Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
blattida
nagyúr
válasz #68216320 #27600 üzenetére
Miért, ha jön kérdés, általában érkezik rá válasz is.
Az, hogy vannak offolások, természetes, nincs olyan fórum, ahol nincsenek.
Azzal a részével viszont egyetértek, hogy nem viszi előre a topik ismeretanyagát, viszont ez, minden topikra igaz.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
multiplikato
tag
válasz #68216320 #27600 üzenetére
Teljesen igazad van! Beszéljünk inkább az új TDA1543-as dac-omról. Említettem már, hogy milyen fajin hangot ad?
Egyébként Lampizator is rátalált, és egészen jó véleménnyel van róla. -
ozzy711
őstag
válasz #68216320 #27648 üzenetére
Miért nem veszel egy Essence St-t? ( tudom, nem Usb-s) Nekem az van, külső tápról üzemeltetem, annál nem kell jobb! Van hozzá 6 csatornás kiegészítő kártya is ha kell a házimozihoz!
A műveleti erősítő csere lehetőséggel meg korlátlan az upgrade lehetőség![ Szerkesztve ]
-
multiplikato
tag
válasz #68216320 #27648 üzenetére
Van ilyen is: Audioengine D1.
-
-
blattida
nagyúr
válasz #68216320 #27655 üzenetére
Nem gond készíteni hozzá, csak elég egyszerűek tudnak lenni az ilyen csak usc dac-ok, amiknek hangja alapvetően nem a táptól szenved csorbát, erre értettem.
Az optikai felület is praktikus, viszont hang szempontjából az sem nyerő megoldás.
Tamoo
Mik kerülnek az op275g-k helyére?[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
nebulo5
senior tag
válasz #68216320 #27773 üzenetére
Szigorúan a magán véleményem, de a Heco Victa 201-t jazz-hez, nem nyerő választás!
Egyébként is: tartalak olyan "meggondoltnak", (ha olvasod a fórumot) hogy mielőtt megvennéd, meghallgatod! Rá fogsz jönni, hogy valóban nem jazz-hez való. Szerintem, össze téveszted a vitas és a victa modelleket. Bár, a vitas sem egy jazz-re teremtett...Üdv: nebulo
-
priusz
aktív tag
válasz #68216320 #27777 üzenetére
Nekem ilyen háttérsugárzóim vannak a házimozi rendszeremben(Heco). Oda megfelelő de zenére nem ajánlom. Ahhoz képest milyen kis doboz elég erős mélyei vannak de ez szépen rá is telepszik a hangképre. Szenvedés volt vele zenét hallgatni, inkább visszaraktam a 100 éves modifikált quadralomat és vidáman körbezenélte.
Neked is inkább valami használt dobozt kéne nézned ha korlátozottak az anyagiak![ Szerkesztve ]
Könnyu dolog bölcsnek lenni. Csak gondolj valami butaságra, aztán ne mondd ki!
-
törölt tag
válasz #68216320 #27779 üzenetére
Én nem írtam pü-t!
(Ellenben én is azt mondom, hogy használtan ennyiért már kapsz zenei hangú állódobozt, akár a korábban említett márkák közül is, és az jobb lesz, mint egy szatellit-szub rendszer, - bár nem lesz annyi mélye, de elég lesz.)
(Illetve a kérdésedre: az M30i több mélyet adna, mint az ElectroVoice, és erősebb mélyeket, mint általában az ilyen méretű dobozkák, de persze nem nagyon sokat, hiszen kisdoboz. A hangolása "rockosabb" az M30i-nek, mint például a javallott CA S30-nak, vagy valamelyik Tannoy kisdoboznak.)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #68216320 #27787 üzenetére
Amennyi helyet az állvány elfoglal, az álló hangdoboz se foglal többet, úgyhogy emiatt nyugodtan veheetsz állót szerintem. Vannak kis vékonykák 60-70ezer körül újonnan is, amelyek már elég testes hangúak tudnak ahhoz lenni, hogy ne keveseld a mélyhangokat. Lásd Cambridge Audio S70, Tannoy Mercury M3...) Használtan pedig ezeknél jobbat is kapnál ennyiért, és akkor megúsztad a szubbasszust. Persze vannak előnyei a szubbasszusnak is, de a kérdésedre az a válasz, hogy szinte biztos, hogy jobban járnál egy rendesebb karcsú állódobozzal. Itt az a szlogen járja a fórumon, hogy zenére való érdemlegesebb szubbasszusok 100ezer (Ft) felett kezdődnek ha az új árat nézzük.
-
Patice
nagyúr
válasz #68216320 #28614 üzenetére
Cseréld ki a kondit egy ugyan olyan értékű, csak jobb minőségűre. Szerintem ez megoldhatja a problémát. Gyanítom hogy egy sima bipoláris elektrolit kondenzátort tettek bele.
A dobozt belülről kibélelheted egy kis vatelinnel, ezzel ugyan érzékenységet vesztesz, de talán kicsit artikuláltabban fog szólni.
A reflexnyílásokat "betömheted", így magasabb lesz az alsó határfrekvencia és megint nyersz egy picit a hangon, de ezt már csak kikísérletezni tudod, hogy neked hogy jó.
A kondicserét és a kibélelést javaslom első körben. De ha már hozzá nyúlsz, akkor a belső kábelezést is kicserélheted jobb minőségűre.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
blattida
nagyúr
válasz #68216320 #28616 üzenetére
Mit értesz rétegkondi alatt?
Fóliakondenzátorra kellene cserélned, valamilyen mkp vagy mkt típusúra.
Ám, ha már a beszédtartományban jól hallhatóan torzít, akkor sanszos, hogy más baja is van.[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
ozzy711
őstag
válasz #68216320 #28614 üzenetére
Nekem is volt ilyen hangszórókészletű dobozom ( két háttér ). A mély-közepek még csak-csak használhatóak ( "kisimíthatóak" ) egy sorba kötött induktivitással, de a magas hangszórót dobhatod a kukába, mert az menthetetlen.
Valóban igazad van ez így átverés, mivel hibásan szól!
Kíváncsi lennék, milyen tűréshatáron belül produkálná megmérve a 75-20.000 Hz-et!?
Valószínűleg -+ 10 db vagy több... gagyi az egész! -
ozzy711
őstag
válasz #68216320 #28640 üzenetére
És utána jön csak igazán az igazi mulatság : illeszteni a mélyekhez! Ha gondolod, majd értekezhetünk, mivel hellyel-közzel kiismertem a karakterisztikáját az Tannoy-Somogyi "együttesnek"!
A két mély sorosan vagy párhuzamosan van összekötve? Úgy emlékszem egy mély 8 ohmos. -
ozzy711
őstag
válasz #68216320 #28642 üzenetére
Gondolom kétutas váltót vettél. Az egyik kondi valószínűleg a mély-közép magas frekvenciás levágását végzi, az nem kell fóliára cserélni.Viszont a magashoz menőt célszerű.
Az illesztést a hangváltóra gondoltam.
Az a baj ezekkel az "univerzális" váltókkal, hogy nagyon elméleti számítások alapján működnek.
Ha majd összerakod, úgyis hallod, hol van a gond, majd akkor megbeszélhetjük, mit lehet változtatni, hogy jobb legyen. -
ozzy711
őstag
válasz #68216320 #28645 üzenetére
A két kondinak semmi köze egymáshoz, más számítások alapján lettek meghatározva az értékek!
Az pedig, hogy a 3,3 vagy a 4,7-es lesz jobb a meghallgatás fogja eldönteni, mert ez egy másik magas sugárzó. Extrém esetben lehet még 2,7-es kondi is megfelelő.
Viszont az érzékenység kompenzálására ( magyarul, ha túl hangosnak érzed a magasat ) beszerezhetsz 5 wattos huzal ellenállásokat ( vagy egyéb fajtájút, de min. 5 wattos legyen ):
1, 1,5, 2,2 és 3,3 ohm-os értékben ( szerintem ezek közül egy jó lesz ).
Ha viszont kevés a magas, ( nem hiszem ) a mélyek elé is rakhatsz hasonló értékű ellenállásokat, de min 10 wattos ( inkább 20 ) legyen![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #68216320 #28675 üzenetére
A kérdésed rossz. Integrált sztereó erősítő van húszezer forintos és van többmillió forintos, egyik ilyen, másik olyan.
A Cambridge erősítők általában elég jó ár/érték arányúak, mint például az A5 is, amely olcsó, de kulturált hangú. Dorian kollégával ellentétben én nem mondanám, hogy a Cambridgeknek jellemzőjük lenne a magasba húzó karakter (esetleg egy-egy típusra, például az A350-re ráfogható ilyesmi, de csak "rosszindulattal"). Akkor már inkább a mélyenergia jellemzőbb szokott lenni a CA-kra, mint például az A5-re is - relatíve persze, az árához mérten.
-
csige791
tag
válasz #68216320 #28729 üzenetére
Elvileg mind a hangkártyám, mind az erősítőm tud stereo jelből 5.1-et keverni. 5.1 et játszom le és még így sem szól ez a fos 5.1-ben.
Minden beállításom alapon van. Media player classic home cinema editionnal játszom le jelenleg a battleship 5.1 es hangsávos 1080p-s filmet. Tegnap még a fostalicska logitech 2.1 es hangfalaimon volt mélynyomó, alaplapi hangkarival. Most benne van ultrabrutal hangkari ultrabrutal mindentudó erolkodovel es csak a ket front szól...
A probléma az, hogy a hangkari vetérlőpultjában csak left right van nincs 5.1 spdif-outnál.
-
ozzy711
őstag
válasz #68216320 #28795 üzenetére
Nem tudom, hol is kezdjem... nekem volt ilyen magassal szerelt vidim ( egyébként nem is volt olcsó annak idején! ). Ez a magas hangszóró azt hiszem papíron már 2 khz-től működik, de az is biztos, hogy már 10 khz, környékén mély zuhanásban van és 15-nél már kb. 10 dB-t csökken.
Nem tudom elképzelni, hogy egy ilyen magassal szerelt doboznak tonálisan kiegyensúlyozott hangképe legyen. ( nem kötözködök,csak ez a tapasztalatom )
Más: hogy áll a Somogyi center projekted?kjani18: Az meg, hogy akármelyik vidi a mai 100 ezres szint lenne ... hmm. Pl. egy Tannoy Profil 632-es simán lezenéli, ( még szerintem talán a mélyek is partiban lennének ) pedig az csak 40 ezres kategória volt annak idején.
-
ozzy711
őstag
válasz #68216320 #28801 üzenetére
Jól tetted!
Bár az igazság az, hogy még a kezdő, kísérletezős korszakomban hallgattam,
( kb. 17 éve ) de ez maradt meg belőle. Volt egy másik vidi dobozom is, úgy emlékszem arany színű volt a hangszóró kosár takaró műanyag, 25 cm-es mélye volt, a közép átlagos papír, a magas egy műanyag ( fehér/átlátszó dóm ).
Na az aztán tényleg gyenge volt! Egy 30/50-es vidi ( az a lapos szürke, nem ugrik be a típusa) erősítő két három szám után kifektette a magasat. Na az volt a csúcs!
Ebbe a dobozba vettem a te dobozodban lévő magasat.A másik csúcs az Orion fedő márkájú Grundig doboz ( 30-as mély, 13-as közép, selyem dóm magas, -mind Grundig márkájú- zárt doboz ). Az a doboz mennyire sz@r volt, azt el nem lehet mondani, de még olcsó sem volt ráadásul. ( 94-ben kb. 25 k ) gyenge volt a mélye, a közép rikoltozott, a magas meg egyszerűen elszállt...
[ Szerkesztve ]
-
kjani18
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest