Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#48751) Dluinet válasza peppe79 (#48744) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Ha van is figyelmeztető hang, a mélyhűtő részére nincs bekötve.

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#48752) pjen válasza Dluinet (#48751) üzenetére


pjen
félisten

Mégiscsak van előnye a felül fagyasztónak.

(#48753) Fr3eWar válasza Gömbike (#48749) üzenetére


Fr3eWar
őstag

Nekünk Panasonic NN-SD452W inverteres van 3 éve kb, de nem szeretem, megszoktam ennyi idő után mert ilyen az ember, alkalmazkodik.
Ami fő bajom volt vele, hogy nincs quick start gombja, nincs olyan hogy megnyomod a powert és megy 30sec-et, minden egyes alkalommal a tekerővel be kell állítani valamennyi időt. A másik hogy piszok hangos a hűtése, és ha megy 30-40 sec-et legalább akkor utána 1 percig még megy a hűtés búgás, akkor is ha lejárt a program, akkor is ha kinyitod kiveszed az ételt/italt és visszacsukod. Csak csukott állapotú ajtónál, tehát ha végeztél, és kinyitod az ajtót elkussol, és ha nem csukod vissza 1 percen belül akkor utána már csöndbe marad becsukva is, de ha kész a melegítés kiveszed a terméket becsukod az ajtót akkor felbőg ismét.
Ami pozitív benne, hogy jó melegszendvicset csinál a kvarc csövekkel, és hogy nagy a beltere, 32 liter.

Az új konyhába egy nagyságrenddel komolyabb Bosch CMG633BS1 készülék került be, ennek a hangja nem összevethető a panasonic-kal, és van 30másodperces quick gomb, mondjuk az ára is sokszorosa az előzőnek.

(#48754) farkas-j válasza BBéci (#48738) üzenetére


farkas-j
őstag

Amikor én írtam az LG GBB60SAYFE lineáris inverter kompresszoros hűtőmről, hogy működés közben szinte nem hallani hangját, (pl amikor beüzemeltük azt hittem hibás és nem indult el), itt egyesek erősen kételkedtek ezen.

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#48755) farkas-j


farkas-j
őstag

Nem rég én is átestem egy mikro keresés mizérián. Adott volt a hely mérete (56x37x42cm), és nehezítésként legalább 28 literes mikróra volt szükségünk. Két típus maradt fenn a szűrőn. Egy Daewoo KQG-1N4A 31 literes, és egy ORION OM-2818DG 28 literes. Egy helyen lehetett csak a Daewoo-t megrendelni. Vártunk rá 3 hónapot mire kinyögték, hogy már nem beszerezhető, így vettük meg az Oriont. Két hiányosságtól eltekintve tetszik. Ha nyitva van az ajtaja, nem kapcsol le a lámpája egy idő után mint a régi Candy CMG 2894DS-nél. A másik hiányossága, hogy ha elindult, már nem tudom menet közben hosszabbítani a programot. A régi ezt is tudta. Ami még a Candy-ben jó volt, hogy fém forgótányérja volt ami ugye törhetetlen és rozsdamentes fényes belsőtere volt. A quick startja viszont csak 1 perces lépéseket tudott, az Orion viszont 30 másodperceset. A lényeg, hogy bevált az Orion, megszerettük. (Csak megjegyzem, hogy az Orion adatlapján hibásak a külméretek (61 cm x 37 cm x 48 cm), mert valójában kisebbek és simán befért az adott helyre, még szellőzésnek is maradt hely.
Ha valaki ilyen Oriont venne, figyeljen oda hogyan állítják ki a garanciajegyet! A MM-ban a hölgy 1 éves gar. papírt állított ki. Amikor megreklamáltam még neki állt feljebb. Ekkor megmutattam a weboldalukon a 2 év garit, ekkor duzzogva kitöltött egy új garjegyet amire már 2 év garit írt be.

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#48756) Toobee válasza BBéci (#48748) üzenetére


Toobee
veterán

Mi egy ilyen AEG MFC 3026 S-M-et vettünk. Fontos volt, hogy ne csak fémhatású legyen, hanem lehetőleg minél minőségibb érzetet keltsen, amikor megfogom. Ennek ellenére annyira vékony lemez az egész, hogy törlésnél simán huppan egyet a teteje. Ezen kívül nagyon meg vagyunk elégedve vele, pár hétig ez volt sütő helyett is (még ki nem választottuk, hogy melyik legyen). Sült benne kifli, pizza, melegszendvics. Műszakilag megfelel ez a szint, de ha legközelebb vennék, akkor én is mennék feljebb árban, hogy burkolat ügyileg is jobb minőséget kapjak.

https://barbieripnk.hu/

(#48757) Teaway válasza Fr3eWar (#48753) üzenetére


Teaway
veterán

Még nem láttam olyan inverteres Panát, ami Quick Start-os.

Nincs itthon csokid??

(#48758) emre


emre
veterán

Tudja valaki hogy a Vax takarítógépeket melyik cég szervizeli?

Szeretnék valami komolyabb takarítógépet, de lehetőleg megfelelő szervizhálózattal. Valszeg webshop-os vásárlás lesz és jó lenne ha Kaposváron is lenne szerződött szervizes akihez el tudom vinni ha garanciális probléma adódik.

Illetve ha ez a gyártmány aggályos akkor milyen száraz-nedves takarítógépet tudnátok ajánlani max 100k árig bezárólag?

A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.

(#48759) Mi5i


Mi5i
aktív tag

Sziasztok!

Kedves Crisp funkcióval rendelkező topiklakók! Tegnapi nap folyamán vettünk egy Whirlpool MWP 338-as mikrót, és sütöttünk vele próbaképpen két félkész panírozott csirkemellet, dual crisp fry üzemmódban, ha ez bármit segít :)
Kérdésem a következő: szerintetek normális, hogy a crisp tál ennyire elhajlott? Hívom szívesen a központot is ha kell, de kíváncsi lennék tapasztalatokra előbb. Kép:

Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#48760) Fr3eWar válasza Teaway (#48757) üzenetére


Fr3eWar
őstag

Sajnos evidensnek vettem, hogy minden mikró start gombja quick start is egyben, mert még nem találkoztam olyannal, ahol ez nem ment volna :D

(#48759) Mi5i

Az tuti nem normális, vidd vissza a tálat vagy hívd őket hogy WTF?
Nálunk semmi deformáció 3 év alatt a Panánál, pizza meg melegszendvics szokott készülni a PanaCrunch pan-ban.

(#48761) dethroner


dethroner
veterán

Sziasztok!
Csajomnak szeretnék venni egy turmixgépet. De egyáltalán nem ismerem ezeket a termékeket, és nem tudom hogy melyik típus jobb a másiknál. Amit tudok és szempont. Kizárólag üveg tartályos lehet, gyakran használná fagyasztott zöldségek és gyümölcsök aprítására. Ezen kívül mindenféle krémlevesek, dió és mogyoró, nyers zöldségek, egyszóval hús kivételével mindent szeretne benne aprítani. Karácsonyra szeretném meglepni vele, nem akarok kérdezősködni a témában tőle, mert akkor nem volna meglepi :) Mire érdemes szerintetek figyelni, és tudnátok pár ajánlott, bevált típust javasolni? Az árat kb 40K-ig engedném el.

[ Szerkesztve ]

A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

(#48762) Toobee válasza dethroner (#48761) üzenetére


Toobee
veterán

Miért ragaszkodsz az üveghez? Spar akcióban most elég jó áron meg lehet venni a KitchenAid 5KSB1565E-t.

https://barbieripnk.hu/

(#48763) BBéci válasza Gömbike (#48749) üzenetére


BBéci
titán

Mikró esetében sokkal kisebb az inverter jelentősége, mint légkondicionáló, hűtő- és mosógép motorjánál.

(#48753) Fr3eWar

Az egygombnyomásos indítás hiánya valóban gáz, nálam kizáró ok, viszont az pozitívum, hogy hűti magát. Öreg Whirlpoolom olyat nem tud, ezért nem mindig sikerül egymás után két melegítést elvégezni, meg kell várni, amíg magától visszahűl.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#48764) Ispy válasza pohár (#48739) üzenetére


Ispy
veterán

Én egy Cata omegát választottam, csak a 90 centis kivitelben, ár/értékben szerintem jó. Az előző catát 13 évesen műkődőképesen hagytuk a régi lakásba, igaz az dupla ennyi volt.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#48765) BBéci válasza Toobee (#48756) üzenetére


BBéci
titán

A hozzászólók közül Andrea M. tutira festett szőke, mert úgy ajánlja, hogy még nem használta, csak nézegette és tetszik neki a külseje. :W

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#48766) st6969 válasza dethroner (#48761) üzenetére


st6969
őstag

"Kizárólag üveg tartályos lehet"
"mindenféle krémlevesek..."

Látszólag masszív, vastag üvegtartályos turmixgépet használtunk, főleg krémlevesekhez. Lidl-ben vettük. Vastag üveg ide vagy oda, egy darabig bírta, de egy idő után a forró levest már nem szerette, és az üveg hosszában szétrepedt. Nyilván jobban tettük volna, ha várunk a turmixolással, és nem forrón öntjük bele. Mindenesetre erre azért majd figyelj. Azóta rozsdamentes botmixerrel "csapom szét" a levest, tökéletes az eredmény, nem is kell a turmixgép. Az egyetlen turmix, amit iszunk, az a banánturmix, ahhoz is tökéletes a botmixer.
Fagyasztott zöldséghez/gyümölcshöz viszont már nem alternatíva.

(#48767) Dluinet válasza BBéci (#48763) üzenetére


Dluinet
nagyúr

a párát szívja ki, hogy ne a mikro belsejében és az elektronikán csapódjon ki

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#48768) dethroner válasza Toobee (#48762) üzenetére


dethroner
veterán

Azért ragaszkodom az üveghez, mert volt botmixere és ahhoz aprítója és láttam pár hónap alatt mennyire szétkarcolja a fagyasztott zöldség. Kizárólag üvegtartályos turmix jön számításba.

A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

(#48769) farkas-j válasza st6969 (#48766) üzenetére


farkas-j
őstag

Még néhány érv az üveg mellet. Ezt lehet a legegyszerűbben és higiénikusan kimosni. Nem karcolódik és a savas gyümölcsök és ételek biztosan nem oldanak ki semmit a tartály anyagából.

[ Szerkesztve ]

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#48770) dethroner válasza st6969 (#48766) üzenetére


dethroner
veterán

Nálunk nagyon sok fagyasztott zöldség és magvak fogynak, ezért kellene motorerő és üvegtartály. Bár lehet a hőálló üveg még jobb lenne akkor. Szegény most ha valami nagyobb adagot kell aprítani, az apró [Russel Hobbs]-al kínlódik, és néha több mint egy óra mire minden hozzávalót összevág vele.

[ Szerkesztve ]

A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

(#48771) BBéci válasza Dluinet (#48767) üzenetére


BBéci
titán

Igen, de egyúttal hűti is a felforrósodott részeket, ezért hasznosnak tartom.

(#48770) dethroner
Az olyasmit aprítógéppel kellene elvégezni, nem véletlenül gyártanak külön olyat is. Például Kitchenaid-del.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#48772) Mi5i válasza Fr3eWar (#48760) üzenetére


Mi5i
aktív tag

Köszönöm, akkor megcsapkodjuk az asztalt :)

(#48773) dethroner válasza BBéci (#48771) üzenetére


dethroner
veterán

Aprító is van. [link] De gondolom nem véletlen hogy a fagyasztott dolgokat és a krémleves hozzávalókat a már említett apró mixerrel dolgozza fel. És mivel kizárólag növényi élelmiszert fogyasztunk, a legtöbb ételnél fontos lenne a jó minőségű, darabosmentes püré készítése.

A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

(#48774) kicsi kecske válasza kicsi kecske (#48750) üzenetére


kicsi kecske
tag

erre bárki?

“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”

(#48775) Ispy válasza kicsi kecske (#48774) üzenetére


Ispy
veterán

Nekem is elux van, nem no frostos, hanem automata leolvasztós, vagyis a hűtő hátulját nem engedi lejegesedni. A fagyasztó az már más kérdés....

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#48776) BBéci válasza dethroner (#48773) üzenetére


BBéci
titán

Ilyen aprítóra gondoltam: [link]
Miért püré? Rágni is kell, vagy valamit félreértettem?

#48774) kicsi kecske
Neked kell eldönteni, hogy mely szempontok fontosabbak.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#48777) Teaway válasza dethroner (#48773) üzenetére


Teaway
veterán

Miért kell fagyasztva mixelni?
Nem lehet előbb megfőzni/megpárolni?

Nincs itthon csokid??

(#48778) Mauzes


Mauzes
őstag

Sziasztok,
Van most akciós UltraSilencer porszívó 42 ezerért (nem a Zen, hanem a sima). Elég jó vételnek tűnik, van ettől jobb ajánlat? Miele-t néztem még, de abból 50 ezer a legalapabb C1.

Vagy Black Friday alatt szoktak lenne durva akciók?

(#48779) BBéci válasza Mauzes (#48778) üzenetére


BBéci
titán

Egyértelműen a Mielét venném, másik dimenzióba tartozik.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#48780) koxx válasza Mauzes (#48778) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

+1 a Mielére, néha akciózzák, BF-et érdemes megvárni
Nagyon agyalok a C2 eladásán, de eddig nem vitt rá a lélek

(#48781) Mauzes válasza BBéci (#48779) üzenetére


Mauzes
őstag

De pontosan miben jobb? Illetve mi az, ami tényleg "más dimenzióba" helyezi. Hangban gondolom jobb az US.

Csak mert a legalapabbat általában nem szeretem venni semmiből, ez ilyen hozzá nem értő elővigyázatosság. Tehát ha C2-től nézzük, akkor az már 60 ezertől indul, egy praktikusnak tűnő Parquet verziót meg 70 ezer. Itt már arról beszélünk, hogy 70%-kal drágább, mint az US.

Most nem győzködök senkit, magamat sem, csak körül szeretném járni.

(#48782) BB9000 válasza dethroner (#48770) üzenetére


BB9000
senior tag

BLAUPUNKT TBG701 turmix használható.
Jó és a keretedbe is befér a TEFAL BL850D38 Blendforce mastermix turmixgép. Mindkettőhöz hőálló üveg kehely van és jó erős motor. Forró leves beletöltése előtt javasolt meleg/forró vízzel rendesen előmelegíteni, akkor nem pattan el olyan könnyen.

(#48783) BB9000 válasza Mauzes (#48781) üzenetére


BB9000
senior tag

Mivel jobb egy S Merci egy Opel Insigniánál? Mindenben. Ugyanekkora a különbség a Miele S2 és az Electrolux Ultrasilencer között. Zongorázni lehetne / ha tudnék zongorázni :DD /

(#48784) st6969 válasza koxx (#48780) üzenetére


st6969
őstag

"+1 a Mielére"
"Nagyon agyalok a C2 eladásán"
Ez így egy hsz-ben kicsit ellentmondásosnak tűnik :))
(amúgy én is a Miele-t venném, csak ez kibökte a szemem :) )

(#48785) koxx válasza st6969 (#48784) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Kihasznalatlansag miatt adnam el nem azert mert rossz. Ettol meg ugyanugy csucs porszivo. Egyelore ugy tunik, hogy a philips speedmax kivaltotta, de meg teszteles alatt.

[ Szerkesztve ]

(#48786) polonic válasza koxx (#48785) üzenetére


polonic
félisten

Egy porszívó hogy lehet kihasználatlan?
Meguntad a takarítást? :D

(#48787) Cyrin válasza Mauzes (#48781) üzenetére


Cyrin
addikt

Ne hallgass senkire. Menj be a MM-ba, és próbáld ki őket. Aztán el tudod dönteni, hogy megéri-e neked a különbözet.
Semmi gond az US-rel. Én másodjára is azt vettem.

(#48788) koxx válasza polonic (#48786) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

A fenet :DDD sot mar az asszony szol ram, hogy ne porszivozzak annyit. A szekreny sarkaba van letamasztva igy elegge kezreall.

(#48789) ribarszki válasza koxx (#48788) üzenetére


ribarszki
őstag

A Dyson nálam is kiváltotta nagyrészt a Mielet, de soha nem adnám el. Egyrészt nagyon keveset kapnál egy használt porszívóért, másrészt mégiscsak egy Miele. Arról nem beszélve, hogy az őszi-tavaszi nagytakarítást vezetékessel lehet alaposan végigcsinálni. Múltkor elővettem a Mielet, végigmentem a lakáson és azért na.. jó egy Miele a háznál :K

(#48790) kicsi kecske válasza BBéci (#48776) üzenetére


kicsi kecske
tag

Persze, a kérdés csak az, hogy a WPnél írt Stop Frost, az ugyan azt jelenti-e mint a No Frost. Mert egy netes leírás szerint igen, de erre azért 100%ig nem merek hagyatkozni, azért érdekelt volna hasonló géptulajdonos véleménye:D

“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”

(#48791) Vilagos


Vilagos
csendes tag

Sziasztok,

Szárítógép vásárláson gondolkodok, heti 1-2x használatra lenne. Utána olvasva itt a fórumon kondenzációs elég lenne, alacsony hőmérsékleti szárítás funkcióval, hogy a ruhák össze ne menjenek.

Tudnátok esetleg 1-2 gépet ajánlani ami megfelelne? Hátha most az akciókba sikerülne kifogni egyet. :)

(#48792) dethroner válasza BBéci (#48776) üzenetére


dethroner
veterán

Mondom, nem vagyok a konyhában járatos :) Nem tudok miért szeretne turmixgépet és miért nem aprítót, de gondolom megvan az oka. Az említett tefal készletben aprító is van, de valamiért csak ritkán használja. Franc se tudja mi különbség van a mixer, a turmixgép és az aprító között, azt se tudom melyik mire való.

A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

(#48793) dethroner válasza BB9000 (#48782) üzenetére


dethroner
veterán

Köszi a tippeket, ránézek. De most feldobta az árukereső ezt a [Bosch]-t, és 10 ezer az engedmény a black friday miatt. Nem tűnik rossznak. Mit gondolsz, gondoltok?

A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

(#48794) mzso


mzso
veterán

Helló!

LG MS 23 NECBW vagy ehhez hasonló inverteres LG mikróról van valakinek első kezű tapasztalata?

Hogy melegít? (egyenletesen?) Jó a kezelhetőség tekerőgomb nélkül?

[ Szerkesztve ]

(#48795) #94529552 válasza kicsi kecske (#48790) üzenetére


#94529552
törölt tag

No Frost
Fagyasztótér leolvasztás: Kézi, tehát nem No Frost-os. ÁK, MM, mind manuális/kézi leolvasztást ír.

(#48796) cettlee


cettlee
őstag

hali! valami tök egyszerü mikrot keresek. mi a favorit?

(#48797) farkas-j válasza cettlee (#48796) üzenetére


farkas-j
őstag

Méret azaz térfogat? Tekerős vagy digitális? Kell grill vagy hőlégkeverés? A belső tér zománcos, kerámia rozsdamentes? Ár határ? Garancia idő?

[ Szerkesztve ]

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#48798) cadgers


cadgers
aktív tag

Sziasztok!

Helyhiány miatt arra gondoltunk, hogy a vásárolni szándékozott mosogatógépet a fürdőszobában helyeznénk el. Van egy keskeny (45 cm mély) mosógépünk, érdemes úgy kivitelezni, hogy egyiket a másikra helyezzük valamilyen módon?

(#48799) kicsi kecske válasza #94529552 (#48795) üzenetére


kicsi kecske
tag

Bakker pedig ezt az oldalt en is néztem de valahogy full atsiklottam a fagyaszto leolvasztas soron. Köszi azvindit! Akkor marad az Elux!

“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”

(#48800) Met válasza cadgers (#48798) üzenetére


Met
nagyúr

Magasan lesz a felső kosár...

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.