- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
válasz
Dexar007 #32998 üzenetére
Ez a lábbal köszönés nem tudom, hogy jön ide, de mondok OFF hasonlatot,
miért nem fogsz megtanulni motorozni a YouTube folyamatos nézegetésével:
azért, amiért lefogyni sem fog az, aki keményen nézi az aerobik DVD-ket.Csináld! Gyakorolj! Ne a szádat (billentyűket) koptasd, hogy ki hogyan dönti
le a motort a kanyarban? (Lehet itt erősködni, de a vége úgyis az lesz, hogy
inkább lesz*rják, amit kérdezel, mert ha nem trollkodás, az annál rosszabb.)Esetleg elmegy a téma ilyen elmélkedésbe. Ami ugyanúgy szájtépés csak,
és tkp. semmit nem tesz hozzá az általad hivatkozott 8000 cikkhez... (Egy
saját tapasztalat LEÍRÁSA nem több az OLVASÓNAK mint egy újabb cikk,
amit elolvashat... Egyetérthet vele, megkérdőjelezheti, meg vitatkozhat vele:
aki meg a tapasztalatát írja le, annak sokkal többet jelent, hiszen átélt vmit,
amit az olvasó nem. Ráadásul ennek egy leképezése a fórumhozzászólás.)Mindegy, túl van tárgyalva. Azért a nagy fikázásban a tényszerűségedet ne
veszítsd, mert hiteltelenné válik az egész... Legutóbb már 45K volt 1 nap.
Meg 1 hétvége alatt lezavarható az egész 100K+-ért? Ilyenekről nem tudok. -
Mizsala
tag
válasz
-Mosquito- #32994 üzenetére
Komolyan jó volt ezt végigolvasni így lefekvés előtt
Eléggé troll gyanús -
vendingo
veterán
válasz
-Mosquito- #32994 üzenetére
Én is akartam írni a témához, de inkább töröltem...
-
-Mosquito-
őstag
Komolyan mondom jobb mint a Sas kabaré..
-
.mf
veterán
válasz
Dexar007 #32976 üzenetére
1.) 35k
2.) Számold ki: mennyibe lenne egy felbukócsövezett motort bérelni 2 napra, felszerelést, pályát, ebédet, és instruktort. Ha ezt összeadod, egyáltalán nem sok az.
3.) Nem csak lassú bólyakerülgetés van.
4.) Látszik, hogy az elméleti alapokkal sem vagy tisztában, szóval rádférne.
5.) Nem véletlen Djuree kisöccse vagy? Vagy esetleg Symbiané? -
Dexar007
veterán
válasz
Integra #32984 üzenetére
Nem penzem nincs ilyen treningre,hanem penzkidobasra nincs penzem. Mint ahogy minden normalis embernek sincs. Pelda.: 1 hete kaptam egy levelet a volt biztositomtol,hogy logok nekik 600Ft-tal.Termeszetesen nem fogom kifizetni,akarmilyen nevetseges osszegrol is legyen szo.Miert nem? Mert nem tartozok nekik,csak elcsesztek valamit a rendszerben.
Masik peldaval elve.: Ha a jogsi draga,akkor ez a kepzes mi? Egy hetvege alatt vegigjarhatod a szinteket 100+ ezerert. Vagyis annyi mint 30 ora kresz elmelet,10 ora rutin es 30 ora vezetes.Ja,es ebben a vizsgadijak is benne voltak.DigitXT:
-
Integra
titán
válasz
DigitXT #32985 üzenetére
emlékszem volt olyan tréningen, aki felállt a végén és kijelentette, hogy noha 50e km-t már motorozott, de nem tudja, hogy maradt életben, mert amit itt tanult, az annyira alap és kellett volna már a kezdetektől, most pedig próbálhatja a rosszul beidegződött mozdulatokat kijavítani a következő 50e km alatt.. korrekt. pontosan ezért mentem anno azonnal a nagyjogsi megszerzése után az első szintre. és aztán következő évben a másodikra, ahogy leülepedett 1 szezon alatt az első szint, aztán ismétlőkre és terepre etc.
én már az legelső nap is estem-keltem, ezekkel a motorokkal lehet, azért vannak, hát feszegettem a pofonos ládát emberesen, szerintem így kell csinálni. ha saját motorral csinálod, akkor felét sem éri, mert nem mered az esetleges javítási költségek miatt. -
DigitXT
félisten
válasz
Dexar007 #32979 üzenetére
Azt nem érted, hogy a valóság az nem YouTube, meg 8000 cikk: amikor
ott vagy, amikor neked mondják, s amikor instant visszacsatolást kapsz,
hogy mit csinálsz rosszul. Nem az, hogy vigyáznak rád. Tanítanak. Nem
úgy, mint a jogsinál, amikor mondja az oktató, hogy nesze, körözgessél.Őszintén megmondva, valóban nem sok meglepetés volt a tréningben, de
baromira hasznosnak tartottam. Nem bántam meg a rá kiadott összeget,
és ha döntéshozó lennék, inkább ez lenne a kötelező motorkezelési alap,
mint ami most megy rutinvizsga címén... Persze, közlekedni is tudni kell,
mert még a legjobb motorost is elüthetik, ha nem ismeri eléggé forgalmat,
de arra sem a Safety, sem a korlátlan jogsi nem tanít meg...Valójában
motorozni sem. Szokták is hangsúlyozni, hogy közúton közlekedünk, és
nem motorozunk. Nem fordulunk "határon". Eleve fel sem merül a kérdés,
amit feltettél, hogy "lenyomd" a motort a kanyarban, vagy "ülj ki" esetleg?Ezt a szemléletmódot adná át egy ilyen tanfolyam, amivel (tisztelettel, és
alázattal a gép felé) önmagában a hozzáállás finomodásával jobb lehetnél.Nem kell rám hallgatnod, meg más tanfolyamot végzettekre sem.
Nem
tudsz elszakadni attól, hogy 45K, amit végülis megértek, hiszen csak 23
vagy, talán még saját kereseted sincs, meg hát a motor is drága volt, stb.
Viszont ha egyszer kihúzott volna a sz*rból a "Safety" tudás, esetleg úgy,
hogy elve bele sem mész a "kiélezett" szituációba, már megtérült - ennyi.Eeegen, én felborultam a Safety-s motorral. Nem, nem tempóban és nem
nem is az alapképzés gyakorlatánál.Amikor belekóstoltunk a szűkebb
nyolcasba, túl lassan csináltam: PUFF. A vicc, hogy tudtam, hogy ha egy
picit gyorsabb vagyok, akkor fért volna bele az a döntés: na az az elmélet.
Nem tudom, hogy te kipróbálnád-e az ilyen feladványokat saját motorral a
TESCO-parkolójában: még ha bukócső van rajta, akkor csak-csak, de...Hiába szajkózod, hogy ennek nincs köze a közúti motorozáshoz: hogyne
volna. Hány olyan zakót lehet látni, amikor alacsony tempónál potyog vki?
Sokat, hiszen városban is közlekedünk.Amúgy meg Matyinak volt egy
k*rvajó hasonlata a "bójakerülgetésre", hogy milyen ugyanez "highspeed":
ugyanaz.Csak minden hosszabb (távok) és gyorsabb (sebesség), de a
motort ugyanúgy fel tudod egyenesíteni a gáz ráadásával, és ugyanúgy le
tudod dönteni motorfékezéssel. Azt a hangot, ahogy előadta, tuti videózni
kellett volna, nagy sikere lett volna a videorajongók körében ha hozzájárul,
hogy felrakjam persze. Meg ahogy eldobta az SH300-at. De ezt már írtam.Ui: azt nem tudom, mondtam-e már, hogy fékezni is megtanítanak.
Ha esetleg valaki még nem tudta volna, már ezzel megspórolhatja a motor
újjáépítését. Persze nem tudom, manapság mibe fáj pár letört alkatrész...
(Nem beszélve az esetleges perec egészségügyi kockázatáról.) Kulcsszó:
tudatosság.Szerk: ja, még annyi, hogy még csak az első "szinten" voltam. És én úgy
éreztem, hogy a második nekem még sok lenne, arra még nem készültem
fel. Nem is a pénz, hanem a "bátorságom" nem lett volna meg rá. (Tudván,
hogy mennyire nem tudok.) Szokták ám mondani, hogy a betonfalnak picit
nagyobb a húzása, mint a bójának... Szóval...De annyit beszélünk róla,
hogy talán el is megyek ismétlőre így pár év, és pár ezer kilométer után.
Aztán meglátom, hogy mehetek-e már kettes "szintre"? Közel sem biztos. -
Integra
titán
válasz
Dexar007 #32981 üzenetére
én vagyok az utolsó, aki téged bármiről szeretne és/vagy fog meggyőzni. szenttül megvagy győzve a saját hülyeségedről. ami nem baj, úgy döglesz meg, ahogy akarsz, nem igazán érdekel, csak másokat ne traktálnád ezzel a sok marhasággall, amit összehordasz, és még fene mód büszke is vagy rá és azt hiszed vicces is vagy.
az pedig az ostobaság netovábbja, hogy nincsen pénzed ilyen tréningre, és ezzel alátámasztod minden írásodban, hogy az ilyen tréning faszság, és nem életszerű és te amúgy is mindent jobban tudsz. az ilyet én hülyegyereknek hívom. nincsen türelmem az ilyen birkákhoz.
-
Dexar007
veterán
Szerintem mindenki elmenne ha ket tank benzin araba kerulne.De ok nem igy gondolkoznak,mivel jobb 10 embertol majd fel millat beszedni 1 nap alatt 20-30 bolyaert es par szep szoert.Persze,meg mindig jobb mint sajat motorral taknyolni.Teny.Viszont egyik nem zarja ki a masikat.
-
Dexar007
veterán
válasz
DigitXT #32977 üzenetére
Jajjjjj mert nem esett le eddig a videokbol meg a 8000 cikkbol,hogy mirol szol? Vagy a valosagban aranyozott bolyakat fognak hasznalni,azert kerul 45-be egy nap?
Igen,ha elmennek,akkor tobb mint valoszinu,hogy az lenne bennem,hogy .: ,,De jo volt kidobni 45 ezret azert,hogy eloben is elmondjak azt,amit mar olvastam/lattam youtube-on" Hiszen a komplett safety hungary fent van. Persze,nem vigyaz rad senki,es nincs bukokeretes motorod.
A safety-nel eleve nincs ,,high speed" trening ezzel is azt sugalljak,hogy ha kijarod a szintlepos tanfolyamot
100+ ezerert,akkor te mar majdnem tudsz motorozni.Integra: 23
-
DigitXT
félisten
válasz
Dexar007 #32976 üzenetére
Elég gáz stílusban nyomod.
Fikázod, miközben fogalmad sincs, miről szól.
Még ha elmentél volna és utána mondanád, hogy hát ez szart sem ért, akkor.
Csak szólok, hogy magadat lovalod bele a dologba. Ennek sok értelme nincs.Nehogy úgy járj, hogy rögtön valami "highspeed" tréningre mész, és ott nézik,
hogy még lassú tempónál sem tudsz motorozni, akkor hogy akarsz gyorsan?
Mint mikor odamegy valaki a stunts-oshoz, hogy mutasson egy-két figurát, az
meg azon röhög, hogy neked barátom? Még normálisan megállni sem tudsz a
motorral egyenesen, úgy tappogsz itt jobbra-balra, akkor mit akarsz figurázni?
(A példa nem kitalált, valami videóban elhangzott, bár azokat jobban ismered.) -
Dexar007
veterán
Nem vagyok szuletett tehetseg,csak talan egy kicsit tul van lihegve a 30-cal bolyazgatas.
13 evesen kaptam az elso robogomat,annyi lett elmagyarazva,hogy ,,ez a fek,ez a gaz,foutra ne menjel" (nem volt meg jogsim) Ennek ellenere csak 5 evre ra sikerult elesnem december kozepen jeges uton.Kozben jott egy Aerox,egy DT,es mar lassan fel eve egy XT.Mindegyik valtasnal radobbentem,hogy mennyire nem tudok motorozni,es ez tovabbra is valtozatlan.
Tavasszal valamikor majd biztos elmegyek az egyik treningre,de semmikeppen sem a szintlepos baromsagra,es nem 45 ezerert. -
Pocee
senior tag
válasz
Dexar007 #32954 üzenetére
komolyan,nem azért írok,hogy vitázhassak,de elsiklottam afelett,hogy hány éves vagy,mióta motorozol.
A mai gazdasági helyzetet tekintve,tényleg drága(mondjuk mi nem) de ha valaki nem gyerekkora óta motorozik,hanem felnőtten eldönti,hogy motor,akkor igenis menj el,ha megengedheted magadnak,mert a 45 sokkal kevesebb mint egy rutintalan perec 50-el ami akár százezrekbe is kerülhet.
Semmi nincs berögzülve,azt a gumidarabot húzgálod meg a bal kart behúzod váltásnál,indulásnál meg lassan engeded ki,kb ennyit lehet videókról meg netről összeollózni a motorozáshoz.Nagy köszönet apámnak aki szintén motorozott és támogatta fiatalságom alatt a motorjaimat,így volt szerencsém romettől az ezresig crosstól a quadig mindent kipróbálni,homokon kétszer volt törésem közúton soha,mert tudtam,hogy ott nem lehet hibázni,azt akartam kihozni ebből,hogy baromi sok szitut megéltem motoron,úgy gondolom,hogy van is tehetségem hozzá,de a mai napig nem merem kijelenteni,hogy tudok motorozni.lehet csak szerencsém volt eddig.
A fórumon meg mindenki jószándékból írja amit,ezt azért ne felejtsd el.szerk: ha született tehetség vagy akkor kéretik az előbbit semmisnek tekinteni,viszont akkor több szerénységet
-
alvaro
senior tag
-
-Mosquito-
őstag
válasz
gergobaby #32956 üzenetére
Szia,
Motorozz.hu búkőcsövek,háttámlák vagy a dobozok csomagtartók topikban keresd Petya89-et.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
csongi #32968 üzenetére
A Bihar-hegység nem szívügyem, Székelyföldet szeretném bejárni motorral. Tavalyi / tavalyelőtti tapasztalatok alapján írhatom, hogy az egykor szinte járhatatlanul rossz utak túlnyomó többségét megjavították arrafelé, szinte kizárólag ilyen utakon mennénk. Gyalogolni nem szeretek és - egészségem miatt - nem is igen tudok, így azt kihagynám. Sátorozás Torockón lehetne 2x1 nap, az nincs magasan, nincs mínusz 2 fok hajnalban nyáron. Ha esőt jósolnak, akkor meg helyből a panzió. Így gondolkoztam... ...Csomafalván meg alapból a magánház.
Nem a "ráakaszkodástól" félek, hanem attól, hogy Ti utálnátok nagyon velem motorozni. Lassú vagyok, és 250-300km-nél többet nem bírok motorral megtenni egy nap alatt, ezért nem is tervezek többet egy napra. Viszont ha jöttök (örülnék neki), akkor fogyasztási rekordot fogtok dönteni!
-
csongi
veterán
válasz
Bogyó bá' #32966 üzenetére
Ha van afinitásod-tok, akkor a Bihari hegység egy részét körbe jártam. Igaz a zöme gyalogos túra, de olyat lehet látni, amit Motoron, sosem
Három nap alatt 650Km- mentünk motorral, és gyalogoltunk vagy 40-et
Sátrazás: Ha rám hallgatsz, akkor kihagyod
Ott fent a hegyekben 1200-1300 méteren és afelett már nem olyan jó elhiheted. Reggelre minden csupa víz, szó szerint.. Mire megszárad a sátor, hogy eltehesd a fél nap elment.
Sátraztam annyit az évek alatt, hogy bőven elég volt. Valóban egy más élmény, de harmadik napon, már fárasztó. A legfontosabb az éjszakai alvás, ha nem pihen az ember akkor kipurcan és nem fogja élvezni
Szóval, bőven megéri, az 5-6K plusz, hogy ágyban, vagy legalábbis épületbe aludjon, és ha kiszámolod, a félpanziós kaját, 5-700Ft ért eszel főtt kaját ha vacsorát kér az ember Ezek összes spórolása legyen kb 10K
Ezt ott hagyod a boltban, és főtt kaja sincs De a reggeli is jó, ha bekerül a gyomorba
Szóval mocorogtam már arra fele, igaz Erdélyig még nem mentem be. Rohanni amúgy sem kell, az utak részeben jók csak. De te ezt már sokszor le autóztad, gondolom, és semmi újdonságot nem tudtam mondaniDe ha a single túrát egyedül szeretnéd letolni, én nem akaszkodom rád
Tudom milyen az mikor az ember ki akar szakadni minden napokból.
A 3-4 naposat akkor letudhatnánk polimorfal közösen, és a Bihari rész is elegendő hozzá.
hmmm? -
polimorf
tag
válasz
Bogyó bá' #32966 üzenetére
Én is nagyon örülnék ha veled mehetnék, én is komolyan mondom
Egy ami aggaszt, nem biztos, hogy 8-9 napra el tudok szabadulni, mert 25 nap szabim van egy évre és a családdal is megyünk 2 hétre nyaralni a kettő együtt + a betervezett hosszúhétvégés motorozások meg már sok szabit emésztene fel. De 3-4 napot talán meg tudnék oldani. Legfeljebb én korábban hazaindulnék
Sátrat vihetünk bár addig még azt is vennem kell mert jelenleg nincs csak nagy 4 személyes -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
csongi #32964 üzenetére
Mondtam: 60k HUF! Benzin 25-30k, Szállás 5 éjszakára max. 20k, Kaja+pia 15k. Ennyi!
(Meg egy huszas a zsebben előre nem látható dolgokra.) Ja, az előbb linkelt szálláshelyeken mindenütt lehet forinttal is fizetni, így csak 30k forintért kell RON-t váltani. Ennél bővebb költségvetésre nem vagyok hajlandó...(#32965) polimorf: nagyon örülnék a társaságotoknak! A lehető legkomolyabban mondom!
(Sátrat és hálózsákot csak kéne vinnünk, mert ha bármilyen gebasz van, végszükségben bárhol az út mentén megalhat az ember - ha van miben) -
polimorf
tag
válasz
Bogyó bá' #32962 üzenetére
Az a kemping nagyon kultúrált, nagyon szép, tetszik a feleségemnek is, ahogy néztem nem muszáj ott sátrazni lehet faházat is bérelni. A költségvetésed is barátinak hangzik.
A többszöri megállással fotózással és tájnézegetéssel meg semmi bajom mert én is ugyan ilyen vagyok, ha kirándulok akkor nem rohanni megyek hanem élvezni a szabadságot, a környezetet és az ismeretlen helyeket.
A nagy létszámú csoportos utazásnak én sem vagyok híve, max 2-4 motorral.
Szimpatikus a dolog úgyhogy ha nem gond erre még visszatérhetnénk, ha már közelebb lesz.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Bogyó bá' #32962 üzenetére
Az Ágota vendégház oldalán a Szolgáltatások lap alján van az ár: 4200,- félpanzióval.
Szerk: soha nem szoktunk drága helyen megszállni vagy étkezni az asszonnyal sem, nincs rá pénzünk. Többnyire a félpanziós ellátást sem vesszük igénybe, inkább önellátás + hazai
Szóval akkor társuljatok, ha a "nomád" nyaralás is belefér az elképzelésetekbe! -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
polimorf #32960 üzenetére
1985-ben, a főiskola elvégzése után kerültem - tök véletlenül - Kalocsára, aztán itt ragadtam.
Nem tudom, hogy egy kis 125-ös gép és kezdő motoros lovasa szerencsétlenkedését el tudnátok-e viselni ilyen hosszú távon (értsd: ha utolérek egy 80-nal döcögő teherautót, akkor szépen ott maradok mögötte akár 50km-en keresztül is, bár a főutakon kívül nem sok ilyen fordulhat elő szerintem), de szívesen társulnék egy-két motorral (nagyobb csapatban semmiképpen nem mennék). A költségvetés minimalista, 60 ezer forintra jött ki, plusz egy huszas tartalékba. A szállást meg lehetne oldani éppen végig magánházaknál is, de szerintem a kempingezés adná az egész romantikáját (mi szoktunk régebben a zasszonyal, de tavaly 3 napos motorostalálkozón egyedül voltam, pici 2 személyes sátorral: nekem tetszett)
Magánházaknál kb. 2500-4500 forint/fő/éj áron lehet megszállni (semmi luxus, csak fürdőszoba), a drágábbakba (4200-4500) a félpanziós ellátás is benne van (reggeli + vacsora). Szándékosan a legolcsóbb megoldásokat keresem, igényeim nagyon minimálisak (sajnos a pénzem is). Az útba eső várakat, templomokat, falumúzeumokat viszont feltétlenül fel akarom keresni, sőt képes vagyok akár 10km-enként megállni fotózni. Sokan ezt nem tudnák elviselni, ezért is gondolkodtam magányos útban.
szerk: itt már két alkalommal voltunk, tiszta, kulturált, minden szobához saját zuhanyzó, árak az oldal alján: [link], de előre kell foglalni, mert szinte mindig teltházasak. Szintén Torockón kemping: [link]
Csomafalván a nyáron itt szálltunk meg: [link], de csak 2 szobája van. 4200,-ft/fő/éj volt isteni szuper kajákkal. Ida asszony csodálatosan főz!
-
polimorf
tag
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
polimorf #32958 üzenetére
Útiterv van (kétféle is: a preferáltabb az teljesen magányosan kb. 2400 km, a csoportos verzió meg a Transz-Fogarason át kb. 2800 km lenne), az időpontról egyelőre fogalmam sincs: nyár elején szeretnék, 8-9 napra menni ha a szingli verzió jön be (várható időjárás függvényében), ha a csoportos, akkor meg fix július 13.-i indulás.
Szingli verzió nagy vonalakban, napokra bontva: Kalocsa - Debrecen (alvás anyámnál) - Torockó - Gyergyócsomafalva (3 éjszaka, innen napi 200km-eket csillagtúrázgatva) - Torockó - Debrecen (alvás anyámnál) - Kalocsa.
szerk: Torockón kemping, Csomafalván már tavaly kipróbált, olcsó magánszállás félpanziós ellátással.
-
gergobaby
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek honnan tudnék bukócsövet szerezni a Honda CB600F Hornet '01 típusú motorra? Egy oldalon találtam egyedül, de ott közölték, hogy nincs és nem is hoznak
Eléggé lehangolt vagyok emiatt, ugyanis oktató motor, és full karcmentes állapotban van, így nem lenne cél tönkrevágni
Köszi előre is
-
amdk7
aktív tag
válasz
Dexar007 #32954 üzenetére
A gyerek a suliban sem úgy kezdi, hogy ész nélkül firkál a füzetbe!
Először szép lassan, hogy amikor már kellő rutint, szerez illetve magáévá teszi a technikát, akkor is biztosan kezelje a ceruzát.
De így van ez mindennel, kivéve ha "Tehetség" vagy. (De erre elég kevés az esély.) -
Dexar007
veterán
válasz
Integra #32948 üzenetére
Mindennek az elmelet az alapja.Hol nagy a szam? Kerdeztem,hogy mi ertelme 30-cal bolyakat kerulgetni.Mert minden vezetestechnikai treningnek ez az elso, masodik, es a harmadik feladata.Ezzel biztos tokeletesen be lehet gyakorolni a varosi cikazast,de ha veletlen benezel egy kanyart akkor baromi sok hasznat veszed.Arrol nem is beszelve,hogy stresszhelyzetben az emberek tobbsege,igyis ugyis ramarkol a fekre,aminek a vege szerencsesebb esetben maganyos bukas lesz par horzsolassal.
Ezert mondom 45 ezer per alkalomert egy komplett palyat illene kiberelni,ahol nem az lenne a feladat,hogy szuk nyolcasokat rajzolgatsz. -
DigitXT
félisten
válasz
Bogyó bá' #32952 üzenetére
Lehet, hogy lehagytad az F-et? Az utal az idomos verzióra.
Szerk: valóban, de kirívóan másként néz ki: vmi ritka undorító átépítés.
Remélem a tulaja nem olvas minket.(De akkor is ez a véleményem.)
-
csongi
veterán
válasz
vendingo #32945 üzenetére
Rá kell ülni
Én is szemezgettem velük, de nekem túl sportos.
Az SV-nél szerintem túrásabb a burkoltsága és az üléspozíció miatt. De a 2méteredhez lehet ez is kicsi lesz.
Neked valami Pan europa vagy ilyesmi lenne ideálisabb.
Vagy egy Yamaha 1000Gts. találtam is egyet ami igen szép darab és 700K az irány ára. -
vendingo
veterán
Valakinek van tapasztalata a GSX750F-el?
Egész jó árban vannak a fiatalabb példányok is. Ha eladnám az SV-t, akkor minimális ráfizetéssel hozzátudnék jutni egyhez.
Mennyire lehet kényelmes hosszú túrákon? A 2 méteremhez nehezen találok olcsó motort. Drágábbakból viszont bőven tudnék csemegézni. -
-
csongi
veterán
Én most keresgetem , hátha lesz valami ingyenes egynapos valami. Már csak azért is, hogy megkóstolhassam milyen az íze a dolognak. Aztán ha összejön a pénz akkor valamelyiket végigtolom.
-
Dexar007
veterán
válasz
Type-R #32939 üzenetére
45 ezer az elso szint mint a pokemonban,utana meg tobbszor 45-ot is elkolthetsz.Egyetertunk,hogy tobbet er,sot jobb lenne ha hasonlo szint kellene jogsi szerzeskor is.
En is sokszor szlalomozok kozuton,te?
Ennyi penzert a hungaroringet kellene kiberelni egy delutanra,ahol az eletszerubb motorozast is megtanithatnak.Integra.: Nem csak en latom igy.Rablas ennyi penzert es kesz.
Szerk.:Hagy porogjon a topik,fejcsovalas,ket mondatos reakcio nem valasz a kerdesemre.
-
Type-R
őstag
válasz
Dexar007 #32931 üzenetére
45000 Ft-ért hol csinálsz ma jogosítványt?
Én 2012 őszén tettem le a jogsit, és tavasszal már mentem is a safety-hez, és saját tapasztalatom, hogy sokkal többet ér, mint az a tudás, amit a motoros iskolában szereztem.
Pécsen is van motoros vezetéstechnikai tréning, amit a szervezők egyszerűen megpróbáltak lemásolni, de nem sikerült nekik, mivel a kell tudásuk hiányzik, és szerintem pont ez a gond a csináld magadnak otthon elképzeléssel is.
A safety-nél jól van felépítve az egész hétvége, lépésről lépésre, arra alapozva, hogy kialakuljon a rutin. Nem véletlenül van az, hogy az elejétől a végéig, feladattól függetlenül a szlalom folyamatosan része mind a 2 napnak.
Ez egyszerű pszichológia, ha az ember folyamatosan gyakorolja az adott mozdulatot, egyszerűen "beleég" a tudatába, és nem kell neki rajta gondolkodnia, hogy mit is kell csinálni. Kialakul a reflexszerű helyes mozdulat, cselekvés. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Dexar007 #32937 üzenetére
Nem voltam még semmilyen tréningen, de gyanítom, hogy az oktató végig nézi a produkciódat, és szól, hogy mit csinálsz rosszul, ismételtet a végletekig. A Youtube videót meg otthon nézed, a felére emlékezel amikor gyakorolsz, és nem szól senki, hogy hogyan csináld jobban...
-
Dexar007
veterán
Itt mindenki vezetestechnika ugynok?
Ezt mar atragtuk,tavaly is leirtam mar a velemenyem.Attol,hogy megtanulod 30-cal kikerulgetni a bolyakat,es egy ivben megfordulni,esetleg nyolcasokat rajzolni,attol meg barmira nem mesz semmire.Rendben,elmondjak mit hogyan kell,a hibaidat is eszreveszik,aztan amikor vege van a tanfolyasnak akkor ugyanugy magadra leszel utalva mint eddig.
Azt meg hogy youtube-rol meg konyvekbol nem lehet megtanulni motorozni...Amikor elmesz egy ilyen kepzesre a kepzevezeto a kisujjabol szopja ki az okossagokat? Amikor megmutatja a feladatot te mit csinalsz? Utanzod. Most,hogy eloben latod,vagy videon az teljesen mindegy, az elv ugyanaz.
Egyebkent tukorsima aszfalton biztos jo moka egy ivben,labtartoig dontve megfordulni,aztan amikor az uton kell alkalmazni,es veletlen ott lesz egy csatornafedel/olajfolt/sar/level,akkor is jo moka lesz elesni 10-zel.
Ezert mondom: NEM eletszeru egyik ilyen kepzes sem.Megprobaljak megtanitani tudatosan kezelni a motort,de hogy mi fog tortenni akkor ha 120-szal kanyar kozepen kiugrik eled valaki vagy valami az senkit sem erdekel.szerk.: Mindezek ellenere el fogok menni valamelyik kepzesre kivancsisagbol.Csak meg nem jottem ra,hogy mi kerul egy jogsi araba egy 2-3 napos kepzesen.Vagy kaviart zabalunk szunetekkor?
-
DigitXT
félisten
válasz
Dexar007 #32931 üzenetére
Nézd, YouTube videók nézegetésével még senki nem tanult meg motorozni.
A Safety alapképzés után sem lennél Rossi. Csak nagyobb biztonságban lennél
a közúton/tudatosabban vezetnéd a motort. Nem azt kérdeznéd a fórumon, hogy
ki hogy csinálja, azt pont lesz*rnád. Nem azt mondtam, hogy 90-nel, hanem azt,
hogy szabályos tempóval: van egy csomó kanyar, amit 90-nel nem lehet bevenni
azonban ezeket általában jelzik, sebességkorlátozást raknak ki stb. Ha betartod,
különösebben nem nagy "truváj" a motorral befordulni, akár így, akár úgy.A lenyomom a motort téma (amúgy inkább kormánymozdulat az, mint fizikailag a
motor "lenyomása") gyors irányváltásoknál/kisebb korrekcióknál tökéletes, meg a
lassabb kanyarokban is adhatja magát...Amúgy ki lehet próbálni egy hosszabb
kanyarban, egyenletes nem észveszejtő tempónál. Ugyanazt az ívet tudod tartani
az összes pozícióban, csak a motor bedöntési szöge lesz hozzá mindig más...Nagyon függ amúgy a motortól, és a tempótól - ha nem nagyon lehet dönteni, hát,
jobban rá kell feküdni a testsúlyáthelyezésre, és/vagy lassabb tempót kell nyomni.Feree13: amikor elborultam a Safety motorjával, akkor azt mondom, hogy előny...
Van rajta a bukócső, semminek nem lett baja: nyugodtan lehet olyanokat próbálni,
amit saját motorral nem mernél, vagy ha elkottáznád, akkor az anyagi kár jelentős.Egyébként az, hogy "elméletben tudom", hogy hogyan kell "bóját kerülgetni", nem
jelenti azt, hogy gyakorlatban meg tudom csinálni. Gyakorolni kell, persze, hiszen
minden gyakorlással csak javul az ember motorkezelése, de saját motort borogatni
szerintem hosszú távon drágább. Kérdés persze, hogy az életben valóban szükség
van-e iszonyú szűk nyolcasok karistolására: nem igen... De ha meg tudod csinálni,
akkor az egész motorkezelésed jobb lehet. Amúgy az már a 2. szint.Azon nem
voltam, de akkor úgy éreztem, hogy nekem sok lenne - hiába van meg az elmélet. -
Dexar007
veterán
válasz
DigitXT #32924 üzenetére
Nem fogom ugy csinalni.Ugy csinalom ahogy biztonsagos,egyebkent 90-nel teljesen lenyegtelen melyiket alkalmazod szerintem mert mindegyik mukodik.
A safety-vel az a gondom,hogy bolyokerulgetesert nem fogom egy jogsi arat ott hagyni.Osszes feladatuk fent van youtube-on,ezerszer le lett irva mit hogyan kell,innentol kezdve pedig eleg begyakorolni. -
kcsa
veterán
válasz
csongi #32928 üzenetére
Még mindig nem
28k-ba kerülne az egynapos képzés darabja, de akciósan 18k. De ez csak azoknak szól, akik a bevezető kétnapos képzésen már túlestek, ergo nem kezdők ebben a témában.
Aki még nem volt tréningen - mint pl én sem - annak kétnapos tréning kell, 45k helyett 35k-ért. Utána mehetsz az egynaposokra is
-
csongi
veterán
Egy akkubank sokat segithet .
A safety-nel tavaszi ket napos akci van . 18 k a ketto nap. -
-Mosquito-
őstag
válasz
DigitXT #32915 üzenetére
Itthoni és Ebay-es vásárlás. Bt Interphone (antennás) az a legalja,annál már csak jobbak vannak. 15eFt már vehetsz olyat is. Mennyit bír? Használat függő,márkánként/típusonként különböző. Gsm/Bluetooth telefonálsz akkor 2-4hét,Bluetooth/navigáció 2-4 nap kb 1500-2000Km, zenehallgatás 2-3nap 5-7óra zene naponta. Magyarán minél több a hang alapú és a folyamatos kapcsolat annak függvényében nő a aksi merülése. Az F5 pl szól/jelez ha kezd merülni. Nálam van mindig a tablet,annak a töltője/kábele,akkor van telefon kábel/töltője,Gps kábel/töltője,van még szivargyújtós usb töltő is. Jó mondjuk engem nem kell figyelembe venni,ez már extrém.
-
DigitXT
félisten
válasz
Dexar007 #32920 üzenetére
Közúton nem mész akkora tempót, hogy ki kelljen ülni. Pont.
(A testsúly helyezgetése viszont segíthet, ha valamit nagyon
elmértél. Mondhatni biztonsági tartalék. A szabályos tempót
minden esetben tök egyenes tartással is lehet hozni. Amúgy
lehet erről fórumokon beszélgetni, de többet ér a tréning...)
A ki hogy szokta meg megint érdekes: onnantól kezdve te is
"úgy" csinálod? Ezeket menet közben érezni kell - szerintem. -
csongi
veterán
A tarsakkal valo kapcsolat tartas nekem meg csak jelekkel es megallaskor beszeddel megy. De van egy telefon tartom , tolto kivezetes. Okos telefon, minden megy. GPS zene telefon. Menet kozben 60-70 temponal telefonalok a mezei Bt settel. Egy ilyen atlag 8 orat bir ki zene halgatassal. Ha csak telefon es navi akkor ket napot elmegy. Van egy samsung aminek a hatso reszerol levettem a csipeszt, ragasztottam ra tepozarat a maaik felet a sisa szivacsos reszere vartam. De most egy sony is van, annak rahuzos csiptetoje van, azt is kiprobalom sisak alatt milyen. A Sony kezelhetobb mint a samu. A samunak tobb funkcioja van.
Elazastol nem tartok , van nallam ovszer, ha kell rahuzom es mehetek tovabb. -
longwild
aktív tag
válasz
-Mosquito- #32914 üzenetére
Ezek ilyen aliexpress félék?
http://www.aliexpress.com/wholesale?SearchText=intercom+motorcycle&catId=200001119&initiative_id=AS_20140303215315
-
Dexar007
veterán
Kevertem,hanging off-ot nem celszeru hasznalni utcan.Lenyomas marad a szuk kanyarokhoz
Ez lenne az a cikk .: [link]
,,Érdekes, hogy a Safetyn úgy oktatják, hogy a motort nyomd be a kanyarba, te maradj felül. Amikor rákérdeztünk, hogy "nem kiülni kell a kanyarív felé?", akkor belemosolyogtak az arcunkba és azt mondták, az versenytechnika! Egyébként a logikáját (fizikáját) értem mindkettőnek."
Ja,es nem sajat baromsagom az,hogy nem koszonok labbal,es elvarom,hogy nekem se koszonjenek igy.Mert legkozelebb en meg a farkammal fogok koszonni ,,mert az volt keznel".
-
.mf
veterán
válasz
Dexar007 #32918 üzenetére
Azt a "cikket" inkább ne is keresd, hanem nagyon gyorsan olvass el valami rendes vezetéstechnikai könyvet, menj el veztech tréningre, stb. Most megint valami cikk szájába adod a saját baromságodat. "Lenyomással" pont a motor dőlésszögét növeled, azáltal, hogy te egyenesen vagy, a súlypontod így kijjebb van, tehát csak rontasz a helyzeten, többet használsz a motor döntési és tapadási tartalékából, kevesebb marad, ha valami baj miatt szükség lenne rá. Lenyomás és kidőlés lassú manőverezéshez, terepre igen, különben nem.
-
Dexar007
veterán
válasz
DigitXT #32917 üzenetére
En pedig csak vicceskedtem.Minden torpenek integetek.
Mas.: Kanyarodassal kapcsolatban kerdeznek.Ki,hogyan szokta? [link]
Most nem talalom azt a cikket amit kerestem,a lenyeg benne annyi,hogy kozuton a ,,lenyomasos" technikat kell alkalmazni minden kanyarban,mivel ugy latod be a legjobban,es ezzel a modszerrel van a legtobb eselyed korrigalni.
-
DigitXT
félisten
válasz
Dexar007 #32916 üzenetére
Szoktam gázfröccsel visszaköszönni ilyenkor, ha olyan a szitu...
Elképzelem, hogy a gyerkőc úgy nézi a gépet, hogy ez mekkora
királyság lehet, mint én anno...Szokták élvezni amúgy.
Úgy 15 éve szerelmesedtem bele a fotelrobogókba, Párizsban.
Tudtam, hogy egyszer nekem kell egy ilyen. (Lassan haladok.)
haromkereku nem lehet motor
Amúgy ez minek számít? Nálunk tuti nem kapna rendszámot.
Vagy megmagyarázzák, hogy ez kérem egy kis motoros tricikli?
Szebb napjaiban meg DL1000 volt. Mondjuk kell lennie olyannak,
aki ezt is szereti, különben nem csinálnák; legalábbis gondolom. -
DigitXT
félisten
válasz
canniball #32912 üzenetére
Ezekbe az InterComokba már tipikusan nem azt szokták csinálni,
hogy telefonálnak, hanem valami PMR szerű cuccal rádióznak pár
km-re: az egy túrázó társaságnak bőven elég. Ha meg bejövő hívás
van, arra ott a Bluetooth. Nekem néha lett volna erre szükségem...
(Mármint felvenni a bejövő hívást, menet közben.) Erre mondjuk az
MW600-am is elég lenne, csak körülményes lenne a sisakba rakni.
(Pláne jó helyre, hogy beszélni is lehessen, és ott is maradjon.)
Egyelőre így oldom meg: "Ha nem veszem fel, motoron vagyok!"Amúgy azon is gondolkodom, hogy ha csak GPS-re kell, úgy nem
kell a mikrofont beszerelni: nemt'om, mennyire zavaró a szád előtt.A GPS-t ha vizuálisan akarod követni, akkor nagyon JÓ helyre kell
felszerelned, mert iszonyat elvonja a figyelmed, ha nem így van, az
meg balesetveszélyes. Mondják, hogy a telefon is... Elég ha fejben
"máshol vagy", máris ki vagy téve a veszélynek. (Ellenberger biztos
kényelmesebb, akár félreállva is felvenni a hívást sisakban, mint az
egész hóbelevancot lebontani, a telefont előkaparni táskából stb.
Arról nem is beszélve, hogy meg sem hallom, ha hívás van. De ha
a headsetbe becsörög, akkor nem csak hallom, hanem akár azt is
tudom, ki hív (csengőhang): érdemes-e foglalkozni vele, vagy sem.)Mosquito34: látom körbejárta a témát. Én abból indultam ki, hogy
a headset még viszonylag occó.Bár most elég gyér a forint: volt
az 15K alatt is. Ha viszont van egy "natúr" headsetem, arra nekem
kell valamit rákötnöm... Célszerűen a telómat*, hiszen abban van a
GPS, meg azon jöhet a hívás. Persze, ha merül, akkor meg tölteni
kell, ami megoldható a szivargyújtóról - csak akkor meg jobb lenne
Bluetooth-on kapcsolódni, mint kábelen... Mennyit bírnak ki amúgy
ezek? Csak mert azt is töltögetni kell néha, külön odafigyelni rá stb.*: de itt tértem ki rá, hogy lehet az PMR is, ahogy Polemius is írta.
De ez csak akkor érdekes, ha nagy túrázó lennék - így inkább teló.
Ha meg InterCom, akkor N-Com-ot próbálnám.Tetszik amit írnak
róla, meg hogy belesimul a sisakba gyárilag kialakított helyébe. Jó,
ezért az árért csinálja is... (Az N103-ba olcsóbb, mint az N104-be.)Ui: az a két motoros, akik lelassítva kiabáltak át egymásnak, biztos
nem használtak headsetet, semmilyet. Ha lett volna nekik, nem kell
egymás felé fordulva, szinte már-már gesztikulálva beszélgetniük, s
a tempójuk sem lett volna (a főúton) indokolatlanul lassú eközben. -
canniball
nagyúr
válasz
DigitXT #32910 üzenetére
"Tehát a telefonoddal kommunikál csak így a kütyü, nem a másik kütyüvel.."
No de a telefonnal meg korlátlan távolságra kommunikál...Mindenesetre látom nem csak nekem okozott fejtörést ez a téma.
Én végül arra jutottam hogy nem lesz bukósisakos telefonálgatás, motorozás közben ne zavarjanak, ha pedig muszáj akkor meg bírok állni. A GPS-t meg majd követem vizuálisan (majd ha lesz).
-
DigitXT
félisten
válasz
canniball #32908 üzenetére
Én is olvastam anno, ebben se írják, hogy maga a Bluetooth szolgálna
a két készülék közötti kommunikációra, sőt külön kiemelik, hogy rövid
hatótávolságú szabvány. Tehát a telefonoddal kommunikál csak így a
kütyü, nem a másik kütyüvel... Mivel Nolan N103 sisakom van jó 2 éve,
nyilván nem most láttam először a bele való kommunikációs modult.Nem vettem meg, mert sokallom az árát, ahhoz képest, hogy mennyire
lenne kihasználva. Ellenben a beépíthető headset még jól jöhet. Onnan
1 db kábel rákötni a telóra, nem kell külön az akkuját töltögetni stb.
Bár ha megy a navigáció a kormányra, ahhoz már nem szívesen kötném
magam, lol. Szóval meggondolandó, hogy milyen kell, ha kell egyáltalán.
(Bőven elvagyok a fülemre mondott irányzékkal is, csak a füles zavar.)
-
canniball
nagyúr
válasz
-Mosquito- #32887 üzenetére
Ez az, ezt a tesztet olvastam (csak persze most utólag hiába kerestem).
-
TommyGun
őstag
Ennyiért jó vétel lehet? [link]
-
DigitXT
félisten
válasz
-Mosquito- #32900 üzenetére
Lehet, meg kéne kukkantani azt az Integrát. Egész jó hangulatú népítélet.
-
Dexar007
veterán
válasz
-Mosquito- #32900 üzenetére
Mi tortenik a tesztvezetes kozben veletlenul eltaknyolsz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest