- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
qqzs
őstag
válasz
peppe79 #48197 üzenetére
Hat nem ertettem meg sajnos , akkor mar nem is fogom?
ez 150ezer es van ra 6 ev garancia, lehet megsem olyan gagyi? Ez Sage nem Gastroback es nem Lelit es Cage merthogy errol kerdeztelek es a tobbiekrol irtal. Vagy ezt ugy kell erteni minden gagyi ami nem olyan mint neked van?
-
tipuka
addikt
-
peppe79
senior tag
Egy használt Gastroback klónjával találkoztam már. Bóvli gőzkar, bóvli kávékar. Kipróbálni nem tudtuk/akartuk, mert a kávékar egyik pereme (bajonett) el volt repedve. Alkatrész meg akkoriban nuku...De szerintem ez most sem változott. Van még itthon egy Gastroback kávédarálóm is. Azért vettem, hogy ha az asszony netán a kotyogóssal főz, akkor ne állítsa el az Ascaso-t, inkább használja ezt a kis pléhlemezből hajtogatott vackot. Egyszer már meg kellett hackelni, de még működik. 4-5 ezer körül vettem, többet amúgy nem is ér.
Abban egyébként igaza van koxx-nak, hogy a Lelit Anna sem egy csúcsminőség, de még így is 100x inkább a Lelit, mint egy "noname" Cage. Ráadásul még olcsóbb is (az alapgép 150ezer, a PID-es 180ezer), és bármilyen alkatrészt kapsz hozzá (szűrő, tömítés, kar, fűtőbetét, bármi). Persze a Te döntésed... -
poli27
veterán
Mi csak tavaly a konyhaszekrény cserekor, de már régóta ki akartam dobni a gázt... lófaszt melegít (10l víz fél óra volt kb míg az indukcióssal 10 perc...), körülményes volt takarítani stb stb... az indukciós meg egy álom... egy mozdulat takarítani, nem ég rá semmi az edényre... jha és szinte észre se vettem a villanyszámlába a változást, talán 2000ft kb...
-
qqzs
őstag
Kavegep szagertoket kerdezem errol [link]
-
peppe79
senior tag
Te meg minek mész bele egy ilyen felesleges vitába, amikor látod, hogy menthetetlen?
Igaz, hogy a Miele-nek és a Liebherrnek még közösen benyújtott szabadalma is van, meg úgy alapvetően mindenki tisztában van a Miele hűtők/fagyasztók eredetével, de ő hadd legyen csak abban a tudatban, hogy "semmi közük" ahhoz a "sz@r" Liebherrhez. -
arcitec
addikt
válasz
ribarszki #48181 üzenetére
OK. Értem én, csak az nem akart átmenni, hogy a Miele vállal érte minőséget nem a Liebherr.
A mai világban már összefolynak a dolgok, nyilván egy ajtó, egy készülék ház stb...és még más is .. Anno a Gorenje hűtőben is LG motor volt..
Elemental Létezik jobb cikk is ezt sikerült hirtelen találni, talán az a táblázat benne az energia felhasználásról használható. Na igen az edény az akár lehet indok,de én azt mondom (nálunk pont - pont időszerű volt), hogy megéri, az indukciós nagyon bevált , praktikus minden szempontból, tiszta maga a főzőlap(könnyen tisztítható ha kell), az edény is TISZTA, mondhatni alig használt állapotú. Lehetne még sorolni .. Aki teheti indukciósat vegyen. -
asdf_
veterán
Persze, a napnál is világosabb, hogy deka ugyanaz a két gép, csak máshogy van felcsicsázva belülről, de a kolléga úr csak köti az ebet a karóhoz, vélhetően nem tudna aludni éjjel, ha elismerné, hogy tévedett.
És valószínűleg a Peugeot 107, a Citroen C1 és a Toyota Aygo is három totálisan különböző autó nála, amiknek az égvilágon semmi közük egymáshoz... -
Trencso
csendes tag
Sziasztok!
Electrolux ESP74Green porszívó 39.990.-ért megéri? 90nm-es házban használnám, kicsi szőnyeg, inkább parketta! Van valakinek tapasztalata esetleg vele?
Köszönöm!
-
Chris0321
veterán
Én úgy értettem, hogy két egymással szomszédos helység a fürdőszoba és a konyha. A közös falnál lesz a tűzhely beépítve. A gázvezeték a fürdőszobába megy be és onnan kellene átvezetni a konyhába és azt nem tudom úgy meg lehet-e oldani, hogy végig van vezetve a fürdőszobában teljesen a tűzhely mögé és ott átvinni a falon, tehát a konyhában nem látszódna csak a fürdőben.
-
BBéci
legenda
válasz
Chris0321 #48176 üzenetére
Gázcső nem haladhat szekrényen belül, ez biztonsági előírás. Írtam már, hogy kötelezően szabadon kell lennie, tehát látszani fog.
(#48164) asdf_
Teljesen egyértelmű és világos, hogy a két gép szinte teljesen egyforma, csupán a márkára jellemző részletekben térnek el. Ugyanúgy, mint számos Bosch és Siemens. Ezekre írják a német tesztekben a "baugleich" szót. -
Tetsuo
őstag
Mi a vélemény erről a mosógépről? Electrolux keskeny, elöltöltős.
-
Chris0321
veterán
Mivel többen írtatok ezért inkább így válaszolok. A házban volt gáz bevezetve, volt gázkazán is de át lett alakítva az a rész így most a kazán átkerül a fürdőszobába ami a konyha rész mögött lesz és kombi kazán lesz tehát a fürdőszobából át lehetne vezetni a gázt. Beépített konyha lesz, gondolom ilyenkor nem a pulton keresztül van bevezetve a gáz hanem meg lehet oldani a másik helyiségből, hogy ne látszódjon a konyhában. A villanyt egy rokonunk csinálta, aki évtizedek óta dolgozik villanyszerelőként és ez is a szakmája de, hogy pontosan hány amperes a rendszer azt nem tudom. Mikor kikértem az ő véleményét is nem említette, hogy kevés lenne az elektromos rendszer a villany tűzhelyhez csak, hogy sokat fogyaszt.
Két kisgyerekük van húgoméknak így sokat menne a tűzhely hisz nekik minden nap kell főzni és/vagy melegíteni.
Ha esetleg valamilyen kérdésre elfelejtettem válaszolni, szóljatok nyugodtan. -
Degeczi
nagyúr
Új telepítésnél a leolvasás miatt az óra szekrényét a telekhatárra teszik, a háznál már csak a cső megy föl. A gázszolgálatatóhoz leadott tervben szerepelnie kell a cső tervezett helyének (amitől aztán persze el lehet térni ha indokolt) és annak is, hol lesz gázkészülék. A műszaki átvételnél meg még a tűzhely gyári számát is fölírják, és már azt sem engedik, h elzárószelep legyen a konyhai cső végén, csak ledugózás ha nincs tűzhely.
-
Ispy
veterán
válasz
Degeczi #48169 üzenetére
Fűtéshez menő gázcsövet nem is látod, mert az csak ott jön fel, ahol az óra van, aztán megy is be a kazánhoz, ami jó esetben szintén ott van. Viszont új építésnél már a konyhába nem is visznek gázt, csak ha külön kéred (én is ezzel szembesültem pár hete, teljesen abban voltam, hogy lesz a konyhában gáz, azt a nagy túróst lesz).
1x éve mikor költöztünk, akkor meg teljesen alap volt a gáz a konyhában, akkor a villanysűtőért kellett külön kérvényt benyújtani.
-
farkas-j
őstag
Az a helyzet, hogy nem mellényúlás volt a vásárlás! Kb. 12 éve amikor a Bosch kerámialapost vettük nem volt más normális alternatíva. Nálunk nincs gáz, de akkor sem vettem volna gázost, ha lehetett volna. Maradt a kerámia meg a hagyományos kerek főzőlapos. Az indukció még aranyárban volt. Te melyiket vetted volna?
-
Degeczi
nagyúr
Nyilván nem a ház dísze egy külső gázcső, de nem is olyan szempont, amivel komolyan kellene foglalkozni (ahogy a klíma kültérit sem dobom ki csak azért, mert az még rondább), hiszen többnyire csak közvetlenül a bevezetés alatt bújik elő a földből, rövid szakaszon. Másrészt a legtöbb háztartásban eleve megkerülhetetlen a kényelmes fűtés miatt.
-
Degeczi
nagyúr
-
mephi666
nagyúr
17éve melóztam bő 1 hónapot berényben az electrolux gyárban... ajtóhabosítón voltam: egyik soron 600, másikon 800 ajtót habosítottunk 1 műszakban... volt pár méretű ajtó: integrált, rendes fogantyús, mágneses zárógumi, bélés, apróságok (nagyvonalakban ezek alkották) ...nálunk kizárólag annyi ment, hogy kézimunkával be kellett dugózni az ajtókat, tesaszalaggal kritikus pontokon belülről leragasztani (ne jöjjön ki a hab), majd mentek a habosítóba és jöttek le a kész ajtók... összeállítás a többi soron ment (ahol készre építették a hűtőt és az apróságokat, tojástartót, stb-t belerakták) ...matricából páran hoztak is egy egész kollekciónyit emlékbe: volt ott zanussi, electrolux, stb... (és a mi csarnokunk volt asszem a 2-es bosch...) ...csak azt akartam ezzel, hogy ugyanarról a sorról jöttek sorban az ajtók, majd más-más matricát kaptak a kész hűtők a végén (más-más árfekvéssel) ...ja és ezeket az ajtókat az adott csarnokban hajlították lemezből, festették, szárították
-
farkas-j
őstag
válasz
arcitec #48162 üzenetére
A cikkből:
"Egyre divatosabb az indukciós főzőlap, mert úgy reklámozzák, hogy gazdaságos, mivel csak az edényt melegíti és maradékhője sincsen. Csak akkor nem értjük, hogy miért van mégis "H" magas hőmérséklet jelölés az indukciós főzőlapunkon kikapcsolás után."
Egyszerű a válasz, az edény adja át a hőt a lapnak. Nem is értem miért írta ezt?
Kerámialapos tűzhely:
"a főzőlapok könnyen takaríthatóak"
Ezzel nem értek egyet. Pl. amikor a párom bundás kenyeret csinál, a kifröccsenő vagy lecseppenő olaj nagyon frankón ráég. (Ő főz és takarítom.) Komoly munka letakarítani, pedig mindig beáztatom levakarás előtt Alio kerámiatűzhely tisztítóval.
Indukciósom még nincs, de ez lesz a következő beszerzés. Azt tényleg egyszerűbb takarítani és talán minden szempontból jobb mint a kerámialapos. -
asdf_
veterán
válasz
arcitec #48161 üzenetére
Ráadásul nagyon sok eltérést látok,max hasonlóság. Szóval ez nálam semmi ..
B+, centirol centire ugyanaz a ket gep. Az uvegpolcok, az ajtorekeszek kinezete, a kezelopanel, a melyhutofiokok felso resze (az also muanyag ugyanaz) meg az ajtoban a vagas kulonbozik egyedul. Ezek olyan jellegu kulonbsegek, mint ami egy Zanussi, egy Electrolux es egy Aeg kozott van (kizarolag arkategorizalo okbol, a Zanussi olcso csunya, az Aeg meg szep es kerekes hutofiokot kap pl.) vagy epp egy Whirlpool es egy Indesitnek matricazott Whirlpool kozott vannak. Ettol meg a teljes gepvaz kulseje es belseje tokugyanaz, tokugyanarrol a sorrol jon le, csak a vegen az egyik mas fiokokat, mas polcokat, es mas ajtot kap (bakker, a melyhuto ajtobetetje is hajszalpontosan ugyanaz a kettoben, tenyleg ennyire vak vagy, vagy tenyleg ennyire fogalmad sincs hogyan zajlik egy uzemi gyartas, es hogyan van megkulonboztetve par alkatresz cserejevel ket tokugyanolyan termek?)
-
tomama
aktív tag
Sziasztok!
Keskeny mosó-szárítógépet szeretnénk venni.Vannak ajánlott tipusok?
pl.erről valami vélemény? [link] -
arcitec
addikt
Egy Samsungot,Bosch, stb. is mellé tehettél volna ma már sok minden hasonló. Ez kb olyan volt részedről,mint filmekben a kakukk tojást megtalálni(hibákat).
Ráadásul nagyon sok eltérést látok,max hasonlóság. Szóval ez nálam semmi ..
blattida
Látod látod TE is csak a ködösítést keresed, - szokták ilyenre mondani,hogy csúsztatás-igen van ilyen ,de amiről én tettem említést az nem ez volt. A "minősítést" meg nem ÉN írtam.
-
pjen
félisten
válasz
Chris0321 #48152 üzenetére
A gáz egyértelműen olcsóbb,gyakorlatilag nem romlik el.Ha mégis fillérekből javítható,ez egy indukciós,kerámia lapról nem mondható el.Az,hogy többet kell takarítani relativ.Elszívó használata mellett semmiféle lerakódás nincs.Asszony amúgy is hetente aprólékosan kirakarítja a konyhát.Nem írtad,most bínt van a gáz?,ha igen megtartanám.Az 1x32A esetleg szűkös lehet,főleg ha többen vannak.Az,hogy a cső ronda,megszokják,nem is tudom mért ronda,észre sem veszem.De ez is csak egy vélemény.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Chris0321 #48152 üzenetére
Ez nem ilyen egyszerű!
Ha még nem kért bővítést korábban oda senki, akkor jó eséllyel csak 16A van. A legtöbb kombitűzhely simán elvisz 12-13A-t sütés közben (pár hete írtam itt arról, h alig találtam olyat, ami 8-9A-el is megelégszik, mert a gyártók jellemzően nem is specifikálják ezt) = "simán bírja" - amíg nem használsz mellette semmi nagyobb fogyasztót... mert már egy porszívó is könnyen levághatja a megszakítót, nemhogy mosógép vagy elektromos vízforraló.
Mindenképp föl kell tehát bővíttetni 32A-re az áramszolgáltatóval.
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E756 - i5-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" HD I W10 I Garancia!
- ShieldUp Fóliavágógép tartozékaival
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest