Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ThinkPad (NEM IdeaPad) (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-06-17 21:32:33

LOGOUT.hu

Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#105551) vicze válasza vicze (#105550) üzenetére


vicze
félisten

A fogalmazás gátló szedését sürgősen abba kell hagyjam... :U

(#105552) Tikakukac válasza HSM (#105549) üzenetére


Tikakukac
titán

Konkrétan kiszakad a szemgolyód, olyan bármit csinálni ezeken a kijelzőkön. Nincs értelme, mikor FHD IPS vagy VA dolgokat megkapsz 100k alatt. Vastagon.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#105553) darvinya válasza Tikakukac (#105552) üzenetére


darvinya
titán

Nem tudom, de T410-es kijelzője este 30%-on használom és nappal is csak.
Betekintési szög nem az igazi, de csak én nézem 14"-on.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#105554) Tikakukac válasza darvinya (#105553) üzenetére


Tikakukac
titán

Nem a fényerő miatt szakad ki a szemed :N

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#105555) HSM válasza Tikakukac (#105552) üzenetére


HSM
félisten

Én sem értem, mitől szakad ki. Napi 8 órát dolgoztam egy éven át egy T420-on, szintén 900P TN (+külső monitor, ha épp az irodában voltam), nem szerettem, de a szemem se szakadt ki. Az "alacsonyabb" max fényerő nekem elég volt, legalább kevesebbet bántotta a szemem a PWM.

Szóval értem én, hogy azért szebb a T460s FHD IPS-e (mint IPS az se nagy durranás, 60% sRGB-vel ugyanolyan bénák a színei, mint a T420-as TN-nek), de programozni én pont nem érzem nélkülözhetetlennek. A nagyobb felbontás inkább a hasznos benne, de az mókás módon éppen a szem-kifolyatós irányba viszi a dolgokat (pedig elvileg nincs baj a látásommal, de 100%-os nagyításban elég pici minden, más állásban meg a win nagyítás homályosít). :DDD

Én amúgy pont azt nézegettem mostanság aprón, hogy még drágábbak lettek a FHD IPS-es T450/60-ak mint voltak egy éve, miközben a TN-esek meg olcsóbbak. :F

[ Szerkesztve ]

(#105556) darvinya válasza Tikakukac (#105554) üzenetére


darvinya
titán

Pontosan mitől?

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#105557) azbest válasza HSM (#105555) üzenetére


azbest
félisten

a rossz betekintési szöggel több probléma is van

- más színű egy szemtávolásgnyira is a tartalom vízszintesen. Persze kicsi képernyőt távolról nézve ez lehet nem feltűnő. De az, hogy a bal szememmel világosabb és más színű, mint a jobb szememmel, az kb olyan efekkt mint a féloldali szemgyulladás :D Marhára zavaró tud lenni, mintha valamelyik szemed rosszul fókuszálna, olyan érzés

- függőleges rossz betekintési szögnél volt már, hogy nem vettem észre egy diff-nél, hogy mi a lett törölve, mert nem látszott, hogy pirosak azok a sorok abból a szögből. Igaz ez épp egy szutyok alja fajta régi samsung monitorral esett meg velem.

Persze nem egyformák az emberek. Van aki a full tükröződő képernyőn is elvan és nem zavarja azt, hogy olyan, mintha duplán látna. Meg olyan kolléga is van, aki nem látta, hogy percenként pár tizedmásodpercre fekete a képernyője (nvidia gt 210 energiagazdálkodás hwbug két képernyővel).

[ Szerkesztve ]

(#105558) HSM válasza azbest (#105557) üzenetére


HSM
félisten

Engem szövegnél nem zavart, hogy nem pontosan fekete fehér, vagy éppen milyen színséma volt a fejlesztőeszközben beállítva.

Azért ennyire nem rosszak ezek a TN-ek, legalábbis az itthoni 900p-k (egy T420 AUO és egy T430 LG) esetén ilyen nem fordult elő.

Persze, nem kérdés, jobb az IPS, ha van rá keret. De el lehet lenni ilyen feladatokra nélküle is. :R

Szerk: Fényes és erősen PWM-es paneleket én sem bírom. :N A TN-nél csak nem tetszik, amit látok, de használni tudom. :DDD (Legalábbis, pl. programozásra.)

[ Szerkesztve ]

(#105559) Tikakukac válasza darvinya (#105556) üzenetére


Tikakukac
titán

Pontosan az invertálástól. Ha egyedül nézed is szépen másznak el a színek és erőlködik a szemed, hogy valahogy rendbe vágja a látottakat. Mert tudod, hogy minek kéne ott lennie, csak nem az van. És a zsiráf effektus, az óriási. Mikor ülnek a gép előtt és Excelben nem tudják megmondani milyen színű is konkrétan a vonal, illetve nyomtatás után miért az van, nem az, amit beállítottak... ezeket szoktam szeretni.

HSM: Olyan árakon lehet venni értelmes kijelzős gépeket, hogy tényleg nem tudom sajnálni aki döglik HD+ TN előtt.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#105560) HSM válasza Tikakukac (#105559) üzenetére


HSM
félisten

Milyen árakon? Jelenleg 100K körül mennek ezek az IPS FHD-s gépek itt a HA-n, T450-T460, TN-el már néha feldobják a feléért is. Én. pl azért egy T450-ért nem szívesen adnék ki 100K-t, már a kora miatt sem. Tavaly garis FHD IPS-es 460-ast vettem ennyiért, patikát, az úgy jó vétel volt.

"illetve nyomtatás után miért az van, nem az, amit beállítottak"
És ebben az a szép, hogy pontosan ugyanez fog történni a kalibrálatlan gagyi IPS-el is. :C

[ Szerkesztve ]

(#105561) vicze válasza HSM (#105555) üzenetére


vicze
félisten

A TN legnagyobb problémája a kontraszt hiánya. Különösen a jelenlegi Windows 10 felülettel, ha nincs kontraszt akkor erőlködni/jobban koncentrálni kell és ez az ami fárasztja a szemet, jobban egy IPS/VA-hoz képest. És a kontraszt hiánya elég általános manapság minden felületre sajnos. :(
Persze TN-ek se egyformák, napi 8órát bámulok egy 19"-es TN-t és semmi bajom, mert kifejezetten jó a kontrasztja a és a fényereje, semmi hátrányát nem érzem a mellette lévő VA-val szemben. Na most a Thinkpadekbe jelenleg annyira gyenge TN panel kerül, hogy én fogtam és inkább lecseréltem minden régebbi gépben IPS-re, mert kvázi használhatatlan huzamosabb ideig. Mivel kisebb dologra próbálsz fókuszálni még jobban fárasztja a szemet.
HP volt az egyetlen aki értelmes TN-eket használt ebben a kategóriában, a Dell szintén szörnyű volt, utáltam is minding használni monitor nélkül.

Nem általánosan a TN-nel van a gond hanem a szar TN-nel.

(#105562) Tikakukac válasza HSM (#105560) üzenetére


Tikakukac
titán

Milyen árakon?

Azt nem tudom ki milyen áron vásárol apróról, azt tudom, hogy lassan másfél éve vettem 85k-ért i5-el 256GB SSD-vel, magyar vil. billel, mikrokarcmentes E7450-et tesómnak, ja igen, 98%-os gyári akkuval, gyári VA panellel. T450s-t 79k-ért árultak aprón 2 darabot is hetekig, kutya rájuk nem nézett, mert volt TN 55k-ért szétdarált állapotban, így inkább azt vették. 2 ilyet tudok a notis topikból. A kereső jó barát, sokszor privátban kérdezik tőlem, hogy találják meg amiről beszélek. Beírod, hogy mit keresel és enter. Majd görgetsz :P
És ebben az a szép, hogy pontosan ugyanez fog történni a kalibrálatlan gagyi IPS-el is. :C

Háááát én egy ideje kalibrálgatok kijelzőket, azt hiszem merhetem megtenni azt a kijelentést, hogy egész sokat láttam már ilyen téren. Nem is megyek bele ebbe a ki mit látott és mennyit vitába, mert múltkor se volt értelme, de tartom, hogy notis panelekből bő a merítésem.
Tehát érzékeltetem: nem árnyalatbeli a diffi, hanem konkrétan a közelében sincs, ha ez egy ember lenne, akkor japán vs német párhuzamot tudnám felhozni. Embernek ember, de jahj, mennyire más. Amire te gondolsz az egy más szint. Én az egyszeri paraszt ember számára is kegyetlen nagy diffikről beszélek. Mint mikor a hihetetlen gagyi X220 IPS-t építegettem át embereknek TN-ről. Ha ott helyben azt mondtam volna csere után, hogy figyu, mégsem adom el, marad a TN, szerintem meg lehetett volna duplázni az árat sok esetben. Mert egyszerűen ezek a kijelzők is 5 torony hosszt vernek az alap kijelzőkre, lehet ghost meg pocsék színtér lefedettség, marha mindegy. Végre vannak színek. Ennyi kell a népnek.

[ Szerkesztve ]

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#105563) darvinya válasza Tikakukac (#105559) üzenetére


darvinya
titán

Hát én szögbe hajtóm, ha már hajtható, és mindig olyan a színe, aminek kell lennie.
Fotókat nem szerkesztek rajta, így nem érinti kicsit pontatlan színárnyalat.

vicze1

T410-et azért is használom alacsony fényerőn, mert kontrasztja nagyon erős, még telom amoled -jét is túl teszi.
Na, a túlzott kontraszt zavar rendesen, egyenesen fájdalmassá válik 15 perc után.
Ekkor már minden szín torzulásos lesz, hiába nézek természet távlatba.

#105564

Használok Excel és színek tökéletesen jók.

[ Szerkesztve ]

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#105564) Tikakukac válasza darvinya (#105563) üzenetére


Tikakukac
titán

Mint azt már írtam egy nyomorult Excelben sem tudtunk legutóbb egy hölgynél személyesen csak harmadjára keretszíneket beállítani, de jó hajtogatást kívánok.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#105565) hito


hito
nagyúr

Sziasztok! Nincs valakinek tippje arra, hogy Thinkpad X1 Tablet miért nem látja a behelyezett sim kártyát? Sierra modem feldriverezve, rendszer látja, kapcsolható is, de akármilyen simet teszek bele azt írja, hogy helyezzek be sim kártyát.

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#105566) donjohnson válasza hito (#105565) üzenetére


donjohnson
addikt

kapcsold ki a sim-en a pin kódot egy telefonban, hátha az segít.

ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q

(#105567) hito válasza donjohnson (#105566) üzenetére


hito
nagyúr

Megpróbálom, de meglepődnék. Sokszor volt már win10-zel kezelt WWAN-os eszközöm és sosem volt gond a pin kód kezelésével. De megpróbálom :)

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#105568) hito válasza hito (#105567) üzenetére


hito
nagyúr

Nagyon drukkoltam, hogy ne legyen igazam, de sajnos nem segített a dolog :(

Más tipp?

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#105569) HSM válasza vicze (#105561) üzenetére


HSM
félisten

Ha a win10 felület olyan, amilyen, azt ne kenjük már a kijelző számlájára. :DDD Nekem Win7/Ubuntu-val van ezekkel tapasztalatom, ott nem volt ezzel gond. Hiába a papíron extrém alacsony 150:1 körüli kontraszt.

(#105562) Tikakukac: Hát ezaz, egy éve én is tudtam venni jó T460-ast kettőt is, idén nincs kínálat FHD IPS-es régebbi gépekből. Oké, volt kettő két hétig 80-ért, hurrá, de most nincs, és nem csak most nincs, általában amikor én keresgélek nincs az utóbbi időben, pedig lenne rá érdeklődőm...

"Tehát érzékeltetem:..."
Nincs rá szükség. Itthon van kétféle FHD IPS-es T460, és kétféle paneles 900P-s TN T420/T430. Látom, hogy sok paraméterében jobbak az IPS-esek, de azt is látom, hogy semmi lényegessel nem volt rosszabb a TN-eken dolgozni, mint az IPS-en, és itt most elsősorban irodai dolgokat, és programozást értve. Jobb, persze, hogy jobb, de korántsem annyival, mint amekkora hype veszi körül.

"Végre vannak színek. Ennyi kell a népnek."
Ehhez pedig hozzátenném, hogy színek terén nekem jobban tetszett a két korábbi 900P TN-em, mint ezek a gagyi IPS-ek. Az egyiknek kifejezetten "buta" színtere van, értsd 10 méterről is üvölt, hogy nem egészen stimmelnek a színek, és a win10 beépített kalibrálójával se lehet szépre belőni. A másik is elég érdekes színekben él. Papíron mindegyik nagyjából 60% sRGB, de egyik sem üti meg szerintem a jónak mondható szintet. Viszonyításként, egy korabeli igényesebb telefon ennél többet tudott.
Gondolom, nem kell ecsetelni, mekkora a difi az asztali 27"-os DCI-P3-as 144Hz IPS-emhez képest, de a régi sima FHD és sRGB 24" Dell is egészen más ligában játszik, de még a 10 évvel ezelőtti 22"-os jobbféle TN vackom is tudta az sRGB-t, szép képpel...

(#105564) Tikakukac: El se tudom képzelni, milyen felhasználási célra ennyire életbevágóan fontos egy KERET SZÍNE Excelben, hogy háromszor is odahívjanak... Nem lehet, hogy a hölgynek valójában egész más okból kellett annyiszor a látogatásod? ;] :P

[ Szerkesztve ]

(#105570) vicze válasza HSM (#105569) üzenetére


vicze
félisten

Tehát egy fekete fehér felületet használva nem látod a kontraszt különbséget és ebből levonod a következtetést, hogy nincs különbség. Ez számodra rendben van csak sok köze nincs az általános felhasználáshoz és amit az emberek általánosan tapasztalnak.
Nem éppen a 12éves OS a mérce manapság...

(#105571) Tikakukac válasza HSM (#105569) üzenetére


Tikakukac
titán

Az elmúlt 2 hétben vettem 2 hasonló paraméteres gépet az irodába. Valamit nem jól csináltok.

Ha semmi lényeges diffit nem érzékelsz a T430 "talán a világ létező legótvarabb szutykosabb TN kijelzője" és a bármi más között, akkor itt én már nem tudok mit tenni. Az az anno feláras "prémium" cucc, amit beleraktak minimum érdemelt volna egy kínzókamrát.

Nem kell semmit ecsetelni, beépítettem vagy 100 IPS-t X200-x220-x230 gépekbe az évek alatt. A tulajok arca, véleménye és majdnem sírásra fakadása nekem elég. 62% sRGB ide vagy oda, koloriméter balra vagy jobbra, ghostos sutaságok avagy sem, nem hiszem, hogy fizikai erőszakon vagy egy köteg pénzen kívül bárkit rá tudtál volna venni, hogy csináljam vissza. Mindegy most milyen asztali monitor meg csoda TN meg 19990%-os sRGB színtér. Le-van-ejtve magasról. Az egyik egy emberhez méltó megjelenítő, a másik pedig DOS-ra éppen alkalmas.

Nem háromszor mentem ki, hanem háromszor nyomtattuk ki a doksit, mire legalább a közelébe értünk annak, amit tippeltünk. Neki nem a látogatásom kellett, hanem egy kék keret. Nos, ilyen szín a kijelzőn nyomokban volt.

Mivel parttalankodunk és ma 5 tonna iratot pakoltam át, így jó éjt mindenkinek :R

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#105572) MrPetya19 válasza hito (#105565) üzenetére


MrPetya19
addikt

Más eszközben jók a kártyák?

,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog

(#105573) hito válasza MrPetya19 (#105572) üzenetére


hito
nagyúr

Persze, mindkettő.

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#105574) zsolti75 válasza Tikakukac (#105571) üzenetére


zsolti75
senior tag

"Nos, ilyen szín a kijelzőn nyomokban volt."
LOL :D

(#105575) HSM válasza vicze (#105570) üzenetére


HSM
félisten

"Tehát egy fekete fehér felületet használva nem látod a kontraszt különbséget"
Ki beszélt fekete fehér felületről? Már egy ideje se a fejlesztőeszközök, sem az OS-ek nem fekete-fehérek. :DDD

"Nem éppen a 12éves OS a mérce manapság..."
Itt nagyvonalúan elfeledkeztél róla, hogy Ubuntu-val is használom őket, és se a 16.04 LTS, se a 18.04 LTS nincs 4 éves sem, nemhogy 12.

(#105571) Tikakukac: Amit írsz a T420/T430 kijelzőiről, csak félig igaz. A ritkább, LG panel pl. szerintem kifejezetten élhető, az itthoni T430-ban az van. A T420-ban lévő, gyakoribb AUO már inkább pályázhat a címre, és meglepő módon még így is szebb, életszerűbb színű képet tud vágni, mint a két FHD IPS.

Az X200-x220-x230 gépeket meg szerintem kár idekeverni, alapvetően 14"-os 900P panelokról volt szó, a 12"-os gépek kijelzői itt nem tűnnek nekem relevánsnak.

"Neki nem a látogatásom kellett, hanem egy kék keret. "
Ne már... :C Ehhez még színes monitor sem kell, remélem az megvan, hogy be tudod a szegélynél állítani az RGB kódot... 0,0,255, és már ott is van a full kéked. :Y :C

[ Szerkesztve ]

(#105576) Tikakukac válasza HSM (#105575) üzenetére


Tikakukac
titán

Azért köszönök mindent :R

[ Szerkesztve ]

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#105577) qnadam válasza HSM (#105575) üzenetére


qnadam
veterán

anyós t420s-ére egyszerűen rossz ránézni a saját xps-em (meg asszony e7440-e) után. konkrétan zavaró.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#105578) ghost364


ghost364
senior tag

Nálunk barátnőmnek volt TN-es X230, nekem IPS-es. Ránéztem néha az övére és sírva akartam fakadni. Ahhoz képest tényleg a T430 HD+-os panelje is megváltás. Viszont most szereztem neki egy Surface Prot, és most az X230-am kijelzőjére nem bírok ránézni :o
Fater is elég szarul járt, gépeket cseréltek a cégnél. Viszont a neki szántból már nem volt, szóval kapott egy FHD-s T570-et, amikor viszont rájöttek a turpisságra, cserélték egy T480-ra, TN-nel. Na olyan iszonyatot még én, meg ő se láttunk. 70 ezres alsópolcos laptopokban jobb kijelzők vannak... Ahhoz képest a T420/30 HD+ panelje ismét csak egy remekmű.
Én mondjuk személy szerint ezt a 16:9-es képarányt rühellem, nem értem miért nem lehet 16:10-es gépeket gyártani (jó, tudom, drága a panel - persze épp azért mert senki sem gyárt), de hogy évek óta ezt a fos képarányt annyira felesleges erőltetni... Főleg alapvetően nem médiafogyasztásra szánt gépeken. Van otthon egy Ultrasharp 2412M-em, még facebookozni is sokkal jobb rajta mint 16:9-en

[ Szerkesztve ]

(#105579) HSM válasza qnadam (#105577) üzenetére


HSM
félisten

Azt nem mondtam, hogy jó ránézni... Első reakcióm nekem is a hányinger mindig egy gyengébb TN panelnél. :DDD De utána én legalábbis megszoktam, és nem zavart túlzottan.

(#105578) ghost364: "Ahhoz képest a T420/30 HD+ panelje ismét csak egy remekmű."
Azért az nem kis teljesítmény, hogy alul tudták múlni! :Y

16:10-et én is jobban szerettem, bár jobb híján megszoktam már a 16:9-et is.

(#105580) Tim82 válasza ghost364 (#105578) üzenetére


Tim82
nagyúr

Nemrég cseréltem X230i-ben a TN panelt (asszem, AUO gyártmány) egy amúgy nem épp hibátlan LG LP125WH2-SLB3-ra (van egy szerencsére nem túl feltűnő helyen levő pixelhibája vagy apró szennyeződés a kijelzőn belül, 2-3 világosabb foltja, meg hát ennél is elég komoly mértékű az image retention), mégis sokkal jobb ez a "középszar"-nak mondható LG IPS a TN-nél.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#105581) qnadam válasza HSM (#105579) üzenetére


qnadam
veterán

egy összekarcolt, poros és ujjlenyomatos szemüveglencsét is biztos meg lehet szokni.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#105582) HSM válasza qnadam (#105581) üzenetére


HSM
félisten

A beszélgetés eredetileg arra irányult, programozásra jó-e... [link] [link] . ;)

A probléma amúgy csak annyi, hogy az alternatívaként felmerült T460-asokban lévő FHD IPS panelok is ujjlenyomatos, poros karcos szemüvegek, csak nem annyira. :(
Ahogy néztem a teszteket, igazából ebben a méretben a WQHD-s alatt csak a T490-esektől vannak korrektebb FHD IPS panelok.

[ Szerkesztve ]

(#105583) qnadam válasza HSM (#105582) üzenetére


qnadam
veterán

tudom, hogy arra irányult, én is szöveget láttam rajta. azbest fogalmazta meg jól, rettentő zavaró, amikor a minősíthetetlen betekintési szög miatt a két szem már nem ugyanazt látja, és ettől egy bizonytalan lebegő izé lesz az egész.
nem is értem (dehogynem), miért kell ilyen semmirevaló szemetet beépíteni, tn kijelzőből is van olyan, amitől nem lesz rosszul az ember automatikusan, nekem is volt, pont thinkpadben. mondjuk az egy perverz kijelző volt a wide gamut mellé 6 bit + frc-vel.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#105584) HSM válasza qnadam (#105583) üzenetére


HSM
félisten

"amikor a minősíthetetlen betekintési szög miatt a két szem már nem ugyanazt látja, és ettől egy bizonytalan lebegő izé lesz az egész. "
Én viszont ezt nem tapasztaltam sosem, pedig megvan a T420-asom vagy 5 éve. :B Úgy látszik, vannak akik erre érzékenyebbek. :R

(#105585) SNor


SNor
tag

T480. Nem megy a trackpoint. WTF! Másnak hasonló tapasztalat? Tippre egy 2 héttel ezelőtti driver frissítésre gyanakszom. Mindig dokkon van, kinyitva szinte soha, ezért csak most tűnt fel. Régi driverrel se ok. Hardver jó, míg nem tölti be a drivert a login screenen működik. Utána kakukk. :((

[ Szerkesztve ]

(#105586) qnadam válasza HSM (#105584) üzenetére


qnadam
veterán

vagy jobb kijelző jutott a tiedbe :)

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#105587) FoxiestFox válasza qnadam (#105583) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Melyik típus volt?

(#105588) qnadam válasza FoxiestFox (#105587) üzenetére


qnadam
veterán

fogalmam sincs már.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#105589) FoxiestFox válasza HSM (#105569) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Szerintem inkább örülj, hogy számodra használhatók azok a rettenetes kijelzők is, de hidd el, hogy nem véletlen tartjuk ennyire szörnyűnek őket.

(#105590) HSM válasza SNor (#105585) üzenetére


HSM
félisten

Nem kapcsoltad véletlen ki Vantage-ban? :DDD
Ha nem, akkor lehet az egész Vantage-frameworkot újra kéne rakni.

(#105586) qnadam: Nem tudom, lehet. A gyakoribbakkal volt dolgom, még a T410-ben Samsung, a 420-ban AUO, 430-ban LG, ezek a leggyakoribbak, igazából másról nem is nagyon hallottam ezekben 900P panelt.

(#105589) FoxiestFox: Én teljesen megértem. :K Ugyanakkor azok az IPS-ek sem akkora nagy számok mint ahogy itt hirdetve van. Én számítottam rá, hogy nem lesz akkora durranás, de így is kicsit csalódtam: [link] .

Természetesen én is azt mondom, ha van rá pénz, persze, sokkal inkább egy FHD IPS, mint bármilyen TN, én csak a hype mértékével nem értek egyet. ;)

(#105591) FoxiestFox válasza HSM (#105590) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Van olyan TN, amit inkább néznék bizonyos IPS helyett. Mondjuk a jó öreg W500-am LGP kijelzője az X220-ban lévő ghostingos, béna kontrasztos IPS-e.
Legtöbbször viszont nem a jófajta TN-t kapják a notik, hanem a legolcsóbban gyártható ipari szennyet. Na azt nem csippantom.
A W520 ezen TN kijelzője is álom gyönyörű, szinte IPS-nek tűnt, olyan színei és betekintési szögei vannak.

(#105592) ghost364 válasza Tim82 (#105580) üzenetére


ghost364
senior tag

Sajnos elég sok ezekből a foltos, szerintem nem is láttam még olyat amin ne lett volna legalább egy-két pötty :( Bár szerintem egy kis odafigyelés az előz tulajtól/kicsit keményebb fedlap azért segített volna.

(#105593) Tim82 válasza ghost364 (#105592) üzenetére


Tim82
nagyúr

Persze, az X220-amban lévő, még Tikakukactól 5 éve vett -SLB1 is régóta ugyanezt produkálja már.

Nekem már az is megkönnyebbülés, hogy gépelésnél nem kell állandóan igazítanom a képernyőt, az X230i eredeti TN panelje nagyon zavaró volt ilyen téren a kábé nemlétező betekintési szögek és az ebből fakadó szín- és fényerőtorzulás miatt. Nem volt persze használhatatlan így se a cucc, csak majdnem.

A T520-amban lévő N156HGE-L11 mondjuk egészen jó TN panel létére, vagy legalábbis elfogadhatóak a színei és betekintési szögei (alulról persze ott is hamar torzul, de az érdekel a legkevésbé).

Persze ha bármilyen grafikai/fotószerkesztési munkát végeznék, nyilván máshogy gondolnám, arra egyik kijelző se alkalmas (de arra lennének itthon is elfogadható IPS/PVA paneles külső monitorok).

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#105594) Ganz-[HUN] válasza FoxiestFox (#105591) üzenetére


Ganz-[HUN]
addikt

A HP EliteBook-om 40%-os sRGB 900p-s kijelzője is sokkalta jobb mint a T530-asunkban lévő istenhulladék 768p, ill a T420s 900p TN panelja.
Vicc kategória. :U Arra jó hogy az ember kódot írjon vagy olvasson, de számomra még arra sem mert borzasztóan zavaró és figyelemtelterelő hogy nem lehet normálisan beállítani. A kijelző adott részei vagy túl viláosak, vagy túl sötétek. Inkább a ghostingolós IPS, mint egy ratyi TN.

Tegnap pont röhögtem rajta amikor a 9 fokosraktárban húzta a csíkot maga után az egér, mondom dafuq, passive matrix LCD nesze :DDD

[ Szerkesztve ]

Furry /// Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon /// ThinkPad T480s, T60 15" FlexView IPS SXGA+ /// Asus P9X79-E WS, Xeon E5-1620v2, Noctua NH-D14, 980Ti, Sony DTC-ZE700 DAT, MX Master 2S, Shure SRH-440A, OLED ToTK Switch

(#105595) qnadam válasza FoxiestFox (#105591) üzenetére


qnadam
veterán

ilyenem volt :)

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#105596) HSM válasza FoxiestFox (#105591) üzenetére


HSM
félisten

És ugyanez van IPS-ben is, egyáltalán nem a jobb képességű paneleket kapod ezekben a gépekben. Én amúgy hatalmas rajongója vagyok a jó minőségű (!!!) IPS paneleknek. ;) Igazából a T460s FHD IPS-ét is szeretem, nyilván jobban, mint a TN-eket, de azért messze van még sajnos a jótól ez is.

[ Szerkesztve ]

(#105597) FoxiestFox válasza qnadam (#105595) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Nekem is, jó cucc. :D

(#105598) qnadam válasza FoxiestFox (#105597) üzenetére


qnadam
veterán

inkább bizarrnak mondanám :DDD

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#105599) FoxiestFox


FoxiestFox
félisten

Aki már csinált ilyet, Linux alatt (Lubuntu) hogyan kell beüzemelni egy T61 ujjlenyomat-olvasóját?
Lehetséges egyáltalán?

(#105600) donjohnson válasza FoxiestFox (#105599) üzenetére


donjohnson
addikt

sose próbáltam, de az itt leírtak segítenek?

ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ThinkPad (NEM IdeaPad) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.