Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#52901) janakbacsi


janakbacsi
őstag

testsúlymérő mérlegre van valami bevált márka? vettem a lidl-ben kb. 3000 ft-ért egy egyszerű digitális kijelzőset, de ha egymás után többször ráállok, akkor van úgy, hogy 30-40 dkg-al többet vagy kevesebbet mutat, mint a megelőző mérésnél. ha a fürdőből kiviszem a nappaliba, és ott állok rá, akkor van úgy, hogy 1,5 kg-al más értéket mutat mint a fürdőben. arra figyeltem, hogy a négy kis felfekvő talpa minden esetben a talajon legyen, és ne billegjen. lehet, hogy ezek a pár ezer forintos eszközök szart sem érnek? ha vennék egy 8-10 ezreset, akkor az megbízhatóbb lesz vajon?

"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."

(#52902) farkas-j


farkas-j
őstag

A MM-ban Beko mosógépek és szárítók 10% kedvezménnyel. Mosógép és szárítógép együttes vásárlása esetén további 5% kedvezménnyel! (2020.04.23-04.30.)

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#52903) peppe79 válasza janakbacsi (#52901) üzenetére


peppe79
senior tag

Többnyire 100g pontossággal mérnek. De ha ide-oda hurcolászod, akkor lehet nagyobb is az eltérés, hiszen nincs az a burkolat, ami tized milliméterre sík felületű. Nem véletlenül szokták a hifi cuccokat, állványokat (is) 3 ponton alátámasztani, mert ha már 4 lábon áll, akkor valamelyik irányba tuti lesz egy pici mozgása. Mérőeszköznél (lásd: testsúlymérleg) ilyenkor rögtön látszik is az "eredmény".

(#52904) pjen válasza janakbacsi (#52901) üzenetére


pjen
félisten

Olyat kell venni ami az orvosi rendelőkbenn van.Azok hidas mérlegek,lehet őket hitelesíteni.

(#52905) PitLee válasza KilgoreTrout (#52895) üzenetére


PitLee
őstag

Ha már szoba került a bojler, nálunk egy a 70 években készült 120 literes Hajdú van szolgálatban anód nélkül üzemel mert büdös lett tőle a víz.
60-65°C-ra van beállítva általában 5-6 évente vízkőtlenítjük és cseréljük a fémzárólapot és a tömítést, a hőfokszabályzója már rég nem a gyári, valami orosz spéci vas.

4 fő zuhanyzására valszeg elég a 120/150liter.
(persze ez is függ a zuhanyzási szokásoktól)

4 fő kádban fürdéséhez már kevés, 170cm kádunk van ha az első fürdőző nyakig engedte akkor a másodiknak már csak langyos víz jutott.
(ez is függ, hogy a bojler hány fokon üzemel ha 80°C-ra van tekerve akkor lehet kijön a kettő vagy kevesebb vízben a több fő is, veszélye ha valaki magára nyissa meleg vizet az büntet)

(#52906) asdf_ válasza janakbacsi (#52901) üzenetére


asdf_
veterán

Az ilyen merlegeknek jellemzoen van onkalibralo izeje. Tehat ha atviszed mas szobaba, mas feluletre, akkor eloszor csak ralepsz, bekapcsol, mutatja a nullat majd kikapcsol, ekkor kalibralt, es kovetkezo lraallaskor mar velhetoen nem lesz masfel kilo kulonbseged. Csekkold meg a juzer manualt, mit ir errol.

(#52907) syler123


syler123
veterán

Sziasztok!

Remélem jó topicban vagyok :)

Tönkrement az olajsütőm, a forgó kosárból folyik az olaj (Delonghi), ennek mondjuk utánajárok, hogy lehet-e oda kapni valamilyen tömítést, mert akkor maga a készülékkel nem lenne gond.
Ennek kapcsán mivel új gépet kell vennem szembe jöttek a meleglevegős sütők, meg is rendeltem egy példányt, ami elég drága egy hagyományos olajsütőhoz képest. Szerintetek ha nem jön be visszaküldhetem, vagy ha már sütöttem benne kibukna a dolog? :D Egyszerűen sehol nem volt lehetőségem kipróbálni ilyen sütőt, mert az ismerőseim között senki nem használ ilyet és nem tudom hogy mennyire fog ízleni a benne sült krumpli. Kizárólag az lesz benne sütve, semmi más.

Egy DeLonghi FH1394 típust rendeltem meg, hétfőn vagy kedden fog megérkezni. Nagyon kíváncsi vagyok, mert lehet kidobtam az ablakon 65eFt-ot, ha nem finom a benne sült burgonya...

(#52908) peppe79 válasza syler123 (#52907) üzenetére


peppe79
senior tag

A Delonghi multifry-ok nem rosszak, persze kérdés, hogy mit sütnél benne (?).
Én vagy 15 éve használok Tefal Actifry sütőket, maximálisan meg vagyok vele elégedve.

(#52909) poli27 válasza peppe79 (#52900) üzenetére


poli27
veterán

Ezeket a képeket kaptam, továbbra is azt mondom nem szívtam vele fel vízet, és nem is áztattam kádba, teljesen simán használtam ahogy a többi porszívómat is eddig... gondolom senkinek nem vízcsepp mentes esetleg a lakása (nem azt mondom hogy kiöntesz valamit, hanem pl lecsöpög a kezedről stb stb), hogy pár csepp esetlegesen a földön van, de akkor ezek szerint ez az ócska Dyson porszívózásra nem való, hiszen tönkremegy a porszívásban, mert 240k ért, nem tudják a panelt elzárni hermetikusan, hogy ne tudjon vele semmi történni! Írtam egy szép levelet nekik, amit másolatként csatoltam a békéltető testületnek és a fogyasztóvédelemnek. Számonkérve miért nincs a géphez Magyar nyelvű használati utasítás a dobozban, miért kell emailben elkérni, hiszen a honlapjukról se letölthető, és miért nincs megemlítve sehol se, hogy a készülék hajlamos a beázásra, ami persze nem garanciális.... Az Angol supportnak azért nem írok mert annyira nem vagyok jó Angolból :D Az is kérdéses melyiknek lehetne a Brit vagy az USA... vagy melyik, mert nem találtam központi helyet...

[ Módosította: koxx ]

(#52910) Dluinet válasza poli27 (#52909) üzenetére


Dluinet
nagyúr

England

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#52911) Viszlát válasza poli27 (#52909) üzenetére


Viszlát
addikt

Hát, ahol penész van, ott nem pár csepp víz lett felszívva vele, így már érthető miért nem vállalták garanciában a javítást.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#52912) syler123 válasza peppe79 (#52908) üzenetére


syler123
veterán

Kizárólag sültkrumpli sütésre fogom használni. Remélem ízleni fog, mert különben nagy bukta :D

(#52913) Viszlát válasza syler123 (#52912) üzenetére


Viszlát
addikt

Ha úgy vagy vele mint én, aki nem igazán szereti az olajban sült krumplit, akkor megváltás lesz neked is a készülék. :)

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#52914) poli27 válasza Viszlát (#52911) üzenetére


poli27
veterán

Továbbra is azt mondom, ez a használatiban nincs benne, hogy beázhat a készülék, pláne hogy nem mellékelnek hozzá magyar nyelvűt... és nem szívtam fel vele vizet, max párszor vízcseppeket... de ha ennyitől így elromlik ez a szar, akkor ki fogom dobni.... egy normális porszívónak érdekes nincs soha baja... Amúgy az nem penész hanem panelnél így kicsapódik...

[ Szerkesztve ]

(#52915) buca84 válasza szabog74 (#52899) üzenetére


buca84
őstag

Köszi!

(#52916) Viszlát válasza poli27 (#52914) üzenetére


Viszlát
addikt

Eszem ágában sincs pár kép alapján pálcát törni feletted, de a képeken látható végeredményt pár vízcsepp nem okozhatja véleményem szerint. Az ott vizet kapott, ráadásul rendszeresen, vízkő is van ha jól látom, az sem két perc alatt alakul ki.

de ha ennyitől így elromlik ez a szar, akkor ki fogom dobni...

Most fizetted ki a javítást, mert nem tudtatok meglenni a porszívó nélkül, erre ki akarod dobni? :)

Szerk: a magyar nyelvű használati utasítás hiányával meg lehet fogni a gyártót, hiába van az angol nyelvűben körülbelül ötféleképpen leírva, hogy még véletlenül se érje víz a készüléket

[ Szerkesztve ]

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#52917) koxx válasza poli27 (#52909) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Kivettem a képeket mert rajta volt a neved és a címed, de ha nem zavar akkor felrakhatod még1x :)

(#52918) asdf_ válasza poli27 (#52909) üzenetére


asdf_
veterán

Egy messzebbi kep valami prosirol meg egy nyil, hogy hol van ez a nyak azon belul?
Mert ket dolgot nem ertek, egyreszt, hogy a vezerloelektronika hogy a banatos peniszben nincs legmentesen elzarva mindentol (legalabbis a felszivott levego hogy az uristenben kerul barmi kapcsolatba vele), masreszt az ellenoldali darabon ott van vegeig korben a gumitomites, az ott akkor minek van, ha mesik oldalrol meg semmi?

[ Szerkesztve ]

(#52919) poli27 válasza Viszlát (#52916) üzenetére


poli27
veterán

Továbbra is azt mondom 240k ért, így kivitelezve egy ipari hulladék... hiszen megoldható lenne a panel víz elleni biztosítása pl, jha hogy akkor nem adnának el sok sok alkatrészt, itt erre megy ki a játék.... ez volt az első és utolsó Dyson porszívóm szerintem... érdekes a rendes hálózati porszívónak soha semmi baja nincs... ez meg pár vízcsepptől megdöglik !

Itt vannak a képek, kiszedtem a nevem (bár engem nem zavart, de kösz hogy szóltatok)

[kép]
[kép]
[kép]

[ Szerkesztve ]

(#52920) poli27 válasza asdf_ (#52918) üzenetére


poli27
veterán

Ezt mondom én is, szándékosan nincs elzárva, hogy el tudjon romlani, ebben bíztos vagyok ! Nem vagyok hülye szándékosan nem fürdetem meg a gépet ( amúgy szerintem az a panel is javítható lett volna (lehet javítják is ezért nem akarják elküldeni a saját panelemet) lehet szétszedem és lelakkozom a panelt...

[ Szerkesztve ]

(#52921) Viszlát válasza poli27 (#52919) üzenetére


Viszlát
addikt

Én a helyedben ezt a pár vízcsepp szajkózást elfelejteném, nincs az a fogyasztóvédelem vagy békéltető testület aki el fogja hinni ezt neked a képek alapján.

Nem feladatom a Dyson-t védeni, mint említettem a magyar leírás hiánya probléma, főleg, hogy egy csomó tiltás és figyelmeztetés van a vízzel, nedvességgel kapcsolatban benne:

4.Suitable for dry locations ONLY. Do not use outdoors or on wet surfaces.
5.Do not handle any part of the charger or appliance with wet hands.
10.Do not use to pick up water.
20.Do not install, charge or use this appliance outdoors, in a bathroom or within 3 metres (10 feet) of a pool. Do not use on wet surfaces and do not expose to moisture, rain or snow.

És még a szűrők és fejek tisztításánál is fel van tüntetve a 24 órás száradási idő.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#52922) poli27 válasza Viszlát (#52921) üzenetére


poli27
veterán

Fogod hogy vettem egy gépet 240k ért és nincs benne magyar nyelvű utasítás, amit kötelező belerakni a Magyar törvények szerint? Ha én nem tudok Angolul akkor el se tudom olvasni ugyebár... És továbbra is azt mondom nincs beázás emlegetve, az hogy ellenőrizd hogy száraz e a szűrő, és azt hogy ne szívj fel vele vizet ennyi van benne, de az hogy ez a gép elromlásához vezet nincs... Amúgy meg a képeken pont az látható, hogy sokszor kapott kis vizet, tehát vízcseppeket... ugyanis ha eláztatom az egész panel megfürdik...

(#52923) Tothgera30


Tothgera30
Ármester

Érdekes kis szösszenet, főleg laikus szemmel a tervezett elavulásról.

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#52924) asdf_ válasza poli27 (#52922) üzenetére


asdf_
veterán

A bekeltetoknel ha ugyinditas lesz belole, ott meg erdekes lehet ez a nincs hasznalati hozza. Egyreszt jogszabalyilag kotelezo, masreszt ha ennek hianyabol ered, hogy mittomen, februarban reggel 7-kor egy kodos reggelen az erkelyen porszivoztal, a hideg levego paraja lecsapodott a szobahomersekletu (esetleg disszipacio folytan annal meg melegebb) elektronikan -melllyel (valtozatlanul mondom) nem lenne szabad kapcsolatba kerulnie, ez siman tervezesi hiba-, az sajnos nem lesz visszavezetheto nem rendeltetesszeru hasznalatra, hiszen a hasznalati hijan nem tudtad, mi a rendeltetesszeru hasznalat es egesz jo esellyel bukja az elado a dolgot.
A nyak amugy siman javithato (lenne), par alkatreszt kell csak cserelni rajta, esetleg pluszban kell par atkotest csinalni, ha annyira elrohadt a nyak, itt egyetlen gond lesz csak, hogy mint a nuklearis toltet kulcsat, ugy orzik a kapcsolasi rajtzat az ilyeneknek, nem adjak ki senkinek, es a gyari szerviz sem javit lofaszt sem, hanem melyrehato elektronikai szaktudas nelkuli alkatreszcserelo biorobotok csak jellemzoen).

(#52925) poli27 válasza asdf_ (#52924) üzenetére


poli27
veterán

Emailben elküldik a használatit, mint ahogy nekem is elküldték mikor megkérdeztem hogy miért nincs Magyar benne....
Amúgy azért próbálom kiszedni belőlük a kicserélt alkatrészt, hogy megjavítsam... nem fogom hagyni, hogy ne adják oda... hiszen az én tulajdonom, és nem érdekel mit mond a Dyson, ugyanis a honlapjukon a garanciális esetben van odaírva, hogy a kicserélt alkatrész a Dyson tulajdona... Ha gariba cserélik egy szavam nincs tartsák meg, de mivel fizetek érte így mindkettő az enyém jogilag !

[ Szerkesztve ]

(#52926) asdf_ válasza poli27 (#52925) üzenetére


asdf_
veterán

A keresre emailben elkuldom nem felel meg a jogszabalyban irtaknak.
(te pedig azelott porszivoztad az erkelyt hajanlban, mielott azt emalben megkaptad volna :B )

[ Szerkesztve ]

(#52927) #40553216 válasza Viszlát (#52916) üzenetére


#40553216
törölt tag

Az inkább patina, nem penész.

(#52928) solti válasza #40553216 (#52927) üzenetére


solti
senior tag

én is ezt akartam írni, öreg autóakksik. polusain látni ilyet

(#52929) Viszlát válasza poli27 (#52922) üzenetére


Viszlát
addikt

...nincs benne magyar nyelvű utasítás, amit kötelező belerakni a Magyar törvények szerint?

Fogom, hiszen én is ezt írtam le már kétszer is. :)

az hogy ellenőrizd hogy száraz e a szűrő, és azt hogy ne szívj fel vele vizet ennyi van benne, de az hogy ez a gép elromlásához vezet nincs...

Na ezért lett volna fontos a magyar nyelvű használati, mert ennél jóval több van benne: kizárólag száraz helyen használható, kültéren és nedves felületeken nem, a töltőt és a készüléket nedves kézzel megfogni sem lehet, víz felszívása is tiltott (a pár csepp duma már emiatt sem tanácsos), nem telepíthető és tölthető kültéren, fürdőszobában vagy medence 3 méteres környezetében, nem használható nedves felületeken és nem szabad kitenni nyirkosságnak, esőnek vagy hónak.

Én továbbra sem erőltetném a pár csepp teóriát, egyrészt nem hihető, másrészt csak támadási felületet adsz, hiszen pár cseppet sem lehet vele a leírás szerint.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#52930) Viszlát válasza #40553216 (#52927) üzenetére


Viszlát
addikt

A kék trutyi az szerintem is az, de az alkatrészek tövénél meg a műanyagon nem csak az van.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#52931) Viiktor1989


Viiktor1989
tag

Sziasztok. Philips Airfryer XL használatával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Mik a tapasztalatok sültkrumpli sütésével kapcsolatban? Az addig oké,hogy a krumplit hámozás után tegyük kb fél órára vízbe,majd szárítás után elvileg 180 fokon 15 percre,majd 180 fokon 10 percre be a Fryerbe. De mire a belseje jó lenne,addigra a külseje elszenesedik... szóval,akinek van erre egy jól bevált receptje,kérem ossza meg velem :)

(#52932) peppe79 válasza poli27 (#52919) üzenetére


peppe79
senior tag

Úgy néz ki, mint a kifolyt elektrolit. De nekem nem ez a szakmám, érdemes lenne megkérdezned egy hozzáértőt.
Mindenesetre, ha mégis vízről van szó, akkor felvetődik a kérdés, hogy hogyan jutott az egy tömítéssel ellátott panelhez (?). Tervezési hiba? Páralecsapódás?

(#52933) peppe79 válasza Viiktor1989 (#52931) üzenetére


peppe79
senior tag

C, vagy B-C burgonyával próbálkozz. De az eredmény így is el fog maradni egy keverőlapátos sütőtől.

(#52934) PitLee válasza peppe79 (#52932) üzenetére


PitLee
őstag

Tervezési hiba?
Valószínű, mert alsó felét szigetelik gumi kéderekkel és miegymás, majd a felső felénél ahol a motor van meg nyitott a nyák és nagy truvájként odaraknak egy mosható szűrőt, ha állítva tárold, és véletlen hamarább teszed a gépre a szűrőt, mint csontra megszáradt volna bekerülhet némi vízpára vagy víz, sőt ha valaki rendszeresen takarít vele autót télen is kint a ház előtt akkor a párakicsapódás is lehetséges.
https://youtu.be/nvgIiyP-Ra4?t=244

Ha már ilyen mosható szűrőt eszeltek ki hozzá, akkor azt a nyákot elzárhatták volna rendesen, de minimum valami védőlakkal lefújhatták volna.

(#52935) poli27 válasza PitLee (#52934) üzenetére


poli27
veterán

Pont most kerdeztem ilyen vedolakkot gyarto ceget errol, lelakkozom szerintem...

(#52936) andrás47


andrás47
senior tag

Tanácsot szeretnék kérni szárítógép vásárlás előtt állok , olvasgattam, hogy inkább a hőszivattyús a javasolt, bár ennek hátrányaként a két évente szerviz általi tisztítás ami nem olcsó , még ezzel együtt is inkább a hőszivattyús a javasolt ? Amiket nézegettem idáig Gorenje DE72G 2 év gari 128k, vagy a BEKO DS-7433 PA0 117k 5 év gari, ha a garanciát nézem utóbbi a jobb választás, ,de a Gorenjéről is jókat írtak . Esetleg 130k-ig tudtok ajánlani mást amelyik már bizonyított valakinél, hely azaz mérete nincs kötve van bőven. Van amire lényeges odafigyelni hogy tudja a készülék ? Köszönöm

(#52937) poli27 válasza andrás47 (#52936) üzenetére


poli27
veterán

Nem kell 2 évente tisztítani... nem tudom azt ki találta ki, a miénk 2,5 éves de hibátlan...majd 4-5 éves korában kb ahogy elnézem a koszolódását a hőcserélőnek (persze amennyire tudom mindig kitakarítom gőzgéppel)...

[ Szerkesztve ]

(#52938) ribarszki válasza poli27 (#52935) üzenetére


ribarszki
őstag

Megnéztem a képeket.

A vízfleszívást, ha csak pár cseppről van szó, kizártnak tartom. Gyerekek mellett amikor kaja után átszívtam a konyhát, többször szívtam véletlenül fel pici vízfoltot a Dysonnal. Annyi történik, hogy a vízcseppeket kicsapja a tartály oldalára. Ahhoz, hogy az elektronikához eljusson, nagyon sok vizet kell szívni. (De a V8 ebből a szempontból jobb tervezés, mert a komplett elektorinka-motor előtt van egy nagy, mosható kúp alakú szűrő, amit a gép tetején, az összefutó ciklonok közepéből húzol ki. Csak ezen át megy levegő a motorhoz, ez pedig majdnem mindent megfog.)

Amit inkább el tudok képzelni, hogy kimostad a szűrő-hepa kombót. (Ami egy baromság volt a Dyson részéről egybe rakni a kettőt, pláne, hogy hepát soha nem mosunk!!!) Nem száradt meg teljesen, és visszatéve, a tartón lefolyt lefelé a víz az elektorinkát védő műanyagra. Majd amikor elindítottad, pont ráfújra az elektronikára. Nem tudom, hogy így volt-e, csak elmélet. De biztos ami biztos, ha legközelebb mosod a kék szűrőjét, (nem a hepát!!!) akkor tedd ki a napra, vagy radiátorra, de csak akkor tedd vissza ha teljesen száraz.

[ Szerkesztve ]

(#52939) Hauptmann válasza andrás47 (#52936) üzenetére


Hauptmann
addikt

Nem, nem feltétlenül a hőszivattyús javasolt, tényleg nem értem, miért kell ezt a baromságot híresztelni. Minimálisan fogyaszt többet a kondenzációs, sokkal egyszerűbb takarítani, és a mai gépekben van kímélő szárítás, kb. akkora hővel szárít, mint egy hőszivattyús. Nekem AEG kondenzációs van, semmi sem ment össze benne.

A hőszivattyúsnak akkor van létjogosusltága, ha nagyon sokat használod, nyáron is. Ekkor a villanyon tudsz valamit megfogni, igaz, az el is fog menni majd a tisztításkor.

Amíg lehet kapni jó kondenzációs gépet (nem sokáig, mert az EU ki fogja nyírni az idióta energiafogyasztási marhasággal), én azt vennék, ahogy vettem is.

[ Szerkesztve ]

(#52940) Winnie The P válasza andrás47 (#52936) üzenetére


Winnie The P
őstag

Szia! Mi [ezt] vettük, idén az év elején. Igaz én annyira nem protezsáltam, de tudod a nők.... Sztem és a feleségem szerint nagyon jó, heti egy-két alkalommal megy.

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|

(#52941) peppe79 válasza ribarszki (#52938) üzenetére


peppe79
senior tag

Azért az valamilyen szinten szégyen, hogy a hivatalos, magyarországi importőr egy negyedmilliós porszívóhoz nem képes mellékelni magyar nyelvű használati útmutatót. És az is érthetetlen, hogy az anyacég ezt miért nem ellenőrzi (?). Hiszen ez nekik is presztízsveszteséget okozhat.

Emlékszem, amikor egy ismerősünk egy helyi Yamaha márkaképviseletet álmodott meg egy panelház összenyitott garázsaiba, a japánok kifejezetten csak emiatt utaztak ide, leellenőrizni a körülményeket. Addig nem nyithatott meg az üzlet, amíg mindent rendben nem találtak. Mindez cirka 30 évvel ezelőtt történt...

(#52942) andrás47


andrás47
senior tag

Ilyen szárítógép esetleg van valakinek , nem sok infót találok fent a neten , vagy felejtős: [link]

(#52943) Gömbike válasza andrás47 (#52936) üzenetére


Gömbike
senior tag

Sokkal jobban jársz egy normál kondenzációs géppel.

A hőszivattyús szárítógép egy konstrukciós zsákutca.

Mondom úgy, hogy a normál kondenzációs gépem közel 20 évet ment hibátlanul, a hőszivattyús szarom meg nem volt 3 éves, mikor feladta a harcot.

Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.

(#52944) ribarszki válasza Gömbike (#52943) üzenetére


ribarszki
őstag

Sok igazság van abbam amit írsz!

(#52945) PitLee


PitLee
őstag

A hőszivattyús nagy takarítása
https://youtu.be/MB-F2bb4Yjo

Amerika kicsivel előrébb jár a szárítók használatával így nem árt arra is figyelni, hogy nem teljesen veszélytelen dolog egy elhanyagolt szárítóban felgyülemlett szösz hegy.
https://youtu.be/sSvjAQ0xauM
https://youtu.be/Ap7lv1BefEQ

(#52946) andrás47


andrás47
senior tag

Köszönöm a válaszokat , akkor ezek szerint nem minden a fogyasztás, érdekes, pedig inkább a hőszivattyúst favorizálják, esetleg konkrét típust a kondenzációsok közül 130k-ig tudnátok ajánlani, minél hosszabb garival, kár hogy pont azokra rövidebb a garancia a Beko-k között, az nem öt év ...

(#52947) poli27 válasza Gömbike (#52943) üzenetére


poli27
veterán

Azért mert neked elromlott, nem jelenti azt hogy szar... :D

(#52948) Viiktor1989 válasza peppe79 (#52933) üzenetére


Viiktor1989
tag

Köszönöm,kipróbàlom azzal a krumpli fajtàval. Egyébként nem gondoltam volna,hogy elmarad pl egy Tefal Actifry-tól..az árából kiindulva. Inkább húsok sütéséhez való a Philips?

(#52949) sodokan


sodokan
tag

Sziasztok, vezeték nélküli álló porszívót szeretnék venni. Most van a philipsnél a 30% kedvezmény, tehát itthoni garanciával 63e-ért lehet kapni egy Philips SppedPro-t.

Xiaomi elektromos fogkefém, párologtatóm, telefonom és robotporszívónk van. Nézegetem a Xiaomi égisz alatti porszívókat. Egyrészt nem tudom eldönteni, hogy mi a különbség a mija, roidmi, dreame, jimmi és a Xiaomi saját MI márkája közt. Jól gondolom, hogy a ciklonszűrő képességekben mindegyik ugyanolyan lesz?

Valaki tudja, hogy melyiknek nem folyamatosan nyomvatartandó gombja van? A Dreame V9-V10 tesztek szerint azt folyamatosan nyomva kell tartani, hogy működjön.

Mit tanácsoltok, akik hasonló helyzetben voltatok és már vásároltatok, mi alapján döntöttetek?

(#52950) z-csongor


z-csongor
csendes tag

Sziasztok,
A mosogepem (Siemens SIWAMAT XLS 1441, nem egy mai darab) ugy tunik, hogy bitrotban kezd elhalalozni (mosogepszerelo szettarja a kezet, gyakran "nincs kedve" centrifugaznia a gepnek, vezerles hiba szerinte, es nincs cserealkatresz).
Igy eldontottem, hogy szeretnek venni egy mosogepet es egy szaritot. A penz nem akadaly, tehat eleinte Miele gepeket nezegettem, de rajottem, hogy feleslegesen penzt megse akarok kiadni, ha pl egy LG meg csak feleannyi ideig is birja (mivel az LGk nagyresze kevesebb, mint felenannyiba kerul).
A mosogatogep szerelo tanacsa: legolcsobb eldobhato gepet venni, ugyis tonkremegy.
Amit en neztem ki meg a tanacs elott a topik atolvasasa utan: LG F4J7TY0W
Szaritobol meg semmilyet nem talaltam, nem tudom, hogy kondenzacios vagy hoszivattyus legyen. Volt regen egy kombo szarito-mosogepem, az nem szaritott jol egyaltalan es ezer evig tartott a szarito program.

A ti tanacsotokat is szeretnem kikerni, hogy legolcsobb, eldobhato gepeket vegyek-e, vagy esetleg van valami olyan tuti tippetek, ami az alabbi kovetelmenyeket kielegiti:
- Kis kapacitasu is eleg mindkettobol, harman vagyunk a csaladban (0,75 eves kislany), es ennyi is marad (7kg volt szerintem eddig, soha nem telt be)
- *Nagyon* halknak kell lennie mindkettonek, mivel a mosogep egy nyitott ajto nelkuli mosohelyisegben van egyenlo tavolsagra a haloszobatol es a dolgozoszobamtol (otthonrol dolgozok), es nagyon nem szeretnek zajt
- Mogogep: Mossa ki a ruhakat :D
- Szarito: szaritsa meg a ruhakat halkan, szarazra :D

Elore is koszonom a segitseget, a topicot atolvastam, tehat valami otletem van, de jol jonne egy kis tanacs.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.