, ráültem ok de mikor felraktam a lábamat egyből azt éreztem hogy a súly a nemes részre terhelődik.
-
Golota
senior tag
válasz
Khaosz55
üzenetére
200-300 km túrákra nyugodtan vehetsz nakedet is, ha nem autópályáztok. A motorbérlés jó ötlet, így legalább kipróbálod, hogy mi jön be legjobban. A motor kényelme egyébként több tényezőn múlik, kinek mi a fontos.
Kb hasonló alkatú vagyok, mint te. Nekem pl kiemelten fontos a lábak helyzete. Azt hosszú távon el bírom viselni, ha a karommal tartani kell magam, de az összehajtogatott láb a halálom. Volt már olyan túra (napi 800 km fölött, több napon át, ahol a relatíve kényelmesnek tartott Blackbird annyira kinyírta a combomat, hogy hetekig görcs, duzzanat volt benne. A cruiser stílussal nekem az a bajom, hogy a láb nem alattad, hanem előtted van, így nem viselkedik olyan mértékben rugózó elemként, mint más motorok esetében. A súly az ember ülepére koncentrálódik, a gerinc kapja a terhelést és a derék nagyon igénybe van véve.
A szélvédelem érdekes dolog: az jó, ha az ember válláról leveszi a nyomást a plexi, de a turbulenciát a fejem körül gyűlölöm, ezért ebben nagyon válogatós vagyok.
Sokat mentem utassal, nekem az vált be, ha nem külön szekcionált az ülés (MT07) és az utas kicsit ki van emelve. Ezt sokan nem szeretik, mert az utasnak a biztonságérzete csökken, viszont a helyzet az, hogy így kilát és a turbulencia nem jelentkezik egyikőtöknek sem annyira.
Ezeket csak azért írom le, hogy érthető legyen a logika, ami mentén javaslok.
Ha két hengeres gép kell, javaslom az általad is emlegetett ER6-ot. Naked, de relatíve jó a szélvédelme. Természetes üléspozíció és 2 embernek is kényelmes. Amit még megnéznék: Triumph Street Triple. Utóbbi ugyan nem 2, hanem 3 hengeres, de ez ne zavarjon. Jobb, mint a kategória legtöbb blokkja. Ez egy sportosabb választás, de szerintem az egyik legjobb naked bike, ami kapható. Ha a kényelem is fontos, ugyan nem naked bike, de egy Transalp is jó választás lehet, vagy a már említett Versys, ami kb átmenet a túra-enduro és a naked között.
-
baboss
őstag
válasz
polimorf
üzenetére
Mennyibe fájna egy ilyen 2 napos túra 5l-es fogyasztással számolva ? Kaja terén nincs nagy igényem.
A szállás megoldható sátorozással is részemről.
Más:
Leszedtem a 2 dobozt a túrára,és kellemes meglepetés volt,hogy sokkal stabilabb,kezelhetőbb lett a gép,amikor fent volt néha igencsak dobálta a motort a menetszél,nem győztem kapaszkodni a kormányba. -
tboldi
nagyúr
Lehet, hogy én is motoroznék már, ha lenne mivel. Addig is: [link].

-
polimorf
tag
válasz
baboss
üzenetére
Csak tőlem még messzebb van a Tátra mint tőletek

Az utak minősége meg szerintem nagyon messze vannak az Osztrákokétól. Persze a Magyar utaktól nem nehéz jobbat találni
Magyarban csak a Varaderó és társai valók ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Valóban elég sok helyet bejártam már de még van merre menni.
-
baboss
őstag
HSM
Én nem néztem meg,hogy mennyi lett a vége.Nekem nem fáj semmim.
,de legközelebb nekem is jobban fel kel majd öltöznöm.
Egy jobb kesztyűt is be kell szereznem sürgősen.
polimorf
Jobbulást kívánok,és sajnálom, hogy elmaradt a tervezett túrád.
Per pillanat csak egy pár képpel tudok szolgálni amit a videóból vágtam ki.
A videó összevágása nagy munka lesz.Át kell konvertálnom az összeset,majd kivágni a megfelelő részeket,majd összefűzni,majd felrakni egy megosztó oldalra.Per pillanat nem lesz rá időm, mert sok munkám van,de amint megvan elküldöm.

-
Khaosz55
addikt
válasz
Golota
üzenetére
Hali,
1. Győr-ben használnám a motort. A túrák nyugat Magyarország, és kelet Ausztria lenne, általában egy napos. Körülbelül 200-300Km.
2. Oldaldobozt szeretnék rá vagy hátra egy boxot.
3.Kizárólag jó időben használnám azaz +20 fok felett tehát tavasz és nyár és ha ősszel ilyen idő van. Persze ha reggel hidegebb van nem gond.
4. Túrán kívül a munkahelyemre járnék be vele ha idő megfelelő és nem kell autóval mennem munka miatt.
5. 181Cm vagyok és 83Kg
6. 21 éve van A1-em és egy 34 Éves Suzuki RV125-öt hajtok. Nagyobb motorral nincs tapasztalatom, viszont óvatos és megfontolt vagyok.
7. A csapatban vagy egy 650Bandit, egy W800 egy 1800-as Intruder és egy 400-a-s robogóKb 1 hét és vizsgázom. 650-es Banditot és SV650-et vezettem és az már biztos hogy 2 hengeres gépet szeretnék mivel a 2 hengeres motor karakterisztikája nekem jobban tetszik. Szerintem tavasszal ha van fogok menni tesztvezetésre, ha hirdetnek a gyártók. Arra is gondoltam, hogy 1-1 napra bérlek különböző motorokat és akkor hosszabb úton kiderül számomra melyik a megfelelő.
Nekem a motor kinézete fontos és a naked motorok (pl MT07) jönnek be illetve a vulcan S.
A vulcan S több dolog miatt is tetszik. Számomra jól néz, külföldi fórumok visszajelzései alapján a kényelmes, rövid túrákra is, városban is lehet használni, ideális kezdő motor, nem túl nehéz 228Kg. Az ER6-nak a motorja van benn elfokolva így alacsony fordulaton nyomatékos. Nem mondható gyengének 4,5 sec alatt van 100-on. Dobozolható, és egy Balatoni út még két személlyel is bevállalható szerintem. Persze mindenképpen ki akarom próbálni. Egy gond van hogy használt nincs még piacon.
Az MT07-is nagyon tetszik, viszont nem tudom, lehet-e dobozolni és gondolom ha esetleg 2 személlyel mennék akik hátul ül 50Km után megőrül. Viszont gondolom, motorozásban , kanyarodásban jobb élményt adhat.
-
HSM
félisten
válasz
V.Stryker
üzenetére
Köszi!
Közben hazaértem én is. Nálam éppen 600km-t mutatott a műszer érkezéskor.

Nekem a hátam és lábam/hátsófelem fáradt el nagyon. Tanulság: egy téli motorosnadrág + "szakszerű" aláöltözővel és hátizsák helyett csomaghálóval ez nagyban enyhíthető lett volna.
De így is nagyon élveztem a túrát.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
polimorf
üzenetére
Az idei év egyik legjobb karikája volt. Mondjuk annak is örülök,hgoy a távot legyőztük. Meglepő, hogy szinte semmim nem fáj a seggemen kívül. Volt,hogy 300km-től jobban kikészültem. Ebben nagy szerepe lehet a motoros bakancsnak, ami jóval kényelmesebb a csizmánál, nincs is semmi baja a lábamnak.
Az utak nálatok fantasztikusak és a táj ott arra felé. Az út 2/3-a csodálatos erdei út, szerpentin. Sok helyen olyan fantasztikus volt a táj, mint a "A világ legnagyobb motoros útjai" c. sorozatban.
HSM-nek is nagy dicséret. Zokszó nélkül tolta végig a távot. Klassz gyerek.
-
Golota
senior tag
válasz
Khaosz55
üzenetére
Ez nagyon egyén- és motorfüggő. Óriási különbségek vannak naked bike és egy másik naked bike között. Attól is függ, hogy milyen a kondid, mennyira vagy edzett, mennyire jól viseled a viszontagságokat. Ha túrázgatni szeretnél, azt javaslom, hogy vizsgáld felül ennek a tükrében, hogy milyen motort is keresel.Egészen más dolog képen nézegetni, vagy a garázsban fényesítgetni, mint mikor a hegyekben szakad az eső, hirtelen lehűl a levegő és egy fárasztó motorozás után még hosszú az út hazáig... Ilyenkor egészen más szempontok érvényesülnek, mint a kávézó előtt üldögélve várni, hogy milyen tetszés-indexe van a motornak a járókelők között...

Minimum ezeket tudni kellene:
- Jellemzően milyen helyekre mennétek túrázni? Nagyon szar utak vannak (román oldal), remek utak (osztrák oldal), vagy vegyes (magyar, szlovák)?
- Milyen hosszú túrák ezek?
- Dobozokat is tennél rá?
- Kora tavasszal és késő ősszel is mentek?
- Túrán kívül is használnád, mondjuk napi szinten ingázásra?
- Milyen magas vagy és hány kg?
- Milyen motoros múltad van?
- A többiek milyen gépekkel mennek? (nem a megfelelési kényszer miatt, hanem praktikusan nyilván ehhez igazodik a túrák stílusa is)
Szerintem a 650cm3 max cruiserben kevés, ennyi köbcentivel igen agilis naked és túragépek is vannak már. Nehéz lesz kinőni, hacsak nem 2 heti cuccal, 2 személlyel mentek túrára, ahol adott esetben autópályán is kell hasítani.
A 650-es max akkor lesz "kevés", ha az is szempont, hogy szombat este ki tud nagyobbat gyorsulni a körúton.
Egyébként leírás alapján szerintem nem lenne hülyeség egy Versys-t megnézni. Ezeken a remek utakon szerintem a cruiser/choppr vonal nem a legjobb választás túrára, meg nem is mindenkinek kényelmesek, tekintve, hogy a súlyod nagy része a fenekeden lesz. Ez nyilván egyéni preferencia kérdése is.
-
Xaels
félisten
válasz
Khaosz55
üzenetére
Az NAKED, mint pucér... A csupasz motorok esetén is más és más típusonként, hogy meddig elviselhető a menetszél. Ha fedobsz egy kis sportos plexit már az is sokat számít. Egyébként szerintem 130-nál azért már kényelmetlen tud lenni. A 650-es megint csak attól függ, hogy milyen felépítés. A 600-as Hornet 90LE-t tud, a 650-es Dragstar meg csak 50-et...
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
egy naced motor mekkora sebsebégig elviselhető hosszú útra? A haverokhoz akarok csatlakozni motorozásba, állatába 100Km/h sebességgel szoktak túrázni. A naced motorok jönnek be, burkolat és plexi nélkül. Vulcan s-t vagy MT07-et estleg MT09-et néztem ki. Viszont ha nagy sebességnél hosszú távon egy naced bike nem elviselhető, akkor elégséges egy Vulcan S is. Nem vagyok az őrült motoros, jobban szeretem a nyugit és biztonságot.
Lényeg hogy kényelmes legyen 200KM után is.
Sokan illesztgetnek hogy egy 650-es motort hamar ki lehet nőni és nem lesz elég az ereje több kell.
-
baboss
őstag
GÓ.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Tőzsde és gazdaság
- E-roller topik
- LEGO klub
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gumi és felni topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Windows 10
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Nuki Smart Lock Pro 4 garanciás, dobozos, hibátlan
- TETKÓS/KOZMETIKUS lámpa eladó
- Rowenta X-Plorer S140+ Animal & Allergy robotporszívó
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Watch 9 GPS + Cellular 45 mm
- Lenovo Thinkpad E595 Ryzen 5 3500U, Radeon Vega 8, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, gar
- Apple iPhone SE 64GB Space Gray Megkímélt állapot 82% akkumulátor
- 27% GIGABYTE Z790 AORUS ELITE AX Alaplap bontatlan új !
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Kardán tönkre mehet 15-120ekm között, javítása több 100eFt akár 1M is.. Szerelő nem garantálja, hogy két szerviz között 10ekm nem megy tönkre.. K1200s ABS, váltó hiba.. 800gs törik/reped a váz,1200Rt futómű. Stb stb.. Több hetes akár hónapos várakozás egy szervizbe jutásért. Nekem is tetszenek egyes modellek de ennyiért, ilyen szerviz díjak/alkatrész árak mellett többet várnék el prémium márkától! BMW gyári GPS-be nem hiába van az első helyen a szervizek listája.

Ugyanakkor a kikanayarodó furgon/gyalogos/őz ellen kellene egy jobb első futómű is, esetleg jobb fékkel, mert azon is legalább annyi fékutat tudok bukni, mint a gumin. Igyekszem az ilyen jellegű hiányosságokat előrelátással, óvatossággal, és indokolt esetben csökkentett sebességgel kompenzálni. Eddig mondjuk sikerült, 3 szezont és 9K km-t lehúztam már rajtuk baleset nélkül. 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Annyiért motort is kapsz, kettőt is! Ami még rendesen és megbízhatóan ki is szolgál napi használatban, ellentétben ezzel.
Csak úgy kinézetre nagyon betalált ez a modell nálam élőben is. Ha kardános lenne valamilyen véletlen folytán, az maga lenne a Valhalla 

Meg amikor lenne egy délután, akkor meg szar esős az idő... ki van ez találva

Egész nap esett/szakadt az eső,így Zsifivel úgy döntöttünk nem motorral hanem kocsival megyünk le. Csatlakozott még Mező Jani is majd így mentünk le. Sajnos az idő nem volt kegyes,jóval több motorost/embert vártak,de tényleg xar idő volt. Ettünk egy jót,majd néhány ember képes/videós beszámolót tartott túráiról/kalandjairól. Mindig csodálom azokat akik el tudnak menni 30-60napra és 15-30eKm-es útra aholk megannyi kalandot élnek át!