Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MineFox54
őstag
Sziasztok!
X220T ajánlott gépnek számít? Touch panel multitouch? Ujjal rendesen használható, elég pontos?
Köszi -
MineFox54
őstag
válasz Frawly #99785 üzenetére
Nem véletlenül tettem fel a kérdést, sajnos muszáj lenne az érintő, ami tudom, hogy plusz hibalehetőségeket hoz be. Komolyabb szériahibája van a gépnek, ami pl a non-tablet X-eknek nincs? ( pl. LCD+touch szalagkábel, zsanér különösen gyors elhasználódása vagy ilyesmi)
230 jobban sikerült konstrukció, vagy csak Sandy vs Ivy miatt ajánljátok? Megfontolom egyébként a dolgot, a szoftver ami futna rajta, HD3000-es IGPvel nem működik teljesen (a hiányzó funkcionalitást egyébként tudom nélkülözni, jelenleg is egy 2560p-m van, ez egy másodlagos gép lenne, a touch miatt kell.)
[ Szerkesztve ]
-
MineFox54
őstag
-
MineFox54
őstag
Na, első nap az X230T-vel. Az előd egy 2560p. Alapvetően tetszik. Nagyon.
Viszont 3 dolog idegesít.
I. A touchpad egy vacak a HP-éhoz képest. Fizikai kialakítása miatt is, és maga hardver sem tetszik.
II. A képernyő-beigazító pöckök borzasztó rossz helyen vannak, mindig oda csúsztatom le a kisujjam az enterről, ez nyilván csak megszokás dolga.
III. Az FN gombok...[ Szerkesztve ]
-
MineFox54
őstag
Sziasztok!
Synaptics / UltraNav driver reseteli a beállításait teljesen véletlenszerűen. Két verziót is próbáltam. Gyakori probléma ez?
X230T @ W7[ Szerkesztve ]
-
MineFox54
őstag
válasz donjohnson #100286 üzenetére
Sztem a felhasznált, és még érvényben lévő kiemelés etc miatt van., neppereknél előfordul ez gyakran.
Az 1Ft-ra átszerkesztés és kinullázás az viszont tényleg nagyon az alja
-
MineFox54
őstag
válasz FoxiestFox #100593 üzenetére
Mi gondod a Reddittel?
-
MineFox54
őstag
válasz donjohnson #100645 üzenetére
van annak is egy hangulata
-
MineFox54
őstag
válasz donjohnson #100848 üzenetére
Egyébként, nálam alapból az első lépcső kiesik (X230T)
Tehát először megnyomom az Fn+Spacet, semmi nem történik, másodjára megnyomom, nagy fokozatra ugrik, következőre kikapcsol. Innentől teljesen normális. Ez ismert probléma?[ Szerkesztve ]
-
MineFox54
őstag
válasz donjohnson #100851 üzenetére
Ez X230T, nincs ThinkLight. De mondom, az első "kör" után rendesen megvan a két lépcső.
[ Szerkesztve ]
-
MineFox54
őstag
válasz donjohnson #100853 üzenetére
Köszi. Volt 1-2 érdekes dolog még, csak azért... (pl alvóból feljövetel helyett ég a töltés, alvásjelző lámpa és blackscreen)
Butcher82?
-
MineFox54
őstag
Valakinek nem kallódik egy felesleges T400/X200/X300 (esetleg X61, T500 de ezeket nem preferálom) a szekrény mélyén?
Lehet vennék egy második gépet a 230T mellé.[ Szerkesztve ]
-
MineFox54
őstag
NVIDIA-s?
Mindenesetre ezekben a disztrókban kb ugyanazokat a csomagokat fogod találni, így olyan nagy különbség nem lesz. Maximum ha kezdő vagy, és/vagy out of box, rögtön telepítés után használatba is vennéd.Debiannál elég lassan frissítik a csomagokat, ez lehet esetleg driver ügyben bajos (gondolok itt az Nvidia-ra). Illetve talán ott nincs outofbox grafikus csomagkezelő (de az is lehet hogy csak nekem áll a kezem az apt-getre )
Egyébként én Debian párti vagyok, KDE-vel vagy i3-al (a két legellentétesebb DE/WM )
[ Szerkesztve ]
-
MineFox54
őstag
Továbbra is vásárolnék 1db T400/T61/X200-at (preferáltan)
...ha esetleg kallódna valakinek ilyesmi, keressen már meg.[ Szerkesztve ]
-
MineFox54
őstag
válasz FoxiestFox #101172 üzenetére
"A hardverapro.hu, az Állásbörze és a városi LOKÁL topikcsoportokon kívül máshol terméket, szolgáltatást, munkát hirdetni."
Este 11-kor gyengék már a szövegértési skilljeim, de _szerintem_ terméket, szolgáltatást, munkát nem hirdetekMásrészt nem értek egyet ezzel a szabállyal. Még eladási oldalról oké, nyilván ne legyen telespamelve mindenféle hirdetéssel a szakmai topik. De egy ilyen "user klub"-nál mint ez, szerintem jobb helyen nem is lehet keresni ilyesmit. Oké, ott az apró, de oda az megy akinek kifejezetten eladó a dolog. Hiszed vagy sem, az utóbbi időben több dolgot is eladtam (, illetve vettem is hasonlóan), hogy meg sem fordult a fejemben az eladása, de valaki írt hogy nincs-e ilyesmim, én meg kapva kaptam az alkalmon.
[ Szerkesztve ]
-
MineFox54
őstag
válasz Silεncε #101246 üzenetére
~4 hónapja használom már az X230 touchpadet, kb 60%-ban ezt, 40%ban egeret használtam.
Meg lehet szokni, így már nem a világ vége, bár azt hozzá kell tenni, hogy nem a "clickpad"-el kattintok, hanem a TrackPoint gombjain van a bal hüvelykem (bal gomb), és a jobb közép/gyűrűsujjam (jobb gomb), illetve a görgetést is általában a TrackPoint+középső gombbal szoktam intézni, tehát a TrackPad csak a kurzort irányítja. Így használható. Kivéve, amikor teljesen véletlenszerűen lereseteli a beállításokat. De már fejből tudom, hogy melyik csúszka hovaViszont a 2560p-ben lévő az még mindig jobb. Azt visszasírom.
[ Szerkesztve ]
-
MineFox54
őstag
X41 tabletre gondolhatsz, de egyébként a 230-as generációig bezárólag mindig volt tablet, jelenleg is egy X230 Tabletről írok.
Egyébként ez a 230T az elsődleges gépem, Win7 van rajta, sajnos bizonyos egyedi szoftverek miatt (fényvezérlő pult) maradnia kell Windowson, dual bootot nem szerettem volna, így a héten jön egy X200.Jelenleg a másodgépem,( aminek egy az egybeni helyettesítésére fog jönni az X200, dokkolva) , az egy IBM Thinkcentre ( ) romjaira épített C2D konfig. Ezen Linux van, konkrétabban Debian+i3+polybar. Filmnézés, böngészés, stb. célokra van befogva.
[ Szerkesztve ]
-
MineFox54
őstag
-
MineFox54
őstag
válasz FoxiestFox #101380 üzenetére
Hát... Debian Plusz raksz mellé egy LXDE-t. Telepítőben választható opció.
Ha kifejezetten egy out of box disztrót keresel, ami elég lightweight, Ubuntu alapon Peppermint.
[ Szerkesztve ]
-
MineFox54
őstag
válasz FoxiestFox #101400 üzenetére
Azt azért tudnod kell, hogy a Debian nem kifejezetten egy userbarát rendszer, nem is arra van kitalálva. Ez alapján ne írd le a linuxot. Nagyon leegyszerűsítve, szakmaiatlanul: mintha egy Windows for Embedded Systemset, vagy Server 20** verziót raknál fel. Elhiheted, hogy a Server2003-nál is így éreznél az XPhez képest. A telepítő sem ennek megfelelően van kialakítva. Egyébként ilyen gondom érdekes mód sosem volt, pedig az egyik gépemen triál-boot van, W7+Debian+Hackintosh. A Debian jött utoljára
Egy Mint, Ubuntu, Elementary OS már inkább az, de ezek cserébe kétpofára zabálják az erőforrást.
Hopsz, nem F5-öltem, látom, hogy Apollyon is megírta ugyanezt.
[ Szerkesztve ]
-
MineFox54
őstag
válasz Ganz-[HUN] #101531 üzenetére
a) X1200;T1400;T1500
b) X291;T491;T591
c) X2000; T4000; T5000ezek jutnak eszembe
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG Strix G15 Gamer laptop , R7 4800H , RTX 3050 Ti , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 144Hz
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Asus Vivobook X515EA (15,6" Full HD, Intel Core i5 11th gen, 8GB DDR4, 512GB SSD)
- HP EliteBook 820 G3 i5-6200u laptop 4 GB RAM 128 GB SSD új akkumulátor
- Microsoft Surface Pro 4 (I7/16GB/256GB)
- ! ÚJ Lenovo LOQ 15AHP9 ! RYZEN 5 8645HS/ 16GB / 512GB / RTX 4060 / WIN 11 PRO
- Acer NITRO 5 Intel i5-10300H & GTX 1650 4GB & 32GB RAM & 512GB SSD - GARANCIÁVAL!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest