Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
majrécsíkot valami fasz anno kitalálta és azóta egy teljes társadalom képes ezen a baromságon kattogni, egymást cukkolni, mások pironkodva nézik a saját gumijukat szégyenérzetükben és magukra veszik, mások meg viccesen adják elő, hogy... meg születnek a "jobbnál jobb sztorik". tényleg, ha az ember unatkozik, akkor ilyeneket gyárt és ezen rugózik.
Zoli:
hogy állsz a bringával? készen van már ahogy szeretnéd? -
Djuree
félisten
na megjött a dobozkám, akkora mint egy ház.

még a givi karokat várom. kíváncsi leszek milyen lesz a motor külalakja ezzel. remélem nem lesz azért nagyon debil.
-
amdk7
aktív tag
Ezek szerint jól sejtettem mi is az a majrécsík.

Nem tudom, nekem olyan 2.5-3cm lehet, de nagyon nem erőltetem még a döntögetést.
Mondjuk most hétvégén mentem az egyik ismerősömnél, család mögöttem autóval és az egyik kanyarba kicsit (általam biztonságosabbnál) gyorsabban mentem be, úgyhogy "kénytelen" voltam jobban megdönteni a gépsárkányt.
Asszonypajti mondta, is, hogy jól bedőltem a motorral.
A közlekedéshez meg annyit, hogy tényleg vigyázni kell.
Én tegnap is belekeveredtem egy érdekes szituba...
Külső sávban csordogálok, látom, hogy jobbról az autós be akar kanyarodni (jobbra). Visszapillantó, index, bemegyek belsőre, hogy Ő kényelmesen ráfordulhasson az útra. Erre jobbkanyar, majd ugyanazzal a lendülettel, index nélkül jön elém a belsőbe.
Még jó, hogy alapból "lassan" megyek lakott területen, így nem okozott problémát, de érdekes volt...
Aztán persze megnéztem, hogy biztosan a helyén marad-e addig amíg elhúzok melette.
-
DigitXT
félisten
válasz
Djuree
üzenetére
Kisebb koccot én élőben láttam a hétvégén.
Index nélkül jobbra
kanyarodott a BMW-s nőci, motoros meg épp jobbról előzte volna.
A dolog pikantériája, hogy a dolog a buszsávban történt. Még az a
szerencse, hogy a motor vmi közepes testű robogó volt így inkább
az fogta a koccot: a motoros lába megmaradt. Mondjuk az se volt
semmi, hogy a nő fogta, utólag kirakta az indexet. Lehet, így akart
maga mellé tanút keresni, de aztán félreállt, szóval tökmindegy. A
dolog tanulsága, hogy ebben mindkét vezető vastagon benne volt. -
ALI_G
veterán
Elindult az eloszezon. Hullunk mint a legyek.
Mindenki tanulja ujra a motorozast! -
Xaels
félisten
válasz
Djuree
üzenetére
Nálam is volt ilyen a Városmajor utcában, simán kijött elénk, de pár tíz méter után nem is tudom miért lehúzódott
Tegnapelőtt meg egy Suzukis vitte el majdnem az első kerekem, sávváltás jelzés és tükörbenézés nélkül...Majrécsík: letojom, aki emiatt lenéz egészségére. Magam részéről szeretnék hazaérni a családomhoz és inkább lassítok, mert a hazai utakon nem mindig tudhatjuk mi vár a kanyarban.
-
Ferdzsoo
addikt
Majrécsík az a csík amíg a gumi látszik hogy kopott, ameddig használva van, ameddig mered dönteni, vagyis hogy mennyire majrézol a döntéstől, mennyire fosol. Minél beljebb van ez a csík értelemszerűen annál kevésbé döntöd, annál jobban fosol. Term. Ezt el is lehet tüntetni...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Djuree
félisten
na ma reggel a hírekben 2 motoros baleset, 1 halálos asszem zalaegerszegnél, 1 ütközés kecskemétnél. korán kezdődik. 1 hete elém is kihajtott egy öreg faszi, kis suzukival városban, jó hogy lassan mentem, jól le is basztam. vigyázzatok!
-
Type-R
őstag
ha már szóba került itt a műszaki

kérdés: papíron 24kW-os a motorom, így vettem, de a fojtást még az előző tulaj eltávolította, és idén nekem is kell vinnem műszakira
mi annak a menete, hogy bele kerüljön a műszakiba a valós teljesítmény? -
amdk7
aktív tag
Én inkább olvasgatok itt, de valaki világosítson már fel, mi az a "majrécsík"?

Csak tippem van, hogy a gumi oldalának a kopásával van kapcsolatba?!Köszi
-
Pocee
senior tag
válasz
Integra
üzenetére
Köszi mindenkinek,még annyi,hogy én is a metzelerrel szemezek,mennyi lehet ezeknek a futásteljesítménye?
Egyébként nem azért akarok ilyen gumit mert én vagyok a nem tudom ki,van rá pénz most és szeretem a legjobbat venni,és elegem van abból,hogy a gyári gumi(tény hogy öreg már) egy kövér gázra még 100 felett is elkapar bizonyos úton.Dexar:szerinted ha lesz egy topic találkozó,lesz kivel leülni sakkozni?
-
Dexar007
veterán
Megjott az elso kakucskalo.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ettol fuggetlenul igaz amit irtam.Rohadtul mindegy melyiket veszi. -
ALI_G
veterán
Én egyébként dunlop d211-d212-vel járok pályára. Ezzel sokan versenyeznek. Első nagyon sokat kibír és atom jól tapad. Még használtan is megéri megvenni, mert a pályán a szélét elég jól leamortizálják, de azt a részt utcán már nem érdemes feszegetni. Így cserébe 25-ért kapsz egy pár használt pályagumit ami közúton mindent ver. Persze középen is hamar kopik, nem autópályára találták ki

-
ALI_G
veterán
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Szerintem nem tágul. Nekem 3 volt eddig, egyik se tágult. Feltétlen gerincprotektorral próbáld, lehetőleg próbáld ki úgy is hogy ráülsz egy motorra. Protektoroknál nagyon számít hogy jól passzoljon. Szánj rá időt, sokáig fogod hordani.
Integra: neked nem változott a színe? most fehér ha jól emlékszem, de gyári köntösben nem láttam.
Pocee: ezek nagyon egyforma tulajdonsággal bírnak. Sajnos nincs velük tapasztalatom, de mindegyikkel szoktak pályázni. Olyan szar nem lehet

Talán a K3-at választanám, de csak mert az a legújabb és a többi sportos modelljük is nagyon jól szerepel minden teszten. Állítólag nagyon hamar van rajta tapadás és már langyosan is lehet vele karcolni a lábtartót. Tartósságra is jót hallottam. A supercorsa-nak pont a tartósság amiről rosszat hallottam
A hallottam = tesztek + használt gumi kereskedő aki keményen pályázik -
Pocee
senior tag
Srácok! gumiznom kell,dunlop sportsmart,metzeler racetec k3 ill pirelli diablo supercorsa, van valakinek tapasztalata vagy véleménye a 3ból melyik a legjobb választás?
-
-
Ferdzsoo
addikt
Nah úgy néz ki csütörtökön megyek bőrruhát venni.
Egy-két jótanács vásárláskor? Azt már tudom hogy sokat tágulnak, így a nagyonszűket érdemes megvennem de erősítsetek meg!
Még valami? -
polimorf
tag
BMW gyártási folyamat
[link] -
vendingo
veterán
Megkezdtem én is az idei szezont.
Nem volt meleg, meg untam is. -
BoB
veterán
Ma meglátogattam az itt említett ugratós utat Kemence mellett. Nem rossz

-
ALI_G
veterán
Ha változik a motor színe, akkor mennyivel kell többet csengetni a műszaki vizsgán?
-
Integra
titán
e-tint
nem rossz, bár azt továbbra sem értem, hogy miért nem magát a plexit csinálják meg fényérzékenyre.. -
Marha egy szerű kikerülni a felújítást, csak nem szabályos. Bicikli út a dunapart mellett. 10-al el lehet botorkálni.
-
Pocee
senior tag
válasz
Kolondrum
üzenetére
engem egyszer bemértek táblán belül 103-al,valahol ott akartam kettőbe rakni amikor észrevettem a fényképészt.megállított,a gép még mindig nem látta a rendszámot,tanakodtak mi legyen,majd megkért hogy fordítsam úgy a motort,hogy lássa a gép a rendszámot majd csináltak egy állóképet...szerintem jogilag vitatható,persze nem tudom csak gondolom.
-
Tele van minden rendőrrel, ma is volt. Zárójelben mondom. Várom is a csekket még péntekről.
vendingo! Aha, de 3x 5 percen belül nem kaptak le? 3x!!!! Baszki 40-es táblánál le az M0-ról 60-al, aztán utána kifelé 60-as táblánál 90-el, mert azt hittem túl vagyok rajtuk, aztán megint lakotton 60-al. Mondom baxxxk meg már! Ebből az első aggaszt, mert úgy álltak, hogy hátulról is le tudtak venni, igaz nem tudom van e olyan, hogy két fénykép van, ahol gyorsabban megyek meg ahol látni a rendszámot, de már szabályosan.
-
Pocee
senior tag
válasz
Dexar007
üzenetére
smirgli és mindenki azt hiszi,ász vagy.amúgy addig feszegeted hideg aszfalton ezt a dolgot,hogy véletlen idő előtt kell idomozni a motort.

szerk: nem érdekli valamelyőtöket egy női S-s Spyke kabát,az exemé volt,kb 5ször volt rajta nagyon szép állapotban van.protektoros.cordura.
-
BoB
veterán
Valaki holnap Valamerre? (Szentendre - Bp. környékről valahova)
-
csongi
veterán
válasz
balazs1011
üzenetére
Teljesen jo ez is. Remelhetoleg nem hamis.
-
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Akkor igen én voltam na. Én vagyok aki nem emeli meg a lábát max az ujjait és ha épp kezelem a motort szarok mindenkire.

-
Xaels
félisten
válasz
Kolondrum
üzenetére
A körútat kerülöm amikor csak lehet. Amikor van helyem meg minden tiszta akkor szoktam húzni azért, de alapvetően igyekszem magamnak és másnak is helyet hagyni. Fékutat sem rövidítem le amennyire lehet. De tegnap úgy rám mászott egy autós, hogyha komolyabban kellett volna fékezni tuti a nyakamon tudott volna csak megállni...
-
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Én itt lakom és nem tudom elkerülni. Azért amikor melletted dolgozik a gép és pattog a mindenség... Lehetne ezt másképpen is. Pár napja még nem volt ez a felverődés, csak a sár.
Ma? Lehet. Sokan voltak az utakon. Gyakran eszembe jut, hogy ki jött szembe? Lehet, hogy nem jól integettem neki.

Engem onnan lehet megismerni, hogy rettentő hangos a GS.
Nem szoktam mosolyogni. MAx vérben forognak a szemeim.
Amúgy hol pontosan? -
vlevi
nagyúr
válasz
Teasüti
üzenetére
Nem, az elso fek nem fogja megfogni visszagurulast. Legalabbis nem tul hatekony, pont annyira nem, mint ugyaltalaban a hatsofek eloremenetben. De egy emelkedon a hatsofek csodakat muvel.
Masik, tipp, amit terepezeskor olvastam. Ha terepen egy emelkedon lefullad a motor, akkor lehet, jobban jarsz, ha visszarakod egyesbe, leallitott motorral szepen, lassan a kuplunggal jatszva visszagurulgatsz az emelkedo aljara, es ujra nekiindulsz az emelekdonek. Persze egy vizsgan ez nem a tuti receptVezsfekezesrol, visszavaltaskor pedig az a helyzet, hogy a veszhelyzeteket a vezetestechnikai treningeken mindig ugy tanitjak, hogy az elso az, hogy kuplungot behuzni. Mindezt azert, mert boven eleg kinlodni azzal, hogy a veszhelyzetete megoldd, ne kavarjob be meg az is, hogy esetleg egy leblokkolt hatso kerek miatt lefullad meg a motor is, mert akkor tuti aszfaltkaristolas lesz belole. De ha vegig be van huzva a kuplung, akkor legalabb innen nem erhet kellemetlen meglepetes. Ha viszont elore tevrezett a dolog, akkor ugyis ra tudsz keszulni, mikor fekezel, es valtasz vissza. De megallaskor ugyis kuplunngal allsz meg. Ahogy autoval is, meg akkor is, mert nagyon ritka az, hogy megallas elott hosszasan gurulnal uresben.
-
Dexar007
veterán
Ma mar majdnem 20 fok volt mifelenk.Eddig szinte mindig kivetel nelkul taknyos-nyalas uton sikerult maszkalnom a Matraban,vagy ha eppen nem volt vizes az ut,akkor minusz fokok voltak.
Most,hogy mar-mar melegem volt,sikerult eltuntetnem a paracsikomat is!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

-
Gyáá ház az a kínai robogónk amit művelt. December óta hozzá sem nyúltunk. Akkuja meghalt, ma vettem bele újat és fel is töltöttem. 5 percet egyfolytában ment az önindító. Néha pihentem. Aztán pöcc!
De töltés nincs egy deka sem. -
A cigányok nem haltak ki azt ma megállapítottam. 20-al 6-an az opelba, előzni lehetetlen volt, mert beláthatatlan volt az út. Mondtam is neki a mondókát amikor végre sikerült előzni, de nem csak én, aki mögöttem volt mind elküldte őket.
Volt egy fazon aki egyszer balra, majd jobbra indexelt és ezt váltogatta. Mindezt lépésbe. Lassan mellémentem és mondom neki, hogy eldönthetnéd már merre mész ____...
Ma pár embert kilőttem volna azt fix. Mert biztosan véletlenül megy a porba az út szélén meg a többi. A 98 éves banyáktól is elvenném a jogsit. Lakotton kívül 40-el.
A legtöbb gond abból volt, hogy nem láttak az autósok. Pedig nagyon hangos vagyok és mégsem. Szokniuk kell a dolgot. -
Xaels
félisten
válasz
Teasüti
üzenetére
Miért ne tudná? Sok motoron elől jobb a fék mint hátul.
Amúgy a technika: megállsz, ha tudsz előre tervezni akkor szépen leváltasz 1-esbe menet közben, bal lábra döntöd a motort és taposod a hátsó féket miközben kapaszkodsz a kuplungba. Ha nem volt időd akkor megállsz, kapaszkodsz az első fékbe és berugod 1-esbe majd a kuplungot behúzva szépen átállsz hátsó fékre.
-
csongi
veterán
Egy pár esőt már én is kimotoroztam Leghosszabb 200Km némi kis széllel, tulajdonképen vízszintesen esett

Fos gumikkal és szarrá kopott fékekkel. Vásárlás utáni Km-ek, haza tartottam Másnap mentem 9Km-t és vasra érkezett a kapu előtt a fékbetét.
-
-
FELEJTSD EL! Határcsárda magasságától leányfaluig kb ez van.
A kép nem adja át ,de nagyon rágyógyult. A kép előtt 20 perccel volt lemosva.
[link]
Az olajszűrőm fedele egy darab vastag aszfaltkocka lett A rohadás **** *****! Próbálj meg 20-al menni ledudálnak. Inkább megkerültem visegrád felé. -
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Megvan, működik. A vezetéken lógott.
Nem tudom ki volt ma a 11-esen, de nekem felment a pumpám. Marják az utat és száll a por, az még oké, de az nem, hogy az az aszfalt amit nem sikerült begyűjteni fogja magát és felverődik a blokkra ahova gyönyörűen fel is ég. A kipufra ugyan így. Még a sárvédőn is mérhető a vastagsága. Agyonb vkit ott komolyan mondom. Csavarhúzóval kell levakarni a blokkról. A kipufról meg nem lehet.
-
Teasüti
nagyúr
Na de az első fék meg tudja fogni a bringát a visszagurulástól egy erős emelkedőn?
Illetve hirtelen megállásnál mondjuk nincs lehetőség visszaváltani, mert mondjuk nem belátható az út és nem tervezhető a manőver.
Vhogy el nem tudom képzelni ezt a szituációt.
Egyik lábbal nyomni kéne a hátsó féket, másik lábbal sebességbe kéne tenni, a harmadik és negyedik lábbal meg fogni a gépet el ne dőljek.
(Nekem ez elég hétköznapi esetnek tűnik, ha az ember családja külvárosi hegyi utakon él.
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- 268 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285HX, RTX 5060 (multitouch)
- Xbox Elite Series 2 kontroller 3 hó garancia, számlával!
- CÉGEK FIGYELEM!! iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - 27% ÁFA-S SZÁMLA Kártyafüggetlen, 100% Akks
- MSI Pulse 15 B13VFK i7 / RTX 4060 140W / QHD 165Hz 16GB DDR5 1 TB SSD
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Tegnapelőtt meg egy Suzukis vitte el majdnem az első kerekem, sávváltás jelzés és tükörbenézés nélkül...

)