Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#52151) peppe79 válasza poli27 (#52147) üzenetére


peppe79
senior tag

:DD Nem rossz!

(#52152) peppe79 válasza #40553216 (#52148) üzenetére


peppe79
senior tag

Írjak a gyártónak?? :F Mire gondolsz? Mit írjak? És minek?

(#52153) peppe79 válasza inf3rno (#52150) üzenetére


peppe79
senior tag

Szobatiszták a kutyáim. :)

(#52154) #40553216 válasza peppe79 (#52152) üzenetére


#40553216
törölt tag

Amit kifogásoltál: mit mutat.

(#52155) peppe79 válasza #40553216 (#52154) üzenetére


peppe79
senior tag

Ja, értem... csak azt nem, hogy miért pont én írjak a Miele-nek. :)
A videón látható "tesztet" amúgy sem ők végezték, így nem tudom, hogy mit kellene ezzel kapcsolatban megerősíteniük, vagy cáfolniuk.
Az IBR - ami az egyik legismertebb, szűrésteszteket végző, akkreditált vizsgálati labor -, már több, mint egy évtizede végez a Miele-nek méréseket, összehasonlító teszteket. Ők vélhetően hitelesebb adatokkal tudnak szolgálni. Ezzel a régebbi teszttel még a Miele USA bízta meg az IBR-t. Nem épp korrekt teszt, mivel állóporszívókkal hasonlítják össze, amelyek más kialakításúak, ráadásul van közte porzsák nélküli is. De a lényeg nem ez, hanem a Miele eredménye: ahogy láthatod, az öt porszívó közül ugyan a Miele messze a legjobban végzett, de még nála sem 100%-os hatékonyságú a szűrés. Fura is lenne, hiszen erre még sok légtisztító berendezés sem képes, csak a nagyságrendekkel komolyabb készülékek (azoknál már a 0,1 mikronos részecske jelenti a "kihívást", de 0.3 mikronig 100%-os hatékonysággal szűrnek).

[ Szerkesztve ]

(#52156) #40553216 válasza peppe79 (#52155) üzenetére


#40553216
törölt tag

Mert te kifogásoltad a mértékegységet. És persze nem a Mielének, hanem az IQAirnek.
A linkelt oldal egyik képén van egy mértékegység: particle per minute. A számok nagyságrendje összevethető a kézi számlálóéval, így lehet, utóbbinál is ez a mértékegység.
A mérés célja szempontjából bazira mindegy, milyen a gép felépítése és szűrési technológiája. A végeredmény számít: mennyi por jön ki. Ezek a gépek a prémium kategóriát képviselik, mindegyik HEPA-szűrős, ahogy a felvezetőben le van írva. Csakhogy oda az is írva vagyon, hogy a HEPA-szűrés annyit ér, amennyi a tömítés, ami elzárja a szűrni valót. Itt ennek okán megkérnélek, fejtsd ki, az állóporszívók melyik műszaki megoldása teszi lehetetlenné a Mielénél mért HEPA-szűrés és tömítés szintjét. Már csak azért is, mert szerintem a Sebo X1 műanyag doboza csak abban tér el egy „cilinder”, fekvő porszívótól, hogy a test el van emelve a földtől, emiatt nincsenek rajta kerekek. Tömítés attól még lehetne. Másrészt a Miele is csinál pont ilyen felépítésű álló porszívót.
De van összehasonlítás álló Dyson és álló Miele között is. Itt még arra is magyarázatot ad, miért bukik el a Dyson.
Hogy egy laborteszten nem nulla a Miele, csak neked meglepő. A videókon látható teszteken rajtatok kívül senki nem gondolja, hogy az a kis kézi számláló a technológia csúcsa, az csak annyit mutat, hogy a Miele alacsonyabb kategória elvárásainak biztosan megfelelő szűrője, akár szűrési rendszere felülteljesít a Sebo magasabb kategóriába sorolt rendszeréhez képest. Ez nem jelenti, hogy a Sebo nem teljesíti a kategóriájának követelményeit, csak azt, hogy a Miele szűrője jobb. A többi felesleges körítés.

(#52157) Gabesz87


Gabesz87
addikt

Vettem egy poli-foszfát adagolót a mosógéphez, megpróbáltam feltenni, de hiába tekertem fel nagy nehezen tökig, a csapot megnyitva folyik felül. Pedig benne van a tömítés gyárilag az adagolóban. Baromi nehéz volt amúgy felcsavarni, mert a falon van egy fémlemez fedő, ami takarja a csapok bevezetését, és attól kissé nehezen fért el az adagoló felső karimája. Na mindegy, végül is ráment. A kérdés, hogy ha esetleg veszek még egy tömítést, azzal meg tudom szüntetni vajon a szivárgást?

(#52158) dm1970


dm1970
tag

Sziasztok!

Mosogatógép "működési" problémával mehet ide kérdés vagy van tudtok ajánlani valami célirányos topikot?

Köszi dm

(#52159) szabog74 válasza Gabesz87 (#52157) üzenetére


szabog74
aktív tag

Nem tudom milyen kialakítású, de én szoktam a menetekre teflonos tömítő szalagot tekerni.

[ Szerkesztve ]

(#52160) Digitalpimp válasza dm1970 (#52158) üzenetére


Digitalpimp
senior tag

Persze, írd ide nyugodtan, hátha valaki tud majd valami okosat mondani.

"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa

(#52161) Gabesz87 válasza szabog74 (#52159) üzenetére


Gabesz87
addikt

ILYESMIT? Na erről sem hallottam még. Lesz egy utam az OBI-ba akkor. Amúgy is akarok venni trisót is, és láttam, ott van. ILYEN a csap kialakítás, bár nem tudom, ebből így mennyit látni.

Ja, látom te is linkeltél.

[ Szerkesztve ]

(#52162) Degeczi válasza Gabesz87 (#52161) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Persze. Alaposan tekerd rá, sok rétegben (akár 8-10) hogy utána épp csak rákapjon a menet, kulccsal jól rászorítva úgy fog szépen tömíteni.

[ Szerkesztve ]

(#52163) zohan echte


zohan echte
tag

Sziasztok.
Jelenleg egy AEG L7WBE69S kondenzációs mosó-szárítógépet használok. A problémám a pamut pólók szárításával van, mert azok össze mentek és azóta ezeket kell csak teregetni a lakásban, amitől már kezd elegem lenni. A lényeg, hogy a hőszivattyús mosó-szárítógép erre megoldás lenne? Melyik márka ajánlott, aeg, electrolux, whirlpool, lg? Köszi

(#52164) qqzs válasza zohan echte (#52163) üzenetére


qqzs
őstag

Bosch self cleaninges van, semmi nem megy ossze, mix program + gentle + vasalo konnyitessel szaritunk mindent es egyben rakjuk valogatas nelkul at a mosogepbol, egy alom

Eladó: GTS450

(#52165) pjen válasza zohan echte (#52163) üzenetére


pjen
félisten

Lehet meg kéne próbálnod két külön gépet akár egymás tetején.Az eluxban nekem se megy össze semmi.

(#52166) qqzs válasza qqzs (#52164) üzenetére


qqzs
őstag

Ja bocs elkerulte a figyelmem hogy moso szaritot keresel az kisebb vagyon lesz mi ezt a boscht egy aeg moso szarito tetejere raktuk. Mert moso szaritobol osszemenes es szoszszures hianya miatt elegunk lett

Eladó: GTS450

(#52167) cof


cof
veterán

Üdv!

Kis tapasztalat, a fenti táblázat valóban igaz. Lassan 3 éves Electrolux EWS31274NA mosógép adta meg magát. Elindul a program, megy pár percig és a visszaszámláló 1 percre ugrik, a vizet meg folyamatosan engedi bele, ez megy a végtelenségig, amíg nem áramtalanítom vagy nem zárom el a bemenő vizet.

Valamilyen topik van esetleg ahol vannak szakik, és tudnának tippet adni, hogy mi lehet a hiba? Öntesztet futtattam, de nem talál hibát.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#52168) Gömbike válasza cof (#52167) üzenetére


Gömbike
senior tag

Próbáld meg feltenni a kérdést itt: [link] A Mercis szakember és biztosan tud segíteni.

Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.

(#52169) cof válasza Gömbike (#52168) üzenetére


cof
veterán

Köszönöm.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#52170) peppe79 válasza #40553216 (#52156) üzenetére


peppe79
senior tag

"Mert te kifogásoltad a mértékegységet. És persze nem a Mielének, hanem az IQAirnek."

Jaaa, hogy te a mérőeszközre gondoltál! :) Akkor itt valami félreértés lesz: én tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy mit mutat: az említett videó az USA-ban készült, tehát kézenfekvő, hogy a mértékegység: részecske/köbláb.
Nem azt kifogásoltam, hogy a mérőeszköz nem mutatja a mértékegységet, hanem azt, hogy nem érted, hogy mit látsz, és hogy a készülék mit mér, mindössze csak számokat vetsz össze egymással.

"A linkelt oldal egyik képén van egy mértékegység: particle per minute. A számok nagyságrendje összevethető a kézi számlálóéval, így lehet, utóbbinál is ez a mértékegység."

Na, látod, pont erre gondolok: te csak számokat látsz, de nem érted, hogy mit mérnek. A két teszt baromira nem összevethető, több okból sem:
1. Az IQAir particlescan lite egy egycsatornás mérőeszköz! Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy az összes, 0.3 mikronnál nagyobb részecskeszámot egy kalap alá veszi, vagyis summa mér! Az IBR laborban többcsatornás készülékeket használnak, és a linkelt tesztben pedig kifejezetten, csak a tüdőből nehezen -, vagy egyáltalán nem távozó; komoly egészségügyi kockázatátot jelentő, 0.3-0.5 mikron közötti részecskeszámot mérték.

2. Az IQAir készülék 2 másodpercenként vesz mintát, és egy pillanatnyi értéket mutat (részecske/köbláb). Az IBR tesztnél viszont az áramlást figyelembe véve mérnek, azért adták meg a percenkénti részecskeszámot.

3. Az IQAir készülékkel történő mérés egy nagyobb légtérben történik, temészetes körülmények között. Az IBR laborteszt viszont egy 1008 köbláb méretű (~28,5 m3) kamrában történik, adott mennyiségű tesztpor alkalmazásával. Így biztosíthatóak csak az azonos feltételek.
Ha érdekel, hogy néz ki egy ilyen kamra, és milyen mérőszeközöket használnak, itt van például a brit Which tesztmagazin videója, amiben bemutatják a tesztkörülményeket (lásd: 1:00-tól)

4. Az IQAir készülék egy belső szivattyú segítségével vesz mintát, aminek az áramlási sebessége: 0.025 köbláb/perc, azaz cca. 0.0007 m3/óra. Az ilyen lassú, és ciklikus mintavételezés akkor előnyös, ha szélcsendben, vagy minimális légmozgás mellett mérnek vele. A Miele porszívó max. légárama, szűrőkkel és porzsákkal ~120 cfm (cubic feet/minute), vagyis cca. 200 m3/óra. Na, egy ilyen légáramba, vagyik a porszívó közvetlen kilépő nyílásába "tolja bele" az ember ezt a mobil mérőeszközt.
Labor körülmények között viszont, a mérőkamrába áramló részecskeszámot mérik.

"Mindössze" ennyi a különbség a két mérés között. :)

(#52171) peppe79 válasza #40553216 (#52156) üzenetére


peppe79
senior tag

"A mérés célja szempontjából bazira mindegy, milyen a gép felépítése és szűrési technológiája. A végeredmény számít: mennyi por jön ki."

Ez megint csak egyénfüggő dolog. Ha így vesszük, akkor az is bazira mindegy, ha egy kis városi autó, alacsony fogyasztását hasonlítom SUV modellekhez.

"...a HEPA-szűrés annyit ér, amennyi a tömítés, ami elzárja a szűrni valót."
Stimm.

"Itt ennek okán megkérnélek, fejtsd ki, az állóporszívók melyik műszaki megoldása teszi lehetetlenné a Mielénél mért HEPA-szűrés és tömítés szintjét."

Nem azt írtam, hogy lehetetlenné teszi, hanem azt, hogy nem a legkorrektebb egy hagyományos porszívót állóporszívókkal összevetni.
Személy szerint, nekem közvetlenül csak a Vorwerkkel van tapasztalatom, abból használtam már mindkét kivitelt.
A hagyományos porszívó ott jobban szűr. A burkolat kivitele, és a működési elve ugye, elég egyértelmű: adott egy nyitható fedéllel ellátott gyűjtőkamra, ahová a porszívócső csatlakozik, a cső csonkjára meg megy közvetlenül a porzsák. Itt jut be a levegő. Aztán van egy elkülönülő, "zárt" motortér, ahová egy motorszűrőn keresztül továbbáramlik, majd további szűrést követően kilép a levegő. Elég egyszerű. A légáram egyenes vonalú, csak a HEPA szűrőnél törik meg.
Ezzel szemben az álló kivetelűnél, a helyszűke, és a súlykiegyenlítés miatt picit bonyolultabb a helyzet. Az én régebbi Vorwerk porszívómnál, a burkolaton belül, "körbe" áramlik a levegő. A csonk után az egyik oldalsó csatornában áramik a gyűjtőkamrában elhelyezett porzsákba, majd mellette "visszakanyarodva", a gyűjtőkamrából kilépve, a motortér alsó részében elhelyezett HEPA szűrőnél távozik. Álló kivitelről lévén szó, itt a burkolatra ható erők miatt, a tömítés nem olyan tökéletes, mint a hagyományos porszívóknál. És ez nem csak a burkolat tömítésére van kihatással, hanem a gyűjtőkamrába belépő csatorna, és a rá csatlakozó porzsák tömítésére is. Persze biztosan létezik ettől hatékonyabb megoldás is (az újabb Vorwerk állóporszívó például már más kivitelű), de azért nagy általánosságban elmondható (főleg, ha adott márkán belül vizsgáljuk), hogy az állóporszívók ebből a szempontból egy picit gyengébbek.

"Másrészt a Miele is csinál pont ilyen felépítésű álló porszívót."

Pont ezért lett volna korrekt, ha állóporszívót hasonlítanak össze állóporszívóval! Vagy nem? :) És akkor itt jön a lényeg, amit a Miele USA már annyira nem vert nagy dobra: korábban, nem csak a konkurens gyártók állóporszívóinak tesztjére adtak megbízást, hanem Miele állóporszívóra is. Csak hát az eredmény, egyes konkurens modellekhez képest, egy picit elmaradt:
Ez egy klasszikus Miele porszívó teszteredménye.
Ez meg egy Miele állóporszívóé.
És akkor a konkurens állóporszívók: Dyson DC65, Hoover, Shark

Erről már nem cikkeztek. :) Na, ennyit a korrektségről...

[ Szerkesztve ]

(#52172) Voice24


Voice24
őstag

Hali!
Vízszűrő kancsókkal és szűrőbetétekkel kapcsolatban kérdeznék.
Évek óta használunk Laica kancsót a sima BiFlux betéttel, eddig megelégedéssel. Mielőtt használtuk volna, a vízforralót 4-5 naponta vízkövezni kellett, annyira kemény a víz. Mióta viszont szűrt vizet teszünk bele, több hétig is lazán elvan vízkőmentesítés nélkül. Ugyanígy a kávégépbe is a szűrt vizet tesszük.
Most kíváncsiságból vásároltam egy vízkeménység mérő kütyüt [kép] , hogy pontos képem legyen róla, milyen kemény a csapvízünk ténylegesen, és milyen lesz a kancsóban leszűrve. Az eredmény nekem kicsit értelmezhetetlen: a sima csapi víz, és a szűrt víz is 160-166 ppm között mozog, ami a közepesen kemény víz felső határán van. Kérdem, hogy ha a gyakorlati tapasztalat szemmel látható javulást mutatott a vízkő ügyében, a mérés mégis hogyan lehet ilyen egyforma? (amúgy a mérő jó lehet, mert mértem vele esővizet is, az 76 ppm, azaz lágy lett).
Akkor most az ilyen mérőkütyüket felejtsem el, vagy a nem olcsó vízszűrő kancsókat?

(#52173) peppe79 válasza #40553216 (#52156) üzenetére


peppe79
senior tag

"Hogy egy laborteszten nem nulla a Miele, csak neked meglepő."

Egyáltalán nem lepett meg, hogy a laborban nem nulla részecskeszámot mértek. :) Az viszont annál inkább, hogy az a srác téged meggyőzőtt azzal a kis mobil eszközzel, hogy a Miele porszívóból kilépő levegőben a részecskeszám 0.3 mikron méretig valóban nulla.

"A videókon látható teszteken rajtatok kívül senki nem gondolja, hogy az a kis kézi számláló a technológia csúcsa"

Mégis te hoztad fel mindig referenciaként az általa mért nullás értéket. Lásd:
"Ehhez a 110000 körüli értékhez képest a 8-30000-es érték jó, de a nullához képest kevésbé"
"A három, teljesen eltérő felépítésű modell egyike sem produkál nulla értéket."

Egyébként nincs azzal az IQAir kütyüvel semmi gond, csak a mérésnél volt egy kis user error. Aki megelégszik egy egycsatornás mérőeszközzel, annak tökéletesen megfelel.

"...az csak annyit mutat, hogy a Miele alacsonyabb kategória elvárásainak biztosan megfelelő szűrője, akár szűrési rendszere felülteljesít a Sebo magasabb kategóriába sorolt rendszeréhez képest."

Ez tévedés! Az S-Class nem magasabb "kategóriájú" szűrő.

(#52174) BBéci válasza Voice24 (#52172) üzenetére


BBéci
titán

Próbáld ki a Coffe & Tea szűrőbetétet, nálunk bevált, nagyságrenddel jobban lágyítja a vizet, mint a sima.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#52175) dm1970 válasza Digitalpimp (#52160) üzenetére


dm1970
tag

Így, hogy megkaptam az engedélyt :DD akkor a gondom. Adott egy pár hónapos mosogatógép. A napokban só hiányt jelzett, feltöltöttük, de nem tűnt el a jelzés, többszöri mosogatás után sem. Arra jöttem rá, hogy a tartályban a só teljesen por állagú lett, csak a tetején van nagyobb szemcsés. Ezt finoman fellazítva a sóhiány jelzés megszűnt. A só lidl-s, amilyet a környezetünkben többen használnak, s nem tapasztaltak még ilyet. Mi lehet a gond?

K dm

(#52176) hodostamas válasza Voice24 (#52172) üzenetére


hodostamas
addikt

Nálunk Brita kancso van, a vizforralót 2-3 hónap után pucoltam ki csak mert már ráfért. Alig látszott valami vizkőlerakódás az alján. KV gép is már fél éve azzal megy, nincs gond a vizkővel. (pedig szombathelyen elég kemény a viz)

(#52177) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Vettem közben egy 650W-os Electrolux porszívót, és érdekes módon jobban szív ugyanazzal a fejjel, mint a régi 1100W-os. Fene se érti ezt. Olyan szempontból megkönnyebbülés, hogy nem totál használhatatlan. A fejek viszont nem túl jók sem a régihez, sem az újhoz. Talán ha kombinálom a kettőt, akkor esetleg kijön valami használható. Nyilván sosem lesz egy Miele vagy hasonló, csak gondoltam megemlítem, hogy a teljesítmény önmagában nem elég jó mérőszám porszívó választáshoz.

Buliban hasznos! =]

(#52178) BBéci válasza inf3rno (#52177) üzenetére


BBéci
titán

Ezt már számtalanszor megtárgyaltuk, a teljesítmény-felvétel nincs összefüggésben a szívóerővel. A mai gépek egy EU rendelet miatt kevesebb wattal, hatékonyabban működnek, mint a régiek, amik a korlátozás előtt készültek.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#52179) inf3rno válasza BBéci (#52178) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Köszi! Nem tudtam, hogy korlátozás van.

Buliban hasznos! =]

(#52180) Exodion


Exodion
aktív tag

Sziasztok!

Kicserélték a hibás Samsung hűtőnk egy LG GSL760PZVX - re de mostmár biztos vagyok benne hogy nálam a hiba. Ha valakinek van tapasztalata ezzel, normális ha 30-35 percenként indul egy hűtési ciklus ami kb 25-30 percig tart? Jól hűt egyébként csak nemtudom, én valahogy sokallom.

(#52181) Astery


Astery
senior tag

Most láttam vmelyik német csatornán, hogy hirdették a Miele 3in1 akkumulátoros, forgókefés bot porszívóját. Csak nekem újdonság, hogy ilyenje van a Miele-nek?

(#52182) BBéci válasza Exodion (#52180) üzenetére


BBéci
titán

Mit értesz hűtési ciklus alatt? Pontosan mit tapasztalsz olyankor?
Mi baja volt a Samsungnak?

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#52183) Exodion válasza BBéci (#52182) üzenetére


Exodion
aktív tag

Hát amikor nem teljesen csöndben van :DD. Bekapcsol először a venti az aljában aztán jön a kompresszor és elzötyög egy fél órát. Aztán teljesen lekapcsol, néma csend, majd egy negyed óra múlva ismét.
A samsung fagyasztója katasztrófa volt, egyszer teljesen leolvadt, 3hónapja szenzorpanelre vártam.

(#52184) BBéci válasza Exodion (#52183) üzenetére


BBéci
titán

Sharpom hasonlóan működik: a ventilátora egy órából 45 percig pörög, közben a kompresszora teljesen változóan kapcsolgat be és ki, de néha csak az dolgozik. Szerencsére halkan, pár méterről nem hallani. Kivéve közvetlenül leolvasztás után, amikor 1-2 percig a legmagasabb fordulatszámon serénykedik.
Úgy tűnik, ezek ilyenek. Sokkal jobban aggaszt a belső hőmérséklet 4-8 fok közötti ingadozása. Mi a bánatért nem kisebb a tolerancia?

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#52185) Voice24


Voice24
őstag

Köszönöm a válaszokat!
De ahogy írtam, igazából csak a mért értékek hasonlósága illetve a gyakorlati tapasztalat közti ellentmondás "tudományos" magyarázatára lennék kíváncsi. Leírtam, hogy amióta a szűrőt használjuk, sokkal ritkábban kell vízkövezni pl. a forralót, vagyis dolgozik a szűrő, lágyítja a vizet. És itt jön ezzel szembe a mérés, ami nagyjából hasonló keménységet mutat a csapvíz és a szűrt víz esetén.

(#52186) Exodion válasza BBéci (#52184) üzenetére


Exodion
aktív tag

Ó nálam ez így fest:
- bekapcsol az alsó venti a kompresszor mellett ami mellett van egy jó nagy hűtőborda
- 2-3perc múlva mellékapcsol a kompresszor de mindig ugyanazon a fordulaton dolgozik mert mindig pontosan ugyanolyan a hangja.
- a végén a kompresszor lekapcsol
- 2-3perc múlva a venti is megáll
- Eltelik maximum 35perc de volt már olyan 15perc is és már kezdődik is előről.
Nem zavaró mert halk nem arról van szó, de feletebb furcsa, hogy folyamatosan ugyanazon a fordulaton forog a lineáris inverteres kompresszor jelentsen bármit, illetve hogy ennél a méretnél ilyen gyakran. Nemtudom, én azt vártam, hogy ha nincs kinyitva se a hűtő se a fagyó része akkor lehűt és a kompresszor teszem azt úgy 1órácskát meg se nyikkan :D .

A samsungban is invertered kompi volt de annak két állapota volt. Egy amikor csak egy egy nagyon alacsony fordulaton dolgozott, meg egy másik amikor na ami a kályhacsövön kifér. Annál az alacsony fordulat halkabb volt, a teljes fordulatot meg 3szobára zárt ajtók mellett hallottuk. De ez ahogy hallgatom 1üzemmódban pörög mindig pontosan ugyanúgy :DD

(#52187) Exodion válasza Exodion (#52186) üzenetére


Exodion
aktív tag

Bocs a duplázásért de hátha valakit még érinthet. Szóval az LG USA oldalán van egy remek kis "diagnosztikai" aloldal ahol meg lehet hallgatni a hűtő által kiadott hangokat, le van írva mi az és milyen gyakran hallja az ember: [link]
Nálam két dolog hallható ebből. Az egyik a "compartment fan" ez a hangosabb, a kompresszor mellett van kicsit jobbra. A másik maga a kompresszor, ő a halkabb. Mindkettőre azt írja ez a csoda oldal hogy majdnem állandóan mennek. Hát a magyar LG aloldalon hasonlót sem találtam de lehet csak nem kerestem eléggé :C

[ Szerkesztve ]

(#52188) BurgBurg


BurgBurg
tag

Sziasztok!
Mosogatógép szerelőt tud vki ajánlani? Ügyes, okos, precizre van szükségem. :)
Bpi érdekel.

(#52189) Gabesz87 válasza BurgBurg (#52188) üzenetére


Gabesz87
addikt

Mi őt hívtuk ki. Facebookos értékelései is marha jók voltak, és nagyon korrekt, hozzáértő, segítőkész volt, az ő javaslatára vettük nemrég az Electrolux gépünket.

(#52190) hatD


hatD
tag

Vásároltunk egy LG GBB72PZEFN kombinált hűtőgépet.A megérkezése utáni napon kapcsoltuk be, majd kb. 3 óra múlva a másik fagyasztószekrényből töltöttük fel fagyasztott élelmiszerrel.
A hűtő és fagyasztó kifogástalanul működik, a beállított -18 fokhoz képest -19 fok a hőmérséklet a fagyasztóban. Pár óra múlva egy 5 percenként ismétlődő, 15 másodpercig tartó szaggatott, a végén felgyorsuló sípoló hang hallatszik. Ez a magas hőmérsékletre jellemző jelzés, a gépkönyvvel ellentétben nem kíséri villogó Leed jelzés és nyomógombbal nem törölhető a csipogás.
E-mailben kerestem az LG ügyfélszolgálatot, az Ő intézkedésükre felkeresett a helyi szerviz képviselője, természetesen még a megjelenése előtt a csipogás megszűnt, a készülék ekkor is és az óta is kifogástalanul működik.
Távozása után pár órával újra sípolgat és nem tudom elhallgattatni. Érdekelne, hogy valaki már találkozott-e hasonló jelenséggel, illetve az LG tulajdonosoktól kérdezném, hogy náluk villog-e valami lámpa, ha hibajelzés van?
Valamint érdeklődnék, hogy valakinek már van-e tapasztalata a Smart diagnosztikáva?Gyanús, hogy valami egyéb baja lehet, mert a hőmérsékletek rendben vannak.

[ Szerkesztve ]

(#52191) BurgBurg válasza Gabesz87 (#52189) üzenetére


BurgBurg
tag

köszi.

(#52192) Digitalpimp válasza dm1970 (#52175) üzenetére


Digitalpimp
senior tag

Milyen gép? A Lidl só amúgy alapból nagyszemcsés? Ez így ahogy leírtad, szerintem csak annyi, hogy valamiért pont az érzékelőhöz nem keveredett oda az új adag és nem érzékelte.

"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa

(#52193) PitLee válasza hatD (#52190) üzenetére


PitLee
őstag

"A hűtő és fagyasztó kifogástalanul működik, a beállított -18 fokhoz képest -19 fok a hőmérséklet a fagyasztóban."

Érdekes, tippre
hidegebb volt a cumó amit beletettél ezért a -19 nem azért, mert olyan jól hűt a hűtő, azt ha -18-ra állítod annyira hűt, mivel itt most nem kellet hűteni hanem mondhatni olvasztania kellet 1-2 foknyit az alsó bekapcsolási értékhez, lehet azért ez az anomália ?

hibakódot nem írt

(#52194) dm1970 válasza Digitalpimp (#52192) üzenetére


dm1970
tag

BOSCH. Igen nagy szemcsés. Mikor fel lett töltve, szerintem akkor sem volt üres, csak letapadhatott, nem működött valami érzékelő, a sűrű, összetapadt anyag miatt. Erre lett ráöntve a nagy szemcsés. Mikor megmozgattam ezt a masszát akkor elmúlt a sóhiány kijelzés, s azóta sem írja ki. Viszont a tartályba ugyan úgy ilyen sűrű massza van alól, s a tetején van csak a nagy szemcsés sóból. Olyan, mintha a nagy szemcsés fogyna, a massza meg nem az aljáról. :F Máshol is belenyúltam a sótartályba, ott homogén az összetétel, nem tapasztalta ezt a sűrű masszát. Azon gondolkodom, hogy valahogy ki kellene teljesen üríteni a tartályt, csak nem tudom hogyan fogjak hozzá. Erre valami ötlet?

[ Szerkesztve ]

(#52195) pjen válasza dm1970 (#52194) üzenetére


pjen
félisten

Milyen kemény Nálad a víz? Biztos,hogy kell só,nem elég a három az egyben tabletta?

(#52196) hatD válasza dm1970 (#52194) üzenetére


hatD
tag

Köszönöm segítő szándékodat.
A hűtő és fagyasztó valóban jól hűt, mert ezt az állapotot napok óta tartja, igaz a fagyasztótér a reklámmal szemben nem egyenletes hőmérsékletű, de ezzel nincs bajom.
Gyakorlatilag minden rendben lenne, hozza az elvárásokat, viszont 5 perces időközönként csipog 15 mp.-ig, semmilyen fényjelzés, vagy hiba kód nincs (csak a két tér beállított hőmérséklete látszik), a rendelkezésre álló gombokkal nem törölhető a csipogás. (egy kicsit halkul)
Kísérletezve bekapcsoltam fél órára az Eco Friendly (energia takarékos) üzemmódot, ez -15 fokos fagyasztó és +7 fokos hűtőteret garantál, mivel előtte ennél 2-3 fokkal hidegebb volt, nem lett volna szabad meleg riasztást adnia, ebből gondolom, hogy ez valami más gondra utal, valami ismeretlen és nem azonosítottra.
Elektromosan többször percekre kikapcsoltam, újra indítottam, folyamatos teljesítményt mérek, ez azt mutatja, hogy a 0,3W-tól a 135W-ig változik az energia felvétele, a napi fogyasztás belül van a reklámozott értéken.
Van rajta Smart diagnosztika amit elvileg e vevőszolgálat tud dekódolni, ezt viszont csak egyszer tudtam véletlenül lefuttatni, mert ez sem úgy működik ahogy leírták, pedig van pár éves gombnyomási, illetve nyomva tartási gyakorlatom.

(#52197) dm1970 válasza pjen (#52195) üzenetére


dm1970
tag

Szerintem kell, 15-17 nk-t írnak. Azt nem értem, miért van az, hogy máshol a WU2 só marad nagy szemű, itt "feloldódik" a tartályba.

(#52198) pjen válasza dm1970 (#52197) üzenetére


pjen
félisten

Az még közepesen kemény,ahol én lakom 17.ker.Amióta van 3-1 ben tabletta sose tettem semmi mást.Somat aztán Jar platinum.

(#52199) light0416


light0416
tag

Sziasztok!

Újonnan vettem egy Electrolux EW6S426BI mosógépet, valamiért mosás közben az öblítő nem folyik le, benne marad az öblítő tartályban a mosás végeztével, megnéztem nincs eldugulva. Elég új még szóval valószínűleg garancia? Valaki találkozott már ilyennel? Köszi

Iphone 14 pro

(#52200) PitLee válasza hatD (#52196) üzenetére


PitLee
őstag

Nem tudom mennyire egyen rendszer az LG-é
LG refrigerator test and reset button
YT videó

Az ajtó nyitás érzékelő jó lehet, nem volt ajtó szerelés?
Az is jelez bár más a periódusa.
Érdekesség képen egy blog
Itt szerepel olyan is, hogy hátlap le, összes csati kihúz, majd vissza és még sok egyéb
link

Az érdekes, LG beep codes -ra nincs találat.

Itt egy "megoldás" ;] YT videó
Amúgy lehet annyira okos már a hűtő, hogy nem szerelő hanem pszichológus kel neki :DDD

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.