Hirdetés

2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#52201) PitLee válasza light0416 (#52199) üzenetére


PitLee
őstag

Milyen régen használod ?
Ha kiveszed a mosószer adagolós fiókot és abból kiveszed a öblítő betétjét, akkor lesz benne egy felfelé álló csőszerűség, ezen folyik le az öblítő, ez eltud "zsírosodni" bizonyos öblítőktől és eldugul lehet ez is probléma.
29-es oldal

A másik, hogy van benne általában két elektromos szelep, ami a vizet engedi, ezek is megtudnak hibásodni, vagy csak szűkítő, szűrő tömődik el.
Az öblítő tartályba nem tudom milyen módszerrel juttatják a vizet, de pl: itt egy Samu aminél ez látható.
YT videó

[ Szerkesztve ]

(#52202) farkas-j válasza pjen (#52195) üzenetére


farkas-j
őstag

Nem kellene só elhagyására biztatni senkit, különösen olyan helyen nem, ahol kicsit is kemény a víz. Regeneráló só hiányában a beépített vízlágyító gyanta telítésbe megy, így nem tudja ellátni a feladatát, hosszútávon ez szinte helyrehozhatatlan. A három az egyben tablettában lévő vízlágyító (szerencsére) sosem kerül kapcsolatba a beépített vízlágyító gyantával, így azt regenerálni sem tudja.
Tudom tudom, Te időtlen idők óta nem használsz regeneráló sót, mégis minden rendben van. Ámen! Másnak nem biztos, hogy ilyen szerencséje lesz!

A kapszuláról nem szeretnék vitatkozni csak a logikámra hagyatkozva a véleményemet írom meg. Ezeket a tablettákat és kapszulákat a consumer tömegeknek találták ki, akik végig sem gondolják, hogy pl. egy mosogatás vagy mosás milyen fázisokból és műveletekből áll. Azt sem tudják hogyan működik a mosogatógépük. Ez jó a mosószergyártóknak, hiszen így tudják eladni a túlárazott termékeiket kiporciózva, természetesen így jóval drágábban is a kényelmes tömegeknek. Hogy ez észszerű, célszerű e vagy pl. a gépeknek jó e azt letojják. A profit a lényeg!
Azért még egyszer megkérdezem, honnan tudja az "intelligens" tabletta, hogy 1,5 vagy 3 órás mosogatóprogramban vesz részt és mikor, mennyi idő alatt és a program melyik részénél szabad feloldódnia a megfelelő összetevőjének? Honnan tudja mikor szabad a mosószernek, majd az öblítőszernek kioldódnia? Honnan tudja, hogy az öblítőanyagnak hányadik öblítésnél kell feloldódnia? A mosóprogram függvényében nem csak a mosási idők változnak hanem a mosási hőmérsékletek is, ami a feloldódás sebességét is nagyban befolyásolják. Más idő alatt oldódik egy tabletta 65°C-on és más idő alatt 50°C-on. Ezt milyen intelligenciával követi le a kapszula vagy tabletta? Ráadásul minden gyártó más programhosszúságokat alkalmaz. Ezekhez a paraméterekhez hogyan és mi alapján alkalmazkodik a kapszula és a tabletta?
A másik problémám a tablettával és kapszulákkal, hogy minden mosáshoz ugyanaz a mosószer mennyiség kerül feloldásra akkor is, ha nagyon zsíros edények kerülnek be és akkor is, ha csak alig szennyezettek. Mivel a nagyon zsírost is el kell mossa a gép a tablettával, így vélhetően a nagy szennyezettséghez van belőve a tabletta mosószer tartalma, így alacsonyabb szennyezettségnél feleslegesen kerül bele a plusz mosószer. Ez gazdaságos és környezetkímélő?
A forró vizes öblítésnél mi fogja már lágyítani a vizet?
Ha valaki ezeket végiggondolja, szerintem rá kell jönnie, hogy valami sántít a tabletták és kapszulák általános használatával. De a tévedés jogát fenntartom, mert lehet, hogy létezik már az az intelligens kapszula és tabletta ami NFC-n, Bluetooth-on vagy egy számomra ismeretlen kommunikációs módszerrel ezeket a dolgokat leegyezteti a full intelligens mosogatógéppel. :U

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#52203) pjen válasza farkas-j (#52202) üzenetére


pjen
félisten

Ha a holdra le tudunk szállni,akkor valószínűleg tudunk gyártani olyan tablettát és mosogató gépet ami együtt megoldja.Sőt már vannak mosó kapszulák is,azok is működnekl.Egyébként szerintem a puding próbája az evés.Lehet venni kis kiszerelésben is.Ha nem felel meg,még mindíg vissza térhet a mosószer,só,öblítő hármashoz.Arra azért kíváncsi lennék egy ebéd után,hogy állapítod meg a szükséges mosószer mennyiséget.Tányérok gyümölcs levessel,szinte zsirtalan.Második fogás pörkölt tarhonyával,jó zsíros,evőeszközök,lábasok és egyebek. Mit csinálsz?,megsaccolod.Semmivel nem adagolod pontosabban mint a tabletta,sőt hogy biztos minden tiszta legyen még teszel egy kicsit.

[ Szerkesztve ]

(#52204) asdf_ válasza light0416 (#52199) üzenetére


asdf_
veterán

Kiveszed az adagolot a gepbol, betartod a csap ala vizsszintesen, elkezded engedni az oblitos rekseszbe vekony sugarban a vizet. A max jelzes atlepese utan nem sokkal el kell indulnia a viznek kifolyni hatul. Ha igy teszi, akkor a mososzertarto jo, ha nem, akkor megiscsak nem kerek vele valami, szetszed, kitisztit, osszerak.
A kovetkezo lepes, ha ez jo, hogy oblitos programot inditani, az adagolo visszatetele nelkul, es nezni, hogy a megfelelo helyrol valoban kifolyik-e a viz. Ha nem, akkor tenyleg szerviz.

(#52205) Digitalpimp válasza dm1970 (#52194) üzenetére


Digitalpimp
senior tag

A sótartály teteje rendesen zár? Talán itt írta valaki, hogy az övé nem zárt rendesen, esetleg az okozhat valami anomáliát? (Beleszivárog a zsíros-mosószeres víz? :F ) Vagy a só nem az igazi? Nekünk Neff van, eddig háromszor töltöttem bele, de nem tapasztaltam semmi ilyesmit. A kiszedés jó kérdés, talán valami kávé kanál szerűséggel megpróbálhatod kimerni belőle.

"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa

(#52206) hatD válasza PitLee (#52193) üzenetére


hatD
tag

Elnézést kérek, a #52196 számú hozzászólásomat Neked szántam

[ Szerkesztve ]

(#52207) hatD válasza PitLee (#52200) üzenetére


hatD
tag

Most március 3-án lett üzembe helyezve, semmilyen változtatás a kiépítésében nem történt.
A hosszú nyitás érzékelő más hangon, de rendeltetésszerűen jelez. Csupán e indokolatlan hangnak nem találom a magyarázatát.
Köszönöm segítségedet, végig nézem őket, tudom viccnek szántad a pszichológus segítségét, de egy ilyen zárt rendszer bajain segíteni a hagyományos eljárásokkal szerencse dolga.

(#52208) pjen válasza farkas-j (#52202) üzenetére


pjen
félisten

Előszedtem a Jar platinum zacsiját.Lágy,közepesen kemény és kemény vízben is megfelelően mosogat.Ez így is van,bár igazán keményben nem tudtam kipróbálni.26 keménységi fok fölött,ami elég ritka ajálja a sót.

(#52209) farkas-j válasza pjen (#52203) üzenetére


farkas-j
őstag

"Ha a holdra le tudunk szállni,akkor valószínűleg tudunk gyártani olyan tablettát és mosogató gépet ami együtt megoldja.Sőt már vannak mosó kapszulák is, azok is működnek"
Műszaki ember lévén nagyon kíváncsi lennék, hogy ezt hogyan oldják meg! Hogy beszéli meg a mosogatógép a kapszulával, hogy melyik adalék része mikor oldódjon fel! :U Nekem pl. Török Beko gépem van. Ha én pl. német kapszulát tennék bele, ki fogja a tolmácsolást végezni a mosókapszula és a gép között? ;] (Bocs, de ezt nem tudtam kihagyni!)
Egyébként jól írod, kövezzenek meg érte, de megsaccoljuk az edények szennyezettségét és annak függvényében tesszük a mosószert az adagolóba. Lehet időnként kicsit több kerül bele mint kellene, de az biztos, hogy ok nélkül nem púpozuk meg, mint ahogy ezt a "kapszula teszi" minden alkalommal. Így ráadásul a mosópornak és az öblítőnek sem kell megbeszélnie a mosogatógéppel, hogy mikor melyik fázisba kerüljön a mosogatótérbe. A gép a kellő pillanatban beadagolja a megfelelő szereket. ;) És meakulpa, még regeneráló sót is használunk a mosogatógéphez. :U

Rájöttem egyébként, hogy én itt a fórumban a kakukk tojások közé tartozom. A sokak által lenézett olcsó, leszólt, vacaknak tartott Beko márkájú mosógépet és mosogatógépet használunk teljes megelégedéssel majdnem 4 éve és még egy mákszemnyi rozsda sincs rajta. (Az Indesit-ünk 3 évesen már rozsdás volt.) Hogy tetézzem a dolgot, a mosogatógépbe regeneráló sót, por mosóport és öblítőt is töltünk. Eléggé el nem ítélhető módon, a mosógépbe is kézzel adagoljuk a folyékony mosószert, az öblítőt és az ecetet.
A megbízhatatlan vacak Russel Hobbs-20630-56-os gőzölős vasalót használja a párom most már több mint 6 éve, és szerinte ez az eddigi legjobb vasalója, pedig volt már ETA, Philips, Siemens is.
LG linear kompresszoros, egyesek szerint nagyon hangos hűtőt vettem. Én ugyan nem hallom, de itt egyesek még itt a fórumban is hallani vélik a hűtőm hangját. :O
És mindezeket legutóbb azzal tetéztem, hogy beruháztam egy Sebo Airbelt K3 premium "porgenerátoros" porszívóba. :B

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#52210) Degeczi válasza pjen (#52208) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Amint már korábban is írtam, az én mosogatógépembe konkrtétan nem is lehet sót tenni...

(#52211) pjen válasza farkas-j (#52209) üzenetére


pjen
félisten

Nem kell vele foglalkozni,a kereket se kell hetente feltalálni.Használni kell.Ha elmosogat jó,ha nem akkor igazad vanl.Degeczi fórumtárs gépébe már nem is lehet sót tenni,és működik.

(#52212) #40553216 válasza peppe79 (#52170) üzenetére


#40553216
törölt tag

„én tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy mit mutat: az említett videó az USA-ban készült, tehát kézenfekvő, hogy a mértékegység: részecske/köbláb”
vs
"A linkelt oldal egyik képén van egy mértékegység: particle per minute. A számok nagyságrendje összevethető a kézi számlálóéval, így lehet, utóbbinál is ez a mértékegység."
Na, látod, pont erre gondolok: te csak számokat látsz, de nem érted, hogy mit mérnek.”
vs
„Az IQAir készülék 2 másodpercenként vesz mintát, és egy pillanatnyi értéket mutat (részecske/köbláb).”
Ezt a három gondolatot te írtad le egymás után- Összefoglalom:
1. mivel a videó az USA-ban készült, azért a IQAir részecske/köbláb egységet mutat,
2. de én nem értem, mert a gyártó oldalán részecske/perc van,
3. de a készülék részecske/köbláb.
Ennek fuss neki még egyszer, hátha sikerül!
Hogy milyen sűrűn ás milyen technológiával vesz mintát, halál mindegy, leginkább azért, mert még két Sebot linkeltem, egyik sem volt nullás, viszont bármilyen más videót nézel meg Mieléről, az mind nullás. Ráadásul az egész az IBR laboreredményéből indult, ahol a Sebo a kényes ízlésednek is megfelelő méréstechnikával szintén jelentősen szarabb volt, mint a Miele, de persze itt meg kreatívan jönnek az extra érvek, hogy de az egy álló porszívó volt, blablabla.

„Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy az összes, 0.3 mikronnál nagyobb részecskeszámot egy kalap alá veszi, vagyis summa mér!”
Az ugye megvan, hogy ez tök mindegy, mert amelyik a 0,3 μm-nél nagyobbat átengedi, az a 0,3 μm-ost is átengedi, amelyik meg csak a 0,3 μm-ost engedi át, az nem engedi át a nagyobbakat, tehát arra kijelenthető, hogy kevesebbet enged át, azaz jobban szűr?

„Ez megint csak egyénfüggő dolog.”
B+! Ha egy kib.szott porszívóról azt állítja a gyártója, hogy a HEPA13 szintnél jobban szűr a gépe, akkor k.ra mindegy, milyen felépítésű, az IBR és hasonló laborokban azt fogják mérni, mennyi részecske távozik bárhol a gépből.

„Személy szerint, nekem közvetlenül csak a Vorwerkkel van tapasztalatom, abból használtam már mindkét kivitelt.
A hagyományos porszívó ott jobban szűr.”
Látod, ez egy különbség a Vorwerk és a Miele között. A Miele minden porszívója tömített, így ha HEPA-szűrőt raksz beléjük, akkor mindegyik éppen úgy szűr. Nem is értem, hogy a fenébe akarod megmagyarázni. Ez egy standard, aminek pontos leírása van. Ami annak megfelel, az megkapja a minősítést. Továbbra is: mi a t.köm nehéz egy állóporszívót úgy megtervezni, hogy az jó legyen? Érdekes, a Miele ránézésre megoldotta, hogy a levegő a szívócsőből a szájánál tömített porzsákba megy, onnan a tömített belső térből a motorszűrőn és a motorházon át a tömített keretű HEPA-szűrőhöz, onnan pedig vissza a helyiségbe. Mi olyan rohadt nehéz ezen?
„A légáram egyenes vonalú, csak a HEPA-szűrőnél törik meg.”
A lónak a véreres szerszámát! Ha úgy lenne, ahogy szeretnéd, hogy legyen, akkor a legolcsóbb, legszutykabb porszívónál is csak elég lenne a végén egy HEPA-szűrő és nem is készülhetnének olyan videók, amik azt mutatják, sokszor még HEPA-nak hazudott porszívók orrán-száján dől a por.
„Pont ezért lett volna korrekt, ha állóporszívót hasonlítanak össze állóporszívóval! Vagy nem?”
Az a videó elkerülte a figyelmedet, amiben éppen egy Miele U1 (álló) és egy, az általad linkelthez igencsak hasonló Dyson „versenyez”? A Miele csereérett HEPA-val is majdnem nullára megy, a Dyson meg zsír új HEPA-val is olyan tol, mint egy Ракета, holott mindkét verziója Certified asthma & allergy friendly és Certified by the Asthma and Allergy Foundation of America.
„Álló kivitelről lévén szó, itt a burkolatra ható erők miatt, a tömítés nem olyan tökéletes, mint a hagyományos porszívóknál”
Indíthatnál meseoktató tanfolyamot. A burkolatra ható erők között a legfontosabb a zár. A többi süketelés.
Próbálok különbséget felfedezni a DC65 és az Big Ball Animal 2 között. Segíts már, légyszi, én nem látok!
„Erről már nem cikkeztek. :) Na, ennyit a korrektségről”
Hát, nagyon cuki vagy, hogy még azt sem veszed észre, milyen sz.rba ugrottál fejest! :DDD
Kicsit nézd már meg, miről volt eddig szó (segítek: HEPA, hiszen az általad elsőre linkelt IBR-teszt HEPA-szűrős gépekről szól) és milyen porszívókról szól linkelt teszteredmény (három non-HEPA: Miele AirClean50 szűrő, Miele AirClean szűrő, Dyson Dyson Post Filter; a Hoover és a Shark HEPA-szűrővel is szar). Tehát akkor ki is nem korrekt, ki nem érti, miről van szó?

„Az viszont annál inkább, hogy az a srác téged meggyőzőtt”
Engem viszont nem lepett meg, hogy figyelmetlenül olvasol. Nem először és nem utoljára.

„Ez tévedés! Az S-Class nem magasabb "kategóriájú" szűrő.”
Ezt viszont a Sebo gyártójával beszéld meg, ők az oldalukon ezt állítják, ahogy az linkeltem is.

[ Szerkesztve ]

(#52213) peppe79 válasza #40553216 (#52212) üzenetére


peppe79
senior tag

Jézuska! :Y Tudod mit: mindenben neked van igazad...

(#52214) #40553216 válasza farkas-j (#52202) üzenetére


#40553216
törölt tag

Érthető az álláspontod, azonban egy ellenérv van: honnan tudod minden egyes alkalommal, hogy grammra mennyi port és milliliterre mennyi öblítőt kell adagolnod? Honnan tudod, az adott mosogatnivaló tömegben mennyi a zsír, mennyi a fehérje, milyen ragadós-dagadós liszt, dara, és ezek mindenféle kombinációja sokféle főzöttségi, sütöttségi és égettségi állapotban van? Ezt csak egy olyan géppel tudnád megoldani, amelyiknek automata adagolója van és a mosogatást a szennyezettség felmérésével kezdi. Az enyémben (Whirlpool ADP 7570 WH) a marketingduma szerint „a 6. érzék PowerClean funkció keretein belül a Whirlpool ADP 7570 WH mosogatógép szenzorai felmérik a mosatlan edények szennyezettségét és ehhez igazítják a víznyomást. Ennek köszönhetően a legmakacsabb szennyeződéseket is képes eltávolítani, előáztatás és súrolás nélkül.” Ha ehhez automata adagoló is lenne, akkor egy tökéletes gép lenne. Van is ilyen, csak sokkal drágább. Írjam, melyik típus? :DDD
Egyesek a saját gépük hangját hallják, nem a te gépedét.

(#52213) peppe79
Ja, hogy tldr van. Bocsi, gondoltam, segítek. De látom, hiába.

[ Szerkesztve ]

(#52215) asdf_ válasza #40553216 (#52214) üzenetére


asdf_
veterán

a 6. érzék PowerClean funkció keretein belül a Whirlpool ADP 7570 WH mosogatógép szenzorai felmérik a mosatlan edények szennyezettségét és ehhez igazítják a víznyomást. Ennek köszönhetően a legmakacsabb szennyeződéseket is képes eltávolítani, előáztatás és súrolás nélkül.

Azert ilyen butasagokat ne higyyel mar el. Kis logikaval nekimenve megvan, hogy netto baromsag. Vagy masfel evtizede probalnak a hatodik erzekre minden hulyeseget rahuzni a marketingosztalyon.

(#52216) PitLee válasza asdf_ (#52215) üzenetére


PitLee
őstag

Whirlpool Dishwasher Repair - How to Turbidity Sensor
https://youtu.be/qx2juCetVhI

Egy nagyvállalatnál focimeccset rendeznek a marketing és a karbantartó osztályok között.
A meccset a karbantartók nyerik nagy fölénnyel.
A vállalati hirdetőtáblán megjelenik a marketing osztály beszámolója a mérkőzésről:
"Örömmel jelenthetjük, hogy a futballszezonban a marketing osztály kiélezett csatában a második helyet szerezte meg.
A karbantartók mindössze egyetlen győzelemmel az utolsó előtti helyen végeztek."
:DD

[ Szerkesztve ]

(#52217) #40553216 válasza asdf_ (#52215) üzenetére


#40553216
törölt tag

marketingduma szerint;)
De mintha lett volna olyanról szó, hogy a van optikai vízszennyezettség vizsgáló szenzor. Nem mondom, hogy az enyémben, csak azt, hogy létezik ilyen. Nem?

(#52218) Csabroncka válasza #40553216 (#52217) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

"optikai vízszennyezettség vizsgáló szenzor" el ne hidd, ha néztél már bele menet közben a gépbe, akkor láthattad, hogy az oldott tabletta detergens tartalmától teljesen opálos a víz.

Amúgy a jó tabletta pontosabban pH/detergens és hőmérséklet ami a zsírok oldását, diszpergálását elvégzi. A mosogatógépben ez a "kémiai" erózió olyan intenzív, hogy még az üveg is "felmaródik" és opálosodik, a festék lekopik a tányérokról, bögrékről.. sorolhatnám.

A gép lapátjainak funkciója úgyis csak az egyenletes permetezés és szétterítés. A fordulat amúgy sem nagy 0,5 -1 fordulat / sec, ezt hallani is lehet.

A mosógépekben a "mezei" Fuzzy Logic technológiát adták el 6. érzékként!

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

(#52219) farkas-j válasza #40553216 (#52214) üzenetére


farkas-j
őstag

Nem szoktam a mosóport kigrammozni, és nem is tudományosan számolom ki a szükséges mennyiséget. Az évek alatt ebből még nem volt problémám. ;) Tudod az évek és a rutin... ;]

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#52220) pjen válasza farkas-j (#52219) üzenetére


pjen
félisten

Pont ez az,rutinszerűen bele teszel annyit,hogy biztos elmossa.Holott lehet kevesebb is elég lenne. :) én bele teszem a tablettát és minden körülmények között elég.Lehet,hogy a spéci összetétele miatt kevésbé szennyezem a környezetet mint Te.

(#52221) qqzs


qqzs
őstag

A porszem szamlalok keressenek mar valami topikot ahol pszihiaterekkel tudnak konzultalni a problemajukrol!

Eladó: GTS450

(#52222) poli27 válasza pjen (#52203) üzenetére


poli27
veterán

Érdekes én a gépemet csak tablettával használom, benyomva mindig a tabletta gombot a panelen, de van só is meg öblítő is a gépbe töltve, és fura módon fogy is belőle, mert az öblítőt 2 havonta a sót meg kb évente kéri hogy töltsem fel.... szval...

(#52223) poli27 válasza pjen (#52220) üzenetére


poli27
veterán

Csak szólok, próbáltam már párfajta tablettát, meg folyékony mosogatószert, de a legszebben a somat kétkomponensű folyékony mosogatószer mosogatott.Aminek két tartálya van és abból nyomod a gépbe a cuccost. Most finish max tabletta van de csak azért mert mikor megvettük a gépet vettem egy csomót belőle, de ha elfogy visszatérek a somathoz. Arra a kérdésedre hogy mennyit adagolok, mivel én mindig teli teszem a mosogatógépet, teli öntöm a tartályát is...

(#52224) pjen válasza poli27 (#52223) üzenetére


pjen
félisten

Mi is használtuk Somat gélt,van is itthon,valóban szépen mosogat.Asszony nem szereti a szagát ,ezért lett a Jar platinum.Ez is hibátlan.Este,ha én indítom szoktam tenni somat gélt,szintén tele.

(#52225) koxx válasza pjen (#52224) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Somat gél nálunk annyira nem jött be ha túl sok zsíros edény volt a gépben, poharakhoz 40 fokon viszont jól muzsikált. A jar platinum toronymagasan a legjobb aztán a finish quantum max.

(#52226) pjen válasza koxx (#52225) üzenetére


pjen
félisten

Mi szinte csak egy 55 fokos progit használunk,abba mosunk mident

(#52227) z123456789


z123456789
addikt

Sziasztok!

Indesit IWSC51051 mosógép, nem forog a dob. Hallom, hogy felpörög a motor, de nem hajtja meg a dobot.
Tudok ezen házilag segíteni, ha az alábbi műszaki referenciákka, bírok,amiket szintén ilyen hasonszőrű fórumokról szedtem össze?
-olajcsere a kocsiban
-központizár csere a kocsiban
-olajcsere a motoron
-windows telepítés
-linux telepítés
-laptopban ram, és egyéb alkatrész csere
-garázsban konektorok, és világítás bekötése
-rubik kocka 2 perc alatti kirakása :DDD
Vagy inkább hívjak szerelőt? :D

Találtam videókat, valamelyik alapján érdemes keresni a hibát?
első
második
harmadik

Előre is köszönöm. :R

(#52228) asdf_ válasza z123456789 (#52227) üzenetére


asdf_
veterán

Hatul leszeded a szerelonyilast (ha nincs, akkor a felso fedlapot) es megnezed, hajtja-e az ekszijat (egyaltlan, van-e meg ekszijad, ez mar az elmozgatasnal ki fog derulni velhetoen). Oldalraboritassal is lathato alulrol, csak majd a viz esetleg folyni fog belole. Dobot kezzel megpogeted, siman siklik, vagy darabosan?

[ Szerkesztve ]

(#52229) poli27 válasza z123456789 (#52227) üzenetére


poli27
veterán

(#52230) z123456789 válasza asdf_ (#52228) üzenetére


z123456789
addikt

(#52228) asdf_
(#52229) poli27
Köszi srácok. Közben neki i sálltam. És igen a szíj a para.
Le volt esve. Viszont, mikor visszarakom, akkor nem marad abban a pozícióban ahova rakom. A motor tengelyén több féle helyzetben lehet applikálni a szíjat, de a dob kerekén elindulás után midnig elcsúszik. Hol kifele, hol befele. Ez azért van, mert megnyúlt a szíj, és csere, vagy ezzel játszani kell visszarakásnál? El tudom képzelni, hogy azért is esett le, mert meg van már nyúlva.

Illetve ha már leszedtem a hátulját, érdemes itt egy takarítást végeznem, vagy van egyéb karbantartás, amit illik megcsinálnom? :F

[ Szerkesztve ]

(#52231) pjen válasza z123456789 (#52230) üzenetére


pjen
félisten

Nézd meg nem lazult e fel a motor vagy a dob.A szíj inkább akkor szokott leesni,ha valamelyik tárcsa ferdén áll.(vagy ha nagyon laza)

(#52232) z123456789 válasza pjen (#52231) üzenetére


z123456789
addikt

Esetleg ezt körül tudnád kicsit írni? :B
Mondjuk egy, az általam feltötltött képeken bejelölve, hogy melyikek ezek rögzítő csavarjai? :R
Egyébként, gondoltam erre is, hogy amúgy is van egy ilyen "súrlódó" hangja mikor forog, szóval szerintem nem ez volt a baj feltétlenül, hanem ez már egy tünet. :/
Nem tudom videón mennyire megy át. :F
Na, ez nem volt mikor elkezdtük használni ezt a masinát.

(#52233) asdf_ válasza z123456789 (#52232) üzenetére


asdf_
veterán

Belekeapaszkodsz a szijtarcsaba a ket atlos oldalan es megmozgatod. Lotyog-e? Motor tengelyet megmarkolod, szinten menezed lotyog-e. Esetleg az tud meg segiteni, ha megvan a pontos szij, hogy mi kell bele, akkor annak megvan a merete is es megmered a jelenlegi szijat, hogy valoban kinyult-e.

De mondjuk az utolso kepen az a fuggoleges barna vonal a tengelytol lefele az ott eleg gyanus nekem egy szimeringre/csapagyra, hogy ott a rozsdas viz maradekat latni.

(#52234) pjen válasza z123456789 (#52232) üzenetére


pjen
félisten

Vedd le a szíjat,próbálld a motort fel-le,előre-hátra mozgatni.Esetleg csak a tengelyt.

(#52235) z123456789 válasza asdf_ (#52233) üzenetére


z123456789
addikt

Ez az! Csapágy. Írni akartam, hogy olyan mint amikor az autó csapágya elkezd behalni, az is hasonló hangokat ad.

Hát....mit szóltok ehhez?

(#52234) pjen
Az nem mozdul. Illetve a csavarok is be vannak húzva.

Elképzelhető, hogy csapágy probléma, tényleg? Azt lehet cserélni? Autócsapágyat is cseréltem már, ezt is meg tudnám oldani? :D

(#52236) StarZ3r0


StarZ3r0
tag

sziasztok

hátha tudtok segíteni, hogy merre induljak
a következő problémám van, illetve még annyira nem probléma, inkább csak zavaró tényező
szóval van egy electrolux indukciós fözőlapunk, amit pár hónapja használunk
többször előfordul már olyan hogy egy vagy két zónán megy a főzés és kellene egy harmadik, de az edényt rárakva és elindítva azt a lapot csak kattog - hallatszik, h elindítja majd leállítja
eddig én nem találkoztam a problémával, csak a feleségem, viszont ma szembesültem vele, próbáltam vmi logikát találni benne, meg hogy lehet-e reprodukálni, ami nem sikerült, viszont ami a furcsa volt, hogy a másik két edényt levéve a már működő két lapról majd a 3. edényt bárhova rakva nem indult el, csak a kattogás
utána levettem mindet, kikapcsoltam, újra be, akkor is, nem működött egyiken se, majd egy nagyobb edényt rátéve viszont elindult, utána már a korábbi, aminél szórakozott azzal is ment, szóval nagyon különös
amikre én gondoltam:
- nincs 3 fázisunk, kevés neki a kraft a 3-hoz, bár ezt cáfolja, h utána egyiken se volt jó ugye
- az edénnyel van gond, de ez is kizárható, mert külön sokszor használjuk és mindig minden oké
ja és hetente max párszor jön elő ez

valakinek van esetleg ötlete, hogy mi lehet a gond vele?

szerk: typo

[ Szerkesztve ]

(#52238) asdf_ válasza z123456789 (#52237) üzenetére


asdf_
veterán

Leszeded a fedlapot is es megnezed, hogy a muanyag ust kozepen hegesztve van, vagy csavarozva. Ha hegesztve, akkor az szopo es innentol nem hazilagos tortenet. Ha csavaros, akkor kello onbizalom eseten esetleg neki lehet menni hazilag.

(#52239) daver88 válasza StarZ3r0 (#52236) üzenetére


daver88
aktív tag

Ha jól tudom - és javítsatok ki ha nem így van - akkor az elektromos főzőlapoknál 1 fázis esetében a terhelhetőség max. 3680W. Tehát ha eléri ezt a teljesítményt (mondjuk bekapcsolsz max. teljesítményen 2 zónát), akkor a 3. (4.) zóna már nem fog elindulni...
Ha visszaveszed mindegyik zóna teljesítményét mondjuk minimumra, akkor mind a 4 el fog indulni egészen addig, amíg a fent említett 3680 W teljesítményt el nem éri a lap.

(#52240) dm1970 válasza Digitalpimp (#52205) üzenetére


dm1970
tag

Jó kis lavinát indítottam. :Y
Inkább az fordulhatott elő, hogy véletlenül nem volt visszatéve rendesen a teteje. Mert zárni biztos jól zár, mert alig lehet levenni. Még várunk egy kicsit, hátha ürül magától ez a trutymó, ha nem, akkor marad a kiszedés és a 0-ról indulás, bízva abban, hogy jutunk el ugyan ide egy kis idő múlva.

Köszi még egyszer a segítséget.

(#52241) Digitalpimp válasza dm1970 (#52240) üzenetére


Digitalpimp
senior tag

Semmi gond, remélem megoldódik és nem lesz vele több baj.

"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa

(#52244) PitLee válasza z123456789 (#52235) üzenetére


PitLee
őstag

A poén az, hogy általában egy kétsoros autó első kerékagycsapágy van a mosógépekben is.

(#52245) PitLee válasza PitLee (#52244) üzenetére


PitLee
őstag

általában= egyes típusokban :B

(#52246) pjen válasza PitLee (#52245) üzenetére


pjen
félisten

Nincs azzal gond,nincs olyan,hogy aútó kerék csapágy, csapágy van.Ott alkalmazzák ahol megfelel.

(#52247) #40553216 válasza Csabroncka (#52218) üzenetére


#40553216
törölt tag

A tablettától opálos, ha a tablettát előre beledobod (ahogy én is, mert a tartóba nem fér bele :DDD ), de még a legalapabb program is pár percig mosópor nélkül megy, a 6. érzékes cucc pedig változó, de ennél mindig hosszabb ideig. Normál esetben csak ezután a szakasz után adagolná a mosgatóport.
A Fuzzy Logic-kal minek alapján döntené el, mennyi kell? Akkor a zavarosságmérő szenzornak mi a funkciója?

(#52221) qqzs
Írhatnám: közöd? Írom is: közöd? Van bármilyen olyan funkció a számítógépeden, ami lehetővé teszi a neked nem tetsző vagy irreleváns tartalmak átugrását? Ha van, javaslom, használd!

(#52248) B. Zolek


B. Zolek
csendes tag

Sziasztok,

új konyhához szeretnék gépeket összeválogatni. Hetek óta kutatok és olvasom a fórumot is de nem igazán tudok dönteni. Elsősorban beépíthető sütő, indukciós főzőlap és páraelszívóval kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni. Nem vagyok márkahű de leginkább a Bosch, Teka esetleg Gorenje, AEG(?) felé hajlok, Whirlpool, Elux-al szemben kicsit bizalmatlan vagyok. Neff, nem biztos h belefér.
Nem kifejezetten belépő szintűt szeretnék, a keret/terv nagyjából a következő:

Sütő 150-200k
Főzőlap (indukciós) 80-120k
Páraelszívó (kivezetéses) 80-120k (egybe konyha nappaliba kb. 30nm)

Sütő esetében pirolitikusban gondolkodom, a túl sok sütési opció nem feltétlenül szükséges, de legyen néhány az öt alapfunkción kívül. Alacsony hőmérsékletű ajtó, teleszkópos sín, stb. is szimpatikus, de ahogy néztem fenti árkategóriában a legtöbb tudja ezeket. Főzőlap, páraelszívó (ez talan lehet 60cm-nél szélesebb is )esetében viszont gőzöm sincs mi alapján differenciáljak. Köszönöm előre is a hasznos tippeket, tapasztalatokat!

(#52249) z123456789 válasza asdf_ (#52238) üzenetére


z123456789
addikt

Na, már összeraktam, és nemrég rákerestem a típusra jobban. Ha jól sejtem, akkor ez hegesztett lesz... :/ Szívás.

(#52244) PitLee
Ja, ahogy néztem, nem sokban különbözik.

(#52246) pjen
Ez is helytálló. :)

(#52250) Gabesz87


Gabesz87
addikt

Ebben az ínséges időben gondoltam előveszem a kenyérsütőt, és sütünk újra kenyeret. Úgy 1,5 éve még sütöttük rendszeresen, hol több, hol kevesebb sikerrel. Van esetleg valakinek bevált receptje, amivel finom, puha, kívül ropogós, és nem tömör kenyér lesz az eredmény?

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.