Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#48701) arcitec válasza Degeczi (#48700) üzenetére


arcitec
addikt

Tudnál konkrét linket adni a beszerzésére? Köszi...(magyar is lehet :B ).

(#48702) asdf_ válasza Exodion (#48699) üzenetére


asdf_
veterán

Ket verzio van. Egyreszt szolsz nekik, hogy a jotallas szabalyai szerint a termek elso egy eveben az a feltetelezes, hogy a termek eleve hibas volt mar az eladas pillanataban, es ez alol a jotallasra kotelezettnek kell igazolhato modon kimentenie magat, ergo teljesen mindegy, hogy te mivel mersz, te bejelentetted a hibat, ok _kotelesek_ ezt rogziteni, es hogy a kimentesnek eleget is tegyenek, lesznek szivesek kifaradni, a sajat ervenyes kalibracioval rendelkezo homerojukkel megnezni a szarukat, ha hibas, akkor pedig javitani, ha nem, akkor meg max egyezkedtek, hogy jossz nekik egy kiszallasi dijjal meg fel ora munkadijjal. Masik verzio, hogy leszarod a Samsung szervizt a francba, es az eladonal -ha jol remlik, Auchan- jelzed a problemat, veluk jogi kapcsolatban allsz, jotallasra kotelezettek, nem razhatnak le, es boxoljak le ezt a samsunggal ahogy akarjak, teged nem erdekel a datumon kivul amikor a szerelo kijon semmi.

[ Szerkesztve ]

(#48703) Degeczi válasza arcitec (#48701) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Ennek akkor van jelentősége, ha otthonautomatizálással foglalkozik vki, pusztán hőméréshez talán túlzás (bár én azért vágtam bele lassan 2 éve, mert távolról monitorozni kellett a még lakatlan és fűtetlen ház szobáinak hőmérsékletét). Önmagában egy zigbee szenzor még nem használható: kell egy gateway, ami elérhetővé teszi wifin keresztül. Így rákeresve (Xiaomi Gateway) rengeteg találat lesz, gyakran szenzorokkal együtt kitben. Én Kínából vettem mindent, ami azért is hasznos, mert csak azt a verziót lehet egyszerűen saját automatizálási rendszerbe integrálni, ahogy nálam is működnek. Amúgy a gyári alkalmazással is lehet hasonló grafikont lekérni:

(ez a legfelső, szinte üres polcon lévő szenzor, amit érzékenyen érint minden ajtónyitás. A másik most az alsó rekeszben van: az egy vízszintes vonalat rajzol 6 fok 1-2 tizedes közelében)

[ Szerkesztve ]

(#48704) BBéci válasza peppe79 (#48680) üzenetére


BBéci
titán

Az a Voltcraft semennyivel nem jobb, pontosabb, mint egy középkategóriás mobiltelefon a rá telepített alkalmazással.
Két órával ezelőtt hívtak, hogy csereutalványt adnak, amivel vehetek másik hűtőgépet, vagy visszakaphatom az árát.
Az benne a brutális gáz, hogy ha holnap elviszik a cicergőst és a kezembe kapom az utalványt, mikorra lesz abból másik hűtőgép a konyhámban? Hová teszem a mostani tartalmát?

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#48705) polonic válasza BBéci (#48704) üzenetére


polonic
félisten

Megeszed, megiszod.
Gyorsan.
:DDD

(#48706) peppe79 válasza BBéci (#48704) üzenetére


peppe79
senior tag

Veszel két kommersz alulfagyasztósat, egymás mellé teszed, és probléma megoldva.

(#48707) asdf_ válasza BBéci (#48704) üzenetére


asdf_
veterán

Az benne a brutális gáz, hogy ha holnap elviszik a cicergőst és a kezembe kapom az utalványt, mikorra lesz abból másik hűtőgép a konyhámban? Hová teszem a mostani tartalmát?

Rosszul csinaltad, holnap nem ersz ra, epp szabadsagon vagy jovo hetfoig :D Megveszed az ujat, es amikor mar megy, akkor mar ra fogsz erni es johetnek, vihetik.

Az a Voltcraft semennyivel nem jobb, pontosabb, mint egy középkategóriás mobiltelefon a rá telepített alkalmazással

A mobiltelefonos soha nem lehet jo, ha csak nincs valami mogottes DB amibol dolgozik, hogy x telefonban milyen menete van a mikrofon aramkornek, hogy egyet lemertek, es annak alapjan telefontipusonkent mutat valamit. A Voltcraftos meg tizenezerert lehetne jo, nekem 4 ezres ebayes van, osszemertem kalibralttal es egesz jol egyutt mentek.

(#48708) BBéci válasza asdf_ (#48707) üzenetére


BBéci
titán

Ahhoz kellene mobilizálható 590000 forintomnak lennie, de sajnos nincs.
Létezik olcsó és viszonylag jó hangnyomásmérő, de lutri, nagy köztük a szórás. Ha tutira akarunk menni, akkor sokkal több pénzt kell kiadni. Egy jófajta mikrofont nem kapni 15000 forintért. [link] [link] [link] [link]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#48709) mephi666 válasza peppe79 (#48706) üzenetére


mephi666
nagyúr

csak annak úgy nem lesz egyben nagy polca.... mondjuk fűrésszel és kellő mennyiségű szilóval megoldható :DDD ...irány a gányolós topik

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#48710) #32577792


#32577792
törölt tag

Nos, gondoltam megosztom a tapasztalatom.
Beko szárítógép (1 éves), néha a program vége előtt fura visító hangot adott. Kikapcsolás, újra indít és lement a program szépen.
De úgy döntöttem szervizt hívom, ez lesz AEG sorsa is, ha lesz egy hosszabb kiruccanás itthonról.
Szóval orczyt hívtam adatokat rögzítették, második nap hívott a szerviz, hogy holnap jönnek érte. Jöttek, levitték emeletről, papír. Ékszíj probléma, azt mondta srác, akár én is cserélhettem volna, de rendelnek mellé egy új motort is. Á mondom ha nem kell, inkább ne. Miért kérdezi? Hát mondom van olyan okoska, aki szerint hónapok lehetnek az alkatrészek.. Elröhögte magát. Aláírtam, elvitte. Ma hívtam, kész van, beütemezték szállításra.
Ez mennyi idő volt?
Hónapok! Összesen 7 munkanap, a bejelentéstől.
Szóval ennyit arról, hogy több hét, hónap a Beko szervizelés. Ja és semmi kis városka, 35 km a VÁROS.
Majd beszámolok AEG mosógépről is.

[ Szerkesztve ]

(#48711) Exodion válasza Degeczi (#48700) üzenetére


Exodion
aktív tag

Nekem a 7fokra állított hűtőben van 8 fok :D De 14órakkor levettem a fagyasztó hőmérsékletét -21°C -ra és azóta most nyitottam ki először hogy megnézzem mit hűtött -14°C -ról röpke 4 óra alatt. Hát a -21°C -nak a közelébe se vagyunk cserébe 5-10percenként indít egy hűtési ciklust de a -16°C így már megvan. Igaz hogy a -17°C -on kéne ennyinek lenni de sebaj :DDD .

asdf_: Szóltam én már nekik mindenhogy @vára nem érdekli őket, ők elmondták, hogy ez így jó és kész. Mehetnék a BT-hez megint de úgyse tesznek alávetési nyilatkozatot pereskedni meg nemfogok. Megvárom a "teknikusok" véleményét aztán maximum minden nap hívogatom őket.

(#48712) Digitalpimp válasza Exodion (#48699) üzenetére


Digitalpimp
senior tag

Azért undorító a részükről ez az alkudozás meg huzavona! Tessék, a nagymenő világcég! Simán cserélni kéne a szarukat, de nem, húzzák az időt, meg te vagy a pali akit hülyének néznek.

"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa

(#48713) qqzs válasza Degeczi (#48703) üzenetére


qqzs
őstag

En mar probaltam parszor de nem jon ki a jel a hutobol. LG sidebyside. Milyen messze van a gateway milyen iranyba?

Eladó: GTS450

(#48714) Degeczi válasza qqzs (#48713) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Nem Xiaomi Gatewayt használok, hanem CC2530-as routert. Közel van, 2-3 méterre a hűtőtől, de nagyon erős jelet mutat (a vonalakon lévő szám a jelszint, ami még még akkor is stabil, ha egyszámjegyű), szóval lehetne jóval messzebb is.

(#48715) pohár


pohár
félisten

sziasztok!

szülőknek néznénk egy új páraelszívót olyan 35-40e környékén (valami ősrégi van, szerintem a ház építésénél került be a konyhába, ami '89-ben volt, szóval annál bármi jobb már... :DDD) , mikrót pedig 25e környékén, abból is valami nagyon régi Zanussi van (sima alapmodell, tud max 750W-ot, meg olvasztó, és ennyi a funkcionalitása)

az elszívó egy olyan 20nm-es konyhát kelljen lekezeljen (gáztűzhely felett van), rendesen ki van vezetve a házon kívülre (egyéb részletet sajnos nem tudok, ami szempont lehet még), a mikró nem muszáj, hogy iszonyat csicsa, ultramodern legyen, de azért a kor követelményeinek feleljen meg, azóta megannyi új funkció került bele, ami még hasznos/jó is lehet

köszönöm szépen előre is a segítségeteket :R

[ Szerkesztve ]

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#48716) Fr3eWar válasza BBéci (#48708) üzenetére


Fr3eWar
őstag

Olvastam német véleményeket a Sharpokról, még az inverteresekre is mondják hogy morog, úgyhogy én elengedtem. Meg a french door-t is úgy ahogy van egyelőre. Marad a sima side by side 407 liter hűtővel meg 210 liter fagyóval.

Rendeltem egy akciós Samsungot Euronicsból még külföldhöz képest is jó ára van most náluk, 370K szállítással. Ezekről legalább mindenhol azt olvasom hogy csendes.

(#48717) BBéci válasza Fr3eWar (#48716) üzenetére


BBéci
titán

Egy szavam sem lett volna, ha csak morogna, hiszen tök kussban nem dolgozhat egy kompresszor.
Átlagos side by side szóba sem jöhet, mert gyülöljük a keskeny polcokat, ez volt az egyik oka annak, hogy újat vettünk a két régi helyett.
Tetszik az alulfagyaszós, közel 2 m magas Bosch, de abban sincsenek fiókok, amihez ragaszkodunk.
Whirlpoolt nem merek venni, csak rosszat hallottam róluk.
Esetleg szóba jöhet valamelyik széles, fölül kétajtós Hitachi, holnap megvizsgálom.
Ha maradok az inverteres Sharpnál és az is zavaróan zajos lesz, (590000-ért) akkor csúnyán ráb@sztam, megpróbálom megszokni.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#48718) #94529552 válasza BBéci (#48717) üzenetére


#94529552
törölt tag

A mostani Sharpnál rendben vannak az ajtótömítések? Mert én néztem 4 ajtós Sharp hűtőket, és a tömítések a sarkoknál elég gáz, ahogy kinéznek, és nemcsak 1 példánynál.

Nem egy japán precizitás és minőségellenőrzés, de ugye már nem is japán tulajdon a ht. gép részleg, ha minden igaz. De akkor talán már a Hitachi se az.
Szerintem azért nézd meg a 4 ajtós LG-ket is, ha már ott jársz, és akkor legalább majd véleményt mondasz róluk. Azok se tökéletesek valószínűleg, és ott is lesz kompromisszum, de hátha csendesebbek a Sharp-oknál.

(#48719) BBéci válasza #94529552 (#48718) üzenetére


BBéci
titán

Az összesnek, amivel találkoztam, pont olyan a gumija, mint amilyeneket a képeiden látni. Szerencsére tömít, zár rendesen, abban nincs hiba.
Semelyik Media Marktban nem találkoztam négyajtós LG-vel, de már kifejtettem, hogy miért teljességgel kizárt, hogy olyat vegyek. Elsődlegesen az ár miatt - 900000 a legolcsóbb - másodsorban a vízhűtő/jégadagoló miatt.
Az pedig csakis itthon derül ki, hogy mennyire hangos, mert szállítás előtt nem lehet kicsomagolni és meghallgatni.
Állítólag a Hitachi made in Japan.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#48720) Zeki válasza #32577792 (#48710) üzenetére


Zeki
nagyúr

Beko mosógép, ami két hét után füsttel ment az üstből, 3 hét után adtak csereutalványt, mert új dobot vagy mit rendeltek bele. Nem Bekot vettem.
Ja, a helyi szervizes el sem akarta vinni, mert nem ér rá, még nincs embere.
Én meg már 20 ezret hagytam a mosodában, mire lett utalvány.

(#48721) #32577792 válasza Zeki (#48720) üzenetére


#32577792
törölt tag

Elhiszem, ez az én tapasztalatom. Egy rossz szavam se lehet.
Ha az embernek rossz tapasztalata van, ritkán vesz ugyanolyat. Ez is tény. Én pl. az AEG és WP mosógéppel vagyok így.

(#48722) pjen válasza BBéci (#48717) üzenetére


pjen
félisten

A Mi Wh side by side no frost hűtönk, vagy 6 éve megy gond nélkül.

(#48723) 123xyz válasza #32577792 (#48721) üzenetére


123xyz
tag

+ Zeki
Csak kíváncsiságból, leírnátok légyszi, hogy kis hazánk mely területén (legalább megye) szereztétek ezeket a tapasztalatokat a Bekoval kapcsolatban? :)

(#48724) Zeki válasza 123xyz (#48723) üzenetére


Zeki
nagyúr

Kecskemét

(#48725) Fr3eWar válasza BBéci (#48717) üzenetére


Fr3eWar
őstag

Érthető, hogy megvan milyen modellt szeretnél.

Viszont a zajjal kapcsolatban akkor szebben fogalmazok, több helyen olvastam csattogó kopogó robogó kompresszorról, inverteres verzióknál is.
A "morgás" velejáró tény gépészmérnökként annó részt vettem hő és áramlástechnikai órákon. Viszont az, hogy a ventilátor 0-24-be megy nem megszokott, a mostani no frostunkban is csak néha kapcsol be a keringető ventilátor.

Német oldalak tele vannak negatív zaj kritikákkal. Többen írják, hogy a régi 10-en éves hűtő amit erre cseréltek fele ennyire se volt hangos.
Pl. "SJ-740: Hallani az emeletről is, hogy megy :D"

EX820 vélemények:

https://www.amazon.de/SHARP-SJEX820FSL-K%C3%BChl-Gefrier-Kombination-Gefrierteil-Edelstahl/dp/B01HDF1GWK

Hátha kifogsz egy szerencsésen összegányolt darabot.

Én kihagytam az orosz rulettet, szoptam eleget eddig is az építkezéssel :D

(#48726) #32577792 válasza 123xyz (#48723) üzenetére


#32577792
törölt tag

Kecskemét
Hirös-Wing Kft

(#48727) #32577792 válasza BBéci (#48717) üzenetére


#32577792
törölt tag

Nekünk tegnap hoztak egy LG GSL760PZXV hűtőt, remélem a héten beüzemelni is sikerül, ha gondolod, megfigyelem a hangját, bár tudom, hogy nem ezt a kategóriát keresed.

(#48728) promagus00


promagus00
tag

Sziasztok!

Az alábbi sütőt néztem ki, A++-os energia tanusítvány, illetve Katalitikus tisztítás 150k-ért.
[link]

Esetleg van valakinek ilyen otthon?

Tapasztalatok?

Mire kell figyelni?

Hol érdemes beszerezni az ilyen sütőket, webshop , vagy van valami bolt, ahol valószínűleg jobb áron is megtalálom ugyan ezt?

Villanyszerelés, és minden más: https://nemmukodik.hu/

(#48729) poli27 válasza promagus00 (#48728) üzenetére


poli27
veterán

Katalitikus helyett a pirolitikust válaszd !

(#48730) Voice24 válasza poli27 (#48729) üzenetére


Voice24
őstag

Nekem pl. eddig semmi bajom a katalitikus sütővel, két év után tisztának mondható a belseje, egyedül az ajtó üvegét kell néha tisztogatni.

(#48731) BBéci válasza Fr3eWar (#48725) üzenetére


BBéci
titán

Eddig kettő volt nálam, egyiknek a ventilátora sem ment folyamatosan. Amikor a kompresszor kikapcsolt, teljes, tökéletes csend honolt a konyhában.
50-52 decibelt mértem én is, mint az általad linkelt véleményekben olvasható. :O
A szervizes, aki elvitte, nem sok jóval kecsegtetett, szerinte az összes hűtőszekrénynek lehet zavaróan hangos a kompresszora.
Nemsokára indulok a soroksári MM-ba, ott előzetes megbeszélés alapján be fogják kapcsolni a kiállított gépet, amit meghallgatok, és amennyiben hangosnak találom, választok valami mást, Gorenjét vagy Whirlpoolt, esetleg alulfagyasztós, kétajtós Boscht vagy Samsungot.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#48732) Tetsuo válasza Voice24 (#48730) üzenetére


Tetsuo
aktív tag

Havonta tisztítod?

(#48733) Voice24 válasza Tetsuo (#48732) üzenetére


Voice24
őstag

Mármint az üveget? Nem, ritkábban, de sütés függvénye, hogy mennyire fröcsög rá az anyag. Nyilván egy sütemény nem fröcsög, de egy szaftos husi már tud, és változó, hogy melyik milyen gyakran fordul elő.

(#48734) Tetsuo válasza Voice24 (#48733) üzenetére


Tetsuo
aktív tag

Nem, az egész sütőt. Ugyanis a katalitikusok tisztítási programját havonta kell elvégezni.
A pirolitikust pedig akkor végzed, amikor akarod, ott csak a hamut söpröd ki utána.

(#48735) asdf_ válasza BBéci (#48731) üzenetére


asdf_
veterán

Nemsokára indulok a soroksári MM-ba, ott előzetes megbeszélés alapján be fogják kapcsolni a kiállított gépet, amit meghallgatok, és amennyiben hangosnak találom, választok valami mást

Bátor vagy, én halálbiztos környékére sem mennék ennek a gépnek (már ha egy harmadik, ugyanolyan Sharpról beszélünk)

[ Szerkesztve ]

(#48736) #94529552 válasza BBéci (#48719) üzenetére


#94529552
törölt tag

Előbb-utóbb azért számítanék rá, hogy tönkre mennek azok az ajtógumik, és nem tömítenek rendesen, ráadásul ott 4 db-ot kell majd cserélni. Engem egy nagy Samsung alulfagyós hűtőtől pont az ilyen hullámos egyenetlen ajtógumi riasztott el, de annak csak az egyik sarka volt hibás. Legalább új korában legyen rendben rajta.
Talán ezt a 844-est láttam egy hete a Westendben, és még egy 4 ajtós LG-t, közvetlen a Sharp-ok mellett, és itt egyik másik Side by Side hűtő be is volt kapcsolva. Volt Door in Door is, de annak én nem sok értelmét látom.
Ha már ennyi márka szóba jön, van itt egy 4 ajtós Bomann, és elég kellemes ára van, 200k egy 4 ajtósért, bár elég ismeretlen a név. Viszont ez Total No Frost-os, de GRX, tehát lehet hogy karcos is vagy ilyesmi, de állítólag nem mindegyik az.
Szerintem még a gumitömítések mellett érdemes minden hűtőnél megnézni az ajtópolcok éleit és az üveg hűtőpolcok műanyag kereteit is alulról, mert némelyiknél elég durván élesek ezek.

(#48737) Voice24 válasza Tetsuo (#48734) üzenetére


Voice24
őstag

Nekünk Electrolux van, annak a használatijában nincs konkrét időintervallum, csak annyi, hogy rendszeresen kell tisztítani. De ez, ahogy mondtam, szerintem a használattól függ, ha valaki két hétig nem süt semmit, majd egy sütés után megint két hét szünet, miért kellene egy hónap után takarítani? (nem ránk vonatkozik ez a két hét, de simán előfordulhat bárkinél, hogy csak a felső főzőlapon készít ételt mondjuk két héten keresztül.

(#48738) BBéci válasza asdf_ (#48735) üzenetére


BBéci
titán

Már írtam, hogy nem ugyanolyan, ami a lényeget, a kompresszorát illeti. A két zajos az Jiaxipera volt, amit ma meghallgattam, az Panasonic, ráadásul inverteres. Annyira halk, hogy csak 20 centiről, a gép mögé térdelve, lehajolva hallottuk - feleségem is fülelte - hogy egyáltalán működik. Viszont hétfő estig még izgulok, mert nem lehetek biztos abban, hogy az originál darab, amit nekem kiszállítanak, az is ugyanannyira halk lesz, mint az eladótérben lévő.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#48739) pohár válasza pohár (#48715) üzenetére


pohár
félisten

ennyire nem? :(

próbáltam visszaolvasni, amennyire időm engedte, sokan teleszkópos CATA-ra kérdeztek/ajánlottak, ezeknek van valami hátránya a kürtősökhöz képest a gyakorlatban?

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#48740) BBéci válasza #94529552 (#48736) üzenetére


BBéci
titán

Attól, hogy össze van kissé húzódva, biztosan nem fog hamarabb tönkremenni. Tömítettség szempontjából is teljesen rendben van, csak a szememet bántotta kissé. Ötből ötnek olyan a gumija, ez alighanem feature, nem bug. ;)
Már írtam, hogy LG-ért nem adnék pénzt, ingyen esetleg elfogadnám.
Az a két bolt, amikre a linkjeid mutatnak, nálam szóba sem jöhetnek, Media Markt, Edigital, esetleg Euronics és itt a vége.
Az első Sharpom egyik polcának műanyag keretén volt 10 centis sorjás rész, a másodikon semmi ilyesmi. Amit ma megnéztem, az makulátlan volt. Illetve a jobb oldali ajtó alsó sarkánál pici, kisujj körömnyi horpadást vettem észre, ha az nincs, akkor azt vettem volna meg.

(#48739) pohár
Kürtő nélküli 5 forintot nem ér. :(
De mivel szüleidnél van kivezetés, akár jó is lehet, amit kinéztél. Tapasztalatom nincs olyannal.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#48741) Tetsuo válasza Voice24 (#48737) üzenetére


Tetsuo
aktív tag

Oké, én csak azt írtam, amit olvastam róla. Mindenesetre a pirolitikus jóval egyszerűbb.

(#48742) peppe79 válasza pohár (#48739) üzenetére


peppe79
senior tag

Mekkora a csőáttörés?

(#48743) pohár válasza BBéci (#48740) üzenetére


pohár
félisten

jelenleg ilyen kialakítású van nekik, ez van direktbe kivezetve kültérbe (a furat átmérőjét sajnos nem tudom), ehhez a teleszkóposok vannak a legközelebb kialakításban...

az a baj a kürtős, nagyobb elszívókkal, hogy nem tudom fejből, hogy meg lehetne-e oldani a kivezetést a mostani lyukon, mert a mostani állapot szerint L alakban megy a cső, az újnál meg felfelé menne egy jó darabig, utána kéne lehozni az lyukhoz :U

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#48744) peppe79


peppe79
senior tag

Tegnap este mezítláb mentem ki a konyhába, és a hűtő előtt elhaladva, elég hidegnek éreztem a padlót. Sajnos akkor még nem gyanakodtam semmire. Aztán ma este arra lettem figyelmes, hogy a 1,5 éves gyerekem épp a mélyhűtő rész egyik fiókját próbálja kihúzni. :))
Valószínűleg ő játszott tegnap a hűtő ajtajával, és résnyire nyitva hagyhatta azt. Most már tudom, hogy mi értelme van a figyelmeztető hangjelzést adó hűtőknek (a miénk nem ilyen). Nálunk a mélyhűtő mindig tömve van hússal, mirelit kajákkal. Hát, az most mind mehet a kukába. :(
Holnap megyek hűtőzárat venni... :)

(#48745) BBéci válasza pohár (#48743) üzenetére


BBéci
titán

Az elszívók hatékonysága, légszállítása függ a kürtő/cső átmérőjétől. Az eredeti akár 2 centivel történő szűkítése drámaian csökkenti a hatékonyságot, erre ügyelni kell!

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#48746) peppe79 válasza pohár (#48743) üzenetére


peppe79
senior tag

Ajjaj! Ha némileg szerencséd van, akkor 125-ös, ha viszont nem, akkor csak 100-as, vagy 110-es.

[ Szerkesztve ]

(#48747) pohár válasza peppe79 (#48746) üzenetére


pohár
félisten

csodálatos... :DDD

akkor az elszívó témát hanyagoljuk egy időre, ennek jobban utána jell járnunk majd... mikróból van esetleg valami bestbuy 30-35 környékén? találtam egy LG-t az Alzán inverterrel, 29-es tányérral, de elvileg a program lejártakor valami elcseszett zenét játszik, azé ezt nem kéne :Y :W (ezen kívül csak dicsérik)

BBéci... igen igen, ezt el akarom kerülni, meg a kivezetés iránya is, túl gyorsan fordul jobbra a cső az elszívó után, a kürtősök lehet nem is lennének jók oda :(

[ Szerkesztve ]

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#48748) BBéci válasza pohár (#48747) üzenetére


BBéci
titán

Egy ideje nálunk is felmerült a mikró cseréje, mert az 1997-óta üzemelő Whirlpool kezd betegeskedni. A tekerő- és az indító gombjai nem úgy működnek, mint kellene. Amíg a Media Marktban vártam az ügyintézésre, volt időm alaposan megtekinteni a kínálatot. Arra a megállapításra jutottam, hogy minimum 40000 forintot kell kiadnom, ha nem akarom magamat kínozni. [link] És ez csak a minimum, ami igazán tetszik, az a Panasonic lefelé nyíló ajtós, nem forgótányéros modellje. Utóbbit illetően Sharpból is van hasonló, az valamivel olcsóbb, de oldalra nyíló ajtós. Naponta többször használom, ezért rendkívül fontos, hogy minden igényemet kielégítse. [link]

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#48749) Gömbike válasza BBéci (#48748) üzenetére


Gömbike
senior tag

Azt a Panasonicot én is néztem, de nekem kicsi az ürtartalma.

Nagyon király, hogy inverteres. Nem is értem, a többi gyártó miért nem halad a korral.

Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.

(#48750) kicsi kecske


kicsi kecske
tag

Sziasztok!

Még mindig hűtő.. közeleg a 15-e.
2 típus van terítéken.
Eluxot már egy jó ideje kinéztem, a whirlpoolon most akadt meg a szemem. A kérdés, hogy mit takar a WPnál az automatikus leolvasztás. Nofrost vagy stop frost? :O Méretben nagyobb mint az elux, több a fagyasztó és a nettó hűtő tér is.
Vélemények ezekről bárkinél? Azt már olvastam itt, hogy WPből csak 6th sense 9. gen

ELECTROLUX ENN3153AOW
WHIRLPOOL ART 9811/A++ SF

Eluxra 2 év WPre 3 év garit adnak, az is csábító azért, viszont ELuxnak a frissen tartó kihúzhatós párazárós rekeszei jobban tetszenek.
WPnél ahogy nézem 2 fiók van fagyasztóban, Eluxnál 3, talán a 3 fiók jobban pakolható. Viszont a méret lehet nagy úr.

[ Szerkesztve ]

“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.