Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ThinkPad (NEM IdeaPad) (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-06-17 21:32:33

LOGOUT.hu

Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#105651) hito válasza vicze (#105648) üzenetére


hito
nagyúr

Túl nagy volt az izgalom az új prédától (Miix 700). Még a cipőt sem rúgtam le szinte mikor hazaértem vele, már estem neki a gitárpengetővel, hogy a 64-es semmiresemvaló SSD-t cseréljem az 512-esre. Jó kis gyapjúpulcsiban mentem neki, szerintem egy Videoton erősítő áramkörét is el tudtam volna durrantani, úgy fel voltam töltődve, nemhogy egy ilyet. Az egyetlen óvintézkedés az akkusaru lehúzása volt az alaplapról, ami kevésnek bizonyult, utólag nem is csodálkozom. Többet nem indult szegény gép, csak a lapcsere után :D

Akkor megfogadtam, hogy legközelebb max. Faraday kalitkában bontok meg tabletet, vagy sehogy és másra bízom :B

Pyttawrx: :R

[ Szerkesztve ]

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#105652) totron válasza vicze (#105646) üzenetére


totron
addikt

Nem gondolnám baromságnak. Mihez képest. Van ebben egy vízválasztó, Win revíziószámra már nem emlékszem, de onnantól nem ajánlják HDD-vel egyáltalán. Onnantól tényleg hát, hogy is mondjam, igen aktív a kommunikáció. A túlzó SSD-ajnározások, világnyi gyorsulások legendája is főként ezekből a Win10-es esetekből táplálkozott, táplálkozik, HDD-ről váltva. Folyamatos, csak SSD-használattal nem tűnik fel a dolog. Mert egyébként az elenyészőnél csak valamivel nagyobb a futtatás közbeni gyorsulás (átlagos-netezős tevékenység mellett, vízválasztó előtti verzióval vagy más oprendszerekkel).

(#105653) vicze válasza totron (#105652) üzenetére


vicze
félisten

Win7-et se használnék SSD nélkül, mert használhatatlan. Nem ír hanem prefetch és a search indexelés megy. Egyszerűen kínszenvedés volt Win7 használata SSD nélkül. Mikor cégében kisírtuk, mintha zsír uj gépet kaptunk volna, meg nem a gép bekapcsoláson buktuk az SLA-t...

Szokásos városi legendák, de le is mérem ha gondolod.

(#105654) Tikakukac válasza totron (#105652) üzenetére


Tikakukac
titán

Ha jól számoltam van úgy 30 darabom full azonos notikból. De lehet több is.

Várom, hogy mi az alapja ennek a revíziószámnak vagy micsoda dolognak. Mert az, hogy akkora baromság, hogy remek a plafon leírva is, az tuti. Csak minden hasonlónak van valami alapja ahonnan szárba szökkennek ezek a bölcsességek. Na azt kéne megtudni :B

A Win7 érát azt már teljesen végigkísértem szépen napról napra kezdetekből egészen a mai napig, de még csak hallani sem hallottam ilyen legendákról :B

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#105655) totron


totron
addikt

Régi, de még használható gépeken szerzett benyomásaimról írtam, én. Nem indexelésről, hanem betöltésről, szoftver elindításról, de főleg a folyamatos használatról. A 7 az még bőven oké. Szignifikáns ugrás az említett ponttól. Majd kikeresem, ha ott járok időben, fejben. Persze lehet végeláthatatlanul lebaromságozni a másik állítását, nem gondolom, hogy ez előre vinne. A legendák szerintem pont annyira frusztrálnak, mint téged, ha nem jobban. Egzakt műfaj és mégsem az (hivatkozzunk a megannyi változókra?)

(#105656) HSM válasza hito (#105645) üzenetére


HSM
félisten

Attól függ, mennyire terheled, a többi fogyasztóhoz képest mennyit számít ez. Elsőre azért nem tűnik túl soknak.

(#105646) vicze1: Ez sajnos így nem igaz. :( Nekem pl. egy viszonylag torkos NVMe SSD lett a lassú, de takarékos SATA-s helyére, és pl. videó lejátszás alatt folyamatosan kb. +3-4W-ot ( :Y ) eszik vele a gép... Hiába tudná ~3s alatt bemásolni a ramba a 10GB-os filmet, ha a lejátszó/OS nem elég okos ezt kihasználni...

A folyamatos írás viszont szerintem sem megalapozott. :R

(#105652) totron: Win7/Ubuntu szintén szárnyakat kap SSD-től. Én nem is értem, hogyan juthat eszébe bárkinek is a mai SSD árak mellett HDD-t használni. Ég és föld a különbség, bármit csinálsz rajta.

(#105657) totron válasza Tikakukac (#105654) üzenetére


totron
addikt

Nem értem a 30 db notit, hogy mihez írod, de gratula a mennyiséghez. Ez a windózosdi nem egy annyira elérhetetlen műfaj, hogy legendákra kellene szorítkozni. Egyszerűen lépegess felfele a Win10 kiadásokkal HDD-SDD-n parallel és írd meg nekem honnantól tapasztalsz egyre nagyobb és nagyobb nyíló ollót a 2 technológia között. Lesz egy pont, ahonnan szembeötlő. Nem kell megborulni.

(#105658) totron válasza HSM (#105656) üzenetére


totron
addikt

Miután betöltődött a memóriába minden, amivel dolgozol, nincsenek nagy eltérések. Megnyitásoknál vannak. Export-importoknál vannak. Mezei használatnál az ajnározott mértéktől mindenképp és nagyban elmaradó növekedések vannak csak.

(#105659) Tikakukac válasza totron (#105657) üzenetére


Tikakukac
titán

Nem értem a 30 db notit, hogy mihez írod, de gratula a mennyiséghez.

Pedig nem nehéz megérteni. 30 tök azonos hardver, csak a szoftvert cserélgetjük ki rajta és pikk-pakk kiderül van-e alapja a dolognak vagy nincs. :K

Ez a windózosdi nem egy annyira elérhetetlen műfaj, hogy legendákra kellene szorítkozni.

Pedig nekem ez pont ilyen dolognak tűnik. Mert ilyenről nem tudok, nem is hallottam még róla ;)

Egyszerűen lépegess felfele a Win10 kiadásokkal HDD-SDD-n parallel és írd meg nekem honnantól tapasztalsz egyre nagyobb és nagyobb nyíló ollót a 2 technológia között. Lesz egy pont, ahonnan szembeötlő. Nem kell megborulni.

Ja, hogy majd én igazolom neked, amit te elvben tudsz. Hogy mi folyik itt már megint? :D Ha ez egy létező dolog, nem legenda és ennyire nyilvánvaló, akkor kérlek, írd meg nekem azt, ahol ez a váltás van és megcsinálom a tesztet, előtte-utána. Kicsit laposföldesrakétás lett ez a dolog.

Habár nem nekem jött, de azért:

Mezei használatnál az ajnározott mértéktől mindenképp és nagyban elmaradó növekedések vannak csak.

1 ajnározott mérték hány %-os gyorsulást jelent? Van erre váltószám? ;]

[ Szerkesztve ]

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#105660) totron válasza Tikakukac (#105659) üzenetére


totron
addikt

Te minden szembenállást így fogadsz? Jó ég. Ezt a "valaki márpedig hazudik" síkot hagyjuk már. Vagy pár fokkal kevésbé arrogánsan, ha kérhetem. Hétköznapi gép(ek), hétköznapi OS-sel, én voltam az elkövető. 17xx-19xx tartományban volt valahol. Nyilván lesz ellenérv teszt után is. Kiegyezhetünk abban is majd, hogy 2, párhuzamos dimenzióban próbálkozunk (talán így is van).

Szerk.: pont ez cseszi fel az én agyamat is, hogy ha úgy van, ha nem, mindenki szerint, mindenkor rohadt gyors az SSD. Nem azzal van a gond, hogy nem ugrásszerű lenne a technológia. Azzal, hogy akik ezt terjesztik, nem használják ki, így nem is tapasztalhatják azt az eszményi és használat közbeni, folyamatos különbséget amiket leírnak. Holott nyilvánvalóan környezettől és felhasználástól függően ennek az eszményiségnek minimum nem egyenletesnek kellene lennie, mint ahogy nem is az.

[ Szerkesztve ]

(#105661) vicze válasza totron (#105657) üzenetére


vicze
félisten

11éve használok SSD-t tudod mikortól szembeöltő drasztikus a különbség? Mikor berakod az SSD-t....

@HSM: Mármint SATA SSD-hoz képest +4W-t fogyasztott? :F Az egy 980 Pro max. fogyasztása, az egy laptopban konkrétan rövid távon megfözné.

A memóriába a videó lejátszó kell beolvassa a OS nem tudja mi történik az adattal.

(#105662) totron válasza vicze (#105661) üzenetére


totron
addikt

Én meg memóriában futtatom a programjaimat. Ámen.

(#105663) Tikakukac válasza totron (#105660) üzenetére


Tikakukac
titán

Ha valakinek ilyen nagyon komoly kijelentései vannak, oda kellenek konkrétumok is.

Nyugodtan rád bízom, definiáld mit szeretnél. Egy szekérnyi gép van, mindenféle procikkal, VGA-val, RAM-okkal, amit akarsz, P4-től ha jól láttam a 9. generációig. Megmondod melyik lesz az ahol kijön és marha gyorsan igazoljuk vagy cáfoljuk. Ennyi. Nincs arrogancia, nincs hazudik dolog, nyers tények lesznek :K

Ez a második bekezdés pedig ... na aludjunk :R

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#105664) totron válasza Tikakukac (#105663) üzenetére


totron
addikt

Ne aludjunk, fejtsd ki akkor mi zavar a 2. bekezdésben. Az, ami engem is. Egyet mondunk, csak 2 oldalról. Egy példa: 2GB RAM, 5400-es winyó, procit majd írom. Győzni akarsz te, nagyon győzni. Azt mindannyian mondjátok már meg, hogy memóriából csak néha háttértárhoz visszanyúló szoftver futtatásában milyen egetverő különbség lenne? Nem vitatok egy általános gyorsulást sem, de alapvetően túlzóak a.... legendák. Ja.

(#105665) HSM válasza totron (#105658) üzenetére


HSM
félisten

Ismerem. Egy ideális világban, amikor 10 percig csak nézed a monitort, mire minden a memóriába kerül. De utána már nagyon gyors, egészen odaáig, míg bármi újat nem akarsz megnyitni. Szerintem ez kabaré. :N

(#105660) totron: Pár éve megmértem. WoW betöltési idő egy régi X58-as, 4Ghz-re húzott hatmagos CPU-s, 12GB ramos gépben, 1:10s volt HDD-ről, egy Samsung SM951 NVMe-ről 9.5s a SATA3-as Samsung 840 PRO-ról 10.5s, és memória cache-ből töltve 8,3s. Valamint ami itt nem látszott, határozottan hamarabb betöltött pl. a karakter a játék indítása után NVMe-ről, mint a SATA-sról. Pedig nálam csak 1,6GB/s a teteje az NVMe-nek, mert csak 2.0-s adapterben van, igaz, a SATA3-am is csak bő 400MB/s emiatt (PCIE2.0 1X-es controller). Bizos nagyon élvezetes 1 percig csak nézni a semmit, én inkább kihagyom. De tény, nem minden alkalmazásban ennyire látványosan érezhető, de azt mondhatom, nagyságrendi a különbség már egy kétmagos notebookon is egy normálisabb SATA2-s SSD és akármilyen ultrajó HDD között is, egy átlagos notebook HDD pedig szerintem egyenesen a használhatatlan kategória.

(#105661) vicze1: 7,7W környékéről lett 11,4W környéke az akku merülés mértékének beállt értéke ugyanaz a 1080P x264 film lejátszása közben VLC-ből, SSD-ről. :K CPU Package eközben olyan 3-4W között volt és igyekeztem a többi tényezőt változatlanul hagyni, bár sok időm nem volt a tesztre, tehát nem feltétlen 100%-ig pontos az eredmény.
A gyári takarékos 256GB-os SATA3 M2 Toshiba SSD-ről fejlesztettem egy Samsung 970 Pro NVMe-re. Nagyon elégedett vagyok amúgy a 970 Pro-val, de sajnos tud torkos lenni, főleg ilyen agyatlanul használva. Persze, a 600MB/s helyetti 3,5GB/s se piskóta, bár sok hasznát nem veszem a relatív lassú kétmagos CPU mellett, inkább a kiegyensúlyozott írási tempó és megbízhatósága miatt választottam ezt a típust. :))

A hőmérséklettel nincs gondom, T460s gépben van, rendszeresen eléri a 70 fok magasságával, de ott szépen megáll. Az még ezeknek teljesen okés. A 980 Pro adatait nem ismerem, de a 970-es átlag 5,2W-ot eszik olvasás közben az adatlapja alapján [link] , ami nekem nagyjából egybevág a tapasztalataimmal.

(#105666) totron válasza HSM (#105665) üzenetére


totron
addikt

Nem vitatom ezt és az NVMe is hasznos. Mondjuk én nem játszom, sem a környezetem. És akkor ki is bukik, hogy ki milyen felhasználást ért.

(#105667) HSM válasza totron (#105666) üzenetére


HSM
félisten

Persze, egyértelmű, hogy számít a felhasználás. :K :R

Ugyanakkor az is számomra egyértelmű, hogy az ideális eseten kívül komolyabb munkára vagy tevékenységre nem igazán alkalmas egy HDD. Ne menjünk messzire, jön csak egy frissítés bármihez, egy HDD mire felrakja egy fél örökkévalóság egy SSD-hez képest... Vagy csak egy OS betöltés.

A játékos példa is csak szemléltetés volt, én sem igazán játszom már elég régóta, soha nem is WoW-oztam, csak éppen annak a próbaverziója volt felrakva a gépre. :DDD Nem hiszem, hogy bármilyen munka relevanciájú dologban más lenne a felállás. Hacsak nem pl. más gépek SSH-piszkálására használod, na arra mondjuk jó egy HDD egy mini Linux alól. ;] :P

[ Szerkesztve ]

(#105668) vicze válasza HSM (#105665) üzenetére


vicze
félisten

Nagyon furcsa nem kéne egy alacsony olvasás így megdobja.
Őszintén szólva a Nvme Pro Samsungokat nem ajánlanám laptopba, nagyon durván melegednek. Az OEM SSD-k sokkal jobban vannak optimalizálva erre.
Amúgy 70fok a max és az már a throttling.
SATA-s amúgy 4W-ig megy szóval, valami az energia managementtel van probléma.

(#105669) HSM válasza vicze (#105668) üzenetére


HSM
félisten

Meglepődtem én is, de ez jött ki. Én abban reménykedtem, a sebesség kompenzálja majd a nagyobb fogyasztást, de nem, a folyamatos olvasás folyamatosan "ébren" tartja a cuccot, és úgy kéri is a magáét.
Ajánlod vagy sem, nekem szuperül elvan a 970 Pro a T460s-ben lassan majdnem egy éve, napi használatban. :P És mint írtam, melegedési gondjaim sincsenek vele, pedig amúgy maxos T460s, i7-6600U-val és 20GB rammal, és adok is terhelés rendesen az SSD-nek. :D Elképzelhető, hogy kellő direkt piszkálással túl lehetne melegíteni, de akkor megvédi a throttling, ami amúgy ezeken nem 70, hanem 100 fok körül van, nem tudom pontosan hol, mert sosem melegedett el addig.

Viszont nem emlékeztem teljesen pontosan, 8x-os sebességgel játszottam le, CPU-t 4,5W-ra terhelve, legyen picit több terhelés. [link] .

Amúgy ami eszembe jutott, régebben nem ajánlották a Samsung NVMe driverét, mert gyorsabb volt, mint a beépített Ms, de jóval torkosabb lett tőle a meghajtó, így én csak a Ms félével használtam végig. :K

Amúgy gyárilag ez az FRU volt benne: 04X4450. Nem találtam pontos adatlapot, de a hozzá legközelebb álló modell (látszólag ez a széria, single sided M2) tipikusan 2,5W-ot eszik olvasás közben.

[ Szerkesztve ]

(#105670) scavy


scavy
tag

Sziasztok!

Megvettem végül a T490-es ThinkPadet, a memóriával kapcsolatban lenne egy fura dolog amit nem értek, bármi útbaigazításért nagyon hálás lennék:

A csatolt képkene látszik, hogy a cmd prompt 2666 MHZ-et mutat a ram sebességére, viszont a feladatkezelő a Winben csak 2400-at, lehetséges hogy a gép nem tudna kezelni a magasabb frekvenciát?

Más: SSD-t szeretnék bele tenni nagyobbat, ellenben minden bolt eddig azt mondta ahol probálkoztam, hogy ők szereléssel nem foglalkoznak. Tud esetleg valaki olyat akik ezt elvégzik? (Ha márkaszervízbe beviszem, ők vajon foglalkoznak ilyennel?)

[ Szerkesztve ]

(#105671) arcsin válasza scavy (#105670) üzenetére


arcsin
senior tag

Szia!

Ha itt megnézed, írja is hogy "Installed memory is actually 2666MHz but run at 2400MHz due to Intel limitation"
Na ide lesz a kutya elásva valószínűleg.

(#105672) donjohnson válasza scavy (#105670) üzenetére


donjohnson
addikt

szerintem te is ki tudod cserélni az ssd-t, nem bonyolult, itt egy videó róla: [link]
ha esetleg mégsem szeretnéd, akkor pélául aloha szerviz.

ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q

(#105673) Tikakukac válasza scavy (#105670) üzenetére


Tikakukac
titán

A kérdés már csak az: mi a gép előélete?

Cserélni az SSD-t meg ujjgyakorlat. Márkaszervizbe is viheted, de 11,5k az óradíjuk. Azt hiszem nettó :P

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#105674) TarekElAli


TarekElAli
csendes tag

Sziasztok !
Adott egy T440 a szörnyű touchpaddel.
El is kezdett hülyéskedni .
Ha már cserélem, akkor a 3 gombos verzióra.
Van ajánlott beszerzési forrás ?
Azt már tudom synaptics kell, esetleg olcsó beszerzési forrás ?

Ha már szerelek akkor a 1600 TN panelt is lecserélném.

FHD IPS-re is dobjatok már bejáratott beszerzési forrást .

Illetve ti mit tennének ? Van egy üres slot (az antánnák is oda vannak kábelezve). WWAN vagy keressek SSD-t ?

(#105675) arcsin válasza Tikakukac (#105673) üzenetére


arcsin
senior tag

Lehet valami garanciális dolog miatt nem ő szeretné cserélni. Legalább is erre jutottam, azért sem pedzegettem.
Jut eszembe, nekem féléve áll a világitós UK billzet a fiókban, mert a francia kicsit taszít :). Egyszerűen atomjaira kell hozzá szétszedni az x250-et és 30 percnél rövidebb youtube video nincs is hozzá, ha van is az csalás, mert gyorsított. Azt lehet már profi(bb)ra bíznám, mert az ssd-t még bővítettem m2-re isl meg cseréltem is. Valakinek tapasztalat ebben van esetleg hogy inkább bízzam-e inkább egy cégre, mert pld nagyon sok mindent el tudok cseszni össze/szétszerelésnél?

T440 nél is gondolom a kisebb, 2242-es méretü SSD kell. Én csak egy kis win10et akartam a szakdoga miatt, úgyhogy féléve vettem 7400 ért egy ilyet. Látom azóta feljebb ment sajnos.
Olcsó alkatrészért én UKból szoktam ebayről rendelni dolgokat. Hamar megjön és mondjuk vámot se raknak rá (pld kijelző) belehet nyomni az EU-s szűrőt. Őszintén most visszavettem a rendelgetésből egy ideje. :(((

[ Szerkesztve ]

(#105676) soldi3r


soldi3r
veterán

Szevasztok! 40-es szeria feletti BIOS jelszo eltavolitassal kapcsolatban kit erdemes keresni?

E30 (oo=[][]=oo)

(#105677) Tikakukac válasza soldi3r (#105676) üzenetére


Tikakukac
titán

Az eladót-rendőrséget-új alaplapot árusító helyeket vagy magát az Urat :B

Mert legjobb tudomásom szerint (és nagyon helyesen) nem törhetőek.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#105678) Tikakukac válasza arcsin (#105675) üzenetére


Tikakukac
titán

Privátban már megkeresett vásárlás előtt és mivel annyira gyanús volt a gép ára és annyira nem volt mögötte semmi... ezért na. Legkisebb gond lenne ott a gari, de ha mégis ez lenne, akkor is sima otthoni cserés dolog.

Alapvetően szereléshez: azt mindig neked/nektek kell tudni mihez értetek és mit tudtok megcsinálni. Nekem, aki a héten is szétborított 13 gépet és 9 desktopot, nyilván nem lenne gond. Hogy bárki másnak az-e, azt én nem tudom.

Van aki egy nagyon sima SSD szerelést is alaplap halállal tud megoldani, hogy hogyan, nem tudom, de ilyen is van és volt, nomeg lesz is.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#105679) soldi3r válasza Tikakukac (#105677) üzenetére


soldi3r
veterán

Lehet lejelentem az CIA-nak is. Sokkolo lesz, de nem minden BIOS jelszavas gep lopott. Ezek egy multitol leselejtezett gepek, ott mar null erteket kepviselnek.

E30 (oo=[][]=oo)

(#105680) Tikakukac válasza soldi3r (#105679) üzenetére


Tikakukac
titán

Mivel nem vagyok gondolatolvasó, ezért felsoroltam a teljes listát. Ezúton is elnézést kérek :R

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#105681) #76233088


#76233088
törölt tag

Ez tök jó, minden 10. generáció előtti Intel processzoros gépet dobjunk ki a kukába:
https://index.hu/techtud/2020/03/06/biztonsagi_res_intel/

Tervezett avultatás kimaxolva :C Részvényesek nagy bulit csapnak maeste.

(#105682) hito válasza #76233088 (#105681) üzenetére


hito
nagyúr

Másik (vírusírtós) topicba most linkeltem. Természetesen jó szokásom szerint be is pánikoltam és kérdeztem, hogy van-e valami módszer annak megállapítására, hogy kihasználták-e már a banditák a gépemnél ezt a sebezhetőséget.

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#105683) sh4d0w válasza hito (#105682) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

Arra nincs, de megakadályozni a támadást, legalább 4 módszer.

https://www.coreinfinity.tech

(#105684) hito válasza sh4d0w (#105683) üzenetére


hito
nagyúr

Felsorolnál 4-et, ha megkérlek? :B Megtenném, amit lehet. Mondjuk nem tudom mire megyek velük, ha azt sem tudom megállapítani, hogy érintett-e a gépem => eső után köpönyeg.

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#105685) sh4d0w válasza hito (#105684) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

Semmire nem mész velük. CPU-csere, nem használsz Intelt, kihúzod a dugót a falból, kihúzod a netkábelt.

Ezek közül néhány csak átmeneti megoldás: az első esetén lesz majd más sebezhetőség, másodikban nem lehetsz biztos, hogy az AMD cuccok nem sebezhetők, negyedik esetben valami nagyon furmányos social engineering áldozata lehetsz.

https://www.coreinfinity.tech

(#105686) hito válasza sh4d0w (#105685) üzenetére


hito
nagyúr

Innentől bedobtam a lesz@rom bogyót :D

Az viszont vérlázító, hogy semmiféle jóvátétellel kapcsolatos szándékról nem olvasni. Ez van és pont. Hogyhogy ebből nincs gigaper?

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#105687) Pyttawrx válasza hito (#105686) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Igazából mire. Mármint úgy értem, mire te bebizonyítod, hogy emiatt "szenvedtél kárt", addig ők 3x bebizonyítják, hogy ha nem lett volna ez a hiba, akkor is bejutottak volna a banditák: nem megfelő védelem, tűzfal, vírusító.. stb. Nah meghát ugye be merted kapcsolni.. :D
Mindamellett nyilván veled értek egyet. :)

(#105688) Tim82 válasza hito (#105686) üzenetére


Tim82
nagyúr

Biztosan lesz, az USA-ban, amely alapján USA állampolgárok kaphatnak majd esetleges kártérítést. Ez természetesen nekünk, nem USA állampolgároknak lényegtelen.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#105689) Pyttawrx válasza Tim82 (#105688) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

:D

(#105690) hito válasza Tim82 (#105688) üzenetére


hito
nagyúr

Akkor nincs baj, nekem ennyi elég :D

Pyttawrx: ezek a perek nem erről szólnak. Nem kell bizonyítanod semmit elmarasztaló ítélet esetén, csupán a számlát kell felmutatnod, hogy bizony Te is olyan eszközt vásároltál, amivel kapcsolatban pert vesztett az Intel.

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#105691) sh4d0w válasza hito (#105686) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

Szerintem ha információbiztonsági garanciát akarsz, rossz bolygón jársz - legalábbis a CPU-kat tekintve. Vannak cégek, akik a szoftvermegoldásaikra vállalnak garanciát, de a hardver hiányosságokkal ők sem tudnak mit kezdeni.

https://www.coreinfinity.tech

(#105692) hito válasza sh4d0w (#105691) üzenetére


hito
nagyúr

Nem csak ezért járok rossz bolygón, ez a legkevesebb :)

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#105693) scavy


scavy
tag

Köszönöm a válaszokat!

(#105694) vicze válasza #76233088 (#105681) üzenetére


vicze
félisten

Azt szeretném megjegyezni, hogy a diszkrét TPM-mel rendelkező gépek esetében legalább az egyik támadási felület nem érintett mivel nem az Intel ME-be épített virtuális TPM megoldást használja, hanem harmadik féltől származó TPM-met. (Ezeknek is voltak sérülékenységei
a múltban, de ezekre volt FW javítás.)
Azt hogy melyik van az adott gép specifikációjában tudod megnézni.

Illetve hogyan lehet kihasználni: "direct physical access to the hardware"

[ Szerkesztve ]

(#105695) HSM válasza vicze (#105694) üzenetére


HSM
félisten

Igen ám, de ha a ME vezérlő felett átveszi az irányítást, onnantól ha nem tévedek, a külső TPM csipből kiolvasott titkos kulcs sincs biztonságban, tehát ezzel sem leszel teljes biztonságban. :(

(#105696) rgeorge válasza #76233088 (#105681) üzenetére


rgeorge
addikt

A magyar és az ott idézett eredeti cikkben is ellentmondás van: elmúlt 5 évben gyártott CPU érintett és minden 10. generáció előtti CPU érintett. A 8-9 éve gyártott Sandy Bridge akkor érintett?

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#105697) #76233088 válasza hito (#105686) üzenetére


#76233088
törölt tag

Pont egyik nap simogattam meg a 3. generációs X230-amat, hogy mennyire elégedett vagyok vele.
Minden programom zökkenőmentesen fut rajta, a Win10 sem nyafog már, vettem bele hibátlan IPS kijelzőt, kapott harcmentes magyar világító billentyűzetet, van hozzá 2 jó akksim és egy dokkolóm, amire rá van kötve egy 24"-os monitor. Tegnap előtt még úgy gondoltam, évekig jól elleszek az X230-assal, meg az ici-pici ökológiai lábnyomommal.
A 10. generációs procik meg annyira újak, hogy csak tavaly év végén jöttek ki, vagyis még extrém drágák, nincs belőlük használt masina.
Új, 500ezres gépet sajnos nem tudok venni. De szerintem ezzel többen vannak így.
Kénytelen vagyok még legalább 1-2 évet a jelenlegi konfigurációval tölteni.
Az bosszant, hogy egy kicsi, cserealternatíva nélküli alkatrész miatt kell(ene) kidobni egy jól működő, minden igényt kielégítő számítógépet, amire egyébként még van hivatalos, gyártói support (pont a minap jött rá BIOS frissítés).

[ Szerkesztve ]

(#105698) Eladó445


Eladó445
tag

Sziasztok!
X260-ra feltelepítettem a TPFanControl V0.61 -t. Nálam a módok közül a manuális 1-es fokozat vált be. Viszont minden egyes gép indításánál alapértelmezetten másikat rak a progi.
Hol lehet azt beállítani, hogy az 1-es móddal induljon? Köszi.

https://bit.ly/2AJ3lz6

(#105699) fungi válasza Eladó445 (#105698) üzenetére


fungi
aktív tag

A Tpfc mappában /Program Files/ van egy Tpfancontrol_ini, abban szerkesztheted melyik legyen az aktív. Hőfokokat is szerkesztheted smart módban.

// "Active=0" program just reads config.
// "Active=1" allow program to modify fan.
// "Active=2" program will come up in smart mode.
// "Active=3" program will come up in manual mode.
// bei "Active=0" wird nur die Konfiguration ausgelesen.
// bei "Active=1" die Veränderung des Lüfterverhaltens ist aktiviert.
// bei "Active=2" startet das Programm im "Smart"-Modus.
// bei "Active=3" startet das Programm im "Manual"-Modus.
Active=2

(#105700) jubilleum


jubilleum
senior tag

Sziasztok,
T560-as gépem kiejlzője néha, és egyre gyakraban elkezd vibrálni és a kép megnyúlik, "átfordul" (Kép tartalma megjelenik allul), a kijelző szögének az állítása néha megszokta oldani. Gyanítom hogy ez valami mechanikai hiba lesz. Kérdésem az lenne hogy ugye nem kell az egész kijelzőt cserélni? :D
Gondolom van valami "öszekötő" kábel ami megtörhetett. Lehet ezt külön serélni? Köszi!

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ThinkPad (NEM IdeaPad) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.