Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz btudos #99851 üzenetére
Azért frankó a WQHD is meg a 4K is nagyobb méretben, mert büntetlenül tudsz skálázni az alap HD felbontásra. Monitorom nekem is azért lesz 4K mert nem lesz széthulló program, minden FHD méretre lehozható, csak sokkal több pixelből vannak kirakva a dolgok és lehet simogatni is őket, mert van miből.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
sqpp
őstag
i7 mennyivel fogyaszthat többet? szerinted megérné cserélni i5-ről?
NVME az tuti lesz, ha esetleg 1x szétszeded, mond már hogy ugyan melyik van benne.
A többi nem izgat, mert max úgy is 16-ot pakolok bele egyelőre.
Nekem nagyon korrekt áron lett meg így az ünnepek alatt.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Tikakukac #99853 üzenetére
Sajnos nem mindig lehet szépen nagyítani a wqhd felbontású képernyőt. Nekem pont a netbankom oldalát nem lehet nagyítani, 1,5 mm magas karakterekkel kell beírni bankszámla számokat az utaláshoz, nem egy vidám dolog
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
HÁZIGAZDA
mármint négy magos, nyolcadik generációs i5-ről? én tuti nem cserélnék.
ssd infó:
Manufacturer Samsung
SSD Family SM951
Form Factor M.2 2280
Formatted Capacity 512 GB
Controller Type Samsung UBX S4LN058A01
Flash Memory Type Samsung 16nm MLC NANDehh, ahogy nézem, ez nem is nvme
Model ID SAMSUNG MZHPV512HDGL-000L1
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Tikakukac
titán
válasz Donki Hóte #99856 üzenetére
Már hogyan ne lehetne. Ha 50%-osan használod akkor tökéletesnek kell lennie. Hiszen semmit sem csinálsz csak 4 pixellel rajzolsz ki 1-et, a gond akkor van ha nagyon egyedire mész. Na az gond, ez így progifüggetlenül mindig mindenhol király
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
veterán
válasz Tikakukac #99858 üzenetére
Az adott oldalon nem működik a CTRL plusz a + gomb (vagy a CTRL plusz az egér görgőjének a tekerése), tehát csak akkor tudnám nagyítani, ha a képernyő tulajdonságainál beállítanám pl. a 100 %-os nagyítást.
Viszont ha kilépek az oldalról, akkor meg állíthatnám vissza a képernyő tulajdonságait
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
ghost364
senior tag
Sziasztok, adott egy X230, egy 4338-as dokkoló, és egy VGA-val csatlakoztatott monitor (1680x1050-es, tehát nem is túl nagy felbontású), és ha mindkettő használatban van, a monitorra küldött kép csíkozódik, olyan, mintha nem kapna áramot. ez mennyire normális jelenség? Még ha az is, mindenestre nagyon idegesítő. A táp is a 90W-os, nem a 65-ös, szóval ez nem lehet a hiba.
-
Tikakukac
titán
válasz Donki Hóte #99860 üzenetére
Jah, hát ha ilyet akarsz akkor vegyél Mac-et Vagy Hackintosh. Win alatt ez a dinamikus okosság sajnos még mindig úgy van, hogy sehogy. Pedig már 6-7 éve is azt hallgattam, hogy na most már
-
-
HÁZIGAZDA
hmmm, viszont a színei mintha tök szarok lennének ennek a t480-nak a w520-hoz képest. persze win 10 és nem win 7 , meg fene se tudja, hogy mit és hol lehet (kell?) állítani rajta.
-
azbest
félisten
Valamelyik monitor tesztelő kollégától kérj egy kalibrálót Vagy add oda valamelyiknek, hogy tesztelni kéne
(#99868) sutszi
ah, bizonyos progikban win alatt rendszeresen láttam ilyet asztali pécéken is. Legalább egy default srgb profilt kellett adnom nekik, hogy a win7 beépített képnézegetőjének ne legyen rózsaszín a háttere.[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
ICC profilt érdemes lehet nézni hozzá... notebookcheck teszteknél szokott lenni. Panelt azért ellenőrizd előtte.
Nekem volt olyan, hogy profil nélkül rózsaszínes árnyalatú volta szürke friss win install után...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MineFox54
őstag
-
Frawly
veterán
Igen, ez nem NVMe, de attól függetlenül nem rossz SSD. M.2 PCIe AHCI-s. Elég ritka volt az ilyen SSD régen is, konkrétan a Samsung SM951 volt az utolsó, ami létezett ebből a fajtából, azóta nem is gyárt ilyet más gyártó sem. Sebességre kb. felét hozza annak, amit a gyorsabb fajta x4-es NVMe-k tudnak, de az M.2 SATA-soknál meg kb. 4× gyorsabb.
Sőt, az SM951 annyira az utolsó PCIe AHCI SSD volt, hogy a későbbi SM951-es szériák már NVMe-sek voltak.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Frawly #99870 üzenetére
f.sza, 300 kilóhufért már abszolút nvme-t vártam. na, mindegy. próbálom felrakni ezt az icc profilt, de az okos win10 nem csinál semmit, miután kiválasztom neki. na mindegy, majd kiismerem.
felraktam. nem látok változást. (majd kalibráljuk a szerkben)
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz azbest #99867 üzenetére
Nálam is konkrétan ez volt a helyzet anno... Mikor először láttam meg, azt hittem valami hardware gond van annyira meglepődtem...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
HÁZIGAZDA
Tim82-nek hála van mSata adapterem kölcsönbe,
a Miniszterelnök Úrnak hála pedigaz adatok megvannak a régi SSD-men. most megyek és pótlólag kibontom a szilveszteri pezsgőt.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Frawly
veterán
A notigyártók ilyenek, az SSD-n spórolnak először, sokszor csak ilyen Transcent, meg Hynix OEM SSD-ket tesznek bele, a tiédnél drágább gépekbe is. Ehhez képest még nem is jártál rosszul azzal az SM951-gyel.
Nyilván ha olyan szoftvereket futtatsz, amik ki tudják hajtani az NVMe x4-et, akkor cseréld le, de átlag felhasználásra, meg játékokhoz abszolúte jó a tiéd. Átlag felhasználás mellett sokszor még a SATA sem tűnik lassabbnak, mint az NVMe, bottleneck hatás miatt.
-
PLaci58
addikt
Hali.
Pár kérdésem lenne T61-el kapcsolatban.
1, T9300 processzornál az SLAYY és SLAQG jelölés jelent-e számomra valami érdekeset?
2, Jelenleg 4965 WiFi kártya van benne
cserélném 7260HMW-re
Az új kártyán csak 2 antenna csatlakozó van a régin 3. Melyiket hova dugjam?
Milyen drivert kell feltenni Win7-hez, hogy menjen a kártya rendesen?3, A képen 1-el jelölt helyre mit lehet betenni?
4, A képen 2-vel jelölt az micsoda?Köszi a segítséget előre is
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
Frawly
veterán
válasz PLaci58 #99879 üzenetére
1. Mindegy a procin a jelölés, amúgy egyforma procikra utalnak, nincs közöttük különbség. Ugyanaz az órajel, ugyanaz a stepping.
2. A Wi-Fi kártyán ott van a színkódjelölés, a bal oldalán (1-es csati) van a fekete háromszög, oda a fekete kábel megy, a jobb felén (2-es csati) egy üres (fehér) háromszög, oda a fehér, a szürke kábelt meg nem csatlakoztatod.
3-4. Passzolom. A 2-es nyíl talán BT modulra mutat, de olyan messziről fotóztad, hogy nem látszik a felirat. Próbáld közelebbről fényképezni, és ezúttal ne legyenek nyilak se, mert kitakarják a részleteket.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
LemonHorse
tag
Gumitalpat szeretnék venni X230-as masinámhoz. Sajnos elfáradt a ragasztó és lejött az akkuról mindkettő talp. Ahogy néztem, lehet az lenne a legjobb ha az összeset (6db) cserélném. E-bay-en már találtam is, de márciusra írja a lehetőleges érkezést. Pár nagyobb boltot is felhívtam, sajnos nekik nincs. Valaki esetleg tudna segíteni?
[ Szerkesztve ]
- Maxi
-
Tikakukac
titán
válasz LemonHorse #99883 üzenetére
Vagy gyorsan lesz drágán vagy olcsón sokára.
Amúgy 3M kétoldalas ragasztó szépen méretre vágva. Amíg a gép kitart addig fent is marad.
-
Tim82
félisten
válasz PLaci58 #99879 üzenetére
1. Nincs jelentősége.
2. Az 1. helyre a szürke kábelt, a 2. helyre a feketét dugd a 7260HMW-nél. A fehér kábel csatlakozóját pedig vagy zsugorcső-félével (gyárilag valami ilyesmivel vannak fedve a használatlan kábelek), vagy szigszalagdarabbal maszkold a biztonság kedvéért. Mondjuk szerintem ez a kábelhosszon is látszik, melyik való melyikhez. A harmadik fehér kábel mindenképpen extra, sok T61 pl. csak kettő (szürke és fekete) WLAN antennával rendelkezik, ezért sem érdemes az amúgy sokkal későbbi kiadású 7260HMW színkódjából kiindulni. R61-ben nekem is két antenna van, az említett sorrendben van bekötve.
3. Ha jól látom, hogy megvan a mini PCI-e foglalat, akkor aminek érdemi haszna van, az egy mini PCI-e microSD olvasó némi extra belső tárhelynek. Lehetne bármi más mini PCI-e foglalatú, de USB-n kommunikáló cuccot beletenni, ilyenek a WWAN kártyák és a DVB-T tunerek, de azokhoz antenna kellene, ami nincs a képed alapján (WWAN-hoz ha ott lenne, akkor egy piros és egy kék antenna lenne). A Broadcom Crystal HD alól meg kb. kikopott a támogatás.
4. Faxmodem. Igen, még van benne. (Frawly kedvéért: nemrég volt róla szó - a BT modul továbbra is a kijelzőkeret alatt van a T61-nél.)
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
jss
aktív tag
Sikerult upgrade-elnem a T420s-t IPS-re sajatkezuleg. Tenyleg nem volt egyszeru, asszem ujra szet kell majd szednem es megint osszerakni a kasznit, mert az SSD fedele nem megy tokeletesen a helyere, talan valahol feszul valami. Ezzel egyutt is jo moka volt, sokat tanultam belole. Esetleg van valakinek otlete, hogy miert nem illesztkedik tokeletesen az a resz?
A nehezet azert megoldottam. Cserelve lett az LCD, a kabel es a vezerlo.
Most Full HD, a betekintesi szogek rendben vannak. Viszont a szinvilag nem tokeletes, kicsit sargasnak tunik.
Az a gond, hogy ehhez nem tudom honnan tolthetnek le szinprofilt, mert ez ugye nem gyari megoldas...
Otlet esetleg?Zuhanó repülővel süllyedő hajóra esni...
-
delon
tag
sziasztok!
A t420s alapban tudja a 5 ghz es Wi-fi-t kezelni, vagy csak a 2,4 et?
Lenovo ThinkPad T420s; iPhone 7 ios 11.3.
-
Flashcash
Közösségépítő
Attól függ milyen wifi modullal szállították a gépet.
Ezek az opciók vannak, a bolddal kiemeltek tudják az 5GHz-et, többi nem.
Intel® Centrino® Ultimate-N 6300 3x3 AGN
Intel® Centrino® Advanced-N + WiMAX 6250 2x2 AGN
Intel® Centrino® Advanced-N 6205 2x2 AGN
Intel® Centrino® Wireless-N 1000 1x2 BGN
ThinkPad BGN (RealTek) 1x1 BGNpl. Adia64 alatt tudod megnézni, milyen wifi kártyád van itt:
[ Szerkesztve ]
-
delon
tag
Az eszközkezelő szerint
N6205 van benne?
Lenovo ThinkPad T420s; iPhone 7 ios 11.3.
-
Tim82
félisten
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Vettem egy T560-at és nem tudom beállítani az akku töltési mértékét.
Megnyitom a Lenovo Vantage-t, ott van ez.Nem telik el 5 másodperc, automatikusan visszaáll és kikapcsolja ezt a küszöbérték lehetőséget..
Ez miért lehet?
Máshogy nem lehet beállítani az akkunak ilyen küszöbértéket? -
TunerJoe
senior tag
válasz tothjozsi96 #99895 üzenetére
Most én is kipróbáltam és nálam is ezt csinálja
Feltehetőleg programhiba, egy frissítéssel javítani fogjákinstagram.com/albert__gyorgy
-
Tim82
félisten
Akkor nézd meg, nem fogjuk tudni helyetted megnézni a Te gépeden, az arra telepített Windows-ban annak a hálózatnak a tulajdonságait, amihez Te csatlakozol.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
delon
tag
-
Tikakukac
titán
Valamelyik kábel vagy elem nincs a helyén.
Színprofilt ha meg már belezúgattál 40k-t kalibrálással csináltass. Ez a letöltögetés még gyári konfignál csak-csak, de egyedi gép, egyedi kijelzővel mindenkinél más és más lesz. De ez is evidens
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- BestBuy ruhás topik
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Óra topik
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs