Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#48649) BB9000 válasza Exodion (#48644) üzenetére


BB9000
senior tag

Nekem LG inverteres hűtőm van. Típus: GBB329DSJZ. A fogyasztását a vásárlástól folyamatosan figyeltem egy Basetech Energy Monitor 2000 típusú mérővel. Az első évben a mért fogyasztás a gyári adattól kb 20% ban tért el. Ha jól emlékszem 236 KWh/év helyett, 286 KWh-ot fogyasztott. Ezt a fogyasztáskülönbséget betudom annak, hogy nálam más körülmények vannak, mint a szabványban meghatározott.
Az én hűtőgépem nem kapcsol be túl gyakran és amikor a motor hangja nem hallatszik, akkor is van mérhető fogyasztás, mivel akkor fűt a fűtőszál a leolvasztás miatt. Inverteres motor ide, 45 decibel az adatlapon oda, a gép semmiképpen nem nevezhető csendesnek. Nálam ez nem zavaró. A Samu ügyfélszolgálat állítása, miszerint az inverter sose áll le, az kamu duma.
Hogy hogyan lehet megfogni és rájuk húzni ezt a hibát, azt nem tudom.
Amit meg tudsz tenni: egyéni mérőt tudsz tenni a hűtőre, hogy pontosan lásd annak fogyasztását. Az óra-összes fogyasztással sokra nem mész, mert abban minden más fogyasztó is benne van.
A te hűtődnél a gyári fogyasztási adat 272 KWh/év. Ha a 20%-ot rászámolod, akkor 327 KWh még nem kimagasló eltérés. Ez havi 27-28 KWh. Mérj le egy teljes hónapot. Sajnos még akkor is van kibúvója a Samunak, ha a mért fogyasztás irreálisan magas. Avval védekezhetnek, hogy sokat nyitogatod, meg sok forró ételt pakolsz bele. De ha van pontos mért fogyasztási adatod, azzal már el lehet indítani egy fogyasztóvédelmi eljárást. A fogyasztóvédelemről nincs személyesen túl jó véleményem, de az már más kérdés.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.