Hirdetés
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Ketogén étrend
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
válasz
Teasüti
üzenetére
Bal kéz kuplung, jobb kéz fék, és a teljes megállásig és lábletételig szépen üresbe vagy 1-esbe váltás?
Elinduláshoz jobb láb hátsófék tapos, kuplung, egyes, kisgáz, szép lassan engeded fel a kuplungot (csúsztatod), amíg az el nem kezd fogni, ekkor a hátsóféket is elkezded engedni felfelé. -
Teasüti
nagyúr
De várom már a tanfolyam kezdetét!
Még két hét.
Azon tanakodtam, hogy motoron ha emelkedőn felfelé hirtelen meg kell állni, akkor:
1. hogy lehet ezt eldőlés nélkül, hátragurulás nélkül stabilan, majd
2. hogy lehet elindulni, ha épp nem volt idő megfelelő fokozatba rakni a váltót?
Pl. ha meredek egysávos úton megyek felfelé és szembe jönnek, akkor hirtelen megállok, próbálok nem elesni, de hogy váltok, fékezek és rakom le a lábam eldőlés ellen egyszerre?
(#33198) Feree13
Ez hogy jön az alkalmazott technológiához? De ezek mellett az a 290 kg nem kicsit gyorsabban is közlekedik, még sincs kiélezve a futómű olyan markánsan, mint egy profi bringán. Csak furcsállom, hogy hová fejlődtek a biciklik ezalatt a pár évtized alatt az MTB hőskora óta, és mennyire ugyanazok az alapok motornál a múlt évszázad eleje óta.
Jó látom vannak kísérletek a prémium kategóriában, mint a BWM aktív csillapítása, de ki tudja azt megfizetni, amikor még ABS sincs minden motoron?
-
-
vendingo
veterán
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Tavaly Belgrád-Sopron szakadó esőben és szélviharban...

-
mocsanisi
senior tag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Nagyon jól ismerte a srác ezt a környéket, mert konkrétan ha még 200 métert jön akkor itthon van. Hirtelen elindult az autós, ő már csak a külső sávba tudta kirántani a motort de úgy is pont oldalba kapta, vagyis nem teljesen oldalba inkább már a hátulját a motornak. És onnan jött hogy repült a motoros meg az utasa is.
-
Teasüti
nagyúr
Azt vettem észre, hogy bármilyen motort nézek, legyen az egy nagykorú elavult vas vagy vadizsír high tech gép, mindegyiken egy forgáspontos felfüggesztés látható.
Bringásként ez nem vmi lenyűgöző teljesítmény a 4 forgáspontos fékfüggetlen, meg virtuális felfüggesztési rendszerek után. Meg vhogy a telók technikájától sem vagyok elájulva, inkább a horror szerviz költségektől.
Nevetségesnek tartom, hogy egy legjobbnak titulált bringás Fox teló felújítási készlete is megvan 20-30k-ból, egy random motornál ugyanez akár a 100k-t is karcolhatja, pedig technikában a béka segge alatt van egy profi bringás telóhoz képest.
Van erre vmi magyarázat? Motor miért nem fejlődött úgy technikailag? Ne mondja nekem senki, hogy egy motornál nem indokolt mondjuk a fékfüggetlen rugózás (fékezés hatására nem keményedik fel a felfüggesztés és továbbra is ugyanolyan jól reagál az úthibákra)!
-
vlevi
nagyúr
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Nyiregyhazan egy ilyen telezoldes keresztezodes van, de rendszeresek ott a balesetek. Sajnos sokan vannak, aki egyszeruen nem ismeri a telezold fogalmat. Raadasul az emlitett nyiregyhazi keresztezodes duplan szar, mert van rendes kanyarodo sav, burkolatjellel, kotelezo haladasi irannyal, meg minden, csak a lamoa mutat telezoldet. Aki nem ismeros arrafele, az konnyen benézi, mert nem szamit ra, hogy kanyarodo savban telezold lesz.
-
csongi
veterán
válasz
ujskodas
üzenetére
Mindegy milyrn a zold!!! Eszuk nincs mi a szabalyos! Remelem sosem kell eljutnom az agyatlan vezetoi szintre
.
De ma is csak a pocsoket lattam az uton, mondtam tesomnak vezessen mr
ert agyfaszt kapok, az ures korfogalom elott allo autoktol. Gyongyszem, biztonsagosan 30 halad, mert telefonal, de stop tabla nem erdekes iranyjelzo nem erdekes nem kell ezekkel foglalkozni, ea sikerult az egyiranyu utcanak a kozepebe beforsulni , se jobbrol se balrol nem lehetett elmenni mellette.Nah ekkor jon az egyperces dudaszo.
Tegnap: osztott utpalya varosban, Elottem troli a kulso savban, megal a megalobba, fel sav lefoglalva,tukorbe belenezek hatam mogott 15 meterre auto a belso savba. Iranyjelzo ki trolit gazadasall kikerul. Hatso faszkalap duda nyumassal lett okos. Vissza terek savomba es 50 es tamponal 200 mterre maradt le. Nah mi kanyukajanak dudalt? Lampanal megallok es megvarom mig 6perces fekkel megall mellettem a 30 as temporol a belso savban.Ures feju cicababa es inteligens kerdojel feju baratja nez szembe velem . Rajuk nezek es, ááá mindegy hadjuk... Majd otthagyatm oket a belso savban pavaskodni.
Minden egyes nap tucatjaval talalkozok ilyenekkel. -
Ferdzsoo
addikt
válasz
mocsanisi
üzenetére
Nem kérdőjelezem meg, csak az nekem furcsa hogy ki az aki balrakanyarodás közben telót nyomkod. ?
Nemmondom hogy annyira bonyi művelet de ez egy kicsit furcsa. Meg az hogy oldalról kapta el a motorost, nem pedig a motoros oldalról az autót. Mert ez lenne a logikus.
Motoros akkor már látta bőven hogy jön ha őt kapták el oldlalról. Jól látom? -
ujskodas
tag
válasz
mocsanisi
üzenetére
Ezt hívják "telezöld"-nek. Ez már csak ilyen. Balra kanyarodónak, hiába zöld, elsőbbséget kell adnia a szemből egyenesen továbbhaladónak. Ilyen kereszteződésben nem árt figyelni annak, aki egyenesen megy, mert - mint olvashattuk - a sok idióta néha nem tudja mit kellene csinálni.
-
mocsanisi
senior tag
válasz
longwild
üzenetére
"2-3 órája elütötték haveromat. Oldalról telibeverték, R6-os KO, srác bal lába tropa, jobb lábfej húsig lehorzsolódott, és belefejelt egy autóba. Barátnője megúszta térdzúzódással... A csaj aki elütötte őket gps-t vagy telefont nyomkodott és nem látta hogy jönnek."
"Van egy kereszteződés ahol balra kanyarodásnál hiába zöld a lámpa, a szembőljövőknek elsőbbséget kell adni. Srác jött szemből, autó meg nem tudom hogy de oldalról telibecsapta őket visszafordulás közben. Srác meg barátnője kórházban, még nem voltak bent nála a rendőrök."
-
Dexar007
veterán
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Nem szamit. Csak a buzik nem motoroznak esoben.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Viszont nem szeretek borig azni,mert nem olyan ruhaval keszultem. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Kolondrum
üzenetére
Ezért jó, hogy nekem kettő is van!
Az eddigi általam látott-hallott motorok közül ez enyémnek van a legszebb hangú, és leghangosabb gyári kürtje - valamiben a kis csótány is tud "virítani". Tényleg ciki, amikor ezres sportgépeken a szokásos japán kappanhangú izé szólal meg...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Jól indult a nap. Vizsga előtt 1 héttel egy kátyúban letört a dudám.

-
longwild
aktív tag
válasz
balazs1011
üzenetére
Szia!
Látom itt a hitvitákban elveszett a kérdéaed.
Az 500-as Beverly kézikönyve ugyanazt írja elő mint az enyém a 250-eshez:Olio sintetico SAE 5W-40, API SL, ACEA A3, JASO MA
Azaz ha csak az API besorolást nézzük, akkor az nem az igazi...
Helyette a kolléga által is ajánlott, kézikönyvben megadott Agip-ot váltó Enit vedd
http://prohardver.hu/tema/motoros_topic_2/hsz_33143-33143.html -
Dexar007
veterán
Bekaphatjak az idojosok.
,,Kisebb eso,zapor elfordulhat a kozepso megyekben"
Gyongyon meg a sutott a nap mikor elindultam Pestre,aztan Aszod kornyeken elkapott a ,,kisebb eso" ami megallas nelkul zuhogott 4 oran keresztul. -
mocsanisi
senior tag
Szegény R6
De legalább a srác meg a barátnője már mankó nélkül tud járni... [link] -
Jött mostanába valaki végig a 11-esen?
-
Integra
titán
t licensz pályamotorozáshoz?
zavaros ez még, a kommentek is érdekesek -
Integra
titán
válasz
Daywalker
üzenetére
ezt miért nekem írod? sehol sem okoskodtam, találgattam vagy hülyítettem. feketén-fehéren leírtam amit kellett. mi nem tetszik ebben? úgy ismersz mint aki előszeretettel megvezet másokat? bocs, tévútra. pont én?
most miért csinálsz magadból megint hülyét? te vagy az egyik, aki előszeretettel szokott mindig lefikázni, mert alapvetően mindig a minőséget ajánlom inkább pici ráfizetéssel.
ha meg nem magamból indulok ki, hanem azt nézem hogy a másiknak mire van feltétlen szüksége és a száraz tényeknél maradok, akkor meg az a baj, és kapásból okoskodom, meghülyítek, meg tévútra terelek.
neked mi a bajod tulajdonképpen? és mit sértődsz meg? ha valaki, akkor pont én nem hülyítek és nem állok be a sorba, erre már rájöhettél volna...
ha én azt mondom valamire, hogy felesleges, akkor az szar, de ha te mondod, akkor az meg rendben van? mert most kb ennyi a lényeg és ezen vagy kiakadva. az előbb fikáztad le a 3500-as olajat, tehát akkor az is tök felesleges szerinted. na akkor most mi van?
legyél már férfi és nőjj már fel. -
Daywalker
addikt
válasz
Integra
üzenetére
Nem mártírkodás, hanem egyszerűen mindig az van ebben a kib.aszott fórumtopikban, hogy mennek az okoskodások, meg a találgatások, egymás hülyítése, aztán ha valaki meg akarja magyarázni, hogy nem úgy van, akkor ő a k.cs.g, a mártír, az okostojás, meg egyéb jelzők. Itt nem lehet semmit megmagyarázni, mert továbbra is egymás hülyítése folyik. Te meg beállsz a sorba az ilyen dumával, hogy felesleges bele. De én itt kiszálltam, további jó észbontást.
-
Integra
titán
válasz
Daywalker
üzenetére
ahhoz tartom magam, hogy ilyen blokkokba nem feltétlen kell, ha az ár nagyon számít (lentebb is elhangzott mástól, hogy 3500ft-os olaj már drága és szerinted is túlárazott...) és mivel az említett kis motor nem egy 4-5 millás sport vagy túra csoda, ezért ennek megfelően gondolom az olajat is.
bocs, van pár év olajmulti meló mögöttem, így olaj és üzemanyag kérdésben nem nagyon fogtok tudni meggyőzni. hacsak nem szintén évtizedes olajmultis tapasztalat van a hátad mögött. sarkítok, de ha azt mondtam volna, hogy vegyen 300v-t bele, akkor az lett volna a baj, ez evidens
én megveszem a felsőkategóriás terméket, de ha ilyet ajánlok, máris dől a fika meg a köpködés, meg a túlárazottság, így inkább azt mondom, ami valós és elfogadható és kevésbe kerül és működik.ne mártírkodj, nagyon szarul áll neked

-
Daywalker
addikt
válasz
Integra
üzenetére
De a szervizkönyv azt nem írta, hogy felesleges bele...azt te költötted mellé
Erre mondtam, hogy ne vezesd tévútra
Arról van szó egyszerűen, hogy egy idősebb motornál nyilván nem láttak nyilván a jövőbe és az akkor rendelkezésre álló szabványok/olajak szerint állapították meg a szükséges kenőanyagot, tehát nyilván nem hazudnak

Semmi tudományoskodás nincs ebben...sajnos ezekkel nincsenek tisztában az emberek, azért hordanak össze annyi baromságot a témában. Elnézést, hogy próbáltam felnyitni az újonnan jöttek szemét. Ígérem, többé nem teszem, felőlem homokot is önthettek a blokkba.
-
Integra
titán
válasz
Daywalker
üzenetére
én ugyan nem tereltem tévútra, miről beszélsz?
leírtam azt, ami a szervízkönyvben levan írva. ha sf-nél jobbat tesz bele, természetesen ártani nem fog neki. azt hittem, hogy ez magától értetődő. ha pedig ma már nincsen sf sem, csak sl meg feljebb, akkor értelem szerűen az kell. nem foglalkozom ezzel, mert nem érdekel, megveszem azt ami kell és kész és működik. mit tudományoskodjak olajon? teljesen felesleges, azért van szervízkönyv.
itt (is) mindenki beírja a motortípust, hogy milyen olajat vegye, de a szervízkönyvbe az istenért se nézne bele kezdésnek. miért? hazudnak benne a gyáriak vagy mi?
-
Daywalker
addikt
válasz
Integra
üzenetére
Ne vezesd már tévútra szerencsétlent.
A teljesítményszint azt határozza meg, hogy a benne lévő adalékanyagok mennyire tartósak, mennyire tartja meg az azok által kínált képességeket az öregedése során, tehát a kilométerek növekedésével. Értelemszerűen az a jobb, ha minél tovább, tehát SL vagy SM minősítés ajánlott, blokktól függetlenül.
Ugyanez vonatkozik a szintetikus mivoltára. Ez a molekulaszerkezetet határozza meg, hogy mennyire stabil az olajfilm. Értelemszerűen a szintetikus a legjobb.
Nincs olyan, hogy egy jobb olaj felesleges a blokkba
Vagyis csak akkor, ha már szét van kopva, akkor felesleges, mert előbb utóbb úgyis szét kell szedni vagy másik kell, de ha nincs baja és még sokáig akarja használni, akkor minél jobbat kell beletenni.csongi: ettől nem lettünk sokkal okosabbak. Főleg h mindegyik ACEA A3-as és a táblázatban nincs benne. Na mindegy végülis

-
csongi
veterán
-
Integra
titán
válasz
Integra
üzenetére
vagyis legalább se olaj kell, de sf is mehet, az a jobbik típus.
hogy melyiket? amelyik számodra szimpatikus. most mondjam, hogy önts bele motult?

repsol, mol.. nyugodtan mehet bele. önthetsz bele sg-t is, csak felesleges abba a blokkba. nézz egy sf minősítésű 10w-40 olajat.kieg:
Teljesítményszintek
Az amerikai kőolaj intézet (API) két nagy csoportba sorolja a motorolajokat: benzinmotorokhoz, illetve dízelmotorokhoz használatosakra. A benzinmotorokhoz használt motorolajokat SA, SB, SC, SD, SE, SF, SG,........betűkkel jelöli ahol az S a benzines üzemmódra utal, az utána álló betű pedig a teljesítményszintet jelöli. Dízelmotorokhoz használatos motorolajok teljesítményszint szerint besorolása C betűvel kezdődik, az utána álló betű jelzi a teljesítményszintet. Tehát az SF magasabb teljesítményszintű motorolaj minta az SE, dízelmotoroknál pedig a CE magasabb teljesítményszintet képvisel mint a CD motorolaj. A motorolajok több minősítéssel is rendelkezhetnek, pl. API SF/CC. Ez azt jelenti, hogy olyan benzinmotorokhoz való olajról van szó , amely SF teljesítmény besorolású, de erre az olajra elvégezték a dízel minősítő vizsgálatokat is. Ez utóbbi szerint az olaj CC besorolással rendelkezik.
Ha API CC/SF jelölést látunk, akkor olyan dízel motorolajról van szó, amelyik benzines besorolással is rendelkezik. -
csongi
veterán
válasz
Daywalker
üzenetére
Lehet megtévesztett a MotoGp, de az már csak egy kis kiegészítés. Egyébként boltban vettem, és az van ami a képen látható. Ez nem fél szintetikus. Sehol nem írja, még az adatlapján sem.Összetétel Szintetikus bázisolaj. Adatlapjában ez van

balazs1011: szerintem ugyan az a blokk van mind kettőnk motorjába.

SJ minősítés a fontos, de azért vettem Eni olajat mert olcsóbb és magasabba minősítése. A Jaso minősítés nekünk nem fontos, mert nincs olajos kuplung a motorba. API SJ pedig az előírt. Az SL már magasabb fokozat többet tud. -
Daywalker
addikt
válasz
balazs1011
üzenetére
Jó, de én ezt tenném bele: [link]
Olcsóbb, jobb besorolás (API SL), teljesen szintetikus ráadásul és Piaggio jóváhagyással is rendelkezik. Igaz, nem scooter olaj (bár a piaggio nem gyárt nagymotort
), MA2 minősítés (olajfürdős kuplunghoz), de szerintem jó bele. Mindenesetre majd a robeszosok megmondják
-
Logeeen
senior tag
Sziasztok!
Honda NX125-be milyen olajat javasoltok?
Most Castrol Magnatec 10W40 van benne, de kicsit hangos a blokk... -
balazs1011
aktív tag
Piaggio Beverly 500-hoz használható ez az olaj?
Castrol Actevo X-Tra 4T Scooter 5w-40 1L
JASO MB , API SJ
http://www.motorolajfutar.hu/termekek.php?open&katid&gyarto&tid=477&pos -
csongi
veterán
-
Daywalker
addikt
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Attól csak szarabb lesz. Másik olajat kell megpróbálni.
longwild: 10w50, nem is 40...mert hogy ebbe az való (könyv szerint meg 40es vagy 50es jó bele), mert h kicsi az olajpumpa és növelni kell a nyomást stbstb. Én meg inkább rámérek...mielőtt pénzt szórnék ki az ablakon, na meg ha már kopottabb a motor lehet h tényleg kell az 50, de nem hiszem.
csongi: motul...hagyjuk, tényleg túlárazott. Teljesen jó az Agip, ugyanazt tudja, viszont csak az Aprilia Racinget vedd mert az a fullszintetikus.
-
polimorf
tag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Sajnos nem én szervezem de itt a kiírás és a pontos részletek [link]
Én szombaton megyek ha esetleg jön valaki és tolmács kellene.
-
mocsanisi
senior tag
Csapatás után, mikor felmelegszik az olaj, kicsontosodik a váltóm. Jaso MA2-es olaj van benne. Megoldás?
-
Dexar007
veterán
Vettem repsol láncspray-t (mol-os nem volt). Jo lesz? Ha jo,ha nem,most mar ez marad.
2100Ft volt 400ml. -
Daywalker
addikt
válasz
csongi
üzenetére
Van. ALI_G-nek is az volt tavaly a Yamahában és nem kacsintott ki a hajtókar a pályázásnál. Én idén tettem bele 5w40-et (a drágábbat, Aprilia Raccsingosat), de eddig 20 km-t mentem vele...és leb.szott a szerelő h azonnal 10w50-et csak és kizárólag...(én azért fogok egy olajnyomást mérni, mielőtt kidobom a 20 km-es olajat).
Nem tudom, nem lett halkabb, mint a tavalyi 3000 km-es (10w40) olajjal...de hát a kawa blokk
-
csongi
veterán
-
polimorf
tag
Hátha valakit érdekel.
Jövő hétvégén nálunk is lesz motorkiállítás és vásár 4 napos Pozsonyban.
Ha valakit érdekel leírom a pontos adatokat is és linket is mellékelhetek. -
ALI_G
veterán
Ki megy motorkiállitásra?
-
Pocee
senior tag
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
megöregedtem már
és életem során rotakapáltam eleget,hogy később se akarjak 
apámnak van egy black widowja de nem igazán akarodzik rá ülnöm,egyszerűen nem jön be.
Apám tavaly asszem kétszer ment el vele a Balatonig,2003as és 6800km van benne,ha egyszer eladja kurva jó vétel lesz,de senki nem fogja elhinni
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Hát... Én is kedvet kapok mindig egy guruláshoz... De 50ccm-en annyira nem nagy élmény.
(Majd lesz nagyobb...
)Az biztos, hogy MotoGP ehhez képest egy délutáni gurulás. Azt néztem, hogy néha centikre mennek el a faltól/embertől/kátyútól... Nem csodálom, hogy a végén ölelgetik egymást... Azért ez brutális lehet fejben is, és tudásban is...
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
huszi.gyb
üzenetére
Ha szarabb kedvem van mindig megnézek egy isle of man tt videót és rögtön szétszaggatnám a világot.

Az elkövetkező pár évben valamikor elakarok ide jutni.
Gyönyörű egy sziget. Meg ezek a legnagyobb állatok a földön, óriási tisztelet mindegyikőjüknek. Moto gp kutyaf@sza ezekhez képest.
No room for error.
-
huszi.gyb
senior tag
-
csongi
veterán
válasz
huszi.gyb
üzenetére
Milyen jót nevet mikor 3kilóval elmegy mellette a motoros. Nem tudom egy előzési bakinál hogy nevetne, mikor kettévágja a vas a kamerással együtt? Ez már az agyatlanságot túllépi, és vajon mennyire háborodna fel, ha biztosítója közölné ezt az orvosi beavatkozást sajnos nem finanszírozzuk.
-
huszi.gyb
senior tag
Azt a #&@+ß\|€... Ez nem semmi...
-
csongi
veterán
Mielott vita robbanna ki

Az eni ride olajok a valamikori Agip cucc?
Volt valakinek ilyen olaja, esetleg tapasztalas? -
fattyu
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Nem tetszik a PC-gyártóknak az Xbox új iránya?
- Soundcore Liberty 4 Pro - basszus!
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- OLED TV topic
- Apple MacBook
- Bestbuy játékok
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Bittorrent topik
- Robogó, kismotor
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Apple Mac Pro Workstation Dual Xeon,18GB RAM,WIFI,BT,Profi Munkaállomás és Szerver
- PE ProLiant ML350 Gen9 Hot Plug 8SFF Rack Szerver! x2 XEON + HDD + 16GB
- Xiaomi 15T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- 171 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Még két hét.

Ha menni kell akkor menni kell.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ennyi .eggem nincs.