Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#52051) Viszlát válasza #40553216 (#52050) üzenetére


Viszlát
addikt

Hidegburkolat van a fürdődben?

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#52052) BBéci válasza ribarszki (#52033) üzenetére


BBéci
titán

Tehát annyival olcsóbb volt a többinél, hogy az döntött a választásnál?

A Fagor spanyol, a nevéről a Fagifor jut eszembe, de az mellékes. Ami inkább számít, hogy dél-európai műszaki cikket nem szívesen veszek, persze vannak kivételek. Kávégépem, darálóm olasz, az AVO referencia erősítője (Norma) szintén, de az Audia ugyancsak remek CD-játszókat, erősítőket gyárt. Spanyol elektronikai cuccom egy sincs, csak a boraikkal szoktam találkozni, esetleg chorizo szalámival, Jamon Serrano sonkával.
2002-ben havi 107000 forint volt az autóm hiteltörlesztése, 2001 májusától 2003 áprilisáig fizettem.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#52053) Grande Ale válasza BBéci (#52030) üzenetére


Grande Ale
őstag

Fagor mosogatógépünk több mint tíz évet ment, 2003 van volt 140 ezer forint, ha jól emlékszem. Sütő, kerámia lap, elszívó, mosogatógép. Így vettük akkor. Ebből a sütő és az elszívó ma is üzemel, a lapot azért cseréltük, mert egy főző felület nem ment, a mosogatógép ajtajaban elszállt a rugó, nem akartunk várni, míg talál a szerelő. Nagyszerű gépek voltak, igaz, a magasabb kategóriából a fagortol.
Nem is értelek...

(#52054) ribarszki válasza BBéci (#52052) üzenetére


ribarszki
őstag

Nem ezt írtam. Ebben az ársávban ezt ajánlották a szerelők.

(#52055) #40553216 válasza Viszlát (#52051) üzenetére


#40553216
törölt tag

Az.

(#52056) BBéci válasza ribarszki (#52054) üzenetére


BBéci
titán

Értem, valamennyit világosodott a kép. Szerencsére nem gondolkozik mindenki egyformán, számomra bizonyos gyártók olyanok, mintha nem léteznének, de valamiből nekik is élni kell. Lehet, hogy én állok hozzá rosszul. :U

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#52057) inf3rno


inf3rno
nagyúr

40 alatt keresek valami kompaktabb porzsák nélküli porszívót itthonra. Van valami best buy ebben a kategóriában vagy tökmindegy melyik?

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#52058) ribarszki válasza inf3rno (#52057) üzenetére


ribarszki
őstag

Darázsfészekbe nyúltál ;]
Zsáknélküliből teljesen mindegy melyiket veszed...

(#52059) inf3rno válasza ribarszki (#52058) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja, gondoltam. Köszi! :D

Buliban hasznos! =]

(#52060) pjen válasza BBéci (#52056) üzenetére


pjen
félisten

Nem lehet,biztos.Most,hogy minden kinában készül a márkaneveknék nincs igazán jelentősége.Pont Tv szerelő haver mondta egy orion tv széria teljesen Philips belsővel érkezett.Az én Gorenje mosogató gépem is made in PRC.

[ Szerkesztve ]

(#52061) Gömbike válasza pjen (#52060) üzenetére


Gömbike
senior tag

A Gorenje sajna kínai tulajdonba került.

Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.

(#52062) farkas-j


farkas-j
őstag

Érdekes téma az, hogy ki milyen szempontok szerint választ magának háztartási gépet. Nálunk a főbb szempontok voltak:
1. Milyen tulajdonságokra és szolgáltatásokra van szükségünk (igényeink), és azokat milyen színvonalon képes teljesíteni az adott gép.
2. Megbízhatóság, azaz mennyi ideig tudja meghibásodás nélkül ellátni a feladatát, ill. azaz idő intervallum, amíg nekem nem kell további pénzt költenem az adott funkciókat ellátó eszközre. Ezt lefordíthatjuk a gyár garanciára. Vélhetően a garanciális időt vállaló gyártó azzal kalkulál, hogy a garanciaidő alatt viszonylag alacsony lesz a meghibásodási ráta. Ha nem így lenne, sokat bukna a gyártó a garanciális javításokon. A hosszabb garanciaidő ebből következően utal a gyártó által kalkulált várható megbízhatóságra.
3. Nem utolsó sorban fontos szempont az ár, amit hajlandó vagyok kifizetni a felsorolt tulajdonságokért.

Amikor lassan már 4 éve a mosógépünket és a mosogatógépünket vettük, adottak voltak az igényeink. Ennek több gyártó típusa is megfelelt, sőt jó néhányuk túlteljesítette. Miután megnéztük a gépeket a boltokban és utánuk olvastam a neten, mérlegeltük, hogy ár/érték arányban melyik éri meg nekünk. Így lett befutó mindkét gépfajtánál a Beko. Minden olyan szolgáltatást tudott ill. túlteljesített amire szükségünk volt, mindezt az árlista alsó felében és a kiemelkedő 5 év hókuszpókusz nélküli gyári garanciával. Természetesen gondolkodtunk pl. a Miele-n is mivel rendkívül jó híre van. A problémám viszont az volt pl. a mosógépnél, hogy a Miele legolcsóbb készüléke is két és félszer drágább volt mint a kiválasztott Beko. Az is kissé "vicces" volt, hogy egy nagy megbízhatóságú eszközre csak 2 év garanciát vállalnak, ill. az 5 évre szóló garanciaidő hosszabbítás egy alsó kategóriás gép árába kerül. Azt számoltam, hogy ha esetleg 5 évenként kellene vennünk egy új Beko-t, akkor is olcsóbban jövünk ki, ráadásul nem kell egyszerre kifizetnünk a teljes összeget. És akkor még az is benne van, hogy lehet, hogy a Beko nem 5, hanem több időt működik meghibásodás nélkül, mert akkor még később kell újat venni (vagy javíttatni).

A porszívó választásnál viszont abba futottunk bele, hogy az igényeinknek csak a felső-kategóriás gépek között voltak megfelelők (Miele, Dyson, Sebo). Így lett a relatíve drága Sebo porszívó a befutó. Azért relatíve, mert az átlagos porszívókhoz képest igen drága, viszont az adott igényeinket többé-kevésbé teljesítő márkás versenytársak vagy gyengébben teljesítették azokat vagy csak sokkal drágábban. Az is korrekt gyártói hozzáállás a Sebo részéről, hogy nem csak állítják, hogy megbízhatóak, hanem ezt deklarálják is a 4 év garanciával.

Ezeket csak példának írtam, mert mindenkinek más a preferenciája a készülékválasztásnál.

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#52063) BBéci válasza pjen (#52060) üzenetére


BBéci
titán

A Philips nem jó példa, mert pár éve eladták a tv részlegüket, magától értetődően kínai a belseje, ugyanúgy, mint az Orionoknak.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#52064) pjen válasza BBéci (#52063) üzenetére


pjen
félisten

A fejlesztést ahogy én tudom, még mindíg a Philips végzil

(#52065) pjen válasza BBéci (#52063) üzenetére


pjen
félisten

Látod hiába a név,a Sharp hűtő is zajos.

(#52066) jaja1981 válasza Fr3eWar (#52049) üzenetére


jaja1981
addikt

Szia, köszi. Rákerestem, közel 400k. Nem semmi. Mennyire lehet tartós? Ismerősöknél a jégkocka gyár hamar elhalálozott, és gyakorlatilag nem vállalja senki a javítást.
A többi amit leírtál teljesen korrekt lenne, a hang nem kritérium tárolóban lenne.

(#52067) csubuka válasza pjen (#52065) üzenetére


csubuka
addikt

A Miele KFN 29042 d ws sem egy halk darab mondjuk, pedig Miele. Mondjuk abból az "alsópolcos" kb.

[ Szerkesztve ]

(#52068) BBéci válasza pjen (#52065) üzenetére


BBéci
titán

Már az sem a régi, Vestelhez tartozik. Török anyacég, thaiföldi gyártás. Szerencsére csak leolvasztás után, egy óra hosszat zajosabb a megadottnál. A többi időben 36 dB, cseppet sem zavaró.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#52069) #40553216 válasza farkas-j (#52062) üzenetére


#40553216
törölt tag

„hozzáállás a Sebo részéről, hogy nem csak állítják, hogy megbízhatóak, hanem ezt deklarálják is”
Nyilvánvaló utalásod a Mielére ott megy félre (másoknál is), hogy a Miele nem állítja magáról, hogy a gépei megbízhatók. Ők az állítják, 20 évre tervezik a gépeiket, tehát 20 évig működni fog, mert ha elromlik is, javítható. A vásárlók állítják 100 év tapasztalatával, hogy a Miele gépek szinte bármelyik másik márka gyártmányaihoz képest megbízhatók.
Ha már porszívó és Sebo, pár tucat hsz-szel feljebb volt a Sebo S-Class, az állítás szerint a H13-nál jobb, „kórházi szintű kimeneti szűrője” erősen alulteljesít a Miele deklaráltan H13-as szűrőrendszeréhez képest. Hogy azért, mert a Miele nem vetít, csak azt írja, amit a cucc a tesztek szerint biztosan tud, amit lehet, a Sebo is, de ugyanazon körülmények között a Miele alacsonyabb besorolása mégis veri a Sebo magasabbját.

(#52070) #40553216 válasza Viszlát (#52051) üzenetére


#40553216
törölt tag

Sőt, nem csak hidegburkolat, de a födém is beton. Ahogy abban a lassan 120 éves budai társasházban is, ahol azelőtt laktam. Hogy mennyit számít a gép, azt jól mutatja, hogy a szomszédaimnak (az egyik két falnyira van – ez persze az építők hozzáállását is jól mutatja –, a másik pedig a másik oldali szomszédom alatt) nem Miele van, így a falon át majdnem annyira hallom az ő gépeiket, mint a sajátomat.

(#52071) farkas-j válasza #40553216 (#52069) üzenetére


farkas-j
őstag

Láttam az említett "teszt" videót. Nézd meg te is, és döntsd el mennyire korrekt a mérés. Ha esetleg nem jössz rá, hogy hol van a hiba a tesztben szívesen megírom.

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#52072) #40553216 válasza farkas-j (#52071) üzenetére


#40553216
törölt tag

Írjad nyugodtan!

(#52073) BBéci válasza farkas-j (#52071) üzenetére


BBéci
titán

Megnéztem, nem találtam más hibát a Sebo durva porkibocsájtásán kívül.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#52074) Fr3eWar válasza csubuka (#52067) üzenetére


Fr3eWar
őstag

Miele nem gyárt hűtőt csak "címkéz" (Liebherr-t)

(#52066) jaja1981
Nem tudom de bízom benne, hogy legalább 10 évet kihúz. Kialakításra igen jól összerakott, kellemes anyaghasználat, minőségi összeszerelés, ajtónyílás, csukódás. Van benne anyag rendesen, nem volt még ilyen nehéz háztartási gépem (122kg). Az előző hotpoint ariston 70 centis hűtőt teljesen működőképesen adtam el, mivel költöztünk ide a házunkba. Az 10évet ment hiba nélkül, és remélem az új tulajnál is lehúz még annyit.

(#52075) Kowi84


Kowi84
aktív tag

Ezzel a vásárolható plusz 1, 2, 3 vagy akárhány év garanciával kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
- A gyárin felüli évekért ki fogja vállalni a garanciát?
- Hol és hogyan lehet azt érvényesíteni (ha lehet egyáltalán, és nem csak parasztvakítás)?

Kicsit szkeptikus vagyok, mert kinézetem egy gorenje terméket, és az alap 3 éven felül - jelképes 5-6000 Ft-ért - lehetne venni még hozzá +4 évet. Nagyon csábítónak hangzik, de túl szép, hogy igaz legyen?

(#52076) Cyrin


Cyrin
addikt

Pedig a Miele címke -10 decibelt jelent automatikusan...
Meg a Miele porszívó a fugák alól is kiszippantja a port,
:D

(#52077) asdf_ válasza Kowi84 (#52075) üzenetére


asdf_
veterán

Attól függ, melyik boltban és mire veszed. Ezek a kiterjesztett garanciának hazudott dolgok jellemzően biztosítási szerződések, de néha van olyan is, amikor ténylegesen garikiterjesztésről van szó. Szóval utána kell járni, hogy ki nyújtja és milyen feltételek mellet.

(#52078) Zeki válasza Cyrin (#52076) üzenetére


Zeki
nagyúr

Ismerősóm dolgozott az Electrolux hűtőgép gyárban. Bérgyartottak a Privilegnek , azt mondta jött a német átvenni a hűtőket, olyan alapos volt, hogy jópárat visszadobott. Lehet a Miele sem csak úgy matricáztat Liebherr hűtőket.

(#52079) farkas-j válasza BBéci (#52073) üzenetére


farkas-j
őstag

Mi is használunk ilyen jellegű műszert mint ami a videóban szerepel, csak mi a levegőben lévő füst analizálására. Használat előtti kalibrálás után egy beépített légszivattyú beszívja a cső végén a levegőt, és az optikai szenzor a törésmutató alapján ad egy algoritmus szerint számolt értéket.
(Egyébként a füstérzékelők is zömében ilyen optikai vizsgálat elvén működnek, csak ott egy légszennyezettségi szint felett egy billenési pont van beállítva.)
A videóban lévő műszerről:
- Nem tudjuk pontosan mit mér.
- Nem tudjuk milyen mértékegységben számol.
De tegyük ezt félre, hiszen mindkét porszívónál ugyanazon "mérési" elv szerint mért a műszer.

A "mérés" súlyos hibája, hogy nem azonos feltételekkel történt!
A Miele porszívónál egy kb. 35-45mm átmérőjű csövön nagy nyomáson, közel irányítottan jön ki a teljes beszívott levegő mennyiség. A műszer légszivattyúja innen a nagy nyomáson kilépő levegőből szívja be a vizsgálandó levegőt, így fals levegőbeszívásnak szinte esélye sincs. Ezt az is bizonyítja (bizonyítaná), hogy van olyan állapot, hogy 0 porkibocsátást mér, tehát nem tudott beszívni a környező poros levegőből semennyit, csak a Miele által teljesen megtisztított levegőt. De erre még később visszatérek.
A kilépő levegő a Sebo-nál körkörösen eloszlatva alacsony légáramlással jön ki (ez az egyik szabadalmuk). A kilépő réshez hozzá sem lehet férni, mivel a kilépő nyílások mélyen be vannak süllyesztve a burkolatba, és erre van feltéve egy vastag, szövetborítású gumírozott ütközés gátló csík. Ennek két funkciója van. Az egyik funkciója, hogy védje a porszívót és a bútorokat az ütközésnél. A másik, hogy a körkörösen kilépő levegőt még egyenletesebben alacsony nyomással eloszlassa, hogy ne keverje fel a környezeti levegőt, így a port sem. Na innen próbál a "jeles szakember" homogén levegőmintát venni. :W Mivel nincs koncentrált nagynyomású kilépő levegő, így a környezeti levegőből is jócskán beszív a műszer. Esélye sincs arra, hogy kizárólag csak a porszívóból kilépő levegőből vegyen mintát. Ugye milyen korrekt és szakszerű összehasonlító a "mérés"? :F
Ha figyelmesen megnézi valaki a videót a Miele mérésénél, akkor gyakorlatilag csak az látható, hogy a légszívó csövet meghajlítva tartja a kilépő csőnyíláshoz, de maga a csővég és a cső nem látható rendesen. A szaki (gondosan?) úgy végzi a mérést, hogy ne legyen látható, hogy esetleg nincs e a cső megtörve, összenyomva, vagy esetleg a vége befogva.
Nem tűnt fel senkinek, hogy ez a helyszín olyan mint egy Miele által támogatott kereskedés, már csak a hátul lévő feliratok és pultból gondolva?
A tisztítás bemutatása is erősen részrehajló. A Sebo szívófeje nem a legalacsonyabb szívómagasságban hanem a teljes teszt alatt a 2-es magassági fokozatban van. A Miele-n a fejet az első próba után mivel az nem lett tökéletes, a szaki leengedi a legalsó állásba. Így demonstrálja onnantól, hogy milyen jól szív a Miele. A további bemutatók már így mennek le. Ezt hívják "egyenlő pályák egyenlő esélyek"-nek! :O Szükség volt erre???
Szerintem a Miele C3 egy remek porszívó, :K nálam is esélyes volt a megvásárlása, de ez az összehasonlítás szerintem egy kalap sz...rt sem ért! :N
Ha mindezek után úgy gondolja bárki, hogy ez egy korrekt összehasonlítás volt, hát...

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#52080) BBéci válasza farkas-j (#52079) üzenetére


BBéci
titán

"Mivel nincs koncentrált nagynyomású kilépő levegő, így a környezeti levegőből is jócskán beszív a műszer. Esélye sincs arra, hogy kizárólag csak a porszívóból kilépő levegőből vegyen mintát."
Éppen az az, ami a Miele mellett szól. A gép által kifújt levegő magától értetődően porosabb, szennyezettebb, mint a környezeti, ezt annak, aki logikusan, nem elfogultan gondolkozik, magyarázni sem kell.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#52081) farkas-j válasza BBéci (#52080) üzenetére


farkas-j
őstag

"A gép által kifújt levegő magától értetődően porosabb, szennyezettebb, mint a környezeti, ezt annak, aki logikusan, nem elfogultan gondolkozik, magyarázni sem kell." :Y :W

Te milyen videót néztél??? A Sebo E3-ból porosabb levegő lépett ki mint a környezeti??? Úr Isten, valamit nagyon benéztél!!! :O

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#52082) Golyobis


Golyobis
aktív tag

Sziasztok, egy szerszámgépet szerettem volna rendelni Amerikából.
Azt írják hogy 110v 60hz, nem tudom hogy az európai hálózatra valamilyen átalakítóval rá lehetne-e csatlakoztatni?

(#52083) Fr3eWar válasza Golyobis (#52082) üzenetére


Fr3eWar
őstag

Tudni kellene a teljesítményét (W vagy A) és annak megfelelően egy 230v 110v transzformátor.

(#52084) Degeczi válasza Golyobis (#52082) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Csak ha nagyon muszáj. De ha hozzáteszed egy kellően nagy teljesítményű trafó árát (+a gép vámolását, áfáját) az szinte biztosan jóval drágábbra jön ki, mint EU-ból egy itteni szabványnak megfelelő, ráadásul a trafó miatt kevésbé mobilis lenne.

(#52085) Voice24 válasza farkas-j (#52079) üzenetére


Voice24
őstag

Korrekt módon kivesézted a tesztet, felületes szemlélőnek ezek az "apróságok" fel sem tűnnének.

(#52086) BBéci válasza farkas-j (#52081) üzenetére


BBéci
titán

Semmit nem néztem "be".
A gép zsákjában már benne van egy halom összegyűjtött por, azon áramlik keresztül a levegő, abból valamennyit átfúj, azt érzékeli a műszer. Amikor az érzékelőbe nem fúj bele semmi, nyilván nem mutat porszennyezettséget, vagy csak minimálisat.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#52087) farkas-j válasza Voice24 (#52085) üzenetére


farkas-j
őstag

Csak a tények mentén rámutattam a hibákra :) , de sajnos azért vannak itt a fórumban olyan tagok, akiknek hiába vesézed ki a problémákat, mutatsz rá logikusan a tévedésekre, ők olyanok mint az egyet tudó székelyek. Nem zavarja meg a hitüket a valóság. :(
Van ilyen kollégám is, vele már senki nem száll vitába mert teljesen felesleges, ráhagyjuk, mosolygunk rajta és ennyi.

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#52088) Golyobis válasza Fr3eWar (#52083) üzenetére


Golyobis
aktív tag

Ha jól látom van egy 250W-os, és egy 370W-os változat.

(#52084) Degeczi

Sajnos az európai gépek más kialakításúak. Pontosabban az európai is jó a maga módján, sőt összességében az európaiak a jobbak sztem, de erre is szükség lenne, elsősorban a gyorsabb forgatási sebesség miatt, megéri a fáradságot/extra költséget nekem. Csak működjön.

(#52089) pjen válasza Golyobis (#52088) üzenetére


pjen
félisten

Nem tudom milyen gép,de a mi 50 es frekinkről lassabban fog forogni mint az usa 60 ról.

(#52090) Golyobis válasza pjen (#52089) üzenetére


Golyobis
aktív tag

A frekit akkor gondolom nem lehet átalakítani értelmes kereteken belül.

Amúgy biztos hogy a frekvenciának köze van a teljesítményhez?

[ Szerkesztve ]

(#52091) masterful87 válasza BBéci (#52080) üzenetére


masterful87
senior tag

Ne haragudj, de logikusan gondolkodva, ha a "gép által kifújt levegő magától értetődően porosabb, szennyezettebb, mint a környezeti", akkor mégis mi értelme van takarítani???

(#52092) BBéci válasza masterful87 (#52091) üzenetére


BBéci
titán

Leírtam az 52086-ban.
Az orrommal is érzékelem, ha a porszívóból kiáramló levegő nem kellőképpen tiszta. Por szagot érzek, olyankor cserélni kell a porzsákot, szűrőket.
Valamint a porszívók nem a levegőt tisztítják, hanem azt gyűjtik össze, ami a padlón, szőnyegen lerakódott.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#52093) ribarszki válasza BBéci (#52092) üzenetére


ribarszki
őstag

Egy jól tömített, normális porzsákkal és legalább Epa szűrővel szerelt porszívó kifújt levegöje mindenképpen tisztább mint a beszívott levegő. Akkor is ha már buci a porzsák.

(#52094) pjen válasza Golyobis (#52090) üzenetére


pjen
félisten

A frekit is át lehet alakítani frekvencia váltóval :) ,nem olcsó.A teljesítménye is kevesebb lesz.Ráadásul a hűtés hatásfokát is javítanod kell,a lassabban forgó venti kevesebbet hűt.

(#52095) pjen válasza ribarszki (#52093) üzenetére


pjen
félisten

Az egyértelmű,hogy tisztább,de szaga attól még lehetl :)

(#52096) Gabesz87


Gabesz87
addikt

Egy kis tanácsot kérnék. Van egy Samsung WW70K5410UW/LE mosógépünk, 3 éves, de ez végül is mellékes. Az a gondunk, ami egyre inkább zavar, hogy mosás közben büdös, mint a fene. A kis ajtaját kinyitva beleszagolva, komolyan, mintha pöcegödörbe szagolnék. Mi a fenétől lehet ez? Próbáltunk már korábban ecetes tisztítást, de az sem volt gyenge...utána jó ecet szagú lett, alig győztük kiszellőztetni. Ariel mosókapszulát és Silan Sensitive öblítőt használunk. Esetleg ezektől is lehet? Az előző, felültöltős mosógépünknél nem rémlik, hogy volt ilyen gondunk, pedig az sokkal régebbi volt, 10 éves Zanussi.

(#52097) Csabroncka válasza pjen (#52095) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

Van is, minél telítettebb a zsák (nálam legalább is) annál erősebb. BBécihez hasonlóan ha erős a szag akkor cserélem a zsákot, ez jellemzően telítés környékén van...

"in medias res"

(#52098) Csabroncka válasza Gabesz87 (#52096) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

Erre tessék >>> :)

"in medias res"

(#52099) pjen válasza Gabesz87 (#52096) üzenetére


pjen
félisten

Az ecetes mosást a legmagasabb hőfokon kell csinálni,ha ott csináltad akkor bocs.Viszont a kifolyó csövet ted le a földre és úgy indits egy progit.A befolyó víz mindjárt ki is folyik,jól átöblíti.Összefoglalóban ajánlják még a Pollit és citromsavat.

(#52100) Gabesz87 válasza Csabroncka (#52098) üzenetére


Gabesz87
addikt

:R
Ez egy baromi jó írás, köszi. Tök hasznos infók vannak benne, amiket kár, hogy nem olvastam előbb.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.