Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Ez még a "legszerencsésebb" baleset, ha sem az egészségedet, sem a malacperselyt nem tette tönkre.

Talán azzal tudlak vigasztalni, hogy a motor csak egy eszköz a motorozáshoz. A közös szép emlékek megmaradnak, később pedig egy új eszköz nyergében újabbakkal gyarapíthatod őket.

-
.mf
veterán
Szerencsére jó iparágban dolgozom, nem kiemelkedő (meg minisztériumi milliós), de elég korrekt a fizetésem. "Zsebből" azaz bankban lekötött megtakarításból bármelyik szalonba besétálhatnék. Az anyagi oldala nem érdekel. Inkább a motor törjön, ha már valaminek törnie kell, csak nagyon sajnálom, mert nagyon a szívemhez nőtt, sok szép emlékem fűződik hozzá, s egy puszta tárgynál nekem sokkal többet jelentett.
Feree: beépített napszemüveges. A motor dupla tompítottas, és amúgy elég jó (volt) a tompított fénye is. De ez a helyzet nem jött össze. Talán még kicsit lejtett is az út, ezzel is csökkentve a távot, mire bevilágította. Mindegy. Evvan.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Szórja a lópikulát!
2 méterről egy 20 centi átmérőjű kört világít meg a falon. -
HSM
félisten
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Egyébként én is.
Más dolog, hogy nem biztos, hogy egyet is fogok érteni velük. 
-
polimorf
tag
Az a lényeg, hogy Te egyben vagy.
Viszont van egy rossz hirem, nekem is volt egy szinte ugyan ilyen esetem autóval itt Szlovákiában és a végén én voltam a hunyó pedig amibe én belementem traktorba még lámpája sem volt, de azt mondták ki, hogy nem a látási és útviszonyoknak megfelelően hajtottam és ezért én lettem a hibás. Szóval nem valószinű, hogy bárki kifizetné a károdat.Sajnos
-
-
-Mosquito-
őstag
-
HSM
félisten
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Nem gondoltam volna, hogy a dupla H4-et lekörözi.

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Szombaton a Mecsekben szembe jött egy túra-BMW valami hasonló "fényágyúkkal" szerelve, nem semmi volt!
szerk: az enyém ilyen: [link]
Markolatfűtésből igazából az Oxfordon merengek, bár ha jól emléxem, Indexen a grafománban sokaknak tönkrement (egy-két éve olvastam...) -
-Mosquito-
őstag
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Olyan mintha az Oxfordon az 1 max jóindulattal 2fokozat lenne.
Közben meg 5 fokozat van. Neked nincsen kézvédőd, na az esőben/hidegben ezzel finoman szólva is kevéske lesz. Nem akarlak rábeszélni az Oxfordra, de ne reklamálj majd ha vacak vagy tönkre megy hamar az olcsó markolatfűtés. 
HSM:
Erre jön még Cree led ami mellett a 2db H4 refije elbujhat. 4eft-ért.

[link] -
HSM
félisten
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Kora reggel, amikor hajnalodik, olyankor én is szeretek.
De este, sötétben már nem. Engem nagyon frusztrál, hogy nem látok nagyon előre, és még ha lassan is megyek, nem érzem magam biztonságban.
Pedig az SV650S-en igazán semmi panaszom nem lehet a világításra, a 2db 55/60W-os izzó elég komoly fényt produkál előre motoros viszonylatban, mivel mindkettő megy egyszerre, nem félszeműzik.Városban amúgy, ahol van közvilágítás még elmegy, de a senkiföldjén a töksötétben már necces szerintem.
(#57980) bogyo112: Jó, de a pákád nem is két markolatnyi felületen csinál 400 fokot.

-
Doki16
addikt
válasz
Golota
üzenetére
Használtál már valaha ilyen kamerákat?
Pont az van amit utoljára írtál. Mivel míg rajtad van csak a menetszél behatásai érik ezért simán tűri és semmi nem enged el. De amint valami komolyabb fizikai behatás éri egyszerűen kipattan a sínből amibe bele kell csúsztatni. Annyira nincs erősre és merevre csinálva, hogy kibírjon egy nagyobb esést. Sokkal gyengébb a műanyag rész mint a műanyag. Annyira el van könnyítve a széleken, hogy egyből elreped. Ezt onnan tudom, hogy rosszul raktam fel egyet a sisakomra és próbáltam levenni úgy, hogy bepattintottam a tartót és amikor kicsit erősebben megrántottam egyből eltört a tartó amit felragasztottam. Gyenge a műanyag és rideg, ezért egyből elpattan.
Az már más kérdés, hogy mit össze nem kínlódtam mire sikerült levenni

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Engem pont a 18W fogott meg (az árán kívül persze). El sem tudom képzelni, mire kellhet 50-60W egy markolatfűtésen, hacsak nem jégmotorozok... A Weller-pákám is 50W-os, én nem szeretem fogdosni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-Mosquito-
őstag
Megnézed az Oxford markolaton a kábel csatlakozást sokkal "húsossabb"/masszívabb a gumi kialakitása plussz íves is. A linkelt 18w tudás meg éppen langyos, egy fokozatú.. Az ár az jó de a tudása..
Ui. 17-én lesz a Bázismotornál akciók! -
whYz
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Okes, talan tudok kolcsonkerni valakitol.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Az Oxford jobb markolatának miért nem törik meg a kábele?
Az is ugyanúgy csavarodik gázadáskor. Ez a legfőbb aggodalmam azzal is. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Én nem szeretek félhomályban motorozni, de a gép világítására én is költöttem: ugyan még kapcsoló híján nem mennek a LED-es lámpáim, de a jó szándék megvolt bennem.
A GE 120+-os izzóim meg ma jöttek meg (4 db), a motorhoz és a kocsihoz is (marad egy tartalékom).Más: ez milyen lehet?!
-
HSM
félisten
Igen, azért is írtam, hogy oltári mák, hogy így egyben maradtál.

Tudom, milyen este sötétben, hidegben, esőben menni többszáz km-t. Volt már benne részem, esőruha nélkül, ráadásul, csak simán motoros ruhában.
Ebben az egészben csak az a nagyon rossz, hogy így bukta a kár, ami keletkezett a motorban, ha jól gondolom.
Az pedig nem kevés... Amiket írtál, teljesen GTK.... 
-
-Mosquito-
őstag
Plusz még szemüveges is vagy, bár nem tudom ez mennyire befolyásol esti vezetés közben. Igazad van ebből nem lesz már motor, esetleg Sima Béla tudna valamit kezdeni vele,de milyen áron. Lényeg,hogy élsz és nem lett maradandó sérülésed!

HSM:
Szeretek este, kora reggel motorozni. E miatt is cseréltem ki az izzókat, lett DRL és most kap majd egy Cree ledes távfenyszóró féleséget is.
-
.mf
veterán
Az volt, nem tagadom. Láttam már motorosokat úgy meghalni, hogy a motorjaik az enyémhez képest pöpec állapotban maradtak.
Előző kanyarnál a szembe jövők miatt lekapcsoltam a refit. A traktor utánfutóján kb. dísznek volt az a két pici piros, az egyiket az útszéli kisoszlopnak gondoltam először. Volt még rajta egy háromszög is, de fejmagasságban, amit a tompított már nem világított meg.
Mire realizáltam, hogy ez itt egy jármű előttem, már ahhoz is túl közel volt, hogy kikerüljem. Belemartam a fékbe, de az rövidesen engedett, én nagy szerencsémre balra le-hátra estem, motor jobbra-előttem, utána csak annyi, hogy lehuppanás, pörgés-csúszás, földön vagyok, motor is meg én is a szembesávban, menjünkleazútról, egybenvagyoke. Ennél pontosabban nem tudom. Szerintem a motor stréhen, 45 fokban, első kerékkel előre csúszott a bal oldalán, beérte az utánfutót, nekicsapódott előbb kerékkel (itt kapott a felni, tárcsa, villa), majd jobb oldala felágaskodott és azzal is, így törhetett ripityára a jobb idom, tört be a kuplungdekli, horpadt-hajolt a váz.Eddig kb. 50k km-ből elég sokat vezettem már éjszaka, rengeteg őzet-rókát mindenfélét láttam már, de ez a mérete ellenére még annál is nehezebben kiszúrható volt, koromfekete, két pici lámpa, semmi tükröződő felület. Igen, gyorsabban mentem (de annyira nem sokkal) -- mert a Tátrában már kezdett elkapni az eső, és már este és hideg volt, annál már csak az rosszabb, amikor este, hideg és megázva mész. De ha rendes világítása, egy-két fényvisszaverő lett volna rajta.... Kocsikat-teherautókat sorba lazán kerülgettem.
Szlovák rendőrök persze azt hozták ki, hogy világítása volt, háromszög volt, én vagyok a hibás, mert nem számítottam egy 10-20-szal haladó feketeségre, és megbírságoltak. Szerencsére csak 50 EUR-ra.Moszkító: ebből már nem sok lesz -- ld a felsorolást.
Első traktusból semmi sem ép. Mögötte hűtő is törött-hajlott. Váz horpadt, talán hajlott is; blokk se tudom, hogy repedt-e. Blokk meg már úgyis érett a nagygenerálra, vezműlánc cserés volt, szelepekkel is volt valami, mert kompresszió már év elején is csak fele volt, azóta még romlott. Segédváz, hátsó idom, hátsó kerék, kb ennyi maradt
Amit erre rá kéne költeni, abból lehet, hogy egy másik is kijön.Feree: miért ne tudnék... még valami kérdés?
-
-
HSM
félisten
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Azt írta a fórumtárs, hogy "Utolértem egy alig-kivilágított mezőgazdasági lassú járművet éjszaka -- mire észrevettem, már túl késő volt.", amiből én arra gondoltam, hogy túl gyorsan ment, és így nem volt már elég ideje lefékezni, mielőtt megtörtént volna a baj. A KRESZ-ben azt nevezik vakvezetésnek, amikor a gépjárművezető által belátott út rövidebb, mint a féktávolság. A leírás alapján itt pontosan ez történt.
-
zeon.hu
nagyúr
okos sisak. csak drága

-
HSM
félisten
válasz
baboss
üzenetére
Jó, hát persze, de nem a kamera volt a lényeg.
Van belőle az AS20, azt 30 rugó körül szórták nem olyan rég.
Persze, a képminősége szerintem nem éri el az SJ4000-ét.Amúgy ezekkel is tuti meg lehet csinálni egy tépőzáras rögzítést, csak meg kell okosan álmodni.
Pl. [link]
Meg egy sisak oldalára rögzítőset is láttam valakitől, de a link már nincs meg.
Az SJ4000-ekkel nem szoktak vacakolni, mert elvileg van hozzá gyárilag ragasztós rögzítő, ami egyből mehet a sisak oldalára. Mondjuk az alá is mehet a tépőzár, ha elég nagy a felület, hogy megfogja.(#57958) .mf: Azt kell, hogy mondjam, hatalmas mákod volt, hogy nem lett nagyobb baj.
Szerencsére.
Nem szabad vakon vezetni, az kész orosz rulett. Gondolom, most már Te is látod.... -
.mf
veterán
válasz
canniball
üzenetére
Az enyém képe is eltűnt.
Válassz, két hónappal ezelőtti jobb fotó:
Vagy a tegnapi állapota

Utolértem egy alig-kivilágított mezőgazdasági lassú járművet éjszaka -- mire észrevettem, már túl késő volt. Gondolom látszik a képről, elég csúnyán összetört. Első felni behajlott-betört, jobb első tárcsa kihajlott, futómű bement a hűtőbe, váz horpadt- hajlott, kuplung-dekli betört, jobb idom ripityára, bal darabokra, tank elülső oldala kiszakadt a vázból, stb.
Ja és mindez Szlovákiában, Zólyomnál.
Ehhez képest én, csodával határos módon, nem csak, hogy túléltem, de még törés se, csak pár csúnya zúzódás. Lábon voltam végig, mentő-tűzoltók, mentők, rendőrök. Szerencsésen estem, és a védőfelszerelés is tette a dolgát.
Motort pár ismerőssel hazahoztuk, reggelre értünk Pestre, előtte engem ledobtak a Fiumei úti balesetin, röntgenek, ultrahang, 9-re már otthon voltam és dolgoztam. -
Golota
senior tag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Az esetleg eszedbe jutott, hogy ha mondjuk 130-nál hagyod el (eszembe sem jut, hogy gyorsabban mennél), akkor az nem pont 90 fokos szögben fog a talajra érkezni, ergo akár el is találhat valamit mögötted? Az szintén teljesen kizárt, hogy esésnél megtámassza a fejedet?
Részemről befejeztem. Mindössze arra szerettem volna rávilágítani, hogy balesetveszélyes dolgot reklámoztok, de úgy látom, hiába dumálok. Jó motorozást, remélem sosem kell megtapasztalnotok ezeket a dolgokat egy szarul sikerült helyzetben.
-
PoLizei
aktív tag
A vezető szeme közelében szerelt kamerával lehet olyan videót csinálni, ami visszaadja az élményt. A fejtetőn is furcsa már a perspektíva, nagyon messze van a műszerfal, ami meg ha nem is látszik a filmen, azt meg sem szoktam nézni. A mellkashevederes felvételek még egész jók.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
StoneBridge
üzenetére
Tavaly ilyen tájba mentünk egy Zp~Tátra gurit. Reggel 6-kor indultunk, köd/pára minden volt. Kint meg sütött a nap. Fel kell öltözni.
Golota:
Hülyeségeket írsz. Hagytam már el kamerát, nem esés miatt hanem elengedett a ragasztó. Simán leesett,majd kiesett a tokjaból, ennyi. Esésnél ha pont a kamerával találkozik valami az fog leesni/letörni/elengedni a ragasztása.
3psilon:
Azt hiszem egy Széchenyi a díja.
Canniball:
Méricskéjjél.

-
whYz
őstag
Na sikerult allohelyzetbol elesnem pont ma.

Jo sokaig birtam, 2 ev alatt egyszer se doltem el.Muanyag idom szarrakarcolodott. Mivel tudnam ezt vallalhato szintre javitani?
Mindjart rakok fel kepet. Eleg gaz helyzet volt, de szerencsere 2 srac segitett felallitani.

-
Golota
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Érthetetlen problémázás? Szerintem hajmeresztő baromságokat is lehet itt látni, amit elolvas a szerencsétlen kezdő motoros, aztán meg ha baj van, akkor nincs gazdája, te meg sosem olvasol róla. De persze, mindenki rakjon csak fel minden bizbaszt házilag a sisakjára, úgy a jó. Alkalomadtán meg esetleg konzultáljatok egy traumatológussal, aki pont az ilyen kókányolásból származó balesetekben kanalazza össze a delikvenst. Minden szart lehet kapni, ha van rá igény, akkor tablet-tartót is a sisakra lehet applikálni, hogy menet közben nézhesse a barátok köztöt kedves vevő. Ez még nem jelenti azt, hogy ez OK.
-
StoneBridge
senior tag
válasz
3psilon
üzenetére
Pesten sokszor láttam, h ellenőrzik. Főleg motoros rendőrök, ezért is teszik ki őket néha, hogy figyeljék. Én már kaptam figyelmeztetést, régebben rotyogóval előregurultam vagy 10 métert kerósávban.
(#57944) mm89
Szombaton citadellán voltunk többszázan, passz, h pontosan mennyien. -
mm89
őstag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Persze vannak olyan kamerák amik méretük/formájuk miatt alkalmasabbak az ilyen rögzítésre, de nekem is ugyanez az SJ4000 van mint babossnak.
(#57928) StoneBridge
70-en??
(#57935) Golota
Akkor nem egyezik a véleményünk, nincs ezzel baj
(#57942) 3psilon
Lehet nem leszek népszerű, de én motorral pont ott megyek el ahol elférek... Bár ez Szeged, itt segítenek az autósok általában. Nagyon ritkán találkozok bunkóval aki direkt úgy áll,hogy senkinek ne legyen jó, mert ugye akkor ő hamarabb ér oda ahova éppen megy
-
3psilon
aktív tag
Kezdő motoros kérdés: hanyas szintű puttóság kerékpársávban húzni végig az álló kocsisor mellett?
(Vö. Kiskörút reggeli vagy esti csúcsforgalomban)Szerk. nyilván lassan... tudom, hogy nem szabályos, de sok minden nem szabályos, amit egy motoros simán megcsinál. Attól még nem feltétlen veszélyes. De tahóság-e?
-
Golota
senior tag
Neki is egy hasonló kütyü volt felapplikálva a sisakjára és utólag kiderült, hogy a sérülésének súlyossága elsősorban ennek köszönhető.
Egyébként szerintem a helyzet elég egyértelmű: a sisakodra van erősítve egy nem kis darab szerelék (a sisak méretéhez viszonyítva nem kicsi). Tegyük fel, hogy csavarral van felfogatva. Ha eltaknyolsz és csúszol a földön\bokorban, ez a kamera beakad valamibe, akkor mire leszakad, akkorát lassít a fejeden, amit a csigolyáid nem fognak tolerálni. Ha rá esel, akkor meg olyan behatás éri a sisakod, mire a sisakod nem volt tervezve.
Tegyük fel, hogy ragasztva van. Ez sem sokkal jobb. A szél folyamatosan rángatja és a ragasztó nem fog mindent elviselni, egy idő után meggyengül. Innentől kezdve idő kérdése, hogy mikor szakad le. Az még rosszabb, ha valami olyan brutál ragasztóval van feltéve, hogy nem szakad le, mert ekkor meg az előző eshetőség áll elő.
Egy dolgot tudok nehezen elképzelni: úgy van rögzítve, hogy míg a motoron ülsz, minden behatást elvisel és soha nem engedi el magát, ellenben mikor eltakonyolsz, akkor illedelmesen leugrik, eltávolodik, nem akad be, nem rántja meg a nyakad, nem töri be a sisakot, ha arra landolsz. Egy kritikus helyzetben egy minimális erőbehatás lehet a különbség a törött nyakcsigolya, meg az ijedtség között.
I
-
baboss
őstag
válasz
Yoshida
üzenetére
Nálam a fejidom egész jól eltereli a szelet,mert elég magas,azért 120-130-nál már lehet érezni,hogy fent van a kamera.A motoron kellene egy olyan pontot találnom ahol minimális a rezgés és akkor oda raknám fel.
Ha ide van rögzítve akkor elég nagy a rezgése a kamerának,pedig nekem itt tetszene a legjobban,viszont ha a túra szempontjából nézem akkor jobb a sisakon,mert amerre nézek azt veszi a kamera.A kereszteződésekben körülnézés szempontjából is.
-
HSM
félisten
válasz
StoneBridge
üzenetére
Az S-es nekem is tetszik. Nem lehet rossz a K5 GSXR áthangolt blokkjával. Fék, futómű, váz sem tűnik rossznak.
-
FIREBLADE78
addikt
Lassan itt a téliesítés. Ez a cikk alapján karbit le kell ereszteni

-
Golota
senior tag
Nem motorral történt, de pl Schumacher...
Ha ragasztva van, az egy fokkal jobb, de akkor meg azt nézném, hogy mikor fog egyszer leválni és betörni a mögöttem haladó autó szélvédőjét. Szerintem sisakra nem frankó ilyesmit felaggatni. Persze, tudom, vészmadár vagyok, de elég sok mindent láttam már megtörténni. Amíg nincs baj, addig nincs baj. Utólag meg mindneki okos.
-
StoneBridge
senior tag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Ja-ja, mondtak valami 70-et, lehet az összlétszám lehetett.
Egész jó volt a tempó, sokkal rosszabbra számítottam. Mondjuk mi a programhelyszínen csatlakoztunk be, kicsit elbénáztuk az indulást Fehérvárról. Addig meg kiállatkodtuk magunkat. Előfordul.
Remélem lesz még valami kezelhetőbb idő és egy múltkori útvonalas, de egynapos Tátrázást össze tudok hozni. -
Xaels
félisten
[link]XVS1300 Custom. Nem tudom hova tenni. A Honda VT1300CX-e szerintem kifinomultabb, átgondoltabb.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
canniball
üzenetére
Sv fórumon ötlet/tipp? Minimalisan jobb lenne de ugyan azt ne vedd meg feleslegesen. Amiről csak kép van szerintem az lenne a jó.
StoneBridge:
Mackó felé Onroad-os guri vagy 50 motort olvastam, legalább el/felosztották? Mert igy ekkora létszámmal nem lehet egy jót gurulni.
-
Yoshida
aktív tag
Nekem az áll rögzítéses kamera jött be képileg, és kényelmileg is:
[link]
Bár ez még csak átmeneti megoldás (ebay 1000 forintos fejpánt tartó), a tartóját fixre kéne rögzíteni a sisak elejére, de az N86 sisaknak pont ott van a légbeömlője, így nem olyan egyszerű nekem...Először fejtetőre raktam, de akkor meg 120 fölött nagyon hátranyomja a sisakot, nem szeretem érzés. (és minden második ember le fog teletubbyzni)
Oldalt rögzítve nem forgatja el a sisakot a menetszél által keletkezett nyomaték?
-
StoneBridge
senior tag
Tegnap nekem is megvolt az eddigi legtöbb egybe, Balaton körüli túrával Pestről indulva nap végére 510 km gyűlt össze. Estére sajgott a s*ggünk rendesen... kb. 70-en lehettünk, jó tempójú, kellemes túra volt.
Jöttek két új Suzukival, GSX-1000S és SF. Elég vadak lettek, nekem bejönnek! Ha lehet (elvileg igen), majd próbálom az egyiket.
Volt egy srác - sokáig előttem ment - úgy pattogott az úton, h rossz volt nézni, illetve minden kanyarban kifele sodródott az ívről és belassult.
Valami nagyon nem volt rendben nála. -
whYz
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Koszi, akkor megprobalok ratolteni, mert asszem egyszer bekapcsolva hagytam a lampakat es leszivhatta az akksit.

Ha csak az akksit kellene cserelni az lenne a legkevesebb, csak ne legyen komolyabb baja.
-
whYz
őstag
Sziasztok
Ernovel megint gondok vannak.

Amikor inditom a motort akkor elkezd ilyen kerrego hangot adni mintha valami baszorult volna vagy ilyesmi, utana ujraindul a rendszer, neha ir egy error-t is es csak utana indul ujra majd masodik probalkozasra beindul.
Kb minden masodik inditasnal eljatsza ezt.
Valami otlet, hogy mi lehet ez? Lehet lemerult akksi miatt?
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Teasüti
üzenetére
Nem erted. Egyreszt a generator onmagat korlatozza. Nagy fordulatnal egyszeruen letesteli a fesszab. az aramerosseg csakis a rendszer ellenallasan mulik. De az koppon megy mindig. Max a forduoatszammal novekedhet a feszultseg es ezert az aram, de a fesszab ezt szabalyozza. A generator pedig onszabalyzo. Egy bizonyos aramrossegnel tobb nem fog megjelenni a tekercsekben, lenz torvenye miatt.
A fesszab pedig a 14.4v akkfeszultseget figyeli. -
canniball
nagyúr
"...valami gigantikus batárnagy plexit, ami teljesen eltakar, de azokkal azért vannak fenntartásaim... [link]"
Ez azért elég hülyén mutatva az SV-n.
Mosquito34!
"Találtam egy ilyet,itt de csak képet. [link]"
Az Ön által kért oldal nem található!"Adamotoros."
Én nem látom az oldalon azt amiről betettél képet.
A címsor alapján egy Motomaxx túraplexit linkeltél, de abból csak olyat dob a kereső mint amim most is van.A második linkeden elindulva találtam egy ilyet; ez is kb. az mint a mostani de bubis - vajon máshogy dobná a szelet? Vagy ez se lenne jobb és inkább magasabbat kéne keresnem?
bogyo112!
Láttam, a hét közepén kértem is hogy mindenki legyen szíves ellenőrizni a képét!
A tiédet lecseréltem. -
baboss
őstag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Találtam kesztyűt ami szerintem jó lesz,és a keretbe is belefér,valamint van választék is.Az se rossz amit linkeltél.ott vettem a riasztót a motorhoz.
polimorf
Nagyon szigorú lehetett a rend őre,nem hittem, hogy ezért el is vehetik a jogsit.
Nem kellett satufék,múltkor pont azért estem el,mert csontra behúztam.Figyeltem arra, hogy ne menjek le az aszfaltról és még a kocsi is elférjen jobb oldalon.Azt már láttam az elején, hogy csak a fékezés segít,ha gyorsítok akkor biztos oldalba kapott volna.Vettem egy normális kamerát a mobil helyett.sokkal jobb a képe.Első nekifutásra a plexi idomra fogtam fel ahol középen volt egy csavar,de a rezgés miatt nem volt olyan jó a videó.Végül a sisakra raktam mert a testem még csillapított a motor rezgésén.Valamint így amerre nézek azt veszi a kamera is.
HSM
Már tapasztaltam én is csapat motorozás alkalmával, hogy ahol elmegy az első ott általában befér még a második is,de a harmadik nem mindig.Én is lemaradtam ilyenkor egy párszor.
Az ilyen hibákból tanul a motoros.Az is sokat segít ha visszanézem a felvett anyagot,mert ott látszik,hogy az a kanyar amit én meredeknek érzek az a valóságban még nem is sok.Még simán lehetne tovább dönteni a vasat.Kesztyűt meleget szeretnék venni.Emlékszem még a Jawa-s korszakomra amikor igencsak szétfagyott a kezem.
Más:
120 -al mentem amikor elment egy kolléga mellettem,annyira meglepődtem,hogy megrázkódtam,volt hanga rendesen.Még a szél zajjal kell valamit kezdenem,a képpel megvagyok elégedve,most nézem ,hogy az eredeti sokkal szebb mint amit felraktam,valamiért gyengébb a minősége.
Feree13
Hetente szoktam nézni motoros videókat balesetekről,nagyon sokat lehet tanulni belőle.Ijesztő hogy nagyon sok esetben a motoros a hibás a gyorshajtás, vagy figyelmetlenség miatt.Bocsi a késői válaszokért,de közben az asszonyon is mentem egy karikát.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
baboss
üzenetére
Természetesen én is lépek át záróvonalat, vannak olyan szituációk amikor motorral sokkal előbb belátsz egy kanyart vagy dombot és akkor már el tudsz menni, míg pl autóval nem látsz be semmit, meg lassú is lennél, ezért van még záróvonal. (Kereszteződésben, vagy ha nem látom be akkor ilyenkor sem megyek term.....)
Az hogy felismered utólag is a hibádat óriási előny, sokan semmiből nem tanulnak, ellentétben veled.

Én próbálok elsősorban más hibáiból tanulni, bár többször sikerült már a sajátomból is.

-
V.Stryker
nagyúr
Eddig ezeket néztem ki. Valaki mondana néhány ellenvéleményt?

Proanti...első kettyű - az tetszik,hogy őszinte a leírás...pl mérsékelten vízállót ír.
-
dugynok
senior tag
Bocsi, telóról nem tudok linkelni.
http://www.proanti.hu/products/teli-kesztyuk/
Én 3. éve nyúzok napi szinten ebből a márkából egy nyári szövet kesztyűt kb. 20e km alatt minden rendben vele. A héten veszek téli kesztyűt belőle.
-
HSM
félisten
válasz
baboss
üzenetére
No igen. Mondjuk a legnagyobb lemaradásom az a szél jóvoltából elszabaduló sálamnak volt köszönhető, amely vészhelyzet orvoslása azonnali megállást kívánt, és sajnos bélelt téli kesztyűben korántsem triviális feladat egy sálat visszatenni a helyére, hogy utána ott is maradjon. Szval bénáztam egy sort, na.

No, meg a végén a szerpentinen sikerült még jól lmearadnom, ahol Ti még pont elfértetek, de én már későn kapcsoltam, aztán már csak kanyar kanyar után, és sehol nem volt hely biztonságosan előzni. De amúgy ha jól láttam, ott ti is megszívtátok, végig láttalak titeket, ugyanúgy vonatoztatok a kocsik után, csak párszáz méterrel előttem.

És ahogy bob.zxr is írta, tényleg az dícséretes, hogy figyeltél, és számítottál a veszélyre, és így el tudtad kerülni.

Ja, és kesztyű... Ha télire veszed, akkor valami bélelt kéne. A sima kesztyűt hamar átfújja a szél, és átfagy benne kezed. Az enyém. pl. 3M Thinsulate béléses, ez elég elterjedt és jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- MacBook Pro védőfóliák 14" 16"
- Samsung Galaxy A54 5G / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Black 128GB használt szép állapot 100% akku 6 hónap garancia
- Apple iPad mini 7 2024 128GB MXN63 SpaceGray
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Meg még a fejidom és meglepően törés nélkül egyben maradt lámpák, meg a kiflibe hajlott féktárcsa. 

2 méterről egy 20 centi átmérőjű kört világít meg a falon.
Más dolog, hogy nem biztos, hogy egyet is fogok érteni velük. 
Szorja a fényt. 2db Saito és 2db Oxfordom volt már. Semmi hiba, ill. annyi, hogy a Saito gyengült és a puha markolat miatt rendesen megkopott. Az jó lenne tudni, hogy ami tönkre ment azt maga kötötte-e be..? 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)