Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
blattida
nagyúr
válasz bajnokpityu #48900 üzenetére
Ez igaz (elektronikus zenére viszont jobb az AR), viszont manapság annyiért nem kapsz Standartot, egyest sem, nemhogy kettest...
[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
félisten
-
törölt tag
válasz MasterMark #48901 üzenetére
Azért gondolom, hogy az USB-vel nincs gond, mert a xonar jól megy vele, illetve folyamatosan működik egy dual DVB-T tuner és egy kártyaolvasó is, amik szintén usb-sek. Win alatt nem igazán tudom tesztelni. Talán valamikor később.
-
pip
aktív tag
válasz schawo #48892 üzenetére
A nappali elrendezese es meretei az alabbi kepen lathatok. A berendezes nem pont ilyen lesz, de nagyban hasnolo. A divany mogotti fal konyvespolcot kap. Az ebedloasztalt es a tulajdonkeppeni nappalit elkepzeles szerint valamilyen polcszerkezet fogja elvalasztani (kb. 5m + 3m aranyban), ami egyben TV es hangfalallvany is, es amely mellett mindket oldalt el lehet menni (max. 2.5 m szeles lehet, hogy maradjon 2x1 m atjaro, egyben meghatarozza a hangfalak kozti maximalis tavolsagot is). Laminalt padloburkolat, tegla falak, kiveve a bejaratto balra levo 90 cm, ami gipszkarton szerkezet. Az almennyezet 2.65-2.70 m magasra kerul. A nappali reszen az ablak a hatso faltol 70 cm-re kezdodik, 1.9 m szeles es 2.15 m magas (padloig er). Biztosan kell majd ra egy jo vastag fuggony... Az ebedlo reszen a sarokablak szinten padloig er, 2.7 m + 1.3 m a ket oldalanak ameretei.
-
pip
aktív tag
válasz Auratech #48895 üzenetére
Kosz a hozzaszolast. Ezek szerint a jo megoldas az lesz, hogy a teljes almennyezetet Rigitonbol keszitem. A hangolas viszont eleg erdekes lesz, mert a legres nem lesz egyenletes alatta. A fodemszerkezet vazlata az alabbi abran lathato, annyi kulonbseggel, hogy a kozetgyapot lefele nezo feluleten tukorfolia van (hotechnikai szerepe van). A gerendak kozotti tavolsag 60-70 cm, a gerendakra tudom fellogatni a gipszkartont tarto sineket.
Amugy sem ertem egesz jol, hogyan is mukodik a legres, megtalaltam a Rigiton hangelnyelesi gorbeit (sajnos egy roman nyelvu oldalon, de a grafikonok a lenyegesek ugyis). A szabalytalanul lyuggatott tipusoknak a 9-10 oldalon vannak a gorbei. En ebbol annyit latok, hogy ha no a legres, akkor magasabb fekvenciak fele csuszik el az elnyelesi csucs. Persze nem biztos hogy igy van, mert voltak olyan benak a szerkesztok, hogy a grafikonok alatt a vilagoskekhez irtak a sotetkek ertekeit....
Egyaltalan mi donti el, hogy milyen kellene legyen az elnyeles? Az alacsonyabb frekvenciakbol lenne jo tobbet elnyeletni, mert a magasak ugyis hamar elvesznek?
-
titán
Ez a felállás a 12-20-35-ös panelt figyelembe véve az üveggyapot típusának ismerete nélkül 200Hz és 600Hz között 0.4 körüli koefficiensű elnyelést tesz lehetővé. Az üveggyapot típusától függően az elnyelés felső határfrekvenciája változhat 500 és 700 Hz között, a koefficiens 0.6 és 0.4 között.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Auratech
őstag
Az, hogy a mennyezet így készül, önmagában is nagy jótétemény a hang szempontjából. Különösebb számolgatás nélkül.. Főként, ha a padló nem lesz szőnyegezve. A sugárzók és hallgatók közé azért ajánlható..
A légrés meghatározza egyszer a benne rezgő-lengő-mozgó-nyugvó levegő tömegét, ami szélessávú-mélyfrekis csillapítási tényező. Főként benne gyapottal. A légrés meghatározza azt a frekvenciát is, ami az áthatoló közép-frekvenciák hullámhosszára esik valamilyen arányban. A belső szerelvények alig számítanak.. Csak ne zizegjen...(Szerelés közben megrázogatni... a fémszerelvényeket. Ha utólag bezizeg, agyrém...)
A kép alapján becsült 20 cm esetén 1300-1500 Hz esik csapdába (visszajutni már nem tud.. és a 700, 350, 3000, 4500, 6000 Hz csillapodik. A kőzetgyapot szélesíti, simítja ezt a légrésből adódó fésűszűrés-szerű sávot és hozzáadódik az anyag saját elnyelési görbéjéhez, egyenletesebbé téve azt.
A légréssel feltett lyukacsos, hátul csillapított, önmagában maradék rugalmassággal bíró álmennyezet olyan, mintha 5 réteg vastag szőnyeget lazán felszögelnél. Szóval jó lesz az!A szoba elég jól tagolt ,diffúz hangteret sejtet. A sugárzók elhelyezése azt vetíti előre, hogy a mélyek nem fognak a közeli falsíkoknak köszönhetően feldúsulni, de buffogni sem.
A középtájon elhelyezett sugárzók az elöl-hátul kábé egyenlő távolságra lévő falsíkok miatt szenvedhetik, hogy felbukkanjon egy kioltás-szerű jelenség úgy 65 Hz környékén, ha mondjuk 5m környéki a szoba hossza.
A baloldalt nyitott ajtórés a közép-magas hangok szempontjából olyan, mint egy elnyelés, a mélyek számára pedig rezonancia kamra. Az ellentétes oldal fala pedig visszaver. Ez okozhat frekvenciafüggő féloldalasságot, imbolygást...
Az álmennyezet megoldása nélkül a jó hifizés ebben az elrendezésben akusztikailag nem ideális.
Az álmennyezet megoldásával azonban jóval kisebb a felbukkanó hibák lehetősége és mértéke is.[ Szerkesztve ]
Auratech Field Recording
-
pip
aktív tag
válasz schawo #48907 üzenetére
a paneleket nezegetve es az oldalbordamat ismerve inkabb a 8-15-20-as fogja a kompromisszumot jelenteni nalunk, mert az sokkal kozlebb all egy "normal plafonhoz". Az asszony nem szeret nagyon ujitani
a mennyezetemben mar bent levo uveggyapotnak a hangtechnikai hasznat csokkenti az, hogy alatta alufolias kartonlapok vannak? Konkretan hutoszekreny-csomagolasbol szarmazo kartondobozokra van kasirozva a sztaniolpapir, ez tartja a helyen a kozetgyapotot es veri vissza a nappaliba a hot.
-
pip
aktív tag
válasz Auratech #48908 üzenetére
Kosz a kimerito valaszt. Nehany szakkifejezesre vissza kell kerdeznem, mert nem teljesen vilagos:
A középtájon elhelyezett sugárzók az elöl-hátul kábé egyenlő távolságra lévő falsíkok miatt szenvedhetik, hogy felbukkanjon egy kioltás-szerű jelenség úgy 65 Hz környékén, ha mondjuk 5m környéki a szoba hossza.
Magyaran a 65 Hz koruli hangok eltunnek? A sugarzok elott konkretan 4.7 m, mogottuk meg 3 m a tavolsag, a szoba teljes hossza 8 m. A leirt jelenseg igy is ervenyes?
A baloldalt nyitott ajtórés a közép-magas hangok szempontjából olyan, mint egy elnyelés, a mélyek számára pedig rezonancia kamra
az elnyelest ertem, a rezonancia kamrat kevesbe. Azt jelenti hogy felerositi a melyeket? Ezen lehet segiteni valamilyen megoldassal? Igazabol szinte barmi szobajohet, mert az ajtonyilas mellett balra lathato falresz egy gipszkartonbol kialakitott faliszkreny lesz (lepcso alatti resz), azt is a kovetkezo hetekben keszitik el. Csinalhatok az oldalaba konyvespolcot, vagy tehetek moge kozetgyapotot, ha hasznosnak iteltetik.
Az ellentétes oldal fala pedig visszaver
Ezen sajnos nemigen tudok segiteni, max teszek oda valamilyen diffuzort utolag. Es persze meggyozom az asszonyt hogy a nehez fuggony a legszebb az ablak elott
[ Szerkesztve ]
-
Auratech
őstag
Az első kérdésre a válaszom, hogy bizonnyal nem. Az a távolság-különbség megóv ettől a dologtól.
A másodikra az, hogy ha benyíló rész nem csempézett, akkora disznóság nem keletkezik.
Javaslatom az ellen-oldalra a két ablak közé valamilyen elnyelést okozó idom, akár könyvespolc. Ha direkt hangnyelő elem nincs is tervben. A függöny is segít. valamit. A lépcső alatti részben a hang miatt "gyapotozni szerintem túlzás".. A szekrény amúgy sem lesz üres..
A féloldalasság dolog amúgy nagyobb hangerőn jelentkezhet csak.
Az álmennyezettel, bebútorozva, függönyözve, belakva...szerintem kellemesen hallgathattok zenét...
Jó felépülést...!Auratech Field Recording
-
törölt tag
Gondolom nem ide tartozik igazán, de hirtelen nem tudok jobb topicot a kérdés számára. (ha tudtok átmegyek abba a topicba)
Internetes rádiohoz kell egy klienst beállitanom és nem tudom, hogy a 256kbit mp3 vagy a 128kbit he-aac a turherobb minosegu. Tudom, botranyos mindegyik, de ti, mint vájtfülű szakértők biztosan tudjátok a választ. A rádio elektronikus zenéket sugároz és ezeket kell majd a kliensnek előre beállított műsorrend szerint váltogatnia. A lejátszó eszközök miniPC-k alaplapi hangkártyával. -
törölt tag
válasz krichd1 #48913 üzenetére
Lehet az én fülem süket vagy az elektronikus tüc-tüc zene nem kényes túlzottan, de nekem elsőre egyformának tűnik. Talán az aac ezen a bitrátán dinamikusabb egy cseppet. Hangszeres zenére viszont már vacak kicsit mindegyik Akkor talán az aac. Lassú neten is eldöcög majd
-
Auratech
őstag
-
KisTücsök
addikt
A VdH Triaxial Professional hol helyezkedik el? Kategóriában. a VdH-k között. Nem igen tudok kiigazodni rajtuk.
-
-
rii
nagyúr
van egy Fischer CA-7000
mitől lehet az, hogy az egyik oldal nem szól?
van a hátulján 2 biztosíték kívülről
azok közül ment volna el az egyik?piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
válasz bajnokpityu #48924 üzenetére
jogos
csak pont most hoztuk le pestről havercsajhoz vidékre, és most derült ki hogy nem szól .-/piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
törölt tag
Valami tönkre ment azon az oldalon, ami nem szól. Esetleg a ballance gomb el van fordítva az ellentétes oldalra. Esetleg nincs jel a nem szóló oldalnak (nincs rádugva átjátszó kábel, vagy féloldalas a felvétel, stb).
Esetleg nincs arra az oldalra hangdoboz csatlakoztatva, vagy rossz hangdoboz van csatlakoztatva. Esetleg a havercsaj kéglijének az akusztikája elnyeli a hangokat arról az oldalról.
Esetleg elnézést is kérek, túl magas labda volt -
törölt tag
Sziasztok!
Nagyon kezdő kérdés ,de szeretném ha valaki érthetően leírná!Mit is jelent az erősítőnél DIN power output
Continuous RMS power output
Music power output
Power consumptionElőre is köszönöm!!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Létezik, hogy a "kiskínai" DAC máshogy szól spdif bemenetről, mint usb-ről? Lehet a fülem csal meg csupán, de spdif bemenetről mintha ridegebb lenne a hangja. Nekem jobban tetszik picit, mint usb-ről. Létezhet ez?
-
törölt tag
válasz krichd1 #48930 üzenetére
De jó, akkor nem csak képzelem
Sok olyan jazz zeném van amiben nagybőgő is van. Igen karakteres húros hangszer és nagyon jól kivehető lett más hangszerek között is az spdif bemenetet használva. Kényszerből kellett kipróbálnom, mert az usb-t időnként elrontja nálam a linux és eltűnt a hang a gépről.
De azt hiszem jó váltás volt -
rii
nagyúr
válasz #10726912 #48926 üzenetére
szerintem is az első pont .... ))))-.
baléance helyén volt
és jel ment rendesen, ha megcseréltem az RCA-kat, akkor is ugyanaz az oldal szólt - teház JACK-RCA kábel jóés ha a hangfalkábeleket felcseréltem az ersőítő hulján, akkor az eddig szóló bal helyett most meg szólt a jobb hangfal, tehát a hangfalkábel is jó ....
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
mp54
senior tag
A távirányítók (Sony miniHIFI; Samsung DVD lejátszó) "átlátnak-e" normál, IKEÁ-s bútorüvegen?
Kösz! -
blattida
nagyúr
-
perempe
addikt
kipróbáltunk egy régi p4 lapot (abit is7-e), hogy milyen médialejátszónak. TC Electronic BMC-2-vel kötöttük össze (toslink), és nem villant fel sose a '2x' led. [link] kernel streaming mód ment, foobar2000. mit ronthattam el?
[ Szerkesztve ]
* Brahms: 4. szimfónia *
-
perempe
addikt
-
perempe
addikt
válasz MasterMark #48945 üzenetére
papíron akkor kellene világítania a dac ezen led-jének, ha 88khz/96khz a forrás.
-
félisten
Valaki tud jo minosegu aktiv keresztvaltot? (Passziv szubot kellene elvaltani.)
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
perempe
addikt
válasz MasterMark #48943 üzenetére
ha ADAT-ba volt dugva, akkor az volt a hiba?
-
blattida
nagyúr
Ez sima fizika.
Amin Te átlátsz, azon az infra sugarak is átjutnak, de ki is próbálhatod, fogsz egy olyan üvegpoharat, melyen átlátsz és azon keresztül lövöd a sugarakat az adott készülék IR vevője felé, működnie kell, magam most ki is próbáltam több pohárral és természetesen megy.
Ha nem átlátszó az üveg, akkor nem fog működni, de ez evidens.perempe
88,2 vagy 96kHz-es felvételeket játszottatok le? Ha nem, akkor nem is fog.
Az ADAT gombot lenyomtátok legalább 3 három másodpercig? Ha nem, akkor sem fog, hiába teljesülne a korábbi feltétel.[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest