Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#61134) Donki Hóte válasza tonermagus (#61125) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Nekünk egy indukciós Gorenje főzőlapunk van, azt gyárilag lehet 1, vagy 2 fázisra kötni, tehát nem gond, ha csak 1 fázisú tápellátást tudsz neki adni. Viszont párhuzamosan engedi használni a főzőlapokat, akár mind a 4 is mehet egyszerre.

Ha mind a 4 főzőlap maximális teljesítményre van kapcsolva, akkor veszi fel a főzőlap a 6500 W teljesítményt, ami nagyon ritka eset. Szóval hacsak nem megy egyszerre 3-4 főzőlap, együtt az elektromos sütővel, a mosógéppel, meg az asszony hajsütővasával, akkor nagy valószínűséggel elég lesz a 32 amper.

Nézd meg, hogy a villanyóránál milyen kismegszakítót telepített neked az áramszolgáltató. Ha nem A32 jelű, hanem B32 (esetleg C32) jelű van, akkor az azt jelenti, hogy a B jelű kismegszakítók a névleges áramnál (32 amper) 13 %-al többet engednek át egy óra időtartamig, tehát 1 óránál nem hosszabb időtartamig akár 36 ampert is ki tudsz venni a bejövő hálózatból.

Viszont gond lehet a főzőlaphoz menő vezeték keresztmetszetével. A 25 amper körülire felmenő várható terhelés legalább 4 négyzetmm keresztmetszetű rézvezetéket igényel, ennek a kiépítése majdhogynem fontosabb, mint a kismegszakító, mert egy régi, 2 mm-es alu vezeték annyira felmelegedhet ilyen terhelés hatására, hogy megéghetnek a csatlakozások :(

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.