Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Öregszem
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rzerge
aktív tag
válasz hurenzon #82099 üzenetére
nekem is kijelző hibás lett a 47es FHD a gari lejárta előtt 1 hónappal.
Csinálj róla fotókat, amin látszik a hiba. Nyomj egy képernyőtesztet, ahol látszik a szériaszáma a tévének, meg a hiba jelenség is. Illetve úgy is csinálj képet, hogy látszik a menü+hiba, meg mondjuk okos alkalmazás vagy hdmi bemeneten látszódik a hiba.
Aztán jelentsd be az LG oldalán a hibát. Felhívnak majd az ügyfélszolgálattól, majd valószínűleg a szervíztől is, aki majd fog kérni képeket.
Nekem nem javították meg, mert egyértelműen panel hiba volt, és kaptam egy cserepapírt, amit a vásárlás helyszínén tudtam beváltani a bruttó vételárig vagy felette."Olyan szarul nézel ki! Iszol te rendesen?"
-
Klara_
őstag
UH95 Design: full cinema screen, en ennyit talaltam. UH85 Design: UniScreen.
En ennyit latok a tablazatban. -
Remekelek28
őstag
Üdv
Egy ilyenlg-32LN536B két és féléves LG LCD tv-m tegnapra behalt,legalábis a panel sötétséget mutat,csak néha vibrálva jön elő a kép. Ez szoftveres gond lehet,vagy panelcsere?
A szoftverfrissités résznél,ha letöltöm valamelyiket,tudok frissiteni szerintetek? hogyan kell?
Peches,hogy a garancia után fél évvel vége egy tv-nek...
Köszönöm[ Szerkesztve ]
-
olcsii
aktív tag
sziasztok!
Vettem egy lg 40uh630v tévét, monitornak használnám de nem tudom beállitani a 60hz.
valami ötlet ?wot:nikoli3, „Akinek sok pénze van, annak lehet spekulálni, akinek kevés a pénze, annak nem szabad spekulálni, akinek pedig egyáltalán nincs pénze, annak muszáj spekulálni.”
-
Indiant
addikt
Nekem "csak" fönt a jobb saroktól kb. 25cm-re befelé van most egy kis "fehérség", de azzal együtt lehet élni.
A "vékonyság" nagyon durva a tv teteje fentről 50cm-en át lefelé nagyjából 5mm vastag. Piszkosul vigyázni kell rá. Szép, de ha csak nem a szoba közepére teszed, h. a vékonyság látszódjon, akkor semmi értelme. -
Zanik
addikt
válasz Indiant #82114 üzenetére
Úgy értettem a kérdést, hogy csak az árkülönbség miatt döntöttél a 8507 mellett, vagy mert a 950v backlight bleed-je annyival rosszabb volt. Meg nem tudom hogy esetleg a vékonyság miatt esetleg rendre rosszabb a 950v ebből a szempontból, vagy csak te fogtál ki egy gyengébb példányt. Most a 8507 a megbízhatóbb helyeken 335-345ezer között van, a 950v meg 340ezer a MM-nál. Ergo eggyel "jobb" modellt kapnék ugyanannyiért.
[ Szerkesztve ]
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Zanik
addikt
válasz Milka 78 #82116 üzenetére
Nincs olyan hogy HDMI 2.0 kábel!
Ezek a fajta HDMI kábelek vannak:
High-speed with Ethernet
High-speed without Ethernet
Standard-speed with Ethernet
Standard-speed without EthernetAz összes high-speed HDMI kábel elvileg le tudja kezelni a HDMI 2.0 sávszélességét.
Nem szabad bedőlni a kábelgyártók marketing maszlagjának, hisz naná hogy azt szeretnék hogy lecseréld a régi drágán vett kábeleidet.Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
olcsii
aktív tag
-
Indiant
addikt
Nagyon gáz volt a bleed, de 3 ekkora tv már nem fért el... Vedd meg. De én legközelebb max. 200e-t adok érte, mert nem ér ennyi pénzt. A 4K szerintem semmivel nem ad jobb élményt ,mint a FullHD, a 3D ugyanolyan. Ezt az egy funkcióját szeretem. A smart része, egy kalap. Sajnos custom fw nincs rá, így még messze van ,h. tényleg okos legyen. A -80e-ért ua. valóban nagy mértékben bejátszott. De nekem 405 volt a 950 és 320 a 8507. (5 hónapja)
[ Szerkesztve ]
-
Zanik
addikt
válasz Indiant #82121 üzenetére
Jelenleg egy 3 éves 47LA660 van itthon. Nem is volt még betervezve a csere, gondoltam majd OLED-re váltok egyszer, mikor már barátibb áruk lesz.
Aztán a 2017-es modellekkel kukázta a 3D-t az LG, és most ott vagyok, hogy vagy veszek egy 55"-os HDR 4K-s LED-et, vagy kénytelen leszek külön TV tartani a 3D-re és a 2D-re. Kvázi a 950v-vel egy ideig el tudnék lenni, legalább addig amíg az LG nem gondolja meg magát a 3D-vel kapcsolatban...Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Sokimm
senior tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok, és nagyon tanácstalan vagyok így elolvasva az összefoglaló komplexitását.
Mit szeretnék? Egy buta fullHD tv-t, ami "valós" 100hz-et legalább tud, és nem döglik be garanciaidőn túl sem. (naiv álmok tudom, de ne ébresszetek fel még pls. )A hely, ahova megy, max 101-et fogad be, minden más meg rátok van bízva. Ár érték arányban a legjobbat szeretném, de ha nem indokolt, nem fontos a felesleges "extra rengetek". Ülésfűtés sem kell.
Bármilyen tipp, hogy melyik hogyan vált be, melyiket hol lehet jó áron beszerezni (a többi bolthoz képest jó ár), hol mennyire megy gördülékenyen a garanciáztatás, stb... megköszönök.
Tisztelettel: Sokimm
ui.: 2db HDMI elég lenne, de ha az egyik display port, az sem gond. (nas, és mediaplayer menne rá)
[ Szerkesztve ]
-
Zanik
addikt
válasz Milka 78 #82124 üzenetére
Mert ami az interneten van az mind igaz, ugye?
Van HDMI 2.0 szabvány, de az a készülékekre vonatkozik. A csatlakozók és a kábelek semmiben nem különböznek attól amit a HDMI 1.4-hez meghatározták egykor. Tehát olyan, hogy "HDMI 2.0 kábel" nem létezik!
High Speed HDMI kábel van!
És ha teljesíti a tanúsítványt, akkor alkalmas a 4K/60Hz-es anyagok átvitelére, attól függetlenül hogy milyen marketing maszlagot nyom rá gyártó a dobozra.
Ha nekem nem hiszel, akkor kérlek olvass utána:CNET.com
AudioQuest
HDMI.org FAQ 1
HDMI.org FAQ 2Ettől függetlenül érdemes azért nem teljesen noname HDMI kábeleket venni és a gyanúsan olcsókat kerülni. De már egy jobb HAMA vagy Delock kábel megteszi. Nekem pl. AudioQuest Pearl kábeleim vannak, de csak mert pofátlanul olcsón jutottam hozzájuk.
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
Szerintem tök mindegy hogy High Speed vagy 2.0-ás kábelt kérsz ha egyszer ugyan úgy létező és megfelelő terméket kapsz.Ez kb játék a szavakkal.
Én is rendeltem és a szóban forgó fórumtárs is kért/rendelt/kapott hdmi 2.0 "fantázia" nevű kábelt.Itt van előttem,létezik,működik,rendelhető.Az hogy a gyártó,vagy a szent hdmi isten nevezte el oly mindegy.
Kb ennyi a lényeg -
Zanik
addikt
válasz Milka 78 #82127 üzenetére
Nem teljesen igaz amit írsz. Természetesen a felhasználóknak az a fontos hogy működjön jól a kábel, és összekötve a HDMI 2.0-ás készülékeket megfelelően átvigye az adatokat.
De!
Pont azért nem etikus HDMI 2.0 kábelként hirdetni egy High Speed HDMI kábelt, mert simán meg lehet téveszteni vele a vásárlókat, akik azt hihetik, hogy a korábban vásárolt jó minőségű, szintén High Speed HDMI kábeleiket le kell cserélni csak azért mert 4K-s TV-re váltottak.
Az én AudioQuest Pearl kábeleimet pl. soha nem reklámozták HDMI 2.0 kábelként. Legalábbis amikor én vettem, ezt nem tüntették fel a dobozán. De mivel High Speed HDMI (másnéven Category 2) kábelek, ezért simán működnének HDMI 2.0 készülékekkel.[ Szerkesztve ]
-
Szalonna1456
csendes újonc
Sziasztok!
A Screen Share funkció mire használható az LG készülékekben? -
Turbobacsi
senior tag
válasz Szalonna1456 #82130 üzenetére
szakszerűen nem tudnám megfogalmazni (képernyő megosztás a neve), de ha megmondom én mire használom, megérted: a mobilon/tableton futó eurosport player alkalmazás képét "lövi" át a TV-re (wifi hálózaton keresztül), tehát ami a mobilon megy, az megy a TV-n is
"A pisztácia kifogyott! Van vanília, karamell, tutti frutti, rumos dió és kávé!"
-
Indiant
addikt
Nekem is a 3D miatt kellett.
Szalonna1456: a mobilt tudod kitenni vele tvre
tonerz: ..tetszett a cikkben a 4K,UHD és HDR valamint az okos tudás felhasználók általi szükséglete.
Sajnos nem lehet nem okos tv-t kapni, pedig ez még csúfolásból sem okos. UHD tartalom nincs, nem hogy csatorna és nem is lesz, mivel a japánok, már 8K-t néznek. A HDR meg parasztvakítás.
A 3D legalább ér valamit. -
Zanik
addikt
válasz tonerz #82131 üzenetére
Pont az a bosszantó, hogy az LG pont arra hivatkozva hanyagolja a 3D-t, hogy a vásárlók inkább a 4K meg a HDR hívószavakra ugranak. Mindeközben a 3D képes panel gyártása nem igényel szignifikánsan költségesebb vagy bonyolultabb megoldást. Tehát simán bennehagyhatná (legalább a felsőkategóriás) TV-iben a funkciót, max. nem fektetne hangsúlyt a reklámozásába. Ellenben a 3D-t kedvelők továbbra is tudnának 3D TV-ket venni. Szerintem ha 2év múlva ha egy gyártó visszahozná a 3D képességet csak pár modelljébe, simán megvenné őket egy csomó ember.
-
silboy
aktív tag
Érdemes még megvenni a 50 UH635V-t vagy jobb választás lehet az utódja?
Olympus Stylus XZ-10, iPhone 13 128GB, TCL 75C805, Sony KD-60XF8305, LG 50UH635V, Xiaomi Yi Sport Cam, Longines Hydroconquest Ceramic, Tissot PRX Automatic, Citizen CB0010-88E, Bulova Accutron II 96B210, Bulova Precisionist 29B226, Orient Bambino II FAC0000CA, RHA S500, Tennmak IE800
-
baandii
senior tag
hellosztok,
van esetleg olyan video akár youtube-on akár máshol amit az új tv-n elindítva pixel hibát, bevilágítást lehet ellenőrni?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Szalonna1456 #82130 üzenetére
silboy Szerintem érdemes. Nem tudjuk, hogy lesz-e utódja, mivel az azonos számozás se feltétlen hasonló. Ez egy 50" va paneles, 170k-ért talán a legjobb vétel ekkora méretben, főleg ha ilyen panelest keresel. Ha holnaptól vége az akciónak, akkor is csak 189k lesz.
Találtam 49UJ635V-t, de ez már más méret, és ips kijelzős, vagy rosszak az infók, de én előbbire tippelek. Meg szinte biztos, hogy hónapokig a sokkal magasabb bevezető ár lesz érvényben. -
tomi5244
őstag
Üdv!
Azokban a típusokban amiben van bluetooth, az csak az MR távirányító csatlakozására szolgál, vagy egyéb eszközt is rá lehet kötni? Van BT fejhallgatóm és esténként mikor a család már alszik, akkor lehet azzal filmeznék.
-
nrb263
tag
Sziasztok van egy LG50UH635V tvm következő lenne a problémám: mediacarddal használom UPC a szolgáltató, mikor megnyomom a Guide gombot ugye bejön a műsorújság nade... balfelső sarokban kellene mennie az aktuális adásnak viszont nekem csak csatorna adatok letöltése felirat van. 20ból egyszer ha bejön az adás a kis ablakban.. ez normális? Nálam lehet a hiba vagy UPCnél? Segítségért előre is köszi!
-
Klara_
őstag
válasz Turbobacsi #82132 üzenetére
WiDi.
-
_q
addikt
Sziasztok.
Van egy wifi képes sony fényképezőgép. A kérdésem az lenne, hogy wifin keresztül rá lehet küldeni a tv-re a képeket? Sajnos nem akar csatlakozni. Wifi direct bekapcsolva, ott látja is a gépet, a fényképezőn kiírja, hogy "connecting....", de nem történik semmi.
-
Nemir Ombe
addikt
"Szerintem ha 2év múlva ha egy gyártó visszahozná a 3D képességet csak pár modelljébe, simán megvenné őket egy csomó ember."
Szerinted nem lehet pont ez a gyártók célja .... (a "fejlődés" évente" 4K -> 4K+ HDR -> még újabb HDR -> HDMI 2.1 -> 4K+ HDR+3D -> éskitudjamégmi.... )
Hmm ....
-
Theory66
aktív tag
Sziasztok!
Erre valaki? -
sunsun2
tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném!Vettem egy LG 55UH7507 készüléket.Nagyon tetszik csak felvenni nem tudok vele.A kérdésem is ehhez kapcsolódik,hogyan kellene?Rádugtam egy külső merevlemezt amit fel is ismer.Mikor bemegyek a menü / Ütemező /ott kijelölöm a merevlemezt majd időpont állítás és utána írja hogy nincs csatornalista!Ha rábökök a keresésre beadja,hogy válasszak Kábel,Antenna,Műhold közül.Mivel egy Dreambox 500 hd beltérim van ezért a műholdat választom ki.Sajnos ezután sincs változás,tehát nem tudok időpontot beállítani.Mi lehet a gond?Legyetek szívesek segíteni.Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.