Hirdetés

2024. május 30., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#52202) farkas-j válasza pjen (#52195) üzenetére


farkas-j
őstag

Nem kellene só elhagyására biztatni senkit, különösen olyan helyen nem, ahol kicsit is kemény a víz. Regeneráló só hiányában a beépített vízlágyító gyanta telítésbe megy, így nem tudja ellátni a feladatát, hosszútávon ez szinte helyrehozhatatlan. A három az egyben tablettában lévő vízlágyító (szerencsére) sosem kerül kapcsolatba a beépített vízlágyító gyantával, így azt regenerálni sem tudja.
Tudom tudom, Te időtlen idők óta nem használsz regeneráló sót, mégis minden rendben van. Ámen! Másnak nem biztos, hogy ilyen szerencséje lesz!

A kapszuláról nem szeretnék vitatkozni csak a logikámra hagyatkozva a véleményemet írom meg. Ezeket a tablettákat és kapszulákat a consumer tömegeknek találták ki, akik végig sem gondolják, hogy pl. egy mosogatás vagy mosás milyen fázisokból és műveletekből áll. Azt sem tudják hogyan működik a mosogatógépük. Ez jó a mosószergyártóknak, hiszen így tudják eladni a túlárazott termékeiket kiporciózva, természetesen így jóval drágábban is a kényelmes tömegeknek. Hogy ez észszerű, célszerű e vagy pl. a gépeknek jó e azt letojják. A profit a lényeg!
Azért még egyszer megkérdezem, honnan tudja az "intelligens" tabletta, hogy 1,5 vagy 3 órás mosogatóprogramban vesz részt és mikor, mennyi idő alatt és a program melyik részénél szabad feloldódnia a megfelelő összetevőjének? Honnan tudja mikor szabad a mosószernek, majd az öblítőszernek kioldódnia? Honnan tudja, hogy az öblítőanyagnak hányadik öblítésnél kell feloldódnia? A mosóprogram függvényében nem csak a mosási idők változnak hanem a mosási hőmérsékletek is, ami a feloldódás sebességét is nagyban befolyásolják. Más idő alatt oldódik egy tabletta 65°C-on és más idő alatt 50°C-on. Ezt milyen intelligenciával követi le a kapszula vagy tabletta? Ráadásul minden gyártó más programhosszúságokat alkalmaz. Ezekhez a paraméterekhez hogyan és mi alapján alkalmazkodik a kapszula és a tabletta?
A másik problémám a tablettával és kapszulákkal, hogy minden mosáshoz ugyanaz a mosószer mennyiség kerül feloldásra akkor is, ha nagyon zsíros edények kerülnek be és akkor is, ha csak alig szennyezettek. Mivel a nagyon zsírost is el kell mossa a gép a tablettával, így vélhetően a nagy szennyezettséghez van belőve a tabletta mosószer tartalma, így alacsonyabb szennyezettségnél feleslegesen kerül bele a plusz mosószer. Ez gazdaságos és környezetkímélő?
A forró vizes öblítésnél mi fogja már lágyítani a vizet?
Ha valaki ezeket végiggondolja, szerintem rá kell jönnie, hogy valami sántít a tabletták és kapszulák általános használatával. De a tévedés jogát fenntartom, mert lehet, hogy létezik már az az intelligens kapszula és tabletta ami NFC-n, Bluetooth-on vagy egy számomra ismeretlen kommunikációs módszerrel ezeket a dolgokat leegyezteti a full intelligens mosogatógéppel. :U

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.