Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Makaay21
csendes tag
válasz huncutka1029 #82898 üzenetére
Sajnos hiába nyomok rá semmi reakció....
Esetleg tudsz valami más megoldást? -
Makaay21
csendes tag
válasz huncutka1029 #82902 üzenetére
Természetesen
-
törölt tag
válasz Makaay21 #82901 üzenetére
Át lehet számozni is a csatornákat. A jobb oldali oszlopban a New pos alatt, majd mellé kattintva átviszi az üres bal oldali oszlopba. Vagy ha úgy nyitod meg, hogy a bal oszlopban is betölti, akkor ott is átszámozhatod. A dupla, pl. TV2 HD és TV2 csatornák közül utóbbit töröld ki. Vagy rakd hátra. Kijelölöd és delete gombot nyomsz.
[ Szerkesztve ]
-
Makaay21
csendes tag
Köszönöm szépen a segítséget holnap megpróbálom menni kell melóba
Még egyszer köszönöm mindenkinek -
makoss
veterán
Üdv!
Bocs ha rossz helyre írtam volna, van egy LG 42 LA 620S tévém, és a közepén kb 20 centi átmérőben rendszertelenül elkezdett halványan villogni a világos részeknél a kép.
Leginkább fehéreknél fordul elő.
Van erre valami megoldás?Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
-
makoss
veterán
válasz #94529552 #82911 üzenetére
A gyári visszaállítást megcsináltam, de amit el akartam kerülni az a szoftverfrissítés, annó tanácsolták, hogy nem javasolt, mert rosszabb lesz tőle a rendszer.
Mindegy, most végigfutott az is.
Azt hol tudnám megnézni, hogy Borsodban hol szervizelik ezt a tévét?
Illetve ha kihúzom a konektorból meddig hadjam úgy?Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
törölt tag
válasz makoss #82913 üzenetére
Ha garis még, mert mondjuk 5 év garival vetted, akkor az LG honlapon lehet bejelenteni, de ha a szerződött LG szervizeket keresed, az online chat biztos megmondja kik azok. Ha csak egy közeli tv szervizt, azt meg a gugli barátod.
meddighadjamúgy? Meddig hagyjam, így jobban hangzik szerintem. Ha kihúzod, egy félóra elég. No para a szoftvertől, én kb. 10-15 alkalommal frissítettem a tiédnél újabb tévét. -
makoss
veterán
válasz #94529552 #82914 üzenetére
Köszi az infót, kb félórára tudtam csak kihúzni, mert 90%-ban muter használja, én csak Serviio (Smart tv) nézek mozifilmet UTP kábelen keresztül.
Eddig kop kop mint ha nem vibrálna....
Mondtam a muternak ha este elzárja, húzza ki most már mindig éjszakára.
Én most éjszakás leszek, ha lesz időm átállítom kapcsolós elosztóra, és nem kell akkor ki be húzogatni
Remélem frissítés nem kavar be, eddig csak a PC-t frissítettem, volt mikor aut.
Egy szervízzel már beszéltem, azt mondja ha komolyabb lesz a dolog megnézi, addig még várjak.
Azt mondta 2 dolog lehet: az egyik hibát lehet javítani a másik meg annyira drága, hogy akkor inkább tv csere...Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
huncutka1029
addikt
válasz makoss #82915 üzenetére
még ha kijelző hibás lenne is, sokkal olcsóbb a javítás mint egy új készülék.
Ha alaplap cserés, max 30.00 Ft-ba fáj. kijelző talán 60.000 Az LA sorozathoz. 42 es méretben
ennyiért nem veszel új tv-t ami legalább ilyen képélményt nyújt.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
törölt tag
válasz csonka #82894 üzenetére
Melyik volt előtte, és milyen felhasználásra lenne. Láttam már a kérdésedet amott is. Maradnál az ips-nél, vagy kipróbálnád a va panelt is? Előbbiről és hasonlókról olvashatsz itt első kézből, ha visszalapozol. Utóbbi esetben 50UH635V egy jó választás a hasonló méretű, és belépőszintű samsung uhd-k helyett.
-
dannytrejo1
kezdő
Sziasztok!
Két kérdésem lenne.
Van egy LG Uh7507-es tv-m. Beállítottam a kedvencekbe a csatornákat amiket nézek, de szinte minden nap amikor bekapcsolom este a tv-t az összes csatorna látszódik és újra be kell állítanom, hogy a kedvenc látszódjon. 10 másodperc alatt megvan csak nagyon idegesítő. Az automatikus csatornafrissítés ki van kapcsolva.
A másik gond a fűggőleges csíkozás a local dimming. Hogyan lehet ezt kikapcsolni?Köszi a segítséget előre is.
-
csonka
tag
válasz #94529552 #82918 üzenetére
Szia!
Jelenleg egy 47LE5500-am van, ami haldoklik.
Nagyrészt UPC kábel pár digitális csatornával és médialejátszó a műsorforrások. Kb 3 m a távolság, ahonnan nézzük.
A panel tök mindegy, csak jó képe legyen.
Max 250 a keret. Ha esetleg ennyiért más is lenne, ne tartsd magadban.Köszi!
-
huncutka1029
addikt
válasz dannytrejo1 #82919 üzenetére
csíkozásra:
Menü kép beállítások--> képmód--> beállítások--> további beállítások--> helyi sötétítés, és dinamikus kontraszt kikapcsolása nagyban csökkenti a sávosodást.Továbbá a háttérfény levétele 40-45 értékre, és a fényerő 45-55 közé állításával szintén tovább csökken majd.
Kedvencekre nem tudok mit mondani, ha zavar, akkor ami nem kell, azokat állítsd a szerkesztés menüben átugrásra, és többet nem fogja feldobálni.
Vagy tematika szerint rakd sorba, pl elöl közszolgálati, utána sport, utána film, utána zene, utána ismeretterjesztő csatornák, és mese, felnőtt programok.
Így tudod, hogy pl 0-30 ig mi van, ha sportot akarsz azt meg pl 50-60 ig találod.
Így nem kell külön kedvenc listázni.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
törölt tag
válasz dannytrejo1 #82919 üzenetére
A huncutka féle téma szerinti is jó megoldás.
Nálam ha kikapcsolom, akkor ugyanazzal kapcsol be, de pl. fixre beállíthatod a Kedvenc A-t is ha bemész a Live menübe, jobb fent a szűrőnél. Vagy az összefoglalóban le van írva a Chansort-os csatornaszerkesztés PC-n. Vagy a Smart menüben(Home gomb) van egy My Programmes, ahová be lehet rakni kedvenceket(ezt a Csatorna menüben be kell kapcsolni), és onnan is gyorsan elérhető.
Meg itt van 85 db, a webos3.0 használatát bemutató videó. Csatornalista, saját indító, stb. -
csonka
tag
Sziasztok!
UJ635V és UH650V között mi lehet a különbség? Gondolom a H tavalyi modell, a J talán idei, de a többi?
-
makoss
veterán
válasz huncutka1029 #82916 üzenetére
Köszi az infót!
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
Annó elég jó tévének mondták ezt az LG LA 620S-t
Egyébként van most LG LED tévében olyan ami most a favorit? (150.000Ft-ig)
Sajnos nem árt minden eshetőségre gondolni Ha kimurdel, jó volna legalább ilyesmi (FullHD, minimum led, smart stb)
Nem nézegettem mostanában, nem tudom mikre érdemes odafigyelni...Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz huncutka1029 #82926 üzenetére
Az igen!
Mióta megvettem ezt a tévét azóta nincs semmi hasonló olcsóbban???
Lassan a 4K lesz divat.
Akkor mennyiért van hasonló mint az enyém?Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
törölt tag
válasz csonka #82920 üzenetére
Sötétben való filmezésre az előbbi 50"-ost, ez elvileg focira is a legjobb lenne ennyiből, ha ez is számít. Ha maradsz az ips-nél, ez most lett akciós: [link], ehhez jár a Magic Remote. Ezek tudásra egyeznek, ha 55-öst vennél. Kisebb méretben ugyanezek[link]. + [link]a 668V
[ Szerkesztve ]
-
farkas-j
őstag
válasz #94529552 #82917 üzenetére
Én viszont azt javaslom, hogy minden elektronikai eszközt ha nem használják, célszerű teljesen áramtalanítani! Nem elég készenlétre kapcsolni, hanem valóban áramtalanítani kell (leválasztani a 220V-ról). Ennek pofonegyszerű oka van a takarékosságon kívül. Ma már minden elektronikai eszközben (nagyon kevés kivétellel) kapcsolóüzemű tápegységek vannak. Ezek pl. a TV-knél is éjjel nappal működnek, még akkor is, ha a TV a távszabályzóval ki van kapcsolva. A tápegységekben és a kiszolgáló áramkörökben lévő elektrolitkondenzátorok viszont nem szeretik az impulzus üzemet, már pedig a kapcsolóüzemű tápok így működnek, méghozzá viszonylag "magas" frekvencián (50-300kHz-en, de ez lehet jóval magasabb is). Nagyban nő az élettartamuk, ha nincsenek kitéve feleslegesen nonstop üzemnek (igénybevételnek). De minek is menjen 24 órában, ha csak napi 1-2 órát használjuk őket? Szerviztapasztalataim alapján állítom (de ha van itt szerelő akkor biztosan megerősíti), hogy az elektronikai hibák közel 90%-a kondenzátor hiba, vagy annak tönkremeneteléből bekövetkező meghibásodásra vezethető vissza. Minőségtől, hőmérséklettől, alkalmazási helytől függően, egy idő után az elektrolitkondenzátorok (szakzsargonnal élve) kiszáradnak, csökken ill. elvesztik a kapacitásukat, megugrik a ESR értékük, így romlik vagy megszűnik a szűrési vagy éppen impulzus csatoló képességük. Rosszabb esetben ekkor egy láncreakció is indulhat, és pl. a kapcsolódó félvezető áramkörök is meghibásodhatnak. Innentől már általában nagyon drága a javítás ha egyáltalán lehetséges. A mai TV-k többrétegű nyákjára integrált processzorokat, félvezető áramköröket csak nagyon kevés szerviz tudja cserélni, ha egyáltalán a gyártó külön forgalmazza őket. Ilyenkor szoktak komplett alaplapot cserélni, ami nem két fillér.
Én pl. minden olyan eszközhöz ami a kikapcsolásakor valójában nem választódik le az erősáramú hálózatról (TV, mosógép, mosogatógép stb.), azoknál kapcsolós dogaljakat vagy adaptereket használok. Így kevesebb eszközöm megy tönkre idő előtt, több időm marad mások készülékeinek javítására. (Ez utóbbi csak poén, mert már nem praktizálok, csak a családnak és esetleg a barátoknak.)Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
törölt tag
válasz makoss #82927 üzenetére
Az UHD a fő csapásvonal manapság, nincs mit tenni. Ezekbe már gyors 4 magos proci van, alacsony input lag, jó menü és smart rendszer. 150 alatt pl. ezek vannak most.
#82923) csonka Az UJ635V a 2017-es belépő UHD, az UH650V inkább középszintű és 2016-os, de most az UH668V jobb árban van a médiában(55"229k) A line-up-ben látható, minél magasabb számozás, annál jobb, és többet tud. Tehát UJ63 helyett már az alig drágább UJ65-is jobb.
farkas-j Ok, köszönöm az infót.[ Szerkesztve ]
-
bbdzyx
senior tag
-
törölt tag
válasz bbdzyx #82932 üzenetére
Hogy melyik a jobb választás, ez attól is függ, hogy ki melyiket preferálja, vagy mihez szokott hozzá, mire és milyen környezetben használja, és még 1000 szempont.
Tipp: Ha van rá keret, rendelsz egy másikat is, összehasonlítod, és amelyik tetszik, azt megtartod. Állítólag az usákok így csinálják, méghozzá halasztott fizetéssel. Ezt olvastam. Persze nem árt két olyan külön bolt hozzá, amelyik szó nélkül visszaveszi.[ Szerkesztve ]
-
bbdzyx
senior tag
válasz #94529552 #82933 üzenetére
Eddig csak üzletekben volt lehetőségem összehasonlítani a két paneltípust és remélem, hogy ez a 635V egyben képviseli a Samuk természetes színeit és mély feketéjét, valamint az LG-k szvsz sokkalta jobb mozgásmegjelenítését. Ráadásul az utóbbi idők számtalan felhősödő, bevilágítós, bandingelő IPS paneles kommentjei is elriasztottak. Remélem nem kell csalódnom.
PS4-hez veszem elsősorban, azonban az input lagról sehol nem láttam tesztet, de nem hiszem, hogy túlságosan lemaradna a mai LG-k 20ms körüli értékétől.
[ Szerkesztve ]
“Going outside is highly overrated.” ― Ernest Cline, Ready Player One
-
válasz farkas-j #82929 üzenetére
+1
Ha nem használom vagy nem vagyok otthon minek kapjon stanby áramot is. Sok eszköz+sok kis +táp is mind zabálja a villanyt készenlétben is. Kapcsolós elosztó, aztán szvsz. Meg a tűz-villámvédelem ellen is. Túlfeszvédő elosztók. Ráadásul ha nem vagyok otthon, a becsatlakozási pontokat /230V/koax/telefon is megszüntetem, a vihar vagy feszültségugrás esetére. koax és telefon-zsinór toldóval csatlakozik, ott széthúzom azt kész is. Egy ismerősőmnek a villámcsapás a telefonzsinóron jött be, kinyírta a routert és a szgépet is.A 3 test probléma nem megoldható.
-
makoss
veterán
válasz #94529552 #82930 üzenetére
Viszont ami eszembejutott:
Ha például nekem jobb esetben van egy 1440×1080p műsorom, (UPC Direct+) viszont ennél gyengébb felbontású adást, azt hogyan kezeli a TV?
4K felbontású tévén az 1440×1080p felbontásnál kisebb adásnak a képminősége már rosszabbnak kéne lenni nem?
Mert ami most van FullHD tévén az SD adás elég tűrhető.Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
törölt tag
válasz makoss #82937 üzenetére
Ez erősen szolgáltatófüggő is, talán a UPC kábel lehet a legjobb minőségű, mert ott nem spórolnak a sávszélességgel annyira, mint a többiek, leginkább a műholdasoknak kerül sokba a jó bitráta elérése.
Itt már többen is mondták, hogy náluk nem rosszabb az SD. Bizzunk benne, hogy lesz fejlődés, mást nem tehetünk, ha a szolgáltatók elmaradnak a készülékgyártóktól technikai színvonalban. Vagy csak 32-es HD-ready tévét vegyünk miattuk, mert az a legjobb SD-re, vagy tartsuk be az Ajánlott távolság-ot a felbontás és méret függvényében, mint ahogy régen 4-5 m-ről nézték a 20-21"-os képcsövest? Hát nem.
(#82935) Akcióhétvége van, úgy látszik. Viszont ahogy az 50UH635V ára is mutatja, kezd elfogyni a tavalyi készlet, és ilyenkor felfelé srófolják az árakat. Neked még jó választás lehetett volna ennek a 40"-os változata, de már nagyon nincs belőle[link]. -
Alvin_ti4200
félisten
Játékra (PS4 Pro) melyik 49, illetve 55 inch-es modellt ajánlanátok 230 ezer forint alatt (akciós, illetve outlet ár is játszik)? Optikai kimenet (hang miatt) plusz pont, de nem követelmény. Lassú tuner nem érdekel, USB-ről ha tud lejátszani mkv-t az okés, de szintén nem követelmény.
-
nrbx
tag
hello, kepminosegben, mozgasmegjelenitesben van valami latvanyos kulonbseg az LH630 es UH66x kozott (felbontast leszamitva)? tehat pl. full hd film eseten. 43-49-es meretben gondolkozom, es egy ideig nem valoszinu, hogy ki tudnam hasznalni a 4K-t (43-asban nem is lenne nagy ertelme, de LG-bol ugye nincs jobb FHD ebben a meretben).
-
törölt tag
válasz Alvin_ti4200 #82941 üzenetére
Mkv-t mindegyik modell tud, és optikai csati is van minden UHD-n, de a tuner sem lassú ezeken. Most a hétvégén vannak MM akciók, pl. az 55UH668V 230k. Az 55UH605V pedig egy olcsóbb verzió.
[ Szerkesztve ]
-
tom570
aktív tag
Sziasztok, olyan problémával fordulok hozzátok, amit már másik fórumon feltettem, és nem találtam tökéletes megoldást!
Adott egy pc a nappaliban (használt intel e5300, 2gb ram,HD7450, pár napja használom) online sorozat, hd film, youtube nézésre, néha valami játék a gyerekekkel.
A videokártyán DVI és Displayport kimenet, amiből a DVI-HDMI-re csatlakozik a tévén. A problémám az, hogy amikor a gépet nem kapcsolom ki mert pl letölt, de a tévét igen, akkor a win ad egy dallamot (talán kijelentkező, de nem biztos) utána ha visszakapcsolom a tévét akkor nincs kép. Hiába mozgatom az egeret vagy bármi hasonló, csak az segít ha egyik hdmi aljzatból a másikba vagy harmadikba vagy negyedikbe csatlakoztatom a kábelt. Amikor eltalálom a csatlakozót akkor újra valami win dallam és jó a kép, bár az ikonokat rendszeresen átpakolgatja! Milyen beállítás lehet elmókolva, hogy ezt csinálja? Volt BIOS reset is, talán ott van valami beállítás ami miatt ez lehet?[ Szerkesztve ]
/Give them nothing! But take from them everything!/
-
huncutka1029
addikt
válasz tom570 #82945 üzenetére
egyedüli kijelző a TV?
azonosítsd a monitort, és a Windows +P billentyű kombóval állítsd be, hogy csak a tv legen (csak kivetítő, vagy a képernyő másolás elvileg meg fogja oldani a problémádat.
Illetve a TV-n az ARC-t (CEC) kapcsold ki, mert lehet az is ad egy hibernálás parancsot a gép felé....a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
válasz tom570 #82945 üzenetére
A Vezérlőpult\Megjelenés és személyes beállítások\Képernyő\Képernyőfelbontás ablakban a képernyő úgy legyen beállítva hogy megjelenítés csak itt : LG TV ( ill amilyen TV- d van ). Vagy megjelenítés csak a kivetítőn. Valszeg lekapcsoláskor visszakapcsol egy előzőleg használt monitorra, visszakapcsoláskor pedig nincs kép, mert nemjó a típus vagy a frissítési érték. A lekapcsolás hangjelzése megmarad, az nálam is van, PnP eszköz leválasztása hang, de azt ki lehet kapcsolni a Win hangoknál ha zavar.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
tom570
aktív tag
válasz huncutka1029 #82946 üzenetére
Igen csak a tévére van csatlakoztatva a pc. Win+p után egy másik hdmi bemenetre kellett csatlakozni, de azóta jó!
Amúgy win7 a rendszer. ARC kikapcsoltam!Köszönöm, talán jó lesz. Csak most nem a pc feliratú hdmi tv csatlakozóba van dugva a kábel, az okozhat valami gondot?
/Give them nothing! But take from them everything!/
-
válasz tom570 #82949 üzenetére
Az eszközkezelőben nézd meg hogy csak a TV legyen bent, nálam Általános PnP képernyő néven szerepel, a felbontásnál már LG TV. Még ez a tippem van. Mindenesetre ha mégis át kell dugdozni, azt ne az eszközök bekapcsolt állapotában végezd, idővel a HDMI hibáját okozhatja. Még a BIOS- ban lehetne talán az S3- at letiltani és csak az S1 maradjon - Power Management, DPMS, gépenként változhat. Vagy Win alatt a videodriverben megnézni milyen képernyő és energiaellátási funkciók vannak engedélyezve.
A 3 test probléma nem megoldható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.