Hirdetés

2021. március 1., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-12-26 09:08:16

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#49801) koxx válasza Toobee (#49800) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

De neked hova kell ilyen szintű szeletelő, valami húsüzemed van a pincében?

(#49802) Toobee válasza koxx (#49801) üzenetére


Toobee
addikt

Dehogy. Otthoni használat. Én egyszer szeretem ezeket megvenni, úgyhogy amiből tehetem, a magasabb minőségű változatokat választom.

(#49803) koxx válasza Toobee (#49802) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Megnéztem az egyiket, mit tudhat vajon a szeletelő 500k-ért amit nem tud az 50ezres?

(#49804) Toobee válasza koxx (#49803) üzenetére


Toobee
addikt

Nem nyeklik nyaklik, nem műanyag a kihajtás, az árutámasztó kialakítása is nagyon lényeges. A Graefon egy kis műanyag csúszka van, ami például a sonka vége felé már nem az igazi, mert elcsúszik.

Egyébként a HomeLine 200 172e Ft, a RedLine 250 pedig 320e Ft. Egyik sem 500k, a RedLine 300 kerül ennyibe, amit egyébként most láttam a jófogáson 80e irányáron, szerintem ezt is el lehet hozni 60e Ft-ért. A Berkel a teteje, nem nagyon fogsz jobbat találni. Ha tehetném, lenne beredezve egy konyhám tradícionális eszközökkel. Szeletelőből például a Volano szériájukból választanék. Ez nem a szükségről szól, a gasztronómia is egyfajta hobbiként kezelendő. Engem örömmel tölt el, ha jó valamire ránézni, ha látom benne a munkát, a minőséget. Nem tartom elképzelhetőnek, hogy szeletminőségben sokkal jobbat tudna bármelyik pro szériás gép, mondjuk ezekre a 8 kg-os sonkát is fel lehet pakolni, el fogja vágni szépen, elleben az én gépemmel.

[ Szerkesztve ]

(#49805) peppe79 válasza koxx (#49803) üzenetére


peppe79
senior tag

Nálunk az olcsó szeletelőkkel eddig csak a szívás volt. Az egyiknek kínlódás volt a takarítása, a másiknál meg már egy kis erőkifejtéstől is elmozdult a kocsi, így a lehellet finomra állított pozícióból lett aztán vagy 1.5-2 mm. Jó lenne valami elfogadható áru szeletelő, mert az üzletekben hiába adott a profi géppark; egyszerűen nincs idejük, vagy csak szimplán lusták az eladók, hogy vékonyra szeljék a szalámit, felvágottakat.

(#49806) Teaway válasza Toobee (#49804) üzenetére


Teaway
veterán

Még a 700k-s gépen is műanyag a fogaskerekes hajtás...

Nincs itthon csokid??

(#49807) Toobee válasza Teaway (#49806) üzenetére


Toobee
addikt

Hát ezt szomorúan hallom. Akkor mit érdemes venni?

(#49808) koxx válasza Toobee (#49807) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Egy jó konyhakést.

(#49809) BB9000 válasza atirag (#49781) üzenetére


BB9000
aktív tag

A Bosch WTW85540EU szárítógép lefolyóba bekötésének lépései a leírás 38-40, oldalán vannak. Ha az itt leírt összes lépést pontosan megcsinálod, akkor nem kell foglalkozni a tartály ürítésével. Ha neked nem pont ugyanez a típus van, akkor is érdemes ezt a leírást megnézned, mert nagyon hasonló mindegyiknél ez a művelet.

[ Szerkesztve ]

(#49810) Toobee válasza koxx (#49808) üzenetére


Toobee
addikt

Ilyen szeleteket biztosan nem vágsz vele, erre nagy összegben mernék fogadni.

(#49811) BBéci válasza Toobee (#49810) üzenetére


BBéci
félisten

Mániának tekintem a fél milliméter vékonyra szeletelést, de elfogadom, nekem is vannak furcsaságaim. A sonkát harapni szeretem, ha vékonyra szeleteltet (feketeerdei és hasonlók) veszek, feltekerem ujjnyi vastagságúra és úgy rágcsálom. Az úgynevezett leheletfinom sonkából 4-5 szeletet teszek egymásra, úgy vágok belőle katonákhoz való darabokat, vagy teszem zsömlébe. Húsvéti sonkából, tarjából szintén ujjnyi vastag szeleteket vágok. Ízlés dolga.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre?

(#49812) Pumma válasza Gempas 70 (#49799) üzenetére


Pumma
nagyúr

Ha nem megy a link, akkor valószínűleg már nem érvényes a mostaniakra, alatta is csak a 2009. január és 2011. október között gyártott gáztűzhelyeket írja.
Vannak hasonló, de olcsóbb 4-es szériás(45 és 46-os számozás) mosogatók [link] , és a 6-os széria már lehet(68-as), hogy nem ilyen műanyagos kialakítású, mint ahogy itt írják, hanem nemesacél a belseje, de nem biztos, hogy az ér annyit. Persze te tudod milyet akarsz.
De egy 177cm-es beépíthető hűtőért se adnék 206 ezer Ft-ot, ami még csak nem is No-Frost.

Ha kérdésed van írj privit!

(#49813) Toobee válasza BBéci (#49811) üzenetére


Toobee
addikt

Nem próbáltam meg kötelező érvényű megoldásként beállítani ezt, csak a saját vonatkozásomban emeltem ki ezt. Magamnak kerestem/keresem a megfelelő megoldást, de remélem, hogy másnak is érdekes. A mai reggeli bivalymozzarella, paradicsom, sonka vékony szeletekre vágva olíviaolajjal, bazsalikommal, pici sóval és ciabattával volt. Aldis beszerzés volt minden, kivéve a sonka, az házi. Erős füsttel, viszonylag sósan, ebből nekem nem esett volna jól vastagabb szelet ebben a felállásban. A sajtok elég új dolog nekem (trappista vonalon mozgok, mozogtam), az egyik kollégám vezetett be a sajtos világba, bámulatosan jó dolgokat lehet kapni.

[ Szerkesztve ]

(#49814) pjen


pjen
nagyúr

Szevsztok.Telorol vagyok,nem találom.Hol van az,hogy az egy éves gari akkor is él,ha nem szervíz üzemel be valamit,pediga gari papirra rá van ìrva?Segítsetek már.köszi.

(#49815) Gempas 70 válasza Pumma (#49812) üzenetére


Gempas 70
aktív tag

Köszi a választ. Akkor valószínűleg a mostaniakat nem annyira érinti. Viszont hűtőnél nem értem a 177 cm kitérődet.. nem találok magasabbat, az energiaosztály A+ ami olcsóbb, egyedül egy Elux -ot találtam olcsóbban és no frost ban . Ez viszont megfontolandó. Gyakorlatilag mindegy milyen gyártót nézek, az energiaosztályban nem nagyon van 10% eltérés. Innentől márkapreferencia kérdése is, meg az is hozzátartozik a dolghoz, hogy a bosch 7 év garit ad az Elux meg 5 évet.. innentől fejvakarós :)

(#49816) atirag válasza BB9000 (#49809) üzenetére


atirag
őstag

Igen ezt megcsináltam .Viszont azt sehol sem írja hogyan tisztítja magát ilyenkor. Mert a tisztítási résznél ezt írja :

"Kondenzvíztartály szűrőjének tisztítása
Utasítás: A kondenzvíztartály szűrője a kondenzvíz megtisztítására szolgál, amelyet a rendszer a szárítógép automatikus tisztításához használ fel."

Na most a kérdés ,hogy ha be van kötve a lefolyóba akkor milyen vízzel tisztítja és az honnan jön és szűrt e.

Mert egyelőre azt gondolom roszabbat teszek ha kivezetem.

(#49817) asdf_ válasza pjen (#49814) üzenetére


asdf_
addikt

151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról

2. § (1) A jótállás időtartama egy év. E határidő elmulasztása jogvesztéssel jár.
(2) * A jótállási határidő a fogyasztási cikk fogyasztó részére történő átadása, vagy ha az üzembe helyezést a vállalkozás vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napjával kezdődik.

Fontos kitetel:
1. § (3) Az e rendelet szerinti jótállás érvényességéhez, valamint a jótállásból eredő jogok érvényesítéséhez a vállalkozás az e rendeletben foglaltakon túl további követelményt nem támaszthat a fogyasztóval szemben, kivéve, ha a fogyasztási cikk megfelelő üzembe helyezése más módon nem biztosítható és a követelmény teljesítése nem jelent aránytalan terhet a fogyasztó számára.

Amennyiben a jotallasra kotelezett a szakszerviz altali beuzemeles hianya miatt nem kivan gariban foglalkozni egy termekkel, csak ezen teny alapjan lehetosege erre nincs. Ugy tudja csak visszadobni a garis igenyt, ha a beuzemeles vagy a hasznalat szakszerutlen volt, ezt bizonyitani is tudja (pl.0,5-os kabellel bekotott villanytuzhelyben leegett csoki), valamint a jelzett hiba oka erre vezetheto vissza (tehat mondjuk mosogepnel hiaba szakszerutlen a masfel meter magasra vezetett 5 meteres szennyvizcso, ez csak a szivattyu halala eseten veheto elo, egy hibas ajtoretesznel evidens modon nem).
A 151/2003 csak 10e ft feletti, tartos fogyasztasi cikkekre ervenyes (felsorolas: melleklet a rendelet aljan), maganszemely vasarlo eseten.

[ Szerkesztve ]

(#49818) pjen válasza asdf_ (#49817) üzenetére


pjen
nagyúr

Köszönöm.

(#49819) Intruder2k5


Intruder2k5
MODERÁTOR

Üdv!

Urak, engem az érdekelne, hogy a kombinált tűzhelyek elektromos sütő része átlagosan vagy nagyságrendileg tól-ig hány Wattos szokott lenni? Sajnos ahogy nézem ezt az adatot nem szeretik feltüntetni a webshopok, mindenütt csak az van, hogy "A" energiaosztályú, stb.

ELADÓ egy Xiaomi Redmi 5A, és egy Nokia 6300 telefon | https://bit.ly/3dvYYsY

(#49820) asdf_ válasza Intruder2k5 (#49819) üzenetére


asdf_
addikt

Letöltesz egy user manualt, és ott lesz. De ha jól rémlik, a csak sütőnek elég a 16 amper, szóval úgy 3.5 kW környéke.

(#49821) tomazin válasza VIPowER (#49777) üzenetére


tomazin
veterán

Köszönöm a tippet, nem hittem, hogy ilyen egyszerű a dolog.
Ha más keresné egyszerűbb dolga legyen (ha nem ég rendesen a gáztűzhely):
Tisztítani a fúvókát (arra figyelni, hogy kisebb legyen a tű, mint a lyuk)
Ha valaki cserélni akarja egy videó
#gázrózsa #gáz

[ Szerkesztve ]

(#49822) pjen válasza Intruder2k5 (#49819) üzenetére


pjen
nagyúr

Az enyém sima sütésnél 2 Kw.

(#49823) Degeczi válasza Intruder2k5 (#49819) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Én is ezzel kínlódtam pár hónapja...
Érthetetlen, miért nem alap a gyártóknál ilyet specifikálni, hiszen nagyon sok olyan háztartás van, ahol csak 16A érhető el, és nem egyszerű a bővítés.

_asdf: sajnos nem! :( Nézd meg, tölts le egy tetszés szerinti user manualt...
Gyakorlatilag csak a Beko adja meg korrekt módon, h pl. 2 kW a max teljesítményfölvétel, az összes többi márka amit láttam, kizárólag fogyasztási ciklust ad meg (hogy pl. egy átlagos sütés 0.7 kWh) amiből azonban nem derül ki az áramigény. Bezzeg a gázégők teljesítményét megadják, ami kb. senkit sem érdekel.

(#49824) Intruder2k5 válasza Degeczi (#49823) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

"Bezzeg a gázégők teljesítményét megadják, ami kb. senkit sem érdekel."

Ez így van. Azt már én is tudom, hogy a gázégők 1-2kW körül teljesítenek ,de a sütőkről mindegyik hallgat. Pedig szerintem is alap lenne egy maximális áramfelvételi érték megadása. Aztán az egy másik kérdés, hogy adott esetben a ki/be kapcsolgatás miatt a sütés végére átlagosan ez kevesebb mint a fele lesz, de az elektromos hálózat szempontjából cseppet sem mindegy, hogy mi a max. amivel számolni kell.

[ Szerkesztve ]

ELADÓ egy Xiaomi Redmi 5A, és egy Nokia 6300 telefon | https://bit.ly/3dvYYsY

(#49825) peppe79 válasza Degeczi (#49823) üzenetére


peppe79
senior tag

2kW? Felfűtéskor is, alsó-felső sütésre állítva, turbógrillel, légkeveréssel? Nem lesz az kevés? Hány wattos fűtőszálak vannak abban a Bekoban?

(#49826) tomtyi válasza Intruder2k5 (#49819) üzenetére


tomtyi
veterán

+(#49823) Degeczi
Érdekes, az Elux termékek használatijában tényleg nincs ilyen adat, de a weboldalon van, a sütés és a grillezés külön is. A Boschnál a használatiban is benne van.

乾屎橛 Hobbyjúzer vagyok. People liked NASCAR because the constant crashes made it exciting, and this gave me an idea. Bill Gates on Microsoft Windows

(#49827) Kvardlipot válasza Toobee (#49807) üzenetére


Kvardlipot
őstag

Este megnézem milyen gorenje szeletelő van otthon. Olcsó volt, nem mozdul el a kocsi sem. Visz szinte mindent, friss kenyeret, szalámit, kemény sajtot, zöldséget is (bár utóbbira nem sokat használom). Pár éve megvan már. Egyedül azzal nem bír, ha nincs jól kiszáradva a házi kolbász - de ez nem a gép hibája úgy vélem.
Karbantartási igénye annyi merül fel a takarításon kívül, hogy időnként meg kell olajozni a kocsi csúszkáját.

[ Szerkesztve ]

(#49828) pjen válasza peppe79 (#49825) üzenetére


pjen
nagyúr

Én multkor beirogattam a Gorenje kombi sütőjének áramfelvételét különböző módokbanl.Saját nem hiteles mérésem szerint a sütő minden fokozatban elmegy 16A ről.Normál alsó felső sütés 2 Kw.Egyébként a kombi tűzhelyek sütője szinte mind villás dugós,a villás dugó pedüg 16A os.Elméletileg nem is vehet fel 16 ampernél többet az összes funkció egyidejű használatánál sem.

(#49829) Degeczi válasza peppe79 (#49825) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Nem, a leírása szerint 10A-es biztosíték van benne, és nem vesz föl többet 2 kW-nál mérve sem.

pjen: az egy dolog, h belefér-e 16A-be (mert több fázisod van, és a tűzhelyhez vittél egy csak annak fönntartott 16A-t) vagy az egész háztartásnak van annyi! Utóbbi esetben kell maradjon még pár A egyéb berendezéseknek is. Na erre nem gondolnak a gyártók (valóban, a Bosch, AEG esetén én is megtaláltam az alábbiakat, de azok a 3 kW fölötti teljesítménnyel nem használhatóak ilyen helyzetben), és akkor sem specifikálják, ha erre amúgy alkalmasak lennének.

[ Szerkesztve ]

(#49830) pjen válasza Degeczi (#49829) üzenetére


pjen
nagyúr

Be kell osztani,ha csak 16 A van.Rengeteg különböző funkció van a sütőn.Nem kell mindent egyszerre használni és valószínűleg értelmetlen is.

(#49831) peppe79 válasza pjen (#49830) üzenetére


peppe79
senior tag

...vagy elgondolkodni egy gáztűzhelyen. Emlékszem, amikor még a szüleimnél éltem a panelban, és nem figyeltünk, hogy egyszerre megy a mosógép, a számítógép (akkoriban még CRT monitor stb), a porszívó, mikró... :N

(#49832) Degeczi válasza peppe79 (#49831) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Gáztűzhelyből nincs légkeveréses, ami pedig nagyon-nagyon hasznos funkció.

(#49833) peppe79 válasza Degeczi (#49832) üzenetére


peppe79
senior tag

Van belőle, nekünk anno a panelban volt is olyan (Pelgrim), csak épp 2 forintot nem ért.

(#49834) Degeczi válasza peppe79 (#49833) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Nincs: az említett Pelgrim gyártóját lassan egy évtizede fölszámolták, az aktuális típusok között pedig egyetlen Electroluxot találtam, aminél nem egyértelmű a leírás, de sanszos, h elektromos grillbetéttel megy ez a funkció, ami nem sokat ér (de Pelgrimről is láttam olyan leírást, ami hasonlót említett, akkor pedig érthető a rossz tapasztalatod).
Gondolom gázláng mellett nem igazán jó ötlet erős ventillátort használni, talán ezért.

(#49835) peppe79 válasza Degeczi (#49834) üzenetére


peppe79
senior tag

A gyártót nem számolták fel, csak amikor az ezredfordulón bekebelezte az ATAG csoport, onnantól kezdve még döcögősebbé vált az importja, alkatrészellátása. Nem csoda, hogy a gazdasági válság beálltával aztán - hál istennek - vége is lett a magyarországi tevékenységüknek. A cég eredetlieg holland. Az enyém egy román gyártású csoda volt, és akkoriban (több, mint 15 éve) az egyik legdrágább szabadonálló gáztűzhely: olyan 95 ezer ft körül vettem a MM-ban. Az egyik legrosszabb vételem volt. A légkeverést komolyan gondolták, ha jól emlékszem, pizzasütéstől kezdve egyéb más programokhoz is javasolták. De mondom: két forintot nem ért. A külső burkolatán meg olyan gagyi volt az a selyemmatt szerű festés, hogy az takarításkor felhólyagosodott.

"Electroluxot találtam, aminél nem egyértelmű a leírás, de sanszos, h elektromos grillbetéttel megy ez a funkció, ami nem sokat ér..."

Pedig egyértelműen fogalmaznak:
"Sütőfunkciók: alsó sütés, kiolvasztás, alsósütés + ventilátor, grill + ventilátor, grill, világítás"

A leírásában ott találod a "többfunciós gázégő" (amikor többféle étel készült egy időben) funkció mellett is a ventilátor piktogramját, nem csak a grillnél.

Plusz az energiatakarékosságnál is kiemelik:
"Légkeveréses sütés - amikor lehetséges, a sütőfunkciókat légkeveréssel használja az energiatakarékosság érdekében."

(#49836) Vasy09


Vasy09
őstag

Sziasztok!

Darálós kávéfőzőből van valami ajánlott? Vagy olyan, amit messziről kerüljek el? Philipseket nézegetem. Ezek mennyire jók/ajánlottak?

Gamertag: Vasy09

(#49837) Degeczi válasza peppe79 (#49835) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Nem véletlenül írtam, h nem egyértelmű: a leírásában az is ott szerepel, h "villamosenergiafogyasztás légkeveréses sütés mellett 1.9 kWh/ciklus", ami veszett sok: full villanysütős tűzhelyekre ennek a felénél kevesebbet szoktak specifikálni...
(és már megint nem derül ki belőle a teljesítményigény, de ha ilyen nagy a fogyasztás, nyilván nem alacsony az sem. Nesze neked "gázsütő"...)

Akkor a hazai céget számolták föl, nekem tökmindegy, csak az a lényeg, h nem találsz légkeveréses gázsütőt a boltokban.

(#49838) Gömbike válasza Vasy09 (#49836) üzenetére


Gömbike
aktív tag

A Philipset nyugodtan megveheted. A Saeco-t felvásárolta, tulajdonképpen Saeco-t vásárolsz, ha veszel egyet.

Nagyon megbízhatóak, persze a rendszeres karbantartás ehhez alap feltétel.

Jó gépeket gyárt még a De Longhi, még jobb a Jura ( ez a háztartási kávéfőző gépek közül a felső szegmens), és a Gaggia. De az tulajdonképpen Saeco, csak átcimkézve.

Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.

(#49839) Vasy09 válasza Gömbike (#49838) üzenetére


Vasy09
őstag

Köszi! :R :R

Mivel én és a nejem is inkább capuccinózunk, és csak ritkán iszunk expressot, így olyat néznék, amihez van külön tejtároló!? :U
Esetleg max 200-250 ort van valami Best Buy?

Gamertag: Vasy09

(#49840) whatnot


whatnot
őstag

Sziasztok,
vettem egy mosó- és szárítógépet. Szárításkor kissé kellemetlen, középmagas frekvenciájú zaja van. Ez normális?
Videó: [link]

(#49841) Gömbike válasza Vasy09 (#49839) üzenetére


Gömbike
aktív tag

Ezek közül bátran választhatsz: [link]

Pl: [link] [link] [link]

Ez egy sokat tudó gép: [link]

Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.

(#49842) Voice24 válasza Vasy09 (#49839) üzenetére


Voice24
őstag

A Delonghival sem járnál rosszul, itt is találsz pár capuccinos gépet.

(#49843) Gömbike válasza Gömbike (#49838) üzenetére


Gömbike
aktív tag

Így igaz, a De Longhi gépek is nagyszerűek. De ott is a magasabb kategóriából biztosabb a választás.

Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.

(#49844) Vasy09 válasza Voice24 (#49842) üzenetére


Vasy09
őstag

Köszönöm és neked is Gömbike! :R :R Megnézem őket, aztán meglátjuk! :K :K

Gamertag: Vasy09

(#49845) Kvardlipot válasza Kvardlipot (#49827) üzenetére


Kvardlipot
őstag

Gorenje R506E (Q228-150)

(#49846) spae


spae
aktív tag

Hello!

Érdeklődnék, hogy a ETA 1230 Aqua Master, akkus, nedves porszívóról van-e valakinek véleménye. tapasztalata?

Előre is köszönöm!

(#49847) Vasy09 válasza Gömbike (#49843) üzenetére


Vasy09
őstag

Ez a [Delonghi] jó választás lehet? Illetve még ezen a [Philipsen] gondolkodom!? Szerinted/szerintetek?

esetleg [még ez]???

[ Szerkesztve ]

Gamertag: Vasy09

(#49848) peppe79 válasza Vasy09 (#49847) üzenetére


peppe79
senior tag

Gorenje beépíthető sütője van közületek valakinek? Eredetileg egy alap Neffet akartam venni, de erre az évre már sajnos az EP befizetésekkel kiköltekeztem magam, így most csak kb. 100 ezer ft-ot tudnék szánni rá. Jó lenne, ha a karácsonyi ebéd már az új sütőben készülne, ezt a hitvány Eluxot meg kivághatnám végre a fenébe.

(#49849) ribarszki válasza Vasy09 (#49847) üzenetére


ribarszki
senior tag

5000szériás Philipset nyúzom 3 éve. Kiváló gép.

[ Szerkesztve ]

(#49850) Gömbike válasza Vasy09 (#49847) üzenetére


Gömbike
aktív tag

Az első kettő közül amelyik neked szimpatikus, mindkettő nagyon jó gép. Bár én Saeco párti vagyok, ezért a Philips.

Viszont ha lehetőségem lenne rá, magamnak a harmadikat választanám.

Szóval menj el pl. a MM-ba és ott nézd meg őket szemtől szemben. Amelyik szimpatikus nektek, azt válasszátok.

A karbantartás alatt én a következőket szoktam elvégezni:

- Kávégép boltban szoktam venni vízlágyító párnát. Itt: [link]

Én Britta párnát szoktam tőlük venni, azt nem találtam a honlapjukon meg. 6 hónapig elég, a lényeg, hogy folyamatosan ellepje a víz.

- Vízkő mentesítésre citromsavat szoktam alkalmazni. A szervizekben is ezt használják, olcsó és jó, nem káros a szervezetre.

-Hetente egyszer kézzel kefével csap alatt átmosom a központi egységét (kpe), havonta egyszer a mosogatógépben átmosom a kpe-t.

-A kpe-t havonta egyszer át szoktam fújni ezzel: [link]

Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.