- Az elfelejtett kiberfegyver
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Egy újabb érdekes eset
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- TOTP generátor PHP-ra
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot II. (Avagy miért
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Polemius #56299 üzenetére
Ezt igazából fixen kell felcsavarozni valamiféle konzolra, vagy ez is könnyedén leszedhető a motorról?
Tehát ha veszek egy ilyen "gyári" konzolt platni nélkül, akkor erre csak felfúrom és kész?Más: ezek az aludobozok, csak "messziről nézve" hasonlítanak a túra-BMW-k, KTM-ek többszázezer forintos alumínium dobozrendszereire, vagy valami hasonló minőséget képviselnek tizedáron?
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Polemius
senior tag
válasz Bogyó bá' #56291 üzenetére
Ha az árát kérded, akkor monokey dobozt használtan sem kapsz ennyiért. Persze ehhez még kell rögzítő és tartó, amiből ehhez passzolót gyárilag nem nagyon fogsz találni.
Minőségileg passzolom, nem volt a kezemben ilyen. De talán van itt valakinek, vagy el kell menni megnézni (Kecskeméten van a cég a weboldal szerint).
-
Daywalker
addikt
válasz runner 125 #56297 üzenetére
Ugye-ugye?
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
runner 125
nagyúr
válasz Daywalker #56283 üzenetére
Néha már én is éreztem magam kényelmetlenül indulásnál, amikor elfelejtettem időben kirakni az indexet és félig felengedett kuplunggal, próbáltam kalimpálni a hüvelyujjammal h kitegyem.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Daywalker
addikt
válasz baboss #56294 üzenetére
Majd megszokják az autósok idővel ezt is, de egyre többen tudják. Máshol, más országokban meg a vészvillogós "köszönömözést" nem tudják mire vélni. Azért ha elengedem és a lábát lóbálja, akkor egy percig sem gondolnám, hogy épp akkor gémberedett el a lába
-
baboss
őstag
válasz runner 125 #56282 üzenetére
bogyo112
Daywalker
runner 125
Nekem se volt egyértelmű a láblógatás,az elején azt gondoltam, hogy elvan gémberedve a lába és azért nyújtogatja. szerintem az autósok többsége se tudja.Én kézzel szoktam jelezni ha úgy ítélem meg,hogy a biztonságomat nem veszélyezteti.Mivel nekem sincs elakadás jelző, ezért amint lesz rá időm csinálok egyet rá.Majd rakok fel képet ha megvan. -
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
Doki16
addikt
válasz Bogyó bá' #56286 üzenetére
Mi is a monokey-t vettuk a motorra. A shox aruhazba tavalyi modellek kiarusitasa volt es olcsobbert meglehetett kapni a nagyobb 2014-es dobozt mint a kisebb 2015-ost. A papirja szerint 10 kiloig es 120km/h-ig lehet terhelni.
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
Polemius
senior tag
válasz Bogyó bá' #56280 üzenetére
Monokey. (Erősebb, terhelhetőbb, dupla falú, elvileg strapabíróbb, és persze általában drágább.)
A választékból pl a givi E460 elég jó ár/érték arányú. 30-33e körül kapsz újatDe megúszhatod a platnit, ha nem gyári tartót veszel (készíttetsz), hanem olyat amire platni nélkül közvetlenül felmegy a doboz.
Alternatívaként esetleg alu koffer, bár szerintem furán mutatna a GS-en.
-
PoLizei
aktív tag
Én sokszor a fejem szoktam elfordítani jobbra és biccenteni. De van, hogy fölemelem a bal kezem (ez nagy sebességnél már nem egyszerű). Lábbal integetni nem szoktam, mert eléggé megoszlanak a vélemények a mozdulatról, bár engem nem zavar. Nyilván ha necces a helyzet, akkor nem a köszöngetés lesz a fontos.
[ Szerkesztve ]
P*L****
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
Yoshida
aktív tag
válasz Bogyó bá' #56280 üzenetére
"-a fő különbség, hogy a Monokey rendszerű dobozok kétszer annyira terhelhetők mint a Monolock dobozok"
Szóval a masszívabb rendszer a Monokey, ahhoz kapsz erősebb dobozt, stb.
Ha jól rémlik a kisebb dobozok az inkább monolock-osak, a nagyobbak meg jellemzően monokey-esek. (a fenti magyarázat is ezt erősíti meg)
Más:
tegnap nem adta meg egy utasos robogós a jobbkezest (mi bringával voltunk csajommal), nekem kellett satuzni a kereszteződés közepén, különben nekem jön, így ki tudott kerülni... Még miközben az orrom előtt haladt el elküldtem a k anyjába, és még neki állt feljebb ordítottam neki hogy ájjá meg, de ment tovább... Komolyan összeverekedtem volna vele, hogy lehet valaki ekkora fasz, hogy 50-el áttép utassal rövidnadrág rövidujjú kombóval egy jobbkezes utcán körülnézés, megállás nélkül... Fel is vettem videóra de sötét volt már, alig látszik valami szerintem, este lecsekkolom A vicc hogy a bringámon szerintem erősebb lámpa van mint neki volt...
[ Szerkesztve ]
-
Daywalker
addikt
válasz baboss #56278 üzenetére
Amikor álló kocsik között lassan haladok és szűk a hely, akkor bizony integessen meg elakadásjelzőzzön akinek három keze van. Mivel robogómon nincs elakadásjelző, lábbal intek. A kormányt elengedni tilos! Kinyitják előtted az ajtót, jön keresztbe valami idióta..nem éri meg.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
Túrázós urak! A Givi Monokey meg a Monolock rögzítés között mi a fene a különbség? Milyet szabad venni?
szerk: a képen látom, de melyikbe érdemes beruházni? (csak konzol platnival lenne egyelőre, dobozra még nincs zs.)[ Szerkesztve ]
-
baboss
őstag
válasz Ferdzsoo #56277 üzenetére
Szintén. Sokkal jobban odafigyelek.Amikor a gépkocsit vezetem,a motorosokra odafigyelek,segítem őket a haladásban.
Ha kocsival lehúzódnak és elősegítik a motoros haladását, hogyan szokták megköszönni ? Amikor a túrán voltunk azt figyeltem meg, hogy a kolléga a jobb lábát nyújtogatta kifele. Vagy csak véletlen volt ?[ Szerkesztve ]
-
Ferdzsoo
addikt
válasz -Mosquito- #56276 üzenetére
"Soha nem megyek el csak úgy egy autó mellett sem, pláne nem húzom neki, mint az állat az elsőbbségem tudatában. Mindig, mindenhol számítok rá, hogy kijön elém valaki."
A srác mintha a számból vette volna ki a szót. Én pontosan ugyanígy közlekedek motorral...
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
-Mosquito-
őstag
Motor elé még beférünk.. [link]
[ Szerkesztve ]
Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]
-
Daywalker
addikt
válasz szentkuti11 #56272 üzenetére
Többen is vizsgáztak ismerősi körben robogóval A1-re (B125 kinek mi tetszik), de végül senkinek sem került be a jogsiba a korlátozás.
-
hentes555
senior tag
válasz szentkuti11 #56272 üzenetére
Hát a képek alapján csak a két CG a 125-ös. Akkor remélem azokon fogok vizsgázni
"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"
-
szentkuti11
addikt
válasz hentes555 #56271 üzenetére
Nem az a tipikus az iskoláknál, hogy előtted a géppark és választhatsz, egyszerűen kapsz, amit kapsz és ami a kategóriádnak megfelel. Azt természetesen előre megkérdezik, hogy robogón vagy motoron akarsz vizsgázni, ha automata géppel teszed le a jogsit, akkor korlátozással kapod meg, de ha váltós gépre ülsz, akkor utána vezethetsz bármit.
-
hentes555
senior tag
Még annyi kérdésem lenne, hogy A1-es vizsgán általában lehet választani, hogy milyen motorral akarok vizsgázni?
[link] Itt vannak a motorok, amik rendelkezésre állnak az autósiskolánál. Itt amennyire látom, csak a két CG, amivel mehetnék, jól látom? Más iskola nincs Szolnokon, akik motorral is vizsgáztatnának"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"
-
baboss
őstag
-
zeon.hu
nagyúr
állítva szerintem nem szabad, ha oldalt marad, azt elnézik általában.
úgy látom, változott a rendelet:"(2) A hatósági jelzést, illetőleg annak tartószerkezetét a lassú járműre elöl, az oldalkocsi nélküli motorkerékpárra és a pótkocsira hátul, a többi gépjárműre és a mezőgazdasági vontatóra elöl és hátul, a jármű hosszirányú függőleges felezősíkjában, vagy attól balra, oldalkocsis motorkerékpárra az oldalkocsin elöl, a motorkerékpáron hátul úgy kell elhelyezni, hogy a hatósági jelzés síkja a jármű hossztengelyére merőleges és megközelítően függőleges helyzetű legyen, a járművön túl ne nyúljon, legalsó pontja az úttest szintjétől legalább 0,30 méter, legfelső pontja az úttest szintjétől legfeljebb - amennyiben a felépítmény szerkezeti kialakítása ezt lehetővé teszi - 1,50 méter magasságban és olyan helyen legyen, ahol könnyen leolvasható."
dönthetőség miatt told be a felni alá annyira, hogy ne akadjon be a küllőkbe.
#?*@&!
-
Xaels
félisten
válasz polimorf #56259 üzenetére
"Após" biztos ismer valakit aki segít. Meg mintha a lányom keresztapjának a keresztapja is lakatos lenne, de meg kell kérdeznem.
Valami ilyesmi kellene nekem is. Egyébként az enyém is ilyen volt gyárilag mint EZ(első kép). Még utána nézek így állítva mehet-e mert akkor nem fog annyira kilógni oldalra és a dönthetőség is javulna ilyen térenPSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
-Mosquito-
őstag
válasz runner 125 #56236 üzenetére
Olyan,hogy drágábban nincs IGO-s inkább olcsó/bb kategóriájú GPS-ek vannak és azok is régebbi készülékek ami/k fényerőben szintén nem muzsikálhatnak olyan jól. Pl: Becker ,Xroad , No Name ebay ,jófogás Esetleg csepp/vízálló telefon amit kesztyűben is lehet nyomkodni. [link] El kell döntened,hogy nagyobb távokat akarsz-e menni és akkor egy jo/bb navi kellhet vagy megelégszel egy köztes megoldással ami olcsóbb de nem biztos,hogy jobb is.
-
polimorf
tag
válasz zeon.hu #56261 üzenetére
Persze simán megoldható, ha ott a motor és lehet ötletelni a kinézeten. Maga a megvalósitás tényleg nem tart tovább 1 óránál, csak mire kitalálja az ember a legjobb megoldást, meg megcsinálja jópár üveg sör mellett és még közben el is beszélget, igy azért több mint 1 óra
Ha jobban körülnéznék még anyagot is találnék itthon hozzá.[ Szerkesztve ]
Már nem a tükröt nézem, hanem a következő kanyart. A tükörben már csak a mult van. A kanyar után a jövő!!!
-
-
Xaels
félisten
válasz Bogyó bá' #56257 üzenetére
Láttad volna a kolléganő Dragstarját. A Chopperes stílus annyira nem tetszik, van 1-2 letisztult darab amivel el tudnék lenni, de inkább a Bobber irányzat az én világom
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
Xaels
félisten
válasz polimorf #56253 üzenetére
Mert nincs semmi szerszámom és kézügyességem sem sok. Az elektronikai cuccokkal elbírok meg az ikea bútorokkal, de a hegesztő cuccal mindenki jobban jár ha nem kerül a kezembe. De keresek egy mesterembert aki összedob valamit tartósabb anyagból
(#56254) FIREBLADE78 olyat nézz ami nem ér le ha elborulsz Ehhez mit szólsz? +20LE
[ Szerkesztve ]
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
FIREBLADE78
addikt
Tényleg. Nekem tudtok ajánlani rendszàm tartót?
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
Xaels
félisten
Néztem. Nincs sajnos oldalsó. Láttam egy-két elég beteg árat. 60-90k még ha Küryakyn is egy szimpla rsz tartóért... Jófogáson van fent 18k-ért egy, arra próbálok alkudni egyet.
-
emre
veterán
Mondjuk nem oldalsó.....
[ Szerkesztve ]
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
Xaels
félisten
Keresgetek oldalsó rendszámtábla tartót. A hajam eldobom milyen árat elkérnek érte, ahol kapható. ebay-ről ugyanaz fele annyiból megjön futárcéggel.
-
fattyu
veterán
válasz Daywalker #56241 üzenetére
motorral egyszer állítottak meg ami számít.
( 2szer gyorsulási éjszakán szombat éjjel álló helyzet igazoltatás: UGYE NEM VERSENYEZNEK??? nem látod hogy itt állunk és dumálunk? )
szonda viszlát.
autóval még eccer sem. ( remélem így is marad amíg meg nem lesz a B jogsim : )
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Bogyó bá'
nagyúr
Na, hogy valami jó is legyen a mai napban: pimpelődött egy puig plexi a pléh paripámra.
-
emre
veterán
Például innét: suzuki gsr 600 alkatrész
Egyébként a helyedben megnéznék egy robbantott ábrát, gyári cikkszámmal, aztán rákeresnék arra a cikkszámra, hogy melyik gépekben használják ugyan ezt az alkatrészt. Innét kezdve meg több fronton tudsz célirányosan keresni.
[ Szerkesztve ]
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
Doki16
addikt
Szerencsétlen RJ már másodszorra kap ugyanilyen defektet az idén Bár ez most sokba fájt neki.
(#56242) m4rc!: Esetleg keress a GSX-R 600-ra mivel hasonló a blokk.
[ Szerkesztve ]
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
m4rc!
őstag
Sziasztok!
Honnan tudnék GSR600-hoz termosztátot szerezni? Gógli nem dob semmit..
Ha minden igaz bekrepált, ugyanis állandóan nyomja ki a vizet a motor, mert megtelik a tartály.. Azt mondták valószínű rossz a termosztátom..Köszi
We are analog players in a digital world
-
Czimby
addikt
Ezek közül valaki használja valamelyiket, vagy van vele korábbról tapasztalata?
Castrol Power 1 Racing 10w-50 SL, MA2, 115/17 (viszkozítás 40/100 C-on)
Shell Advance Ultra 10w-40 SM, MA2, 98/16
Silkolene Pro 4 XP 10w-40 SN, MA2, 83/14
Eni i-ride moto2 5w-40 SL, MA2, 96/15
Mobil 1 Racing 4t 15w-50 SN, MA2, 114/17Mivel ezek csak számok érdekelne személyes vélemény is...
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Daywalker
addikt
válasz Bogyó bá' #56235 üzenetére
Ok, de amikor én jártam suliba, akkor már azt tanították, hogy 6<10 Meg gondolom ebben benne van a hétvége is.
Értem én, hogy te ekkor meg akkor, de arról már nem az okmányiroda és az ANY nyomda tehet
Egyébként pedig fattyu receptjét kövesd"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
runner 125
nagyúr
válasz Bogyó bá' #56230 üzenetére
Ha bevállasz 30k büntit a nem megfelelő kategória miatt (mondjuk nagyon boozy rendőrt kell h kifogj), akkor hajtsad - annó én is így tettem, persze a 11 év alatt 1x igazoltattak a motorral, akkor is Ausztriában, a hangos kipufogó miatt.
Mosquito34
Köszi, átolvasom ezeket!
Egyébként drágább alternatívája mi lenne? Fontos, h nekem Garmin és TomTom nem kell, kifejeztten WinCE alapú, IGO kompatibilis készüléket vennék.
Hm, megfontolandó, de nekem egyszerűen nincs ezen kívül hely. Kormánycsutkára nem fér el, műszerfal elé nem rakhatom, műszerfal fölé ismét nem fér el..
[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Daywalker #56233 üzenetére
Mit türelmetlenkedek, mit türelmetlenkedek...
Május közepén iratkoztam be a jogsi-upgradere, mindösszesen (vizsgákkal együtt) tíz órát kellett vezetnem, és még nincs jogsim! Mit türelmetlenkedek...Irgum--burgum, hétvégére KELL!
Két és fél évvel ezelőtt az A1 az tíz nap alatt megjött, házhoz postázva. Most is így kértem.
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
szerintem:
1: viseld méltósággal
2: szard le és vezesd.
ebből a kettőből válassz egyet :d
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Bogyó bá'
nagyúr
De utálom: 6 és fél napja látom ugyanezt, 6 és fél napja nem történik semmi.
-
hentes555
senior tag
Ez a gépszörny miért ilyen olcsó? [link]
-
mindkilla
tag
válasz Something_ #56223 üzenetére
Akkor ezek szerint nem nagyon mozgott az áruk. Köszi!
-
-Mosquito-
őstag
válasz runner 125 #56218 üzenetére
[link], [link], [link] Daywalker /használt?!/ volt ilyen nála. Nem a kormányra függőlegesen teszed fel hanem a linkelt kép szerint akkor esélytelen,/amúgy sem nagyon/ hogy látni is fogod a Wayteqet.
-
ludsimon
veterán
-
Daywalker
addikt
válasz mindkilla #56219 üzenetére
Valahogy mindig okádnom kell, ha valaki azt mondja moci Ubi, nari, pari, meg a többi hasonló beteges baromságot belőlünk kinevelték még a gimnáziumban, azóta rosszul vagyok tőlük. A magyar nyelv megerőszakolása hátulról homokos f.sszal.
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
Wayteq xRider-t használ valaki? Ezt találtam a legjobb ár/érték arányú navinak. Van egy X960BT PNA-m a Wayteg-től jó 3-4 éve, azzal sose volt gond, csak ugyebár nem vízálló és nem tud 700 nit fényerőt.
Kihasználnám én is a tank 2 rögzítőcsavarját, csinálnék egy konzolt és arra pattintanám fel.
-
-Mike-
addikt
10-én lesz az utolsó hungaroringi nyílt nap.
A végén az a 90perces kezdő csoport hogy nézett ki? Egyben lelehet tolni 90percet? Mekkora volt a tempó, nagyon lassú?[ Szerkesztve ]
-
Xaels
félisten
válasz V.Stryker #56208 üzenetére
Na meg az betolta volna valószínűleg a kerékbe amit szintén észlelnem kellett volna. De nem is ez aggaszt. A letört csonk simán okozhat defektet, vagy a felverődő lemez balesetet. Keresnem kell valami hasonló konzolt is. Anyagilag nem ez volt a tervem a hónapban.
-
-
Xaels
félisten
-
soldierboy
tag
Köszönöm szépen a segítséget Xaels. Mivel még nem volt órám, nem is tudom, hogy milyen a füles, de valóban nem lehet kellemes, ha ott ordibál. dellfanboyal esetleg tudtok nekem ajánlani valami boltot, illetve konkrét típust ahol vehetnék egy bukósisakot. Már nézegettem webshopokat, meg boltok oldalait, ahogy láttam nagyjából 10k-től a csillagos égig vannak bukósisakok. Én igazából nagyjából az oktatásra venném, mert utána egy jó ideig nem fogok motoron ülni, tehát, ha a 20-25k (maximum) repertoárból tudnátok valami típust linkelni, az nagyon sokat segítene. Bárki más segítségét is szívesen fogadom!
StoneBridge ez egészen jól hangzik, nekem az autós oktatóm is ilyen volt, remélem motoron is hamar és zökkentőmentesen lesz meg a forgalmi vizsga.
Shad0w remélem már azokat a kuplungokat lecserélték, de ha nem is, akkor aki a szaron megtanul vezetni annak egy jó motor már felüdülés lesz. Remélem azért velem vagy a tanulótársaimmal ilyen necces, életveszélyes szituáció nem fordul elő.
Bocsánat a késői válaszért!
-
hentes555
senior tag
válasz szentkuti11 #56202 üzenetére
Néztem, a Riejunak is van 125-ös pl. RS3, de abból meg eladót nem találtam, csak naked-et, 220-ért. Mondjuk az nem nézett ki rosszul. De akkor inkább a CBR. Várok még tavaszig, addig pár havi fizu úgyis összegyűlik, abból meg már lehet vásárolgatni meg papírozni
-
baboss
őstag
-
hentes555
senior tag
SR 125?
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Politika
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Tovább nőtt a Netflix előnye, emelik az árakat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest