Hirdetés
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
kcsa
veterán
válasz
Daywalker
üzenetére
Most hogy belegondolok, valami hasonló volt nekem is. Csak így tűnt egy évnek

@Bogyo: majdnem, kétszer. Egyszer kresz, mert biztos voltam benne hogy azt nem kell tanulni, hiszen már úgyis sikerült autónál. Hát nem sikerült. Másodszor meg rutin, de ott meg a motor volt ratyi, bedadogott nyolcasozás közben. Elsőt egyértelműen saját hiba, de a motor miatt ugattam oktatónak is, de leszarta. Jófej na.
-
Daywalker
addikt
Én nem is tudom pontosan, talán augusztusban kezdtem és köv májusra lett meg kézhez. Közte nov-dec-jan-feb nem volt oktatás. Ez 5-6 hónap attól függően, hogy novemberben és márciusban hogy alakultak a dátumok...sajnos ez ilyen. Van aki szerencsés, más kevésbé...most meg pláne, hogy rohadtul kevés az oktató, kevesebb, mint amikor én csináltam. Szóval a 4 hónap istenes.
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Burt1793
üzenetére
Hát igen, abból semmi nem jött be, de lehet hogy szerencsére. Sem az SV megvétele, sem a kicsi motor akkori - tervezett - eladása, sem a szezon kihagyása, sem a hamar megszerezhető jogsi.
Hál' Istennek el tudtam menni a Csótány hátán a barátaimmal Erdélybe, így a szezon sem veszett egészen kárba, bár az idén még csak 4000-4500 km körül járok, eddig minden évben a duplája megvolt.
-
Burt1793
veterán
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Gratulálok, ja és én megmondtam.

-
Bogyó bá'
nagyúr
Hurrá, végre jogosítványilag is streeet legal lettem! 
(#56692) pityaa23: köszi szépen!

Négy egész rohadt hónap kellett a beiratkozástól a jogsiig, vaze...

-
canniball
nagyúr
Mivel előztem a műszereket nem néztem. Annyit éreztem, hogy megy, megy, majd egyszer csak nem megy, akkor pillantottam le és láttam hogy a pirosban vagyok, így váltottam.
De ha kíváncsi vagy próbáld ki, 1-ben voltban és úgy emlékszem valahol 70kmph körül volt a vége, az még nem az életveszélyes sebesség. -
HSM
félisten
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Sajnos nem olyan vicces ez. Mentem volna vele sokszor ennyit, de sajnos nem úgy adták ki az anyagiak. Gondolhatod, hogy nem ezért vettem túramotort.

-
runner 125
nagyúr
válasz
Daywalker
üzenetére
Francba, pedig azt hittem itt is bedobod h, "veszek olaszt abból is".

_
Más, ha van E betű a Sebring dobjaimban mehetek vele Ausztriába is? Vagy még így is beleköthetnek? A minap tűnt fel, h benne van.
Nem üvölt, de abban nem vagyok biztos, h 90 db (vagy mennyi a határ?) alatt van.
-
HSM
félisten
válasz
canniball
üzenetére
Az amúgy milyen élmény, amikor így elmész tiltásig? Megy, megy megy, aztán bumm, megáll a mutató, mint a szög, vagy mi történik?
(#56666) persuader: Igen, én is így tudom.
Én is a nyilatkozatokból építkezem, amiket olvastam, ott azzal magyarázták a bizonyítványt, hogy a károsanyag és hang emissziók, valamint a RamAir rendszer helyére tett lámpa a felelős a -60 lóerőért. Azt mondták, a motorhoz meg a technikai dolgokhoz nem akartak nagyon hozzányúlni, hogy utcán erősebb legyen az adott lehetőségek mellett. Ami amúgy nekem hihetőnek hangzott, tekintve hogy a saját utcai Fireblade-jük is hozza gyárilag a 181 lóerőt.Egy dolgot viszont szerintem leszögezhetünk. Ez a Honda azért elég különleges lett. Nekem nagyon bejön. Viszont az ára az nem versenyképes, de nem is kell, hogy az legyen.
-
-
BoB
veterán
Valaki korábban keresett itt cipőt: Prexport Street

-
Daywalker
addikt
válasz
RAiN91
üzenetére
Pozitív gondolkodás! Vidd el egy akkushoz és kérd meg nézze meg neked. Vagy tegyél bikakábelt az akkura, kösd össze az autó akkujával és indítsd úgy. Meglátod, el fog indulni. Ha ez megvan mérd meg a töltőfeszt és akkor ki fog derülni. Ugyan ez sem 100%-os módszer, mert áramerősséget is kéne mérni, de több mint a semmi.
-
Daywalker
addikt
-
RAiN91
őstag
Ha 13V fölött van az akku feszültsége (pontosabbat nem tudok a régi analóg töltőmmel mondani), akkor azzal biztosan indulnia kéne a motornak?
Mert megint alig forgatja, nem indul be, pedig délelőtt is mentem vele, és most megint elbizonytalanodtam, hogy az akksi-e a rossz, vagy más. -
Daywalker
addikt
válasz
Something_
üzenetére
Szerintem meg tanulj meg a 600-ason menni jól. Tényleg no offense, de amikor mondjuk a hingen egyenesben sem mered elengedni kakaóval amit a 600 tud, addig kurvára felesleges az 1000. Sokkal egyszerűbb a kicsin megtanulni, ne vakítson el a motorerő, ráadásul ez utóbbi inkább az ellenséged, mert még kevésbé mered majd neki húzni, félsz h mikor áll kerékre, és még lassabban szokod meg. Az ezer már nem játék, kakucsra meg a többire tök felesleges, inkább ezt áttételezd le, ugyanott vagy majdnem.
-
Topiccsendőr
addikt
ahhoz, hogy rendesen használd, kell egy kittet venned, és utána már nem street legal, és buktad a garanciát.
a honda mérnökei azt nyilatkozták, hogy nem akartak kompromisszumot kötni, ezért egyáltalán nem az utcára hangolták a szívóoldalt. ők ezzel magyarázzák ezt a teljesítményt. ez nagyon homálykodás.
Nekem az a véleményem, hogy csupán szívóoldalon nem lehet elveszíteni 60 lóerőt.
egész egyszerűen ilyen lóerővel lehet úgy megcsinálni, hogy ne hulljon szét. Valószínűleg tovább fogja bírni, mint egy desmosedici, aminek egyébként már nem azért, de a vezérlése ugyanaz, mint a GP motoron. a vezérlési idők biztosan nem, de az a motor közelebb van a gp motorhoz, az is egy teljesen más kipufogórendszerrel és megpiszkált motormenedzsmenttel tud 200 lóerő fölé menni, természetesen az utcai használatra ugyanúgy alkalmatlan lesz, és ugyanúgy bukod a garanciát. nincsenek csodák.
mégis a sajtó azt mondja, hogy ez a honda az, amit használnak a GP-n. ez a motor nagyon messze van egy gp motortól. ráadásul japánban 75 lóerős. akárcsak az nr 750 volt.
biztosan nagyon igényes műszaki megoldások jellemzik a motort, de egy gp motor soha nem lesz utcán. -
kcsa
veterán
válasz
Something_
üzenetére
BTW szerintem Priust venni (ma, Magyarországon) hülyeség. Adó- vagy bármi kedvezmény nincs rá, az árkülönbözetből meg vagy 10 évig fedezheted a fogyasztásbeli különbséget. Én is ezen őrlődtem, aztán nem Prius lett. (hanem egy Mondeo, ha már felhoztad
) -
HSM
félisten
válasz
Daywalker
üzenetére
Azt vágod, hogy az a lepkefing 220 lóerő, ha "rendesen" használod? Azért lett csak 160, hogy megmaradjon az utcai használhatóság mellett is a lehető legpontosabb replika. Amúgy azt nem arra találták ki, hogy ropira törje egy kezdő pályázó, inkább gyűjtőknek technikai csemege.... Ez az árából is látszik.
A Kawa meg csak egyszerűen létrehozta a világ legerősebb széria motorját.
Street-legal kiadásban az is csak 200 paci, nem 326. 
-
Daywalker
addikt
válasz
-Mike-
üzenetére
Tévedsz, barátom. Én nem vagyok beleszerelmesedve a kawasakiba.
(És nem azért, mert rossz, hanem mert mást is ki akarok próbálni) Sőt az imént írtam, hogy valószínűleg a következő sem az lenne...mod: A rendes "mociról"
meg a Hondának kéne továbbképzést vennie a kawától, mert az RC213V megérdemelt volna vmi rendes blokkot a mostani lepkefing helyett 

Főleg amennyibe kerül 
-
Daywalker
addikt
válasz
Something_
üzenetére
Na te az uzsidobozzal maradj csöndben
Még egy szaros utánfutót se lehet vele elhúzni, mert kigyullad 

![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Daywalker
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Japán lesz, ha isten is úgy akarja, de nem Honda (és nem is unalmas Toyota). Akkor sem kéne ha ingyé' lenne...(ez alól kivétel az S2000 és a 95-ös Legend).
-
Daywalker
addikt
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Köszi előre is...de nem most lesz sajnos, autót kellENE cserélnünk lassan inkább... 
-
mm89
őstag
válasz
Polemius
üzenetére
Ásotthalom környékén van még egy szakasz amihez nem nyúltak de egész jó. A többi nagyon jó lett. Tegnap voltunk a Mecsekben és egyáltalán nem volt fárasztó, nem úgy mint a régi úton... Na azon hazafelé már szenvedtem.
Valóban kint a 40es tábla, de az ugye a gördeszkásokra vonatkozik, mi 130-140 körül mentünk. -
-Mosquito-
őstag
válasz
Daywalker
üzenetére
Ducati Monster S4, nevet nem írok.
Már tavaly is cinkeltük, hogy bírni fogja-e Ő meg a motor.. Sajnáltuk, hogy nem tudott velünk jönni! 
Van olyan BMW tipus amin 6-8 visszahivás is volt már. Benzinszivattyú az egyik,hátsó felni/féknyereg tartó/konzol megrepedt 300e db visszahivás volt.
Neked az Olasz tetszik vedd majd meg és használd!
Számomat tudod, dobozos autónk van.. Ha esetleg. 
Bogyo:
-
Daywalker
addikt
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Na de milyen ducati? Mert abból is van elég sok rom. Ellenpélda: aki tegnap jött velünk, az egy Aprilia volt - a klasszik Mille ezredes. Egy benzinszivattyún kívül 0 hiba, de az a Hondában is meg szokott állni néha (Sh sorozatban gyakori, mondhatni fogyóeszköz). Szóval ez ilyen...sajnos elég sok a lelakott használt olasz gép itthon, azok nem bírják, ha nincs törődés.
De már eldöntöttem, nekem olasz lesz a következő. Szeretek veszélyesen élni
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
-Mosquito-
üzenetére
A BMW-fórumban van aki hetente kétszer cserél Hall-szenzort, ha van egy kis eső...

-
Doki16
addikt
válasz
V.Stryker
üzenetére
Csak a magam neveben tudok nyilatkozni en nem megyek soha annyival. Nem erdekel, hogy 5-10 perccel korabban odaerjek valahova. Altalaban az autosok eloznek meg pedig 100-at mindig megyek ora szerint. Palyan meg max 140, az a valosagba gps-el merve 131. De en egy szelsoseg vagyok ezt mar tobb ismerosom is mondta. A kocsiban vegig tempomatot hasznalok mindenhol. A GPS szerint valos sebessegkorlatok tartom be mindig. Ezektol soha nem terek el varosba 56 orszaguton 98 palyan pedig 140.
9 eve vezetek es meg soha nem kaptam birsagot semmiert.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Daywalker
üzenetére
A májad..
Ducati volt. Elektromos gonddal. Visszafordult de meghalt, trélerezni kellett. Ui. guri előtt pár nappal srác elcseszett egy kanyart. Árokból szedték ki. Segéd váz,hátsó idom/kipuffok 5-10cm elmozdult jobbra,első idomok nélküli jött. Ez egy VTR volt. Majd Soma megírja a storyt úgy mint tavaly. [link]BMW fórumba nézzél majd be. Na ott semmi sem romlik el és minden más motor fika és xar..
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
-Mosquito-
üzenetére
BMW?
-
dugynok
senior tag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Privi akart lenni
-
Daywalker
addikt
Ha nem megy annyit akkor kiestél a játékból
Én sem szoktam autópályán menni, ha nem nagyon muszáj. Azért mert valaki egy tök üres autópályán 160-nal megy ne legyen már potenciális gyilkos és "eszetlen"
Nem értem mi a szart lovagoltok ezen annyit. Ti is többel mentek sokszor, mint lehetne. Ennyi.Mosquito34: Úr isten, csak nem egy Honda?! De az SOSE romlik el!!!
Olaj és fékbetét sem kell bele!!! ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
HSM
félisten
+1.
Főleg utassal.(#56617) Neszójábe: Egy szavazat a 2005 vagy újabb SV-nek.
Bár ABS-est nem hinném, hogy nagyon fogsz találni az olcsóbbak között.(#56619) Daywalker: Nekem éppen a soros négy henger, ami zsibbasztó tud lenni, szóval ez egyénfüggő. Másféle vibrációk vannak az SV-n.
Amúgy én is ezt mondanám, rá kell ülni, kipróbálni, jó-e egyáltalán.(#56620) V.Stryker:
(#56625) Daywalker: SV-ből nemcsak Naked van. A félidomos elég jól véd a széltől.
A fék amúgy utas nélkül nálam teljesen elég, pedig 100kg vagyok, és jól is adagolható. Ha viszont plusszban 50-100kg utassal megyek, akkor főleg nagyobb tempónál már igencsak érezni a határait.(#56628) Feree13: A 160-as utazót még tudja a kis SV, 7100-7200 körül forog 160km/h-nál 6.-ban a gyári áttétellel. Azért az még nem halálba pörgetés. Majdnem ennyit (6600) forog egy 160 lovas Yamaha FZ1 is ilyen tempónál.
(#56632) Polemius: Ezt jó is, hogy megemlítetted.
A lábtartó mondjuk tudtommal csak a 2003 évjáraton volt más az S és az N között, 2004-től a lábtartó már ugyanolyan. (És másmilyen, mint a 2003-asoké.) -
-
Polemius
senior tag
válasz
Neszójábe
üzenetére
SV650 esetén ne felejtsd el, hogy a naked és az S verzió közt nem csak az idom az eltérés, de a kormány is más, és a lábtartó helyzete is. Lehet, hogy az egyiket kényelmetlennek találod, a másik pedig pont jó.
"Autópályán nem szoktatok annyival menni?"
A többiekről nem tudok nyilatkozni, de én nem. -
Daywalker
addikt
Jajajaj, ne legyetek már ennyire álszentek. Autópályán nem szoktatok annyival menni? Nem mondta hova kell, gyanítom nem "Pöstön" egykerekezni át a piroson kilóhatvannal. Hirtelen mindenki milyen szabálykövető lett
(bár az imént elhangzott 140 sem szabályos) -
Doki16
addikt
válasz
Neszójábe
üzenetére
Ha te minimum 160-al akarsz menni mindenhova akkor legyszives kozutra ne vegyel nagy motort, mert nem szivesen talakoznek veled az utakon. De ha az a kerdesed, hogy tud-e annyival menni a ket emlitet motort, akkor a valasz igen. Menj vele németbe vagy versenypalyara.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Neszójábe
üzenetére
A 160 utazó nekem is soknak tűnik kicsit, mondom ezt úgy hogy viszonylag nagyobb motoron ülök, plexivel korrektebb futóművel, autópályán ok, de magyar közúton felejtős. Pedig azért szeretek tempósan közlekedni.
140-150 utazó az ok.
De ha ilyen terveid vannak a 650-est halálba kell pörgetned. Nagyobb köbcentit kell nézned ha ilyen terveid vannak...
-
Daywalker
addikt
válasz
Neszójábe
üzenetére
Nem szeretek ilyen kérdésekre válaszolni. Nekem a sport-sporttúra kategória tetszik (ezeket hajtom) ami alatt van komolyabb fék és jobb futómű. Az SV alatt pedig egyik sem igazán van, tehát nem vennék. Ezt nem lefitymálóan írtam, mert kategóriájában minden motor ezt tudja, így az SV tudása ezekhez mérten teljesen rendben van, de nekem nem kéne a fentiek miatt. Ne engem kérdezz, mert nekem teljesen mások a szempontjaim, mint az átlag vásárlónak. Az SV-vel is lehet élvezeteset motorozni. Bár egy nakeddel 160-nal menni folyamatosan olyan, mint széllel szemben pisálni.
-
-
Daywalker
addikt
válasz
Neszójábe
üzenetére
Múmiát ne vállalj be szerintem. Mondom ezt úgy, hogy az én motorom sem fiatal, de ezek megették már a kenyerük javát. Inkább akkor az SV (még ha el is marad sok mindenben a VFR-től), bár azt mondom, hogy ne katalógusból válogass motort, főleg mert az elvakult tulajok miatt a Hordáról többnyire úgy sem fogsz rosszat olvasni, sok márkával kapcsolatosan pedig sok a huhogó - pl. akik életükben nem láttak még olasz motort élőben, de azért szar, mert azt mondják (!).
Menj el, ülj fel rá, mert az SV sem mindenkinek kényelmes, a két henger pedig tud zsibbasztó lenni. Én SV-t sem vennék, de az én vagyok.... -
Neszójábe
senior tag
Sziasztok,
Jelenleg egy 125-ös Honda Innovát nyúzok a mázsámmal. Természetesen kicsi. Apósom 250-es Suzuki Inazumáját is el szoktam vinni, de nekem az is kevés. Egész sokat ér egyébként egy ilyen Innova, 350e környékén mozog. Ezzel természetesen városba járok igazán, de egy nagyobbal mennék másfele is. Fontosnak tartom az ABS-t is, így korábban a legolcsóbb ilyen motort (nem akarok öreg BMW-t és nagyrobogót sem), a Suzuki SV650-et néztem ki. 650-700e-t már kapni, tehát 300-350e HUF-t kéne rádobni, ez nem kevés nekem. Pár napja este nem tudtam aludni és beleakadtam egy tesztbe/cikkbe. Arról szólt, hogy 400e-t is lehet jó nagymotort kapni, történetesen a Honda VFR750-ről volt szó. Megnéztem több tesztet és nagyon megtetszett a motor. A kissé sportos üléshelyzeten kívül sehol nem olvastam róla rosszat, csak jót. Városban persze szívás az üléshelyzet, de én úgy érzem, hogy vállalnám cserébe egy szuper motorért ennyiért és a városon kívüli kiváló menettulajdonságokért. Szóval ár/érték arányban, használhatóságban mi a véleményetek, +50-100e és egy 20 év körüli VFR, vagy +300-350e és egy 10 év körüli SV650?
Thx!
KL
-
Xaels
félisten
Ez sok mindentől függ. A ZL400-as nekem is 50LE-s volt és csak 200kg. A Dragstar meg ugye 40LE és 250kg. Ez utóbbi még sem marad el szerintem a 70-90-es tempóig a másiktól, mert megoldja nyomatékból és már alacsony fordulaton meg van a teljesítmény nagy része. Persze a másikban több a tartalék.
-
-
Archer
őstag
Esetleg valaki felismeri ezeket a csizmákat?

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
canniball
üzenetére
Nem a reklám helye, de hátha valakit érdekel: ABUS láncok-lakatok féláron, az Index motoros fórumából. Én vettem egy legolcsóbb, 80 centiset 5000 + postáért, és király! A srác telefonját a nickjére kattintva találjátok (Budapest).
-
Daywalker
addikt
válasz
Anulu79
üzenetére
Csak az 1600-assal. A marauder=kawasaki vulcan vagy mean streak...az én stílusomnak túl pöcsrezgetős, de erős gép, különösebben nagy baja nem szokott lenni. A mi nekem még nem tetszik, hogy a sok króm valójában műanyag

Feree13: ma kb. 400-at tekertünk le, de nem mondanám, hogy olyan hű de jó idő volt. Egyszer szarrá áztunk egy záporban, sok helyen durván fújt a szél, ami nem volt meleg, amikor meg elkezdett a nap lemenni kifejezetten nem volt melegem.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Belehúz a kapacitásbővítésbe a TSMC
- Anime filmek és sorozatok
- Házimozi belépő szinten
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Hobby elektronika
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- ASUS ROG Zephyrus G14 Ryzen 9 / RTX 4070 / 32GB / 1 TB SSD 2K 165Hz PRÉMIUM
- Samsung Galaxy A22 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciaval
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Jó, de te háromszor buktál meg....
Tudnád te, hogy Pesten mennyit kell várni, sírva fakadnál...főleg, ha autóra mész...na akkor 6-10 hónap is lehet akár. Persze nem mondom, hogy ez a normális, de te még gyorsan letudtad, sőt...
Hurrá, végre jogosítványilag is streeet legal lettem! 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Én is a nyilatkozatokból építkezem, amiket olvastam, ott azzal magyarázták a bizonyítványt, hogy a károsanyag és hang emissziók, valamint a RamAir rendszer helyére tett lámpa a felelős a -60 lóerőért. Azt mondták, a motorhoz meg a technikai dolgokhoz nem akartak nagyon hozzányúlni, hogy utcán erősebb legyen az adott lehetőségek mellett. Ami amúgy nekem hihetőnek hangzott, tekintve hogy a saját utcai Fireblade-jük is hozza gyárilag a 181 lóerőt.