Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: MárkaLánc
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
Aki itt szállít utast, tőlük kérdezem, hogy az csak városi legenda, hogy jogsi után 2 évig nem vihetek senkit, vagy ez tömény butaság? Mikor érdemes egyáltalán próbálkozni, mennyi legurult km után?
Gondolom ahhoz nem kevés rutin kellene, hogy az utasom ficánkolását kompenzálni tudjam. (Ok, nem ficánkol, de mire összeszokunk, addig bizony érhet meglepetés.) -
Laraxior
titán
Sziasztok.
Első motornak érdemes egy ilyen árkategóriájú motort venni? [link] Ez pl pont tetszik, és mindenképpen sportmotort szeretnék, esetlegesen később sporttúra, de az már a második, még odébb van.
Úgy értem, hogy bő 10 éves szegény, gondolom hajtva is vannak/voltak, mennyi élet lehet bennük, ill mennyi az esély arra, hogy ne kelljen rákölteni mégegyszer ennyit
Igazából, még csak nézelődöm, mert csak nyár vége felé, vagy talán őszre tudok venni egyet (még a jogosítvány is készülőben van, az autómra is van még kiadás)
Tehát a vételár olyan 5-600k, az átírásra, biztosítás, meg az első "szervízre" érdemes egy 150-200k-t meghagyni. -
Ferdzsoo
addikt
válasz
zsolt19900
üzenetére
Jaja dombóvár - szászvár - magyaregregy-komló-pécs is nagyon jó, de itt kevésbé jó az aszfalt.

-
zsolt19900
őstag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
plusz egy, erre a szakaszra, és ténylegesen jó az út + az útvonal.... ezt lehet még vegyíteni egy sásdon nem kapivár felé menetellel, hanem dombóvár és úgy akár kaposvár, de sásd után vigyázni mert valami érdekes oknál fogva fél labda méretű puklik tarkítják az utat a sásd utáni faluig.... vagy ha ott nem is dombóvár felé vesszük az irányt akkor viszont elkeveredhetünk őőőő bikal szászvár máza komló felé, az sem egy rossz útvonal
-
Integra
titán
jézus, az sp felára 3100 euro az alap bringára, mibe fog ez abszurdisztánban fájni?!

-
Ferdzsoo
addikt
válasz
gergobaby
üzenetére
Én motorozok, csak még nem most!

De ajánlhatok egy útvonalat, pécs-orfű-magyarszék -sásd- baranyajenő (itt van egy nagyon fasza kávézó
) kaposvár, (a sásd kaposvári szakasz nekem nagyon bejön, itt vannak nagyobb tempós kanyarok is, szép belátható, és kellemes a táj is.
) majd innen szabadon választottan haza.
Ez garantáltan kanyargós, nincs nagy forgalom, az útburkolat kielégítő, helyenkén kimondottan jó.
Remélem tudtam segíteni. -
Nikla
tag
Sziasztok, a csizmavadászat folytatódik;
Gaerne-ről mi a véleményetek? Illetve mint kiderült nem kicsit vastag a vádlim.. -
gergobaby
aktív tag
Sziasztok! Nem motorozik valaki innen a Dél-Dunántúlon? Vasárnap szeretnék gurulni valamerre, de nem tudom mit lenne érdemes megnézni? (Horvátország és Szlovénia is játszhat).. max 400-500km napi táv körül lenne az ésszerű limit, és szeretnék valami kanyargós helyen csavarogni

(lakhely: Barcs, horvát határ)ui. esetleg ha valaki csatlakozna, annak is örülnék

Üdv.

-
DigitXT
félisten
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Szerintem baromi jó.
Nem is értem, mitől látszanak ilyen jól a mutatók is.
(Sebességmérőnél még csak-csak, mert szűrődhet a km számlálónál, de a
fordulatszámmérő rejtély. Mindenesetre örvendetes, hogy bevált a cucc.
)
Nekem ilyen jól látszott volna, nem kellett volna a plexi mutató + piros led... -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
csongi
üzenetére
Egyelőre nem sürgős a dolog, még T10-es foglalatom sincs hozzá: ma akartam venni az autósboltban, de nem kaptam (350-es Jawa lámpája, a régi fajta pici, bajonettzáras gömb helyzetjelző izzóval. LED-em még pont maradt 1 db, tehát volna mit beletenni.
(#32680) vlevi: dehogyis, a beépített hangrendszerem 4.2-es. Négy szelep csörömpöl, és 2 kipufogó duruzsol hozzá.

Szerk: az összes régi, 6V-os dinamós Jawa, MZ ilyen gondokkal küzd. Mióta kötelező világítani mindenhol, meg vannak halva.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Dexar007
üzenetére
Szerintem az a beépített hangrendszer

Amúgy erről jut eszembe, a Discoveryn az autókereskedők vettek valami lengyel rettenetet, kábé a régi wartburg, vagy még annál is rosszabb. Ők jártak úgy, hogy a dinamó nem bírt annyit tölteni még nyélgázon se, hogy a gyújtás és a világítás együtt tudjon működni
Ami csak azért gáz, mert majdnem egész európában világítással kell közlekedni 
Aztán átvezetékezték az egészet és raktak bele egy rendes generátort a dinamó helyett. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
csongi
üzenetére
Élőben még sokkal szebb, mint a fotókon! Nem túl erős, de qrva jól látszik most már. Az index / féklámpa LED-esítése nálam nem játszik, amiket eddig láttam, azok nem győztek meg: vagy nem elég erős a fénye, vagy csak szemből látszik rendesen. Biztos van jó is, de az meg nem lehet filléres holmi. Az első helyzetjelzőt fogom LED-esíteni, de majd csak egy hónap múlva, a műszaki vizsga után.
-
csongi
veterán
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Ez szép lett!!! Remélem nem lesz a ledeknek túl erős a fénye, és nem lesz zavaró a vezetésben
.
Bár egy potméterrel egy könnyen orvosolható. Jah és ha hátsó lámpában is ledek lesznek akkor további 10W ot spórolhatsz. Úgy meg aztán csatlakozhatsz a hálózathoz, mert túl termelésed lesz
Feree13: Kardános persze! Tudunk élni

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Dugd fel a kardánodat! (Sorry, magas labda...)

Más: a nagy akksival, és némi LED-esítéssel úgy tűnik, sikerült leküzdenem az elektromos gondjaimat.
-
csongi
veterán
Én meg xarok a láncra
Van helyette szíj 
-
basel00
tag
na én meg csak meglett melyik sisakot veszem meg vagy HJC fg-17 vagy a is-17 közül vmi szép dizájnosat
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
üzenetére
Én csak "parasztosan" ápolom a láncot, egyelőre nem hiszek a csodaspray-kban: lemosás brigéciollal, körömkefével, majd vízzel, száradás után meg gondosan lekenem motorolajjal (mindig van itthon az autótól megmaradt), majd negyedóra lecsöpögtetés után letörlöm a felesleget ronggyal. Ezt kb. 1000 km-enként vagyok hajlandó elkövetni. Vadiúj O-gyűrűs D.I.D. lánccal vettem a motort tavaly, 5600 km alatt egyszer sem kellett feszíteni rajta. Nem szaggatják a lóerők, na!

-
törölt tag
válasz
Kolondrum
üzenetére
nekem eleg az hozza h sokkal jobban felforrosik a lanc ha sokaig nincs fujva, illetve nehezebben forog a hatsokerek ha felemelve megforgatom kezzel. ezeken akarmelyik lancspray segit, csak valamelyiket hamarabb ledobja. tokmindegy ha placebo (de nem az), az en lelkemnek jo a karbantartott lanc

sot, vettem lanctisztito spray-t is es elegedett voltam mennyivel szebb a tisztitas es ujrafujas utan. nem szamit? nem baj. en hobbim
-
Daywalker
addikt
válasz
Djuree
üzenetére
Én egyszer vettem légszűrő olajat (flakonos szórófejes Motult)...még amikor a motort vettem. Fingom sem volt az árakról persze. 6K volt, jól átb.sztak, főleg h légszűrőt is vettem és azt mondták rá, hogy gyárilag nincs olajozva
Hiába, no, megesik az ilyen. Azóta kitanultam a praktikákat
(mosószer és motorolaj
) -
Integra
titán
válasz
Daywalker
üzenetére
nem a spray-nek kell lejönnie, hanem a spray felületről a mocsoknak, azt meg a fizika esőben megoldja elég jól. sosem ment tönkre egyetlen láncom sem idő előtt, és a lánc akkor megy rendeltetés szerűen tönkre, ha elnyúlik. az általam használt módon gondozott lánc pedig tökéletesen bírja az elnyúlásig. túl van lihegve erősen a lánc kérdés (is). de aki szeret nyakig trutyis lenni feleslegesen, annak hajrá, ártani végülis nem árt, csak értelmetlenül idő rabló dolog.
-
Integra
titán
válasz
Type-R
üzenetére
ez a legjobb spray szerintem is, az összes közül, amit eddig használtam, van egy kicsike a motorban, amit a nagyból mindig utántöltök. most fogy el a nagy, ezt veszek újra. itthon kevésbé ismert, németeknél minden boltban van.
mondjuk lánctisztítót sosem használok, nem érdekel ez a része, úgyis rendszeresen elkap az eső és akkor kitisztul a lánc, ahogy kell.
-
Daywalker
addikt
válasz
Djuree
üzenetére
Mit nem szabad egészen pontosan?

A gyári kenőanyagot az o, x (stb) gyűrű tartja bent. Ha ki tudod mosni egy sima láncpucolással, akkor rég baj van a lánccal.
Egyébként vettem anno erre egy Bel-ray lánctisztító spray-t (5 éve, azóta is van benne, szóval fajlagosan nem egy nagy kiadás), nem szoktam áztatni, és hatékonyabb, mint a brigó. Azzal lefújom, hagyom picit hatni és jól átdörzsölöm ronggyal a láncot. Ha koszos nagyon, akkor ezt kétszer. Nagyon ritka, hogy fogkefével is nekimegyek (kb. eddig 1x csináltam). Majd nedves ronggyal áttörlöm, utána szárazzal, hagyom száradni és megy rá a mol láncspray. -
ALI_G
veterán
válasz
KoVee84
üzenetére
Ezt en is hallottam, de amig ez nincs bizonyitva szamokkal, es a szervizkonyv is irja, addig en fujom ha kell. Nekem 28-29 korul kellett eddig lancot cserelni utcai hasznalat mellett. Van automata olajzo lancos motorhoz, ismerosnek 40000-et bir igy es sokat megy poros uton (foleg romaniaban turazik) ami fokozottan igenybe veszi.
-
KoVee84
senior tag
Nem nyert valamelyikőtök mostanában a lottón?
Egy gurigával valaki megtolhatna, mert erre még mindig eszeveszett módon gerjedek

-
csongi
veterán
válasz
Szakbarbár
üzenetére
Veletlen se rendelj olyan helyrol ahol nem veszik vissza. A torveny kotelezi ra. Melyik service ez? Csak hogy messzire keruljuk!!
-
csongi
veterán
válasz
DigitXT
üzenetére
Jah
Fele kymco cucc, es egy millaval dragabb a konkurens termekeknel. Mondom en hogy betegseg
De egesz jo, ha ossze lehet gyurni az N700-al az odabaszos lenne
Ugyan ez otthon 700as nevvel dobta piacra a Kymco, es ha jol tudom sajat fejlesztesu blokk. Az 500-as, Honda Licenc
. Ennek a GT nek morcosabb hangja van a kipufogo miatt, Kymco foldon pedig majdnem vilanymotor hangja van. -
Dexar007
veterán
Nem magarol.

De.:
,,Van aki egyáltalán nem törődik a témával, így is elmotorozik 10-20 ezer Km-t egy lánccal.
Már akkor is sokat tettünk ha időnként (samponnal+vízzel, amivel a motor többi részét is) lemossuk és leszárítjuk a láncot és néhány csepp olajjal, vagy egy olajos ronggyal lekenjük.
Aki mindezt a fentebb említett módon teszi (gázolaj, stb), és utána bekeni/befújja valamivel (de nem borotvahabbal), az már többet.
Aki manuális vagy automata olajozót használ, az fogja elérni a leghosszabb láncélettartamot, lévén az olaj nagyon jól penetrál és ken, folyamatosan hűti és mossa (!) a láncot. Cserébe részben vagy egészben összekeni a motor hátulsó fertályát. "Mindegy,holnap veszek sprét.
-
.mf
veterán
válasz
Dexar007
üzenetére
Hol is írta ezt?
"Aztán jöttek a "száraz" kenőanyagok, mint pl. a PTFE (politetrafluoretilén; a szimeringhez hasonlóan "magyarul" Teflon(R)). [...] Én szeretek a motorral vacakolni, de mostanában erre nem nagyon van lehetőségem, ezért én a száraz kenőanyagot használom."
== teflonos láncsprayt használ.
Mondtam már: láncspray, pont.
-
Dexar007
veterán
Nem a markarol van szo,hanem vannak akik csak ,,uri szorakozasnak" talaljak a lanc spreket.Olyat is sikerult olvasnom,hogy eleg szappanos vizzel lemosni,aztan fradt olajjal bekenni. Nem arrol van szo,hogy nagy kiadas lenne hiszen egy tank benzin sincs talan az ara, csak kivancsi vagyok, ki hogyan csinalja.

-
Dexar007
veterán
Hasznal valaki lanc sprayt? Nalam mar nagyon kifenyesedett es gondolkoztam egy ilyen hokuszpokusz beszerzesen.

-
Szakbarbár
aktív tag
válasz
DigitXT
üzenetére
Nekem az ETZ-hez kellett 6 db kuplung acélszegecs 60 Ft-ért. Kétszer jártam meg Budapestet mert első alkalommal csak 5 db volt a boltban.
A legrövidebb út 50 km lett volna, de az meg nem táv, így csináltam egy szép nagy kerülőt a Dunakanyarban."Szóval nem számolom, hogy mennyit zabált be a motor, és mennyi
időt töltöttem ezzel"
Napkollektor megtérülés számításnál volt olyan elvetemült, aki a saját hobbiját órabérben számolta ki
-
DigitXT
félisten
válasz
Szakbarbár
üzenetére
Amúgy én Csömörre ugrottam el ezért... Kemény 1350 Ft volt, de a
szállítás nem tudom, mennyi lett volna, legalább motoroztam.
Szóval nem számolom, hogy mennyit zabált be a motor, és mennyi
időt töltöttem ezzel, ha összekötöttem a kellemest a hasznossal.
-
DigitXT
félisten
válasz
Szakbarbár
üzenetére
Hát EU-n kívül, és ekkora összegnél sanszos, hogy ezek lennének rá.
Ez a leugrom érte ez nagyon tetszik.
Szó szerint: a déli féltekére.
-
Szakbarbár
aktív tag
-
DigitXT
félisten
válasz
Szakbarbár
üzenetére
Azért az ausztrál "free shipping"-be ez esetben ne éld bele magad. Azt
írják, csak Ausztrálián belül, ráadásul más országba egyáltalán nem.
Szerk: a német legalább 10 EUR-ért tényleg leszállítja Magyarországra.Archer: vágom.
Csak Szakbarbár írja, hogy az olcsóbb. Na így nem. -
Szakbarbár
aktív tag
válasz
Archer
üzenetére
A Suzuki szervizben mondtak kb 50.000 forintot, de a gyártási dátum és a típus nem stimmelt és ha nem jó, akkor nem veszik vissza. Egy másik boltban pedig 100.000 ft lett volna

Közben én is találtam egy németországi eladót, de az drágább, és szállítási költség is van. [link] -
Archer
őstag
válasz
Szakbarbár
üzenetére
Járulékos költségeket azért számold bele (+áfa, vám nem tudom, hogy van-e).
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz
Archer
üzenetére

Már 2 éve túrom az internetet tárcsa után, de eddig ez az egyetlen amit írják, hogy a 96-os modellre is jó. A vázszám is stimmel (NJ47A). Árban 20.000 FT-tal olcsóbb is, mint amit itthon mutattak. Közben csináltattam egy tárcsát, de az nem lett az igazi, így nem igazán mertem használni a motort. -
amdk7
aktív tag
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
"kicsit röhincséltek, mikor meglátták," .... aztán rájöttek, hogy ez komoly.

Bocsi, ezt nem tudtam kihagyni.
Persze. Normális felnőtt embereknél ez nem számíthat. Ezzel együtt is biztosan akad évadnyitó, vagy más zártkörű rendezvény, ahol csak azonos márkatársak sorakoznak fel, de ezt meg el kell fogadni és kész.

-
Bogyó bá'
nagyúr
Nyáron engem is meghívtak ismeretlenül a Suzuki Savage-esek (LS650) a kis 125-ös csótányommal a márkatalálkozójukra. Jó, kicsit röhincséltek, mikor meglátták a kis satnya chopperemet, na, de egyébként meg oltári bulit csaptunk, és vigyáztak rám a nagy felvonuláson is, pedig ott volt pár igen kemény arc is. Hozzáállás kérdése az egész...

-
Archer
őstag
válasz
Szakbarbár
üzenetére
Esetleg [link] Ott vannak alul a méretek.
-
Szakbarbár
aktív tag
Üdv!
Van közületek olyan akinek 1997 utáni Suzuki TU250X vagy GZ 250 Marauder, vagy VL 250 van a birtokában? Szeretnék méretet egyeztetni a féktárcsámmal, nekem 1996-os TU250-em van, a boltban pedig csak 1997 utániakhoz tudnak alkatrészt. Nem szeretnék feleslegesen megrendelni egy olyan alkatrészt amit utána nem tudok felszerelni.
-
amdk7
aktív tag
válasz
csongi
üzenetére
Nem tudom, nálunk az asszonyé a Honda, az enyém Yamaha és nem utáljuk egymást!

Mondjuk szoktam "csapatni" mindkettővel.
Egyébként Honda fórumon kérdeztem, hogy mehetek-e túrára velük, ha nem Hondával érkezem és senki nem kifogásolta, hogy nem márkatársként érkeznék.

Persze, ha előítéleteink vannak, ne csodálkozzunk ha más is furcsán néz ránk.

-
basel00
tag
hát ja az Arai meg a Shoei az télleg jó de meg is kéne fizetni
-
basel00
tag
hát nem tom nem olvastam még rosszat rolla és a HJC az jó sisak?
-
Dexar007
veterán
válasz
csongi
üzenetére
En is elmondom,mit utalok.: Pirosnal varakozni ismeretlen motorossal/robogossal.
Tegnap is 3-an allunk a pirosnal,egy robogos futar valami testesebb motorral,es egy dr supermoto.Mindenki atnez a masik motorjara es: ,,Hello! " ,,Hello" ,,Szeva" *nem ismerlek egyebkent dehat motorral vagyunk igy hat koszonni kell* aztan nema csond,es varjuk,hogy zold legyen.Komolyan mondom,olyan kinos mint liftben acsorogni ismeretlenekkel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Bemutatkozott az Infinix GT széria új generációja
- Assetto Corsa Rally
- Kutya topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- E-roller topik
- Apple asztali gépek
- OLED monitor topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 4TB Corsair MP600 Pro XT NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Xbox Elite Series 2 kontroller 3 hó garancia, számlával!
- Dell Precision 5511,15.6"FHD,i5-10400H,16GB DDR4,256GB SSD,WIN11,LTE kártya
- ÚJ - MACBOOK PRO 16" M5 MAX 18C CPU / 40C GPU / 48 GB RAM / 2TB + 3 ÉV APPLE Care PLUS + ÁFÁ-s
- Xiaomi Watch 2 2027.04.09-ig Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) majd innen szabadon választottan haza.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Így már majdnem annyiba kerül, mintha megvenném az 50.000-es tárcsát. Főleg ha még kitalálják, hogy fizessek vámot, áfát és egyék hárombetűs adót